Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ευστρατία το μωρό σου πήρε τόσο βάρος το 2ο μήνα. Μην ανησυχείς για το γάλα σου πλέον και να κόψεις σταδιακά το συμπλήρωμα. Ίδια ανήσυχη συμπεριφορά είχε και ο δικός μου στον 3ο μήνα και να φανταστείς είχε διπλασιάσει το βάρος της γέννας με αποκλειστικό θηλασμό. Μπορεί να είναι κολικοί. Απλώς αλλάζαμε χέρια με τον άνδρα μου, μια κρατούσε ο ένας μια ο άλλος.

Και τα μωρά που πίνουν ξένο γάλα είναι ανήσυχα και όσο γάλα και να τους δώσεις θα το πιουν. Γιαυτό δίνουν τόσα τσάγια, να τα ξεγελούν, αλλιώς θα γίνονταν σα μπάλες. Μην πέφτεις στην παγίδα του συμπληρώματος, όσο να δώσεις θα το πιεί και ας μην πεινάει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια καλησπέρα και ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Σε μια εβδομάδα καταφέραμε να μειώσουμε το ξένο σε 50-200 τη μέρα. Επιπλέον αυξήθηκε και το δικό μου γάλα με τις αντλησεις. Τώρα αντλώ από 40-70 τη φορά ανάλογα με το αν έχει προηγηθεί άμεσα ο θηλασμός ή όχι.

Η μικρή θηλάζει συστηματικά κάθε φορά οπότε δεν κάνω 8 αντλήσεις αλλά 5-6. Ελπίζω να είναι αρκετές για δω και άλλη αύξηση.

0A53p3.png

oC8dp2.png

...και όταν το πιει θα ναρκωθεί και θα κοιμηθεί, γιατί ειναι τόσο βαρύ που το στομαχάκι του δυσκολεύεται να το χωνεψει. Δε σημαίνει ότι χόρτασε και κοιμήθηκε, απλά παράφαγε, τουμπανιασε και ο οργανισμός εξασφαλίζει ενέργεια για τη διαδικασία της πέψης θέτοντας τις υπόλοιπες λειτουργίες σε κατάσταση αναμονής (ύπνου) για να χωνεψει το "γευμα".

EXXQp3.pngAIzKp2.png

κορίτσια καλησπέρα και ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Σε μια εβδομάδα καταφέραμε να μειώσουμε το ξένο σε 50-200 τη μέρα. Επιπλέον αυξήθηκε και το δικό μου γάλα με τις αντλησεις. Τώρα αντλώ από 40-70 τη φορά ανάλογα με το αν έχει προηγηθεί άμεσα ο θηλασμός ή όχι.

Η μικρή θηλάζει συστηματικά κάθε φορά οπότε δεν κάνω 8 αντλήσεις αλλά 5-6. Ελπίζω να είναι αρκετές για δω και άλλη αύξηση.

Μπράβο σας πολύ χαίρομαι.... συνέχισε να βάζεις το μωρό στο στήθος όσο το δυνατόν πιο συχνά και μη σκέφτεσαι τις 8 αντλήσεις, αυτό που κάνει την περισσότερη δουλειά είναι ο θηλασμός οι αντλήσεις είναι επικουρικές.

Αγλαϊα καλημέρα!!

Ήθελα να σε ρωτήσω για τον επαναγαλακτισμό...

Τις πρώτες μέρες μετά τον τοκετό έδινα στη μικρή μου ξένο γάλα και έβγαζα και το δικό μου με θήλαστρο,γιατί οι θηλές μου είχαν γίνει πολύ χάλια και πονούσα.

Τώρα θέλω να της κόψω το ξένο και να πίνει μόνο το δικό μου.

Ενώ έχω γάλα,το μωρό δε χορταίνει και περνάμε ώρες ολόκληρες στο στήθος...

Πώς μπορώ να αυξήσω την παραγωγή?

Περνάει τουλάχιστον 7 ώρες τη μέρα θηλάζοντας και χωρίς να μεσολαβούν διαστήματα μεγαλύτερα από 3-3,5 ώρες,ακόμα και τη νύχτα.Είναι απαραίτητο να κάνω τις αντλήσεις??

