Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ανυπαντρη μητερα

ssttaa

Recommended Posts

Δυσκολο θεμα νοιξατε παλι παιδια....

Δυστυχως δεν μπορεσα να καταλαβω ποιο ειναι τελικα το ζητουμενο..

Το δικαιωμα επιλογης?

Τα δικαιωματα της ανυπαντρης μητερας και οι παροχες προς αυτην?

ανυπαντρες vs παντρεμενες?

Εγω ισως και να ημουν ανυπαντρη μητερα.. θα μπορουσε καλιστα να ειχε γινει αυτο εφοσον οταν εμεινα εγκυος ήμουν μεν αρραβωνιασμενη αλλα οχι παντρεμενη..

και για να διευκρινησω επειδη πολλοι μπορει να σκεφτητε οτι αφου ησουν αρραβωνιασμενη θα παντρευοσουν ουτως η αλλως , ειχε μπει το νερο στο αυλακι.. ημουν αρραβωνιασμενη με εναν ανθρωπο που γνωριζα 5 μηνες μονο και στους 2 μηνες αρραβωνιαστηκαμε, πανω στην τρελα μας πανω στην αλητεια μας..

Εγω σαφως ηθελα παιδια.. και εκεινος ετσι ελεγε.

Αλλωστε εγω το ειχα ξεκαθαρισει απο την αρχη οτι αν δεν μεινω εγκυος δεν υπαρχει περιπτωση να μπω στην διαδικασια του γαμου..

γιατι? Γιατι πολυ απλα ειμαι σε μια ηλικία και ζω σε μια εποχη που αν θελω να ζησω με τον αλλο μπορω να το κανω κανεις δεν θα μου το απαγορεψει. Την κριση της γεροντοκορίασης την ειχα περασει προ πολλου σε μικροτερη ηλικία οταν και η τελευταια κολλητη μου απο το σχολειο παντρευτηκε. Οποτε θεωρω οτι οταν γνωριστηκα με τον πλεον συζυγο μου περνουσα την φαση "ποτε θα γινω μανα?"

Οταν το ανακοινωσα στους δικους μου θα ελεγα πως χαρηκαν.. και για να πω την αληθεια και γω δεν το περιμενα να χαρουν και τοσο.. αφου για να σκεφτειτε καταστρωσα ολοκληρο σχεδιο για να το πω στον πατερα μου..

Αρχικα σκεφτηκα οτι τους βοηθησε το γεγονος οτι στη μεση υπηρχε ο αρραβωνας για καβατζα.. ομως οταν μετα απο μια βδομαδα εγινε ενας ηρωικος τσακωμος με τον αντρα μου και του εδωσα τα παπουτσια στο χερι (δυστυχως ο αντρας μου ειναι ο εξαιρετικα καλος ανθρωπος που εχει τους εξαιρετικα απαισιους γονεις και ειχαν βαλει το χερακι τους) ο πατερας μου γυρισε και του ειπε οτι δεν δινει σε κανεναν το δικαιωμα να συγχιζει ετσι την κορη του ειδικα στην κατασταση που ειναι και αν θελει μπορει να τηνκανει με ελαφρα πηδηματακια και να μην ανησυχει δεν θα με πεταξουν στο δρομο ουτε εμενα ουτε το εγγονι τους. Οποτε καταλαβα οτι εκτος απο τη δικη μου φαση μαλλον και οι γονεις μας περνανε τη φαση "ποτε θα γινω παππους /γιαγια " και οι δικοι μου ηταν σε αυτη τη φαση.

Το οτι τελικα παντρευτηκαμε ηταν λογω της εκτος εποχης αχαλινωτου βαθμου αισθηματος της υποχρεωσης που εχει γενικοτερα ο αντραςμου..

Το αν ηταν ετοιμος να γινει πατερας δεν το εχω ανακαλυψει ακομα.. Θεωρω οτι μαλλον ηθελε ακομα 5-6 χρονια και γι αυτο περιμενω και δεν τα εχω βροντηξει κατω..

Ειχαμε μια εξαιρετικη σχεση με απιστευτη επικοινωνια ΠΧ (προ Χαρη) η οποια μετατραπηκε σε καταστροφικη ΜΧ.

Αυτη τη στιγμη μεγαλωνω ουσιαστικ μονη μου το παιδι με την βοηθεια των στενων συγγενων του δικου μου περιβαλλοντος και εννοειτε με την ευγενικη χορηγια του συζυγου μου αλλα μονο απο οικονομικης αποψης..

Εχει επιλεξει να βρισκεται μακρυα.. λογω επαγγελματος θα πουν καποιοι που μας ξερουν καλυτερα.. Οχι θα απαντησω..

Θα μπορουσε να βρισκεται και πιο κοντα.. Αλλα μαλλον ακομα δεν το αντεχει.

Αν λοιπον ο συζυγος μου τοτε ειχε επιλεξει να φυγει σημερα εγω θα ημουν μια περιχαρη ανυπαντρη μητερα.. δεν νομιζω οτι θα υπηρχε καποια ουσιαστικη διαφορα για μενα οσον αφορα τη σχεση μου με το παιδι.. η διαφορα θα ηταν οτι δεν θα ειχα τη δυνατοτητα να κανω θεματικο παρτι γενεθλιων και θα εκανα ενα πιο απλο..

Συχνα λεω οτι η συλληψη του παιδιου ηταν τυχαια..

Ποσο τυχαια μπορει να ειναι η συλληψη ενος παιδιου ? Ακομα καιτα μανιταρια φυτρωνουν σε συγκεκριμενες χρονικες στιγμες και αυτες τις συγκεκριμενες χρονικες στιγμες μια γυναικα τις γνωριζει.

Οταν λοιπον αφηνεις την "κορωνα" σου στο προσκεφαλο και προχωρας "ασκεπης" που λεμε και εμεις.. πρεπει να εισαι προετοιμασμενος για το οτιδηποτε..

Η για να το θεσω πιο σωστα πρωτα πρεπει να σκεφτεσαι οτι κατα πασα πιθανοτητα θα σου συμβει παρα το οτι δεν θα σου συμβει..

Εγω τουλαχιστον ετσι λειτουργουσα σε ολη μου τη ζωη.. Και οπως λεει και ο Αλμακ ποτε στη ζωη μου δεν βρεθηκα στην αναγκη να αγορασω πρεντικτορ.

Η καθε γυναικα που αποφασιζει να εχει ελευθερες σχεσεις (η εστω ελεγχομενες αλλα στι γονιμες μερες της) για μενα ειναι μια μελλοντικη ανυπαντρη μητερα.

