Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ανυπαντρη μητερα

ssttaa

Recommended Posts

δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες απόψεις γιατί πολύ απλά έχουμε διαφορετικά βιώματα...

εγώ πάντως λέω μπράβο στην φίλη που θα κρατήσει το παιδάκι της και που είναι 40 χρονών... :wink: αν ήταν 20 πάλι μπράβο θα της έλεγα , αλλά θα σκεφτόμουν ότι θα τραβήξει περισσότερο ζόρι :wink: έτσι δεν είναι??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 210
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Athena

Athena 28 δημοσιεύσεις

• almak

almak 21 δημοσιεύσεις

• Jean

Jean 18 δημοσιεύσεις

• mamyb

mamyb 14 δημοσιεύσεις

Αναρωτιεμαι αν εχει αναλογιστει κανεις απο εμας εδω περα πως νιωθει μαι μανα "ανυπαντρη" οταν το βραδυ πεφτει στο κρεβατι τις σκεψεις της, τους προβληματισμους της και πιθανον τις ενοχες...ακομα και αν φταινε ή να δεν φταινε για τις επιλογες τους..Ειδικα εμεις οι παντρεμενες ειναι που δεν θα επρεπε να μιλαμε...Αν εμεις αναρωτιομαστε αν τα μεγαλωνουμε σωστα, αν πανε στο καλο σχολειο , αν... αν... αν.. ποσα αν υπαρχουν στο μυαλο τους...Δεν σημαινει το οτι ειναι επιλογη τους πρεπει να τις λιθοβολισουμε..Επισης με εκνευριζει οταν απο θεση ισχυος -ας το πουμε μιλαμε και εκφραζουε με αποψεις....Δηλαδη οταν μια κοπελα καθεται σενα γαμο και υπομενει καταστασεις μονο και μονο για να εχει την οικονομικη για καλυψη και την "ταξη και ηθικη" για την κοινωνια αυτην την επικροτουμαι...Και λεμε μπραβο αξια κοπελα...Αυτη πιστευω ειναι χειροτερη ακομα και απο αυτην που με δολιο τροπο τυλιξε καποιον - οπως λενε και κατεληξε μονη μενα παιδι.Καθε μανα οπως και αν ειναι μονη ή μη παντα θα προσπαθει να κανει το καλυτερο για το παιδι της...Αμφιβαλλει καποιος για αυτο απο τους παρευρισκομενους?Αυτο και μονο δεν αξιζει ενα μπραβο σε ολες??

Και τελος απο την στιγμη που μια γυναικα μενει εγκυος και αποφασιζει να κρατησει το παιδακι της οποιος και αν ειναι ο λογος και ο τροπος που συνεβει απο εκει και περα σημασια δεν εχει αυτη και ο περιγυρος της...Αλ

λα το ιδιο τα παιδακι και η καλυτερη δυνατη διαπαιδαγωγηση του...Αν καποιοι θελουν να ειναι απων..."Μαγκια" τους!!!Αυτες τις λιγες σκορπιες σκεψεις εχω να πω.Πιστευω πως ουτε πρεπει να αισθανονται ασχημα καποις κοπελες απο δω ποθ εχουν κανει τετοιες επιλογες - το αντιθετο μαλλον αλλα ουτε και αυτοι που διαφωνουν μαυτο θα πρεπει να προσβαλλονται απλα εχουν μια διαφορετικη αποψη!Το σωστο ειναι να κοιταμε πρωτα τους εαυτους μας και τις πραξεις μας και μετα να κρινουμε αν οι αλλοι πραττουν σωστα...

Αria146

με ειλικρίνεια σου λέω ότι τα γραφόμενά σου σε αυτό το topic είναι από αυτά που σπάνια διαβάζω και με κάνουν να σκέφτομαι λίγο διαφορετικά, λίγο παραπέρα, λίγο πιο ανθρώπινα και ως ένα βαθμό, τηρώντας και τις αναλογίες να με κάνουν ίσως λίγο καλύτερο άνθρωπο. Λυπάμαι που είμαι κι εγώ μέρος αυτής της κοινωνίας που σε κάνει να αισθάνεσαι έτσι και σε ευχαριστώ για όλα αυτά που με έκανες να σκεφτώ διαβάζοντάς σε. Το παιδί σου είναι απλά πολύ τυχερό που σε έχει μαμά.

θα σας παρακαλεσω, με όλο το σεβασμο προς το προσωπο σας (το ινετρνετικα και μη ) για ενα μοναχα πραγμα αγαπητη Αθηνα....

ας μην αποκαλουμε τα παιδια μας λαθη ...το δικο μου τουλαχιστον ...εγω αλλιως την βαφτισα κι οχι λαθος.

Δεν αποκαλεσα λαθος ενα παιδι,δεν θεωρω την υπαρξη ενος παιδιου λαθος.Αναφερομαι σε ενεργειες που θα επρεπε να γινουν ΠΡΙΝ τη συλληψη αυτου του παιδιου.Το καναμε "καραμελα" και θα την πιπιλαμε για αρκετη ωρα;;;Το θεμα δεν ειναι "ανυπαντρες μητερες " γενικα,ξεκινησε με αφορμη μια κοπελα,τωρα τι ειδους υπερασπιση και προσωπικοι αγωνες μπηκαν στην μεση δεν καταλαβα πως συνεβει και για ποιον λογο.

almak νομίζω πως μερικά πράγματα είναι ψιλοπαρεξηγημένα.

