Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Θεωρώ καλύτερο να κάνεις αυτό που σου έγραψα παραπάνω για να ξέρουμε πια είναι η πραγματική εικόνα (συχνή θηλασμοί και συμπλήρωμα ξένου, χωρίς στέρεες)βλέποντασ πόσο συμπλήρωμα πίνει θα υπολογίσουμε τι παίρνει από σένα περίπου το παιδί για να δούμε και πως θα συνεχίσουμε. Δεν διαφωνώ με το θήλαστρο εξάλλου στο είχα συστήσει από την αρχή για να μην κουράζεσαι άδικα με αυτό που έχεις απλά επειδή στα επόμενα μηνύματα είδα ότι πηγαίνατε καλά στο στήθος θεωρώ ότι για μια δυο μέρες μπορείτε να το κάνετε για να είσε σίγουρη τι γίνεται. Όταν το μωρό κλαίει στο στήθος δεν θα επιμένεις πολύ θα το ηρεμείς και θα ξαναπροσπαθείς αν δεν θα δώσεις ξένο κανονικά και μετά σε κανένα δίωρο ξαναπροσπαθείς στο στήθος. Δεν χάνεις χρόνο αφού η ίδια λες ότι θηλάζει, αν δεν θήλαζε καθόλου και προσπαθούσες να αντλήσεις με το mini electric θα ήταν χάσιμο χρόνου.....μην απογοητεύεσαι κάθε φορά που το μωρό γκρινιάζει, τα μωρά στην ηλικία σας και με κανονική παραγωγή γκρινιάζουν καμιά φορά ή θηλάζουν λίγο.

γράψε αύριο πόσους θηλασμούς κάνατε και πόσο συμπλήρωμα έδωσες τελικά....

Χθες δεν εδωσα καθολου στερεες ουτε σημερα.Πρεπει να θηλασε χθες 5 με 6 φορες και του εδωσα 2 μπουκαλια απο 120 τη φορα.Ολο το βραδι θηλαζε-πιπιλιζε περιπου ανα 2 ωρες και το πρωι θηλασε στις 10.30.Στη 1 το μεσημερι προσπαθησα να θηλασω αλλα νευριαζε ενω ενιωθα οτι εχω γαλα.Του εκανα συμπληρωμα 120.Γενικα δεν τρωει πολυ ετσι νομιζω.Τωρα κοιμαται και περιμενω να ξυπνησει να θηλασω.Δεν ειναι πολλες 4 ωρες χωρις να πειναει?

Αυριο το πρωι θα εχω το θηλαστρο και ξεκιναω.Να σε ρωτησω και κατι αλλο.Τον πρωτο καιρο που θηλαζαμε κι εγω και η αδερφη μου παιρναμε χαπια μαγιας.Και οι δυο ειχαμε αυξημενους τους ηπατικους δεικτες και τα σταματησαμε.Ο μικροβιολογος μας ειπε οτι ευθυνεται η μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης που εχει η μαγια.Φοβαμαι να τα ξαναπαρω.Ποια η γνωμη σου?

Το συμπλήρωμα ξένου γάλακτος που τελικά παίρνει το μωρό είναι 240ml? Εχθές ήταν το ίδιο? Πρόσφερες μπουκάλι και στα άλλα γεύματα και δεν ήθελε το μωρό? Με τις πάνες και το βάρος πως τα πάτε? Τα 240ml με συχνούς θηλασμούς και 4-5 αντλήσεις θα μπορέσεις να τα καλύψεις άνετα. Μην αντικαταστήσεις τους θηλασμούς με άντληση, θήλαζε το μωρό όπως κάνεις τώρα και κάνε τις αντλήσεις όταν το μωρό δεν συνεργάζεται καλά σε κάποιο γεύμα ή όταν κοιμάται για να μη περνάει το 3ωρο χωρίς ερέθισμα στο στήθος. Για αυτό που σου είπε ο μικροβιολόγος δεν ξέρω να σου πω κάτι .σίγουρα θα μπορούσε να υπάρχει κάποια σχέση γιατί μια από της αιτίες για αύξηση ηπατικών ενζύμων είναι η υπερβολική λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών και βοτάνων είναι πολύ οι παράγοντες όμως που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα και μόνο ένας γιατρός που έχει το ιστορικό σας θα μπορούσε να απαντήσει υπεύθυνα. Επίσης τώρα που θα κάνεις αντλήσεις με το σωστό θήλαστρο μαζί με τους θηλασμούς το πιο πιθανόν είναι να μη σου χρειαστεί τίποτα. Ξεκινάς το πρόγραμμα σου και σε μια εβδομάδα βλέπουμε πάλι. Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρεις μαγιά αν χρειαστείς τελικά συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος υπάρχουν και άλλες λύσεις. Αν υπάρχει κάποιο ιστορικό υγείας καλό είναι να συμβουλευτείς και τον γιατρό σου.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Palladin, εδώ τα πληρώνουμε όλα πολύ ακριβά γιατί η λογική του κόσμου είναι να τα αρπάξει από όποιον βρει και αν δεν τον ξαναδει δεν τον νοιάζει.

