Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

κοριτσια καμια βοηθεια??? αυριο θα παω στο ικα!!!!

helpppppppppppppp

Θα σου πω τι κανω εγω. Οταν ειναι να παω σε δουλεια, τον θηλαζω λιγο πριν φυγω οποτε για 3 ωρες τουλαχιστον ειναι ενταξει. Παω κανω τη δουλεια, γυριζω και ολα καλα.

Τις καθημερινες τωρα που λειπω 6 ωρες εγινε το εξης:

την πρωτη φορα εβγαλα κατα προσεγγιση 200 μλ, ηπιε κατα τις 12 το μεσημερι και οσο πινει καθε πρωι που λειπω, τοσο βγαζω εγω το απογευμα και το αφηνω για την επομενη ημερα. Ετσι κραταω την παραγωγη παντα αναλογη με τη ζητηση του μωρου.

Αρα, αν πιστευεις οτι θα λειψεις αρκετα και θα ζητησει γαλα το μωρο, βγαλε περιπου 150 μλ.

Η συντηρηση εχει ως εξης: 1 ωρα μαξιμουμ σε θερμοκρασια δωματιου, 24 ωρες στο ψυγειο, 3 μηνες στην καταψυξη.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

theano1980

Αν το μωρό τρώει ικανοποιητικά και παίρνει βάρος κανονικά και ΔΕΝ ΠΟΝΑΣ την ώρα που θηλάζεις, (δεν πληγώνεται το στήθος σου), τότε πιάνει τη θηλή μια χαρά.:wink:

Αν πονάς και πληγώνονται οι θηλες σου δεν πιάνει σωστά.

KbCJp2.pngEYukp3.png

τοσο βγαζω εγω το απογευμα και το αφηνω για την επομενη ημερα. Ετσι κραταω την παραγωγη παντα αναλογη με τη ζητηση του μωρου.

δεν καταλαβα καλα.... πως το πετυχαινεις αυτο?

το βγαζεις ποτε? αφου εχει φαει? η σε ασχετη ωρα οταν πχ ειναι πρησμενο το στηθος?

WLFfp2.png XI11p2.png

theano1980

Αν το μωρό τρώει ικανοποιητικά και παίρνει βάρος κανονικά και ΔΕΝ ΠΟΝΑΣ την ώρα που θηλάζεις, (δεν πληγώνεται το στήθος σου), τότε πιάνει τη θηλή μια χαρά.:wink:

Αν πονάς και πληγώνονται οι θηλες σου δεν πιάνει σωστά.

οχι προβλημα με το βαρος δεν εχουμε γεννηθηκε 2660 και σημερα ειμαστε 4750 .

καποιες στιγμες με ποναει,αλλα φτιαχνω την σταση θηλασμου κ ολα καλα.οι θηλες μου στις αρχες ηταν πληγωμενες,τωρα ομως ολα καλα!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Στη φάση που είμαι αρνούμαι να δω γιατρο...

συνεχίζω να αναρωτιέμαι : δηλαδή χωρίς τα φάρμακα δεν έχω ελπίδα ή απλά θα αργήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα??:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Τρωει κατα τις 3.30μμ, αφηνω να περασει καμμια ωρα και μετα βγαζω οσο ηπιε το πρωι.

Μπορει να χρειαστεις παραπανω αντλησεις για να μαζεψεις την ιδια ποσοτητα.

Δε βγαζουμε ολες το ιδιο με το θηλαστρο.

Η καθεμια βρισκει μονη τους ρυθμους της αναλογα με το προγραμμα της και με τις απαιτησεις του μωρου.

Εμενα ο γιος μου απο το πρωι στις 7 που τον θηλαζω ξαναζηταει γαλα στις 2 το μεσημερι. Μολις ομως με δει θηλαζει καθε 2 ωρες.

Απλα σου ειπα τι κανω εγω μηπως και σε βοηθησει.

k9Tap3.png

Παράθεση:

Όμως δείχνει να υποφέρει μετά τη 3η μέρα και ψάχνουμε νέο γάλα.