Εμένα για παράδειγμα ο δικός μου επειδή ακόμη δεν είχε βγάλει διαζύγιο (ενώ ήταν σε διάσταση 7 χρόνια) δεν μπορούσαμε να κάνουμε γάμο. Έμεινα έγκυος και ήθελε τότε το παιδί. Όταν γέννησα και μετά μεσολάβησαν οι δικοί του και το κλούβιο του το κεφάλι και αποφάσισε να με διώξει με παιδί 2 μηνών. Για πες μου; Το επέλεξα να μείνω ανύπαντρη; Δηλαδή και αν το επέλεγα; Γιατί όχι ευνοικές ρυθμίσεις; Δηλαδή τα παιδιά των ζευγαριών που είναι παντρεμένα είναι περισσότερο παιδιά από τα δικά μας;

Να με συγχωρείς που τώρα είδα το γραπτό σου.

Δεν κατάλαβα δηλαδή!!!!!!!

Ποιός σου επέβαλε την σχέση με έναν εν διαστάση σύζηγο και με ότι συνεπάγεται αυτό????

Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να πιστεύεις ότι αυτός ο άνθρωπος και διαζύγιο θα έπερνε μια μέρα και θα σε παντρευόταν και μαζί θα ζούσατε για πάντα????

Εσύ πήρες όλα αυτά τα κατά την γνώμη μου ρισκα , και τα πράγματα τελικά ήλθαν όχι όπως θα τα ήθελες.

Δεν κρίνω αυτόν διότι δεν τον ξέρω και δεν είναι ο θέμα μας.

Κρίνω όμως εσένα που μου ζητάς ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ( και μάλιστα αναλογίζεσαι αν το δικό σου παιδί είναι λιγότερο παιδί από το δικό μου) , ίδια είναι όλα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται....και έτσι φαντάζομαι πως γίνετε.

Ο νόμος θα πρέπει να βλέπει ευνοϊκότερα τις χήρες.

Ο νόμος καλύπτει τι ζωντοχήρες.

Οι υπόλοιποι δεν έχουν ανάγκη ευνοϊκότερων ρυθμίσεων , μιας και αν διαβάσεις θα δεις ότι και δύναμη έχουν και γερά πόδια και θέληση και και και για να δώσουν σε ένα παιδί ότι ακριβώς χρειάζεται.

Και μην μου πέιτε άλλο συναισθήματα - αγάπη και άλλο χρήματα , για θα σας πω πως βλέπω πολλούς πύργους να καταρέουν από τα θεμέλια .

όπου πύργος βάλτε συναισθηματα και αγάπη

και όπου θεμέλια το οικονομικό.

Ναι μάλλον δεν σου διευκρίνησα ότι ο λεγάμενος ήταν αυτός που έκανε αίτηση διαζυγίου μόλις αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί (δέν είχε κάνει νωρίτερα γιατί δεν υπήρχε λόγος αφού δεν είμασταν μαζί ήταν τα ακριβή του λόγια!!!!), εκείνος ήταν που μου είπε "μην σε νοιάζει εγώ είμαι εδώ για εμάς και το παιδί", εκείνος που με επέβαλε (προσωρινά τουλάχιστον) στους δικούς του και αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί. Δεν έμεινα έγκυος γιατί δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω, ούτε για να τον "τυλίξω" κατά το κοινώς λεγόμενο. Επίσης να πω ότι είχαμε αρραβωνιαστεί πριν ακόμη μείνω έγκυος.Εγώ ήθελα να βγει πρώτα το διαζύγιό του, να κάνουμε πολιτικό γάμο (γιατί δεν είχαμε χρήματα για θρησκευτικό) και μετά να προσπαθούσαμε για παιδί. Για πες μου λοιπόν; Όταν όλα αυτά στα κάνει και στα λέει ο σύντροφός σου και όταν το παιδί που σημειώνω ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ γίνεται 2 μηνών τον βαράει η μακακία στο κεφάλι και αποφασίζει να μας διώξει, εγώ φταίω;Το πάλεψα πολύ. Γιατί είχε ξαναγίνει παρόμοια φάση λίγο καιρό πριν με διώξει οριστικά και ξαναγύρισα για να δώσω μία ακόμη ευκαιρία όχι σαυτόν στο παιδί μου. Μη μου λες λοιπόν, ούτε εσύ ούτε κανείς δήθεν ότι είναι δική μου ευθύνη για όλα. Ναι δεν μετανοιώνω ούτε πρόκειται ποτέ για το αγγελούδι που έφερα στον κόσμο. Και αν αυτός δεν ενδιαφερθεί (που δεν ενδιαφέρεται) για το παιδί του, ποτέ του και μη σώσει. Δεν μπορώ να σκεφτώ καν να ξανά-κάνω έκτρωση. Θα συμφωνήσω με την φίλη που η μάνα της έχει κάνει 2 και είναι κάπως. Και εγώ είμαι κάπως και ας ήτανε ιατρικό το ζήτημα που τότε μου απαγόρευε την εγκυμοσύνη. Ακόμη κλαίω για την ψυχούλα που χάθηκε και θα κλαίω πάντα. Σταματήστε λοιπόν να υποκρίνεστε όλοι ή έστω σχεδόν όλοι οι βολεμένοι και οι έξω από το χορό ότι "απαπα ανύπαντρη μητέρα ντροπή και αίσχος". Αν κάποια το έκανε για να εκβιάσει καταστάσεις ή για να εξασφαλιστεί οικονομικά, φτου της και από εμένα. Αλλά δεν γίνεται όλοι να μπαίνουμε στο ίδιο τσουκάλι. δεν γίνεται όλοι να αντιμετωπιζόμαστε το ίδιο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι νέοι άνθρωποι εν έτη 2008 ακόμη προχωρούν πίσω από τον γάϊδαρο και αντιμετωπίζουν τις ανύπαντρες μητέρες σαν εχθρούς της κοινωνίας, σαν μιάσματα. ΕΛΕΟΣ!