Η δομη της οικογενειας προσωπικα δεν με απασχολει.. ενα παιδι δεν αποκτα ουτε ψυχολογικα προβληματα ουτε θα το κατακρινουν οι αλλοι και θα το χαρακτηρισουν καπως αν αυτος που εχει διπλα του το στηριζει.. και ειδικα αν αυτος που εχει διλα του στηριζει την δικη του ουσιαστικα επιλογη.

Οταν οι αλλοι εχουν αποψη για τις δικες μας προσωπικες επιλογες την εχουν γιατι εμεις τους δινουμε το δικαιωμα.

Μου εχει τυχει μια χρονια να εχω στην ταξη μου 2 παιδια ανυπαντρων μητερων. Δυο κοριτσακια.. Το ενα ειχε τα χιλια δυο προβληματα (συμπεριφορα αναπτυξεις κλπ κλπ .) Το αλλο δεν ειχε καμια διαφορα απο τα υπολοιπα.. η ουσιαστικη διαφορα τους ηταν η εξης..

Οτι στην πρωτη περιπτωση η πρωτη μητερα το θεωρησε "λαθος" και επειδη ηταν σε προχωρημενη κυηση οταν το αντιληφθηκε και δεν μπορουσε να κανει εκτρωση απλα το αφησε στη γιαγια και εξαφανιστηκε, να παει να μεινει αλλου να μην γνωριζει ο κοσμος, ενω στην αλλη πλευρα υπηρχε μια μητερα που στηριξε την επιλογη της, μεγαλωνε το παιδι της με οσα μεσα ειχε και με πολυ αγαπη..

Για τη πρωτη περιπτωση παντα γινονταν σχολια στα πρωινα πηγαδακια για καφε πριν την εναρξη.. Στην δευτερη ποτε κανεις δεν αναφερθηκε..ηταν ενα παιδι σαν ολα τα αλλα.

Αρα αυτο που μετραει δεν ειναι το ποση αγαπη θα παρει το καθε παιδι και οχι απο το ποσους..

Δεν θεωρω τις ανυπαντρες μητερες ειδικη κατηγορια.. τις θεωρω απλα μητερες. Οπως δεν θεωρω και ειδικη κατηγορια τους πολυτεκνους (ανοιγω αλλο θεμα?) Δεν μου αρεσει το γεγονος να εχουν προτεραιοτητα στους παιδικους σταθμους και το δικο μου το παιδι να μενει απ΄εξω.. δεν δεχομαι να υπαρχουν θεσεις πολυτεκνων στις προκυρηξεις τα παιδια που μοχθησαν και εστρωσαν τον πισινο τους και ξεστραβωθηκαν να διαβαζουν για να παρουν το πτυχιο με 10 να χανουν θεσεις απο αλλους που το πηραν με 6 απλα και μονο λογω της ιδιοτητας των πολυτεκνων.

Γιατι η η ανυπαντρη μητερα να προηγείται αυτής που εχει 2 παιδια και ο συζηγος της για λογους υγειας ειναι ανεργος? (γιατι το ειδαμε κι αυτο στις φετινες εγγραφες)

Η μια εχει 2 στοματα να ταισει η αλλη εχει 4. Ποια εχει μεγαλυτερη αναγκη?

Τεθηκε θεμα επιδοματων απο οτι ειδα..

Και αφου διευκρινησω οτι ναι γενικα υπερ των επιδοματων γιατι σαφως ειναι προτιμοτερο τις φορολογικες εισφορες των πολιτων να τις τρωνε οι ιδιοι οι πολιτες και οχι οι βουλευτες, θα ηθελα να θεσω το εξης ερωτημα?

γιατι μια ανυπαντρη μητερα με δηλωθεν εισοδημα 700 ευρω το μηνα θα επρεπε να παιρνει επιδομα? Μια οικογενεια με ενα παιδι που δουλευει μονο ο συζυγος με το ιδιο δηλωθεν εισοδημα παιρνει επιδομα?

Ισως καποιοι βιαστειτε να απαντησετε.. ε ας παει και η συζυγος να δουλεψει αν δεν βγαινουν.. τα πραγματα ομως δεν ειναι απλα.. Γιατι για να παει η συζυγος να δουλεψει θα πρεπει καποιος να της κρατησει το παιδι αρα κατα συνεπεια θα πρεπει να πληρωσει μηνιαιως ενα ποσο γυρω στα 350 ευρω το λιγοτερο για παιδικο σταθμο΄ή και παραπανω για γυναικα αν δεν υπαρχει παιδικος στην περιοχη, βαλτετα μεταφορικα της, το να πιει εναν καφε και να φαει κατι στη δουλεια και τις 1-2 φορες την εβδομαδα που θα παρει κατι απ΄εξω για φαγητο γιατι δεν προλαβε να μαγειρεψει , ερχονται μια η αλλη. Παλι τα 700 του συζυγου θα μεινουν για να συντηρηθει η οικογενεια. Η λυση της γιαγιας? Οσες πιθανοτητες εχει η μια τοσες εχει και η αλλη να της κρατησει η γιαγια το παιδι και μαλιστα πολλες φορες οι παντρεμενες εχουν λιγοτερες καθως οι γιαγιαδες λενε "δουλευει ο αντρας σου κατσε να μεγαλωσεις το παιδι σου.."

Τωρα βεβαια και αυτο που λεει ο Αλμακ οτι δεν θα πρεπει να ζηταμε για το παιδι μας περισσοτερα απο αυτα που υπηρχαν την χρονικη στιγμη που αποφασισαμε να γινουμε γονεις δεν με βρισκει απολυτα . Με αυτη τη λογικη και σαν εργαζομενοι δεν θα επρεπε να ζηταμε αυξησεις, επιπλεον επιδοματα και παροχες κλπ.. να ζηταμε.. οχι ομως σαν ειδικη κατηγορια πολιτων.. Απλα σαν πολιτες.

Ισως σας κουρασα με το μεγαλο μυνημα μου (αλλα μιας και πλεον δεν εχω χρονο οποτε δεν γραφω συχνα ειπα να τα πω ολα μαζι :lol: ) και ισως δεν καταλαβατε και που θελω να καταλήξω..