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Αν δεν σου κάνει κόπο απαντάς στις ερωτήσεις πιο κάτω για να υπάρχει καλύτερη εικόνα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Διαφημίσεις

Ακριβώς αυτό προσπαθούσα κι εγώ να εξηγήσω σε μαμάδες, πεθερές και σε όσους με έλεγαν υπερβολική σχετικά με το συμπλήρωμα. Τα παιδάκια που θηλάζουν "παλεύουν" κατά κάποιο τρόπο για το φαγητό τους. όταν λοιπόν τους δίνεις μπουκάλι, επειδή είναι πιο "παθητικό" και τους κατεβαίνει εύκολα θα πάρουν όσο και να τους ΄δωσεις χωρίς να το χρειάζονται. Και να χρειάζονται ακόμα μερικά μλ, τελικά παίρνουν πολύ περισσότερα επειδή ακριβώς τους κατεβαίνει "αμάσητο". Και όπως ακριβώς λέει και η zouzounel, επειδή φυσικά το ξένο γάλα είναι πιο δύσπεπτο, κοιμούνται με τις ώρες και χάνουν γεύματα. Εγώ κάθε φορά που το παιδί μου έπαιρνε το συμπλήρωμα (έπειτα από πιέσεις μαμάδων, πεθερών, φιλενάδων ότι δεν έγινε και τίποτα όλες οι μαμάδες δίνουν), και βλέποντας το παιδί μου να το παίρνει μέ επιαναν τα κλάματα νομίζοντας οτι δεν φτάνει το δικό μου γάλα, σε αντίθεση με τις άλλες μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά. Τι να πω... .Φταίνε και τα κατοχικά σύνδρομα των ελληνίδων μαμάδων γενικότερα, όποτε κλαίνε τα παιδιά να τα "μπουκώνουν" κατευθείαν με φαγητό. Πάντως, χθες το βράδυ μετά τις συμβουλές σας΄που ήμουν κι εγώ πιο ήρεμη, η μικρή ξύπνησε στις 10.30, κάναμε μπάνιο, φάγαμε από 11 μέχρι 11.30, μετά ξαναζήτησε λίγο στις 01.00, και στις 02.30 και έπειτα κοιμήθηκε μέχρι τις 07.00 όπου και ξαναέφαγε, αρκετά ανήσυχη ομολογώ.Πάντως, απο χθες το μεσημέρι συμπλήρωμα δεν έχω ξαναδώσει. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

..όταν λοιπόν τους δίνεις μπουκάλι, επειδή είναι πιο "παθητικό" και τους κατεβαίνει εύκολα θα πάρουν όσο και να τους ΄δωσεις χωρίς να το χρειάζονται. [/QUOTE]

Και με τον αποκλειστικό θηλασμό γίνεται αυτό. Κοίταγα εχθές τις μετρήσεις του γιου μου και μεταξύ 20 ημ και 1μ και 20ημ είχε πάρει σε ένα μήνα 1850 γρ. Ε μετά το 2ο μήνα "έβαλα μία σειρά" στο θηλασμό. Δεν πάμε και για ρεκόρ.

Τα κοριτσια παραπανω μια χαρα στα λενε και δεν εχω να προσθεσω κατι, περαν του να κανεις λιγη υπομονη, αφου θελεις να θηλασεις.

Θα ηθελα ομως να σου πω κατι αλλο.

Υπαρχει η ταση, κυριως απο θειαδες, γιαγιαδες κλπ, για ολα να φταιει ο θηλασμος.

Οταν η κορη μου ξυπνουσε 2 μηνων τη νυχτα για να θηλασει (τι πιο φυσιολογικο?), μου ελεγαν οτι το παιδι δε χορταινει με το γαλα μου και πρεπει να του δινω συμπληρωμα.

Οταν ξυπνουσε το παιδι της φιλης μου που επινε μπουκαλι μεχρι 15 μηνων για φαγητο, το ελεγαν απλα ατακτο, ανησυχο κλπ.

