Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ανυπαντρη μητερα

ssttaa

Recommended Posts

με τον Θαναση τα ειχαμε κατι λιγοτερο απο ενα χρονο. Εγω 40 χρονων εκεινος 53. Ελεγε οτι με αγαπαει τρελλα, ηθελε επισημοποίηση της σχεσης μας και προσπαθουσε συνεχεια να το κανουμε χωρις προφυλαξεις. Εγω πιο συντηρητική του ελεγα οτι ειναι νωρις για αρραβωνες και γαμους, κι οταν του "Ξεφευγε" το θεμα της αντισηλλυψης του ελεγα οτι πρεπει το παιδακι να το αγαπαει. Πιστευε οτι δεν κανει παιδια. Εγω δεν ηξερα αν θελω παιδι, ηξερα ομως (και του το ελεγα)οτι αποκλειεται να κανω κι εκτρωση κι οτι τα παιδακια τα αγαπαω. Μενω λοιπον εγγυος και με φρικη τον ακουω να ρωταει το γιατρο για εκτρωση. ....!
Επειδή είναι φως φανάρι πως πάλι τα ίδια θα υποθούν όπως και σε προηγούμενο σχεδόν όμοιο θέμα , γιατί δεν δίνετε λίγο παραπάνω σημασία σε αυτά που αναφέρει η ssttaa.

Το πως φτάσαμε σε μια εγκυμοσύνη δεν είναι διόλου άσχετο με το αν θα κρατησει καποιος το παιδί ή όχι.

Χάνετε χρόνος κάθε φορά που σηκώνουμε τα λάβαρα της μητρότητας ,του δικαιώματος στην ζωή ενός εμβρύου, του ποιός θα προσφαίρει περισσότερη αγάπη στο παιδί , έλεος πια , έχουν δικαίωμα όλοι να προσδιορίζουν τα παραπάνω και με διαφορετική οπτική γωνία..

Να δώσετε περισσότερη σημασία στον άνθρωπο Χ που μιλά και αναφέρει την ιστορία του και να δείτ αν δίκαια κουνά κάποιο από τα παρα[πάνω λάβαρα που ανεφερα.

Μοναδικό ατυχές που σας ανέφερε η Αθηνά , ήταν αυτό περί φεμινισμού , κατά τα άλλα σας είπε πολλά και με λίγα λόγια.

Μην ξεχνάτε πως για κάποιον σαν και μένα ή την κάθε Αθηνά , είναι πολύ δύσκολο να γράψουμε όσα σκεφτόμαστε , μιας και το θέμα το έχει ξεκινήσει μια ώς συνήθως εν δυνάμη ανύπαντρη μητέρα ( έγκυος σίγουρα).

Για τους πολλούς είναι ευκολο σε αυτό το θέμα να τοποθετηθούν με ευχολόγια , "πατριωτικούς χαιρετισμούς " , κορώνες για 2 @#$#$%@ ( ναι γι' αυτήν που έχει το όνομα της γυναίκας μου).

Και ξαναγυρίζω σε αυτό που έβαλα σε παράθεση.

Γιατί εξεπλάγην η φίλη μας από την αντίδραση του Θανάση???

Είδαμε σε κάποιο σημείο του κειμένου τον Θανάση να θέλει και να μην το λέει ???

Ποιός είναι ο Θανάσης που ξεγέλασε μια γυναίκα 40 χρόνων λέγοντας πως "δεν κάνει παιδιά"????

Γιατί καλή μου ssttaa δεν έδωσες την δέουσα προσοχή , έτσι ώστε να μην υποβάλεις τον εαυτό σου σε αυτά τα δειλίματα και σκέψεις ( δεν ξέρω αν θέλω παιδί ....αλλά και έκτρωση δεν κάνω).

Βασικά για σένα μιλάμε , για τον Θανάση χέστηκα , εκτός κι αν μπει κι αυτός στην κουβέντα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 210
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• Athena

Athena 28 δημοσιεύσεις

• almak

almak 21 δημοσιεύσεις

• Jean

Jean 18 δημοσιεύσεις

• mamyb

mamyb 14 δημοσιεύσεις

[Ειμαι κατά της εκτρωσης και απο αποψη θρησκείας κι αυτό ο Θανασης το ήξερε καλα! (μου το επαιζε και θεούσος, ενω εγω δεν κανω βαθειες μετανειες...). Τώρα το μωρο μου το αγαπαω πολυ πολύ... :P:P:P
Ξερεις την αποψη της θρησκειας για τις ανυπαντρες μητερες;;; :roll: Αν λοιπον μια γυναικα ειναι κατα της εκτρωσης υποχρεωνει τον συντροφο της να βαλει 2 προφυλακτικα και η ιδια ταυτοχρονα παιρνει και χαπι!Μαθαινουμε λοιπον να σεβομαστε το σωμα μας και τον εαυτο μας για να μπορεσουμε καποια στιγμη να αγαπησουμε και να αγαπηθουμε.

Για τους πολλούς είναι ευκολο σε αυτό το θέμα να τοποθετηθούν με ευχολόγια , "πατριωτικούς χαιρετισμούς " , κορώνες για 2 @#$#$%@ ( ναι γι' αυτήν που έχει το όνομα της γυναίκας μου).

Το ονομα μου ειναι Ζωή, για να λυθει μια για παντα αυτο...

