Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Αποφάσισα να το προστατέψω,έστω κι αν γίνομαι υπερβολική και να περιμένω ως την πρωτοχρονιά τουλάχιστον...αν και μου κανει εντυπωση πως γινεται αφου επινε οσο ημουν αρρωστη να μην κολλησε!!

Γίνεται, γιατί με το γάλα σου του έδινες ακριβώς τα αντισώματα που έφτιαχνε ο οργανισμός σου για τον πολύ συγκεκριμένο ιό! Για το λόγο αυτό ήταν και είναι απαραίτητο να συνεχιστεί ο θηλασμός με προφυλάξεις, όπως το πλύσιμο των χεριών κλπ.

Ο θηλασμός συνεχίζεται και όταν η μαμά έχει ίωση, όσο υψηλό πυρετό και να έχει, και μάλιστα προστατεύει το μωρό ακριβώς γιατί του δίνει αντισώματα για τη συγκεκριμένη ίωση! Συνήθως όταν η μαμά είναι άρρωστη, τα μωρά αυξάνουν τους θηλασμούς γι' αυτόν ακριβώς το λόγο.

Δεν ξέρω τι έχεις αποφασίσει να κάνεις τελικά μέχρι την πρωτοχρονιά, όμως αν θέλεις να συνεχίσεις το θηλασμό χωρίς να βάζεις στην παρούσα φάση το μωρό στο στήθος, είναι απαραίτητο να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο

(δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862 για τα τηλέφωνα των εταιρειών που τα νοικιάζουν... δεν ξέρω τώρα μήπως λόγω εορτών θα έπρεπε να απευθυνθείς σε κάποιο μαιευτήριο, δεν ξέρω αν νοικιάζουν εκεί, λογικά οι εταιρείες θα έχουν κλείσει).

Οπωσδήποτε πρέπει να γίνονται αντλήσεις περίπου ανά 2 ώρες για 15 λεπτά κάθε φορά, όμως το θήλαστρο που έχεις δεν προσφέρει τίποτα και θα σε οδηγήσει σε μείωση.

Για το σκληρό σημείο βοηθάνε χλιαρές κομπρέσες πριν το θηλασμό, μασάζ και να βάζεις το μωρό έτσι ώστε το σαγόνι του να είναι στραμένο προς το σημείο εκείνο.

Το ξένο γάλα πρέπει να το κόψεις σταδιακά και με προσοχή!

Καλή ανάρρωση σας εύχομαι και καλές γιορτές να έχετε!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

συνονόματη Μαριάνθη,

κόψε μαχαίρι την ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι (προσοχή στα κρυμμένα!)

το στήθος μετά από κάθε θηλασμό να το πλένεις με ξυδόνερο, και λογικά μπορείς να βάζεις και την αλοιφή που βάζεις στο μωρό.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Δεν ξέρω τι έχεις αποφασίσει να κάνεις τελικά μέχρι την πρωτοχρονιά, όμως αν θέλεις να συνεχίσεις το θηλασμό χωρίς να βάζεις στην παρούσα φάση το μωρό στο στήθος, είναι απαραίτητο να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο

......Οπωσδήποτε πρέπει να γίνονται αντλήσεις περίπου ανά 2 ώρες για 15 λεπτά κάθε φορά, όμως το θήλαστρο που έχεις δεν προσφέρει τίποτα και θα σε οδηγήσει σε μείωση.

...Κατ'αρχην σ'ευχαριστω για την απάντηση σου...

Το να νοικιάσω τώρα θήλαστρο το βλέπω κι εγώ δύσκολο...πιστεύεις οτι αν συνεχίσω να αντλώ για 5 -6 ακόμη ημέρες θα πάθω ανεπανόρθωτη ζημιά?

Γιατί σκοπεύω να επανέλθω δραστικά στον θηλασμό μετά,και επειδή λές οτι πρέπει να γίνει σταδιακά,θα δίνω στην αρχή ένα συμπλήρωμα απο το ξένο αφού θηλάσω,με σκοπό την αντικατάστασή του...

Αυτό σκέφτηκα να κάνω και ελπίζω να μην είναι αργά σε 5 μέρες που υποθετικά πάντα,ο μεγάλος μου δεν θα μεταδίδει πλέον τον ιό!

