Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ευστρατία, σύμφωνα με τις πάνες τα πάτε πολύ καλά! Τόσες πρέπει να είναι στην ηλικία σας οι πάνες. Για να τσεκάρεις πόσο βαριές πρέπει να είναι, ρίξε 45ml νερό σε μια στεγνή πάνα (3 κουταλιές της σούπας) να δεις πόσο βαριά την αισθάνεσαι! http://www.kellymom.com/store/freehandouts/enoughmilk01.pdf

Οι ζυγίσεις πριν και μετά από κάθε γεύμα, αλλά και σε καθημερινή βάση μόνο άγχος προκαλούν! Το μωρό σε αυτή την ηλικία πρέπει να παίρνει περίπου 155 - 241 γραμμάρια την εβδομάδα! http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html Αν για δύο εβδομάδες είναι μέσα σ' αυτά τα όρια, τότε δεν έχεις λόγο να ανησυχείς και αρχίζεις πλέον να ζυγίζεις κάθε μήνα!

Καταλαβαίνω ότι έχεις άγχος για το αν όλα πάνε καλά, γιατί μόλις έχετε ξεκινήσει τον αποκλειστικό θηλασμό, όμως όλα δείχνουν μια χαρά! Η συμπεριφορά του μωρού σου είναι φυσιολογική και την έχουν πολλά μωρά, είτε θηλάζουν είτε παίρνουν μπουκάλι. Μεγαλώνοντας θα θηλάζει πιο ήρεμα!

Ο πόνος στη θηλή είναι έντονος; Συνήθως ένας ελαφρύς πόνος σαν τάση στο εσωτερικό του στήθους ή σαν βάρος είναι το let down, δηλαδή την ώρα που "κατεβαίνει" το γάλα και τον νιώθεις λίγο μετά που ξεκινάει να θηλάζει το μωρό. Σε μερικές γυναίκες αυτό γίνεται αρκετές φορές σε κάθε γεύμα, ειδικά αν διαρκεί πολλή ώρα. Αυτό δεν είναι τίποτα, είναι φυσιολογικό! Ίσως να το νιώθεις και σε άσχετες ώρες της ημέρας, αν σκεφτείς το μωρό σου ή αν πλησιάζει η ώρα του επόμενου θηλασμού, οπότε τότε τρέχει και γάλα το στήθος. Αν όμως είναι πολύ έντονος πόνος και δεν τον αντέχεις, τότε ίσως είναι κάτι άλλο... Απ' ότι περιγράφεις όμως, δεν είναι κάτι που δεν αντέχεται!

Ένα μωρό 3 μηνών δεν νομίζω ότι ο αποκλειστικός θηλασμός θα το κούραζε σε σημείο να αποκοιμιέται και να γίνει νωθρό! Μάλλον θα γινόταν νευρική αν της έλειπε γάλα και θα απαιτούσε να πιεί παραπάνω!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όπως το λες sofuka, φυσικά και δεν είναι κάτι που δεν αντέχεται, αλλά συζητώντας με την αδερφή μου και την κουμπάρα μου που θήλασαν τα παιδιά τους καμιά δεν το ένιωθε. Να σου πω την αλήθεια αυτό που σκέφτηκα είναι μήπως νιώθω τις βελονιές όταν κατεβαίνει το γάλα.Όταν εδραιωθεί ο θηλασμός παύει το στήθος να τρέχει ή δεν έχει σχέση αυτό?ειδικά σε μένα πως θα καταλάβω οτι έχει εδραιωθεί ο θηλασμός?το στήθος μου πλέον δεν πρηζεται πολύ αλλά τρέχει λίγο καμιά φορά.

Συνήθως το στήθος πρήζεται στην αρχή, τον πρώτο μήνα, όπου σχεδόν πάντα υπάρχει μια ελαφριά υπερπαραγωγή μέχρι να ρυθμιστεί η γαλουχία και να παράγει ο οργανισμός όσο χρειάζεται το μωρό! Εσένα τώρα είναι λογικό να μην πρήζεται καθόλου το στήθος, αφού είναι μόλις λίγες μέρες που θηλάζεις αποκλειστικά! Το αν θα τρέχει πάλι, είναι σχετικό και διαφορετικό σε κάθε μαμά! Σε άλλες τρέχει πολύ και για πολλούς μήνες, σε άλλες μόνο για το πρώτο διάστημα!

