Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Αγαπητη Αγλαια με εχεις βαλει σε σκεψεις εδω και μερες. εχει περιπου δυο βδομαδες που σταματησα τον θηλασμο και το εχω ηδη σκυλομετανιωσει.Θα ηθελα αν μπορουσα να κάνω επαναγαλακτισμο αλλα ειναι αδυνατον στη δουλεια να βγαζω γαλα( ενας απο τους λογους που σταματησα). Εχω ενα θηλαστρο swing (αν και ξερω οτι δεν ειναι το πιο καταλληλο) και το μονο που καταφερα ειναι να βγαλω 25ml σε 30 λεπτα(15-15) επισης εχω προμηθευτει μαγια τις il fior di loto αλλα δεν ξερω ποσο πρεπει να παίρνω Σε ευχαριστω για τον χρονο σου Antu

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εχω ενα θηλαστρο swing (αν και ξερω οτι δεν ειναι το πιο καταλληλο) και το μονο που καταφερα ειναι να βγαλω 25ml σε 30 λεπτα(15-15) επισης εχω προμηθευτει μαγια τις il fior di loto αλλα δεν ξερω ποσο πρεπει να παίρνω

Αntu, έχεις γάλα, και η ποσότητα που αντλείς είναι μια χαρά μετά από τόσο καιρό αποχής. Πιστεύω ότι μπορείς γρήγορα να επανέλθεις μερικώς για να αρχίσει το μωρό να τρώει στο στήθος και σιγά σιγά να τρώει και εντελώς από το στήθος. :)

Για να κάνουμε ένα πρόγραμμα κατάλληλο για σένα θα ήθελα να μου γράψεις αναλυτικά ποιες ώρες λείπεις από το σπίτι.

Αν δεν θέλεις να αλλάξεις θήλαστρο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το swing πιο αποτελεσματικά.

Αντί να κάνεις 15 και 15 λεπτά άντληση, κάνε το εξής:

5 από το ένα στήθος και 5 λεπτά από το άλλο, 2 και 2, 2 και 2, 1 και 1. Σύνολο 20 λεπτά.

Επανέλαβε τη διαδικασία όσο πιο συχνά μπορείς. Προσπάθησε να συμπληρώνεις τουλάχιστον 200 λεπτά το 24ωρο.

Βάζε το μωρό να πιπιλίζει στο στήθος όταν δεν πεινάει.

Εκμεταλλεύσου τα σαββατοκύριακα που θα είσαι συνέχεια στο σπίτι.

Η μαγιά της μπύρας που έχει είναι μάλλον των 300 mg. Θα σε βοηθήσει μόνο αν συμπληρώνεις τα 200 λεπτά το 24ωρο (συνολικός χρόνος και για τους δύο μαστούς, δηλαδή 100 λεπτά στον καθένα).

Η δοσολογία είναι 7 ταμπλέτες 3 φορές το 24ωρο. Σύνολο 21 ταμπλέτες το 24ωρο. Το κουτί γράφει πολύ μικρότερη δοσολογία αλλά αυτή η μικρή δεν έχει επίδραση στη γαλουχία.

Περιμένω να μου πεις τα ωράριά σου. :)

Αγλαια ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου. Απο το σπιτι λειπω 8.15 εως 4. Αλλα ενα προβλημα που υπαρχει ειναι οτι η μπεμπα αμα δεν πειναει δεν καθετε με τιποτα στο στηθος μου ακομα και οταν πεινουσε ποτε δεν καθησε πανω απο 10 λεπτα ανα 2 - 3 ωρες και πολλες φορες μεχρι που να κατεβει αρκετο γαλα γινοταν χαμος ενω οταν δεν ηθελε εβαζε το χερι τις και εσπρωχνε. Ειναι ενα σχετικα ανησυχο μωρο που δεν καθετε στο κωλο της οποτε μου ειναι σχεδον να την βαλω οταν δεν πεινα. Ευχαριστω

Απο το σπιτι λειπω 8.15 εως 4.