απο την άλλη το πιστεύω κι εγώ αυτό που λές με τα αντισώματα,απλά όλοι αυτοί οι γιατροί με τρόμαξαν...Δεν θα έπρεπε να τα ξέρουν αυτά?Τι στο καλό,παιδίατροι είναι!

Πιστεύω οτι αν πλένεις τα χέρια σου και προσέχεις, μπορείς να θηλάσεις το μωράκι σου αν δεν κάνω λάθος.

Αφού δεν έχεις νοσοκομειακό θήλαστρο, συνέχισε τις αντλήσεις μ'αυτό που έχεις. Πρέπει να αντλείς κάθε 2 ώρες το λιγότερο, και τουλάχιστον 16 λεπτά από τον κάθε μαστό.

Μετά τις γιορτές φρόντισε να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό, γιατί θα έχει μειωθεί η παραγωγή σου, και θα χρειαστεί να την αυξήσεις.

Θα βάζεις το μωράκι στο στήθος πρώτα, και μετά όταν δίνεις συμπλήρωμα θα αντλείς για 10 λεπτάκια. Σιγά σιγά θ'αυξηθεί η παραγωγή σου και θα μειώνεις το συμπλήρωμα.

Να προσθέσω, οτι τώρα που δίνεις στο μωράκι μπιμπερό, φρόντισε να έχει πολύ μικρή τρυπούλα, ωστέ να μη συνηθίσει στην πιό γρήγορη ροή απ'το μπιμπερό. Όταν αναποδογυρίζεις το μπιμπερό δεν πρέπει να στάζει.

Καλά Χριστούγεννα, και να σου ζήσουν τα παιδάκια σου! Για την παραγωγή μην ανησυχείς.Μπορείς να την αυξήσεις μιά χαρά εφόσον το θέλεις! Ό,τι απορίες έχεις, να μπαίνεις να ρωτάς.

Bebe –q να σου ζήσει το μωράκι σου. Λυπάμαι που σας βρήκαν οι γιορτές σε αυτήν την κατάσταση και εύχομαι να είναι όλα σύντομα περαστικά.... δεν θα μπορούσα να σου απαντήσω με τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις αλλά στην θέση σου θα ρώταγα τον γιατρό το εξής¨

Αν υποθετικά μιλάμε πάντα δεν υπήρχε κανένας κοντά να σε βοηθήσει και να φροντίσει το μωρό σου τι θα έκανες. Δεν θα μπορούσες να το θηλάσεις και να το φροντίσεις παίρνοντας ίσως κάποια μέτρα προφύλαξης?? Π.χ κάποια μάσκα ίσως την ώρα που θηλάζεις? Πέρα δηλ. Απο τα αντισώματα ένα νεογέννητο έχει απόλυτη ανάγκη τη μαμά του (και η μαμά αυτό) δεν είναι κάπως σκληρό να είναι μακριά της? Δεν υπάρχουν εναλλακτικές?? Τίποτα δεν είναι ανεπανόρθωτο απλά το ερώτημα είναι αν πρέπει να μπείς σε αυτήν την διαδικασία......εκφράζω και εγώ απορίες όπως βλέπεις γιατί δεν μπορώ να σε προτρέψω να σπάσεις την καραντίνα (αν και με το χέρι στην καρδιά εγώ θα το θήλαζα το μωρό με δική μου ευθύνη στην τελική χωρίς να λεω ότι αυτό είναι και απόλυτα σωστό)

επίσης δεν κατάλαβα τελικά είχες και εσύ τη γρίπη ή μόνο ο μεγάλος?

Διαφημίσεις

Μετά τις γιορτές δεν θα μου χρειάζεται πιά το θήλαστρο,αφού θα έχουν περάσει οι μέρες και θα μπορώ να θηλάσω κανονικά..θέλω να πώ οτι για τόσο λίγο,φαντάζομαι οτι κάνω δουλειά και μ'αυτό που έχω.....

