Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πριν 4 μηνες η γυναικα μου γεννησε ενα υγιεστατο κοριτσακι.

Nα σας ζήσει!:D

ενω εβαζε το μωρο στο στηθος εκεινο τις πρωτες μερες εκλαιγε κ παρατουσε γρηγορα το στηθος της-γιατι δε ξερω-αυτο σημαινει οτι δεν ειχε γαλα?

Τις πρώτες μέρες υπάρχει μόνο το πρωτόγαλα γιατί μόνο αυτό χρειάζεται το μωρό.

ο γιατρος μας της ειπε οτι δεν εχει γαλα κ της προτεινε να παρει χαπια για να το κοψει.

Δηλαδή ο γιατρός πρότεινε χάπια για να κοπεί το γάλα που δεν υπήρχε....

αν κ αρνηθηκε στην αρχη τη μερα που φευγαμε απ το μαιευτηριο τα πηρε εχοντας απογοητευτει πληρως.

Οι μητέρες χρειάζονται στήριξη, ειδικά τις πρώτες μέρες. Λυπάμαι που συναντήσατε έναν τόσο ανήθικο γιατρό που αντί να στηρίξει τη μητέρα την έκανε να νιώσει τόσο άσχημα.

στη συνεχεια κ αφου βρηκε αυτο το φορουμ διαβασε για επαναγαλακτισμο-κατι που δε ξεραμε οτι μπορει να γινει.

Ο γιατρός σας γνωρίζει μόνο για τα χάπια διακοπής της γαλουχίας, δεν γνωρίζει πώς μπορεί να υποστηρίξει τη γαλουχία και δεν θέλει να μάθει.

Αν τον ρωτήσετε θα σας πει ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Ελπίζω οι εμπειρίες των μητέρων εδώ μέσα να είναι αρκετές για τη διάψευση.

πειτε μου ειναι αργα για να προσπαθησει τωρα

Ποτέ δεν είναι αργά!

κ πως θα γινει αυτο?

Με το πρωτόκολλο που υπάρχει στην αρχή του τόπικ.

να παει σε συμβουλο θηλασμου?

Σίγουρα θα χρειαστεί τη στήριξη κάποιου ειδικού. Οι πληροφορίες που έχετε μέχρι τώρα είναι σκανδαλωδώς ψευδείς και παραπλανητικές. Στο περιβάλλον οι περισσότεροι θα είναι αρνητικοί. Χρειάζεται κάποιος με γνώση και πίστη που να στηρίξει τη μητέρα σε αυτή την προσπάθεια.

να παρει συμπληρωμα μαγιας?

Όχι, η μαγιά της μπύρας δεν μπορεί να βοηθήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

θηλαστρο?

Χρειάζεται οπωσδήποτε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Τα θήλαστρα αυτά ενοικιάζονται (δεν πωλούνται).

θα εχει επιτυχια?

Η επιτυχία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: από τη συνέπεια και την επιμονή στο πρωτόκολλο αντλήσεων, από την ψυχολογική διάθεση της μητέρας, από το αν το θήλαστρο ταιριάζει στη συγκεκριμένη μητέρα. Δεν υπάρχει θήλαστρο που να καλύπτει όλες τις μητέρες.

Όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων αν θα πετύχει ή όχι. Το 80% των μητέρων τα καταφέρνει. Το ποσοστό είναι μεγάλο και νομίζω ότι αξίζει να προσπαθήσει.

Καλή συνέχεια!:)

Ευχαριστω πολυ εκ μερους της. Με ρωτησε ομως γιατι με το ξενο κοιμαται αμεσως και ηρεμει ενω οταν τη θηλαζει κλαιει συνεχεια και θελει να τρωει συνεχεια?

Το αγελαδινό γάλα είναι πολύ δύσπεπτο και το μωρό ναρκώνεται μέχρι να το χωνέψει.