Παρακολουθείς τις πάνες του μωρού σου και το βάρος χωρίς υπερβολές και άγχος, όλα καλά θα πάνε! Μην το ψάχνεις συνέχεια αν όλα γίνονται σωστά! Απόλαυσε αυτές τις στιγμές με το μωράκι σου, δειξε του εμπιστοσύνη, ξεκουράσου αντί να σκέφτεσαι συνέχεια την παραμικρή λεπτομέρεια! Ο θηλασμός είναι μια φυσική διαδικασία, πολλές από εμάς αντιμετωπίζουμε πολλές φορές προβλήματα, όμως είναι κρίμα όταν όλα πάνε καλά να χάνουμε την ηρεμία μας από υπερβολικό άγχος!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Το άγχος μειώνει το γάλα. Πρέπει να μείνεις ήρεμη. Δεν ήρθε το τέλος του....θηλασμού. Θέλει υπομονή. Να βάζεις το παιδί όσο πιο συχνά μπορείς να θηλάζει. Έχω διαβάσει ότι γυναίκες που υιοθετούν παιδί μπορούν μέσα σε δύο βδομάδες με το θήλαστρο και λίγη βοήθεια από το γιατρό με ορμόνες να παράγουν κανονικά μητρικό γάλα. Δεν θα μπορέσεις εσύ που μόλις το έκοψες;

Απλά θήλαζε και ηρέμησε.

"Εύχομαι στους Γερμανούς από ελληνίζοντα φαντάσματα να γίνουν Έλληνες."Φρειδερίκος Νίτσε

Δίχως Ελληνικές σπουδές, δεν υπάρχει εκπαίδευση.

Leo Tolstoy

ΚΡΙΣΤΙΝΑ σου εστειλα προσ. μηνυμα με τις απαντησεις που θελεις.Το μωρο γκρινιαζε γιατι δεν ειχα καθολου γαλα και να φανταστεις μεχρι πριν 2 μερες πνιγονταν στο στηθος μου απο το γαλα!Για το θηλαστρο ξερω θα μου πεις δεν ειναι το σωστο αλλα μενω επαρχια και μου ειναι δυσκολο να βρω.Θηλαστρο εβαζα στην αρχη μεχρι να εδραιωσω το θηλασμο οποτε εμαθα να το χειριζομαι δεν ειναι εκει το θεμα.

Περαν του οτι εγω η ιδια αυξησα τα γευματα με ξενο για να μειωθει το γαλα μου σιγα σιγα υπαρχει περιπτωση να εφτεξε κατι αλλο για την τοσο αποτομη διακοπη?

περιμενω με αγωνια απαντησεις. (εχω ξεκινησει ηδη αντλησεις τι αλλο να κανω?)

Αν δεν σε πειράζει σου απαντάω δημόσια γιατί δεν είμαι σύμβουλος θηλασμού αλλά μπορώ να σε βοηθήσω μόνο λόγω πείρας στο θέμα και αυτών που έχω διαβάσει έτσι θα υπάρχει έλεγχος αν λέω κάτι λάθος ή δεν έχω αναφέρει κάτι οπότε θα μπορούν να παρέμβουν η Αγλαία και οι άλλες κοπέλες.

Δεν αμφισβητώ ότι ξέρεις να το χειρίζεσαι σωστά το συγκεκριμένο θήλαστρο απλά δεν έχει τη δύναμη να σε βοηθήσει να κάνεις αύξηση παραγωγής τώρα που το μωρό δεν θηλάζει. Όσο υπήρχε παραγωγή και ενεργός θηλασμός μπορούσες να αντλήσεις για τον απλούστατο λόγο ότι υπήρχε γάλα τώρα που έχει μειωθεί δραστικά δεν επαρκεί. Οι εταιρείες που ενοικιάζουν θήλαστρα τα στέλνουν με courier οπότε μπορούν να σου το στείλουν είναι το πλέον κατάλληλο θήλαστρο για την περίπτωση και απο άποψη δύναμης αλλά και χρόνου και άνεσης για σένα .Θέλω να σου πω ότι δεν πιστεύω ότι το γάλα σου κόπηκε τελείως μέσα σε δυο εβδομάδες πρώτων γιατί θηλάζατε αποκλειστικά για 4 μήνες (kαθόλου λίγο διάστημα) το βάρος του μωρό σου δείχνει ότι η παραγωγή σου ήταν super και δεύτερων από αυτά που γράφεις το μωρό πρέπει να έμπαινε στο στήθος έστω μια δυο φορές κατά τη διάρκεια αποθηλασμού. Εδώ θα σου πω ότι για το βάρος του το ξένο γάλα που πίνει μου φαίνεται λίγο για αποκλειστική σίτιση με μπουκάλι (θεωρώ ότι θα έπρεπε να πίνει γύρω στα 900 μλ σύμφωνα με το βάρος του) για αυτό σκέφτομαι ότι μπορεί να το αναπλήρωνε από σένα. Τώρα αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να νοικιάσεις κάποιο θήλαστρο στην θέση σου θα έκανα το εξής , διαλέγεις κάποιο συμπλήρωμα που να σε εκφράζει καλύτερα έχεις τρεις επιλογές , μαγιά μπύρας (3φορές Χ 7 κάψουλες) τριγωνέλλα σε σπόρους (1κουταλάκι σπόρους για 1 φλιτζάνι βράζεις 5 λεπτά αφήνεις να κρυώσει και πίνεις θέλεις 4-5 φλιτζάνια την ημέρα) και τέλος fenugreek kai milk thistle (3 κάψουλες απο το καθένα Χ 3 φορές τη μέρα ) σου βάζω και το σχετικό ποστ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31133