Τη γρίπη την κόλλησα εγώ στο μωρό μου,αφού πρώτα αρρώστησα εγώ και ύστερα εκείνο...Το θέμα είναι οτι έχω τόσο πολύ μπερδευτεί που δεν ξέρω πλέον πραγματικά τι είναι σωστό να κάνω και τι όχι!!Το πόσο πολύ μου λείπει να το έχω επάνω μου δεν περιγράφεται...Όταν πεινάει και το ακούω που κλαίει τρελλαίνομαι...πιστεύω οτι του δημιουργώ κενό αφήνοντάς το όλη την ημέρα μέσα στο πορτ μπεμπέ να κοιμάται και να το ταϊζει η γιαγια του με το μπιμπερό...αν όμως κολλήσει θα χρειαστεί να νοσηλευτεί και τότε θα είναι χειρότερα....

Απο τη μία το ένα,απο την άλλη το άλλο....

Σχεδιάζαμε να τα ντύσουμε και τα 2 αγιοβασιλάκια και να βγούμε ολοι μαζί φωτογραφίες μπροστά στο δεντράκι,τα πρώτα του χριστουγεννάκια....και τώρα φοβάμαι να το πλησιάσω .....και σημερα κοιμόμαστε απο τις 8......

Λεω αυτές τις βλακειες ενω το θέμα είναι άλλο ... Μα όλα αυτά μου έχουν στοιχήσει...

ειναι οι χειροτερες γιορτες που εχω κανει ποτε....Το μεγάλο μου βηχει σαν τρελλό,το μικρό μου με χρειάζεται,δεν ξέρω σε ποιό να πρωτοτρέξω,πονάει το στήθος μου,και η καρδιά μου μαζί....

Απλά προσπαθώ να κρατηθώ απο το οτι έμειναν ακόμη 5 μέρες μέχρι την ίαση του μικρού...Θέλω πολύ να θηλάσω αλλα φοβάμαι οτι θα το θέσω σε κίνδυνο....γιατί κανείς γιατρός ως τώρα δεν μου έδωσε μιά απάντηση με σιγουριά σχετικά με τον θηλασμό,εκτός απο το να μείνω μακρυα......

Καλησπέρα, χρόνια πολλά και να σας ζήσει το μικρούλι σας. Πριν 1 μήνα περάσαμε ακριβώς μα ακριβώς τα ίδια, εγώ, ο άντρας μου και η μεγάλη μου κόρη κολλήσαμε κάποια γρίπη, ίσως και τη νέα γρίπη, αλλά ευτυχώς δεν πήγαμε νοσοκομείο. Το μωράκι μας σήμερα γίνεται 3 μηνών, φαντάσου λοιπόν μια φρίκη που τράβηξα τότε μην τυχόν και το κολλήσουμε. Εγώ ήμουν σε προσπάθεια επαναγαλακτισμού, θήλαζα αλλά όχι αποκλειστικά. Το δίλημμα ήταν τεράστιο, να κρατήσω το μωρό σπίτι και να τηρώ βέβαια όλους τους κανόνες υγειινής ή να το αφήσω στη μαμά μου, οπότε θηλασμός γεια σας και ό, τι κάνω με το θήλαστρο. Τελικά στη μαμά μου η μπέμπα έμεινε 3 μέρες και δεν άντεξα, πήγα και την πήρα και της άφησα για άλλες 3 μέρες το μεγάλο μου κοριτσάκι, αφού δεν μπορείς να περιορίσεις ένα παιδάκι μέσα στο σπίτι του και να του βάλεις μάσκα! Οι γιατροί σε δίλημμα και αυτοί, ναι μεν ο θηλασμός προσφέρει αντισώματα αλλά αν κολλήσει το μωρό, άστα να πάνε. Εγώ και ο άντρας μου σχεδόν είμασταν συνέχεια με μάσκες μέσα στο σπίτι, έπλενα συνεχώς χέρια, ρούχα κτλ, χάλασα ένα μπουκάλι αντισηπτικό, άνοιξαν τα χέρια μου από αυτό, αλλά ο θηλασμός, θηλασμός, είχα συζητήσει και το θέμα με κορίτσια από το foroum και όλες ήταν υπέρ του να έχω το μωρό κοντά μου. Τελικά όλοι αναρρώσαμε από αυτή την παλιογρίπη και το μωρό δεν κόλλησε. Τυχαία μάλιστα σήμερα βρήκα στην κατάψυξη ένα μπουκαλάκι αντλημένο γάλα από τότε που ήμουν άρρωστη και το έδωσα στο μωρό. Αυτή είναι η δικιά μας οικογενειακή εμπειρία από γρίπη, έχοντας βρέφος στο σπίτι. Η τελική απόφαση είναι δική σου.