Οσον αφορα την κορωνα οπως την λες των 2 *%#%$#$ (σε ενοχλησε πολυ; ) και τους πατριωτικους χαιρετισμους και για το ποσο ευκολο ειναι να τοποθετηθω ζητω συγνωμη που εχω γνωμη, δεν θα ξαναμιλησω. Αλλωστε δεν εχω τιποτα αλλο να πω. Συνεχιστε παρακαλω. Αλλα να θυμαστε παντα πως ολα οσα συζηταμε συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες (εχουμε ολοι μας παιδια) και αν ποτε βρεθουμε μπροστα σε τετοιο διλημμα ευχομαι απο ψυχης να στηριξουμε τα παιδια μας να μην κανουν λαθη που θα τα εγκλωβισουν σε ισοβιες τυψεις και ενοχες. Και ξερω τι βαρος ειναι αυτο. Δεν εχω κανει εκτρωση. εχει κανει ομως η μητερα μου και δυο μαλιστα. Εζησα ολα αυτα τα χρονια απο κοντα την οδυνη που βιωσε στη συνεχεια. Σ'ολες τις ευτυχισμενες μας φωτογραφιες (γενεθλια, γαμοι κτλ μια μαυρη σκια στα ματια της, μια προωρη ρυτιδα στο μετωπο της) και απειρες φορες την εχω τσακωσει να κλαιει και να μιλαει για τα παιδακια της που σημερα θα ειχαν τελειωσει το σχολειο και θα ηταν τοσο χρονων και θα ειχαν τελειωσει το φανταριλικι κτλ κτλ κτλ κτλ κτλ για 30 συναπτα ετη.

Καλη συνεχεια.

Εγω εργάζομαι σε εκκλησιαστικο περιβάλλον και κανω παρεα με πολλους παπαδες στην ηλικία μου η και μικρότερους. Η θέση τους ειναι να μην εχεις καθόλου επαφες αν δεν εχεις παντρευτει, αλλα επειδη η κοινωνία εχει κάπως προχωρήσει αποφεύγουν να κατακρίνουν (δενειναι και χριστιανικό άλλωστε). Οταν κέρασα στη δουλεια γιά την εγκυμοσύνη (στον 3 μήνα που δεν φαινόταν), όλοι μου είπαν ότι το παιδί είναι ευλογία και οτι χαίρονται για μένα. Έτσι το βλέπω κι εγω. Και ναι στη ζωή μας συμβαίνουν πράγματα που δεν τα προγραμματίζουμε εμεις οι "αφελείς". Αλλα καμιά φορά αυτό τό απρόοπτο είναι και η ουσία της ζωής! Εσύ Αθηνα τι πιστεύεις για την θέση της εκκλησίας?

ssttaa

almak δεν θα το παρω προσωπικα γιατι την κουβεντα την εχουμε ξανακανει ...ξερω ή νομιζω τουλαχιστον που το πας και τι θες να πεις....

αλλα θα παρω προσωπικα τα λογια μιας ΜΗΤΕΡΑς ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ 2 ΠΑΙΔΙΑ...

Αθηνα εμενα δεν με αγγιζουν αυτα που γραφεις διοτι η ιστορια μου ειναι Φωσκολικη (και δεν μου αρεσουν και τα καρναβαλικα λαμπιριζοντα συριαλ....)

και ειναι πολυ λυπηρο να τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουκαλι ....η λογικη σου με παραπεμπει στην λογικη...: ιιιιιιιιιι οι γονεις σου ειναι χωρησμενοι ? τσ τσ τσ ......με τα ναρκωτικα θα μπλεξει ,οι γονεις της χωρησαν ...ποιος ξερει τι ηταν και την χωρησε ....

τεσπα και για μενα σταματα η συζητηση εδω...εξακολουθω ομως να λυπαμε για τα παιδια που μεγαλωουν με αυτα τα προτυπα-λογοτυπα.... αλλα παλι εχω εμπιστοσυνη στην ΖΩΗ ειναι πολυ πιο σκληρη και λειτουργει σαν φακος μεσα στα ματια ....το ξυμερωμα σε μια παραλια ...μετα απο bech party! και τρελο χανγκοβερ !

(παλι εγραψα χαχαχαχαχχαχαχαχαχα)

Διαφημίσεις

Το ονομα μου ειναι Ζωή, για να λυθει μια για παντα αυτο...

Οσον αφορα την κορωνα οπως την λες των 2 *%#%$#$ (σε ενοχλησε πολυ; ) και τους πατριωτικους χαιρετισμους και για το ποσο ευκολο ειναι να τοποθετηθω ζητω συγνωμη που εχω γνωμη, δεν θα ξαναμιλησω. Αλλωστε δεν εχω τιποτα αλλο να πω. Συνεχιστε παρακαλω. Αλλα να θυμαστε παντα πως ολα οσα συζηταμε συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες (εχουμε ολοι μας παιδια) και αν ποτε βρεθουμε μπροστα σε τετοιο διλημμα ευχομαι απο ψυχης να στηριξουμε τα παιδια μας να μην κανουν λαθη που θα τα εγκλωβισουν σε ισοβιες τυψεις και ενοχες. Καλη συνεχεια.

To κορώνες για 2 ήταν όλο για σένα Ζωή, τα υπόλοιπα περί πατριωτικών χαιρετισμών κτλ λίγο πολύ όλοι τα ανέφεραν.

Με την κορώνα για 2 , βασικά γέλασα ( :lol: πραγματικά) και γι αυτό σου απευθύνθηκα με τρόπο που λίγοι θα καταλάβουν , τρόπο βγαλμένο μέσα από άλλο θέμα όπου ρίξαμε αρκετό γέλιο ( αυτό ήταν και η πηγή έμπνευσης) . Δεν με ενόχλησε λοιπόν σε καμία περίπτωση. .....τεσπα.

