Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρώην εργαζόμενη, νυν νοικοκυρά

Recommended Posts

Προφανώς όσες γράφουν μανιφέστο των οικοκυρικών σ' αυτό το τόπικ παντρεύτηκαν πλούσιο άντρα και εν μέσω κρίσης έχουν την ''πολυτέλεια'' να κάθονται χαχαχαχα

Οχι απαραιτητα κορη μου, μερικες ειμαστε ματσο απο μονες μας.....;)....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 257
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τι θα γινει με τον αντρα, το παιδι, το σκυλι και τα γατια μου????

παω και 8ωρο εκκενωσεις βοθρων.... τελευταια προσφορα, ΕΣΕΙΣ χανετε!

Αν δεν ηταν ο αντρας σου και το γατι στην μεση το παιδι το επερνα.....το διαπραγματευομαστε?

ΥΓ: Ξεχασα, θα σου δανεισω την Καγιεν μου να πηγαινεις στο γραφειο. Εμενα στα στενα του Κολωνακιου δεν χωραει. Πηγαινω ποδαρατο......:P

Οχι απαραιτητα κορη μου, μερικες ειμαστε ματσο απο μονες μας.....;)....

χεχε μαρεσειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι:lol::lol::cool::cool:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

ΥΓ: Ξεχασα, θα σου δανεισω την Καγιεν μου να πηγαινεις στο γραφειο. Εμενα στα στενα του Κολωνακιου δεν χωραει. Πηγαινω ποδαρατο......:P

Δεν το πιστεύω ότι υποβάλεις το ξώφτερνο Louboutin σε τέτοια βασανιστήρια...:lol: The horror, δηλαδή...τς, τς, τς!

8OgYp3.png

Δεν το πιστεύω ότι υποβάλεις το ξώφτερνο Louboutin σε τέτοια βασανιστήρια...:lol: The horror, δηλαδή...τς, τς, τς!

Για εξκερσιον τυπου παιδικη χαρα στην δεξαμενη φορω τα προχειρα μου τυπου λαικη ξερεις....τα Hogan......:P

Διαφημίσεις

δε θα απολογηθώ σε καμια κυράτσα που δεν εργάζομαι και το απολαμβάνω...μα σε καμια..και μην παρεξηγηθείτε....όπως χαρακτηρίζετε να επιτρέψετε να σας χαρακτηρίζουν...έμμεσα και άμεσα.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Το να κάθεσαι το έχει αυτό στην αρχή... το απολαμβάνεις.... όταν γίνεται συνήθεια όμως αλλάζει το πράγμα

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

δηλαδή μια γυναίκα είναι παραγωγική μ'όνο όταν εργάζεται έμμισθη;

Προφανώς εσύ θεωρείς το να κάθεσαι σπίτι με το παιδί εργασία... έλα που δεν είναι όμως?

Καλεεεεε!!!! Ελεος πια!!! Αλλο δουλειά, άλλο παραγωγικότητα, αλλό ασχολία κι άλλο κοπροσκύλεμα...!! Επειδή δηλαδή δεν πληρώνεσαι σε χρήμα δεν παράγεις κιόλας;; Η θεωρείς οτι είσαι παραγωγική όταν ξεκωλ@νεσαι στη δουλειά κ σου πετάνε 500ε να ζήσεις;; Ωραία παραγωγικότητα!!! Κι ωφέλιμη.. Για τους άλλους.. Τεσπα.. Για τον καθένα όπως βολεύεται.. Υπάρχουν άνθρωποι που μια ζωη δουλευαν κ τωρα λόγω οικογένειας δε μπορούν. Υπάρχουν άλλοι που δε βρίσκουν δουλεια. Άλλοι που έχουν φράγκα απ τη μαμά τους ή απ το σύζηγο κ γουστάρουν να ξύνονται.. άλλοι που είναι ολιγαρκής κ δεν τραβάνε κ μεγάλο ζορι, κι άλλοι που δε μπορουν να συντηρηθούν ούτε για τα βασικα χωρίς να δουλέψουν κι άλλοι που δε γουστάρουν να κατσουν σπίτι.. Γιατί κάτι απο όλα να είναι αποδεκτό;;; Για τον καθένα μας ισχύει το 'Δικός μου ο σταυρός, δικός μου κ ο ώμος..".

Υγ. Ρηνιώ πως τα πας;; Εγω νιώθω σα ναχω καταπιει πεπόνι..

I M NEVER WRONG.. ONCE I THOUGHT I WAS..