Το μωρό πρέπει να θηλάζει συνέχεια τώρα για να εδραιωθεί ο θηλασμός, να αναπτυχθεί ο αδένας του μαστού, να αυξηθεί κι αλλο η παραγωγή και να σταθεροποιηθεί. Για να γίνει αυτό χρειάζονται πολλοί και συχνοί θηλασμοί.

Το συγκεκριμένο μωρό ξέρει τι πρέπει να κάνει, ήδη θηλάζει καλά, γι αυτό πήρε και τόσο βάρος.

Αν η μητέρα μπορεί να ανταποκριθεί, έχει καλώς. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί έχει την επιλογή του ξένου γάλακτος.

Καλό είναι να γνωρίζει ότι για μερικά μωρά η εισαγωγή του μπιμπερό τόσο νωρίς μπορεί να είναι η αρχή του τέλους για το θηλασμό. Αν δεν την πειράζει το ενδεχόμενο του σύντομου αποθηλασμού, ας κάνει ότι νομίζει πως είναι βολικοτερο για την ίδια και την οικογένειά της. Αν θέλει να θηλάσει, καλό θα ήταν να επιμείνει περισσότερο.

Τον τελευταιο μηνα που πηγαμε στη γιατρο μουπε πως 100 γρ που πηρε σε 1μιση μηνα ειναι παρα πολυ λιγα καθως και το υψος τουεπεσε στις καμπυλες

Από το βάρος ενός μήνα δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα. Σε αυτή την ηλικία κοιτάμε μόνο τη συνολική ανάπτυξη.

και νευριασε για αλλη μια φορα που δεν του δινω κρεμες και μουπε να του δινω 3 γευματα ενα εκ των οποιων νανα κρεμα.

Λυπάμαι αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την ιατρική. Ο γιατρός είναι εντελώς απαράδεκτος που επιμενει σε τροφές εμπορίου. Σε καμία παιδιατρική δεν διδάσκονται αυτά.

η αληθεια ειναι οτο το μωρο μου πεινουσε μονιμως μεχρι να του προσθεσω τριτο γευμα(ετρωγε μονο το πρωι τα φρουτα και το απογευμα χορτοσουπα ) και ολη μερα με πηγαινε στην κουζινα και μου εδειχνε φαι ελεγε μαμα και δεν ηξερα τι να του δωσω επειδη ειναι και αλλεργικο στα γαλακτοκομικα.

Θα μπορούσε και στο 3ο γεύμα να τρώει ότι έτρωγε στα άλλα δύο. Το ότι είναι αλλεργικό στα γαλακτοκομικά δεν το εμποδίζει να τρώει.

Επίσης τα 3 γεύματα είναι λίγα για μερικά μωρά. Υπάρχουν αρκετά μωρά που θέλουν 3 γεύματα και 2 σνακ εκτός από το θηλασμό.

εδω και 1 εβδ απλα ακουμπαει στο στηθος και δε θηαλζει σχεδον καθολου

...........

σημερα μουρθε και περιοδος και χειροτερεψε η κατασταση

αυτά τα δυο πιθανόν να συνδέονται

Όταν πλησιάζουν οι μέρες της εμμηνορρυσίας μπορεί το γάλα να μειώνεται, το παιδί θηλάζει λιγότερο και το γάλα μειώνεται ακόμη πιο πολύ.

Εινα λοιπον ανεπανορθωτη η ζημια?

Τίποτα δεν είναι ανεπανόρθωτο όμως ίσως χρειάζεται εντατική προσπάθεια για να επανέλθει η συνεργασία του μωρού.

Αν έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς κάποιον σύμβουλο θηλασμού, η από κοντά αξιολόγηση θα βοηθήσει περισσότερο. Αν όχι, μπορούμε να συζητήσουμε τις διάφορες δυνατότητες και να δεις τι μπορείς να κάνεις.

κανω αυτο που λες, αλλα δεν ηξερα οτι στο τελος πρεπει να ρευτει 2-3 φορες... παντως γενικα ρευεται 2-3 φορες σε ολο το "γευμα"...