ΒΛΈΠΕΙς ότι σου απαντώ σύμφωνα με αυτά που έγραψες ή σύμφωνα με αυτά που έγραψες.

Όσον αφορά εμένα το θέμα δεν είναι ποιός φταίει ορθά κοφτά όπως το θέτεις.

Το θέμα είναι πόσο προστάτευσες τον εαυτό σου και έμπλεξες σε μια σχέση η οποία δεν είχε την συνέχεια που ΄θα ήθελες.

Τα υπόλοιπα που λες εσύ και κάποιες άλλες για ίδια τσουκάλια και πράσινα "άλογα" , να με συγχωρείς , αλλά μόνες σας βγάζεται τα μάτια σας , μόνες σας τις θεωρείτε όλες ίδιες , κρινετε βέβαια μόνο την φωτεινή πλευρά του θέματος , η οποία είναι το ότι πράγματι αυτές οι γυναίκες δέίχνουν γενεότητα και καταφέρνουν πολλά πράγματα για τα οποία είναι περήφανες αυτές και τα παιδιά τους αργότερα.

Και βέβαια υπάρχουν και κανείς δεν το αμφισβήτησε.

Εγώ προσωπικά εστιάζω στα γεγονότα πριν την εμπλοκή σε μια σχέση δίχως αύριο αλλά με εγκυμοσύνη.

Δεν καλώ κανέναν να γινει μέντιουμ αλλά λίγη παραπάνω σύνεση δεν βλάπτη.

Διαφημίσεις

αρια μου δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι έτσι ουτε εσύ ούτε οι άλλες κοπέλες, ευτυχώς ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ!!!!!!!!!!
Αυτό ξανα πέστο διότι ξαναλέω , μόνες τους βγάζουν τα μάτια τους.

almak νομίζω πως μερικά πράγματα είναι ψιλοπαρεξηγημένα.

Εμένα για παράδειγμα ο δικός μου επειδή ακόμη δεν είχε βγάλει διαζύγιο (ενώ ήταν σε διάσταση 7 χρόνια) δεν μπορούσαμε να κάνουμε γάμο. Έμεινα έγκυος και ήθελε τότε το παιδί. Όταν γέννησα και μετά μεσολάβησαν οι δικοί του και το κλούβιο του το κεφάλι και αποφάσισε να με διώξει με παιδί 2 μηνών. Για πες μου; Το επέλεξα να μείνω ανύπαντρη; Δηλαδή και αν το επέλεγα; Γιατί όχι ευνοικές ρυθμίσεις; Δηλαδή τα παιδιά των ζευγαριών που είναι παντρεμένα είναι περισσότερο παιδιά από τα δικά μας;

Να με συγχωρείς που τώρα είδα το γραπτό σου.

Δεν κατάλαβα δηλαδή!!!!!!!

Ποιός σου επέβαλε την σχέση με έναν εν διαστάση σύζηγο και με ότι συνεπάγεται αυτό????

Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να πιστεύεις ότι αυτός ο άνθρωπος και διαζύγιο θα έπερνε μια μέρα και θα σε παντρευόταν και μαζί θα ζούσατε για πάντα????

Εσύ πήρες όλα αυτά τα κατά την γνώμη μου ρισκα , και τα πράγματα τελικά ήλθαν όχι όπως θα τα ήθελες.

Δεν κρίνω αυτόν διότι δεν τον ξέρω και δεν είναι ο θέμα μας.

Κρίνω όμως εσένα που μου ζητάς ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ( και μάλιστα αναλογίζεσαι αν το δικό σου παιδί είναι λιγότερο παιδί από το δικό μου) , ίδια είναι όλα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται....και έτσι φαντάζομαι πως γίνετε.

Ο νόμος θα πρέπει να βλέπει ευνοϊκότερα τις χήρες.

Οι υπόλοιποι δεν έχουν ανάγκη ευνοϊκότερων ρυθμίσεων , μιας και αν διαβάσεις θα δεις ότι και δύναμη έχουν και γερά πόδια και θέληση και και και για να δώσουν σε ένα παιδί ότι ακριβώς χρειάζεται.

Και μην μου πέιτε άλλο συναισθήματα - αγάπη και άλλο χρήματα , για θα σας πω πως βλέπω πολλούς πύργους να καταρέουν από τα θεμέλια .