Τι εννοείς;

Από τι υποφέρει;

Τι γάλα ψάχνετε; (συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα τι γράφεις)

Απο τη δυσκοιλιότητα!

Έχεις δίκιο ότι είναι λίγο αντιφατικά αυτά που γράφω, επειδή τον πρώτο καιρό έπινε παραπάνω ξένο γάλα οπότε τώρα αδυνατώ να πιστέψω ότι αυξήθηκε τόσο το δικό μου. Πιστεύω περισσότερο ότι δε συμπαθεί το μπιμπερό πλέον. Θα επανέλθω μόλις έχω περισσότερα στοιχεία.

Σ'ευχαριστώ πάντως!!

Αγλαία, έχω τις μετρήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα! Πες μου σε παρακαλώ αν μπορείς να καταλάβεις πόσο γάλα πήρε από εμένα, γιατί νομίζω ότι το μωρό υποσιτίζεται αφού συνεχίζει να μη θέλει μπιμπερό, ενώ μέχρι τώρα έπινε συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα

Λοιπόν, ήπιε συνολικά σε 7μέρες 2000ml και πήρε 230gr βάρος. Βγαίνει άκρη;;;

Διαφημίσεις

Αγλαία, έχω τις μετρήσεις για την προηγούμενη εβδομάδα! Πες μου σε παρακαλώ αν μπορείς να καταλάβεις πόσο γάλα πήρε από εμένα, γιατί νομίζω ότι το μωρό υποσιτίζεται αφού συνεχίζει να μη θέλει μπιμπερό, ενώ μέχρι τώρα έπινε συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα

Λοιπόν, ήπιε συνολικά σε 7μέρες 2000ml και πήρε 230gr βάρος. Βγαίνει άκρη;;;

Καταλαβαίνεις τι γράφεις;

Ότι το μωρό σου υποσιτίζεται αλλά δεν θέλει να φάει επιπλέον.

Δηλαδή το μωρό θέλει να αυτοκτονήσει; Πώς είσαι τόσο σίγουρη ότι υποσιτίζεται;

Από σένα πήρε 750ml, την κάθε μέρα. Αυτά του φτάνουν μια χαρά!

Μπορεί να πάρει και παραπάνω αν δεν το μπουκώνεις με το ζόρι με το μπιμπερό.

Το μωρό σου δεν υποσιτίζεται και δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι εσύ προσπαθείς να δημιουργήσεις πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει.

μπορω να βγαλω γαλα με το θηλαστρο και να το αφησω για να ταισουν το μωρο μου?

εχω το θηλαστρο medela swing. αλλα πως θα ξερω ποσο να βγαλω και ποτε ειναι καλυτερα να το βγαλω για να μη διαταραξω τη σειρα μας και μετα εχω αλλα????????

Αντλείς όποτε μπορείς, όποτε ευκαιρείς. Θα κάνεις μερικές αντλησεις σε διαφορετικές ώρες για να δεις πότε σε βολεύει περισσότερο. Οι περισσότερες μητέρες βολεύονται τις πρωινές ώρες.

Μία άντληση την ημέρα μπορείς να την κάνεις οποτεδήποτε χωρίς να σου δημιουργεί πρόβλημα.

Η τακτική που ακολουθούμε είναι να αφήνουμε ένα γεύμα παραπάνω από αυτό που χρειάζεται το μωρό. Δηλαδή αν χρειάζεται ένα γεύμα, αφήνουμε δύο.

Για την αποθήκευση και διατήρηση του γάλακτος:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24675

Είμαι τελείως αρνητικά σε φάρμακα. Πιστεύετε ότι έχω ελπίδες χωρίς αυτά?

Φυσικά και έχεις ελπίδες αλλά θα σου πάρει περισσότερο χρόνο. Στο διάστημα αυτό το μωρό σου θα ακολουθεί τεχνητή διατροφή.

Καλό είναι να ζυγίζεις την τεχνητή διατροφή και το τι μπορεί να σου προσφέρει η υποστήριξη ενός ενδοκρινολόγου που γνωρίζει τη γαλουχία.