δε ξερω αν παιζει ρολο αλλα αυτες τις τελευταιες μερες εχει αρχισει να τρωει πολυ περισσοτερο αποτι πριν... τωρα εχω σκεφτει (δε ξερω αν ειναι σωστο) και τη τραβαω απο το στηθος για λιγο και τη ξαναβαζω γιατι βρισκει πολυ γαλα και τρωει πολυ λαιμαργα...

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

ναι καλα κανεις.δοκιμασε το μολις ρευτει μετα απο 5 λεπτα να το ξανασηκωσεις.επισης αν καποια στιγμη το δεις να κλαιει κ να φαινεται οτι ζοριζεται,τοτε σηκωσε το γιατι μαλλον θελει να ρευτει

λογικα θα εχει αυξηθει κ το γαλα σου κ θα εχει γινει πλεον πιο χορταστικο οσον αφορα την ποιοτητα.γιαυτο μαλλον της επεσε λιγο πιο ''βαρυ''.δοκιμασε την αν θελει να ξαναρευτει λιγα λεπτα αργοτερα

να τωρα οσο σου εγραφα την εβαλε ο μπαμπας της να ξαπλωσει και εβγαλε παλι μπουκιτσα αυτη τη φορα.... και τωρα το ματι γαριδα!!! αχ τι θα την κανουμεεεεεε? αφου δε μυριζει ξυνιλα δηλαδη με το ρεψιμο θα σταματησει να βγαζει λες????

WLFfp2.png XI11p2.png

κοιτα μου ειχε πει η παιδιατρος επειδη εκανε ικτερο το πολυ 5 ωρες να την αφηνω.... ετσι μια φορα το βραδυ την αφηνω 5 ωρο αλλα γενικα ολη μερα ή τη ξυπναω στις 4 - 4,30 ωρες ή ξυπναει μονη της....

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις

μπορει να μη τρωει πολυ πολυ συχνα αλλα τωρα πια τρωει παρα πολυ το καταλαβαινω, χρησιμοποιω και θηλες σιλικονης και ετσι βλεπω οτι γεμιζουν γαλα....

παω να διαβασω το αρθρο.... ευχαριστω πολυ!

WLFfp2.png XI11p2.png

Ειμαι στη δουλεια και πολυ γρηγορα θελω να πω πως εγω μενω κυπρο και δενειμαι πολυ σιγουρη για τις συμβουλους θηλαμσου εδω καθως η φιλη μου που σας ελεγα συμβουλευτηκε μια απο τις 3 που υπαρχουν εδω και της εδωσε ενα θηλαστρο (9 ημερων λεχωνα) και τρης ειπε να ταισει το μωρο πρωτα και μετα να βγαλει με το θηλαστρο για να δει ποσο γαλα εχει αρα να δει αν εφαγε το μωρο και για να διεγειρει το στηθος να κατεγει γαλα.απο τα λιγα που ξερω τοσους μηνες που θηλαζω το θεωρω λανθασμενο αυτο καθως αφου το μωρο θελει να θηλαζει ολη την ωρα ειναι η καλυτερη διεργεση για το στηθος.τι δουλεια εχει το θηλαστρο τοσο γρηγορα?το μωρο θελει ολη την ωρα να θηλαζει και να το βγαζει και να βαζει το θηλαστρο????το θεμα ειναι πως η φιλη μου θελει να κοιμαται οταν κοιμαται το μωρο οχι να το βγαζει απο πανω της και να ουρλιαζει και να βαζει το θηαλστρο.εξαλλου το θηλαστρο δε δειχνει ποσο γαλα εχεις αλλα ποσο μπορει να βγαλει το καθε θηαλστρο και οχι τωρα που δεν εχει εδρεωθει ο θηλασμος!!!!!!!γιαυτο δεν ξερω ποσο χρησιμο ειναι να παω σε συμβουλο θηλασμου...Εκτος αν η φιλη μου παρανοησε τα λογια της συμβουλου...:?ισως ναγιεν καποια παρεξηγηση.τι να πω?ισως παλι εγω να κανω λαθος εκτιμησεις

Nα σας ζήσει!:D

Τις πρώτες μέρες υπάρχει μόνο το πρωτόγαλα γιατί μόνο αυτό χρειάζεται το μωρό.