Προσωπικά εμένα μου απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις με το τελευταίο γραπτό της ssttaa και θα ήθελα να της πω πως δεν είναι αφέλεια η εις γνώση της εμπλοκή σε μια εγκυμοσύνη και μάλιστα από έναν θεοσεβούμενο άνθρωπο. Αφέλεια είναι να κατηγορείς τον κάθε Θανάση!!!!

Εσείς όλοι οι υπόλοιποι ας βάλετε τα κομμάτια του παζλ στην θέση τους για να πάρετε επι μέρους απαντήσεις .

[η εις γνώση της εμπλοκή σε μια εγκυμοσύνη και μάλιστα από έναν θεοσεβούμενο άνθρωπο. Αφέλεια είναι να κατηγορείς τον κάθε Θανάση!!!!

Εσείς όλοι οι υπόλοιποι ας βάλετε τα κομμάτια του παζλ στην θέση τους για να πάρετε επι μέρους απαντήσεις .

Μου αρέσει Almak που υπερασπίζεσαι την πλευρά του άντρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον κατηγορώ γιατί μου χάρισε κάτι πολύτιμο! Και στο παιδί θά προσέξω πολύ να μην πω κατι κακό γιά τόν πατέρα του. Δεν σε επεισα οτι δεν το επιδίωξα. Ισως να εχεις και δίκιο. Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας! Μπορεί άλλο να έλεγε η λογική μου κι άλλο το σώμα και η καρδιά μου. Αυτός όμως που δεν ηθελε παιδιά κακώς δέν πρόσεχε! Για την ιστορία όταν έγινε το "συμβάν" είχα και λοιμώδη μονοπυρήνωση σε στάδιο ανάρρωσης και μέχρι να πάω στο γιατρό να μου πει οτι μπορω να το κρατήσω είχα τρελλαθεί. Η φάση στο γιατρό πάντως ήτανε κωμικοτραγική! Τον ρωτούσαμε ταυτόχρονα πραγματα εγώ για εγκυμοσύνη, ο Θανάσης γιά εκτρώσεις :lol: Ο άνθρωπος έπρεπε να μας χρεώσει δύο επισκέψεις! Ο Θανάσης μου έχει πει πολλά κουλά τόν τελευταίο καιρό, αλλά ποτέ δεν είπε ότι τον εκβίασα ή τον ξεγέλασα...

ssttaa

και ειναι πολυ λυπηρο να τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουκαλι ....η λογικη σου με παραπεμπει στην λογικη...: ιιιιιιιιιι οι γονεις σου ειναι χωρησμενοι ? τσ τσ τσ ......με τα ναρκωτικα θα μπλεξει ,οι γονεις της χωρησαν ...ποιος ξερει τι ηταν και την χωρησε ....

τεσπα και για μενα σταματα η συζητηση εδω...εξακολουθω ομως να λυπαμε για τα παιδια που μεγαλωουν με αυτα τα προτυπα-λογοτυπα.... αλλα παλι εχω εμπιστοσυνη στην ΖΩΗ ειναι πολυ πιο σκληρη και λειτουργει σαν φακος μεσα στα ματια ....το ξυμερωμα σε μια παραλια ...μετα απο bech party! και τρελο χανγκοβερ !

(παλι εγραψα χαχαχαχαχχαχαχαχαχα)

Μιλαμε πανω σε συγκεκριμενους χαρακτηρες και οχι για την δικη σου ιστορια.Εσυ τα βαζεις ολα στο ιδιο τσουκαλι εκτος κι αν ταυτιζεσαι.Ναι οι πιθανοτητες ειναι πολλες να πεσεις στα ναρκωτικα οταν δεν υπαρχει ισχυρο δυναμικο γυρω απο το παιδι και ενα πλαισιο ασφαλειας να το αγκαλιαζει,και δεν ντρεπομαι να το πω οτι ειχα σχεσεις με ναρκωτικα.Το καλο για εμενα απο αυτη την ιστορια ειναι πως εμαθα τι σημαινει να εχεις ισορροπημενες σχεσεις ,ποσο αναγκη τις εχει ο καθενας μας και πως τις αποκτας.

Απο τα τελευταια λογια της ssttaa μπορω να φανταστω πως θα νιωσει ενα παιδι που καποια στιγμη θα ζητησει εξηγησεις,τι απαντηση θα παρει;;οτι ο πατερας σου δεν ηταν ικανος;;;;καλη δυναμη σου ευχομαι.

Στο δια ταύτα αγαπητή φίλη, γνώμη μου είναι να το κρατήσεις το παιδάκι.Το θέμα της ηλικίας σου είναι πολύ δεσμευτικό για επόμενη προσπάθεια.

Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά. :wink:

:roll:

Απο τα τελευταια λογια της ssttaa μπορω να φανταστω πως θα νιωσει ενα παιδι που καποια στιγμη θα ζητησει εξηγησεις,τι απαντηση θα παρει;;οτι ο πατερας σου δεν ηταν ικανος;;;;καλη δυναμη σου ευχομαι.

Αθηνά μου εσύ γιά τά παιδιά σου προετοιμάζεις όλους τους μελλοντικούς διαλόγους? Βαρετό μου ακούγεται... Σίγουρα δεν θα του πω ψέματα και σίγουρα δεν θα κατηγορήσω τον πατέρα του! Το αν θα φανει ικανός η ανίκανος θα δείξει με τον καιρό! Μέχρι πριν 5 μήνες ήτανε πολύ ικανός να μου φτιάχνει τή μέρα μου...