και προσπαθείς να συνεργαστείς όσο το δυνατόν καλύτερα με το μωρό σου με σκοπό να πετύχεις το δυνατόν περισσότερους ενεργούς θηλασμούς. Το μωρό δεν θα πρέπει να είναι πεινασμένο οπότε θα προγραμματίζεις ανά 2 ώρες να μπαίνει στο στήθος και μετά όσο συμπλήρωμα γάλα πιεί. Την ώρα που θα είναι στο στήθος θα προσέχεις ότι καταπίνει γάλα και θα το αφήνεις για όση ώρα το βλέπεις μετά θα δίνεις το άλλο στήθος τα ίδια και ξανά πίσω στο πρώτο. Για αρχή και 5-10 λεπτά θα είναι καλά αν το μωρό κουράζεται και κλαιει θα δίνεις συμπλήρωμα και ξαναπροσπαθείς μετά. Το πιπίλισμα είναι και αυτό ευεργετικό για την παραγωγή σου οπότε αν πιπιλάει το αφήνεις αρκεί να μη χάσει κάποιο γεύμα. Καλό θα ήταν να θηλάζει 8-10 φορές ανάλογα πόση ώρα θα δεις ότι κάθετε. Το βράδυ το αφήνεις να πιπιλάει / θηλάζει όπως κάνει τώρα. Μπορείς λοιπόν να κάνεις μια δοκιμή έτσι και παράλληλα επικουρικά να αντλείς και το θήλαστρο που έχεις. Η ηλικία του μωρού σου είναι δύσκολη ακόμα και μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά (δεν έχουν ξαναπιεί γάλα από μπουκάλι) σε αυτην την ηλικία δεν συνεργάζονται και τόσο καλά για τον λόγο ότι δέχονται τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και ασχολούνται περισσότερο με αυτό παρά με το φαί. Έτσι θεωρώ ότι έχεις και μια δυσκολία παραπάνω, εκτός από τη μειωμένη παραγωγή και το μπουκάλι, να αντιμετωπίσεις οπότε αν δεις σε 1 εβδομάδα ότι δεν συμπληρώνεις 100 λεπτά ενεργού θηλασμού θα πρέπει να νοικιάσεις θήλαστρο για να μη χάνεις πολύτιμο χρόνο άδικα.

Κριστινα καλησπερα!!χρειαζομαι την βοηθεια σου!ομπεμπης μου εινα 7,5 μηνων και μεχρι 23.12 θηλαζα,χρειαστηκε να διακοψω τον θηλασμο μεχρι 31.12 και αυτες τις μερες εδινα σκονη 180 ml πρωι και βραδυ και αν πεινουσε και την νυχτα.τις μερες που δεν θηλαζα εβγαζα με θηλαστρο της avent 3 φορες την μερα απο 20 ml kai απο τα 2 στηθη στο 20 λεπτο!το περισσοτερο που ειχα βγαλει γενικα τους πρωτους μηνες ηταν 60 ml apo το ενα στηθος.γενικα με το θηλαστρο δεν γινοταν δουλεια.Τελοσπαντων απο την πρωτοχρονια και μετα προσπαθω να του κοψω το ξενο αλλα δεν τα καταφερνω.Τον βαζω στο στηθος πρωι βραδυ και καποια απογευματα καθεται 3-4 λεπτα και μετα νευριαζει και δινω μπουκαλι(180 ml).υπαεχει περιπτωσει να κοψουμε το ξενο?ασε που βρςμαει κιολας σαν ψαριλα!:-(:-(:-(

Παρακατω απαντω στις ερωτησεισ

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39

Β. Το φύλο του βρέφους αγορακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

6/6/09 3300(γεννηση)

