Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Καλά έκανες και δεν άφησες τις τύψεις να σε ορίσουν. Μήπως τελικά γινόμαστε πολύ ενοχικά άτομα και χάνουμε την ουσία?? (Η ερώτηση απευθύνεται πρώτα στον εαυτό μου)...

:lol::lol::lol:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το μωράκι μου είναι 2 μηνών και 13 ημερών και τρέφεται με δικό μου γάλα.

Οταν βγήκαμε από το μαιευτήριο δεν είχα καλή παραγωγή γάλακτος (είναι σίγουρο αυτό) και κατάφερα μετά από πολλές προσπάθειες με αντλήσεις, χάπια μαγιάς και ατελείωτους θηλασμούς να καλύπτω την ποσότητα που χρειάζεται κάθε μέρα.

Αρχισα να το θηλάζω αποκλειστικά όταν έφτασε 40 ημερών περίπου. Σχεδόν αμέσως όμως, λόγω των πολλών ορών με το μωρό στο στήθος - γιατί στην προσπάθειά του να κοιμηθεί αφού είχε χορτάσει έπαιζε με τη θηλή μου - και του γεγονότως ότι έχω ανοιχτόχρωμο δέρμα και ευαίσθητες θηλές, οι θηλές μου πληγώθηκαν.

Δοκίμασα όλα σχεδόν τα βιολογικά γιατροσόφια (εκτός από τα φακελάκια τσαγιού) και μία αλοιφή με κορτιζόνη και δεν είδα γιατρειά.

Οταν έφτασα πια να έχω πύον στη θηλή, επισκέφτηκα μια πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού η οποία μου έδωσε και κάποια ομοιπαθητικά χάπια για "γρήγορη ανάρρωση των θηλών".

Πέρασαν 4 ημέρες από τότε και αντλώ πια το γάλα μου ελπίζοντας να μπορέσω σε 1-2 μέρες ακόμη να αρχίζω να θηλάζω ξανά.

Οπότε Kotopoulo, είμαστε στην ίδια βάρκα :!:

Αποφάσισα όμως να μην στενοχωριέμαι πια γι'αυτό, γιατί βλέπω ότι μεγαλώνει η μπέμπα μου κι εγώ αντί να τη χαρώ, θα κλαίω για το γάλα μου :!::roll:

Υ.Γ. : Επειδή έχω δοκιμάσει 3 θήλαστρα (το swing της Medela που έχω αγοράσει, το Symphony της Medela και το νοσοκομειακό της Ameda (Elite) τα οποία νοίκιασα από ένα μήνα το καθένα, έχω να σας πω ότι τελικά, παρ'ότι έχω ακόμη στο σπίτι το Elite, χρησιμοποιώ το swing!

Είναι σχεδόν εξίσου καλό με το Symphony και μπορείς να το δουλέψεις και με τη μπαταρία στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση!

στο κάτω κάτω το αποτέλεσμα μετράει.

έχει μεγάλη σημασία να ξέρεις και τι έφταιξε για να καταφέρεις να το αποφύγεις όταν ξεκινήσεις το θηλασμό με το μωρό σου ή στο επόμενο μωράκι σου.

Πριν χρόνια αναγκάστηκα να προτείνω απογαλακτισμό σε κάποια μητέρα που είχε πληγωθεί πάρα πολύ άσχημα, το δέρμα της δεν ανεχόταν ούτε το θήλαστρο, τόσο πολύ είχει πληγωθεί. Το επόμενο παιδί της κατάφερε να το θηλάσει περισσότερο από δύο χρόνια χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα από την αρχή. Ήξερε πως αν δεν το προλάβει μπορούσε πάλι να χάσει το παιχνίδι...

Μάλλον έφταιξαν όλα, και κυρίως ότι δεν είχα προετοιμάσει το στήθος μου.

Γενικά το στήθος γενικά δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Το πολύ ελαφριά έκθεση στον αέρα, δηλαδή να κυκλοφορείς λίγη ώρα κάθε μέρα χωρίς σουτιέν, φορώντας ένα βαβμακερό ρούχο, αν δεν το συνηθίζεις. Πολλές μητέρες το συνηθίζουν οπότε δεν κάνουν τίποτα ιδιαίτερο.