Ο γιος μου που θηλαζει και ειναι πανω απο την καμπυλη σε υψος και βαρος, ειναι χοντρος και πρεπει να του κανω διαιτα.

Ο γιος μιας φιλης μου που ειχε γινει σαν το ανθρωπακι της μισελεν απο τη φορμουλα, ηταν γεροδεμενο αγορακι...

Μπορω να σου πω τοσα πολλα ακομα. Μη σε κουραζω.

Εαν εδινες μπουκαλι, ολοι θα σου ελεγαν την αληθεια. Οτι δηλ ειναι πολυ φυσιολογικο ενα μωρο να εχει ανησυχιες για τοσους αλλους λογους, αερια, ενταση,μεγαλωνει το εντερακι του και τοσα αλλα.

Τωρα ομως πρεπει να σε πεισουν οτι για ολα φταιει το γαλα σου.

Μονο μια συμβουλη, επειδη εχω περασει ο,τι κι εσυ.

Απο τη στιγμη που το μωρο σου παιρνει βαρος, υψος και λερωνει πανες, χαλαρωσε (γιατι θελει και λιγη ηρεμια η φροντιδα ενος μωρου) και βαζε το στο στηθος.

Αλλες μερες θα ειναι πιο ευκολες κι αλλες πιο δυσκολες. Αλλα ετσι ειναι τα μωρα, οχι ο θηλασμος μονο.

Το αποτελεσμα πιστευω οτι θα σε ανταμειψει:)

k9Tap3.png

Morchelina,δεν το ήξερα οτι συμβαίνει αυτό και με τον αποκλειστικό θηλασμό.Υποθέτω επειδή έχω ακούσει σε έρευνες οτι τα παιδάκια που θηλάζουν σε γενικές γραμμές παίρνουν λιγότερο και πιο μετρημένο βάρος από αυτά που παίρνουν ξένο γάλα. Kassiani,καταλαβαίνω απόλυτα τι λες. όταν όμως έχεις στο σπίτι σου ανθρώπους που στην τελική προσπαθούν να σε βοηθήσουν και να σε χαλαρώσουν (άλλο τώρα που τελικά καταφέρνουν το εντελώς αντίθετο) ως πιο "έμπειρες"(μαμάδες, πεθερές, γιαγιάδες κλπ) όσο και να ναι επηρεάζεσαι και δυσκολέυεσαι να χαλαρώσεις. όπως όμως λες και εσύ, θέλει υπομονή γιατί κάθε ημέρα δεν είναι η ίδια, τα παιδάκια μας έχουν και αυτά τις στιγμές τους όπως ακριβώς και εμέις.Σας ευχαριστώ όλες για τα ενθαρρυντικά σας λόγια και την ενημέρωση γενικότερα. Για να δούμε πως θα πάει και η σημερινή ημέρα...

Ευστρατία γειά σου. Περίπου έτσι όπως το περιγράφεις είχα και εγώ με τον μπέμπη μου γύρω εκεί στους 2 μήνες. Παλεύαμε κάθε φορά που ήταν να φάει, είχαμε κλάματα και νεύρα. Κράτησε σχεδόν μια εβδομάδα και λύθηκε γιατί από τα κορίτσια που με βοήθησαν εδώ κατάλαβα ότι είχα μεγάλη ροή και ο μικρός πνιγόταν σε κάθε γουλιά. Άλαξα στάση θηλασμού, τον τάιζα πιο συχνά-όταν το δεχόταν γιατί αν δεν θέλει δεν θέλει-έκανα και λίγη υπομονή και το θέμα λύθηκε. Τώρα 5 μήνες τρώμε αποκλείστικά μανούλα και νομίζω ότι τα καταφέρνουμε καλά. Όσο για τις συμβουλές από μαμάδες, πεθερές κτλ το καλύτερο είναι να τις αγνοείς και μάλιστα επιδεικτικά. Εγώ το έκανα από την αρχή και τώρα με έχουν αφήσει στην ησυχία μου. Για παράδειγμα όταν ο μικρός έτρωγε από το ένα στήθος και ήταν μια χαρά εκείνες επέμεναν να δώσω και το άλλο. Η απάντηση η δική μου? Δεν το κάνω και άν συνεχίσουν να επιμένουν τους λέω πολύ απλά "ναι έχετε δίκιο τι άκαρδη μάνα που είμαι ούτε να το ταίσω δεν θέλω" Και εκεί απλά λίγει το θέμα. Εγώ πάντα ακολουθώ το ενστικτό μου, τα βιβλία της Πατσούρου και ότι με βοηθάνε τα κορίτσια εδώ μέσα. Καλή συνέχια σου εύχομαι και πάνω από όλα χωρίς άγχος. Η καρδιά μας λειτουργεί πιο σωστά από το μυαλό μας στο θέμα του θηλασμού.