Πάντως το συμπέρασμα θα το βγάλει το ιδιο το παιδί που είναι ένας άλλος άνθρωπος απο εμένα, ελπίζω και καλύτερος....

ssttaa

Διαφημίσεις

Αν λοιπον μια γυναικα ειναι κατα της εκτρωσης υποχρεωνει τον συντροφο της να βαλει 2 προφυλακτικα και η ιδια ταυτοχρονα παιρνει και χαπι!

σε αυτό το κομμάτι συμφωνώ απόλυτα!

Από εκει και πέρα θεωρώ πως ένα παιδί είναι ευλογία όπως και να έχει είτε προέρχεται από γάμο είτε για συγκυρίες διάφορες εκτός γάμου και χωρίς προοπτική για γάμο.

Ένα παιδί πάντα είναι δώρο θεού αλλά δεν έχουμε ίδιες απόψεις όλοι οι άνθρωποι.

Άλλοι γιατί δεν αντέχουν την κοινωνική κατακραυγή ενός παιδιού εκτός γάμου ... ή άλλοι γιατί δεν θεωρούν την έκτρωση έγκλημα....

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές ακόμα και σήμερα στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ του 2008 η ανύπαντρη μητέρα, είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος μιας κοινωνίας με αυστηρούς κανόνες... με πάρα πολλά "πρέπει" και πάρα πολλά "μή" .

Ευτηχώς περνόντας τα χρόνια , στην γενιά μας αισθάνομαι πως η ηθική έχει επιτέλους αποσυνδεθεί κατά ένα μεγάλο μέρος από τη σεξουαλική και την προσωπική ζωή τού καθενός ...

Πιστεύω πως πραγματικά είναι δύσκολο να συγχωνευθούν δύο ρόλοι, του πατέρα και της μητέρας, σε ένα πρόσωπο, και η ανύπαντη μητέρα καταβάλει προσπάθεια 2πλή!

Και σίγουρα πιστεύω πως τις πιο σοβαρές επιπτώσεις τις έχει το ιδιο το παιδί!

Ο γονιός από την άλλη ... έχει την ευθύνη των πράξεων του...

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Αθηνά μου εσύ γιά τά παιδιά σου προετοιμάζεις όλους τους μελλοντικούς διαλόγους? Βαρετό μου ακούγεται... Σίγουρα δεν θα του πω ψέματα και σίγουρα δεν θα κατηγορήσω τον πατέρα του! Το αν θα φανει ικανός η ανίκανος θα δείξει με τον καιρό! Μέχρι πριν 5 μήνες ήτανε πολύ ικανός να μου φτιάχνει τή μέρα μου...

Πάντως το συμπέρασμα θα το βγάλει το ιδιο το παιδί που είναι ένας άλλος άνθρωπος απο εμένα, ελπίζω και καλύτερος....

Τα λογια σου επαναλαμβανω.."Γενικά ο άνθρωπος δέν ηθελε παιδι, οπότε του αξίζει νά μην εχει" και πανω σε αυτα σκεφτομαι και απαντω.Τα συμπερασματα δεν τα βγαζουν τα παιδια αλλα οι ενηλικες.Οσο λοιπον ειμαστε παιδια θεωρουμε αληθινα και λογικα οτι μας πασαρουν,οταν ενηλικιωθουμε εχουμε πλεον ξεκαθαρισει και βγαζουμε πιο ρεαλιστικα συμπερασματα,μεχρι τοτε ομως εχουμε περασει πολλα...

Πραγματικά ντρέπομαι για κάποια πράγματα που διαβάζω..... :oops:

Δεν ξέρω τι βλέπετε εσείς γύρω σας, αλλά έχω δει στη ζωή μου τόσα πράγματα που μόνο συγχαρητήρια μπορώ να δώσω στην κοπέλα και στην κάθε κοπέλα που αποφασίζει συνειδητά να προχωρήσει στο δύσκολο δρόμο......

Κανένας σε αυτή τη ζωή δε μας εγγυάται τίποτα....ούτε είναι βέβαιο ότι τα παντρεμένα κι ευτυχισμένα ζευγάρια θα είναι παντρεμένα κι ευτυχισμένα σε λίγα χρόνια....

Και οι περισσότεροι άντρες είναι καρμπόν γουρούνια που μαζί με τη γυναίκα τους χωρίζουν και τα παιδιά τους......άλλωστε αν δεν ήταν γουρούνια θα είχαν ακόμα οικογένειες καθώς είναι αυτοί που τις περισσότερες φορές οδηγούν το γάμο σε αποκαΐδια.....

Ζω στην επαρχία οπότε όταν γίνεται κάτι μαθαίνονται όλες οι λαχταριστές λεπτομέρειες...έχω και φίλη δικηγόρο οπότε καταλαβαίνετε πόσα ξέρω για τις αιτίες των διαζυγίων...και με παίρνει να μιλάω ακόμα και για τις άλλες λαχταριστές λεπτομέρειες εκείνων των παντρεμένων που οι γυναίκες τους κοιμούνται κι εκείνοι "ψάχνονται"....η επαρχία έχει έναν περίεργο κώδικα...όλοι τα μαθαίνουν εκτός από τον κερατά...

Θέλετε να μάθετε και για τα διαζύγια που βγαίνουν με αιτία το internet και τις περίεργες σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα από αυτό ακόμα κι έχοντας τη γυναίκα σου δίπλα σου κι εκείνη να μην παίρνει χαμπάρι και να ορκίζεται πως όλα ήταν καλά?