Ο μικρος ειχε ασπρο στην γλωσσιτσα του και εγω το ζωον νομιζα οτι ηταν απο το γαλα..Δεν πηρα τηλ τον γιατρο παρα οταν ειδα οτι το πραγμα γινοταν λιγο αηδιαστικο με πρασινους κοκους και μου ειπε οτι ειναι στοματιτιδα...μου αρχισε το σιροπι nystamisin kai daktarel oral gel απο το Σαββατο αλλα δεν εχω δει καμμια μα καμμια βελτιωση...να σημειωσω οτι εδω και 10 μερες οταν βαζω τον μικρο στο στηθος νιωθω σαν τσιμπηματα απο βελονες και το γαλα να κατεβαινει...νομιζα οτι οφειλοταν στην ροη του γαλακτος αλλα σε ενα αλλο τοπικ ειδα για την καντιντιαση...οφειλεται λεει σε εναν μυκητα cadida...αυτο το εχω εγω και το περναω στο μωρο μεσω του θηλασμου, γι αυτο δεν περναει η στοματιτιδα???Πως αντιμετωπιζεται????Πρεπει να πιω κατι ή να πλενω τις ρογες μου ή να βαζω αλοιφη μετα απο καθε θηλασμο???

O γιατρός που σου έδωσε το gel, θα έπρεπε να σου πει να το βάζεις ΚΑΙ στις θηλές πριν το θηλασμό για να αλοίφεται καλά στο στόμα του παιδιού και μετά το θηλασμό για να κάνεις θεραπεία εσύ.

Ο μύκητας μπορεί να μεταδωθεί και από το μωρό στη μαμά. Δεν ξέρουμε από ποιον ξεκίνησε.

Επισης ο μικρος στις 28/11 ηταν 3870 και σημερα 24/12 ειναι 4970...θηλαζει και απο τα δυο στηθη εκτος απο το βραδυ που μερικες φορες θηλαζει μονο απο το ενα...το αλλο το αδειαζω με θηλαστρο!Αν το κανει αυτο αλλη μια φορα ενωνω τα δυο γαλατα και τα αποθηκευω!κανω καλα ή μηπως δεν κανει να ενωνωνται γιατι χαλαει η συσταση τους? Εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι πριν μου εκανε κιτρινα και πρασινα κακα για πρωτη φορα...τι να κανω???συνεχιζω οπως παει και αν δω παλι πρασινα κοιταζω για υπερπαραγωγη??μπορει τα πρασινα κακα να οφειλονται απο τον μυκητα???

Τα πράσινα κακά δεν έχουν σχέση με το μύκητα.

Τα γαλατα μπορείς να τα αναμειγνύεις μόνο αν έχουν την ίδια θερμοκρασία. Πχ να έχουν και τα δύο θερμοκρασία ψυγείου.

Γενικά δεν κάνεις καλά που αντλείς γιατί εδραιώνεις παραγωγή μεγαλύτερη από την αναγκαία.

ειμαι τοσο μπερδεμενη και ο παιδιατρος ψιλοασχετος απο θηλασμο...

το ότι η θεραπεία της καντιντίασης ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται ταυτόχρονα σε σένα και το μωρό ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ, όσο άσχετος και να είναι με το θηλασμό.

Μολις πηρα τον γιατρο τηλ!!!!ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ!!!!Αρκει να μην κανει σαν τις κατσικας και να μην υπαρχει αιμα.Του μιλησα για υπερπαραγωγη και φανηκε οτι δεν ηξερε καν τι ειναι...

Φυσικά και μας ενοχλούν. Είναι ένδειξη υπερπαραγωγής.

Είναι πολύ άσχετος...

οσο για το μικροβιο

ποιο μικρόβιο;;;;;

για καντιντίαση μιλάμε που είναι μύκητας.

μου ειπε να βαζω fucidin και fucicod εναλλαξ

και να ξεπλενομαι με eubos σαπουνι πριν απο καθε θηλασμο για να αποκλεισουμε το γεγονος να του το περναω αν εχω καντιντιαση...ολα αυτα πανω στις θηλες μου δεν θα τις επιβαρυνουν???κανονικα λενε οτι θελει μονο νερακι ή ακομα καλυτερα γαλα και στον αερα να στεγνωσουν.

