Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ανυπαντρη μητερα

ssttaa

Recommended Posts

Athena, σου έγινε μια ερώτηση παραπάνω που κι εμένα με ενδιαφέρει και δεν την απάντησες: γιατί δε μπορούν οι "τρελαμένες" 40άρες να κάνουν παιδιά;

Σε αυτήν προσθέτω: κάθε 40άρα που θέλει παιδί είναι αναγκαστικά τρελαμένη;

Τρελαμένες σε άλλες ηλικίες δεν υπάρχουν;

Γιατι τσιμπας;

δεν ειπα οτι δεν μπορεις να γινεις μανα στα 40,μιλησα για αυτες που δεν μπορουν να κανουν σχεσεις και φτανουν τελικα στα 40 και θελουν σωνει καλα να κανουν ενα παιδι εδω και τωρα και με τον οποιο τροπο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 210
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Athena

Athena 28 δημοσιεύσεις

• almak

almak 21 δημοσιεύσεις

• Jean

Jean 18 δημοσιεύσεις

• mamyb

mamyb 14 δημοσιεύσεις

Athena, σου έγινε μια ερώτηση παραπάνω που κι εμένα με ενδιαφέρει και δεν την απάντησες: γιατί δε μπορούν οι "τρελαμένες" 40άρες να κάνουν παιδιά;

θα σου απαντησω εγω Εκαβη. Ακου λοιπον να φριξεις: Επειδη δεν ειναι πρεπον! Οι αγραφοι νομοι των κλειστων κοινωνιων λενε οτι: Μια γυναικα επιτρεπεται να καταστει εγκυος μεταξυ 18-30 (στα 31 καιγεσαι) εφοσον και εαν ειναι παντρεμενη. Μετα το περας αυτου του χρονοδιαγραμματος θεωρειται ληξιπροθεσμη και δεν δικαιουται δια να ομιλει.

κακιουλες.

απίστευτα πράγματα διάβασα πάλι εδώ.... :?

...δεν έχω να προσθέσω και πολλά,αυτοί που με ξέρουν λίγο εδω πέρα σαφώς και ξέρουν τη θέση μου...aria,Jean,Ursa και οι υπόλοιπες,γαιτανάκι είναι και πάει μακρυα...εκεί που νομίζω οτι πάμε μπροστά,εκεί μας βλέπω δεκαετίες πίσω.... :(

Ανύπαντρες μητέρες θα υπάρχουν όσο υπάρχουν ανεύθυνοι <<πατέρες>>κι αυτές είναι άξιες θαυμασμού

Η υπευθυνότητα και η παλικαριά μιας γυναίκας που μέσα από αντίξοες συνθήκες

έφτασε στο σημείο να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της έφτασε να θεωρείται ενοχή μέσα από τον ψευτοπουριτανισμό

και τις ηθικολογίες μιας άλλης εποχής.

Κατά τ΄αλλα η δήθεν απελευθερωμένη κοινωνία μας έχει αλλάξει αλλά ορισμένοι είναι ακόμη σε θέση να λοιδωρήσουν

ή ακόμη και να λιθοβολήσουν την ανύπαντρη μητέρα που το μόνο λάθος της ήταν να επιλέξει το δώρο που της έδωσε η ζωή.

Πραγματικά λυπάμαι για ορισμένα από αυτά που διάβασα όχι μόνο γνωρίζοντας

ότι πληγώθηκαν άτομα που με τόλμη και θάρρος αγωνίζονται για να αναθρέψουν τα παιδιά τους

αλλά και γιατί η προσωπική μου κοσμοθεωρία απέχει από τέτοιες ρατσιστικές αναχρονιστικές αντιλήψεις.....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

Ρε παιδιά πολύ με σταναχωρεί να διαβάζω τέτοια πράγματα.. Πως γίναμε έτσι.. Τι προσωπικές επιθέσεις και πικρόχολα σχόλια είναι όλα αυτά?? Αχταρμά τα κάναμε όπως λένε και στο νησί μου..