Κάνε μία άντληση το πρωί. Όταν γυρίζεις να αντλείς κάθε ώρα (για αυτό προτείνω νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης, για να αντλείς μόνο 10 λεπτά ταυτόχρονα και να τελειώνεις.)

Προγραμμάτιζέ το κάθε ώρα. Με το μωρό είναι δυσκολο να το τηρήσεις αλλά ότι και να προγραμματίσεις με ένα μωρό είναι δύσκολο!!!

Αν έχεις πυκνό πρόγραμμα, με την καθυστέρηση (που σίγουρα θα σου τύχει πάνω από μία φορά...) θα την κάνεις την άντληση στη 1,5 ώρα. Προσπάθησε να κάνεις και μία βραδυνή άντληση (μεταξύ 12 και 6), έστω 3 λεπτη σε κάθε στήθος (αν δεν μπορείς βραδιάτικα να αντλείς κανονικά).

Αυτή την τρίλεπτη αν μπορείς να την κάνεις και στη δουλειά (πηγαίνεις στην τουαλέτα για 10 λεπτά, δεν κρατάς το γάλα, δίνεις μόνο το ερέθισμα).

Δεν πειράζει που το μωρό δεν κάθεται, αν καθόταν θα σε βοηθούσε να το κανεις λίγο πιο γρήγορα. Τώρα που δεν κάθεται, θα χρειαστείς λίγες μέρες παραπάνω.

Αγαπητή Aglaia το μωρό τρώει περίπου κάθε 3ωρο με διαφορά μισή ώρα κάτω μισή ωρα πάνω με συμπλήρωμα πέρίπου 90ml το τελευταίο του γεύμα είναι στις 12 το βράδυ και πινει 120 και έχει φτάσει ναπιεί 200ml :!::shock::shock:(αυτό με προβληματίζει) μετά ξυπνάει περίπου στις 6 το πρωίζητάει όμως το στήθος συνεχώς και γκρινιάζει αν δεν τη βάλω απλά πιπιλάει πιπιλάει και δεν χορταίνει την παίρνει ο ύπνος στο στηθος και μολις τη βαλω κάτω να κοιμηθεί κλαίει και εκεί γίνεται το λάθος τρώει συμπλήρωμα. Μερικές φορές τρωει πολύ περισσότερο απο 90 λες και δεν καταλαβαίνει πόσο πρέπει να φάει και μετά βγάζει συνέχεια γουλίτσες δεν ξέρω τι να κάνω έχω μπερδευτεί :!::!: το μόνο θετικό πιστεύω πως είναι οτι ζητάει το στήθος. Το βάρος της είναι 5kg και είναι 2 μηνών ευχαριστώ προκαταβολικά για το ενδιαφέρον :!::!::!: μονο που ακούς :!::!::oops::oops::oops:

Διαφημίσεις

Αγαπητή Aglaia το μωρό τρώει περίπου κάθε 3ωρο με διαφορά μισή ώρα κάτω μισή ωρα πάνω με συμπλήρωμα πέρίπου 90ml το τελευταίο του γεύμα είναι στις 12 το βράδυ και πινει 120 και έχει φτάσει ναπιεί 200ml :!::shock::shock:(αυτό με προβληματίζει) μετά ξυπνάει περίπου στις 6 το πρωίζητάει όμως το στήθος συνεχώς και γκρινιάζει αν δεν τη βάλω απλά πιπιλάει πιπιλάει και δεν χορταίνει την παίρνει ο ύπνος στο στηθος και μολις τη βαλω κάτω να κοιμηθεί κλαίει και εκεί γίνεται το λάθος τρώει συμπλήρωμα. Μερικές φορές τρωει πολύ περισσότερο απο 90 λες και δεν καταλαβαίνει πόσο πρέπει να φάει και μετά βγάζει συνέχεια γουλίτσες δεν ξέρω τι να κάνω έχω μπερδευτεί :!::!: το μόνο θετικό πιστεύω πως είναι οτι ζητάει το στήθος. Το βάρος της είναι 5kg και είναι 2 μηνών ευχαριστώ προκαταβολικά για το ενδιαφέρον :!::!::!: μονο που ακούς :!::!::oops::oops::oops:

mersy, είσαι στο σπίτι έτσι δεν είναι, δηλαδή δεν δουλεύεις.