BUT I WAS WRONG..!

Καλεεεεε!!!! Ελεος πια!!! Αλλο δουλειά, άλλο παραγωγικότητα, αλλό ασχολία κι άλλο κοπροσκύλεμα...!! Επειδή δηλαδή δεν πληρώνεσαι σε χρήμα δεν παράγεις κιόλας;; Η θεωρείς οτι είσαι παραγωγική όταν ξεκωλ@νεσαι στη δουλειά κ σου πετάνε 500ε να ζήσεις;; Ωραία παραγωγικότητα!!! Κι ωφέλιμη.. Για τους άλλους.. Τεσπα.. Για τον καθένα όπως βολεύεται.. Υπάρχουν άνθρωποι που μια ζωη δουλευαν κ τωρα λόγω οικογένειας δε μπορούν. Υπάρχουν άλλοι που δε βρίσκουν δουλεια. Άλλοι που έχουν φράγκα απ τη μαμά τους ή απ το σύζηγο κ γουστάρουν να ξύνονται.. άλλοι που είναι ολιγαρκής κ δεν τραβάνε κ μεγάλο ζορι, κι άλλοι που δε μπορουν να συντηρηθούν ούτε για τα βασικα χωρίς να δουλέψουν κι άλλοι που δε γουστάρουν να κατσουν σπίτι.. Γιατί κάτι απο όλα να είναι αποδεκτό;;; Για τον καθένα μας ισχύει το 'Δικός μου ο σταυρός, δικός μου κ ο ώμος..".

Υγ. Ρηνιώ πως τα πας;; Εγω νιώθω σα ναχω καταπιει πεπόνι..

απάντηση στο υ.γ.:κι εγω το ίδιο!!και δεν έχω και τη γεύση του να με γλυκαίνει!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

"περί ορέξεως κολοκυθόπιτα"

έχω ακούσει μητέρες που ήθέλαν να γυρίσουν στην εργασία τους απο τον πρώτο μήνα, άλλες παραιτήθηκαν μόλις τελείωσε η άδεια τοκετου γιατί δεν μπορούσαν να αφήσουν τα μωράκια τους σε "ξένα" χέρια...........Δεν είμαστε όλες ίδιες.

Επίσης το κάθομαι σπίτι, δεν σημαίνει "κάθομαι και χτενίζομαι" έχεις μια ρουτίνα εργασίας, να συντηρίσεις ένα σπίτι, μπορεί να μην πληρώνεσαι αλλά εισπράτεις άλλα benefits αν και κανονικά όλες οι νοικυκοιρές θα έπρεπε να έχουν ένσημα και ασφάλιση.

Τέλος, τι να κάνουμε αν έχεις και 2 φράγκα παραπάνω, μακάρι όλες οι μανούλες να είχαμε την επιλογή και τα μωράκια μας να μεγαλώνανε με τις μητέρες τους !!!!!

Αυτά και απο εμένα !!!!! :lol:

Προφανώς εσύ θεωρείς το να κάθεσαι σπίτι με το παιδί εργασία... έλα που δεν είναι όμως?

Φυσικα και δεν ειναι...ξερεις εσυ καμια εργασια που να γινεται χωρις μισθο?

ΠΡοφανως με την ιδια λογικη το να βλεπεις ενα παιδι 2-3 ωρες τη μερα δεν ειναι ανατροφη παιδιου αλλα απλη συγκατοικηση.

Φυσικα και δεν ειναι...ξερεις εσυ καμια εργασια που να γινεται χωρις μισθο?

ΠΡοφανως με την ιδια λογικη το να βλεπεις ενα παιδι 2-3 ωρες τη μερα δεν ειναι ανατροφη παιδιου αλλα απλη συγκατοικηση.

Απέφυγα να συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση αλλά Niki....... RESPECT!!!

"περί ορέξεως κολοκυθόπιτα"

έχω ακούσει μητέρες που ήθέλαν να γυρίσουν στην εργασία τους απο τον πρώτο μήνα, άλλες παραιτήθηκαν μόλις τελείωσε η άδεια τοκετου γιατί δεν μπορούσαν να αφήσουν τα μωράκια τους σε "ξένα" χέρια...........Δεν είμαστε όλες ίδιες.