Σόρρυ για το off topic αλλά πέρα από αυτό οι υπάρχουσες συντεχνίες π.χ. των ξενοδόχων δεν αφήνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία να ανθίσει ώστε να ανέβει το επίπεδο των υπηρεσιών και να πέσουν οι τιμές λόγω ανταγωνισμού. Για να φτιάξεις δύο δωμάτια σε υποχρεώνουν να βάλεις ρεσεψιόν, τηλεφωνικό κέντρο, κλιματισμό (στο βουνό ???), τουαλέτα στην αίθουσα πρωινού, κλπ που παραπέμπουν σε ξενοδοχείο Γ' κατηγορίας και όχι σε αγροτουριστικό κατάλυμμα Σε αντίθεση στη Γαλλία υπάρχουν άπειρα αγροτουριστικά καταλύμματα όλα καταχωρημένα στο www.gites-de-france.fr (έχει και επιλογή με αγγλικά) υψηλής ποιότητας και πάμφθηνα. Και είναι κρίμα γιατί ο ορεινός τουρισμός κρατάει τον "επιχειρηματία" όλο τον χρόνο στον τόπο του σε αντίθεση με τα νησιά που οι υπηρεσίες προσφέρονται από Αθηναίους. Με αποτέλεσμα να είναι ελιτίστικος τουρισμός και όχι μαζικός όπως οι διακοπές στη θάλασσα.

Πάντως Αγλαϊα αν έρθετε Καρπενήσι θα χαρούμε να σε ξαναδούμε.

Α, μάλιστα.Δυστυχώς εγώ δεν οδηγώ και ο άντρας μου σχολάει απόγευμα οπότε μόνο τα απογευματινά ωράρια μας βολεύουν...Θα πάρω τηλ κ στους άλλους δύο να ρωτήσω...Αγχώνομαι μήπως αναγκαστώ να βρω γιατρό εδώ πάλι και πέσω απ'τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!

Χθες δεν εδωσα καθολου στερεες ουτε σημερα.Πρεπει να θηλασε χθες 5 με 6 φορες και του εδωσα 2 μπουκαλια απο 120 τη φορα.Ολο το βραδι θηλαζε-πιπιλιζε περιπου ανα 2 ωρες και το πρωι θηλασε στις 10.30.Στη 1 το μεσημερι προσπαθησα να θηλασω αλλα νευριαζε ενω ενιωθα οτι εχω γαλα.Του εκανα συμπληρωμα 120.Γενικα δεν τρωει πολυ ετσι νομιζω.Τωρα κοιμαται και περιμενω να ξυπνησει να θηλασω.Δεν ειναι πολλες 4 ωρες χωρις να πειναει?

Αυριο το πρωι θα εχω το θηλαστρο και ξεκιναω.Να σε ρωτησω και κατι αλλο.Τον πρωτο καιρο που θηλαζαμε κι εγω και η αδερφη μου παιρναμε χαπια μαγιας.Και οι δυο ειχαμε αυξημενους τους ηπατικους δεικτες και τα σταματησαμε.Ο μικροβιολογος μας ειπε οτι ευθυνεται η μεγαλη ποσοτητα πρωτεινης που εχει η μαγια.Φοβαμαι να τα ξαναπαρω.Ποια η γνωμη σου?