Μαλλον στο οτι τα παντα (εξαιρουμενων της γεννησης μας και του θανατου) ειναι επιλογες δικες μας .. οποτε εχουμε την ευθυνη τους και την υποχρεωση να τις στηριξουμε πρωτα απ΄ολα εμεις οι ιδιοι.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 210
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Athena

Athena 28 δημοσιεύσεις

• almak

almak 21 δημοσιεύσεις

• Jean

Jean 18 δημοσιεύσεις

• mamyb

mamyb 14 δημοσιεύσεις

dora τα λόγια σου με ανακουφίζουν γιατί είσαι και λίγο περισσότερο σχετική με το θέμα! Το παιδί μου θα γίνει όπως αυτό της δεύτερης περίπτωσης ανύπαντρης μητέρας που ανέφερες! Οι περιπτώσεις μας είναι ολόιδιες στο θέμα της αντιμετώπισης των παπαούδων. Εγώ όταν το σέρβιρα στους γονείς μου, είχα τσεκάρει πιά νοσοκομεία εφημερεύουν (για την περίπτωση εγκεφαλικού) και είχα ετοιμάσει ταξί να φύγω (περίμενα ότι θα με διώξουν απο το σπίτι). Πρίν δεν ειχα συζητήσει μαζί τους ούτε καν ότι έχω σχέση, απλώς είχα αφήσει να εννοηθεί και δεν με ρωτάγανε πολλα. Ο πατέρας μου μετά από παύση πενταλέπτου άρχισε να χαμογελάει και να λεει "θα γίνω παππούς"!!!. Οταν πήγα νά τους αναλύσω το θέμα του Θανάση, γυρίζει και μου λέει "αν δεν θέλει παιδί παράτα τον" και την ατάκα "μην αφήσεις να σε στεναχωρεί δεν εισαι μόνη σου πια!". Επίσης έχω αδερφό καί αδερφή πού κανεις τους δεν εχει παιδιά (μαγκουφόσογο!) καί περιμένουν το ανήψι με τρέλλα (αρχίσανε να ψωνίζουνε μωρουδιακά στον 4ο μήνα!!!!! γιατί πρίν δεν τους αφηνα).

Γενικά θά έλεγα ότι σκέφτομαι πολλά, ανυσηχώ γιά τό μέλλον, και έχω πάρει τεφτέρι και υπολογίζω τά οικονομικά, αλλά κατά βάθος μάλλον ειμαι ευτυχισμένη!!!!

Γιά τό θέμα της προνοιακής πολιτικής για τίς ανύπαντρες μητέρες θά συμφωνήσω ότι τά "προνόμια" πρέπει να δίνονται αλλά να υπάρχει μεγάλη συζήτηση σε ποιούς και πως! Αλλωστε ευτυχώς, δέν ειμαι η περίπτωση των 700 ευρω μισθου, οπότε για να φτάσω εγω να πέρνω επιδόματα απο τό Ελληνικό δημόσιο πρέπει το Ελληνικό δημόσιο νά δώσει σε πολλουυυυς άλλους πρίν! :) Θα συμφωνήσω ότι πολλοί παντρεμένοι χηρευάμενοι και χωρισμένοι έχουν σοβαρότερο οικονομικό πρόβλημα απο εμένα.

Καλή μέρα σε όλο το forum! Χαίρομαι που η προσωπική μου περίπτωση έδωσε λαβή για μια τόσο επικοδομιτική συζήτηση!!!!

ssttaa

Οταν τον ρωτησα αν θα το αναγνωρίσει προσβληθηκε και ειπε εννοειται. Τώρα πρέπει να σκεφτώ βεβαια αν με συμφέρει να το αναγνωρίσει. (Τι διαδικασία έχει, τι λεφτα χρειάζονται να δώσω σε δικηγόρους, τι δικαιώματα θα αποκτήσει στο παιδι). Του υποσχέθηκα να μην τον αποκλείσω απο το παιδι του αλλά ούτε και θα τον διευκολύνω βεβαια. Γενικά ο άνθρωπος δέν ηθελε παιδι, οπότε του αξίζει νά μην εχει.

Αυτο δεν ειναι σωστο σκεπτικο. Αν ο πατερας αλλαξει γνωμη κι αποφασισει οτι θελει να συμμετεχει ενεργα στο μεγαλωμα του παιδιου του, ειναι δικαιωμα του να συμμετασχει (αν δεν ηθελες κανενας αλλος να εχει δικαιωματα στο παιδι, επρεπε να το ειχες κανει με δοτη!) και φυσικα δεν μπορεις να τον εμποδισεις, μιας και μπορει να επιδιωξει την αναγνωριση κι απο μονος του. (καπου διαβασα, μεσα στην πρωτη 5ετια, αλλά δεν ξερω αν ειναι σωστο) Η διαδικασια ειναι απλη κι οχι ακριβη.

Επισης, συλλογισου την πλευρα του παιδιου:

α) το συμφερει ν'αναγνωριστει για να εχει πατρωνυμο αντι να κουβαλα ενα "Α" σε ολα τα χαρτια του,

β) να εχει μεγαλυτερη οικονομικη βοηθεια απ'οση μπορεις να του προσφερεις μονη σου, οχι μονο τωρα αλλά και μελλοντικα για τις σπουδες του, και

γ) παρολο που δε θα καταλαβει την ελλειψη ενος "πατερα" στα πρωτα χρονια της ζωης του, μελλοντικα ισως τη νιωσει εντονα και θα θελει σιγουρα να εχει επαφη μαζι του. Γι'αυτο, οπως οι διαζευγμενοι δεν παυουν να ειναι γονεις, οταν παυουν να ειναι συζυγοι, ετσι κι εσεις δε θα παψετε να ειστε γονεις, παρολο που μπορει να παψετε να ειστε ζευγαρι. Πρεπει να διατηρησετε φιλικη σχεση για χαρη του παιδιου, αλλά και αλτρουιστικη προς τον αλλο γονιο, δηλ. χωρις το αρνητικο σκεπτικο που εγραψες παραπανω.

Ας μιλησουμε για μητροτητα πανω σε σταθερες βασεις.

Μπραβο υποκρισια! Ενω οταν ο γαμος διαλυεται απο απιστια της συζυγου οταν το παιδι ειναι 2 ετων, ισχυριζεσαι οτι η μητροτητα ηταν πανω σε σταθερες βασεις?

Το να αποφασισεις να διακοψεις μια κυηση για το καλο το δικο σου και του μελλοντικου "λαθους" ειναι πιο ωριμο και πιο σπουδαιο.

Οταν η μητερα δε θελει το παιδι, φυσικα και θα διακοψει την κυηση. Δεν εχει σημασια αν ειναι παντρεμενη ή μη, ουτε χρειαζεται να ωραιοποιει την αποφαση της. Αλλά απο την αλλη, αν καπου βαθια μεσα της νιωθει τυψεις, ισως εχει αναγκη να παρουσιαζει την αποφαση της ως ηρωικη, ακριβως για να μη λυγισει απο το βαρος των τυψεων.