Έχω ήδη προμηθευτεί δεύτερο σετ μπουκάλια, τα απαραίτητα βουρτσάκια κλπ.

Το δεύτερο σετ θα σε βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν θα αγχώνεσαι να πλύνεις για να το έχεις έτοιμο για την επόμενη άντληση, θα είσαι τις μισές φορές στο νεροχύτη.

Στο θήλαστρο κάνω πια αποστείρωση 1-2 φορές το 24ωρο, μετά από συμβουλή της παιδιάτρου. Στην αρχή το έκανα μετά από κάθε χρήση και ήταν πραγματικά κουραστικό, αλλά τώρα είναι ΟΚ.

Αποστειρώνεις στον αποστειρωτήρα;

Μόλις νοίκιασα το Lactina, οπότε θα το κρατήσω για αυτό το μήνα και τον άλλον βλέπουμε. Αν χρειάζομαι ακόμη θήλαστρο, μπορεί να πάρω το Symphony.

Η εταιρεία το χρεώνει με τη μέρα, δεν είναι απαραίτητο να το κρατήσεις ένα μήνα. Μπορείς να ζητήσεις το sympony οποιαδήποτε στιγμή.

Είπες ότι μάλλον έχω αρκετό (ή πάρα πολύ) γάλα. Πόσο είναι το "αρκετό"?

το να καλύπτεις τις ανάγκες ενός μωρού με ένα χειροκίνητο θήλαστρο είναι σχεδόν θαυμα!!! Αν δεν είχες παραπανίσιο γάλα δεν θα τα κατάφερνες.

Το πρωί έχω περισσότερο από τις ανάγκες ενός γεύματος και έτσι συμπληρώνεται από αυτό και κάποιο άλλο γεύμα στο υπόλοιπο της ημέρας.

Το βράδυ στη διάρκεια του ύπνου σου αυξάνονται τα επίπεδα της προλακτίνης και το πρωί η παραγωγή είναι αυξημένη.

Αν έχεις την ευκαιρία να πάρεις ένα μικρό υπνάκο στη διάρκεια της μέρας (το ξέρω πως με ένα μωρό στο σπίτι είναι πολύ δύσκολο...) τότε θα έχεις ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με τις αντλήσεις.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν πετάω...Το αντίθετο, κάθε σταγόνα είναι υπερπολύτιμη.

Ακριβώς!

Το απόγευμα - βράδυ είναι κάπως δύσκολη η κατάσταση.

Πάντα έτσι συμβαίνει.. :?

Θα σου πω ένα κόλπο που εμένα με βοήθησε να εξασφαλίσω μερικά επιπλέον ml γάλα. Όταν σταματούσε η ροή με το διπλό σύστημα άντλησης από το ένα στήθος (συνήθως δεν σταματάσει ταυτόχρονα), έβγαζα το ένα μπουκαλάκι και συνέχιζα την άτνληση για λίγο με το ένα μόνο μπουκαλάκι από το στήθος που είχε ροή. Μόλις σταματούσε άλλαζα στήθος, αυτό είχε προλάβει να μαζέψει λίγο γάλα. Όσο αντλούσα από αυτό μάζευε το άλλο. Έκανα έτσι 3-4 σύντομες εναλλαγές κι εξασφάλιζα 20-40ml παραπάνω. Ακόμη και 20 παραπανίσια αν τα αθροίσεις σε 6 αντήσεις κάνουν ένα γεύμα :wink:

Βέβαια όλα αυτά είναι σχετικά και εξαρτώνται από το πόσο πίνει κάθε μωρό. Το δικό μου θέλει 100-120 ml κάθε φορά, άρα έχω ίσα-ίσα να καλύψω τις ανάγκες του.

Αν νιώθεις ότι η ποσότητα που αντλείς είναι οριακή θα μπορούσες να πάρεις μαγιά της μπύρας (συμπλήρωμα διατροφής σε ταμπλέτες). Αν ενδιαφέρεσαι θα σου γράψω τη δοσολογία.

Πάντως, αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση, δεν με βλέπω να αντέχω και πολύ περισσότερο από 3 μήνες.