Το συμπλήρωμα ξένου γάλακτος που τελικά παίρνει το μωρό είναι 240ml? Εχθές ήταν το ίδιο? Πρόσφερες μπουκάλι και στα άλλα γεύματα και δεν ήθελε το μωρό? Με τις πάνες και το βάρος πως τα πάτε? Τα 240ml με συχνούς θηλασμούς και 4-5 αντλήσεις θα μπορέσεις να τα καλύψεις άνετα. Μην αντικαταστήσεις τους θηλασμούς με άντληση, θήλαζε το μωρό όπως κάνεις τώρα και κάνε τις αντλήσεις όταν το μωρό δεν συνεργάζεται καλά σε κάποιο γεύμα ή όταν κοιμάται για να μη περνάει το 3ωρο χωρίς ερέθισμα στο στήθος. Για αυτό που σου είπε ο μικροβιολόγος δεν ξέρω να σου πω κάτι .σίγουρα θα μπορούσε να υπάρχει κάποια σχέση γιατί μια από της αιτίες για αύξηση ηπατικών ενζύμων είναι η υπερβολική λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών και βοτάνων είναι πολύ οι παράγοντες όμως που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα και μόνο ένας γιατρός που έχει το ιστορικό σας θα μπορούσε να απαντήσει υπεύθυνα. Επίσης τώρα που θα κάνεις αντλήσεις με το σωστό θήλαστρο μαζί με τους θηλασμούς το πιο πιθανόν είναι να μη σου χρειαστεί τίποτα. Ξεκινάς το πρόγραμμα σου και σε μια εβδομάδα βλέπουμε πάλι. Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρεις μαγιά αν χρειαστείς τελικά συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος υπάρχουν και άλλες λύσεις. Αν υπάρχει κάποιο ιστορικό υγείας καλό είναι να συμβουλευτείς και τον γιατρό σου.

Σημερα το πρωι προσπαθουσα να θηλασω αλλα αντιδρουσε.Νομιζω δεν ειχα πολυ γαλα η μπορει και να μην ειχε μεγαλη ροη και εκνευριζοταν.

Με το symphony που πηρα σημερα καταφερα να κανω 2 αντλησεις των 30γρ.Του εδωσα 30 + ξενο 80 και οσο μπορεσα να θηλασω.

Χθες παλι το βραδι την ωρα που θηλαζε βγηκε αποτομα απο το στηθος μου και παρατηρησα να πεταγεται γαλα απο το στηθος μου σαν συντριβανι για καποια δευτ/τα.Συμβαινει αρκετες φορες.Τελικα σε ποιες περιπτωσεις υπαρχει αυτο το αντανακλαστικο οταν εχεις πολυ γαλα η μπορει να συμβει και οταν δεν υπαρχει μεγαλη παραγωγη.

Οι πανες που με ρωτας ειναι μια χαρα ακομα και τα κακα του εγιναν πιο μαλακα σχεδον οπως οταν θηλαζαμε κανονικα.

Για το ποσο γαλα πινει που με ρωτας θελω να δω πως θα παει λιγες μερες και θα σου πω.Το σιγουρο ειναι οτι θα μπορουσα να τον θηλαζω πιο συχνα ακομα αλλα μερικες φορες αντιδραει.Θελει το δικο μου γαλα αλλα με μεγαλη ροη.Γιατι οταν τον βγαζω απο το στηθος και του δινω το ξενο μπορει να περασει και 1 ωρα με κλαμα μεχρι τελικα να πιασει το μπουκαλι.

Με το θηλαστρο συνεχιζω κανονικα κι ας μην βγαζω γαλα?

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Διαφημίσεις

Σημερα το πρωι προσπαθουσα να θηλασω αλλα αντιδρουσε.Νομιζω δεν ειχα πολυ γαλα η μπορει και να μην ειχε μεγαλη ροη και εκνευριζοταν.

Με το symphony που πηρα σημερα καταφερα να κανω 2 αντλησεις των 30γρ.Του εδωσα 30 + ξενο 80 και οσο μπορεσα να θηλασω.

Χθες παλι το βραδι την ωρα που θηλαζε βγηκε αποτομα απο το στηθος μου και παρατηρησα να πεταγεται γαλα απο το στηθος μου σαν συντριβανι για καποια δευτ/τα.Συμβαινει αρκετες φορες.Τελικα σε ποιες περιπτωσεις υπαρχει αυτο το αντανακλαστικο οταν εχεις πολυ γαλα η μπορει να συμβει και οταν δεν υπαρχει μεγαλη παραγωγη.

Οι πανες που με ρωτας ειναι μια χαρα ακομα και τα κακα του εγιναν πιο μαλακα σχεδον οπως οταν θηλαζαμε κανονικα.