Άκουσε να δεις..

Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι το μωρό σου συμπεριφέρεται μια χαρά, εμείς είμαστε οι μεγάλοι που καμιά φορά δεν καταλαβαίνουμε τα σημάδια...

Θα την βάζεις στο στήθος πριν πεινάσει, οκ; Αν πεινάει στις 3 ώρες εσύ θα την βάζεις πιο πριν στις 2 ας πούμε. Επίσης τα 90 ml συμπλήρωμα θα τα μειώσεις σιγά σιγά. Δοκίμασε να της δίνεις 70, όχι παραπάνω, εκτός αν κλαίει. Θα πεινάσει πιο πριν και θα θηλάσει πιο νωρίς...

Σε 2 μέρες θα της δώσεις 50 ml και ούτω καθεξής...

Αυτό που πρέπει να σκέφτεσαι είναι ότι το μωρό πρέπει να θηλάζει όσο πιο συχνά μπορεί και κάθε ώρα, αν χρειάζεται. Ο σκοπός είναι αυξάνουμε τις ώρες θηλασμού, μειώνουμε το συμπλήρωμα. Σε 10-15 μέρες θα μπορέσεις να το σταματήεις και τελείως αν κατανοήσεις ότι στον θηλασμό δεν υπάρχει ωράριο ούτε μέρα ούτε νύχτα....

Αν μετά τον θηλασμό είναι ευχαριστημένο και δεν κλαίει μην του δώσεις συμπλήρωμα... Αν κοιμηθεί στο στήθος αστο να πιπιλάει εκεί... και αυτό το πιπίλισμα βοηθάει πάρα πολύ... Κάνε υπομονή για μερικές μέρες μέχρι να αυξηθεί η παραγωγή...

Για την νύχτα. Να του δίνει λιγότερο συμπλήρωμα το βράδυ (τα 70 ml πυ είπαμε...). Θα ξυπνάει πιο πριν και θα το θηλάζεις. 6 ώρες είναι μεγάλη απόσταση μεταξύ 2 θηλασμών για 2 μηνών μωρό. Αν δεν αντέχεις να κυκλοφορείς μέσα στα άγρια μεσάνυχτα (που κανένας δεν αντέχει δηλαδή, τι λέμε τώρα :shock: ) δοκίμασε να κοιμηθήτε μαζί. Ετσι και θα ξεκουράζεσαι και θα το θηλάζεις ξαπλωμένη.

Επίσης αυτό που λες ότι κλαίει αν το αφήσεις κάτω, δοκίμασες να το ξαναβάλεις στο στήθος... Ένα μωράκι είναι φυσιολογικό να κλαίει μόλις αποχωρίζεται την μαμά του, το συμπλήρωμα απλά το στουμπώνει και πέφτει σε λήθαργο. Έχε το όσο πιο πολύ μπορείς πάνω σου (αγόρασε ένα sling για να νιώθεις πιο άνετα και να έχεις περισσότερη ελευθερία κινήσεων)

WLn5p2.png

[quote name="felinidoc

mersy, είσαι στο σπίτι έτσι δεν είναι, δηλαδή δεν δουλεύεις.

[/quote]...εκτός οτι έχεις ένα κουκλί :shock: σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου ναι δεν δουλεύω έχω άδεια και έχω το χρόνο να ασχοληθώ με το μωρό. τις 6 ώρες ύπνο μου τις έκανε απο νεογέννητο και την ξύπναγα για να φάει.... τώρα όμως αφού τρώει καλά δεν την ξυπνάω και αυτό ειναι το λάθος μου :cry::cry::cry: θα το προσπαθήσω να μειώσω το συμπλήρωμα και ξέχασα να γράψω οτι δεν κάνει ουτε ένα γεύμα χωρίς συμπλήρωμα έχω ακόμα ελπίδα?

θα το προσπαθήσω να μειώσω το συμπλήρωμα και ξέχασα να γράψω οτι δεν κάνει ουτε ένα γεύμα χωρίς συμπλήρωμα έχω ακόμα ελπίδα?