Δηλαδή ο γιατρός πρότεινε χάπια για να κοπεί το γάλα που δεν υπήρχε....

Οι μητέρες χρειάζονται στήριξη, ειδικά τις πρώτες μέρες. Λυπάμαι που συναντήσατε έναν τόσο ανήθικο γιατρό που αντί να στηρίξει τη μητέρα την έκανε να νιώσει τόσο άσχημα.

Ο γιατρός σας γνωρίζει μόνο για τα χάπια διακοπής της γαλουχίας, δεν γνωρίζει πώς μπορεί να υποστηρίξει τη γαλουχία και δεν θέλει να μάθει.

Αν τον ρωτήσετε θα σας πει ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Ελπίζω οι εμπειρίες των μητέρων εδώ μέσα να είναι αρκετές για τη διάψευση.

Ποτέ δεν είναι αργά!

Με το πρωτόκολλο που υπάρχει στην αρχή του τόπικ.

Σίγουρα θα χρειαστεί τη στήριξη κάποιου ειδικού. Οι πληροφορίες που έχετε μέχρι τώρα είναι σκανδαλωδώς ψευδείς και παραπλανητικές. Στο περιβάλλον οι περισσότεροι θα είναι αρνητικοί. Χρειάζεται κάποιος με γνώση και πίστη που να στηρίξει τη μητέρα σε αυτή την προσπάθεια.

Όχι, η μαγιά της μπύρας δεν μπορεί να βοηθήσει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Χρειάζεται οπωσδήποτε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Τα θήλαστρα αυτά ενοικιάζονται (δεν πωλούνται).

Η επιτυχία εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: από τη συνέπεια και την επιμονή στο πρωτόκολλο αντλήσεων, από την ψυχολογική διάθεση της μητέρας, από το αν το θήλαστρο ταιριάζει στη συγκεκριμένη μητέρα. Δεν υπάρχει θήλαστρο που να καλύπτει όλες τις μητέρες.

Όμως κανείς δεν μπορεί να ξέρει εκ των προτέρων αν θα πετύχει ή όχι. Το 80% των μητέρων τα καταφέρνει. Το ποσοστό είναι μεγάλο και νομίζω ότι αξίζει να προσπαθήσει.

Καλή συνέχεια!:)

αγλαια ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

αν καταλαβα καλα με το θηλαστρο πρεπει να γινονται 8-10 αντλησεις την ημερα?το νοσοκομειακο που λες ειναι αυτο της medela?το παιρνει κ ξεκιναει αντλησεις ετσι απλα?κ θα βγαλει τπτ?ποσο πρεπει να περιμενουμε?ποση ωρα διαρκουν οι ανλησεις?πρεπει να κανει κατι αλλο ακομη?σ ευχαριστω κ παλι.

Διαφημίσεις

αγλαια ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

αν καταλαβα καλα με το θηλαστρο πρεπει να γινονται 8-10 αντλησεις την ημερα?το νοσοκομειακο που λες ειναι αυτο της medela?το παιρνει κ ξεκιναει αντλησεις ετσι απλα?κ θα βγαλει τπτ?ποσο πρεπει να περιμενουμε?ποση ωρα διαρκουν οι ανλησεις?πρεπει να κανει κατι αλλο ακομη?σ ευχαριστω κ παλι.