16/6 3450

9/7 5000

21/7 5680

18/8 6900

18/9 7500

18/10 8000

20/11 8270(εισαγωγη στερεω τροφων)

21/12 8570

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει 2(λιγο και μετα ξενο)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 180 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

δεν χρησιμοποιω τςρα,αλλα εχωτο ηλεκτρικο τησ avent

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

τουλαχιστον 5(νομιζω)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2-4

Κριστινα καλησπερα!!χρειαζομαι την βοηθεια σου!ομπεμπης μου εινα 7,5 μηνων και μεχρι 23.12 θηλαζα,χρειαστηκε να διακοψω τον θηλασμο μεχρι 31.12 και αυτες τις μερες εδινα σκονη 180 ml πρωι και βραδυ και αν πεινουσε και την νυχτα.τις μερες που δεν θηλαζα εβγαζα με θηλαστρο της avent 3 φορες την μερα απο 20 ml kai απο τα 2 στηθη στο 20 λεπτο!το περισσοτερο που ειχα βγαλει γενικα τους πρωτους μηνες ηταν 60 ml apo το ενα στηθος.γενικα με το θηλαστρο δεν γινοταν δουλεια.Τελοσπαντων απο την πρωτοχρονια και μετα προσπαθω να του κοψω το ξενο αλλα δεν τα καταφερνω.Τον βαζω στο στηθος πρωι βραδυ και καποια απογευματα καθεται 3-4 λεπτα και μετα νευριαζει και δινω μπουκαλι(180 ml).υπαεχει περιπτωσει να κοψουμε το ξενο?ασε που βρςμαει κιολας σαν ψαριλα!:-(:-(:-(

Παρακατω απαντω στις ερωτησεισ

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39

Β. Το φύλο του βρέφους αγορακι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) κτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληριδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

6/6/09 3300(γεννηση)

16/6 3450

9/7 5000

21/7 5680

18/8 6900

18/9 7500

18/10 8000

20/11 8270(εισαγωγη στερεω τροφων)

21/12 8570

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 5

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει 2(λιγο και μετα ξενο)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 180 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

δεν χρησιμοποιω τςρα,αλλα εχωτο ηλεκτρικο τησ avent

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

τουλαχιστον 5(νομιζω)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2-4

Μέχρι 23/12 πόσες φορές θήλαζες? Αν μπορείς επιβεβαίωσε μου ότι έχω καταλάβει καλά τρωει 3 γεύματα στέρεες και δύο γάλα? Το θήλαστρο αυτό σου έκανε ζημιά. Προσωπικά με αυτό το θήλαστρο δεν μπορούσα να αντλήσω καθόλου. Το γάλα που αντλούσες ήταν ελάχιστο αν πριν από αυτό θήλαζες μόνο στα δυο γεύματα τότε είχες ξεκινήσει αποθηλασμό από πιο μπροστά. Γενικά τα μωρά που θηλάζουν μπαίνοντας στις στέρεες δεν χρειάζεται να αντικαθιστούν γεύματα θηλασμού οι στέρεες λειτουργούν συμπληρωματικά μέχρι το πρώτο έτος. Δεν νομίζω ότι βρίσκει γάλα για να συνεργαστεί οπότε είναι πιο ασφαλές και αποτελεσματικό να χρησιμοποιήσεις νοσοκομειακό θήλαστρο και να κάνεις αντλήσεις όπως περιγράφεται στα πρώτα μηνύματα της ενότητας. Αν θέλεις μπορείς να πάρεις συμπληρώματα αύξησης γάλακτος όπως έγραψα και στην κοπέλα πιο πάνω αλλά καλύτερα θα ήταν να ξεκινήσεις αντλήσεις πρώτα και να δεις πως πάτε για 2 εβδομάδες και μετά αν χρειαστεί τα παίρνεις. Για να ξεκινήσει να μπαίνει το μωρό στο στήθος θα πρέπει να μην είναι πεινασμένο και να υπάρχει και μια κάποια αύξηση στο γάλα. Συνέχισε να τον βάζεις όπως κάνεις απλά σε πιο τακτά χρονικά διαστήματα και χωρίς να πεινάει για να κάτσει λίγο παραπάνω. Μπορείς να προσφέρεις στήθος και ½ μετά το φαί του. Κάνε προσπάθεια αξίζει το κόπο. Ξεκινάς προσπάθεια και μας γράφεις τι γίνεται. Καλή συνέχεια….