Για το ποσο γαλα πινει που με ρωτας θελω να δω πως θα παει λιγες μερες και θα σου πω.Το σιγουρο ειναι οτι θα μπορουσα να τον θηλαζω πιο συχνα ακομα αλλα μερικες φορες αντιδραει.Θελει το δικο μου γαλα αλλα με μεγαλη ροη.Γιατι οταν τον βγαζω απο το στηθος και του δινω το ξενο μπορει να περασει και 1 ωρα με κλαμα μεχρι τελικα να πιασει το μπουκαλι.

Με το θηλαστρο συνεχιζω κανονικα κι ας μην βγαζω γαλα?

Αυτό που περιγράφεις με τον πίδακα υποδηλώνει αυξημένη και όχι μειωμένη ροή. Μπορείς να βάζεις το μωρό είτε στο πλάι και να θηλάζεται ξαπλωμένη ή θα φροντίζεις το μωρό να είναι πιο πάνω απο το στήθος. Όπως το περιγράφει ωραία η amaretto φαντάσου να προσπαθείς να πιεις νερό απο μια μάνικα και σκέψου διάφορες στάσεις (δες και αυτά που έγραψα στην yotasam). Επίσης μπορείς να θηλάζει το μωρό αγκαλιά όρθια και να το κουνάς ελαφρά όταν είναι εκνευρισμένο για να ηρεμήσει. Πάλεψε το με το στήθος περισσότερο αφού και το μωρό δεν το θέλει το μπουκάλι.....

Α, μάλιστα.Δυστυχώς εγώ δεν οδηγώ και ο άντρας μου σχολάει απόγευμα οπότε μόνο τα απογευματινά ωράρια μας βολεύουν...Θα πάρω τηλ κ στους άλλους δύο να ρωτήσω...Αγχώνομαι μήπως αναγκαστώ να βρω γιατρό εδώ πάλι και πέσω απ'τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!

sofie οι άλλοι δέχονται ως τις 9 το βράδυ και έχουν εύκολη πρόσβαση από τον περιφερειακό δες το σάιτ τους http://www.pediatros-thes.gr/

jv42p3.png

DfUyp2.png

Kassiani, δεν νομίζω να υπάρχει ομοιπαθητικός γιατρός που να απορρίπτει με τέτοιο τρόπο τα υπόλοιπα φάρμακα. Η ομοιοπαθητική είναι ένα σύστημα προσέγγισης του ασθενούς και ένα σύστημα θεραπείας που δεν έχει απάντηση για τα πάντα, όπως δεν έχει απάντηση για τα πάντα κανένας γιατρός. Αν λοιπόν ο ομοιπαθητικός γιατρός δεν καταφέρει να βοηθήσει τον ασθενή τους με τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα είναι λογικό να χρησιμοποιήσει και ότι άλλο υπάρχει διαθέσιμο ακόμη και αν υπάρχουν παρενέργειες

Γνωριζω οτι οι ομοιπαθητικοι δεν απορριπτουν τα συμβατικα φαρμακα.

Ειναι προσωπικη μου αποψη, αποτελεσμα δικων μου γνωσεων και συμπερασματων, οτι ο συνδυασμος συμβατικων-ομοιοπαθητικων-φυτικων μπορει να δημιουργησει "εκρηκτικες" καταστασεις.

Οποτε για να πω την ακριβη αληθεια, κρινω κατα περιπτωση τι να κανω σε πιθανη ασθενεια δικη μου, του συζυγου ή των παιδιων.

Δεν ακολουθω απολυτα καμμια απο τις 3 ιατρικες αποψεις που εχω στο κεφαλι μου.

Υπαρχει και 4η.

Γκρινιαζω μεχρι τελικης πτωσεως (συνηθως του αντρα μου):P

k9Tap3.png

Σήμερα η κόρη μου είναι 7 ημερών. Γεννήθηκε με πρόκληση 3310.Στο μαιευτηριο είχα δηλώσει αποκλειστικο θηλασμο, αν το τηρούν, και συνεχώς το βάρος έπεφτε. Την τελευταία μέρα ανέβηκε 70γρ. και φύγαμε 3080 (4 ημερών). Η μικρή θηλάζει τουλάχιστον 45' και ζητάει φαγητό από 1:30 - 3:30. Χτές (6 ημερών) πήρα την ζυγαριά και ήταν 3050γρ. Τρελλάθηκα. Το πρωί την ζύγισα και ήταν 3050. Απογοητεύτηκα. Τί να κάνω?