Καταλαβαίνεις τι γράφεις;

Ότι το μωρό σου υποσιτίζεται αλλά δεν θέλει να φάει επιπλέον.

Δηλαδή το μωρό θέλει να αυτοκτονήσει; Πώς είσαι τόσο σίγουρη ότι υποσιτίζεται;

Από σένα πήρε 750ml, την κάθε μέρα. Αυτά του φτάνουν μια χαρά!

Μπορεί να πάρει και παραπάνω αν δεν το μπουκώνεις με το ζόρι με το μπιμπερό.

Το μωρό σου δεν υποσιτίζεται και δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι ότι εσύ προσπαθείς να δημιουργήσεις πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει.[/QUOTΕ

Αγλαία, είναι προφανές ότι έχω πολλές απορίες, παρόλο ότι έχω διαβάσει και τα 2 βιβλία της Πατσούρου, και υποθέτω ότι φταίει και η ανασφάλεια μου και τα διάφορα αντιφατικά που διαβάζω στο forum. Αν δεν σ΄έχω κουράσει ακόμα, πες αν μπορείς,

πώς είναι δυνατόν να πίνει τόσο πολύ μητρικό (750ml ημερησίως) ένα μωρό 2μηνών ενώ από το ξένο -αν δε θηλάσει καθόλου- πίνει μόνο 120ml το πολύ; Τότε πώς καταλαβαίνεις ότι 750ml ημερησίως είναι ικανοποιητική ποσότητα; Ποιά είναι η συγκρήσιμη σχέση τους;

Το ότι υποσιτίζεται το υποθέτω δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυξήθηκε το γάλα μου ξαφνικά ενώ συνέχιζα να δίνω συμπλήρωμα όπως πάντα και κάποιες φορές πίνει το ξένο, άρα δεν επαρκεί το δικό για όλα τα γεύματα;; Επίσης κάπου διάβασα ότι κάποια μωρά δε ζητάνε να φάνε αν δεν τους δώσεις ή πέφτουν σε λήθαργο και δεν τρώνε. Εμένα πιστεύω ότι αρκείται με λίγη ποσότητα από το στήθος και γι'αυτό κάποιες φορές τη θηλάζω και κάθε 1 ώρα, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πότε πεινάει.

Έχω μπερδευτεί πολύ...

η μελέτη με το ποσοστό επιτυχίας αν κατάλαβα καλά αφορούσε μόνο τη διαδικασία με το θήλαστρο.... ή όχι?

Δέχομαι οποιαδήποτε συμβουλή - πλην φαρμάκων- που θα με βοηθήσει...

Νιώθω ήδη πολλές ενοχές και τύψεις για το λάθος μου (όχι σκόπιμο)

αλλά έχω περάσει κάποιες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια με νοσοκομεία και δεν ριψοκινδυνέυω να πάρω οτιδήποτε. Φοβάμαι μην ανοίξω τους ασκούς του αιόλου. Επίσης το να πάω σε γιατρό και να κάνω εξετάσεις δεν είναι εύκολο γιατί δεν έχω βοήθεια στο σπίτι.

Χωρίς φάρμακο πότε πιστεύετε ότι ίσως δω λίγο φως? :confused:

Διαφημίσεις

Την τελευταια βδομαδα ο μπεμπης τρωει στις 22:00 ξυπναει μετα απο 5 ωρες στις 03:00 και μετα απο 3,5 με 4 περιπου δλδ στις 07:00 και μετα στις 10:00...την υπολοιπη μερα ειμαστε στις 2,5 με 3,5 ωρες...Αγλαια μου υπαρχει περιπτωση να μου μειωθει το γαλα μιας και ο μπεμπης δεν κανει τα τουλαχιστον 8 γευματα που ελεγες σε καποια κοπελα πριν??Ελεγες αν καταλαβα καλα οτι δεν νοειται αποκλειστικος θηλασμος με κατω απο 8 γευματα την ημερα...αυτο συμβαινει πριν την εδραιωση??? Γιατι εγω ειμαι στος 50 μερες και βλεπω οτι η ποσοτητα εχει ρυθμιστει αλλα φοβαμαι που αργει ετσι ο μικρος να θηλασει...απο βαρος παμε καλα...Κατα μεσω ορο κανει 6 το πολυ 7 γευματα την ημερα...