Διαφημίσεις

Και για να μην απογοητεύεστε γιατί κάπου διάβασα ότι η φυλλακος είναι απογοητευμένη..... όταν πείρα τα χάπια για τη διακοπή θηλασμού το μετάνιωσα αμέσως έγινα ράκος (δεν θα επεκταθώ σε αυτό γιατί νομίζω ότι με καταλαβαίνετε) πείρα τηλέφωνο στο Έλενα στη γραμμή για τις θηλάζουσες και ζητούσα πληροφορίες για το αν γίνεται να αντιστρέψω την διαδικασία. Για κακή μου τύχη απάντησε μια κυρία η οποία δεν είχε καμία διάθεση να ασχοληθεί με τον πόνο μου και αφού με έκανε με τον τρόπο της να αισθανθώ ακόμα πιο άσχημα για την απόφαση διακοπής κατέληξε λέγοντας «και τι είναι το στήθος και οι ορμόνες κυρία μου δεν παίζουμε με αυτά , σταματάμε ξεκινάμε, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι, κάντε αντλήσεις με το χέρι μήπως και γίνει κάτι διαφορετικά στο επόμενο»...... απελπισία με έπιασε όχι απλά απογοήτευση. Προσπαθούσα να ζουλίξω το στήθος όσο πάει κάθε τρεις και λίγο πήγαινα τουαλέτα αλλά σε δυο μέρες τελείωσαν όλα -ούτε σταγόνα:-(Εμένα η σκέψη μου ήταν εκεί (φυσικά δεν μπορούσα να περιμένω το επόμενο ήθελα να θηλάσω αυτό) σε 20 μέρες επέστρεψα στη δουλειά όπου είχα πρόσβαση στο internet και αποφάσισα να το ψάξω το θέμα. Έλεγα πως αν βρω έστω και μια γυναίκα που να έχει κάνει το ίδιο θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Για καλή μου τύχη έπεσα πάνω στην Αγλαία σε ένα άλλο φόρουμ και επικοινώνησα άμεσα μαζί της για συμβουλές. Εκτός του ότι με βοήθησε πραγματικά πολύ και τις χρωστάω πολλά με παρέπεμψε και εδώ σε αυτο το φόρουμ για να παίρνω θάρρος και χρήσιμες συμβουλές. Έβαλα πολύ μικρούς στόχους για αρχή και κατακτώντας τους γέμιζα αισιοδοξία για τους επόμενους. Δεν επέτρεπα στον εαυτό μου κακή ψυχολογία και φυσικά δεν άκουγα όσους μου έλεγαν καλά για ένα γεύμα (αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος στόχος μου) να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία. Για μένα και μερικές σταγόνες από το γάλα μου ήταν σημαντικές και αναντικατάστατες.

Και για να μην απογοητεύεστε γιατί κάπου διάβασα ότι η φυλλακος είναι απογοητευμένη..... όταν πείρα τα χάπια για τη διακοπή θηλασμού το μετάνιωσα αμέσως έγινα ράκος (δεν θα επεκταθώ σε αυτό γιατί νομίζω ότι με καταλαβαίνετε) πείρα τηλέφωνο στο Έλενα στη γραμμή για τις θηλάζουσες και ζητούσα πληροφορίες για το αν γίνεται να αντιστρέψω την διαδικασία. Για κακή μου τύχη απάντησε μια κυρία η οποία δεν είχε καμία διάθεση να ασχοληθεί με τον πόνο μου και αφού με έκανε με τον τρόπο της να αισθανθώ ακόμα πιο άσχημα για την απόφαση διακοπής κατέληξε λέγοντας «και τι είναι το στήθος και οι ορμόνες κυρία μου δεν παίζουμε με αυτά , σταματάμε ξεκινάμε, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι, κάντε αντλήσεις με το χέρι μήπως και γίνει κάτι διαφορετικά στο επόμενο»...... απελπισία με έπιασε όχι απλά απογοήτευση. Προσπαθούσα να ζουλίξω το στήθος όσο πάει κάθε τρεις και λίγο πήγαινα τουαλέτα αλλά σε δυο μέρες τελείωσαν όλα -ούτε σταγόνα:-(Εμένα η σκέψη μου ήταν εκεί (φυσικά δεν μπορούσα να περιμένω το επόμενο ήθελα να θηλάσω αυτό) σε 20 μέρες επέστρεψα στη δουλειά όπου είχα πρόσβαση στο internet και αποφάσισα να το ψάξω το θέμα. Έλεγα πως αν βρω έστω και μια γυναίκα που να έχει κάνει το ίδιο θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Για καλή μου τύχη έπεσα πάνω στην Αγλαία σε ένα άλλο φόρουμ και επικοινώνησα άμεσα μαζί της για συμβουλές. Εκτός του ότι με βοήθησε πραγματικά πολύ και τις χρωστάω πολλά με παρέπεμψε και εδώ σε αυτο το φόρουμ για να παίρνω θάρρος και χρήσιμες συμβουλές. Έβαλα πολύ μικρούς στόχους για αρχή και κατακτώντας τους γέμιζα αισιοδοξία για τους επόμενους. Δεν επέτρεπα στον εαυτό μου κακή ψυχολογία και φυσικά δεν άκουγα όσους μου έλεγαν καλά για ένα γεύμα (αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος στόχος μου) να κάνεις όλη αυτή τη διαδικασία. Για μένα και μερικές σταγόνες από το γάλα μου ήταν σημαντικές και αναντικατάστατες.