Η μείωση να μην είναι συνολικά πάνω από 120ml το 24ωρο. Αυτό είναι το όριο ασφαλείας. Αν κάνει μία μείωση τώρα περιμένεις τουλάχιστον 4 μέρες για να κάνεις την επόμενη. Εν, τω μεταξύ παρακολουθείς τις πάνες που δεν πρέπει να είναι κάτω από 5.

Είναι πολύ θετικό που το μωρό αναζητά το στήθος και δεν έχεις πρόβλημα συνεργασίας.

Να πάρεις μαγιά της μπύρας σε ταμπλέτες, είναι συμπλήρωμα διατροφής και το βρίσκεις στο φαρμακείο. Η δοσολογία είναι 3 φορές την ημέρα από 7 ταμπλέτες των 300mg (σύνολο 21 ταμπλέτες το 24ωρο, άσχετα με το τι γράφει επάνω η συσκευασία). Τις ταμπλέτες τις παίρνεις μαζί με το φαγητό (πρωί, μεσημέρι, βράδυ).

Έχεις πολλές ελπίδες!!!! :wink:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ :D:D Θα ξεκινήσω τις ταμπλέτες και θα αρχίσω να μειώνω το συμπλήρωμα ελπιζω να πανε όλα καλά :!::!: οταν το μωρο φαει την ποσοτητα απο το συμπληρωμα που εχει μειωθει και συνεχιζει να κλαιει τι κανω :?: το βαζω παλι στο στηθος :?: οι ταμπλετες σιγουρα 7 στοκαθε γευμα μηπως ειναι πολλες :?:

• 2 εβδομάδες μετά...

Αγαπητή Αγλαία αυξήθηκε λίγο το γάλα αλλά η μικρή όταν της μειώνω το ξένο σε μερικά γεύματα κλαίει και θέλει κι άλλο τι να κάνω να την ξαναβάζω στο στήθος ή να της δίνω συμπλήρωμα κι άλλο δεν ξέρω έχω μπερδευτεί και έχω αρχίσει να απογοητεύομαι πάλι τι να κάνω :?::?::cry: έχω ξεκινήσει και τις ταμπλέτες οταν τη βαζω στο στηθος τραβάει λίγο και πιο πολύ πιπιλάεί και κοιμάται στο στήθος ισως περιμένει το γρήγορο με το μπιμπερό φαγητο ε?

Διαφημίσεις

Αγαπητή Αγλαία αυξήθηκε λίγο το γάλα αλλά η μικρή όταν της μειώνω το ξένο σε μερικά γεύματα κλαίει και θέλει κι άλλο τι να κάνω να την ξαναβάζω στο στήθος ή να της δίνω συμπλήρωμα κι άλλο δεν ξέρω έχω μπερδευτεί και έχω αρχίσει να απογοητεύομαι πάλι τι να κάνω :?::?::cry: έχω ξεκινήσει και τις ταμπλέτες οταν τη βαζω στο στηθος τραβάει λίγο και πιο πολύ πιπιλάεί και κοιμάται στο στήθος ισως περιμένει το γρήγορο με το μπιμπερό φαγητο ε?

Mersy την ξαναβάζεις στο στήθος!!... αν το πρόβλημά σου είναι η παραγωγή, με τις θηλαστικές κινήσεις (παραγωγικές ή μη) θα το διεγείρει να παράγει και άλλο γάλα! :wink:

Το να αποκοιμιέται στο στήθος είναι απόλυτα φυσιολογικό... όταν ξυπνήσει θα ξαναθηλάσει!

:wink:

Αγλαια μου βοηθεια!

Σημερα εχει απο το πρωι που το μωρο μου τρωει συχνοτερα απο ποτε κ δεν κοιμαται οσο πριν.