Ή τότε απλά και μόνο επειδή το κοροιδεύαμε θα συνεχίσουμε να μένουμε σε ένα γάμο για να μην το μάθει η γειτονιά?

Μα η γειτονιά το ξέρει ήδη και γελάει!!!!!!!!!!!!!!

Έχουμε κατακλυστεί από ζευγάρια που ευχαρίστως θα 'εβγαζαν ο ένος το μάτι του άλλου, αλλά όχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι δεν παίρνουν διαζύγιο γιατί έχουν "καλό" γάμο......μπορεί να πέφτουν τα βρισίδια ολημερίς, ο ένας να κοιμάται αλλού ή και ο άλλος, αλλά να μεγαλώνουν μαζί περήφανοι τάχα τα παιδιά, παιδιά που ακούνε όλη μέρα φωνές (κι αν δεν ακούνε τις νιώθουν γιατί και η σιωπή κραυγάζει)....και τα παιδιά πιάνουν όλες τις δονήσεις....

Και θα μου πέιτε τώρα εμένα ότι αυτά τα παιδιά (που προέρχονται από τέτοιους γάμους) θα είναι πιο ευτυχισμένα από ένα παιδί εκτός γάμου?

Ε όχι δεν το δέχομαι...

'Εχω συγχιστεί πολύ με την υποκρισία αυτών που διαβάζω για την αγία ελληνική οικογένεια.....

[/i]

Συμφωνω απολυτα μαζι σου για τα οσα εγραψες περι υποκρισιας! Ε, Αθηνα???

Γιατι η η ανυπαντρη μητερα να προηγείται αυτής που εχει 2 παιδια και ο συζηγος της για λογους υγειας ειναι ανεργος? (γιατι το ειδαμε κι αυτο στις φετινες εγγραφες)

Η μια εχει 2 στοματα να ταισει η αλλη εχει 4. Ποια εχει μεγαλυτερη αναγκη?

Υποθετω οτι μιλας για το δικαιωμα να προηγουνται στις εγγραφες στους δημοτικους παιδικους σταθμους, μιας και δεν προηγουνται σε προσληψεις, διαγωνισμους, κλπ. Η απλή απαντηση ειναι οτι η συζυγος μπορει ν'αφησει τα παιδια στον ανεργο αντρα της στο σπιτι οσο αυτη ειναι στη δουλεια. Η αγαμη μητερα, ομως, πρεπει αναγκαστικα ν'αφησει το παιδι καπου για να παει να δουλεψει, αλλιως φαγητο γιοκ! Γι'αυτο και πολυ σωστα προηγουνται στις εγγραφες στους παιδικους σταθμους.

Εξαλλου, δεν ειναι πολλες για να "τρωνε" τις θεσεις. Σε αντιθεση με πολλες μητερες που δεν εργαζονται αλλά υποβαλλουν ψευτικη δηλωση οτι εργαζονται, τρωγοντας διχως ντροπη τη θεση απο τις εργαζομενες!

γιατι μια ανυπαντρη μητερα με δηλωθεν εισοδημα 700 ευρω το μηνα θα επρεπε να παιρνει επιδομα? Μια οικογενεια με ενα παιδι που δουλευει μονο ο συζυγος με το ιδιο δηλωθεν εισοδημα παιρνει επιδομα?

Ισως καποιοι βιαστειτε να απαντησετε.. ε ας παει και η συζυγος να δουλεψει αν δεν βγαινουν.. τα πραγματα ομως δεν ειναι απλα.. Γιατι για να παει η συζυγος να δουλεψει θα πρεπει καποιος να της κρατησει το παιδι αρα κατα συνεπεια θα πρεπει να πληρωσει μηνιαιως ενα ποσο γυρω στα 350 ευρω το λιγοτερο για παιδικο σταθμο΄ή και παραπανω για γυναικα αν δεν υπαρχει παιδικος στην περιοχη, βαλτετα μεταφορικα της, το να πιει εναν καφε και να φαει κατι στη δουλεια και τις 1-2 φορες την εβδομαδα που θα παρει κατι απ΄εξω για φαγητο γιατι δεν προλαβε να μαγειρεψει , ερχονται μια η αλλη. Παλι τα 700 του συζυγου θα μεινουν για να συντηρηθει η οικογενεια.

Μια χαρα ειναι τα 700, σε συγκριση με τα 350 που θα μεινουν στην εργαζομενη αγαμη μητερα, δε νομιζεις? :wink:

Η λυση της γιαγιας? Οσες πιθανοτητες εχει η μια τοσες εχει και η αλλη να της κρατησει η γιαγια το παιδι

Η αγαμη μητερα εχει εκ των πραγματων τις μισες πιθανοτητες, μιας και δεν υπαρχει δευτερη γιαγια.

τις δυο τελευταιες σελιδες δε τις διαβασα γιατι "τα πηρα". αν και εγραψαν ανθρωποι αξιολογοι με δυναμικη παρουσια και θεση. θα τις διαβασω ομως μετα.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΕΞΙΣΤΑΜΑΙ γιατι ΚΑΝΕΝΑΣ δε μιλαει για το πατερα??

γιατι ΟΛΟΙ οι λιθοι πρεπει να πεσουν στο κεφαλι της μητερας??

ΓΙΑΤΙ καλη μου athena οτι εχεις να πεις περιοριζεται στη μητερα κ αν εχει καταστρωσει σχεδιο, αν οδηγηθουν τα παιδια της στη θλιψη κτλ κτλ??

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ?? ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΟΥΝ ΚΡΥΦΤΕΙ ΤΑ ΑΠΑΦΤΑ ΤΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ? ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΑΥΤΟ Κ ΕΚΕΙΝΟ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ?

να σας πω πια ειναι η δυναμη τους και γιατι ειναι το ισχυρο φυλο. γιατι οτι και να κανουν δεν αντιμετωπιζουν συνεπειες. κατι σαν τους μπατσους. εχουν το γκλοπ και βαρανε και ειναι αντρες! ετσι λοιπον μια ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ἉΝΤΡΩΝ" εχουν το πουλι τους!

και????

τι κανουμε εμεις τα ενλογα δημοκρατικα πλασματα?

καθομαστε και αναρωτιωμαστε να το κρατησει η οχι?ειναι σωστο η οχι?

και ποιος ειμαι εγω ο ανιδεος που θα ΤΟΛΜΗΣΩ να παρω θεση?