Ναι μάλλον δεν σου διευκρίνησα ότι ο λεγάμενος ήταν αυτός που έκανε αίτηση διαζυγίου μόλις αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί (δέν είχε κάνει νωρίτερα γιατί δεν υπήρχε λόγος αφού δεν είμασταν μαζί ήταν τα ακριβή του λόγια!!!!), εκείνος ήταν που μου είπε "μην σε νοιάζει εγώ είμαι εδώ για εμάς και το παιδί", εκείνος που με επέβαλε (προσωρινά τουλάχιστον) στους δικούς του και αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί. Δεν έμεινα έγκυος γιατί δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω, ούτε για να τον "τυλίξω" κατά το κοινώς λεγόμενο. Επίσης να πω ότι είχαμε αρραβωνιαστεί πριν ακόμη μείνω έγκυος.Εγώ ήθελα να βγει πρώτα το διαζύγιό του, να κάνουμε πολιτικό γάμο (γιατί δεν είχαμε χρήματα για θρησκευτικό) και μετά να προσπαθούσαμε για παιδί. Για πες μου λοιπόν; Όταν όλα αυτά στα κάνει και στα λέει ο σύντροφός σου και όταν το παιδί που σημειώνω ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ γίνεται 2 μηνών τον βαράει η μακακία στο κεφάλι και αποφασίζει να μας διώξει, εγώ φταίω;Το πάλεψα πολύ. Γιατί είχε ξαναγίνει παρόμοια φάση λίγο καιρό πριν με διώξει οριστικά και ξαναγύρισα για να δώσω μία ακόμη ευκαιρία όχι σαυτόν στο παιδί μου. Μη μου λες λοιπόν, ούτε εσύ ούτε κανείς δήθεν ότι είναι δική μου ευθύνη για όλα. Ναι δεν μετανοιώνω ούτε πρόκειται ποτέ για το αγγελούδι που έφερα στον κόσμο. Και αν αυτός δεν ενδιαφερθεί (που δεν ενδιαφέρεται) για το παιδί του, ποτέ του και μη σώσει. Δεν μπορώ να σκεφτώ καν να ξανά-κάνω έκτρωση. Θα συμφωνήσω με την φίλη που η μάνα της έχει κάνει 2 και είναι κάπως. Και εγώ είμαι κάπως και ας ήτανε ιατρικό το ζήτημα που τότε μου απαγόρευε την εγκυμοσύνη. Ακόμη κλαίω για την ψυχούλα που χάθηκε και θα κλαίω πάντα. Σταματήστε λοιπόν να υποκρίνεστε όλοι ή έστω σχεδόν όλοι οι βολεμένοι και οι έξω από το χορό ότι "απαπα ανύπαντρη μητέρα ντροπή και αίσχος". Αν κάποια το έκανε για να εκβιάσει καταστάσεις ή για να εξασφαλιστεί οικονομικά, φτου της και από εμένα. Αλλά δεν γίνεται όλοι να μπαίνουμε στο ίδιο τσουκάλι. δεν γίνεται όλοι να αντιμετωπιζόμαστε το ίδιο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι νέοι άνθρωποι εν έτη 2008 ακόμη προχωρούν πίσω από τον γάϊδαρο και αντιμετωπίζουν τις ανύπαντρες μητέρες σαν εχθρούς της κοινωνίας, σαν μιάσματα. ΕΛΕΟΣ!

ΒΛΈΠΕΙς ότι σου απαντώ σύμφωνα με αυτά που έγραψες ή σύμφωνα με αυτά που έγραψες.

Όσον αφορά εμένα το θέμα δεν είναι ποιός φταίει ορθά κοφτά όπως το θέτεις.

Το θέμα είναι πόσο προστάτευσες τον εαυτό σου και έμπλεξες σε μια σχέση η οποία δεν είχε την συνέχεια που ΄θα ήθελες.

Τα υπόλοιπα που λες εσύ και κάποιες άλλες για ίδια τσουκάλια και πράσινα "άλογα" , να με συγχωρείς , αλλά μόνες σας βγάζεται τα μάτια σας , μόνες σας τις θεωρείτε όλες ίδιες , κρινετε βέβαια μόνο την φωτεινή πλευρά του θέματος , η οποία είναι το ότι πράγματι αυτές οι γυναίκες δέίχνουν γενεότητα και καταφέρνουν πολλά πράγματα για τα οποία είναι περήφανες αυτές και τα παιδιά τους αργότερα.

Και βέβαια υπάρχουν και κανείς δεν το αμφισβήτησε.

Εγώ προσωπικά εστιάζω στα γεγονότα πριν την εμπλοκή σε μια σχέση δίχως αύριο αλλά με εγκυμοσύνη.

Δεν καλώ κανέναν να γινει μέντιουμ αλλά λίγη παραπάνω σύνεση δεν βλάπτη.

Ξέρεις τι διαβάζω από αυτά που γράφεις;;;; μπλα μπλα μπλα μπλα

Διαβάζω τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Δεν λέω αυτό δε λέω εκείνο. ΟΚ το εμπεδώσαμε. Δεν σου γουστάρουν οι μονογονεικές οικογένειες. Μπράβο σου και καλά κάνεις. Σταμάτα όμως να τις κατακρίνεις,οκ; Και όσον αφορά τα "πράσινα άλογα" δεν είναι το αγαπημένο μου χρώμα αλλά αφού αυτό θέλεις :lol:

αρια μου δεν χρειάζεται να αισθάνεσαι έτσι ουτε εσύ ούτε οι άλλες κοπέλες, ευτυχώς ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ!!!!!!!!!!

βρε αλμακ γιατί το βλέπεις ότι βγάλανε τα μάτια τους??? δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα με την επιλογή τους.