Να ρωτήσω κάτι που δεν καταλαβαίνω??? Εξέφρασε κανένα παράπονο η κοπέλα για την κατάστασή της γιατί εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο.. Ειπώθηκε ακούστε τι έπαθα η δόλια και πως εξαπατήθηκα η άβγαλτη?? Οχι.. Ζήτησε την συνεισφορά σας? Ανακατεύτηκε στο σπίτι σας?? Λοιπόν προς τι τέτοιος ζήλος ως προς την κριτική της?? Είχε σχέση μιας βραδυάς απ την οποία έμεινε έγκυος και τώρα προσπαθεί να ξεφορτωθεί την ευθύνη?? Ζητάει ρέστα από κανένα?? Οχι.. Εχει την υπευθυνότητα να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών της και να κρατήσει το μωρό που ετοιμάζεται να έρθει στον κόσμο.. Θα ήταν πιο υπεύθυνο να το ρίξει στην λεκάνη και να τραβήξει το καζανάκι και να ξεφύγει έτσι απο κάθε ευθύνη?? Μην τρελλαθούμε τώρα.. Ναι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και συμφωνώ όποιος θέλει να την ενημερώσει για τα προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν αλλά τέτοια σταύρωση για την συγκεκριμένη και για κάθε ανύπαντρη μανούλα που πέρνει την απόφαση να φέρει στον κόσμο το μωράκι της αντί να το δολοφονήσει?? Είναι κακό που παίρνει την απόφασει να το γεννήσει, να το μεγαλώσει με τρυφερότητα και αγάπη, να το σπουδάσει και να το καμαρώσει που θα κάνει και αυτό την δική του οικογένεια??? Εχουμε τρελαθεί????

phzU.jpgwddf.jpg

Γιατι τσιμπας;

δεν ειπα οτι δεν μπορεις να γινεις μανα στα 40,μιλησα για αυτες που δεν μπορουν να κανουν σχεσεις και φτανουν τελικα στα 40 και θελουν σωνει καλα να κανουν ενα παιδι εδω και τωρα και με τον οποιο τροπο.

Δηλαδη καποια που δεν μπορει να κανει σχεση δεν εχει το δικαιωμα να γινει μανα?

Τωρα θα προσβληθω κι εγω γιατι καλως η κακώς ποτε δεν μπορεσα στη ζωή μου να κανω σχεσεις.. Ισως επειδη σαν ανθρωπος ειναι πολυ ολοκληρομενος για να ψαχνω να βρω το αλλο μου μισο..

Δεν ειναι κακο το να εισαι ενα ολοκληρο μηλο και οχι το μισο ενος αλλου.. Δηλαδη τα παιδια ειναι μονο καρποι αγαπησιαρικων σχεσεων και παραφορων ερωτων?

Με τη λογικη αυτη επι χρονια και χρονια γεννιοντουσαν παιδια γενετικα προγραμματισμενα να αποκτησουν ψυχολογικα προβληματα εφοσον επι χρονια και χρονια ο ερωτας και οι αγαπη δεν ηταν ο τροπος που επιλεγονταν για την τεκτοποιηση αλλα το συνοικεσιο.. Ολα αυτα τα παιδια αυτον των μαναδων ηταν δακτυλοδικτουμενα?

Εγω αυτο ακομα που δεν μπορεσα να καταλαβω ειναι γιατι η "ανυπαντρη μητερα" θεωρειτε ειδικη κατηγορια μαναδων..

με τη λογικη αυτη και γω ανηκω σε ειδικη κατηγορία μαναδωνν... Απο δω και περα να λετε και οι γυναικες των ναυτικων.. που μπορει να λειπουν 1-2 χρονια απο το σπιτι τους και το παιδι τους να τους βλέπει σε φωτογραφία.. και να μην ξερει και ποιος στο καλο ειναι αυτος ο τυπος που ολοι χαιρονται οταν τον βλέπουμε..

Εμενα με ρωτατε πως αισθανομαι οταν ρωταω το παιδι μου ποιους αγαπαει και μου λεει μαμα, θεια, γιαγια παπου, κουκο, γιερα, κικι ελενα??? που οι τελευταιοι ειναι οι γειτονες μας στο εξοχικο? και που οταν τον ρωταω τον μπαμπα? με κοιταει χωρις να καταλαβαινει σε πιο προσωπο απευθύνεται αυτο το ονομα?