μου εχει συμβει? αν ναι ειμαι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ που θα μπορουσα να κρινω τι ειναι το καλυτερο. και προσωπικα πιστευω οτι δεν υπαρχει καλο και κακο. νοιωθω και τη μητερα που θα κανει εκτρωση και τη μητερα ππου θα αποφασισει να το κρατησει. ειδικα η τελευταια εχει να αντιμετωπισει πολλα ανθρωποειδη στη ζωη της και μονο μπραβο της αξιζουν. οσο για τη πρωτη εχει τις δικες της ερινιες να τη κυνηγουν..

και εγω εχω κανει εκτρωση. και δεν θελω να ακουσω ξανα τιποτα για αντισυλληψη. στη δικη μου περιπτωση και οι γιατροι ακομη αναρωτιοντουσαν αν ειναι δυνατον να συλλαβω. και ομως εγινε.

ποσες κ ποσες κοπελες συνελαβαν παρολη την αντισυλληψη. και τις μ....ες περι διπλων προφυλακτικων να μη τις ξανακουσω....

επειδη γραφω εν βρασμω ψυχης συγχωρηστε με.....δε θελω να θιξω καποιον προσωπικα γιατι αυτες οι αποψεις ειναι βαριοι σακοι κληρονομια απο τη κουλτουρα μας και την οικογενεια μας...με τα χρονια καπως ελαφρυνουν και πιο ελευθεροι μπορουμε να προχωρησουμε στη ζωη ο ΚΑΘΕΝΑΣ μας

Καλημερα σε ολους επειδη διαβαζω απο χθες κ δεν αντεχω αλλο μπορω να πω οτι εγω ειμαι παιδι απο ανυπαντρη μητερα που με μεγαλη δυσκολια καταφερε κ πηρε αυτη την αποφαση γιατι πριν απο 29χρονια δεν ηταν οτι καλυτερο για τον περίγυρο.

Μπορω να πω οτι ειμαι πολυ περήφανη για την μητερα μου γιατι ειναι ενας αξιολογος ανθρωπος που καταφερε να με μεγαλωσει μονη της κ να μην το βαλει κατω.Οσο για μενα πιστεψτε με δεν εχω απολυτος κανενα ψυχολογικο προβλημα πηρα την αγαπη που μου αξιζε για να μεγαλωσω σωστα,οπως επισης εμαθα κ τον θεσμο της οικογενειας γι αυτο κ πιστευω οτι εχω δημιουργησει πλεον κ εγω μια καλη οικογενεια με εναν καλο ανθρωπο κ προχωραμε μαζι οπως ολες οι οικογενειες.

Οποτε το καλο παραδειγμα καταφερε να μου το δωσει η μανα μου εστω κ μονη της,πιστευω οτι αλλο κ να γραψω εναι περιττό σωστα?εγω ευχομαι καλη δυναμη σε ολες τις ανυπαντρες μητερες κ να μην δινουν σημασια στα πικροχολα σχολια που μπορει κ να ακουσουν.Επισης θα ηθελα να πω στην Αθηνα οτι ο πατερας μου ειναι ανθρωπος με μεγαλο μορφωτικο επιπεδο,αυτο ομως δεν τον εκανε κ υπευθυνο ουτε σωστο ανθρωπο.Α ξεχασα να γραψω οτι η μανα μου δεν πηρε ποτε κανενα επιδομα απο το κρατος,ουτε μορια σε κανενα διαγωνισμο κ ο πατερας μου δεν πληρωσε ποτε τιποτα..Αλμα μην εισαι τοσο αυστηρός δεν ξερεις ποτε πως τα φερνει η ζωη!!!!!!!!!!!!!!

Καμια ανυπαντρη μανα δεν θα διαλεγε να μεγαλωσει το παιδι μονη της,οι συνθηκες τις οδηγησαν εκει,κ θεωρω οτι ειναι τιμη τους, που αντι να οδηγηθουν στην ευκολη λυση της εκτρωσης διαλεξαν τον πιο δυσκολο δρομο, που μερικοι απο οτι διαβαζω εκτος οτι το κατακρινουν το θεωρουν ευκολο να μεγαλωσεις ενα παιδι γιατι αυτες οι γυναικες οπως ειπες αλμακ ειναι δυνατες κ δεν χρειαζονται καμια βοηθεια απο κανεναν,απλα στις αλλες χωρες τις βοηθανε επειδη ειναι υπερβολικοι.

Επειδη ειναι δυσκολο να μεγαλωνεις ενα παιδι μονος σου,ας σκεφτομαστε λιγο περισσοτερο αυτα που γραφουμε γιατι ειναι κριμα να διαβαζονται αυτα

Διαφημίσεις

εχω στεναχωρηθεί πάρα πολυ αλλα... (ειπαμε δεν ειμαι και στα καλα μου τον τελευταιο καιρο ..οκ ..θα το εναποθεσω στην φεμινιστικη μου αφελεια )

αλλα τελικα ενα εχω να πω!

Όποιος είν' έξω απ' το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει.

Α και οσον αφορα στα επιδοματα με τη λογικη σου almak δε θα επρεπε να παιρνουμε ουτε επιδομα λοχειας κτλ γιατι το ξεραμε οταν μεναμε εγκυες, σωστα? μα ειναι λογικη αυτη? σοβαρα τωρα

Εγώ δεν θα σταθώ στο θέμα επίδομα και τι δικαιούται κάθε ανύπαντρή ή και δεν ξέρω τι άλλο μητέρα. Θα σταθώ όμως στην κατακραυγή κάποιον εδώ μέσα για το θέμα ανύπαντρη μητέρα. Πίστευα ότι η κοινωνία μας πλέον έχει αποδεχτεί αυτό το γεγονός, δεν πίστευα ότι υπάρχουν τόσο στενόμυαλοι άνθρωποι που θεωρούν «στιγμιαίο» λάθος την επιβίωση ενός παιδιού, και ότι καλύτερα είναι ο θάνατος από τη ζωή. Λιθοβολείτε κάποιες μάνες λες και μόνο αυτές είχαν την ευθύνη, οι πατεράδες δηλαδή ήταν αμέτοχοι, απλά είδανε φως και μπήκαν. Δεν είδα να χαρακτηρίσετε κάποιον ως «κότα» που την έκανε στα δύσκολα, αλλά αντιθέτως κατηγορείτε ως «υποχθόνια» μια μάνα που αποφάσισε να δώσει ζωή σε αυτό που αποκαλείτε «στιγμιαίο» λάθος. Ειλικρινά λυπάμαι πολύ!!!!!!!

Πραγματικά θαυμάζω γυναίκες σαν εσένα που διαλέγουν τον δύσκολο δρόμο

και δεν καταφεύγουν στην έκτρωση.

Μπράβο σου!