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Mammaharry να σου ζήσει η μικρη. Από την ελάχιστη εμπειρία που εχω θέλω να σοτ πω να μην αγχωνεσαι. Το αγχος ειναι ανασταλτικός παράγωντας για το θηλασμο.Ειναι λογικό τις πρωτες μέρες το μωράκι σου να χασει καποιο από το βαρος της γέςννησης (συνηθως χάνουν 10% του βάρους τους τις πρώτες μέρες). Ακόμα θα πρέπει να ξέρεις ότι οι μέτρήσεις του βάρους μπορούν να διαφέρουν από ζυγαριά σε ζυγαριά. Συνέχισε να τη θηλάζεις όσο κι όποτε θέλει ακόμα και κάθε 10 λεπτά. Είναι πολύ νωρίς για να φτιάξετε από τώρα ωράριο. Προσπάθησε να μην αγχωνεσαι και να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς περισσότερο. Κουράγιο! Θα τα πατε μια χαρά θα δεις. Οι πρώτες 40 ημέρες ειναι δύσκολες...

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Διαφημίσεις

Σήμερα η κόρη μου είναι 7 ημερών. Γεννήθηκε με πρόκληση 3310.Στο μαιευτηριο είχα δηλώσει αποκλειστικο θηλασμο, αν το τηρούν, και συνεχώς το βάρος έπεφτε. Την τελευταία μέρα ανέβηκε 70γρ. και φύγαμε 3080 (4 ημερών). Η μικρή θηλάζει τουλάχιστον 45' και ζητάει φαγητό από 1:30 - 3:30. Χτές (6 ημερών) πήρα την ζυγαριά και ήταν 3050γρ. Τρελλάθηκα. Το πρωί την ζύγισα και ήταν 3050. Απογοητεύτηκα. Τί να κάνω?

Απ' ο,τι καταλαβαινω, σταματησε να χανει βαρος, πηρε λιγο και τωρα η ζυγαρια δειχνει οτι ξαναεχασε λιγο.

Εαν ισχυει ετσι ακριβως οπως το περιγραφω, ειναι προβλημα.

Πρωτα ελεγξε και βεβαιωσου οτι η ζυγαρια ζυγιζει σωστα.

Δεν ειναι καθολου αστειο ουτε δεδομενο. Το εχω παθει και ετρεχα πανικοβλητη.

Το μωρο, εαν πηρε βαρος, δεν επιτρεπεται να ξαναχασει.

Σε καθε περιπτωση παντως στο τελος των 15 ημερων πρεπει να εχει επανελθει στο βαρος γεννησης.

Για να μη σε ζαλιζω με πολλα θεωρητικα:

1. Βεβαιωσου οτι η ζυγαρια ειναι σωστη. Εν αναγκη ζυγισε το μωρο και καπου αλλου.

2. Βαζε το συνεχεια στο στηθος γιατι στην ηλικια του ετσι πρεπει.

3. Μετα απο καποιο θηλασμο δοκιμασε να δωσεις και λιγο γαλα με μπουκαλι, ιδανικα αντλημενο δικο σου, για να δουμε τι αντιδραση θα εχει. Πειναει ακομα και αρα το πινει και ισως δεν εχει δυναμη να θηλασει? Δεν πειναει και ειναι χορτατο?

4. Ξαναζυγισε το μωρο 15 ημερων.

5. Δεστο στο φως του ηλιου, διπλα στο παραθυρο και κοιτα μηπως ειναι κιτρινο.

6. Φωναξε τον παιδιατρο που ουτως η αλλως πρεπει να το δει 8 ημερων περιπου και αποκλειστε την περιπτωση ικτερου και νωθροτητας.

7. Εαν και στις 15 ημερες υπαρχει προβλημα, πηγαινεις για εξετασεις ουρολοιμωξης κλπ.

k9Tap3.png

Επισης, μη δινεις πιπιλα.

Το οτι εχασε βαρος στο μαιευτηριο ειναι εντελως φυσιολογικο. Μαλιστα στην ουσια δεν ειναι βαρος αυτο που χανουν, αλλα κυριως τα υγρα που φευγουν.

Το οτι ξυπναει απο μονη της και θηλαζει το πολυ μεσα σε 3 ωρες ειναι πολυ καλο.

Θηλαζει ζωηρα? γενικα πως ειναι? κλαιει?

Ικτερο εκανε?

Ηθελα να σου πω παντως και κατι τελευταιο.