Συγκεκριμενα απο χθες μετα τις 00.00 ξεκιναω που κοιμηθηκε

02.25-02.45 θηλασμος, υπνος 03.00

06.25-06.40 """""""""'', """""". 06.50

08.50-09.10 """""""""", """"""" 09.10

11.20-11.40 """"""""" , """""""" 11.40

14.30-14.45 """"""""" , """"""" 15.00

16.20-16.30 """"""""" , """"""" οχι

16.50-17.05 """"""""" , """"""" 17.30

19.15-19.45 """"""""" ξανα 19.55-20.05 -ΜΠΑΝΙΟ- υπνος οχι

20.20-20.35 """""""""", υπνος οχι

21.30-22.00 """"""""", υπνος οχι

22.45-23.15 """""""" , υπνος οχι

εκανε 4 φορες κακα της συνολο.

Ηταν ανυσηχη απο το τελευταιο γευμα κ μετα, μαλιστα την εβαλα στο κρεβατι μαζι μου πιπιλουσε για παραπανω απο 30 λεπτα το στηθος κ καποια στιγμη το αφησε υστερα το ζητουσε εκνευρισμενη το ξαναεπιανε χωρις να καταφερει να κοιμηθει ωσπου δεν αντεξα να την βλεπω ετσι κ σκεφτηκα να δωσω συμπληρωμα για να δω την αντιδραση της.

Ηπιε 70 ml στις 00.00 ακριβως κ φυσικα κοιμηθηκε.

Πες μου επειγον την γνωμη σου!

Σε ευχαριστω.

Aυτή τη συμπεριφορά θα τη δεις αρκετές φορές! Κάθε φορά που το μωρό θέλει περισσότερο γάλα θηλάζει συχνότερα για 3-4 24ωρα και καταφέρνει να το αυξησει. Κάθε φορά που το μωρό κάνει άλμα ανάπτυξης και αυξάνονται οι ανάγκες του σε γάλα ξέρει τι να κάνει για να το αυξήσει.

Αν τις αυξημένες ανάγκες του μωρού τις αντιμετωπίσεις με συμπλήρωμα, το γάλα δεν θα αυξηθεί και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του μωρού...

Δοξα σοι ο Θεος!

Αρα απλα συνεχιζω να θηλαζω.......

Σε ευχαριστω Αγλαια μου, ενοιωσα πως δεν επαρκουσα για το παιδι μου.

Ανυπομονω για την επομενη Τριτη που θα ζυγιστει. Ελπιζω να μου δειξει οτι τρωει καλα.

Χιλια ευχαριστω, προσωπικα αν σε αυτη την φαση δεν ειχα εσενα..Σιγουρα θα αλλαζα πορεια. Να εισαι καλα κ συ κ οι αγαπημενοι σου. :D

Ξερεις πως αν σε αυτο το forum δεν υπηρχες εσυ, που με τοσο κουραγιο συνεχιζεις να μας συμβουλευεις, τιποτα δεν θα ηταν το ιδιο?

Νοιωθω πως μου συμπαραστεκεσαι πιο πολυ απο ολους. Με βγαζεις απο τις δυσκολιες κ τα αδιεξοδα μου. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.

Διαφημίσεις

να εκμεταλευτω ακομη μια φορα τις γνωσεις σου?

διαβαζοντας αλλες απαντησεις σου βλεπω να αναφερεσαι συχνα στην καμπυλη αναπτυξης.

η κορη μου γεννηθηκε 3.420 στις 06.03. υψος δεν μετρηθηκε..δεν ξερω γιατι.

οταν φυγαμε απο την κλινικη ο παιδιατρος δεν την ζυγισε, την ξαναειδε στις 11.03 ειχε βαρος 3325 κ υψος 48.5 εκ. περιμετρο κεφαλης 33

να αναφερω οτι την ζυγιζει με τα ρουχα! :shock: πραγμα που οπως εμαθα απο σενα ειναι λαθος.

κατ'αρχην σε ποια καμπυλη ανηκει το μωρο μου?

τι βαρος πρεπει να περιμενω την Τριτη 25.03 που θα την ξαναπαω?

κοιταζω τις καμπυλες κ προσπαθω να καταλαβω αν ανηκει στην 25 ή παραπανω...

Ανυπομονω για την επομενη Τριτη που θα ζυγιστει. Ελπιζω να μου δειξει οτι τρωει καλα.