Επίσης πιστεύω οτι απο τότε που ο "κρίνος" έπαψε να δουλεύει, τα παιδιά γίνονται

με τη συμμετοχή 2 ανθρώπων....συνεπώς αν το άλλο μέλος της συνεύρεσης δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του υπάρχει και η νομική οδός που θα τον αναγκάσει να τις αναλάβει!

Συμφωνώ!!

Και εγώ θαυμάζω τις γυναίκες που παρά τις προβαλόμενες απο τους άλλους αντίξοες συνθήκες γεννούν τα παιδιά τους και αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη!!!

Όπως και να'χει είναι γενναιότητα!

Επίσης να πώ ότι μακάρι και εύχομαι να δοθούν παροχές και βοήθεια ουσιαστική στις ανύπαντρες μητέρες!!

Όσο για τον φόβο ότι πιθανότερα να αυξηθούν μετά οι ανύπαντρες μητέρες, προσωπικά το προτιμώ απο το αυξημένο ποσοστό αγέννητων εμβρύων απο αμβλώσεις που υπάρχει τώρα!

(για κοιτάξτε το ποσοστό των αμβλώσεων στη χώρα μας να σοκαριστείτε!!)

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Ρουλα στο μυαλο μου εισαι αυτα ελεγα πως μπορειτε να τα βαζετε με μια μανα που θα φερει ενα παιδι στον κοσμο οταν και εμεις μανες εχουμε νιωσει την χαρα ,την ευλογια και αυτο το απιστευτο συναισθημα ? πως μπορειτε να λετε σε μια μανα κανε εκτρωση γιατι εισαι ανυπαντρη οταν εισαι και σε μια ηλικια που ξερεις οτι ισως ειναι η μοναδικη σου ευκαιρια? ποσο μικροψυχος μπορει να ειναι αυτος ο ανθρωπος που το λεει αυτο? λυπαμαι πραγματικα :( υπαρχουν εκατονταδες πατεραδες που εχουν παιδια σε γαμο και δεν ασχολουντε καθολου με την ανατροφη τους αλλα ειναι σωστο αυτο ε???

Ισως εναι λαθος ο τροπος που εγεινε το αποτελεσμα του ομως οχι ΚΑΝΕΝΑ παιδι δεν ειναι λαθος ολα τα παιδια εχουν δικαιωμα στην ζωη μεσα σε γαμο η εξω απο αυτον.

Σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να γεννησεις ενα υπεροχο μωρο και να του δωσεις ολη την αγαπη του κοσμου. Μην ξεχασεις ομως να του μαθεις οτι στην ζωη του θα συναντησει ανθρωπους που θα του πουν οτι ηταν ενα λαθος :twisted: ωστε να τους απαντησει οτι αυτη ειναι λαθος που ξεχωριζουν τα παιδια :D

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ !

ΓΙΑΝΝΗΣ 28/08/2004

ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16/09/2006

Διαφημίσεις

ξερεις κατι ΡΟΥΛΑ εδω και καιρο που περασαν οι πρωτες μπορες, συλλαμβανω ανθρωπους να κοιτανε περιεργα... επιδη ειμαι και μεντιουμ-πνευματιστρια-ουφο και πιανω τα αποκατω κειμενα αυτα ολα που γραφτηκαν (και μπορω να πω με περισσια ευγενεια ) τα βλεπω εδω και καιρο...

βλεματα μπροστα μου, πισω μου, πλαι μου, στα ρουχα μου, στα ρουχα του παιδιου μου.... κλπ κλπ...

μην εκπλησεσε...στην Ελλαδα οι ανυπαντρες μητερες ειναι Αφελης, Τσουλες, 40 αραρες Φεμινηστριες Δολοπλόκες....

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ....

και στην γειτονια μου ...αχ ακομα και στο σοι μου ...αφου περασαμε το πρωτο σοκ ..μετα που αρχιζουν πχ τα παρτυ ...δεν σε καλει κανεις , γιατι και καλα δεν θελει να σε βαλει στην δυσκολη θεση να παρεις δωρο...(μπουρδες) ή γιατι τα αλλα παιδακια θα πουνε μπαμπα και το δικο σου σε κοιτα στα ματια ....και δεν θελουν να σε στενοχωρησουν(μπουρδες)

και μετα για το μονο που σε φωναζουν ειναι για ελεημοσυνη...

η αν εισαι λιγο καλα οικονομικα (1200 μισθος ειναι το λιγο καλα ...) σε καλουν αλλα κρατανε τον αντρα τους σφιχταγγαλια γιατι εισαι τσουλα 40αρα και αφου ¨τυλιξες΄εναν και εχεις παιδι ..θα το κανεις και με αλλους....

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟς...

καποτε ο daddycool , μεσα στο μεσογειακο θερμο ταπεραμεντο του ειχε γραψει: λυπαμε που το παιδι μου το εμβολιασμενο θα παει στο ιδιο σχολειο με το δικο σου αρια146 το ανεμβολιαστο....

τοτε το ειχα βρει σκληρο..

ηρθε η ωρα λοιπον να πω κι εγω :

λυπαμε που το παιδι μου με αυτο το τεραστιο κενο στην θεση του ονοματος πατρος, που δεν ηταν ουτε επιλογη του ουτε και δικη μου , θα παει στο ιδιο σχολειο με τα δικας σας τα παιδια , με τις σουπερ οικογενειες...

ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ!

θελω να γραψω κι αλλα αλλα ...σορι δεν μπορω !

(και παλι συγνωμη αν εθυξα καποιον ...απλα ανθρωπος ειμαι κι εγω ποσο να αντεξω?)

ηρθε η ωρα λοιπον να πω κι εγω :

λυπαμε που το παιδι μου με αυτο το τεραστιο κενο στην θεση του ονοματος πατρος, που δεν ηταν ουτε επιλογη του ουτε και δικη μου , θα παει στο ιδιο σχολειο με τα δικας σας τα παιδια , με τις σουπερ οικογενειες...

ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ!

θελω να γραψω κι αλλα αλλα ...σορι δεν μπορω !

(και παλι συγνωμη αν εθυξα καποιον ...απλα ανθρωπος ειμαι κι εγω ποσο να αντεξω?)

Πώ....λυπάμαι που αισθάνεσαι έτσι..... :(

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Απο τα τελευταια λογια της ssttaa μπορω να φανταστω πως θα νιωσει ενα παιδι που καποια στιγμη θα ζητησει εξηγησεις,τι απαντηση θα παρει;;οτι ο πατερας σου δεν ηταν ικανος;;;;καλη δυναμη σου ευχομαι.