Τα μωρακια που γεννιουνται καπως βεβιασμενα ή δηλ με καισαρικη ή με προκληση, συνηθως ειναι καπως πιο νωθρα το πρωτο 10ημερο, χωρις αυτο να αποτελει προβλημα.

k9Tap3.png

Επισης, μη δινεις πιπιλα.

Το οτι εχασε βαρος στο μαιευτηριο ειναι εντελως φυσιολογικο. Μαλιστα στην ουσια δεν ειναι βαρος αυτο που χανουν, αλλα κυριως τα υγρα που φευγουν.

Το οτι ξυπναει απο μονη της και θηλαζει το πολυ μεσα σε 3 ωρες ειναι πολυ καλο.

Θηλαζει ζωηρα? γενικα πως ειναι? κλαιει?

Ικτερο εκανε?

Ηθελα να σου πω παντως και κατι τελευταιο.

Τα μωρακια που γεννιουνται καπως βεβιασμενα ή δηλ με καισαρικη ή με προκληση, συνηθως ειναι καπως πιο νωθρα το πρωτο 10ημερο, χωρις αυτο να αποτελει προβλημα.

Η αλήθεια είναι ότι της δινω πιπίλα. Με βοηθάει, γιατί έχω άλλα δύο παιδιά και χρειάζομαι ξεκούραση (δεν μπορούμε μαλλον να τα έχουμε όλα...). Ίκτερο έκανε 10.6 αλλά πριν από λίγο την είδε η παιδίατρος και είπε ότι είναι κίτρινη και πρέπει να επαναλάβουμε την εξέταση.Πάντως όταν θηλάζει τρώει με όρεξη (τις περισσότερες φορές)

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

sofie οι άλλοι δέχονται ως τις 9 το βράδυ και έχουν εύκολη πρόσβαση από τον περιφερειακό δες το σάιτ τους http://www.pediatros-thes.gr/

Ευτυχώς Palladin κανόνισα με το ζευγάρι των παιδιάτρων και ησύχασα!Θα πάμε αύριο πρώτη επίσκεψη!Θα κάνουμε και τη βόλτα μας!:P

Ευτυχώς Palladin κανόνισα με το ζευγάρι των παιδιάτρων και ησύχασα!Θα πάμε αύριο πρώτη επίσκεψη!Θα κάνουμε και τη βόλτα μας!:P

πολύ χαίρομαι!

θα δεις, είναι άλλη φάση ο παιδίατρός σου να είναι και σύμβουλος θηλασμού!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει!

Για να παίρνουμε τα πράγματα με τη σειρά τους, καλύτερα να απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962 για να έχουμε σωστή εικόνα! Εκτός από τη ζυγαριά αξιόπιστες ενδείξεις σχετικά με το αν το μωρό τρέφεται καλά είναι και οι πάνες του 24ώρου!

Αν τελικά έχει ίκτερο ακολούθησε τις οδηγίες του γιατρού σου, έχε την κοντά σε φωτεινό παράθυρο με όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα και θήλαζε όσο πιο συχνά μπορείς. Αν χρειαστεί να δώσεις γάλα προσπάθησε να είναι αυτό αντλημένο μητρικό!

Για να ξεκουράζεσαι προσπάθησε να θηλάζεις ξαπλωμένη και να κοιμάσαι μαζί με το μωρό!

Το να πιεί το μωρό γάλα με το μπουκάλι δεν είναι πάντα ένδειξη πείνας! Τα περισσότερα μωρά αυτής της ηλικίας θα πιουν αν τους δώσεις γάλα με το μπουκάλι, ακόμα και αν είναι χορτάτα!

Την πιπίλα, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, μέχρι να ξεκαθαριστεί τι γίνεται με τον ίκτερο καλύτερα να την κόψεις ώστε να είσαι σίγουρη ότι το μωρό δεν χάνει γεύματα. Αργότερα, όταν θα έχει στρώσει η κατάσταση, μπορείς να την ξαναρχίσεις αν θέλεις!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Η αλήθεια είναι ότι της δινω πιπίλα. Με βοηθάει, γιατί έχω άλλα δύο παιδιά και χρειάζομαι ξεκούραση (δεν μπορούμε μαλλον να τα έχουμε όλα...). Ίκτερο έκανε 10.6 αλλά πριν από λίγο την είδε η παιδίατρος και είπε ότι είναι κίτρινη και πρέπει να επαναλάβουμε την εξέταση.Πάντως όταν θηλάζει τρώει με όρεξη (τις περισσότερες φορές)

Φυσικα και χρειαζεσαι ξεκουραση, απλα τουλαχιστον μεχρι να σαραντισει ειναι απαραιτητο να δειξεις λιγη μεγαλυτερη προσοχη στο τριτο.