Βάζει το θήλαστρο. Οι αντλήσεις καλό θα είναι να διαρκούν 10-15 λεπτά (μετράμε τον χρόνο μετά τη φάση διέγερσης).θέλει περίπου δυο εβδομάδες να προσαρμοστεί το στήθος στις αντλήσεις και να αρχίσουν να φαίνονται δειλά δειλά κάποια αποτελέσματα. Στο διάστημα αυτό το γάλα που θα βγάλει είναι καθόλου έως ελάχιστο αυτό δεν σας ανησυχεί γιατί το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι το ερέθισμα και όχι τα μλ. Καλή αρχή και κράτα μας ενήμερες για τις εξελίξεις.

Βάζει το θήλαστρο. Οι αντλήσεις καλό θα είναι να διαρκούν 10-15 λεπτά (μετράμε τον χρόνο μετά τη φάση διέγερσης).θέλει περίπου δυο εβδομάδες να προσαρμοστεί το στήθος στις αντλήσεις και να αρχίσουν να φαίνονται δειλά δειλά κάποια αποτελέσματα. Στο διάστημα αυτό το γάλα που θα βγάλει είναι καθόλου έως ελάχιστο αυτό δεν σας ανησυχεί γιατί το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι το ερέθισμα και όχι τα μλ. Καλή αρχή και κράτα μας ενήμερες για τις εξελίξεις.

ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια κριστινα.ποσο διαρκει η φαση διεγερσης?

θα το προσπαθησουμε κ θα επανελθουμε.

οσο γ αυτα που διαβασα...ενταξει συμφωνω οτι ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο μπορει να δωσει μια μητερα στο μωρο της..ακομα κ μετα το χρονο οκ..αλλα γιατι πεσατε ολες να τη φατε τη κοπελα?μια γνωμη εξεφερε κ μονο...δεν ειναι αποδεκτη δηλαδη μια διαφορετικη αποψη???

αυτος ειναι κ ο λογος που η γυναικα μου δε θελει να γραψει σ αυτο το θεμα κ εχω αναλαβει εγω να τη βοηθησω οσο μπορω.

angel25, οι κοπέλες που γράφουν σε αυτό εδώ το τόπικ έχουν ενημερωθεί για τα τεράστια ωφέλη του θηλασμού και προσπαθούν με κόπο και αγωνία να προσφέρουν στα μωρά τους αυτό που θεωρούν καλύτερο. Για αυτές τις κοπέλες είναι τεράστιο θέμα και χρειάζονται πολλή υποστήριξη και ενθάρρυνση, διότι ξέρουν τι κάνουν, έχουν πολύ συγκεκριμένο στόχο και πολλές πολλές ελπίδες, αλλά και πιθανότητες, να τα καταφέρουν. Λες να μην το κάνουμε θέμα αλλά είναι ένα θέμα τόσων σελίδων, προφανώς πολύ σημαντικό. Αν για σένα δεν είναι σημαντικό, ίσως χρειάζεται να σκεφτείς για ποιο λόγο γράφεις σε αυτό το τόπικ.

Ο θηλασμός είναι βασική ανάγκη του μωρού και καλύπτει διατροφικές και ψυχολογικές ανάγκες. Οι πιπίλες είναι ένα υποκατάστατο του στήθους. Οι αντλήσεις και τα μπιμπερό χρειάζονται, όταν υπάρχει πρόβλημα με το θηλασμό, διαφορετικά όλα αυτά υπονομεύουν το θηλασμό και το κάνουν πολύ δύσκολο για μια μητέρα να συνεχίσει να θηλάζει. Οι μητέρες εδώ μέσα δεν κρίνουν "λογικό" αυτό που τις βολεύει αλλά αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του παιδιού, οι οποίες βέβαια έχουν προτεραιότητα.

Ο χαρακτηρισμός "ελεεινό" είναι τουλάχιστον απαράδεκτος. Ασχέτως που η "δυτική" κοινωνία προβάλλει τις ανασφάλειες και τα κόμπλεξ της σε κάτι που είναι από τα πιο φυσικά πράγματα στον κόσμο: να (ανα)θρέφεις το παιδί σου.