[.............Αποφασεις που παρθηκαν εν αγνοια του αλλου ή εις βαρος κατακρινω.Οπως και απελπισμενες σαρανταρες που πρεπει σωνει και καλα να γινουν μητερες.Μηπως να κοιταξουν που φταινε οι ιδιεςκαι δεν κατορθωσαν να εχουν πιο σωστες και παραγωγικες σχεσεις;δεν μας φταινε οι αλλοι και σε τιποτα.εμεις επιλεγουμε,εμεις εχουμε την ευθυνη,εμεις δημιουργουμε τις σχεσεις.
Μην το συνεχίζεις έτσι διότι σε λίγο όσοι είχαν πάρει μέρος την προηγούμενη φορά σε πανομοιότυπο θέμα ,θα σου πουν ότι αναμασάς τα λόγια μου :lol::lol:

[Ο νόμος θα πρέπει να βλέπει ευνοϊκότερα τις χήρες.

οι υπολοιποι δεν εχουν αναγκη ευνοικοτερων ρυθμισεων! προφανως μιλας για τις ανυπανδρες μιας και σε αυτο το τοπικ εισαι, ετσι δεν ειναι?

το επιδομα που πηρα κ εγω κ η γυναικα σου δε θεωρειται μια ευνοικη ρυθμιση προς μια κατηγορια ανθρωπων? τις εγκυες? αφου λοιπον για να μην ξανακανω παραθεσεις (βασικα δε ξερω για διπλες παραθεσεις :oops: ) και εγω ηξερα οτι θα μεινω εγκυος δε χρειαζομαι επιδομα.

τωρα αν ηθελες κ εσυ να πεις κατι αλλο δε ξερω...εδω ειμαι να καταλαβω! α και τις σελιδες τις διαβασα αμεσως μετα τη δημοσιευση μου! ξανα και ξανα μπας και καταλαβω πως μπορει καποιος να κρινει κ να κατακρινειτην ανυπαντρη μητερα :cool:

οσο για τους πυργους ειναι το μοναδικο που θα συμφωνησουμε....

τελικα μαλλον διαφωνουμε στα παντα! :lol:

δε πειραζει....

Τα επιδόματα που δίνονται για την εγκυμοσύνη ή γέννα ή όπως αλλιώς λέγονται τα πέρνουν όλες , που θες να καταλήξεις.

Τι ήταν αυτό πάλι που λες , ότι επειδή το ήξερες ότι θα γεννήσεις δεν δικούσαι επίδομα.

Εγώ γενικότερα για να καταλάβεις θεωρώ τα κακός κέιμενα στις σχέσεις των ανθρώπων , είναι αποκλιστική ευθύνη των ίδιων και όχι της έκλειψης ηλίου ή άλλου φυσικού φαινομένου.

Εμείς τα κάνουμε και εμείς τα λουζόμαστε.

Αν το λούσιμο είναι ζόρικο , ας κοιτάξουμε να μην χρειαζόμαστε τακτικά λούσιμο ( χωρίς να βρωμίσουμε κιόλας :wink: )

Διαφημίσεις

βρε αλμακ γιατί το βλέπεις ότι βγάλανε τα μάτια τους??? δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα με την επιλογή τους.

Βρε ΡΟΥΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΆΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΟΥς.

Τα μάτια τους τα βγάζουν μόνες τους όταν ταυτίζονται με την κάθε ανύπαντρη μητέρα κατά την διάρκεια της συζητησης σε αυτό εδώ το φόρουμ.θεωρώ πως υπάρχουν άξιες ανύπαντρες μητέρες όπως και αναξιες.

Ειναι αυτό που λέμε , " έχεις δίκιο και το χάνεις από αυτά που λες".

almak ελπίζω να γνωρίζεις ποσο σε συμπαθω...

αλλα εχω να πω το εξης .... οταν αποκαλεις καποιον ..λεμε τωρα νεγρο ...και καποιος με το ιδιο χρωμα στην Αμερικη πχ λεμε ερθει και σου την πει μην εκπλήσεσε...εσυ μπορει να θες να πεις νεγρο (ρατσιστικο παραυτα...) αυτο τον πιστιρικα στο Χαρλεμ με το κλεμενο πιστολιδιον...αλλα τα λες δημοσια σε μια συζητηση οπου και αλλοι αφροαμερικανοι συμμετεχουν....

το θεμα μου ειναι οτι αποκαλεις καποιους νεγρους κι εγω το θεωρω ρατσιστικο!. οποια ηλικια κι αν εχουν και δεν δηνεις καταρχας στον εαυτο σου την ευκαιρια να τους γνωρησει ...γιατι τους εχεις βαλει ιδι την ταμπελα.....

:wink:

αγαπητη Athena...

η υπερασπιση και οι προσωπικοι αγωνες ξεκινησαν οταν ειπωθηκαν οι λεξεις ¨λαθος ¨ εγγυμοσυνη, οπως το θετεις ... οι λεξεις φεμινιστικα τετοιου τυπου και οταν προχωρησες σε μαθηματα αντισηληψης...και αλλες ...

αναφερεσε σε μια μεριδα ανθρωπων ΧΩΡΙς να γνωρίζεις την ιστορια τους τα γεγονοτα κλπ κλπ αλλα απαντωντας σε ενα ποστ ..οκ το δεχομαι αλλα γιατι για μια στιγμη δεν σκευτικες πχ οτι αυτα που θα γραψεις αφορουν κι αλλες γυναικες ή ακομα ακομα την φιλη σου ...δεν νομιζω , δεν θελω να πιστευω δλδ οτι της ειπες ποτε .... οταν ηρθε να σου πει πχ ειμαι χαλια δεν ξερω ειμαι πολυ κουρασμενη ...ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕς...Ή κανεις δεν σου ειχε μιλησει για αντισυληψη....