Να μου πεις καλη η θεωρια, στην πραξη τι γινεται.

Το φανταστηκα για τον ικτερο γι αυτο σου ειπα ξανακοιταξε το.

Καμμια φορα δημιουργει νωθροτητα και δε θηλαζει καλα το μωρο.

Ο ικτερος δεν απαιτει μεν ξενο γαλα, οπως κακως πολλοι συμβουλευουν, αλλα λογω νωθροτητας ισως να πρεπει να τσεκαρεις αν θελει λιγο ακομα δικο σου με μπουκαλι μεχρι να πεσουν οι τιμες.

Το να εχει πεσει ο ικτερος και να ξαναανεβαινει δεν ειναι ο,τι καλυτερο και πρεπει λιγο να εχεις το νου σου μεχρι να βεβαιωθειτε.

Παντως μην πεσεις στην παγιδα του ξενου λογω ικτερου.

Η κορη μου ειχε 20 και δε χρειαστηκε σταγονα ξενο.

k9Tap3.png

Κοριτσια ο μικρος ο οποιος ειναι σχεδον 3 μηνων και 6 κιλα βαρος με σταθερο ανα βδομαδα 220 γραμμαρια χτες το βραδυ εφαγε 21:30 και ξυπνησε να φαει 05:15...καποιες κοπελες ειχαν πει οτι δεν κανει το μωρο να αργει τοσο πολυ γιατι παθαινει κατι σαν υπογλυκαιμικο σοκ στον υπνο του και βρισκεται σε "κωμα" και δεν πρεπει να αφηνουμε πανω απο 6 ωρες μωρο αταιστο...εσεις τι λετε???Αφηστε που εχω αγχος μην μου επηρεασει και την ποσοτητα του παραγομενου γαλακτος...παρολο που κοιμηθηκα παραπανω δεν θελω να το ξανακανει...

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Κοριτσια ο μικρος ο οποιος ειναι σχεδον 3 μηνων και 6 κιλα βαρος με σταθερο ανα βδομαδα 220 γραμμαρια χτες το βραδυ εφαγε 21:30 και ξυπνησε να φαει 05:15...καποιες κοπελες ειχαν πει οτι δεν κανει το μωρο να αργει τοσο πολυ γιατι παθαινει κατι σαν υπογλυκαιμικο σοκ στον υπνο του και βρισκεται σε "κωμα" και δεν πρεπει να αφηνουμε πανω απο 6 ωρες μωρο αταιστο...εσεις τι λετε???Αφηστε που εχω αγχος μην μου επηρεασει και την ποσοτητα του παραγομενου γαλακτος...παρολο που κοιμηθηκα παραπανω δεν θελω να το ξανακανει...

σε αυτή την ηλικία, και αφού βάζει το βάρος που λες, όταν κοιμάται απλά απόλαυσε τον ύπνο σου!!!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Palladin μου υπαρχει περιπτωση να αφυδατωνεται μετα απο τοσες ωρες???Αν πεινουσε πιο νωρις δεν θα ξυπνουσε??Μηπως σε αυτη την φαση χρειαζεται παραπανω υπνο το βραδυ και οχι γαλα???Βεβαια μια φορα το εκανε, θα δω πως θα παει γιατι δεν παιζει προγραμμα σε αυτη την ηλικια...ειναι μια ετσι και μια γιουβετσι...περισσοτερο στενοχωριεμαι μην μειωθει το γαλα μου παρα ποσο και αν θα κοιμηθω.

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Να τα βαλουμε σε μια σειρα τα πραγματα γιατι θα ξεφυγουμε...

Υπογλυκαιμικο σοκ θεωρητικα μπορει να συμβει σε ενα νεογεννητο, ασαραντιστο που θα μεινει πολλες ωρες αταιστο και παλι δεν ειναι βεβαιο.

Ο γιος μου το πρωτο 3ημερο ζωης κοιμοταν και 6 ωρες στο μαιευτηριο, διπλα μου (δεν τον ταιζε κανεις κρυφα), χωρις κανενα προβλημα και κανενα σοκ δεν επαθε.

Μονο εγω ειχα παθει σοκ απο την αναισθησια του. Αλλα που εμοιασε, που εμοιασε...:rolleyes:

Τριων μηνων που βαζει βαρος, βρεχει πανες και ειναι κατα τ' αλλα ζωηρο, ΑΣΤΟ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ!!!