Ποσο δικαιο εχεις ΚΡΙΣΤΙΝΑ σε ολα αυτα που μας λες!Εχω 2 μερες που προσπαθω με αντλησεις και πανω που ειπα να τα παρατησω απο κουραση σημερα φαγαμε ενα γευμα απο τη μαμα!!!!:P:-P:razz:

Και το πιτσιποπακι μου λες και το κανει να με βοηθησει ολο το βραδι ανα 1 με 2 ωρες ξυπνουσε και πιπιλιζε.Με αποτελεσμα σημερα το πρωι ειχα παλι γαλα.Οχι οπως τον 3ο μηνα που ξυπνουσα και το γαλα μου ετρεχε το αλλα καταλαβαινα το στηθος μου οτι εχω.Μπορει να πω βλακεια αλλα η πεθερα μου, μου εκανε τραχανα σουπα που λεει πως βοηθαει και χθες εφαγα μια κατσαρολα!Θα συνεχισω και σημερα με αντλησεις.

Υπαρχει περιπτωση ενω θηλαζει ενα βρεφος κανονικα να σταματησει η παραγωγη γαλατος κι αν ναι σε ποιες περιπτωσεις?

Ευχαριστω για ολα δεν υπαρχει μεγαλυτερη βοηθεια απο την ψυχολογικη υποστηριξη.

Dgvxp2.png

Dmp9p2.png

...και Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε !!!!!!!!!!!!

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Επίσης να ρωτήσω η άσχετη οι πόνοι σαν βελονιές στις θη΄λές κατ΄την διάρκεια της ημέρας και του θηλασμου τι σημαίνουν?

Ευστρατια μην ανησυχεις εμενα μεχρι και τωρα που το μωρο μου ειναι 4 1/2 μηνων νιωθω αυτες τις βελονιες που λες, μολις αρχιζει να πιπιλιζει και κατεβαινει το γαλα. Μετα σταματουν.Οποτε τις νιωθω χαιρομαι γιατι λεω ουφ! δεν μου κοπηκε τελειως εχω ακομα γαλα.;):-D:lol:

Dgvxp2.png

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

καλη σας επιτυχια!!!με θεληση και επιμονη σιγουρα θα τα καταφερετε!!!τα παντα αξιζουν για το θηλασμο!!δυστυχως δεν ειμαι ενημερωμενη για το θεμα, ομως σου στελνω ολη μου τη θετικη σκεψη για να φτασετε το στοχο σας!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!!!!

καλη σας επιτυχια!!!με θεληση και επιμονη σιγουρα θα τα καταφερετε!!!τα παντα αξιζουν για το θηλασμο!!δυστυχως δεν ειμαι ενημερωμενη για το θεμα, ομως σου στελνω ολη μου τη θετικη σκεψη για να φτασετε το στοχο σας!!ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!!!!!!!

Ευχαριστουμε spyni!!!

Dgvxp2.png

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστουμε spyni!!!

Dgvxp2.png

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Ποσο δικαιο εχεις ΚΡΙΣΤΙΝΑ σε ολα αυτα που μας λες!Εχω 2 μερες που προσπαθω με αντλησεις και πανω που ειπα να τα παρατησω απο κουραση σημερα φαγαμε ενα γευμα απο τη μαμα!!!!:P:-P:razz:

Και το πιτσιποπακι μου λες και το κανει να με βοηθησει ολο το βραδι ανα 1 με 2 ωρες ξυπνουσε και πιπιλιζε.Με αποτελεσμα σημερα το πρωι ειχα παλι γαλα.Οχι οπως τον 3ο μηνα που ξυπνουσα και το γαλα μου ετρεχε το αλλα καταλαβαινα το στηθος μου οτι εχω.Μπορει να πω βλακεια αλλα η πεθερα μου, μου εκανε τραχανα σουπα που λεει πως βοηθαει και χθες εφαγα μια κατσαρολα!Θα συνεχισω και σημερα με αντλησεις.