Βάζε πιο μικρούς στόχους. Η τακτική "βλέποντας και κάνοντας" είναι πιο χαλαρωτική. Οι μεγάλοι στόχοι μπορεί να σε αγχώσουν χωρίς λόγο. Δες πώς θα πάει η εβδομάδα και αποφασίζεις για την επόμενη.

Εκτός αν εθιστώ στην άντληση και δεν μπορώ να κάνω χωρίς... :P ..

Ποτέ δεν ξέρεις :wink:

για να νιώσεις λιγότερο μόνη ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.pumpingmoms.org/index.html

στην Ελλάδα οι μητέρες που αντλούν αποκλειστικά είναι πολύ λίγες. Να σκεφθείς ότι πριν μια δεκαετία ήταν ελάχιστες ακόμη και οι μητέρες των πρόωρων που αντλούσαν γιατί οι γιατροί έλεγαν ότι αφού το μωρό δεν είναι μαζί με τη μαμά η μόνη λύση είναι ο απογαλακτισμός.

Σκέψου ότι ακόμη και σήμερα υπάρχει νεογνολογική κλινική που δεν δέχεται ούτε σταγόνα μητρικού γάλακτος για τα πρόωρα (φοβούνται τα μικρόβια του μητρικού γάλακτος.... :shock::shock::shock: ).

Μήπως τελικά γινόμαστε πολύ ενοχικά άτομα και χάνουμε την ουσία?? (Η ερώτηση απευθύνεται πρώτα στον εαυτό μου)...

Ένα ποτήρι μπορεί να είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο... όπως θέλεις το βλέπεις. Έχει μεγάλη σημασία να εστιάσεις στα θετικά και να κρατηθείς από αυτά. Έχει κατορθώσει κάτι πολύ δύσκολο, να διατηρείς πλήρη γαλουχία με ένα θήλαστρο που θα οδηγούσε στην αποτυχία το 95% των μητέρων. Αυτό που κατάφερες είναι επιπλέον δύσκολο γιατί δεν έχεις μόνο τις αντλήσεις αλλά και την υπόλοιπη φροντίδα του μωρού.

Μέσα στην ατυχία σου είσαι και τυχερή. Πολλές μητέρες δεν ανταποκρίνονται στο θήλαστρο. Ακόμη και μητέρες που θηλάζουν αποκλειστικά τα μωρά τους ίσως να μην μπορέσουν να αντλήσουν ποτέ γάλα για τα παιδιά τους ή αντλούν πολύ λίγο... Εσύ ευτυχώς δεν είσαι σε αυτή την κατηγορία κι έτσι το παιδάκι σου πίνει γάλα από σένα.

Δεν αμφισβητώ την ύπαρξή τους, απλά αισθάνομαι λίγο τυχερή γιατί κανένας από το περιβάλλον μου δεν με πίεσε για τίποτε (θήλασε ή μη θηλάζεις) και κανένας δεν ήταν δογματικός.

Δογματικούς δεν θα συναντήσεις εύκολα, και να είναι δεν το εκφράζουν. Όμως μπορεί κάποιος κακόβουλος να σου πετάξει κανένα σχόλιο που θα σε χαλάσει. Τότε που αντλούσα, είχα ακούσει από κοντικό και υποτίθεται αγαπημένο πρόσωπο "ε, κι εσύ τι καταλαβαίνεις; τζάμπα κόπος αφού τελικά το περισσότερο με το μπουκάλι το δίνεις, κι εκεί τελικά θα καταλήξεις, γιατί κάθεσαι και παιδεύεσαι; είσαι πιο καλή μάνα από μας;"

Όπως καταλαβαίνεις, δεν υπήρχε καμία δογματικότητα αλλά προδικάστηκε η αποτυχία μου και υποτιμήθηκε όσο ήταν δυνατό η προσπάθειά μου. Το χειρότερο ήταν που σχεδόν κανείς δεν πίστευε ότι θα καταφέρω τελικά να θηλάσω το παιδί μου χωρίς μπουκάλια. Ειλικρινά, σε τεχνικά θέματα δεν χρειάστηκα κανενός είδους υποστήριξη, όμως χρειαζόμουν απελπισμένα ένα βλεμμα ενός ανθρώπου που πίστευε όσο κι εγώ ότι αυτό που κάνω είναι σημαντικό και θα τα καταφέρω. Καλώς ή κακώς συνάντησα μόνο έναν τέτοιο άνθρωπο, για μένα ήταν αρκετή η στήριξη...