Τωρα το ειδα το σχολιο και μου σηκωθηκε η τριχα καγκελο. Εχεις δικαιο!!!!!!!! Να πεθανει ενα παιδι, να το σκοτωσουμε, γιατι αν τολμησει να ρωτησει γιατι ο πατερουλης το δεν ειναι μαζι του θα αναγκαστουμε να "ριξουμε" τον πατερα στα ματια του. Και τι να του πουμε; Οτι ο μπαμπακας ηταν ο αντρακλας κι ο μαγκας στη σχεση μονο οσο εβρισκε καπου να χωσει το πουλακι του αλλα οταν ηρθαν τα δυσκολα εγινε μπουχη;;;

λεγονται αυτα τα πραγματα; Μου θυμιζει την Ελλαδα της δεκαετιας του 50 που η γυναικα εφερε στους ωμους της το βαρος της τιμης και της υποληψης ενω ο αντρας ηταν ο κυνηγος παρθενων. Οποια επεφτε στα διχτυα του "στραβομαρα ειχε να να προστατεψει την τιμη της;" ενω αυτος "αστον αυτον, αυτος ειναι αντρας!!!!" Δεν μου κανουν εντυπωση οι θεσεις σου, τις εχω ξανακουσει (απο ηλικιωμενους ομως), μεγαλωσα σε κλειστη κοινωνια, αυτο ομως που μου κανει εντυπωση ειναι πως εχεις αυτες τις θεσεις ουσα νεα γυναικα και μητερα δυο παιδιων.

Α και παρακαλω μη σπευσετε να επισημανετε πως εδω μιλαμε για τη μητερα και δεν εξεταζουμε το τι κανει ο πατερας γιατι θα φανει πολυ αστεια δικαιολογια...

Όσο για τον φόβο ότι πιθανότερα να αυξηθούν μετά οι ανύπαντρες μητέρες, προσωπικά το προτιμώ απο το αυξημένο ποσοστό αγέννητων εμβρύων απο αμβλώσεις που υπάρχει τώρα!

(για κοιτάξτε το ποσοστό των αμβλώσεων στη χώρα μας να σοκαριστείτε!!)

Σωστη!!

Διαφημίσεις

αρια μην τα γραφεις αυτα γιατι σβουριζει το κεφαλι μου κ δεν το αντεχω,διαβασε ποσοι απο δω μεσα στηριζουμε τις ιδιες αποψεις με εσενα κ ποσοι το κατακρινουν ειναι ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΔΥΟ .

Εγω τα εγραψα ολα αυτα απο εμπειρια γιατι με γεννησε μια ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΑΝΑ Κ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΜΑ ΟΥΤΕ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΖΩΗ Κ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ

Αria 146 το εχω ξαναπει και θα το ξαναπω κι απ' αυτο το τοπικ. Αν αυριο το πρωι μου ελεγαν πως πεθαινω με μεγαλυτερη ανακουφιση θα παρεδιδα το παιδι μου στα δικα σου χερια να το μεγαλωσεις παρεα με το δικο σου παρα στους στενους μου συγγενεις. Δεν εχω κατι αλλο να πω. Μακαρι οι μισες μητερες που ξερω να ειχαν τη δικη σου αξιοπρεπεια.

Εγώ δεν θα σταθώ στο θέμα επίδομα και τι δικαιούται κάθε ανύπαντρή ή και δεν ξέρω τι άλλο μητέρα. Θα σταθώ όμως στην κατακραυγή κάποιον εδώ μέσα για το θέμα ανύπαντρη μητέρα. Πίστευα ότι η κοινωνία μας πλέον έχει αποδεχτεί αυτό το γεγονός, δεν πίστευα ότι υπάρχουν τόσο στενόμυαλοι άνθρωποι που θεωρούν «στιγμιαίο» λάθος την επιβίωση ενός παιδιού, και ότι καλύτερα είναι ο θάνατος από τη ζωή. Λιθοβολείτε κάποιες μάνες λες και μόνο αυτές είχαν την ευθύνη, οι πατεράδες δηλαδή ήταν αμέτοχοι, απλά είδανε φως και μπήκαν. Δεν είδα να χαρακτηρίσετε κάποιον ως «κότα» που την έκανε στα δύσκολα, αλλά αντιθέτως κατηγορείτε ως «υποχθόνια» μια μάνα που αποφάσισε να δώσει ζωή σε αυτό που αποκαλείτε «στιγμιαίο» λάθος. Ειλικρινά λυπάμαι πολύ!!!!!!!
:cry::cry::cry:

QJZup3.png

bxuCp3.png

Μπραβο υποκρισια! Ενω οταν ο γαμος διαλυεται απο απιστια της συζυγου οταν το παιδι ειναι 2 ετων, ισχυριζεσαι οτι η μητροτητα ηταν πανω σε σταθερες βασεις?

Δεν καταλαβαινω το υφος σου και με προσβαλει ο τροπος σου.Ξερεις την μιση αληθεια και δεν εχεις δικαιωμα να χρησιμοποιεις ετσι προσωπικα δεδομενα,τα οποια γνωριζεις εν μερει.Αν ηθελες να βοηθησεις καποιον χρησιμοποιησε στοιχεια της δικης σου ζωης edit admin remove name user request .

almak νομίζω πως μερικά πράγματα είναι ψιλοπαρεξηγημένα.

Εμένα για παράδειγμα ο δικός μου επειδή ακόμη δεν είχε βγάλει διαζύγιο (ενώ ήταν σε διάσταση 7 χρόνια) δεν μπορούσαμε να κάνουμε γάμο. Έμεινα έγκυος και ήθελε τότε το παιδί. Όταν γέννησα και μετά μεσολάβησαν οι δικοί του και το κλούβιο του το κεφάλι και αποφάσισε να με διώξει με παιδί 2 μηνών. Για πες μου; Το επέλεξα να μείνω ανύπαντρη; Δηλαδή και αν το επέλεγα; Γιατί όχι ευνοικές ρυθμίσεις; Δηλαδή τα παιδιά των ζευγαριών που είναι παντρεμένα είναι περισσότερο παιδιά από τα δικά μας;

Να με συγχωρείς που τώρα είδα το γραπτό σου.

Δεν κατάλαβα δηλαδή!!!!!!!

Ποιός σου επέβαλε την σχέση με έναν εν διαστάση σύζηγο και με ότι συνεπάγεται αυτό????

Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να πιστεύεις ότι αυτός ο άνθρωπος και διαζύγιο θα έπερνε μια μέρα και θα σε παντρευόταν και μαζί θα ζούσατε για πάντα????