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Την τελευταια βδομαδα ο μπεμπης τρωει στις 22:00 ξυπναει μετα απο 5 ωρες στις 03:00 και μετα απο 3,5 με 4 περιπου δλδ στις 07:00 και μετα στις 10:00...την υπολοιπη μερα ειμαστε στις 2,5 με 3,5 ωρες...Αγλαια μου υπαρχει περιπτωση να μου μειωθει το γαλα μιας και ο μπεμπης δεν κανει τα τουλαχιστον 8 γευματα που ελεγες σε καποια κοπελα πριν??Ελεγες αν καταλαβα καλα οτι δεν νοειται αποκλειστικος θηλασμος με κατω απο 8 γευματα την ημερα...αυτο συμβαινει πριν την εδραιωση??? Γιατι εγω ειμαι στος 50 μερες και βλεπω οτι η ποσοτητα εχει ρυθμιστει αλλα φοβαμαι που αργει ετσι ο μικρος να θηλασει...απο βαρος παμε καλα...Κατα μεσω ορο κανει 6 το πολυ 7 γευματα την ημερα...

Φυσικά προτιμότερο να σου απαντήσει η Αγλαϊα, αλλά δε το βλέπω και τόσο δύσκολο να θηλάζεις ανά 2,5 ώρες την ημέρα και να συμπληρώνεις 8 γεύματα. Αν τώρα κάνεις μαραθώνιους θηλασμού π.χ. θηλάζεις επί μία ώρα, μπορείς μετά το 2ο μήνα να κάνεις τα ημερήσια γεύματα πιο "δομημένα", δηλ. μισή ώρα από ένα στήθος κάθε φορά. Αυτό φυσικά μέχρι το μωρό να σου δώσει ένδειξη ότι θέλει περισσότερο θηλάζοντας συχνότερα.

Θα το έτρωγε.

αν περνάει άλμα ανάπτυξης, θηλάζει πιο συχνά για να αυξήσει την παραγωγή. Σε 3-4 μέρες θα την αυξήσει με τους συχνούς θηλασμούς. Αν του δίνεις συμπλήρωμα δεν θα την αυξήσει και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το θηλασμό.

θα το ετρωγε ?νομιζα πως οχι.Χθες το βραδυ παλι τα ιδια δεν του ξαναεδωσα ομως τιποτα .Ευχομαι να μπουμε σε ενα προγραμμα εστω να κοιματε κανα 2ωρο

θα το ετρωγε ?νομιζα πως οχι.Χθες το βραδυ παλι τα ιδια δεν του ξαναεδωσα ομως τιποτα .Ευχομαι να μπουμε σε ενα προγραμμα εστω να κοιματε κανα 2ωρο[/QUOΤΕ]

Και γω νομίζω ότι τρώνε χωρίς πραγματικά να πεινάνε τόσο, πολύ απλά γιατί τους αρέσει να θηλάζουν. Και εκεί την πατάς όταν δίνεις συμπλήρωμα και μπαίνει η αμφιβολία. Απόδειξη θεωρώ τα μωρά που παίρνουν μπουκάλι. Ενδιάμεσα τους δίνουν τσάι, εντάξει διψάνε λόγω γάλακτος, αλλά αν τους δίναν γάλα πάλι θα το έπιναν χωρίς να το χρειάζονται γιατί τους λείπει ο θηλασμός. Και έτσι θα γίνονταν υπέρβαρα.

Όταν νομίζεις ότι πεινάει θήλασε πιο εντατικά.

Αν βρέχει καλές πάνες και βάζει καλό βάρος, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Μην αφήνεις όμως πάνω από 5 ώρες τη νύχτα. Δεν χάνεις τίποτε να προσφέρεις πιο συχνά μέσα στη μέρα και θα σε οδηγήσει το μωρό σου. Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας, πρόσφερε πριν κλάψει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Χαίρετε!