Θέλετε να ας πω κι άλλα για να καταλάβετε πως πολλές φορές πρέπει να φοβόμαστε και λίγο μην τυχόν και μας προκύψει στην πορεία ότι πριν κοροϊδεύαμε?

Ή τότε απλά και μόνο επειδή το κοροιδεύαμε θα συνεχίσουμε να μένουμε σε ένα γάμο για να μην το μάθει η γειτονιά?

Μα η γειτονιά το ξέρει ήδη και γελάει!!!!!!!!!!!!!!

Έχουμε κατακλυστεί από ζευγάρια που ευχαρίστως θα 'εβγαζαν ο ένος το μάτι του άλλου, αλλά όχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι δεν παίρνουν διαζύγιο γιατί έχουν "καλό" γάμο......μπορεί να πέφτουν τα βρισίδια ολημερίς, ο ένας να κοιμάται αλλού ή και ο άλλος, αλλά να μεγαλώνουν μαζί περήφανοι τάχα τα παιδιά, παιδιά που ακούνε όλη μέρα φωνές (κι αν δεν ακούνε τις νιώθουν γιατί και η σιωπή κραυγάζει)....και τα παιδιά πιάνουν όλες τις δονήσεις....

Και θα μου πέιτε τώρα εμένα ότι αυτά τα παιδιά (που προέρχονται από τέτοιους γάμους) θα είναι πιο ευτυχισμένα από ένα παιδί εκτός γάμου?

Ε όχι δεν το δέχομαι...

'Εχω συγχιστεί πολύ με την υποκρισία αυτών που διαβάζω για την αγία ελληνική οικογένεια.....η μαμά ο μπαμπάς τα παιδιά και μέσω net ή αλλιώς η γκόμενα κι ο γκόμενος.....έλεος πια.....ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο και αντί να κατακρίνουμε τα αίσχη προτιμάμε να βυθιστούμε σε αυτά και να κατακρίνουμε ότι πάει να ξεφύγει από το μέτρο.....

Ε ναι λοιπόν φίλοι μου...όσο "κακό" κι αν θεωρείτε εσείς ότι είναι......είναι χίλιες φορές καλύτερα να μεγαλώνει ένα παιδί με ανύπαντρη μητέρα παρά τα καραγκιοζιλίκια που βλέπουμε γύρω μας και ανακατευόμαστε....είναι πιο τίμιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[/i]

[η εις γνώση της εμπλοκή σε μια εγκυμοσύνη και μάλιστα από έναν θεοσεβούμενο άνθρωπο. Αφέλεια είναι να κατηγορείς τον κάθε Θανάση!!!!

Μου αρέσει Almak που υπερασπίζεσαι την πλευρά του άντρα. Η αλήθεια είναι ότι δεν τον κατηγορώ γιατί μου χάρισε κάτι πολύτιμο! Και στο παιδί θά προσέξω πολύ να μην πω κατι κακό γιά τόν πατέρα του. Δεν σε επεισα οτι δεν το επιδίωξα. Ισως να εχεις και δίκιο. Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας! Μπορεί άλλο να έλεγε η λογική μου κι άλλο το σώμα και η καρδιά μου. Αυτός όμως που δεν ηθελε παιδιά κακώς δέν πρόσεχε! Για την ιστορία όταν έγινε το "συμβάν" είχα και λοιμώδη μονοπυρήνωση σε στάδιο ανάρρωσης και μέχρι να πάω στο γιατρό να μου πει οτι μπορω να το κρατήσω είχα τρελλαθεί. Η φάση στο γιατρό πάντως ήτανε κωμικοτραγική! Τον ρωτούσαμε ταυτόχρονα πραγματα εγώ για εγκυμοσύνη, ο Θανάσης γιά εκτρώσεις :lol: Ο άνθρωπος έπρεπε να μας χρεώσει δύο επισκέψεις! Ο Θανάσης μου έχει πει πολλά κουλά τόν τελευταίο καιρό, αλλά ποτέ δεν είπε ότι τον εκβίασα ή τον ξεγέλασα...

Δεν υπερασπίζομαι τον άντρα , λάθος συμπέρασμα πέρα για πέρα.

Μου είναι αδιάφορος στην παρούσα και το έχω γράψει παραπάνω με έκφραση που σκέφτομαι να την πάρω πίσω.

Αν θεώρησες πως εννοώ θεοσεβούμενο τον θανάση δεν εννοούσα αυτόν αλλά εσένα!!!!

Να τι είπα:

Προσωπικά εμένα μου απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις με το τελευταίο γραπτό της ssttaa και θα ήθελα να της πω πως δεν είναι αφέλεια η εις γνώση της εμπλοκή σε μια εγκυμοσύνη και μάλιστα από έναν θεοσεβούμενο άνθρωπο. Αφέλεια είναι να κατηγορείς τον κάθε Θανάση!!!! και φυσικά εννοώ πως είναι αφέλεια να μην προσέχεις τον εαυτό σου από ένα άνθρωπο που γνωρίζεις τον τελευταίο χρόνο.

Δεν είσαι 20χρονη, είσαι 2 εικοσάρες και θα περίμενε κανείς από σένα οριμότητα ανάλογη αυτών που έχεις δει γύρω σου....τόσα χρόνια.

Εγώ που στα γράφω είμαι 42 γεμάτα.

Η κοπέλα ήταν ξεκάθαρη...