Εμενα με ρωτατε τι σκεφτομαι οταν πεφτω για υπνο? με ρωτατε ποσες υποχρεωσεις εχω αναλαβει? Και ενα παραπάνω? να λογοδοτω για την καθε μου κινηση και καθε επιλογη και σε καποιον αλλο?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Αγαπητή ssttaa είμαι κι εγώ άντρας και θέλω να πω την άποψή μου. Και είναι κάποια πράγματα που θα έπρεπε να σε απασχολούν πάρα πολύ στη συγκεκριμένη φάση της ζωής σου. Αυτό μέ τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αύριο μεθαύριο ας πούμε δες το πολύ σοβαρά.... :D:D Και ακούς εκεί να πάθεις τέτοιο πράγμα 40 χρονών γυναίκα. Η τελευταία μεταβολή στην ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού δεν είναι οι φρονιμίτες όπως ήξερες... Είναι το αλεξίγκαφο που φυτρώνει μετά τα 35 και γι αυτό όλοι εμείς που είμαστε από 40 και πάνω δεν κάνουμε ποτέ λάθος πράξεις, δε λέμε ποτέ λάθος λόγια, δεν κάνουμε ποτέ λάθος εκτιμήσεις για ανθρώπους ή καταστάσεις και το κυριότερο δεν κάνουμε ποτέ λάθη στην ανατροφή των παιδιών μας. Κοίτα γύρω σου να δεις σε τι όμορφο κόσμο ζούμε...Για να σοβαρευτούμε λίγο, αυτό που είσαι διατεθειμένη να αναλάβεις και μάλιστα με τις πρακτικές δυσκολίες που ανέφερες στο πρώτο σου post, είναι δύσκολο. Όσον αφορά τον πατέρα του παιδιού, από τα λίγα που αναφέρεις, το λιγότερο που θα σου πώ είναι να είσαι πολύ επιφυλακτική... Ευχομαι να πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη σου και να γεννήσεις με το καλό. Μη φρικάρεις με τις αρκούδες που διαβάζεις στο κάτω κάτω σε κάθε παρέα υπάρχουν σπασίκλες.

Για να μην αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο...

να γράψω μόνο άλλη μια φορά πως μου τη δίνει η υποκρισία και προτιμώ τις ξεκάθαρες και αληθινές σχέσεις....

κι ότι αξίζουν χίλια συγχαρητήρια οι γυναίκες που είναι και μανάδες και πατεράδες...

και ότι δεν το έκαναν επειδή δεν μπορούν να κάνουν σχέσεις (εμ δε θα τον γλιτώσω τον τοίχο τελικά)

ότι η ηλικία των 40 μια χαρά ηλικία είναι για να φέρεις συνειδητά στον κόσμο ένα παιδί.....

ότι σιχαίνομαι την υποκρισία και τους/τις τύπους/τύπισσες που δεν ξέρουν που κοιμάται ο άντρας τους και η γυναίκα τους αντίστοιχα, αλλά λοξοκοιτάνε τη γυναίκα που αναλαμβάνει εις διπλούν (επειδή ο άλλος ήταν μακάκας) την υποχρέωσή της (δε μου αρέσει η λέξη, αλλά τέλος πάντων)......

Το ότι σιχαίνομαι την υποκρισία σας το είπα?

εγω δεν καταλαβαινω γιατι το μη φυσιολογικο να ειναι οι μειονοτητες παντα κ οχι η πλειοψηφια

γιατι μας εχουν μεγαλωσει με το να θεωρουμε μη αποδεκτο κατι που ειναι διαφορετικο απο τη μαζα,

γιατι να ταυτιζουμε την οικογενεια με το γαμο ??

ποιος αποφασισε οτι δεν μπορει να υπαρξει οικογενεια εκτος απο τα δεσμα ενος μυστηριου ή μιας υπογραφης?