Να πω και εγώ τον πόνο μου:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος :38+1

Β. Το φύλο του βρέφους: αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ): ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Ολική

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Μόνο την μέγιστη μας είπαν:14

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

29/10 3650 Ημ/νια τοκετου

2/11 3400 ημ/νια εξόδου από μαιευτήριο

6/11 3270

13/11 3560

20/11 3970

9/12 4820

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

7 γευματα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. τουλάχιστον 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο; 5-7 κατά περιόδους πράσινα

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Tις τελευταιες μέρες το στήθος μου πρήζεται και πονάει παρόλο που δεν μεσολαβούν πάνω από 4 ώρες μεταξύ των θηλασμών. Πρόκειται για υπερπαραγωγή;; Που οφείλεται; Κάνει κακό στο μωρό;;Πως αντιμετωπίζεται;; Βγάζουμε το γάλα με θήλαστρο αν δεν καταφέρει να το αδειάσει και εξακολουθεί να είναι πρησμένο;; Υπονομευεται έτσι ο θηλασμός;;

Και κάτι ακόμα! Ο μπέμπης μπορεί να ρευεται , να κάνει γουλιές, εμετούς για κανά δίωρο αφότου τελειώσουμε τον θηλασμό. Είναι φυσιολογικό;; Συμβαίνει κ σε άλλη μανούλα κάτι αντίστοιχο; Η γιατρός μας είπε να ελεγξουμε για τυχόν παλινδρόμηση;; Τι είναι πάλι αυτό κ τι φταίει αν συμβαίνει;;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, και καλή συνέχεια σε όλες τις μανούλες!!!:P

Αγλαία, είναι προφανές ότι έχω πολλές απορίες, παρόλο ότι έχω διαβάσει και τα 2 βιβλία της Πατσούρου, και υποθέτω ότι φταίει και η ανασφάλεια μου

To εντόπισες! Στη συγκεκριμένη περίπτωση μόνο αυτό είναι το πρόβλημα!

Σκέψου το θετικά, είναι πολυ καλό που το μόνο πρόβλημα που έχεις να αντιμετωπίσεις είναι αυτό!;)

και τα διάφορα αντιφατικά που διαβάζω στο forum.

Αν και στο φόρουμ δεν νομίζω ότι γράφονται διάφορα αντιφατικά, αν το διάβασμα σου αυξάνει την ανησυχία, μην διαβάζεις!

πώς είναι δυνατόν να πίνει τόσο πολύ μητρικό (750ml ημερησίως) ένα μωρό 2μηνών

Όλα τα μωρά σε αυτή την ηλικία τόσο περίπου πίνουν. Αλλιώς δεν μπορούν να βάλουν 750-1000 γρ. Το μήνα.

ενώ από το ξένο -αν δε θηλάσει καθόλου- πίνει μόνο 120ml το πολύ;

Αν χάσει όλους τους θηλασμούς δεν μπορεί να πιει μόνο 120ml, θα πιει περίπου 750. Θα πίνει 120 σε κάθε γεύμα.

Τότε πώς καταλαβαίνεις ότι 750ml ημερησίως είναι ικανοποιητική ποσότητα;

Αυτό το γράφουν όλες οι παιδιατρικές.

Το ότι υποσιτίζεται το υποθέτω δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυξήθηκε το γάλα μου ξαφνικά ενώ συνέχιζα να δίνω συμπλήρωμα όπως πάντα και κάποιες φορές πίνει το ξένο, άρα δεν επαρκεί το δικό για όλα τα γεύματα;;

Το γάλα σου δεν αυξήθηκε ξαφνικά, ήταν πολύ από την αρχή παρόλο που προσπαθούσες να μπουκώσεις το μωρό με ξένο γάλα. Το μωρό σου πάντα έτρωγε πολύ από εσένα.

Το δικό σου γάλα επαρκεί πάντα. Το ότι προσπαθείς να μπουκώσεις με το ζόρι ένα μωρό και εκείνο υποχωρεί και πίνει λίγο, δεν σημαίνει ότι το γάλα σου δεν επαρκεί.