Σου έδωσε

daktarel oral gel

αυτό είναι αρκετό και για τη θεραπεία στις θηλές

ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΝΤΙΝΤΙΑΣΗ

Όταν η μαμά θηλάζει, η θεραπεία της καντιντίασης γίνεται με τη στοματική γέλη που γίνεται η θεραπεία στο στόμα του παιδιού.

ο γιατρός δεν ξέρει τι να κάνει ούτε σε μια καντιντίαση που εμφανίζει η μαμά, δεν έχει και την απλή λογική να σου δώσει το τζελ που είναι στοματικό και δεν χρειάζεται να το ξεβγάζεις

Με το θηλασμό είναι πανάσχετος, σε μια καντιντίαση τον πιάνει πανικός... τί είναι αυτό που μπορεί να κάνει;

Αγλαια διαβαζω εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28811&page=2 και εχω παθει σοκ...πως δεν το πηρα χαμπαρι πιο νωρις και επιβαρυνω και το παιδι μου με τον μυκητα????

Τι εννοείς το επιβαρύνεις;

Μπορεί να το έχεις μεταδώσει εσύ, αλλά μπορεί να σου το μετέδωσε αυτό.

Αν εχεις καποια συμβουλο θηλασμου να μου την συστησεις να παω μπας και καταφερω να αντιμετωπισω την κατασταση.ΚΑι απο σημερα ξεκιναω και διατροφη.

Στην παρούσα φάση δεν θα σε βοηθήσει η σύμβουλος. Ο γιατρός σου έδωσε θεραπεία με στοματική γέλη για το παιδί, θα χρησιμοποιήσεις το ίδιο και για σένα.

Διαφημίσεις

...

Το να νοικιάσω τώρα θήλαστρο το βλέπω κι εγώ δύσκολο...πιστεύεις οτι αν συνεχίσω να αντλώ για 5 -6 ακόμη ημέρες θα πάθω ανεπανόρθωτη ζημιά?

Γιατί 5-6 ημέρες. Ανοίγουν τη Δευτέρα. Αν θα συνεχίσεις να αντλείς θα πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε νοσοκομειακό θήλαστρο για να επαναφέρεις την παραγωγή.

Κάθε μέρα που περνάει θα σου πολλαπλασιάζει τον κόπο και το χρόνο που απαιτείται για την επαναφορά της γαλουχίας.

Αυτό σκέφτηκα να κάνω και ελπίζω να μην είναι αργά σε 5 μέρες που υποθετικά πάντα,ο μεγάλος μου δεν θα μεταδίδει πλέον τον ιό!

απο την άλλη το πιστεύω κι εγώ αυτό που λές με τα αντισώματα,απλά όλοι αυτοί οι γιατροί με τρόμαξαν...Δεν θα έπρεπε να τα ξέρουν αυτά?Τι στο καλό,παιδίατροι είναι!

Αν τα ήξεραν, θα σου έλεγαν όλοι το ίδιο. Δεν ήξεραν και ο καθένας αυτοσχεδίαζε.

Πιστεύω ότι το να μην θηλάζεις το μωρό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να το θηλάζεις.

Το αφήνεις χωρίς αντισώματα και αν τελικά κολήσει θα είναι δραματικό.

Αν θηλάζεις το τροφοδοτείς συνέχεια με τα αντισώματα.

Αρκούν οι απλοί κανόνες υγιεινής (καλό πλύσιμο χεριών ).

Το μεγάλο μου βηχει σαν τρελλό,το μικρό μου με χρειάζεται,δεν ξέρω σε ποιό να πρωτοτρέξω,πονάει το στήθος μου,και η καρδιά μου μαζί....

Απλά προσπαθώ να κρατηθώ απο το οτι έμειναν ακόμη 5 μέρες μέχρι την ίαση του μικρού...Θέλω πολύ να θηλάσω αλλα φοβάμαι οτι θα το θέσω σε κίνδυνο....γιατί κανείς γιατρός ως τώρα δεν μου έδωσε μιά απάντηση με σιγουριά σχετικά με τον θηλασμό,εκτός απο το να μείνω μακρυα......