υπαρχουν τετοιες οικογενειες κ ειναι πολυ περισσοτερο υγειης απο καποιες αλλες που θεωρουνται φυσιολογικες

γιατι αυτες δεν στηριζονται στην οποια πασης φυσεως αλληλοεξαρτηση ,στην υποκρισια κ στον καθωσπρεπεισμο,δεν τους ενωσε η αναγκη της ασφαλειας(οικονομικης ,συναισθηματικης ) ή η αποκτηση ενος παιδιου.

αυτη ειναι μια εξαναγκαστικη επιλογη οχι ελευθερη

Διαφημίσεις

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφέρομαι σε τύπους τύπισσες από εδώ.....δεν μπορώ να ξέρω τι κάνει ο καθένας και τι φαντάσματα κρύβει....

Έξω από δω....στην αληθινή ζωή αναφέρομαι.....και στα υποκείμενα εκείνα που απλά δυσκολεύουν τη ζωή των άλλων επειδή η δική τους βρωμάει από όπου κι αν την πιάσουν...

Αγαπητή ssttaa είμαι κι εγώ άντρας και θέλω να πω την άποψή μου. Και είναι κάποια πράγματα που θα έπρεπε να σε απασχολούν πάρα πολύ στη συγκεκριμένη φάση της ζωής σου. Αυτό μέ τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αύριο μεθαύριο ας πούμε δες το πολύ σοβαρά.... :D:D Και ακούς εκεί να πάθεις τέτοιο πράγμα 40 χρονών γυναίκα. Η τελευταία μεταβολή στην ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού δεν είναι οι φρονιμίτες όπως ήξερες... Είναι το αλεξίγκαφο που φυτρώνει μετά τα 35 και γι αυτό όλοι εμείς που είμαστε από 40 και πάνω δεν κάνουμε ποτέ λάθος πράξεις, δε λέμε ποτέ λάθος λόγια, δεν κάνουμε ποτέ λάθος εκτιμήσεις για ανθρώπους ή καταστάσεις και το κυριότερο δεν κάνουμε ποτέ λάθη στην ανατροφή των παιδιών μας. Κοίτα γύρω σου να δεις σε τι όμορφο κόσμο ζούμε...Για να σοβαρευτούμε λίγο, αυτό που είσαι διατεθειμένη να αναλάβεις και μάλιστα με τις πρακτικές δυσκολίες που ανέφερες στο πρώτο σου post, είναι δύσκολο. Όσον αφορά τον πατέρα του παιδιού, από τα λίγα που αναφέρεις, το λιγότερο που θα σου πώ είναι να είσαι πολύ επιφυλακτική... Ευχομαι να πάνε όλα καλά με την εγκυμοσύνη σου και να γεννήσεις με το καλό. Μη φρικάρεις με τις αρκούδες που διαβάζεις στο κάτω κάτω σε κάθε παρέα υπάρχουν σπασίκλες.

Σωστόοοοοος :lol:

εγω δεν καταλαβαινω γιατι το μη φυσιολογικο να ειναι οι μειονοτητες παντα κ οχι η πλειοψηφια

γιατι μας εχουν μεγαλωσει με το να θεωρουμε μη αποδεκτο κατι που ειναι διαφορετικο απο τη μαζα,

ποιος αποφασισε οτι δεν μπορει να υπαρξει οικογενεια εκτος απο τα δεσμα ενος μυστηριου ή μιας υπογραφης?

υπαρχουν τετοιες οικογενειες κ ειναι πολυ περισσοτερο υγειης απο καποιες αλλες που θεωρουνται φυσιολογικες

γιατι αυτες δεν στηριζονται στην οποια πασης φυσεως αλληλοεξαρτηση ,στην υποκρισια κ στον καθωσπρεπεισμο,δεν τους ενωσε η αναγκη της ασφαλειας(οικονομικης ,συναισθηματικης ) ή η αποκτηση ενος παιδιου.

Μπα δε νομίζω ότι είναι θέμα φυσιολογικού ή όχι αυτή η κατάσταση..

Άλλωστε μια εγκυμοσύνη είναι ότι πιο φυσιολογικό...