xAh6.png h1d6.png

Διαφημίσεις

Δε μου λες Ευστρατία... οι πεθερογιαγιάδες έχουν θηλάσει τα παιδιά τους? Και αν ναι, αποκλειστικά? Γιατί όπως τα ακούω τα πράγματα, μαλλον δεν έχουν ιδέα. Γι' αυτό να τους ευχαριστήσεις διακριτικά, να τους πεις ότι η βοήθειά τους είναι πολύτιμη αν θέλουν να βάλουν ένα χεράκι στις δουλειές του σπιτιού, στο μαγείρεμα κλπ κλπ, αλλά το μωρό είναι δική σου ευθύνη και κάνεις μια προσπάθεια να εγκαταστήσεις αποκλειστικό θηλασμό και να το σεβαστούν, να σου δώσουν λίγο χωρο να αναπνεύσεις γιατί σε αγχώνουν και είναι κρίμα, γιατί τα πατε καλά. Κλείσε τα αυτιά σου και μην ακούς κανέναν!!!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ευστρατια πραγματι μπορει να ειναι και απο αυξημενη ροη, αφου οπως λες βλεπεις συντριβανακι. Μπορει να πνιγεται κιολας γι αυτο να σταματαει και να κλαιει.

Αυτο με τις γιαγιαδες στο σπιτι που βοηθανε ειναι παντα ενα θεμα.

Και καλο και κακο.

Βλεπεις εγω δεν ειχα και δεν εχω κανεναν για βοηθεια.

Ενω λοιπον ειχα την ηρεμια μου με το μωρο, ωστε να βρουμε το ρυθμο μας, απο την αλλη ειχα και μεγαλη κουραση για τα υπολοιπα.

Αυτες τις μερες λογω εκτακτου αναγκης, ηρθε στο σπιτι η γιαγια μου.

Οτι μου εσπασε τα νευρα για το θηλασμο ειναι βεβαιο:P

Αλλα η βοηθεια της ηταν πολυτιμη.

Ακομα και που εφτιαχνε ενα φαγητο, που απασχολουσε τη μεγαλη, που μου απλωσε ενα πλυντηριο, αισθανθηκα λες και ειχα παει διακοπες.

Απο τη μια λοιπον εγω εχω την ηρεμια μου και το ρυθμο μας με τα παιδια μου, απο την αλλη εσυ εχεις μια σημαντικη βοηθεια.

Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα οπως τα θελουμε.

Παντως οταν τυχαινει να εχω καποιον δικο μου στο σπιτι για βοηθεια, η λυση που εχω βρει, ειναι να θηλαζω το μωρο μονη μου στο δωματιο.