Το μικρό έχει προτεραιότητα. Με αυτό θα πρέπει να μείνεις και το μεγάλο θα πρέπει να το φροντίζει κάποιος άλλος.

Η υγεία του μικρού είναι πολύ πιο ευαίσθητη.

Αν μπορείς να συμβουλευτείς το νεογνολογικό του Αττικού Νοσοκομείου, η νεογνολόγος Γιούλα Μέξη Μπουρνά, είναι και σύμβουλος θηλασμού. Αν τη βρεις θα σου δώσει πιο έγκυρες πληροφορίες.

Περαστικά σας!

Αγλαια σε εχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες σου.

Παραλληλα με την γελη να δοκιμασω και acidophilus στο μωρο αλλα και grapefruit seed??Γελη μου εχει πει να βαζω τρεις φορες την μερα στο μικρο...αλλες τοσες βαζω και σε μενα ή καθε φορα που θηλαζω?Η Palladin πιο πανω μιλησε για ξυδονερο...τι κανω δλδ??πλενω στηθος πριν τον θηλασμο (δεν θα απωθει η μυρωδια του ξυδιου το μωρο?) ή μετα τον θηλασμο??Την αντληση σε οσα γευματα δεν κανει το μωρο το βραδυ την σταματω αμεσως??Ή παω σταδιακα??Και αδειαζω πχ 30μλ μετα 20μλ και μετα 10 και μετα τπτ??Για τον παιδιατρο εχεις απολυτο δικιο...μηπως μπορεις με πμ να μου συστησεις καποιον απο Αθηνα (μενω Περιστερι) αλλα οπου και να ειναι ειμαι διατεθειμενη να παω, που να μπορει υπευθυνα να με καθοδηγει και να μην ειναι παντελως ασχετος με θεματα θηλασμου???

Πολλες αποριες αλλα και πολυ μεγαλη η βοηθεια που προσφερεις...το λεω συνεχεια και ισως γινομαι και κουραστικη αλλα οι συμβουλες σου ειναι βαλσαμο για τις ανησυχιες μας και τους προβληματισμους μας...

Καλα Χριστουγεννα στην οικογενεια σου και να χαιρεσαι το παιδακι σου :)

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Η Palladin πιο πανω μιλησε για ξυδονερο...τι κανω δλδ??πλενω στηθος πριν τον θηλασμο (δεν θα απωθει η μυρωδια του ξυδιου το μωρο?) ή μετα τον θηλασμο??Τ

να σου πω, αυτή την οδηγία την βρήκα στο βιβλίο της Πατσούρου, αλλά από τη στιγμή που βάζεις το τζελ μάλλον είναι περιττό.

Καλή συνέχεια!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Κοριτσια καλησπερα και παλι...Εχω εναν μπεμπη 13 ημερων και θηλαζουμε αποκλειστικα...Το θεμα ειναι οτι το μωρο μου θηλαζει συνεχεια και διαβαζοντας το βιβλιο της Πατσουρου μαλλον προκειται για φαση ταχειας αναπτυξης...Ειχε καμια αναλογη εμπειρια?Τα χωπαιξει η αληθεια ειναι...Δεν κοιμαται παρα ελαχιστα θελέι συνεχεια το στηθος κοιμαται μονο επανω μου και τωρα για να γραψω τον κραταει για λιγαλεπτα η μαμα μου.Με ταιζουνε στο στομα δεν μπορω ουτε τουαλετα να παω...εχω εξαντληθεί αλλα δεν τα παραταω...Ποσο διαρκει αυτη η φαση?Να πω οτι γεννηθηκε 3680 και δεν εχασε καθολου βαρος οταν βγηκαμε..Ειναι πολυ φαγανος και στις 11 μερες τον ζυγισα και ηταν 4κιλα και 30 γραμμαρια.

Παρηγορηστε με καποιος....

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Διαφημίσεις

ΚΟΡΙΤΣΑΡΕΣ ΜΟΥ!

Σήμερα πήρα την απόφαση και θήλασα το μωράκι μου,μετά απο ένα καλό μπάνιο,απο το στήθος μου πάλι έσταζε το γάλα....Του έδωσα λοιπόν και έφαγε,και έβγαλα το υπόλοιπο με το θήλαστρο...Φροντίζω μεν και το άλλο μου μωρό,απλά πηγαίνω στο μικρό μόνο για να φάει και πάντα με πλυμένα χέρια με dettol και μάσκα όταν είμαι απο πάνω του....'Ανοιξα τη μπαλκονόπορτα ν'αεριστεί και ο χώρος,και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά!.