Περιληπτικά θα αναφερθώ στα επιστημονικά δεδομένα που λένε ότι ο θηλασμός είναι απαραίτητος για το παιδί τουλάχιστον μέχρι τα δυο χρόνια και μετά, για όσο επιθυμούν μητέρα και παιδί. Και αυτό όχι γιατί μετά τα δυο δεν υπάρχει όφελος αλλά γιατί μετά από αυτή την ηλικία πολλαπλασιάζονται οι διαφοροποιήσεις στο πώς και πόσο θηλάζει κάθε παιδί.

Προτείνω να ενημερωθείς περισσότερο και να αναθεωρήσεις αυτά που έχεις γράψει, είναι τουλάχιστον αποθαρρυντικά και σίγουρα προσβλητικά.

amaretto θα συμφωνησω στα περισσοτερα απ οσα γραφεις-με τις λιγοστες εως ελαχιστες γνωσεις που εχω για το θεμα.

τι γινεται ομως οταν μια γυναικα προσπαθει κ δε τα καταφερνει???η γυναικα μου αν μη τι αλλο προσπαθησε-οσο μπορουσε ηξερε-κ οταν διαβασε πολλες αποψεις εδω μεσα απογοητευτηκε ακομ απερισσοτερο...ναι ο θηλασμος ειναι υπεροχος μια μοναδικη σχεση μανας παιδιου-αλλα δεν ειναι κ πανακεια...κ αν δε τα καταφερει σιγουρα υπαρχει λογος-οχι απαριατητα η ελλιψη θελησης η προσπαθειας...ελπιζω να εγιν ακατανοητος.

amaretto θα συμφωνησω στα περισσοτερα απ οσα γραφεις-με τις λιγοστες εως ελαχιστες γνωσεις που εχω για το θεμα.

τι γινεται ομως οταν μια γυναικα προσπαθει κ δε τα καταφερνει???η γυναικα μου αν μη τι αλλο προσπαθησε-οσο μπορουσε ηξερε-κ οταν διαβασε πολλες αποψεις εδω μεσα απογοητευτηκε ακομ απερισσοτερο...ναι ο θηλασμος ειναι υπεροχος μια μοναδικη σχεση μανας παιδιου-αλλα δεν ειναι κ πανακεια...κ αν δε τα καταφερει σιγουρα υπαρχει λογος-οχι απαριατητα η ελλιψη θελησης η προσπαθειας...ελπιζω να εγιν ακατανοητος.

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι ρωτάς. Όταν μια γυναίκα δεν θέλει ή δεν μπορεί, είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί και θέλει να κάνει. Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι να μπαίνει κάποιος σε αυτό εδώ το τόπικ (συνήθως δεν σχολιάζω παρόμοια γραπτά σε άλλα τόπικς) και να παραθέτει απόψεις χωρίς ενημέρωση και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Θέλω να πω, εδώ πέρα ο στόχος είναι πολύ συγκεκριμένος "θέλω να θηλάσω" και όσα γράφονται, θα πρέπει να συμβάλουν στην πραγματοποίηση του στόχου και στη στήριξη της γυναίκας. Γιατί πρέπει μια γυναίκα μαζί με όλα τα προβλήματα που έχει, να βάλεται, να αμφισβητείται, να αποθαρρύνεται από άτομα που δεν μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, για αυτό που θέλει να κάνει (και που είναι το καλύτερο για το παιδί της); Υπάρχουν και γυναίκες που δεν τα κατάφεραν με τον επαναγαλακτισμό. Κανείς δεν τις κρίνει και έχουν την υποστήριξη και τη συμπαράσταση μας, αν διαβάσεις λίγα ποστς παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσει κανείς.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι ρωτάς. Όταν μια γυναίκα δεν θέλει ή δεν μπορεί, είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί και θέλει να κάνει. Αυτό που θεωρώ απαράδεκτο είναι να μπαίνει κάποιος σε αυτό εδώ το τόπικ (συνήθως δεν σχολιάζω παρόμοια γραπτά σε άλλα τόπικς) και να παραθέτει απόψεις χωρίς ενημέρωση και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Θέλω να πω, εδώ πέρα ο στόχος είναι πολύ συγκεκριμένος "θέλω να θηλάσω" και όσα γράφονται, θα πρέπει να συμβάλουν στην πραγματοποίηση του στόχου και στη στήριξη της γυναίκας. Γιατί πρέπει μια γυναίκα μαζί με όλα τα προβλήματα που έχει, να βάλεται, να αμφισβητείται, να αποθαρρύνεται από άτομα που δεν μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες, για αυτό που θέλει να κάνει (και που είναι το καλύτερο για το παιδί της); Υπάρχουν και γυναίκες που δεν τα κατάφεραν με τον επαναγαλακτισμό. Κανείς δεν τις κρίνει και έχουν την υποστήριξη και τη συμπαράσταση μας, αν διαβάσεις λίγα ποστς παραπάνω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσει κανείς.