Υπαρχει περιπτωση ενω θηλαζει ενα βρεφος κανονικα να σταματησει η παραγωγη γαλατος κι αν ναι σε ποιες περιπτωσεις?

Ευχαριστω για ολα δεν υπαρχει μεγαλυτερη βοηθεια απο την ψυχολογικη υποστηριξη.

Dgvxp2.png

Dmp9p2.png

...και Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε !!!!!!!!!!!!

Διοχέτευσε την ενέργεια τον χρόνο και την διάθεσή σου στο να μπαίνει το μωρό πολύ συχνά στο στήθος και μην κουράζεσαι άδικα με αντλήσεις με αυτό το θήλαστρο.

Έχετε το στο μυαλό σου σαν λύση ανάγκης δηλ. Από το να μην υπάρχει ερέθισμα καθόλου να υπάρχει έστω και λίγο

Απόδειξη ότι το θήλαστρο αυτό δεν σε βοηθάει είναι το γεγονός ότι ενώ όπως η ίδια λες δεν μπορούσες να αντλήσεις το μωρό σου έκανε ένα γεύμα….Για τον τραχανά δεν ξέρω αν βοηθάει τα άλλα όμως που σου έγραψα τα έχω δοκιμάσει και ξέρω ότι δουλεύουν. Πρόσεχε τη συμπεριφορά του μωρού και μέτρα πάνες βρεγμένες να είναι 5-6. για να καταλαβαίνεις το βάρος της πάνας ρίξε 3 κουταλιές της σούπας σε μια στεγνή. Αν μπορείς ζύγισε και το μωρό να είσαι σίγουρη ότι όλα οκ. Σου στέλνω όση θετική ενέργεια θέλεις και εύχομαι καλή δύναμη. Τέλος το γάλα κόβεται όταν δεν υπάρχει ζητήσει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις για κάποιο άλλο λόγο. Όταν το στήθος γεμίζει και δεν θηλάζει το μωρό το σώμα αυτομάτως παίρνει το μήνυμα να πάψει να παράγει γάλα και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.

εγω εκανα βλακεια που απαντησα και που εκρινα οπως λες ειρωνικα επικινδυνο να προτεινουμε δημοσια την αφαγια για δυο μερες σα λυση σε ενα α προβλημα,εχοντας στο παρελθον κρινει αλλους οτι δινουν online συμβουλες.

Η ειρωνια σου με στεναχωρησε παρα πολυ, ειλικρινα.

Δε σε ειρωνευτηκα, θελω να σε βεβαιωσω:D

Δεν υπαρχει τροπος με το γραπτο λογο να δουμε πως μιλαει ο καθενας (με τσαντιζει αυτο).

Η αστοχια ηταν δικη μου, αλλα προτεινα κατι που εγω το εχω δοκιμασει και ξερω οτι εχει αποτελεσμα.

Σου ζητω συγγνωμη εαν φανηκε οτι σε ειρωνευτηκα. Δεν υπηρχε ομως τετοια προθεση.

Απλα δε θα προτεινα ποτε κατι επικινδυνο σε καποια, αυτο ηθελα να ξεκαθαρισω. Ακουγεται ακραιο μεν, αλλα επικινδυνο για εναν υγιη ανθρωπο δεν ειναι.

Απλα ξερω ποσο μπορει να ταλαιπωρηθει καποιος με δερματικα και με ρημαδομυκητες.

Αντε πες μου οτι με συγχωρεις, γιατι ειμαστε και οφ τοπικ:P

k9Tap3.png

Ευστρατια δεν εχει νοημα να ζυγιζεις το μωρο μετα το γευμα.

Και 20 γραμ την ημερα που λες οτι παιρνει ειναι πολυ καλα, αφου 13,5 με 25 ειναι αυτο που πρεπει να παιρνει. Δεν ειστε καν στο χαμηλοτερο φυσιολογικο για να ανησυχεις.

k9Tap3.png

Διοχέτευσε την ενέργεια τον χρόνο και την διάθεσή σου στο να μπαίνει το μωρό πολύ συχνά στο στήθος και μην κουράζεσαι άδικα με αντλήσεις με αυτό το θήλαστρο.