Εσύ πήρες όλα αυτά τα κατά την γνώμη μου ρισκα , και τα πράγματα τελικά ήλθαν όχι όπως θα τα ήθελες.

Δεν κρίνω αυτόν διότι δεν τον ξέρω και δεν είναι ο θέμα μας.

Κρίνω όμως εσένα που μου ζητάς ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ( και μάλιστα αναλογίζεσαι αν το δικό σου παιδί είναι λιγότερο παιδί από το δικό μου) , ίδια είναι όλα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται....και έτσι φαντάζομαι πως γίνετε.

Ο νόμος θα πρέπει να βλέπει ευνοϊκότερα τις χήρες.

Ο νόμος καλύπτει τι ζωντοχήρες.

Οι υπόλοιποι δεν έχουν ανάγκη ευνοϊκότερων ρυθμίσεων , μιας και αν διαβάσεις θα δεις ότι και δύναμη έχουν και γερά πόδια και θέληση και και και για να δώσουν σε ένα παιδί ότι ακριβώς χρειάζεται.

Και μην μου πέιτε άλλο συναισθήματα - αγάπη και άλλο χρήματα , για θα σας πω πως βλέπω πολλούς πύργους να καταρέουν από τα θεμέλια .

όπου πύργος βάλτε συναισθηματα και αγάπη

και όπου θεμέλια το οικονομικό.

Ναι μάλλον δεν σου διευκρίνησα ότι ο λεγάμενος ήταν αυτός που έκανε αίτηση διαζυγίου μόλις αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί (δέν είχε κάνει νωρίτερα γιατί δεν υπήρχε λόγος αφού δεν είμασταν μαζί ήταν τα ακριβή του λόγια!!!!), εκείνος ήταν που μου είπε "μην σε νοιάζει εγώ είμαι εδώ για εμάς και το παιδί", εκείνος που με επέβαλε (προσωρινά τουλάχιστον) στους δικούς του και αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί. Δεν έμεινα έγκυος γιατί δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω, ούτε για να τον "τυλίξω" κατά το κοινώς λεγόμενο. Επίσης να πω ότι είχαμε αρραβωνιαστεί πριν ακόμη μείνω έγκυος.Εγώ ήθελα να βγει πρώτα το διαζύγιό του, να κάνουμε πολιτικό γάμο (γιατί δεν είχαμε χρήματα για θρησκευτικό) και μετά να προσπαθούσαμε για παιδί. Για πες μου λοιπόν; Όταν όλα αυτά στα κάνει και στα λέει ο σύντροφός σου και όταν το παιδί που σημειώνω ΜΑΖΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ γίνεται 2 μηνών τον βαράει η μακακία στο κεφάλι και αποφασίζει να μας διώξει, εγώ φταίω;Το πάλεψα πολύ. Γιατί είχε ξαναγίνει παρόμοια φάση λίγο καιρό πριν με διώξει οριστικά και ξαναγύρισα για να δώσω μία ακόμη ευκαιρία όχι σαυτόν στο παιδί μου. Μη μου λες λοιπόν, ούτε εσύ ούτε κανείς δήθεν ότι είναι δική μου ευθύνη για όλα. Ναι δεν μετανοιώνω ούτε πρόκειται ποτέ για το αγγελούδι που έφερα στον κόσμο. Και αν αυτός δεν ενδιαφερθεί (που δεν ενδιαφέρεται) για το παιδί του, ποτέ του και μη σώσει. Δεν μπορώ να σκεφτώ καν να ξανά-κάνω έκτρωση. Θα συμφωνήσω με την φίλη που η μάνα της έχει κάνει 2 και είναι κάπως. Και εγώ είμαι κάπως και ας ήτανε ιατρικό το ζήτημα που τότε μου απαγόρευε την εγκυμοσύνη. Ακόμη κλαίω για την ψυχούλα που χάθηκε και θα κλαίω πάντα. Σταματήστε λοιπόν να υποκρίνεστε όλοι ή έστω σχεδόν όλοι οι βολεμένοι και οι έξω από το χορό ότι "απαπα ανύπαντρη μητέρα ντροπή και αίσχος". Αν κάποια το έκανε για να εκβιάσει καταστάσεις ή για να εξασφαλιστεί οικονομικά, φτου της και από εμένα. Αλλά δεν γίνεται όλοι να μπαίνουμε στο ίδιο τσουκάλι. δεν γίνεται όλοι να αντιμετωπιζόμαστε το ίδιο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι νέοι άνθρωποι εν έτη 2008 ακόμη προχωρούν πίσω από τον γάϊδαρο και αντιμετωπίζουν τις ανύπαντρες μητέρες σαν εχθρούς της κοινωνίας, σαν μιάσματα. ΕΛΕΟΣ!

Δεν καταλαβαινω το υφος σου και με προσβαλει ο τροπος σου.Ξερεις την μιση αληθεια και δεν εχεις δικαιωμα να χρησιμοποιεις ετσι προσωπικα δεδομενα,τα οποια γνωριζεις εν μερει.

οσο και να διαφωνω με τις θεσεις που εκφραζει η athena νομιζω οτι ειναι πολυ ασχημο να χτυπαμε κατω απο τη μεση...

Νtora ντρεπομαι και μονο που αναγκαζεσαι να δωσεις εξηγησεις δημοσιοποιώντας τα γεγονοτα. Ντρεπομαι που η Aria (με την τοσο αξιοπρεπη της παρουσια σ' αυτο το φρουμ) στενοχωρηθηκε.

Και θα το πω για αλλη μια φορα. Φτανει πια με την Αγια Ελληνικη οικογενεια. Σφιγγεται η ψυχη μου για ολα εκεινα τα αθωα αγγελουδια που υπομενουν ξυλοδαρμους, κακοποιησεις, φωνες, τσακωμους μεσα σ' ενα σπιτι γονεων που μενουν μαζι στο ονομα του "θεσμου της οικογενειας" Σφιγγεται η ψυχη μου για ολες εκεινες τις γυναικες που οδηγουνται με την καρδια κομματια σε τραπεζια εκτρωσεων στο ονομα της υποληψης της οικογενειας. Ντρεπομαι για λογαριασμο ολων των γονεων που δεν στηριζουν τις ανυπαντρες κορες τους, που γυριζουν την πλατη στα ¨εξωγαμα" εγγονια τους. Απο χθες κρατιεμαι με το ζορι γιατι ηθελα πολλα να πω, εξεγειρεται ολο μου το ειναι, αλλα πολυ φοβαμαι πως αν πω οσα σκεφτομαι θα παρω δρομο προς αρχειο μερια.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...