Επίσης το κάθομαι σπίτι, δεν σημαίνει "κάθομαι και χτενίζομαι" έχεις μια ρουτίνα εργασίας, να συντηρίσεις ένα σπίτι, μπορεί να μην πληρώνεσαι αλλά εισπράτεις άλλα benefits αν και κανονικά όλες οι νοικυκοιρές θα έπρεπε να έχουν ένσημα και ασφάλιση.

Τέλος, τι να κάνουμε αν έχεις και 2 φράγκα παραπάνω, μακάρι όλες οι μανούλες να είχαμε την επιλογή και τα μωράκια μας να μεγαλώνανε με τις μητέρες τους !!!!!

Αυτά και απο εμένα !!!!! :lol:

Σιγά ρε κορίτσια, έλεος! :lol:

Διαφημίσεις

Δεν ευτελίστηκε απο μόνο του...

Αν και η εν λόγω ......... (συμπληρώστε όποιο χαρακτηρισμό εσείς θεωρείτε οτι σας εκφράζει) φαίνεται οτι προφανώς δεν διαβάζει όλα τα μηνυματα αλλά μερικά και αποσπά σημεία που τονίζει η ίδια..αν ειχε διαβάσει το πρώτο δικό μου μήνυμα θα έβλεπε το σημείο όπου λέω οτι θα ήθελα να δούλευα αλλά δεν!!(θύμα της κρίσης...έψαχνα ματαίως για δουλειά αλλά δεν έβρισκα πέρα απο τηλ. κέντρα)

Δεν βλέπω που είναι το κακό να υπήρχε μια ρύθμιση ελάχιστου ασφαλίστρου ως προς την νοικοκυρά,υπο προυποθέσεις.Το ίδιο και κάποιο επίδομα τύπου ανεργίας.Απο την πρόνοια;Μας έβαλε εντωμεταξύ ΟΛΕΣ σε μια λούμπα να απαντάμε σε ανόητα ερωτήματα.Εγώ γι'αυτό λυπάμαι...που δυστυχώς έπεσα στη λούμπα.

υ.γ.:αν εργαζόμουν κι είχα γυναίκα για τα οικιακά κι αυτή θα κατηγορούνταν ως τεμπέλα;για νταντά;κι αυτή τεμπέλα;για τον πατέρα μου;τεμπέλα κι αυτή;

QUOTE=riniw 1980;2390405]Εγώ απολύθηκα προ διετίας..εν μέρει μου βγήκε σε καλό...Απολύθηκα Απρίλη κι απόλαυσα ένα υπέροχο καλοκαίρι ξεκουράστηκα και ευχαριστήθηκα και τον άντρα μου-τότε μόνο σύντροφος,ο οποίος μου είχε δηλώσει οτι μετά τον γάμο θα σταμάταγα λόγω τρελλού ωραρίου..

όμως ζούσα ήδη την ζωή της εργαζόμενης νοικοκυράς/γηροκόμου..έχωντας χάσει τη μαμά μου,με άλλα 2 αδέρφια σπίτι εργαζόμενα σε οικοδομή και τον μπαμπά μου άρρωστο..(αρραβωνιάστηκα τον Σεπτέμβρη του '10 και με το ζόρι ήταν όρθιος λόγω της ασθένειας...) μετά απο πολλές συζητήσεις με τις άλλες αδερφές όσον αφορά τη φροντίδα του πατρός αλλά και του πατρικού,αποφασίζω να μετακομίσω με τον άντρα μου...κάθε 3 μέρες απο Χαιδάρι σε Π.Φάληρο..κι απο ΤΖΑΝΕΙΟ,σε ΚΡΑΤΙΚΟ με διανυκτερεύσεις διότι ήμουν η μόνη άνεργη και χωρίς παιδιά..κι απο κει στο ΑΤΤΙΚΟ διότι διεγνώσθη με καλπάζων καρκίνο και ο πεθερός μου...κατέληξαν και οι δυο φέτος με 1 μήνα διαφορά κι εμένα να μην έχω κλείσει ΚΑΝ το πρώτο τρίμηνο κύησης...

Μένω μαζί με την πεθερά μου προς το παρον,μιας και ξενοικιάσαμε και επιστρέψαμε στο πατρικό του συζύγου..δυσκολεύεται ο σύζυγος αλλά όχι τόσο όσο και να πληρώναμε νοίκι...

ΝΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΑ........................να έπαιρνα τα ωραιότερα πράγματα για το μωρό μου (και το μεγάλο και το μικρό),τα ωραιότερα για μένα,να μπορούσα να συνεισφέρω στα έξοδα που είναι ομολογουμένως πολλά...