Επειδη ειναι και βαρυς, πλεον θηλαζω μονο ξαπλωμενη, οποτε ηρεμουμε οι δυο μας στο δωματιο και αποφευγουμε τις καλοπροαιρετες κατα τ' αλλα συμβουλες.

k9Tap3.png

Sofuka και παλι σ'ευχαριστω! Μολις γυρισαμε απ'τον παιδιατρο. Η μικρη ειναι 4800. Πηρε 700gr σε 21 ημερες. Νομιζω πως παμε καλα, αν εξαιρεσεις τους κολικους που την παιδευουν. Αντε να δω ποτε θα ηρεμισει η κακομοιρα... Οσο για την ξαπλωτη σταση θηλασμου θα ξαναπροσπαθησω μεχρι να το βρω γιατι το βραδυ δε λεει να θηλαζεις καθιστη!!! πολυ ταλαιπωρια. Α! Ξεκινησα το προγραμμα της Αγλαιας για τη μαγια μπυρας. Ελπιζω μονο να μην χειροτερεψουν οι κολικοι. Καλο μεσημερι και χιλια ευχαριστω για ολα...

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

δεν ειμαι πολυ εμπειρη σαν τις αλλες κοπελες, αλλα θα σου πω την εμπειρια μου. γυρω στους 3μιση μηνες το μωρο μου ειχε την ιδια ακριβως συμπεριφορα. επιανε το στηθος και σε 2λεπτα εκλαιγε. τον αλλαζα στηθος, ετρωγε λιγο εκλαιγε, τον σηκωνα αγκαλια εκλαιγε..δεν τον επιανες πουθενα. το εκανε σχεδον σε ολα τα γευματα το απογευμα.

ρωτησα τον παιδιατρο και μου ειπε οτι δεν βρισκει γαλα και να δωσω συμπληρωμα!! και τι δεν εβρισκε στα μισα γευματα και στα μισα εβρισκε? τον ταιζα οσο ηθελε συνεχεια και καποια στιγμη το σταματησε. συμπληρωμα ποτε..

ειχα παντα στο μυαλο μου οτι το στηθος δεν ειναι δεξαμενη που τελειωνει το γαλα! οσο βαζεις το παιδι στο στηθος γαλα θα εχει.. οσο για τις γιαγιαδες μπορουν να σε τρελανουν αν θελουν! μην τους λες καλυτερα τι γινεται ή αν ερχονται σπιτι αραιωσε λιγο τις επισκεψεις τους.

καλη συνεχεια!!

ZnrKp2.png

Μα η ευκολη λυση και προταση αυτη ειναι. Δωσε λιγο συμπληρωμα.

Ενω αν υπηρχε καποιος να σου πει οτι ειναι μια φυσιολογικη φαση, θα περασει σε λιγες μερες και μπορει και να επανελθει, τοτε απλα θα εκανες υπομονη και δε θα επεφτες στην παγιδα του συμπληρωματος.

Μετα ειναι δυστυχως φαυλος κυκλος. Το γαλα μειωνεται, το ξενο αυξανεται και πειθεται κιολας η μητερα οτι σαφως και χρειαζοταν το συμπληρωμα.

Ενω το μονο που χρειαζοταν ηταν λιγη υπομονη.

Τα μωρα εχουν και λιγο ζορι, οχι μονο χαρες, τι να κανουμε?:D

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλημερα...

Εχω κι εγω αναλογο θεμα με την Ευστρατια,θηλαζω αποκλειστικατο μωρο μου εχει καποιες φορες την ιδια συμπεριφορα αλλα εχω διαπιστωσει οτι αυτο του συμβαινει οταν θελει να κανει κακα του...Ειναι μεν νερουλα αλλα εχει αερια και σφιγγεται,ζοριζεται και οταν τα κανει ηρεμει απιστευτα...Δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.Επισης καποια βραδια τον πιανουν σαν κολικοι δεν ξερω εαν ειναι το ιδιο δηλαδη εαν του φταιει οτι ζοριζεται για τα κακα του...Ξερωοτι ειχα υπερπαραγωγη προσπαθω και το δουλευω και δεν πνιγεται τωρα,ακομη θηλαζω ξαπλωτη τα βραδια και ειναι καλα,την ημερα ειναι συνεχεια επανω μου και τρωει κανει πιπιλα κτλ..Δεν με ενοχλει αυτο αλλα δεν καταλαβαινω γιατι τον ερεθιζει τοσο το εντερακι του.Του δινω απο το ιδιο στηθος για να παιρνει πιο πολυ λιπαρο γαλα αλλα καμια φορα οπως εχθες αργαεβγαλε κιτρινοπρασινα κακακια με κατι πρασινες ινες-κλωστες..Συνηθως βγαζει μουσταρδι...Τι αλλο να κανω ρε κοριτσια...