Έχετε το στο μυαλό σου σαν λύση ανάγκης δηλ. Από το να μην υπάρχει ερέθισμα καθόλου να υπάρχει έστω και λίγο

Απόδειξη ότι το θήλαστρο αυτό δεν σε βοηθάει είναι το γεγονός ότι ενώ όπως η ίδια λες δεν μπορούσες να αντλήσεις το μωρό σου έκανε ένα γεύμα….Για τον τραχανά δεν ξέρω αν βοηθάει τα άλλα όμως που σου έγραψα τα έχω δοκιμάσει και ξέρω ότι δουλεύουν. Πρόσεχε τη συμπεριφορά του μωρού και μέτρα πάνες βρεγμένες να είναι 5-6. για να καταλαβαίνεις το βάρος της πάνας ρίξε 3 κουταλιές της σούπας σε μια στεγνή. Αν μπορείς ζύγισε και το μωρό να είσαι σίγουρη ότι όλα οκ. Σου στέλνω όση θετική ενέργεια θέλεις και εύχομαι καλή δύναμη. Τέλος το γάλα κόβεται όταν δεν υπάρχει ζητήσει σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις για κάποιο άλλο λόγο. Όταν το στήθος γεμίζει και δεν θηλάζει το μωρό το σώμα αυτομάτως παίρνει το μήνυμα να πάψει να παράγει γάλα και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα.

ΚΡΙΣΤΙΝΑ χθες τελικα δεν εφαγε μονο ενα αλλα ολα τα γευματα απο μενα + 50γρ σκονη το βραδι.Επισης το πρωι εφαγε μηλο-αχλαδι και το απογευμα λιγη κρεμα ρυζαλευρο.Λες να χορτασε απο το στηθος μου?

Να συνεχισω να τον θηλαζω η θα μενει

χωρις γαλα και θα χορταινει μονο με κρεμες? Ποια η γνωμη σου?

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Μου φαίνεται πολύ απότομη η μετάβαση από πολύ λίγο γάλα στο όλα τα γεύματα δικά σου. Για να είσαι σίγουρη μετά από κάθε θηλασμό θα δίνεις και ξένο για να καταλάβεις που βρίσκεστε και το μωρό να παίρνει το γάλα που χρειάζεται, θα ζυγίζεις το μωρό και θα μετράς πάνες. Γιατί όμως δίνεις στέρεες από τόσο νωρίς????γράψε επίσης πόσα γεύματα θηλασμού κάνατε???

Μου φαίνεται πολύ απότομη η μετάβαση από πολύ λίγο γάλα στο όλα τα γεύματα δικά σου. Για να είσαι σίγουρη μετά από κάθε θηλασμό θα δίνεις και ξένο για να καταλάβεις που βρίσκεστε και το μωρό να παίρνει το γάλα που χρειάζεται, θα ζυγίζεις το μωρό και θα μετράς πάνες. Γιατί όμως δίνεις στέρεες από τόσο νωρίς????γράψε επίσης πόσα γεύματα θηλασμού κάνατε???

Κι εμενα μου φανηκε πολυ νωρις για στερεες αλλα μου ειπε να ξεκινησω.

Σημερα θηλασε στις 8.30 περιπου και στις 11.00 εφαγε μηλο ανακατεμενο με 30γρ σκονη.Τωρα στις 2 τον θηλασα,εφαγε αλλα δεν εδειχνε να πολυπειναει.Μετα απο λιγο τον ξαναεβαλα στο στηθος αλλα γκρινιαζε.Του εκανα γαλα μπουκαλι και δεν θελει, κανει οπως κ στο στηθος.Θα δω πως θα παει ολη μερα κ σου ξαναγραφω.

glitterfy0051118239D32.gif

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Κι εμενα μου φανηκε πολυ νωρις για στερεες αλλα μου ειπε να ξεκινησω.

Σημερα θηλασε στις 8.30 περιπου και στις 11.00 εφαγε μηλο ανακατεμενο με 30γρ σκονη.Τωρα στις 2 τον θηλασα,εφαγε αλλα δεν εδειχνε να πολυπειναει.Μετα απο λιγο τον ξαναεβαλα στο στηθος αλλα γκρινιαζε.Του εκανα γαλα μπουκαλι και δεν θελει, κανει οπως κ στο στηθος.Θα δω πως θα παει ολη μερα κ σου ξαναγραφω.

glitterfy0051118239D32.gif

Γιατί όμως σου συστήνει κάτι που γίνεται αφού κλείσουμε τον 6ο μήνα? Γιατί βάζεις σκόνη στο μύλο? Μήπως το μωρό ενοχλείται από τα φρούτα- σκόνη (εννοώ μήπως πέφτουν βαριά στο ανώριμο πεπτικό του )που του δίνεις και αντιδράει έτσι?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...