εγω δεν το κρηβω εχω στεναχωρηθει γιατι δεν ειναι όλες φεμινιτριες και δεν ειναι όλες 40αρας και δεν ειναι ολες λεσβιες... αλλα και να ηταν .... εχουν καθε δικαιωμα πχ ΝΑ ΛΥΓΗΣΟΥΝ να κλαψουν ,να στενοχωρηθουν ΚΑΙ ΝΑΙ ....ΑΦΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥς ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΕΠΡΑΞΑ ΣΩΣΤΑ και να μοιραστουν τους ενδιασμους τους σε αυτην την ευαλωτη στιγμη με αλλους ΧΩΡΙς ΝΑ ΤΙς ΚΡΙΝΟΥΝ (πραγμα που δεν εγινε) ..... και τρεχουν πανικοβλιτες να γεμισουν κενα που κανεις αλλος δεν μπορει να γεμισει ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥς... δε λεω... αλλα παραυτα εχουν το δικαιωμα...

πανω απο όλα εχει το δικαιωμα το παιδι τους να μεγαλωσει σε ενα περιβαλλον οπου, οποια και να ειναι η ηλικια των γονεων-του γονεα αυτης της ρημαδομανας τσουλαρας 40αρας , να μεγαλωσει λεγω....σε ενα περιβαλλον οπου θα ειναι ΊΣΟ με τα αλλα.

και δεν θα καταρηνουν την μανα τους....

αυτα

παω Γερμανια μεταναστρια σας το ειπα? :lol::lol::lol::lol:

Συγνώμη κιόλας ρε παιδιά……για να καταλάβω……

Αν μια γυναίκα παντρεμένη με παπά και με κουμπάρο είναι έγκυος στο 8 ή ένατο μήνα και την παρατήσει ο άντρας της γιατί τότε θυμήθηκε ότι δεν του πάει ο ρόλος….τι πρέπει να κάνει η γυναίκα???

Να το γεννήσει και να το σφάξει?????

Πάλι για μια ανύπαντρη μητέρα δεν μιλάμε????

Και αν έχεις τον αντρούλη σου και τα παιδάκια σου, αλλά ο καλός σου αντρούλης σε δέρνει κάθε μέρα ( ….εντάξη μέρα παρα μέρα, να μην είμαι και υπερβολική…..) όπως ο δικός μου πατερούλης…. και τρέχουν από τις μύτες τα αίματα από εσένα και τα παιδάκια σου επί χρόνια…αλλά εσύ εκεί δεν τον στέλνεις στον αγύριστο για να μην πει ο κόσμος τα παιδιά σου ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ……αυτό είναι ποιο υγιές???

Σας πληροφορώ ότι από τότε που αποφάσισε η μαμά μου να χωρίσει μεγαλώσαμε με πολύ περισσότερη ηρεμία και αγάπη, επίσης έχουμε μάθει μια χαρά τον θεσμό της οικογένειας……και τον κόσμο τον είχαμε ΧΕΣΜΕΝΟ

Το θέμα είναι πως θα μεγαλώσεις ένα παιδί,,,,, είτε είναι με δυο γονείς είτε με έναν

[........

Ξέρεις τι διαβάζω από αυτά που γράφεις;;;; μπλα μπλα μπλα μπλα

Διαβάζω τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Δεν λέω αυτό δε λέω εκείνο. ΟΚ το εμπεδώσαμε. Δεν σου γουστάρουν οι μονογονεικές οικογένειες. Μπράβο σου και καλά κάνεις. Σταμάτα όμως να τις κατακρίνεις,οκ; Και όσον αφορά τα "πράσινα άλογα" δεν είναι το αγαπημένο μου χρώμα αλλά αφού αυτό θέλεις :lol:

Αγαπητη μου θα συνεχίσω να κάνω αυτό που θεωρώ σωστό.

Αν το μπλα μπλα μπλα σε κουράζει κάνε ότι νομίζεις.......όπως κι εγώ απ΄ότι βλέπεις .

Το ότι θα ήθελα να μην υπήρχαν μονογονεϊκές οικογένειες δεν σημαίνει όπως πολύ άστοχα έγραψες <<Δεν σου γουστάρουν οι μονογονεικές οικογένειες>>.

Βλέπω πολύ μεγάλη αγωνία να κατατάξεις κάποιον σε κάποιο στρατόπαιδο.

Για μένα υπάρχουν και ενδιάμεσα , όχι μόνο άσπρο ή μαύρο.

Τα επιδόματα που δίνονται για την εγκυμοσύνη ή γέννα ή όπως αλλιώς λέγονται τα πέρνουν όλες , που θες να καταλήξεις.

Τι ήταν αυτό πάλι που λες , ότι επειδή το ήξερες ότι θα γεννήσεις δεν δικούσαι επίδομα.

Εγώ γενικότερα για να καταλάβεις θεωρώ τα κακός κέιμενα στις σχέσεις των ανθρώπων , είναι αποκλιστική ευθύνη των ίδιων και όχι της έκλειψης ηλίου ή άλλου φυσικού φαινομένου.

Εμείς τα κάνουμε και εμείς τα λουζόμαστε.