κοιτα...εσυ πολυ καλα τα λες κ συμφωνω μαζι σου...δε θελω ν αναφερω συγκεκριμενα ποστς για να καταλαβεις καλυτερα τι εννοω...δεν ειναι κ λιγες οι επιθεσεις εδω μεσα σε γυναικες που δε μπορεσαν η για καποιο λογο δε θελησαν να θηλασουν.αν θες βεβαια μπορω να σου στειλω πμ αλλα δε το βρισκω απαραιτητο.

ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια κριστινα.ποσο διαρκει η φαση διεγερσης?

θα το προσπαθησουμε κ θα επανελθουμε.

οσο γ αυτα που διαβασα...ενταξει συμφωνω οτι ο θηλασμος ειναι οτι καλυτερο μπορει να δωσει μια μητερα στο μωρο της..ακομα κ μετα το χρονο οκ..αλλα γιατι πεσατε ολες να τη φατε τη κοπελα?μια γνωμη εξεφερε κ μονο...δεν ειναι αποδεκτη δηλαδη μια διαφορετικη αποψη???

αυτος ειναι κ ο λογος που η γυναικα μου δε θελει να γραψει σ αυτο το θεμα κ εχω αναλαβει εγω να τη βοηθησω οσο μπορω.

Φάση διέγερσης διαρκεί 2-3 λεπτά (είναι αυτόματο όταν πάρετε το θήλαστρο θα το δεις)

Όλες οι απόψεις είναι δεκτές και σεβαστές απλά στο συγκεκριμένο τόπικ οι μαμάδες ή εγώ προσωπικά (για να μην παίρνω τον λόγο για τις υπόλοιπες) έχουμε καταβάλει πολύ κόπο και αγωνία για να πετύχουμε αυτό που θεωρούμαι καλύτερο για τα παιδιά μας. Πρέπει να θέλεις πολύ για να καταφέρεις το οτιδήποτε και για να το θέλεις πολύ πρέπει να πιστεύεις πολύ σε αυτό (υπάρχει μια δόση υπερβολής). Η amaretto με κάλυψε απόλυτα μια μαμά που δεν θέλει να θηλάσει δεν θα γράψει σε αυτό το τόπικ γιατί πολύ απλά αυτό το τόπικ απευθύνεται σε αυτές που το θέλουν πολύ. Επίσης μαμάδες που προσπάθησαν και δεν τα κατάφεραν δεν έτυχαν ποτέ κακής αντιμετώπισης τουλάχιστον όσο καιρό παρακολουθώ εγώ την ενότητα ίσα ίσα το αντίθετο.

Aντώνη επιθεσεις γινονται εκατέρωθεν μερικές φορές. Ούτε όσες μητέρες θηλάζουν είναι τέλειες ούτε όσες δε θηλάζουν. Αυτό που προσωπικά έχω δει είναι ότι ορισμένοι καραδοκούν για να χτυπήσουν στην ενότητα του θηλασμού πράγμα που δεν το καταλαβαίνω.