Αυτός που δεν ήθελε παιδιά έπρεπε και να προσέχει.......

Και ωραία ρε παιδιά έγινε με τον ένα ή άλλο τρόπο.....αυτή η υποκρισία του καθωσπρεπισμού πολύ μου τη δίνει....

Δηλαδή θεωρείται καλύτερη λύση την έκτρωση από το πάρει μια γυναίκα ώριμη, ώριμα την απόφαση (και τονίζω και το ώριμη και το ώριμα)....να κρατήσει το παιδί?

Και φυσικά δε θα έκανε ποτέ έκτρωση...κι εγώ αν έφτανα 40 και δεν είχα παιδιά δε θα άφηνα την τελευταία μου ίσως ευκαιρία να αποκτήσω επειδή ένας μακάκας είναι μακάκας.....

Και κάπου εδώ απλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους γονείς της κοπέλας.....

Διαφημίσεις

Και για μην παρεξηγηθώ ότι βγήκα εκτός θέματος...απλά πιάστηκα από την πρόταση της φίλης που έγραψε ότι δε θα χώριζε για τα παιδιά.....

Και το έχει γράψει και ο almak σε τόπικ σχετικό με την απιστία......

Η υποκρισία είναι γύρω μας σε κάθε μορφή, αλλά ξεχνιόμαστε με το να "κατηγορούμε" τους άλλους......που είναι και ξεκάθαροι.....και τίμιοι..

Δεν το έκρυψε η κοπέλα από τον άλλο....δεν του την έφερε (κατά κάποιο τρόπο αυτός της την έφερε με την επιμονή του ότι δεν κάνει παιδιά άρα ας μην προσέχουν, αλλά οκ! βγήκε σε καλό)

Ποιό είναι το πρόβλημα παραπέρα?

Αφέλεια είναι να κατηγορείς τον κάθε Θανάση!!!![/b] και φυσικά εννοώ πως είναι αφέλεια να μην προσέχεις τον εαυτό σου από ένα άνθρωπο που γνωρίζεις τον τελευταίο χρόνο.

Δεν είσαι 20χρονη, είσαι 2 εικοσάρες και θα περίμενε κανείς από σένα οριμότητα ανάλογη αυτών που έχεις δει γύρω σου....τόσα χρόνια.

Εγώ που στα γράφω είμαι 42 γεμάτα.

Να σε ρωτήσω κάτι προσωπικό κι αν θέλεις απαντάς. Εσύ όταν ερωτευτείς κάποια, πόσα χρόνια σου πέρνει να αφεθείς μαζί της? Κι αν είχαμε παντρευτεί όπως ήθελε (λέγαμε πρός τα Χριστούγεννα) πάλι με προφυλακτικό θά το κάναμε? Ή όταν θα γινόταν η "ζημιά" άκουγα τόν αντρούλη μου και θα το έριχνα!

Κι άλλοι μου εχουν πει οτι συμπεριφέρομαι σαν 20άρα, αλλά με την καλή έννοια! :D

ssttaa

almak νομίζω πως μερικά πράγματα είναι ψιλοπαρεξηγημένα.

Εμένα για παράδειγμα ο δικός μου επειδή ακόμη δεν είχε βγάλει διαζύγιο (ενώ ήταν σε διάσταση 7 χρόνια) δεν μπορούσαμε να κάνουμε γάμο. Έμεινα έγκυος και ήθελε τότε το παιδί. Όταν γέννησα και μετά μεσολάβησαν οι δικοί του και το κλούβιο του το κεφάλι και αποφάσισε να με διώξει με παιδί 2 μηνών. Για πες μου; Το επέλεξα να μείνω ανύπαντρη; Δηλαδή και αν το επέλεγα; Γιατί όχι ευνοικές ρυθμίσεις; Δηλαδή τα παιδιά των ζευγαριών που είναι παντρεμένα είναι περισσότερο παιδιά από τα δικά μας;

Να με συγχωρείς που τώρα είδα το γραπτό σου.

Δεν κατάλαβα δηλαδή!!!!!!!

Ποιός σου επέβαλε την σχέση με έναν εν διαστάση σύζηγο και με ότι συνεπάγεται αυτό????

Ποιός σου έδωσε το δικαίωμα να πιστεύεις ότι αυτός ο άνθρωπος και διαζύγιο θα έπερνε μια μέρα και θα σε παντρευόταν και μαζί θα ζούσατε για πάντα????

Εσύ πήρες όλα αυτά τα κατά την γνώμη μου ρισκα , και τα πράγματα τελικά ήλθαν όχι όπως θα τα ήθελες.

Δεν κρίνω αυτόν διότι δεν τον ξέρω και δεν είναι ο θέμα μας.

Κρίνω όμως εσένα που μου ζητάς ευνοϊκότερες ρυθμίσεις ( και μάλιστα αναλογίζεσαι αν το δικό σου παιδί είναι λιγότερο παιδί από το δικό μου) , ίδια είναι όλα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται....και έτσι φαντάζομαι πως γίνετε.

Ο νόμος θα πρέπει να βλέπει ευνοϊκότερα τις χήρες.

Ο νόμος καλύπτει τι ζωντοχήρες.

Οι υπόλοιποι δεν έχουν ανάγκη ευνοϊκότερων ρυθμίσεων , μιας και αν διαβάσεις θα δεις ότι και δύναμη έχουν και γερά πόδια και θέληση και και και για να δώσουν σε ένα παιδί ότι ακριβώς χρειάζεται.