Επίσης κάπου διάβασα ότι κάποια μωρά δε ζητάνε να φάνε αν δεν τους δώσεις ή πέφτουν σε λήθαργο και δεν τρώνε. Εμένα πιστεύω ότι αρκείται με λίγη ποσότητα από το στήθος και γι'αυτό κάποιες φορές τη θηλάζω και κάθε 1 ώρα, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω πότε πεινάει.

Αυτά τα μωρά βάζουν από καθόλου έως 50-100 γρ. την εβδομάδα. Το δικό σου το μωρό βάζει πολύ περισσότερο. Τα μωρά σε αυτή την ηλικία πρέπει να βάζουν 175-200 γρ. Την εβδομάδα και το δικό σου μωρό βάζει πολύ περισσότερο μέχρι τώρα.

Η ανάπτυξη του μωρού είναι απλά μαθηματικά. Αν το μωρό βάζει κανονικά βάρος δεν το ενοχλούμε.

Αν από βάρος πάτε καλά, δεν έχεις κανένα λόγο να ανησυχείς, ούτε χρειάζεται να κάνεις κάποια παρέμβαση. ;)

Παρεμβάσεις κάνουμε μόνο όταν η ανάπτυξη του μωρού δεν είναι ικανοποιητική.

Αν το γάλα δεν φτάνει για οποιοδήποτε λόγο, τότε το μωρό θα αυξήσει από μόνο του τα γεύματα.

θα το ετρωγε ?νομιζα πως οχι.

Σίγουρα θα το έτρωγε, έτσι κάνουν τα περισσότερα μωρά.

Και αλατόνερο θα έπινε αν του έδινες και κρασί παρόλο που και τα δύο είναι πολύ επικίνδυνα, το ότι τα δέχεται δεν σημαίνει ότι τα χρειάζεται.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

29/10 3650 Ημ/νια τοκετου

2/11 3400 ημ/νια εξόδου από μαιευτήριο

6/11 3270

13/11 3560

20/11 3970

9/12 4820

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

7 γευματα

Να σου ζήσει!:D

Το βάρος του μωρού είναι σούπερ!

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο; 5-7 κατά περιόδους πράσινα

Εχεις κάποια υπερπαραγωγή.

Tις τελευταιες μέρες το στήθος μου πρήζεται και πονάει παρόλο που δεν μεσολαβούν πάνω από 4 ώρες μεταξύ των θηλασμών. Πρόκειται για υπερπαραγωγή;; Που οφείλεται; Κάνει κακό στο μωρό;;Πως αντιμετωπίζεται;; Βγάζουμε το γάλα με θήλαστρο αν δεν καταφέρει να το αδειάσει και εξακολουθεί να είναι πρησμένο;; Υπονομευεται έτσι ο θηλασμός;;

Πίνεις 3 φλιτζάνια φασκόμηλο τη μέρα για 3-4 ημέρες. Αν χρειαστεί το συνεχίζεις και λίγο περισσότερο.

Καλύτερα να μην αντλείς με θήλαστρο γιατί θα αυξήσεις την παραγωγή. Αν όμως κοντεύεις να σκάσεις, τότε άντλησε λίγο για να ανακουφιστείς.

Και κάτι ακόμα! Ο μπέμπης μπορεί να ρευεται , να κάνει γουλιές, εμετούς για κανά δίωρο αφότου τελειώσουμε τον θηλασμό. Είναι φυσιολογικό;; Συμβαίνει κ σε άλλη μανούλα κάτι αντίστοιχο; Η γιατρός μας είπε να ελεγξουμε για τυχόν παλινδρόμηση;; Τι είναι πάλι αυτό κ τι φταίει αν συμβαίνει;;;;

Η παλλινδρόμηση είναι ανησυχητική μόνο αν το μωρό δεν βάζει ικανοποιητικό βάρος.

Είναι πολύ συχνή στα βρέφη.

Προσπάθησε να το κρατάς ανασηκωμένο και την ώρα του γεύματος και μετά. Φρόντισε να έχεις ανασηκωμένο και το στρωματάκι του εκεί που το κοιμίζεις.

Καλή συνέχεια!:)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...