Κι ένας άντρας κότα είναι επίσης φυσιολογικό... :lol:

Είναι θέμα υποκρισίας....καθαρά....

δεν ειναι ομως φυσιολογικο να μην εχουμε δικη μας ταυτοτητα κ να την αντλουμε απο τον αλλον,να μπαινουμε σε εναν γαμο για να μην μεινουμε μονοι γιατι δεν το αντεχουμε κ αν τυχον συμβει θα πεσουμε στο εσωτερικο μας κενο ,

για να αποκτησουμε ενα προσωπο σεβαστο απο την κοινωνια, μια βιτρινα

και οποιος διαφοροποιηθει να ειναι το μαυρο προβατο που το εσκασε απο το μαντρι,ο περιθωριακος

δεν ειναι ομως φυσιολογικο να μην εχουμε δικη μας ταυτοτητα κ να την αντλουμε απο τον αλλον,να μπαινουμε σε εναν γαμο για να μην μεινουμε μονοι γιατι δεν το αντεχουμε κ αν τυχον συμβει θα πεσουμε στο εσωτερικο μας κενο ,

για να αποκτησουμε ενα προσωπο σεβαστο απο την κοινωνια, μια βιτρινα

και οποιος διαφοροποιηθει να ειναι το μαυρο προβατο που το εσκασε απο το μαντρι,ο περιθωριακος

Δεν είναι φυσιολογικό να γίνεται ο γάμος γι΄αυτούς τους λόγους...

Εγώ είμαι από τις ρομαντικές ψυχές....πιστεύω ότι δυο άνθρωποι πρέπει να ενώνουν τις ζωές τους μόνο αν υπάρχουν τα παρακάτω:

αγάπη

αγάπη

αγάπη

:wink::wink::wink::wink:

όπου αγάπη συνεπάγεται τα πάντα και όλα καλά...

όχι συμβιβασμούς όχι απιστίες όχι ψέμματα

Αν υπάρξουν αυτά δεν έχουμε ούτε αγάπη ούτε γάμο....έχουμε επιχείρηση...

Βγήκαμε κι εκτός θέματος αν και όλα είναι σχετικά...

Δες πως θα το ταιριάξω....

Θεωρείται μαύρο πρόβατο αυτός που βγήκε από το μαντρί γιατί δεν έκανε συμβιβασμούς, γιατί δεν δέχεται να ζήσει "καμμένη" ζωή και ίσως οι υπόλοιποι τον ζηλεύουν για τη δύναμη που έχει να στέκεται στα πόδια του και να μη συμβιβάζεται.... (θεωρητικά μιλώντας) :roll:

δεν βγηκαμε εκτος θεματος μαλλον τωρα μπηκαμε στο θεμα

πολυ σωστα τα λες ενας γαμος πρεπει να γινεται απο καθαρη αγαπη κ μονο

και επισης ενα παιδι πρεπει να γινεται απο καθαρη αγαπη κ οχι απο ναρκισσισμο

τοτε αυτα μπορουν να συνυπαρξουν

Τωρα θα προσβληθω κι εγω γιατι καλως η κακώς ποτε δεν μπορεσα στη ζωή μου να κανω σχεσεις.. Ισως επειδη σαν ανθρωπος ειναι πολυ ολοκληρομενος για να ψαχνω να βρω το αλλο μου μισο..

Δεν ειναι κακο το να εισαι ενα ολοκληρο μηλο και οχι το μισο ενος αλλου.. Δηλαδη τα παιδια ειναι μονο καρποι αγαπησιαρικων σχεσεων και παραφορων ερωτων?

Να ξερες τι χανεις...αλλα τι σου λεω;.. σιγουρα ξερεις εσυ. :cool:

ενα παιδι πρεπει να γινεται απο καθαρη αγαπη κ οχι απο ναρκισσισμο

Τώρα θα διαφωνήσω όμως.

Δηλαδή άν γίνει απο σπασμένο προφυλακτικό τρέχει τίποτα;

Δεν πιστεύω πως η μητρότητα είναι πια σύμφυτη με την γυναικεία φύση.

Ενα παιδί το αγαπάς όλο και περισσότερο με τον καιρό.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...