Και μην μου πέιτε άλλο συναισθήματα - αγάπη και άλλο χρήματα , για θα σας πω πως βλέπω πολλούς πύργους να καταρέουν από τα θεμέλια .

όπου πύργος βάλτε συναισθηματα και αγάπη

και όπου θεμέλια το οικονομικό.

Και για μην παρεξηγηθώ ότι βγήκα εκτός θέματος...απλά πιάστηκα από την πρόταση της φίλης που έγραψε ότι δε θα χώριζε για τα παιδιά.....

Και το έχει γράψει και ο almak σε τόπικ σχετικό με την απιστία......

Η υποκρισία είναι γύρω μας σε κάθε μορφή, αλλά ξεχνιόμαστε με το να "κατηγορούμε" τους άλλους......που είναι και ξεκάθαροι.....και τίμιοι..

Δεν το έκρυψε η κοπέλα από τον άλλο....δεν του την έφερε (κατά κάποιο τρόπο αυτός της την έφερε με την επιμονή του ότι δεν κάνει παιδιά άρα ας μην προσέχουν, αλλά οκ! βγήκε σε καλό)

Ποιό είναι το πρόβλημα παραπέρα?

Εκτός θέματος βγήκες αλλά αυτό είναι το λιγότερο , και αφήνω ασχολίαστο όλο εκείνο το μεγάλο κείμενο.

Ο almak έχει γράψει (και να το διαβάσεις καλύτερα αφού θυμάσε την περίπτωση) πως δεν θα αφαιρούσε την δυνατότητα της μητέρας των παιδιών του να ζει μέσα στο ίδιο το σπίτι μαζί με τα παιδιά και τον αλμάκ .Το πώς μπορεί να γίνει αυτό δεν είναι του παρόντος για συζήτηση και δεν είναι και υποκρισία. Ειπώθηκαν πολλά πράγματα τότε και δώθηκαν πολλές διευκρινήσεις σε ότι ήταν δισνόητο.

Και μιας και αναρωτιέσε δεν βλέπω δόλο σε κανέναν από τους δυο , βλέπω ανωριμότητα σε λάθος ήλικία , η φίλη μας πίστηκε ότι ο Θανάσεις δεν κάνει παιδιά και ο Θανάσης έχει χεστεί από τον φόβο του για το τι μέλη γενέσθαι :lol:

Κανένα πρόβλημα τελικά .

Η κοπέλα είναι αξιέπαινη που πήρε βαθειά ανάσα και είπε εγώ θα το συνεχίσω , αυτό όμως δεν αναιρεί αυτά που έχουμε να πούμε και λέμε για τα όσα συνέβησαν πριν πριν την σύλληψη.

σορυ almak αυτο δεν το καταλαβαινω

γιατι ο νομος θα πρεπει να βλεπει ευνοικοτερα μονο τις χηρες?

η ανυπαντρη μητερα εχει μεγαλυτερη αναγκη ,δεν εχει να αντιμετωπισει μονο τις οικονομικες δυσκολιες αλλα κ την κατακραυγη του κοσμου,θα πρεπει να προφυλαξει το παδι απο τα κακοβουλα σχολια κ τον χλευασμο των συμμαθητων του που θα ειναι το μπασταρδο,μουλικο κ δεν ξερω τι αλλο.ακομα και τους συγγενεις θα την απαρνηθουν ισως γιατι θα τους θιγει την υποληψη

η αναγκη τις κανει κ γινονται δυνατες

κ οσο για την καλυψη των ζωντοχηρων που λες εννοεις τις διατροφες των 200-300 ευρω?μεγαλωνεις παιδι με αυτα τα χρηματα?

Να σε ρωτήσω κάτι προσωπικό κι αν θέλεις απαντάς. Εσύ όταν ερωτευτείς κάποια, πόσα χρόνια σου πέρνει να αφεθείς μαζί της? Κι αν είχαμε παντρευτεί όπως ήθελε (λέγαμε πρός τα Χριστούγεννα) πάλι με προφυλακτικό θά το κάναμε? Ή όταν θα γινόταν η "ζημιά" άκουγα τόν αντρούλη μου και θα το έριχνα!

Κι άλλοι μου εχουν πει οτι συμπεριφέρομαι σαν 20άρα, αλλά με την καλή έννοια! :D

Δεν θα σου απαντήσω υποθετικά , αλλά θα σου πω τι έκανα.

Την γνώρισα στα 22μου και ήταν 21 .

Της ζήτησα να παντρευτούμαι μετά από 4 χρόνια.

Σε αυτά τα 4 χρόνια δεν χαλάσαμε ούτε δραχμή σε πρεντικτορ κτλ :wink:

παντρευτήκαμε μετά από 8 μήνες και το πρώτο παιδί γεννήθηκε μετά από 2 χρόνια.

Η σύλληψη έγινε κοινή συνενέση την 13 μέρα μετά την τελευταία ωορηξία.

Το δεύτερο παιδί πάλι τα ίδια.

ποτέ δεν μας απασχόλησε το θέμα της κατα λάθους σύλληψης.

Τώρα αν πράγματι ο Θανάσης έβαζε στεφάνι χριστουγενιάτικα , στην ηλικία που είστε αυτό σημαίνει κάνουμε παιδί στα γρήγορα για να το χαρούμαι όσα περισσότερα χρόνια μπορούμε.

Άμα σου έλεγε όντας στεφανωμένοι ρίχτο , θα έπρεπε να του ρίξεις μια (του Θανάση εννοώ) και να πάει απο εκεί που ήλθε.