Απο βαρος παει σουπερ και απο βρεγμενες πανες ολα καλα...Στα κακα μου τα χαλαει κανει ομως καθε μερα αλλα με πολυ ζορι...Κοντευουμε να χειροκροτησουμε με τον αντρα μου μολις τελικα ενεργειται επειδη τον βλεπουμε να ζοριζεται τοσο και να ποναει...Τοσο κακο του κανει το γαλα μου?Επισης να ρωτησω το γαλα παραγεται εκεινη τη στιγμη λετε...Οταν περασει κανα 2ωρο η 3 ωρες και δεν εχωδωσει ακομη το ενα στηθος αυτο γεμιζει και σταζει...Αυτο τι ειναι?Θα φτιαξει με τον καιρο?

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Ζουζουνέλ, σαφώς και ούτε η μητέρα μου ούτε η πεθερά μου είχαν αποκλειστικό θηλασμό. Για αυτές βλέποντας την ταλαιπωρία μου είναι το πιο φυσικό πράγμα να μου πούν "δώσε συμπλήρωμα" και όταν αρνούμαι να μου λένε "θέλεις να βασανίζεσαι βασανίζεις και το παιδί". Kassiani έχεις απόλυτο δίκιο, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, εγώ τουλάχιστον στην αρχή και κάποιες μέρες τώρα έχω βοήθεια στα του σπιτιού, πολύ σημαντικό αυτό. Sofulini αν άκουγα και εγω τον παιδίατρο τι χαζομάρες μου έλεγε θα έδινα μπουκάλι από την αρχή. Οτι και καλά το παιδί παίρνει οτι είναι να πάρει μόνο σε 5 λεπτά, όσο περισσότερο το έχεις στο στήθος είναι τζάμπα κόπος, μα για χαζές μας περνάνε απορώ.Σ υγκεκριμένα, ο παιδίατρος μου είπε (τον 1ο μήνα που η μικρή είχε πάρει μόνο 420γρ.) ότι αν θέλω το παιδί μου να βάλει βάρος δεν μου δίνει άλλο περιθώριο να το παλέψω με τον θηλασμο κ ότι πρέπει να δοθεί ξένο γάλα. Κοινώς, είχα την ευκαιρία μου και την έχασα με άλλα λόγια.Πώς να μην αγχωθείς μετά όταν και το παιδί σου είναι και πρόωρο. Όταν την προηγούμενη εβδομάδα (στην εξέταση του δεύτερου μήνα που διαπιστώθηκε οτι η μικρή είχε βάλει 1300γρ))του είπα οτι την θηλάζω σχεδόν αποκλειστικά(φυσικά και δεν του ανέφερα όλο το ζόρι που περνάμε εδώ και ενάμισι μήνα περίπου) με κοιτούσε λες και του είπα οτι έβαλα φωτιά στο δάσος, δεν ήξερε τι να μου πεί μετά... Και μου έγραψε στο βιβλιάριο "μικτή διατροφή"...

Ελίνα καλημέρα. Δεν ξέρω αν έχω δίκιο ή αν θα σε βοηθήσει αυτό που θα σου πω, ωστόσο να σε ρωτήσω:σκέφτηκες μήπως φταίει κάτι στην διατροφή σου/μήπως είναι κάτι που τρως συστηματικά το οποίο να τον πειράζει? Πόσων μηνών είναι το παιδάκι σου?από πότε εμφανίζει την συμπεριφορά που περιγράφεις?εγώ είχα πχ διαπιστώσει πρίν λίγο καιρό οτι μετά από ένα γεύμα που είχα φάει τυροσαλάτα λιιγο καυτερούτσική (σε γενικές γραμμές δεν τρώω όσπρια, λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο γιατί φοβάμαι μήπως πειράξουν και την μικρή)), η μικρή δεν μπορούσε να ηρεμήσει μετα, πέθανε στο κλάμα. Επίσης, κάποια στιγμή που ήπια καφέφίλτρου το παιδί μου είχε απίστευτη υπερένταση όλη την ημέρα . Μερικά παιδάκια είναι πιο εάίσθητα σε κάποιες τροφές, άλλα όχι.επίσης ξέρω οτι κάποια παιδάκια είναι δυσκοίλια από την γέννησή τους ακόμα. Της κουμπάρας μου το κοριτσάκι από 2 μηνών αναγκάζονταν να του κάνουν κλύσμα κάθε 2-3 ημέρες περίπου(το καημένο).Απευθύνθηκες στον παιδίατρό σου?τι σου είπε?