Αν το λούσιμο είναι ζόρικο , ας κοιτάξουμε να μην χρειαζόμαστε τακτικά λούσιμο ( χωρίς να βρωμίσουμε κιόλας :wink: )

θελω να καταληξω πως οπως εχει προβλεφθει να βοηθηθει μια κατηγορια εν προκειμενω οι γυναικες που γεννουν ετσι θα μπορουσαν να βοηθηθουν και οι ανυπαντρες μητερες λιγο παραπανω. το να εισαι κυνικος οντως βοηθαει στη ζωη...εισαι πανω στη γη γερα...ομως η ζωη ειναι ωραια οταν δε τη βλεπεις με κυνικοτητα..καταλαβα τι λες αλλα ασε με να πιστευω οτι καποια πραγματα αλλαζουν και καλυτερευουν. αν οχι δεν υπαρχει λογος να γονιμοποιουμαστε με αντρα η χωρις :wink:

με φιλικους χαιρετισμους παντα εδω να "μαλωνουμε" :D

Διαφημίσεις

Εμεις λεμε τις αποψεις μας, τις διατυπωνουμε εκ του ασφαλους αλλα ανθρωποι που εκτιμω πολυ στενοχωρεθηκαν αφανταστα σημερα κι εγω δεν νιωθω καλα μ' αυτο.

Πολλες φορες οταν ετρεχα με τα προβληματα του μωρου αναρωτηθηκα τι θα εκανα αν δεν ειχα διπλα μου τον αντρα μου. Πεφτει καμια φορα κατω κι ανοιγει και καμια μυτη και παιρνω τον αντρα μου αμεσως τηλ. να με καθησυχασει και να μου πει: Ετσι ειναι τα παιδια, πεφτουν και χτυπανε.

Αυτες οι γυναικες ειναι μανες και πατερες μαζι και τα περνανε ολα μονες τους. Σεβασμος λοιπον στην ανυπαντρη μητερα. Κι οσο για τις συνθηκες υπο τις οποιες κατεστη εγκυος αυτα ειναι βερεσεδια. Δεν ειχαν ολες οι γυναικες την τυχη να γνωρισουν τον σουπεργουαου αντρα να τις παντρευτει, ουτε αρχιζεις μια σχεση ξεροντας την καταληξη της εκ των προτερων και εαν θελετε καποιες γυναικες πεφτουν σε σφαλματα στις σχεσεις τους οχι επειδη ειναι τσουλες, 40αρες απελπισμενες και επιπολαιες αλλα γιατι ισως καμια φορα αγαπανε πιο πολυ απ' οτι συνηθιζει μια μεση γυναικα, βλεπουν παντα στον αλλον τα καλα και δινουν δευτερες ευκαιριες και παντα βρισκεται ενας μλκς να το εκμεταλλευτει. Πολλες, μυριαδες οι περιπτωσεις, που για τους τυχερους αυτης της ζωής μεταφραζονται σε ενα: "ε, ας προσεχε κι αυτη". Τι ευκολη και αβασανιστη διατυπωση.

Λυπαμαι πολυ για οτι συνεβη σημερα.

almak ελπίζω να γνωρίζεις ποσο σε συμπαθω...

αλλα εχω να πω το εξης .... οταν αποκαλεις καποιον ..λεμε τωρα νεγρο ...και καποιος με το ιδιο χρωμα στην Αμερικη πχ λεμε ερθει και σου την πει μην εκπλήσεσε...εσυ μπορει να θες να πεις νεγρο (ρατσιστικο παραυτα...) αυτο τον πιστιρικα στο Χαρλεμ με το κλεμενο πιστολιδιον...αλλα τα λες δημοσια σε μια συζητηση οπου και αλλοι αφροαμερικανοι συμμετεχουν....

το θεμα μου ειναι οτι αποκαλεις καποιους νεγρους κι εγω το θεωρω ρατσιστικο!. οποια ηλικια κι αν εχουν και δεν δηνεις καταρχας στον εαυτο σου την ευκαιρια να τους γνωρησει ...γιατι τους εχεις βαλει ιδι την ταμπελα.....

:

aria146 δεν στιγμάτισα εγώ , αλλά και απ΄ότι διάβασα εδώ μέσα κανένας άλλος τις ανύπαντρες μητέρες.

Ακόμα και αυτό που είπα για 40άρα και 2 εικοσάρες δίνοντας έμφαση στην οριμότητα που περιμένεις από μια που έχει τα διπλάσια χρόνια , το πήρατε και του κολήσατε το τσούλα .....40άρα τσούλα ........και μετά σας φαινεται και κάπως όταν μιλάω για πράσινα άλογα!!!!!!!

aria κάνεις λάθος που σηκώνεις στους ώμους σου όλες τις ανύπαντρες αυτού του πλανήτη και όχι μόνο.

Ταυτίζεσαι με όλες και βέβαια στεναχωριέσαι.

Και μένα δεν μου αρέσει που στεναχωριέσαι αλλά επέλεξες να λογοδοτήσεις για όλες , και ξέρεις πολύ καλά πως όλες δεν είναι ίδιες.

Επίσης ΜΕΓΑΛΟ λάθος που όλες σας νομίζεται πως τις βλέπουμε όλες ίδιες τις ανύπαντρες μητέρες.