Την εγκυμοσύνη και φυσικά θα την συνέχιζες και θα φρόντιζες να σου υπογράψει ότι καμία μελλοντική απαίτηση δεν θα έχει.

Θέλω να πιστεύω ότι σε κάλυψα :)

σορυ almak αυτο δεν το καταλαβαινω

γιατι ο νομος θα πρεπει να βλεπει ευνοικοτερα μονο τις χηρες?

Δεν το επέλεξαν.

...κ οσο για την καλυψη των ζωντοχηρων που λες εννοεις τις διατροφες των 200-300 ευρω?μεγαλωνεις παιδι με αυτα τα χρηματα?
Η πολιτεία δίνει αυτές τις διατροφές διότι αυτά δηλώνουμε ώς έσοδα. Αυτό το γνωρίζεις πριν χωρίσεις και πριν ζητήσεις την επιμμέλεια των παιδιών.

η ανυπαντρη μητερα εχει μεγαλυτερη αναγκη ,δεν εχει να αντιμετωπισει μονο τις οικονομικες δυσκολιες αλλα κ την κατακραυγη του κοσμου,θα πρεπει να προφυλαξει το παδι απο τα κακοβουλα σχολια κ τον χλευασμο των συμμαθητων του που θα ειναι το μπασταρδο,μουλικο κ δεν ξερω τι αλλο.ακομα και τους συγγενεις θα την απαρνηθουν ισως γιατι θα τους θιγει την υποληψη

Η απάντηση είναι γραμμένη παραπάνω και την ξαναπαραθέτω Οι υπόλοιποι δεν έχουν ανάγκη ευνοϊκότερων ρυθμίσεων , μιας και αν διαβάσεις θα δεις ότι και δύναμη έχουν και γερά πόδια και θέληση και και και για να δώσουν σε ένα παιδί ότι ακριβώς χρειάζεται.

η αναγκη τις κανει κ γινονται δυνατες
Τις υποτιμάς και δεν το βλέπεις μου φαίνετε!!!!!

και γιατι να καταδικαζουμε μια γυναικα επειδη ασκησε το δικαιωμα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ?

της επιλογης να γινει μητερα?γιατι θα πρεπει να υποστει κ να ανεχθει κ ενα συζυγο αν δεν το θελει ή δεν το μπορει ή δεν το φερουν οι συγκυριες?

η πολιτεια μας εχει δειξει πολλες φορες ποσο αξιοκρατικη ειναι

το οτι ειμαι δυνατος κ παλευω να αντιμετωπισω τις δυσκολιες της επιβιωσης δεν σημαινει οτι δεν χρηζω βοηθειας

τις υποτιμουν οσοι τις αντιμετωπιζουν απροκαλυπτα ρατσιστικα,λες κ ειναι ενος κατωτερου θεου κ πρεπει να τις τιμωρησουμε με την απαθεια μας κ την πεισματικη αρνηση να τις προσφερουμε ενα χερι βοηθειας

και γιατι να καταδικαζουμε μια γυναικα επειδη ασκησε το δικαιωμα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ?

της επιλογης να γινει μητερα?γιατι θα πρεπει να υποστει κ να ανεχθει κ ενα συζυγο αν δεν το θελει ή δεν το μπορει ή δεν το φερουν οι συγκυριες?

η πολιτεια μας εχει δειξει πολλες φορες ποσο αξιοκρατικη ειναι

το οτι ειμαι δυνατος κ παλευω να αντιμετωπισω τις δυσκολιες της επιβιωσης δεν σημαινει οτι δεν χρηζω βοηθειας

τις υποτιμουν οσοι τις αντιμετωπιζουν απροκαλυπτα ρατσιστικα,λες κ ειναι ενος κατωτερου θεου κ πρεπει να τις τιμωρησουμε με την απαθεια μας κ την πεισματικη αρνηση να τις προσφερουμε ενα χερι βοηθειας

Οι επιλογές έχουν συνέπειες καλές και κακές.

όλοι κατά κάποιο τρόπο χρήζουμε βοήθειας , ας την ζητάμε εφόσον προβλέπετε και όχι αφού έχουμε παγιώσει καταστάσεις.

Μην είσαι σίγουρη για το ποιός επιχηρεί να υποτιμήσει την νοημοσύνη ποιού!!!!!!!!

Κατά βάθος αυτό συζητάμε αλλά όχι πολύ ανοιχτά :wink:

σιγουρα οι επιλογες εχουν συνεπειες κ ακομα πιο σιγουρο οτι εμεις κ μονο εμεις θα τις υποστουμε τις περισσοτερες φορες δε εις γνωση μας

δεν χρειαζεται ομως να λεμε χαιρεκακα ΄'ας προσεχες΄'

στη θεση αυτη θα μπορουσε να ηταν καθε γυναικα η μητερα μας,η αδερφη μας

το ξερουμε καλα ολοι πως κρατος προνοιας δεν προβλεπεται τι σημαινει πως δε θα το ζηταμε?να ζηταμε το αυτονοητο?μονο στους ψηφους μας θυμουνται

τωρα να σου πω την αληθεια δεν διαβασα ολη την συζητηση γιανα καταλαβω ποιος υποτιμα ποιον τυχαια επεσα σε σενα κ ειδα κατι που διαφωνω καθετα

εγω παντως δεν υποτιμω κανενος την νοημοσυνη αλλιως δεν θα εμπαινα στν κοπο ναα γραψω τις δικες μου αποψεις αν υποψιαζομουν οτι μιλαω σε ντουβαρια

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...