Επίσης, να σου πω από την δική μας μικρή εμπειρία οτι κάποιες φορές που και η δικιά μας πονόύσε και καταλαβαίναμε οτι θέλει να ενεργηθεί, της δίναμε λίγο τσαγάκι (όχι πρόθυμα γιατί δεν θέλαμε να μάθει το μπιμπερό και έχω προβλήματα με τον θηλασμό μετά, αλλά στην κλινική για 2 ημέρες της είχαν δώσει ζαχαρόνερο και γαλατάκι πρίν την θηλάσω οπότε το είχε ήδη μάθει.) Και Αφόύ συνέχιζε να πιάνει το στήθος κανονικά και δείχνει να το προτιμά αποφασίσαμε να της δίνουμε που και που γιατί σε μας έδειξε οτι την βοηθούσε πολύ. Μετά απο 30-40 μλ ενεργείται αμέσως και ανακουφίζεται. Σκέψου το....

Ευστρατια, δικο σου θεμα, αλλα θα ηθελα να ξερεις οτι το τσαι παρεμβαινει στο θηλασμο και καλα ειναι να μη δινεις στο μωρο τιποτα αλλο εκτος απο γαλα, καθως ετσι πιθανον να μειωσεις την παραγωγη σου.

k9Tap3.png

Ευστρατια μου γεια σου...Ο μπεμπης μου ειναι ενος μηνος και αυταταειδαεδω και δεκα μερεςπεριπου να τα κανει...Στη διατροφη δεν αλλαξα κατι και θηλαζω αποκλειστικα...Η παιδιατροςειπεοτι προκειται γιακολικους και να δωσω χαμομηλι κ γλυκανισο αλλα δεν εδωσα λογω του θηλασμου κ ο μικρος δεν ειχεπαρει καθολου μπιμπερο κ δεν ηθελα να μαθει...Το θεμα ειναι οτι εντονα εχει κλαψει σαν να χει κολικουςμονο κανα δυο φορες.τις υπολοιπες σφιγγεται κι εχει θεμα με τακακα αρα με το εντερακι σαν κατι να γινεται...Τι να πω.Αυριο περιμενω την παιδιατρο γιανατον δει γιατι ειναι και συναχωμενος...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Kassiani,το θέμα με το τσαγάκι και το μείωση της παραγωγής το είχα υποψιαστεί. Ισχύει τελικά έτσι? γιαυτό και θα προσπαθούμε να το αποφεύγουμε απο δω και στο εξης..ίσως μόνο όταν πραγματικά είναι ανάγκη και η μικρή δείχνει να πονάει πολύ(ευτυχώςδεν συμβαίνει συχνά).Έλίνα έχω ακούσει οτι στους κολικούς και στα ποναλάκια στο έντερο βοηθούν πολύ τα ζεστά επιθέματα και το να αγκαλιάζεις το μωρό σου με την κοιλίτσα του σφιχτά πάνω στην δική σου κοιλιά καθώς περπατάς. Εμείς που το κάναμε μερικές φορές έδειξε να ανακούφισε κάπως την μικρή μας. Ρώτα και τον παιδίατρό σου αν τελικά έχει κάποια βάση ως γιατροσόφι ....