Ακόμη και στο μαιευτήριο, τόσο οι γιατροί (γυναικολόγος+παιδίατροι) όσο και οι μαίες μάλλον πιεστικοί ήταν προς το θηλασμό παρά το αντίθετο...

Είναι η πίεση του νεοφώτιστου...

Δεν υποστηρίζουμε το θηλασμό αλλά τη μητέρα που επιθυμεί να θηλάσει το παιδί της. Η διαφορά είναι τεράστια...

Υποστηρίζουμε τη μητέρα σημαίνει σεβόμαστε τις επιλογές της και τη στηρίζουμε διακριτικά βοηθώντας τη να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

Πάντα στη διάθεσή σου :)

Διαφημίσεις

Γεια σε όλες και πάλι.

Αγλαϊα, απαντώ στις ερωτήσεις σου:

-Αποστειρώνω σε αποστειρωτή, εκτός της βαλβίδας, την οποία βράζω για 3-4 λεπτά, όπως μου συνέστησε η εταιρεία από την οποία νοίκιασα το θήλαστρο

-Το θήλαστρο νοικιάζεται με το μήνα για τον πρώτο μήνα. Το είχα ρωτήσει συγκεκριμένα πριν το νοικιάσω. Μετά το δεύτερο μήνα ίσως κάτι γίνει με τις μέρες. Αυτό μου είπαν. Αν και δε νομίζω να υπήρχε πρόβλημα αντικατάστασης του ενός μοντέλου με το άλλο, ακόμη και πριν συμπληρωθεί ο μήνα.

-Τις διάφορες τεχνικές άντλησης, πίστεψέ με, τις είχα ανακαλύψει μόνη μου. Όχι μόνο αυτό που πρότεινες εσύ (με κάποια παραλλαγή) αλλά και αυτά που διάβασα στο site που μου είπες.

Βλέπεις, το χειροκίνητο, και μάλιστα κακής ποιότητας, θήλαστρο με έκανε να είμαι πολύ εφευρετική :D

-Προς το παρόν είμαι ΟΚ από γάλα. Αν χρειαστώ extra, βλέπουμε.

Να σου κάνω μια ερώτηση? Απ' ό,τι διάβασα σε κάποια δημοσίευσή σου, δεν ασχολείσαι επαγγελματικά με το θηλασμό, έτσι? Φαντάζομαι δεν κάνω λάθος.

Η πιστοποίηση που έχεις ως σύμβουλος γαλουχίας και θηλασμού, τί ισχύ έχει? Τι εφόδια σου παρέχει? Πώς έγινες πιστοποιημένη σύμβουλος?

Επειδή όμως είδα το όνομά σου σε πάρα πολλά topic σχετικά με το θηλασμό (π.χ. διατροφή+θηλασμός), όπου μάλιστα χρησιμοποιείες συμβουλευτικό τόνο, θα ήθελα να σε ρωτήσω από πού αντλείς τις πληροφορίες που παρέχεις και αν με κάποιο τρόπο έχεις ιατρικές γνώσεις, μιας και πολλές φορές είδα πως αμφισβητούσες τις απόψεις των γιατρών.

Ίσως τα έχεις γράψει παλιότερα, οπότε απλά μπορείς να με παραπέμψεις εκεί.

Εννοείται πως οι ερωτήσεις μου είναι καλοπροαίρετες, ΟΚ?

Katrin,

μου δίνεις κουράγιο, πως αργά ή γρήγορα ίσως θηλάσω κι εγώ. Thanks για τις συμβουλές με τα θήλαστρα.