ΑΛΛΑ απολαμβάνω το "καθησίο" και καμία και κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει γι'αυτό.Κι ας ξέρω οτι ΟΥΤΕ ΦΕΤΟΣ θα πάω διακοπές (και προσωπικά για μένα χεσ..κα αλλά ο άλλος πρέπει να ξεκουραστεί) αλλά και οτι θα πάει πίσω η ανακαίνιση του σπιτιού να μην αναφέρω δε,οτι προσωπικά ψώνια+έξοδα παντός τύπου τα έχουμε κι οι δυο ξεχάσει...

Χάρηκα όμως που ήμουν εκεί για τον πατέρα μου,τον πεθερό μου..ήμουν εδω στα ξεσπάσματα του συζύγου...είμαι εδω όταν έρχεται και του δίνω ένα φιλί,μετά απο ώρες δουλειάς...δεν μπορεί καμία να με κατηγορήσει γι'αυτό..πρόβλημά μου στην τελική..να με ταίζει ο άντρας μου παρά να τον ταίζω εγω...

Και ΝΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αγαπητή θεματοθέτρια κι εγω το λατρεύω που είμαι νοικοκυρά και καλή μάλιστα!!το μαγείρεμα δεν είναι το φόρτε μου αλλά ευτυχώς η πεθερά απο κάτω θα μείνει;)

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Α εσύ είσαι σούπερ riniw! Και θα κάθεσαι και θα έχεις και την πεθερά να μαγειρεύει!! Τυχερούλα!

οχι εγω μαγειρεύω...εκείνη χήρεψε τι κατσαρόλα να βάλει;δυο νύφες έχει μαγειρεύουν εκείνες κι εκείνη διαλέγει...αν ο άντρας ή ο κουνιάδος θέλουν κάτι απο εκείνη το ζητούν...επίσης αν εκείνη θέλει μας μαγειρεύει απο μόνη της.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Επίσης και καλά όσοι έχουν μια οικονομική άνεση, κάποια εισοδήματα κτλ κτλ.. Θα ήθελα πραγματικά να μου εξηγήσει κάποιος, πώς επιβιώνει μια οικογένεια 4μελής ας πούμε, με έναν μισθό (του συζύγου) των 800 ή 1000 ευρώ. Το έχω απορία, δεν ρωτάω ειρωνικά. Γιατί εμείς δουλεύουμε και οι δυο και πάλι δύσκολα μας έρχονται. Δεν μπορώ να το πιστέψω πραγματικά πώς μπορεί να γίνεται αυτό. Εκτός αν υπάρχουν γονείς από πίσω που συντηρούν κατά μεγάλο μέρος την οικογένεια, γιατί πολύ συχνά γίνεται κι αυτό. Άλλο που κάποιοι δεν το παραδέχονται.

Γιατί όπως είναι τα πράγματα σήμερα, αν δεν υπάρχουν ενοίκια ή δεν ξέρω τί άλλο, το θεωρώ απαγορευτικό να μην δουλεύει -από επιλογή- η σύζυγος.

Επίσης και καλά όσοι έχουν μια οικονομική άνεση, κάποια εισοδήματα κτλ κτλ.. Θα ήθελα πραγματικά να μου εξηγήσει κάποιος, πώς επιβιώνει μια οικογένεια 4μελής ας πούμε, με έναν μισθό (του συζύγου) των 800 ή 1000 ευρώ. Το έχω απορία, δεν ρωτάω ειρωνικά. Γιατί εμείς δουλεύουμε και οι δυο και πάλι δύσκολα μας έρχονται. Δεν μπορώ να το πιστέψω πραγματικά πώς μπορεί να γίνεται αυτό. Εκτός αν υπάρχουν γονείς από πίσω που συντηρούν κατά μεγάλο μέρος την οικογένεια, γιατί πολύ συχνά γίνεται κι αυτό. Άλλο που κάποιοι δεν το παραδέχονται.

Γιατί όπως είναι τα πράγματα σήμερα, αν δεν υπάρχουν ενοίκια ή δεν ξέρω τί άλλο, το θεωρώ απαγορευτικό να μην δουλεύει -από επιλογή- η σύζυγος.

προφανώς ο μισθός δεν είναι 800-1000 ευρώ αλλά απο 2000 και πάνω.

Δεν βλέπω που είναι το κακό να υπήρχε μια ρύθμιση ελάχιστου ασφαλίστρου ως προς την νοικοκυρά,υπο προυποθέσεις.Το ίδιο και κάποιο επίδομα τύπου ανεργίας.