Να ρωτήσω και κάτι άλλο:το γεύμα το μετράμε από την αρχή ή από το τέλος? δηλ.αν ένα παιδάκι φάει στις 4 και τελειώσει στις 4μιση, η διάρκεια για το επόμενο γεύμα υπολογίζεται από τις 4 ή από τις 4μιση? οι μαίες στην κλινική αναφέρουν την ώρα που τελειώνει το γεύμα, και ο παιδίατρος την ώρα που ξεκινά.Τελικά τι ισχύει?

Θα μετράς από την ώρα που ξεκινά το γεύμα.

Καλά είναι 30 λεπτά, αν κάνει τόσο το μπεμπάκι σου. Ο δικός μου στις αρχές καθόταν στο στήθος 1 ωρα και 3/4... που σήμαινε ότι καμιά ωρίτσα μετά, άντε πάλι απ την αρχή!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

οκ...καπου εχει ξαναεχει ειπωθει αλλα δε μπορω να το βρω....

η μικρη εχει χαρακτηρα και οταν θελει να κοιμηθει θελει για 2-3 λεπτα να κανει πιπιλα το στηθος και μετα κοιμαται...η μεγαλη δε μου το εκανε αυτο ( ή τουλαχιστον δε το καταλαβαινα τοτε...)

τι κανω σε αυτη τη περιπτωση???την αφηνω ???

κατσε γιατι τα εγραψα πολυ μπερδεμενα....

εκτος απο το βραυδ που τρωει και κοιμαται κατευθειαν ενοοω..κατα τη διαρκεια της ημερας θελει να πιπιλισει για να κοιμηθει...δε το κανιε παντα αλλα το κανει ομως....επισης το απογευμα παντα μα παντα δε το εχουμε κοψει απο τοτε που γεννηθηκαμε ανα μια ωρα θελει στηθος μια για να φαει μια για πιπιλια με αποτελεσμα μετα να κανει και κανα εμετο και μετα παλι φαι και μετα ρεψιμο και μετα ανησυχια στο τελος φτανουμε απο τις 7-8 το βραδυ μεχρι τις 12 περιπου αυτη η κατασταση χωρις να κοιμηθει καθολου και μετα ξεραινεται για κανα 4μισαωρο τρωει και ξανακοιμαται για αλλες 4 ωρες και μετα απο το πρωι μεχρι το απογευμα τρωει ανα τριωρο περιπου ή δυωρο...το απογευμα παλι τα ιδια ...τι ειναι τουτο παλι???τη λυπαμαι γιατι πχ. τρωει στις 7 μεχρι τις 9 που θα ειναι το υποτιθεμενο επομενο γευμα εχει κατσει στο στηθος αλλες 4-5 φορες μια για πιπιλα για να κοιμηθει μια γιατι κατι την ανησυχει και ετσι ξαναπινει γαλα με αποτελεσμα πολλες φορες να βγαζει λιγο ή να ανεβαινουν γουλιες .να προσπαθει να το χωνεψει και να ψιλογκρινιαζει.....

μπορουμε να κανουμε κατι ή το αφηνουμε ετσι και θα φτιαξει μονο του???

εμενα με ανησυχει οτι το θελει για πιπιλα για να κοιμηθει εκεινες τις ωρες...την βλεπεις οτι νυσταζει και ψαχνεται μονο για αυτο...

καμια συμβουλη???δε θελω να φτασει εξι μηνων και να κοιμαται μονο με το στηθος.....δηλ εαν πρεπει να την αφησω στη γιαγια της με γαλα δικο μου τι θα την κανει???

η καθε μια με το πονο της....καμια μικροσυμβουλη???η κατασταση συνεχιζεται ετσι τα απογευματα ενω εχουμε φτασει ενα βραδυ να κοιμηθει σερι 5μισηωρες... τι στο καλο να κανω με αυτο το απογευματινο θεμα???να σημερα απο το πρωι εχει κοιμηθει συνολικα 2μιση ωρες σπαστα γιατι απο τις 11 δεν εχει κανει κακα (εχει βγαλκει μονο σταγονες και παιδευεται)

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...