Στέλλα,

λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν είμαι ούτε κουκλίτσα ούτε "Η κουκλίτσα" :D

-Αποστειρώνω σε αποστειρωτή, εκτός της βαλβίδας, την οποία βράζω για 3-4 λεπτά, όπως μου συνέστησε η εταιρεία από την οποία νοίκιασα το θήλαστρο

Μπορείς και τη βαλβίδα να τη βάζεις κανονικά στον αποστειρωτήρα. Στην εταιρεία έχουν μπερδέψει μάλλον τον οικιακό αποστειρωτήρα με τον κλίβανο του νοσοκομείου. Ο κλίβανος αποστειρώνει στους 120 βαθμούς σε συνθηκες υψηλής πίεσης που καταστρέφουν τη βαλβίδα. Ενώ ο αποστειρωτήρας στο σπίτι στους 80 βαθμούς. Το βράσιμο την ταλαιπωρεί περισσότερο από τον αποστειρωτήρα.

Επί 10 μήνες που άντλησα 90 λίτρα γάλα οι βαλβίδες μου έμειναν άψογες!

Μην παιδεύεσαι λοιπόν με το βράσιμο!

Πήρα τηλέφωνο στην εταιρεία και τους το εξήγησα. Ελπίζω να μεταφερθεί σε όλους...

-Αν και δε νομίζω να υπήρχε πρόβλημα αντικατάστασης του ενός μοντέλου με το άλλο, ακόμη και πριν συμπληρωθεί ο μήνα.

Έτσι είναι!

-Τις διάφορες τεχνικές άντλησης, πίστεψέ με, τις είχα ανακαλύψει μόνη μου. Όχι μόνο αυτό που πρότεινες εσύ (με κάποια παραλλαγή) αλλά και αυτά που διάβασα στο site που μου είπες.

Βλέπεις, το χειροκίνητο, και μάλιστα κακής ποιότητας, θήλαστρο με έκανε να είμαι πολύ εφευρετική :D

Ετσι είναι, τις περισσότερες τεχνικές οι μαμάδες στην ανάγκη τις ανακάλυψαν!

Να σου κάνω μια ερώτηση? Απ' ό,τι διάβασα σε κάποια δημοσίευσή σου, δεν ασχολείσαι επαγγελματικά με το θηλασμό, έτσι? Φαντάζομαι δεν κάνω λάθος.

Ναι δεν ασχολούμαι γιατί η δουλειά μου είναι εντελώς άσχετη (είμαι Δασολόγος με ειδίκευση στη Γενετική)

Η πιστοποίηση που έχεις ως σύμβουλος γαλουχίας και θηλασμού, τί ισχύ έχει?

Στην Ελλάδα καμία με την έννοια της ισοτιμίας ή της αντιστοιχίας (δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο εδώ...).

Μέχρι πρόπερυσι ήμασταν μόνο 3! Πέρυσι που γίναμε 6 αποφασίσαμε να κάνουμε σύλλογο. Τα χαρτιά έχουν περάσει από το προτοδικείο αλλά ακόμη δεν ενεργοποιήθηκε (δεν έχουμε εκλέξει διοικητικό συμβούλιο).

Το πιστοποιητικό αυτό έχει 5ετή ισχύ, μετά πρέπει να κάνουμε επαναπιστοποίηση.

Σε άλλες χώρες είναι κανονικά επαγγελματικό πιστοποιητικό και οι σύμβουλοι δουλεύουν ως ιδιώτες ή σε μεγάλες νεογνολογικές-μαιευτικές κλινικές. Στην Αυστραλία το πιστοποιητικό αυτό είναι υποχρεωτικό για τις μαίες που δουλεύουν στο νεογνολογικό.

Τι εφόδια σου παρέχει?

Εγώ που έχω άσχετο επάγγελμα δεν το χρησιμοποιώ. Οι υπόλοιπες ανήκουν σε σχετικά επαγγέλματα (δύο παιδίατροι η μία νεογνολόγος, μία γυναικολόγος, μία μαία) βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στη δουλειά τους. Η μια μοριακή βιολόγος ασκεί το επάγγελμα ως ιδιώτης. Το έψαξε και νομικά το θέμα και δεν έχει πρόβλημα στο θέμα των συμβουλευτικών υπηρεσιών ανήκει αυτό που κάνει, όμως νομίζω είναι καλλυμμένη λόγω του πανεπιστημιακού πτυχίου που έχει. Δεν είμαι σίγουρη γιατί δεν το έψαξα μια και δεν με ενδιέφερε.

Πώς έγινες πιστοποιημένη σύμβουλος?

