Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπορώ να φύγω απο το σπίτι?

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Είμαι 17,5 χρονών (γίνομαι 18 σε 5 μήνες) και θέλω να φύγω απο το σπίτι για πολλους και σοβαρούς λόγους.

Θέλω να φύγω και να πάω να μείνω με το αγόρι μου... που είναι όμως 20.

Ο πατέρας μου φοβάμαι (με έχει απειλήσει) οτι αν το κάνω θα του κάνει μήνυση για "αρπαγή ανηλίκου, βιασμό" και οτι αλλο σκεφτεί στα ψέματα!

Μπορεί ή όχι επειδη ειμαι 17,5?

Σας παρακαλώ πείτε μου αν έχετε κάποια σιγουρη απάντηση!!!!

Μαρία

Διαφημίσεις

Νομικα μεχρι τα 18 εισαι ανηλικη....οποτε μπορει και να εχεις προβλημα σοβαρο. Ισως σου πει καποιος αλλος πιο πολλα. Αν δεν ειναι σοβαρα τα θεματα σου (εννοω καποιο ειδος βιας μεσα στην οικογενεια) θα ελεγα να περιμενεςι να πας 18 ακριβως. Μετα δεν εχει δικαιωμα να σου κανει τπτ βαση νομου. Αν ειναι θεματα σοβαρα (τα εντως οικογενειας) οπως ανεφερα πιο πανω πρεπει να πας εσυ μονη σου στην αστυνομια.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Καλησπέρα,

Είμαι 17,5 χρονών (γίνομαι 18 σε 5 μήνες) και θέλω να φύγω απο το σπίτι για πολλους και σοβαρούς λόγους.

Ο πατέρας μου φοβάμαι (με έχει απειλήσει) οτι αν το κάνω θα του κάνει μήνυση για "αρπαγή ανηλίκου, βιασμό" και οτι αλλο σκεφτεί στα ψέματα!

Μαρία

ναι μπορει να το κανει.αν εχεις σοβαρα προβληματα με το σπιτι σου σοβαρα ομως.οχι δεν με αφηνουν να βλεπω το αγορι μου κ τετοια θα πρεπει να απευθυνθεις στις αναλογες υπηρεσιες.αν χωρισεις με το αγορι σου τι θα κανεις?θα γυρισεις παλι πισω στους γονεις σου?σκεψου ωριμα τη αποφαση πρεπει να παρεις κ μη κανεις κινησεις που αργοτερα θα το μετανιωσεις.εφυγα απο το σπιτι μου μικρη,αναγκαστικα να δουλευω κανονικα για να τελειωσω τις σπουδες μου η οποιες εμειναν πισω λογω της δουλειας.γι αυτο σε συμβουλευω μονο αν ειναι πραγματικα σοβαρα τα πραγματα να κανεις κατι.διαφορετικα ολοι στην εφηβεια μας ειχαμε θεματακια με τους γονεις.

NRNSp2.pngsMstp2.png

πες πως εγινες επιτελους 18 και εισαι ενηλικη και μπορεις να φυγεις απο το σπιτι σου οπως λες και να ζησεις με το αγορι σου...ως εδω ολα τελεια...!!

Αν μου το ελεγε αυτο η κορη μου σε λιγα χρονια εγω παντως θα την απετρεπα στο να φυγει απο το σπιτι (δεν θα της το απαγορευα ομως αν το ηθελε πολυ) εαν δεν ειχε τελειωσει τις σπουδες και το συμαντικοτερο εαν δεν ειχε δουλεια...

βαζοντας της τα εξης ερωτηματα:

1.το αγορι σου εχει δουλεια???

2.το σπιτι ειναι νοικιασμενο και ειναι εξοπλισμενο ή δεν εχει τα απαραιτητα??

3.εχεις συνειδητιποιησει ενα σπιτι τι εξοδα εχει???

4.εισαι ετοιμη περα του να ζησεις τον ερωτα σου να μπορεσεις να ανταπεξελθεις στις υποχρεωσεις ενος σπιτιου????

σκεψου το καλα....εκτος αν τα πραγματα στο σπιτι σου ειναι σοβαρα ασχημα "(για βια μιλαμε παντα)αλλα προβληματακια και μικροπαρεξηγισεις παντα υπαρχουν...και να μην βλεπεις τα πραγματα μονοπλευρα οι γονεις σου θελουν το καλο σου....ολοι περασαμε απο την ηλικια σου και καναμε την επανασταση μας αλλα μην διωχνεις τους γονεις σου απο διπλα σου...

Εγώ, αν το παιδί μου ήθελε να φύγει από το σπίτι έτσι, θα αναρωτιόμουν τι δεν πήγε καλά. Αλλά αυτό είναι σχεδόν άσχετο...

Μήνυση μπορεί να κάνει αν το θελήσει και είναι πολύ επώδυνο για όλους.

Νομίζω πως μας έχεις δώσει λίγες πληροφορίες. Από αυτά που γράφεις εγώ κάνω διάφορα σενάρια:

Πρώτο σενάριο ότι υπάρχει βία μέσα στην οικογένεια και πρέπει να κινηθείς νομικά γρήγορα, άμεσα και λοιπά...

και το δεύτερο είναι μικροπροβληματάκια της εφηβείας... Κατάλαβες?

Πάντως, αν είναι το δεύτερο, άσε το μυαλό σου να σκεφτεί πιο μακρυά, όπως ειπώθηκε ήδη, και κοίτα λίγο και τι μπορεί να γίνει αύριο, γιατί αν πάρεις μια τέτοια απόφαση σήμερα, αύριο μπορεί να μην υπάρχει γυρισμός και τότε τι κάνεις?

Πρέπει να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα και το μυαλό σου ανοιχτό, καθαρό.;);)

Εύχομαι να μην ισχύει το πρώτο σενάριο και να γίνουν όλα καλύτερα.

Διαφημίσεις

• 9 χρόνια μετά...
On 6/5/2012 at 1:59 ΠΜ, maria17aa είπε:

Καλησπέρα,

Μαρία

Το ίδιο πρόβλημα έχω και γώ τι έγινε τελικά με αυτό το θέμα με σένα ;

Γειά σας θα βοηθούσε να καλέσετε την γραμμή του χαμόγελου του παιδιού 1056  για να σας ενημερωσουν και να μπορέσετε να εξηγήσετε  με λεπτομέρεια και ανώνυμα την κατάσταση που βιώνετε. 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...