Συγγνώμη θα έχει ασφάλιση και επίδομα κάποιος επειδή κάθεται σπίτι του και φροντίζει το σπίτι του? Έτσι κι αλλιώς μπορεί να είναι προστατευόμενο μέλος αν δεν κάνω λάθος, αλλά όχι να παίρνει και επίδομα...

Συμφωνώ. Και ξέρω περιπτώσεις που τα παιδιά είναι 14 χρονών περίπου και η σύζυγος αρνείται να δουλέψει γιατί "μεγαλώνει λέει παιδιά", όταν από την άλλη κλαίγεται ότι δεν έχει λεφτα.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι όσες είναι στο σπίτι δεν κουράζονται, ή δεν προσφέρουν, ειδικά εάν υπάρχουν μωρά-νήπια στο σπίτι. Έχω υπάρξει και εγώ στο σπίτι με μωρά και οικιακά.

Αλλά μέχρι ένα σημείο. Η παραπάνω περίπτωση που είπα είναι κλασσική περίπτωση τεμπέλας.

Και για το θέμα της κούρασης όλα είναι σχετικά.

Στη νοικοκυρά έγκειται το πως θα οργανώσει το χρόνο της και ποιες δουλειές θα βάλει προτεραιτότητα να κάνει.

Και για την εργαζόμενη, η κούραση εξαρτάται από τη φύση της δουλειάς και από την απόσταση που είναι η δουλειά από το σπίτι. Επιπρόσθετα όμως πέρα από την όποια κούραση στην εργασία της, έχει και τη φροντίδα του σπιτιού-παιδιών. Μην θεωρείται ότι όποια εργάζεται έχει στη διάθεση της κάποιον να καθαρίζει, να μαγειρεύει, να πηγαίνει βόλτα τα παιδιά. Οι περισσότερες μόνες τους τα κάνουν.

εχω δυο μπουμπουκακια

Συγγνώμη θα έχει ασφάλιση και επίδομα κάποιος επειδή κάθεται σπίτι του και φροντίζει το σπίτι του? Έτσι κι αλλιώς μπορεί να είναι προστατευόμενο μέλος αν δεν κάνω λάθος, αλλά όχι να παίρνει και επίδομα...

Συμφωνώ. Και ξέρω περιπτώσεις που τα παιδιά είναι 14 χρονών περίπου και η σύζυγος αρνείται να δουλέψει γιατί "μεγαλώνει λέει παιδιά", όταν από την άλλη κλαίγεται ότι δεν έχει λεφτα.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι όσες είναι στο σπίτι δεν κουράζονται, ή δεν προσφέρουν, ειδικά εάν υπάρχουν μωρά-νήπια στο σπίτι. Έχω υπάρξει και εγώ στο σπίτι με μωρά και οικιακά.

Αλλά μέχρι ένα σημείο. Η παραπάνω περίπτωση που είπα είναι κλασσική περίπτωση τεμπέλας.

Και για το θέμα της κούρασης όλα είναι σχετικά.

Στη νοικοκυρά έγκειται το πως θα οργανώσει το χρόνο της και ποιες δουλειές θα βάλει προτεραιτότητα να κάνει.

Και για την εργαζόμενη, η κούραση εξαρτάται από τη φύση της δουλειάς και από την απόσταση που είναι η δουλειά από το σπίτι. Επιπρόσθετα όμως πέρα από την όποια κούραση στην εργασία της, έχει και τη φροντίδα του σπιτιού-παιδιών. Μην θεωρείται ότι όποια εργάζεται έχει στη διάθεση της κάποιον να καθαρίζει, να μαγειρεύει, να πηγαίνει βόλτα τα παιδιά. Οι περισσότερες μόνες τους τα κάνουν.

Lucy το μήνυμά σου με εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ.

Εγώ αυτό κατακρίνω, το να διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και να χρησιμοποιείται το παιδί σαν δικαιολογία για μακροχρόνια τεμπελιά. Και σε οικογένειες που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, να υπάρχει αυτή η κατάσταση και να κλαίγονται όπως λες κι εσύ.

προφανώς ο μισθός δεν είναι 800-1000 ευρώ αλλά απο 2000 και πάνω.

Ε έτσι οκ.... Υπάρχει μια διακιολογία. Εγώ ξέρω πολλές περιπτώσεις όμως, και στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ο μισθός μετά βίας είναι 1000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...