Έδωσα εξετάσεις μετά από αίτηση, συστατικές επιστολές και πρακτική άσκηση σε ιατρείο παιδιάτρου που ήταν ήδη 5 χρόνια σύμβουλος.

Οι εξετάσεις διοργανώνονται από έναν Διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης μία φορά το χρόνο την τελευταία Δευτέρα του Ιουλίου σε όλο τον κόσμο! Λεπτομέρειες μπορείς να δεις εδώ:

http://www.iblce.org/info.htm

και στο link που έχω στο κάτω μέρος της υπογραφής μου

Επειδή όμως είδα το όνομά σου σε πάρα πολλά topic σχετικά με το θηλασμό (π.χ. διατροφή+θηλασμός), όπου μάλιστα χρησιμοποιείες συμβουλευτικό τόνο, θα ήθελα να σε ρωτήσω από πού αντλείς τις πληροφορίες που παρέχεις και αν με κάποιο τρόπο έχεις ιατρικές γνώσεις, μιας και πολλές φορές είδα πως αμφισβητούσες τις απόψεις των γιατρών.

Οι εξετάσεις που έδωσα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ανατομία, φυσιολογία μαστού, μερικά θέματα νεογνολογίας κλπ. Αναλυτικά την ύλη μπορείς να τη δεις στα links που παρέθεσα. Επίσης μπορείς να δεις και τα βιβλία που χρησιμοποιούμε για να προετοιμαστούμε για τις εξετάσεις. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1671

Δυστυχώς στη βασική εκπαίδευση των γιατρών και των μαιών περιλαμβάνονται ελάχιστα σωστά και πολλά λανθασμένα... κυρίως αυτά που διαδίδουν οι εταιρείες με τα γάλατα (πέρασαν από τα χέρια μου 3 ελληνικές μαιευτικές που διδάσκονται στο Α.Π.Θ. και στην Αθήνα, και τα βιβλία - διδακτικές σημείωσεις των μαιών...

Από αυτά που παραπέμπω μπορείς να δεις τη βιβλιογραφία που έχουν χρησιμοποιήσει και να κοιτάξεις επιπλέον άρθρα πιο εξειδικευμένα.

Δυστυχώς είχα πολύ λίγο χρόνο τις τελευταίες ημέρες κι έτσι δεν μπόρεσα να μπω στο forum νωρίτερα.

Αγλαία, σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τις διευκρινίσεις.

Έχω 1-2 ερωτησούλες, αλλά θα τις θέσω άλλη φορά, γιατί τώρα γράφω με το ένα χέρι και το μωρό στην αγκαλιά.

Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα...

• 2 εβδομάδες μετά...

Θα ήθελα να ρωτήσω κυρίως την Αγλαϊα πόσες μέρες περίπου χρειάζεται για να βοήθησει η μαγιά μπύρας τη γαλουχία. Πάλι έχω αγχωθεί, γιατί τις τελευταίες μέρες ο μικρός πίνει το πολύ 10 λεπτά γάλα και μετά τραβιέται αλλά κλαίει και δείχνει να ψάχνει.

Περιμένω να πάω πρώτα στη παιδίατρο μας, την Τετάρτη έχω ραντεβού, και μετά θα απευθυνθώ στην πλέον ειδική, στην περίπτωση που μου πει ότι δεν έχω πλέον γάλα, κάτι για το οποίο με είχε προετοιμάσει τον προηγούμενο μήνα και μου συστήσει να αποθηλάσω.

Πάντως από τη μέρα που μίλησα με την Αγλαϊα (1 εβδομάδα) δεν έχω δώσει ούτε ένα ml ξένο γάλα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Αγλαϊα ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ο μπέμπης έβαλε βάρος κανονικότατα και ο γιατρός (δεν πήγαμε στην ίδια που πηγαίναμε) είπε ότι είναι μια χαρά. Το μόνο που με παραξένεψε ήταν ότι πρέπει να παρακολουθήσουμε το ύψος του όπως είπε, γιατί έβαλε πολύ σε 1,5 μήνα (9 πόντους). Είναι κάτι ανησυχητικό;

Για όσες έχουν το δικό μου άγχος, τελικά σε μένα η μαγιά μπύρας είχε αποτέλεσμα μετά από την 5η μέρα, και συνεχίζω να θηλάζω πλέον αποκλειστικα. Παρήγγειλα και θήλαστρο, και ήθελα αν είναι εύκολο μια διευκρίνιση. Βοηθάει στην παραγωγή ή την μειώνει τελικά. Για να ξέρω πόσο συχνά να το χρησιμοποιώ.