Για μερικά μωρά είναι φυσιολογικό να επανέρχονται στο βάρος γέννησης μέχρι το τέλος της 3ης εβδομάδας. Μετά από αυτή την εβδομάδα το μωρό θα πρέπει να βάζει 175-200 γραμμάρια κάθε εβδομάδα.

Πολλοί γιατροί για να παρασύρουν τις μητέρες στο συμπλήρωμα λένε ότι το μωρό πρέπει να βάζει 200γρ την εβδομάδα από την έξοδό του από την κλινική κάτι που δεν ισχύει.

Πρόσφατα έτυχε παιδίατρος να λέει ότι το μωρό πρέπει να βάζει 300γρ την εβδομάδα, προφανώς ήξερε ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες και θα ήταν εύκολο μετά να πει στη μαμά ότι το γάλα της δεν φτάνει και πρέπει να δωσει συμπλήρωμα...

Αν δεν τα καταφέρουν στην αρχή το κάνουν μετά τον 3ο μήνα που το μωρό φυσιολογικά αρχίζει να βάζει περίπου το μισό του βάρους που έβαζε μέχρι τότε (δηλαδή 400 γρ το μήνα ή 100 γρ την εβδομάδα)...

κατ'αρχην σε ποια καμπυλη ανηκει το μωρο μου?

τι βαρος πρεπει να περιμενω την Τριτη 25.03 που θα την ξαναπαω?

κοιταζω τις καμπυλες κ προσπαθω να καταλαβω αν ανηκει στην 25 ή παραπανω...

Μονο το βαρος γεννησης ανηκει στην 50η, το υψος που μετρηθηκε 5 μερες μετα ανηκει στην 25η και η περιμετρος κεφαλης που επισης μετρηθηκε 5 μερες μετα βρισκεται μεταξυ 10ης και 25ης. Βγαλε μια φωτοτυπια τους πινακες του βιβλιαριου και σημειωνε εκει πανω τις μετρησεις με κουκιδες, ετσι ωστε να παρακολουθεις την καμπυλη που σχηματιζουν οταν τις ενωνεις μεταξυ τους. (αφου, οπως καταλαβα, ο παιδιατρος δεν μπαινει στον κοπο να σχεδιασει την καμπυλη στους πινακες. Το οτι τη ζυγιζει με τα ρουχα ειναι καραλαθος, δεν το εχω ξανακουσει! Πρεπει να βγαζει και τα ρουχα, αλλά φυσικα και την πανα!)

Το λιγοτερο βαρος που περιμενεις να δεις ειναι αυτο που ειπε κι η Αγλαϊα, δηλ. 25-30 γρ τη μερα.

Το οτι τη ζυγιζει με τα ρουχα ειναι καραλαθος, δεν το εχω ξανακουσει! Πρεπει να βγαζει και τα ρουχα, αλλά φυσικα και την πανα!)

Κι όμως έχει ξανασυμβεί!!! Άντε μετά να συγκρίνεις ζυγίσεις... :?

Σε μενα είχε συμβεί απο τον ίδιο παιδίατρο, το θεώρησα απαράδεκτο να ζυγίζει με τα ρούχα και τώρα μας παρακολουθεί παιδίατρος η οποία έχει θηλάσει το παιδί της δύο χρόνια. Είμαι πολύ ευχαριστημένη, τον υποστηρίζει τον θηλασμό και δεν σε αγχώνει αν το μωρό δεν παίρνει πολύ βάρος.

.png

Τον τελευταίο μήνα, (χωρίς να καταλάβω πως άρχισε και πως συνεχίστηκε), ο μπέμπης θηλάζει μόνο από τον δεξί μαστό. Όταν τον τοποθετώ στον αριστερό πιπιλάει λίγο και μετά βγαίνει. Στο άλλο στήθος την ίδια ακριβώς στιγμή θηλάζει ικανοποιητικά. Προσπαθώ κατά τους νυχτερινούς θηλασμούς να τον τοποθετώ στον μαστό που δεν προτιμά αλλά δεν είμαι πάντα σίγουρη αν κάνει καταποτικές κινήσεις ή απλά πιπιλά. Συνήθως στην αρχή καταπίνει και μετά πιπιλά . Εξάλλου το βράδυ αποκοιμιέται αμέσως (κι εγώ μαζί του).