...και μιάς που καθόταν και ο μπαμπάκας μας σήμερα,στολίσαμε και το δεντράκι και ντυθήκαμε και αγιοβασιλάκια... :)

Δεν είναι μέρα αυτή σήμερα για να την περνά κανείς μίζερα....

Νομιζω κι εγώ οτι έχει απο το γάλα μου αντισώματα το μωράκι μου,οπότε καταβάθος θέλω να πιστεύω οτι δεν κινδυνεύει στην πραγματικότητα,αφου πλέον έχοντας περάσει τον ιό,έχω και εγω η ίδια αντισώματα στον οργανισμό μου.

Τώρα το να αφήσω τον μεγάλο μου στη μαμά μου (την βάζω να φοράει μάσκα ωστε να προστατεύεται κι εκείνη) φοβάμαι να μην κολλήσει κι εκείνη γιατί έχει και καρδιά...

Είναι μπρός γκρεμός και πίσω ρέμμα,αλλα δε μπορεί να χωριστεί μια οικογένεια και να είμαστε έτσι μέσα στο σπίτι....Οπότε είπαμε,οτι θα κάνουμε μεν αυτά που πρέπει,αλλα με μεγάλη προσοχή όσων αφορά το θέμα υγιεινής.Δηλ,πλυμένα χεράκια απο το ένα μωρό στο άλλο,μάσκες να κοιμούνται σε χωριστά δωμάτια και να αερίζω τους χώρους....

Αυτά!...αν και ακόμη φοβάμαι,δεν σας κρύβω οτι εν μέρει ανακουφίστηκα....Ελπίζω οτι όλα θα πάνε απλώς καλά....

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ....

Και ο Θεός βοηθός λέμε......

Το μικρό έχει προτεραιότητα. Με αυτό θα πρέπει να μείνεις και το μεγάλο θα πρέπει να το φροντίζει κάποιος άλλος.

Η υγεία του μικρού είναι πολύ πιο ευαίσθητη.

Αν μπορείς να συμβουλευτείς το νεογνολογικό του Αττικού Νοσοκομείου, η νεογνολόγος Γιούλα Μέξη Μπουρνά, είναι και σύμβουλος θηλασμού. Αν τη βρεις θα σου δώσει πιο έγκυρες πληροφορίες.

Περαστικά σας!

Ευχαριστώ πάρα πολύ,θα προσπαθήσω να μιλήσω και μαζί της!!

Κοριτσια καλησπερα και παλι...Εχω εναν μπεμπη 13 ημερων και θηλαζουμε αποκλειστικα...Το θεμα ειναι οτι το μωρο μου θηλαζει συνεχεια και διαβαζοντας το βιβλιο της Πατσουρου μαλλον προκειται για φαση ταχειας αναπτυξης...Ειχε καμια αναλογη εμπειρια?Τα χωπαιξει η αληθεια ειναι...Δεν κοιμαται παρα ελαχιστα θελέι συνεχεια το στηθος κοιμαται μονο επανω μου και τωρα για να γραψω τον κραταει για λιγαλεπτα η μαμα μου.Με ταιζουνε στο στομα δεν μπορω ουτε τουαλετα να παω...εχω εξαντληθεί αλλα δεν τα παραταω...Ποσο διαρκει αυτη η φαση?Να πω οτι γεννηθηκε 3680 και δεν εχασε καθολου βαρος οταν βγηκαμε..Ειναι πολυ φαγανος και στις 11 μερες τον ζυγισα και ηταν 4κιλα και 30 γραμμαρια.

Παρηγορηστε με καποιος....

χρόνια πολλά!

όλες μας σχεδόν περάσαμε τους μαραθώνιους θηλασμούς, φυσιολογικοί είναι! Αν το μωρό βρέχει 6-8 πάνες και λερώνει 3-4 όλα πηγαίνουν καλά!

jv42p3.png

DfUyp2.png

καλησπερα κοριτσια,έχω ενα μπεμπη μλις 11 ημερων και προσπαθα απεγνωσμενα να τον θηλασω αν και το πρωτο παιδι μου δεν το θηλασα λογω του καπνισματος.