Και κοιμισου κι εσυ...:D

k9Tap3.png

Καταρχήν κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας :-).

Η μικρή τελικά ανέβασε ίκτερο 12,6. Η γιατρός μου είπε να την θηλάζω την ημερα κάθε μία ώρα και το βράδυ κάθε τρείς, να την βάζω στον "ήλιο" (ατυχία με τον καιρό) και να επαναλάβουμε την εξέταση την Κυριακή το πρωί. Προσωπικά έχω και την ανασφάλεια του αν το γάλα φτάνει,μήπως δεν τρεφόταν καλά γιαυτό και ανέβασε ίκτερο... Στο μαιευτήριο θήλαζε 45-50' και της έδινα για 25' περίπου από κάθε στήθος. Τώρα την αφήνω στο ίδιο στήθος (άλλαξα και δεν ξέρω αν είναι σωστό) αλλά τρώει για πιο λίγο -35'- μετά πέφτει σε λήθαργο. Το βάρος της είναι σχεδόν σταθερο στα 3070. Θήλαστρο δεν έχω ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και κάπως το φοβάμαι κυρίως για τον κόπο.(πάλι άνευ κόπου τα θέλω όλα). Ευχαριστώ πάντως και πάλι !!

r9Xqp2.png

pvVFp2.png

Kαλησπέρα σε όλες. Συγχαρητήρια για την τόσο αξιόλογη προσπάθεια, σας μελετάω αρκετό καιρό τώρα και έχω μάθει πολύτιμες πληροφορίες για τον αποκλειστικό θηλασμό!

Εμεις γεννήσαμε 20 Δεκέμβρη και θηλάζουμε αποκλειστικά, προς το παρόν δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα κάτι, απλά ήθελα να σας συγχαρώ για την υποστήριξη και τις πληροφορίες που παρέχετε, κ εσείς οι μανουλες και η Αγγλαία! φιλιά καλή συνέχεια σε όλες μας!

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Τριων μηνων που βαζει βαρος, βρεχει πανες και ειναι κατα τ' αλλα ζωηρο, ΑΣΤΟ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ!!!

Και κοιμισου κι εσυ...:D

αυτό ακριβώς:D

Καταρχήν κορίτσια σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας :-).

Η μικρή τελικά ανέβασε ίκτερο 12,6. Η γιατρός μου είπε να την θηλάζω την ημερα κάθε μία ώρα και το βράδυ κάθε τρείς, να την βάζω στον "ήλιο" (ατυχία με τον καιρό) και να επαναλάβουμε την εξέταση την Κυριακή το πρωί. Προσωπικά έχω και την ανασφάλεια του αν το γάλα φτάνει,μήπως δεν τρεφόταν καλά γιαυτό και ανέβασε ίκτερο... Στο μαιευτήριο θήλαζε 45-50' και της έδινα για 25' περίπου από κάθε στήθος. Τώρα την αφήνω στο ίδιο στήθος (άλλαξα και δεν ξέρω αν είναι σωστό) αλλά τρώει για πιο λίγο -35'- μετά πέφτει σε λήθαργο. Το βάρος της είναι σχεδόν σταθερο στα 3070. Θήλαστρο δεν έχω ούτε έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και κάπως το φοβάμαι κυρίως για τον κόπο.(πάλι άνευ κόπου τα θέλω όλα). Ευχαριστώ πάντως και πάλι !!

να την θηλάζεις και πιο συχνά αν ζητάει!

καλά έκανες και δίνεις ένα στήθος ανά γεύμα τώρα, το μωρό παίρνει το λιπαρό γάλα, χορταίνει καλύτερα και κοιμάται

Kαλησπέρα σε όλες. Συγχαρητήρια για την τόσο αξιόλογη προσπάθεια, σας μελετάω αρκετό καιρό τώρα και έχω μάθει πολύτιμες πληροφορίες για τον αποκλειστικό θηλασμό!

Εμεις γεννήσαμε 20 Δεκέμβρη και θηλάζουμε αποκλειστικά, προς το παρόν δεν με προβληματίζει ιδιαίτερα κάτι, απλά ήθελα να σας συγχαρώ για την υποστήριξη και τις πληροφορίες που παρέχετε, κ εσείς οι μανουλες και η Αγγλαία! φιλιά καλή συνέχεια σε όλες μας!

ευχαριστούμε, καλή συνέχεια!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...