Γενικά υπάρχει ασυμμετρία στην παραγωγή και μάλλον ο μπέμπης προτιμά το μαστό με τη μεγαλύτερη ροή.

Οπτικά το μέγεθος των δύο μαστών είναι διαφορετικό. Επίσης όταν περνάνε κάποιες ώρες χωρίς να θηλάσω ο δεξιός υπερφορτώνεται ενώ ο αριστερός διατηρείται στο ίδιο μέγεθος.

Η διαρκής προτίμηση στο δεξί μαστό με τη μεγαλύτερη παραγωγή είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί κι άλλο η παραγωγή στον αριστερό μαστό...

Μιλώντας για επαναγαλακτισμό ,σκέφτηκα μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσω προσπάθειες να αυξηθεί η παραγωγή από το αριστερό στήθος, έτσι ώστε να δείξει πάλι ενδιαφέρον ο μπέμπης μας...

Να ξεκινάς το θηλασμό πάντα από τον αριστερό μαστό. Εφάρμοσέ το λίγες μέρες και πες μου αν αλλάζει κάτι.

Λοιπόν,τα νέα μας. Προσπαθούσα να ξεκινώ το θηλασμό από τον μαστό με την μειωμένη παραγωγή-τον αριστερό- αλλά αναζητούσε τον άλλον!!! Έχει βελτιωθεί η παραγωγή αλλά δεν έχει φτάσει στα ίδια επίπεδα με τον δεξιό. Συνήθως ξεκινάμε τον θηλασμό από τον δεξιό μαστό, μετά παίζει και αναζητά και τον άλλο!!! Τη νύχτα του προσφέρω να θηλάζει από τον αριστερό αλλά όταν πεινάει δεν του αρκεί και καταλήγει να θηλάζει και από τους δύο!!! Τελικά αντλήσεις δεν είχα το κουράγιο να κάνω...

Λοιπόν,τα νέα μας. Προσπαθούσα να ξεκινώ το θηλασμό από τον μαστό με την μειωμένη παραγωγή-τον αριστερό- αλλά αναζητούσε τον άλλον!!! Έχει βελτιωθεί η παραγωγή αλλά δεν έχει φτάσει στα ίδια επίπεδα με τον δεξιό. Συνήθως ξεκινάμε τον θηλασμό από τον δεξιό μαστό, μετά παίζει και αναζητά και τον άλλο!!! Τη νύχτα του προσφέρω να θηλάζει από τον αριστερό αλλά όταν πεινάει δεν του αρκεί και καταλήγει να θηλάζει και από τους δύο!!! Τελικά αντλήσεις δεν είχα το κουράγιο να κάνω...

Δεν έχεις λόγο να κάνεις αντλήσεις εδω που φτάσατε! Συνεχίστε έτσι! :)

Υπαρχει καποιος τροπος να ζητησω ευγενικα να την ζυγιζει γυμνη?

'Η να την πηγαινω καθε φορα με τα ιδια ρουχα?

Ο παιδιατρος ειναι ο καλυτερος της πολης μας...και μαλιστα με στηριξε κ με στηριζει αρκετα με τον θηλασμο. Οι αποψεις του ειναι σωστες αν μαλιστα συγκρινω με το τι εχει λεχθει εδω μεσα κατα καιρους. Στην κλινικη οταν του ειπα πως με πιεζουν να δωσω συμπληρωμα χωρις λογο τους το απαγορεψε κατηγορηματικα!

Γιατι να μην κανει κ το ζυγισμα σωστα? :(

στη θέση σου, θα ακουμπούσα το μωρό πάνω στο εξεταστήριο και θα το ξέντυνα μόνη μου.. αν με ρωτούσε ή μου έλεγε ότι δε χρειάζεται, θα του έλεγα με ένα χαμόγελο " το παιδί έχει κατουρήσει και η πάνα μόνο ζυγίζει ένα κιλό" :lol::lol:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...