Σας πληροφορώ ότι από τότε που αποφάσισε η μαμά μου να χωρίσει μεγαλώσαμε με πολύ περισσότερη ηρεμία και αγάπη, επίσης έχουμε μάθει μια χαρά τον θεσμό της οικογένειας……και τον κόσμο τον είχαμε ΧΕΣΜΕΝΟ

Το θέμα είναι πως θα μεγαλώσεις ένα παιδί,,,,, είτε είναι με δυο γονείς είτε με έναν

συμφωνω,επαυξανω,επικροτω,εχω σηκωθει ορθια και σφυριζω,χειροκροτω και κανω κωλοτουμπες σε ενδειξη συμπλευσης!!!

Ακόμα και αυτό που είπα για 40άρα και 2 εικοσάρες δίνοντας έμφαση στην οριμότητα που περιμένεις από μια που έχει τα διπλάσια χρόνια , το πήρατε και του κολήσατε το τσούλα .....40άρα τσούλα ........και μετά σας φαινεται και κάπως όταν μιλάω για πράσινα άλογα!!!!!!!

aria κάνεις λάθος που σηκώνεις στους ώμους σου όλες τις ανύπαντρες αυτού του πλανήτη και όχι μόνο.

Ταυτίζεσαι με όλες και βέβαια στεναχωριέσαι.

Και μένα δεν μου αρέσει που στεναχωριέσαι αλλά επέλεξες να λογοδοτήσεις για όλες , και ξέρεις πολύ καλά πως όλες δεν είναι ίδιες.

Επίσης ΜΕΓΑΛΟ λάθος που όλες σας νομίζεται πως τις βλέπουμε όλες ίδιες τις ανύπαντρες μητέρες.

επισης.

συμφωνω,επαυξανω,επικροτω,εχω σηκωθει ορθια και σφυριζω,χειροκροτω και κανω κωλοτουμπες σε ενδειξη συμπλευσης!!!

ασχετο με το θεμα.

Συγνώμη κιόλας ρε παιδιά……για να καταλάβω……

Αν μια γυναίκα παντρεμένη με παπά και με κουμπάρο είναι έγκυος στο 8 ή ένατο μήνα και την παρατήσει ο άντρας της γιατί τότε θυμήθηκε ότι δεν του πάει ο ρόλος….τι πρέπει να κάνει η γυναίκα???

Να το γεννήσει και να το σφάξει?????

Πάλι για μια ανύπαντρη μητέρα δεν μιλάμε????

Και αν έχεις τον αντρούλη σου και τα παιδάκια σου, αλλά ο καλός σου αντρούλης σε δέρνει κάθε μέρα ( ….εντάξη μέρα παρα μέρα, να μην είμαι και υπερβολική…..) όπως ο δικός μου πατερούλης…. και τρέχουν από τις μύτες τα αίματα από εσένα και τα παιδάκια σου επί χρόνια…αλλά εσύ εκεί δεν τον στέλνεις στον αγύριστο για να μην πει ο κόσμος τα παιδιά σου ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ……αυτό είναι ποιο υγιές???

Συγγνωμη αλλα δεν εχεις καταλαβει για ποιο πραγμα συζηταμε...ιστοριες βγαλμενες απο τη ζωη ετσι οπως μονο ο Μικρουτσικος και η Θρασκια ξερουν να παρουσιαζουν...οχι το πιο υγιες ειναι να πανε σε ψυχοθεραπευτη μπας και δουν λιγο παραπερα.Ε!λαστιχο το καναμε πλεον..

οχι το πιο υγιες ειναι να πανε σε ψυχοθεραπευτη μπας και δουν λιγο παραπερα.Ε!λαστιχο το καναμε πλεον..

Κοίτα λοιπών και εσύ την δική σου οικογένεια αν χρειάζεται ψυχοθεραπευτή και άσε τους άλλους να κρίνουν για την δική τους και αν χρειάζονται ψυχοθεραπευτή η όχι

Σταμάτα επιτέλους να κρίνεις όλους και όλα, γιατί δεν μου φαίνεσαι και τόσο τέλεια....όπως θέλεις να μας παρουσιαστείς

Athena, σου έγινε μια ερώτηση παραπάνω που κι εμένα με ενδιαφέρει και δεν την απάντησες: γιατί δε μπορούν οι "τρελαμένες" 40άρες να κάνουν παιδιά;

Σε αυτήν προσθέτω: κάθε 40άρα που θέλει παιδί είναι αναγκαστικά τρελαμένη;

Τρελαμένες σε άλλες ηλικίες δεν υπάρχουν;

Athena, σου έγινε μια ερώτηση παραπάνω που κι εμένα με ενδιαφέρει και δεν την απάντησες: γιατί δε μπορούν οι "τρελαμένες" 40άρες να κάνουν παιδιά;

Σε αυτήν προσθέτω: κάθε 40άρα που θέλει παιδί είναι αναγκαστικά τρελαμένη;

Τρελαμένες σε άλλες ηλικίες δεν υπάρχουν;

θα σου απαντησω εγω Εκαβη. Ακου λοιπον να φριξεις: Επειδη δεν ειναι πρεπον! Οι αγραφοι νομοι των κλειστων κοινωνιων λενε οτι: Μια γυναικα επιτρεπεται να καταστει εγκυος μεταξυ 18-30 (στα 31 καιγεσαι) εφοσον και εαν ειναι παντρεμενη. Μετα το περας αυτου του χρονοδιαγραμματος θεωρειται ληξιπροθεσμη και δεν δικαιουται δια να ομιλει.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...