Πρεπει να πω οτι ου εχει φυγει η ψυχη δεν πρεπει να εχω πολ γαλα με τρεις αντλησεις μεσα σε 8 ωρες εβγαλα μονο 40 μλ περν τα χαπια με τη μαγια μπυρας αλλα δεν βλεπω φως αφηστε που καπνιζω και 5-6 τσιγαρα την ημερα βεβαια 2 ωρες το λιγοτερο πριν θηλασω και οσο δεν τα καταφερνω τοσο απελπιζομαι και εχω ξεκινησει συμπληρωμα γιατι ο μικρος δεν χορταινει.Ξερει καμια τι πρεπει να κανω και αν το καπνισμα επιβαρυνει τοσο που θα ηταν καλυτερα να μην θηλασω?

καλησπερα κοριτσια,έχω ενα μπεμπη μλις 11 ημερων και προσπαθα απεγνωσμενα να τον θηλασω αν και το πρωτο παιδι μου δεν το θηλασα λογω του καπνισματος.

Πρεπει να πω οτι ου εχει φυγει η ψυχη δεν πρεπει να εχω πολ γαλα με τρεις αντλησεις μεσα σε 8 ωρες εβγαλα μονο 40 μλ περν τα χαπια με τη μαγια μπυρας αλλα δεν βλεπω φως αφηστε που καπνιζω και 5-6 τσιγαρα την ημερα βεβαια 2 ωρες το λιγοτερο πριν θηλασω και οσο δεν τα καταφερνω τοσο απελπιζομαι και εχω ξεκινησει συμπληρωμα γιατι ο μικρος δεν χορταινει.Ξερει καμια τι πρεπει να κανω και αν το καπνισμα επιβαρυνει τοσο που θα ηταν καλυτερα να μην θηλασω?

να σου ζήσει!

για να σε βοηθήσουμε απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

για να έχουμε καλύτερη εικόνα.

Σχετικά με το κάπνισμα, είναι καλύτερο μία μητέρα να μην καπνίζει, είτε θηλάζει είτε όχι, γιατί ο καπνός μένει στα ρούχα και το δερμα της. Τον θηλασμό πάντως δεν τον επηρεάζει απ'όσο ξέρω

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ξερει καμια τι πρεπει να κανω και αν το καπνισμα επιβαρυνει τοσο που θα ηταν καλυτερα να μην θηλασω?

Nα σου ζήσει! Αν έτσι κι αλλιώς θα καπνίσεις, είναι περισσότερο επιβαρυντικό να εκτίθεται το μωρό στον καπνό που υπάρχει στα ρούχα και τα μαλλιά σου χωρίς να θηλάζει, παρά να εκτίθεται στον καπνό και να θηλάζει.

Απάντησε στις ερωτήσεις που σου έβαλε η Παλλαντιν και τα ξαναλέμε! Χρόνια πολλά!

HXuSp2.pngaS46p2.png

κοριτσια καλησπερα και χρονια πολλα!!!!εχω μια χαζη ξανα απορια...επειδη το στηθος μου δεν ειναι σχεδον πρησμενο υπαρχουν φορες που δε θυμαμαι απο πιο στηθος την ταϊσα την προηγουμενη φορα και πρεπει να δινω πολλες φορες σε 2 συνεχομενα γευματα το ιδιο στηθος,,,ποσοσ κακο ειναι αυτο και αν υπαρχει τροπος να μη τα μπερδευω ???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Γεια σας κοριτσια λοιπον οι απαντησεις ειναι:Α 38 Β αγορακι Γ κτ Δεπισκληριδιος Ε ναι 14 Ε οχι 1) 14/12 3200 ημ.γεν. 19/12 2950 22/12 3000 24/12 3150 2) 5 3)4 4)στα 4 20 μλ στο 5 βραδυ70-80 μλ 5)200μλ 6)chiccο δεν ξερω αν αυτο ειναι το μοντελοLOT.1009051600 ειναι το χειροκινητο με την αντλια λαβη 7)3-4 πρωι μεσημερι απογευμα και μερικες φορες βραδυ ανμεσα στ γευματα 8)20 λεπτα 9)5

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...