Κάθε φορά που γίνεται μια τέτοια επίθεση, καλό είναι να τη σταματάμε. Το να λεγεται πως ο θηλασμός μιας γυναίκας είναι ελεινός είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Aντώνη επιθεσεις γινονται εκατέρωθεν μερικές φορές. Ούτε όσες μητέρες θηλάζουν είναι τέλειες ούτε όσες δε θηλάζουν. Αυτό που προσωπικά έχω δει είναι ότι ορισμένοι καραδοκούν για να χτυπήσουν στην ενότητα του θηλασμού πράγμα που δεν το καταλαβαίνω.

Κάθε φορά που γίνεται μια τέτοια επίθεση, καλό είναι να τη σταματάμε. Το να λεγεται πως ο θηλασμός μιας γυναίκας είναι ελεινός είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.

προς θεου δεν επιτιθεμαι ουτε εχω προθεση να προσβαλλω καμια σας.τη γνωμη μου κ μονο εξεφρασα.

θα επανελθω οταν νοικιασουμε το θηλαστρο γιατι δεν ειναι διαθεσιμο τωρα.

σας ευχαριστω ολες για τη βοηθεια σας.

θα ηθελα κ εγω τη βοηθεια σας. μου ειπαν να απευθυνθω στην αγλαια, αλλα δεν ξερω εαν εχω μπει στο σωστο θεμα. οποια μπορει να μου απαντησει υπευθυνα θα ημουν υποχρεη.

θηλαζω κ εγω αποκλειστικα. συνηθως τον βαζω στο ενα στηθος για 20 λεπτα και στο αλλο για 10-15 λεπτα. σχεδον παντα κοιμαται μετα απο 5 λεπτα θηλασμου. τι σημαινει αυτο? επισης οταν ποναει ή ειναι αναστατωμενος μονο με το στηθος ηρεμει.

απο βαρος μεσα σε ενα μηνα πηρε πανω απο ενα κιλο αρα το γαλα μου του επαρκει. αλλα μερικες φορες μπορει να κατσουμε ωρες ολοκληρες να του δινω να κοιμαται να τον βαζω στην καλαθουνα κ να ξυπναει αμεσως κ φυσικα να ηρεμει μονο με στηθος.

αλλες φορες θελει να φαει στη μια ωρα αλλες φορες μπορει να περασουν κ 5 ωρες (την νυχτα συνηθως) μεχρι να ξυπνησει και αλλες φορες σταθερα σε 3 ωρες τρωει.

το αποτελεσμα ολων αυτων ειναι οτι το στηθος μου σπανια καταφερνει να "γεμισει" ετσι ωστε να πω οτι τωρα ναι εχω κατεβασει πολυ γαλα.

ολα αυτα τα περιγραφω γιατι ο,τι κανω μεχρι τωρα το κανω μονο απο ενστικτο κ η αληθεια ειναι οτι δεν εχω καταλαβει κ πολυ καλα ποτε χορταινει, ποσο γαλα βγαινει, κτλ κτλ.

απο σημερα λεω να ξεκινησω να βγαζω κ με το θηλαστρο για να φτιαξω τη δικη μου τραπεζα για οταν θα λειπω αλλα κ για να αρχισει να μαθαινει κ το μπιμπερο κ να δουμε τελικα με τι ποσοτητα χορταινει.

θα ηθελα να μου πειτε καθε ποτε να χρησιμοποιω το θηλαστρο, τι ποσοτητα ειναι ικανοποιητικη να βγαινει την ημερα? να αντλω κ απο τα δυο στηθη ή εναλαξ?

συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα οι αποριες μου ειναι ατελειωτες.

ευχαριστω εκ των προτερων.

LKcZp2.png 3bjwp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...