Διαφημίσεις

στην περίπτωση που μου πει ότι δεν έχω πλέον γάλα, κάτι για το οποίο με είχε προετοιμάσει τον προηγούμενο μήνα και μου συστήσει να αποθηλάσω.

γιατί έβαλε πολύ σε 1,5 μήνα (9 πόντους).

Μηπως κάποιος κοροιδεύει τη λογική μου :shock::shock::shock:

Εκτος αν ο φιατρός σου προτεινε το αγελαδινό γαλα γιατί δεν θελει το μωρό σου να ψηλωνει, αλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

στην περίπτωση που μου πει ότι δεν έχω πλέον γάλα, κάτι για το οποίο με είχε προετοιμάσει τον προηγούμενο μήνα και μου συστήσει να αποθηλάσω.

γιατί έβαλε πολύ σε 1,5 μήνα (9 πόντους).

Μηπως κάποιος κοροιδεύει τη λογική μου :shock::shock::shock:

Εκτος αν ο φιατρός σου προτεινε το αγελαδινό γαλα γιατί δεν θελει το μωρό σου να ψηλωνει, αλλη εξήγηση δεν υπάρχει.

Τον προηγούμενο μήνα είχαμε πάει σε άλλη γιατρό και μου είχε πει ότι από βάρος πάμε καλούτσικα, να δίνω συμπλήρωμα μια φορά τη μέρα και τον επόμενο μήνα βλέπουμε αν θα συνεχίσουμε με το θηλασμό.

Ευτυχώς που υπάρχει και η Αγλαία.

:wink: Αυτό το μήνα τον είδε άλλος γιατρός και μας είπε ότι βάρος έβαλε κανονικά, αφού με το που μπήκα στο ιατρείο δήλωσα κατηγορηματικά ότι είμαι ευχαριστημένη με το θηλασμό πλέον και δε σκοπεύω να τον κόψω σε καμία περίπτωση. Απλά ανησυχεί γιατί έβαλε πολύ ύψος, πάνω από το φυσιολογικό, πράγμα που εγώ αρχικά χάρηκα (γεννήθηκε μόνο 48 πόντους), και θέλει λέει να το παρακολουθήσει. Τί να πω;

Απλά ανησυχεί γιατί έβαλε πολύ ύψος, πάνω από το φυσιολογικό, πράγμα που εγώ αρχικά χάρηκα (γεννήθηκε μόνο 48 πόντους), και θέλει λέει να το παρακολουθήσει. Τί να πω;

Μήπως η προηγούμενη μέτρηση δεν ήταν σωστή :?:

Εκτός από αυτό δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ανησυχείς, κάθε παιδί έχει την δική του καμπύλη ανάπτυξης και τα γονίδια του.

Η μικρή μου είναι στα 95ο ποσοστιαία τόσο στο ύψος όσο και στο βάρος παρόλα αυτά είμαστε και εγώ και ο άντρας μου αδύνατοι με ύψος γύρω στο 170. Αποκλείεται η κόρη μου να παρεκκλίνει πολύ από αυτά αργότερα εκτός αν αποφασίσει να μπουκωθεί μόνη της!!!! :D

WLn5p2.png

:wink: Αυτό το μήνα τον είδε άλλος γιατρός και μας είπε ότι βάρος έβαλε κανονικά, αφού με το που μπήκα στο ιατρείο δήλωσα κατηγορηματικά ότι είμαι ευχαριστημένη με το θηλασμό πλέον και δε σκοπεύω να τον κόψω σε καμία περίπτωση. Απλά ανησυχεί γιατί έβαλε πολύ ύψος, πάνω από το φυσιολογικό, πράγμα που εγώ αρχικά χάρηκα (γεννήθηκε μόνο 48 πόντους), και θέλει λέει να το παρακολουθήσει. Τί να πω;

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έγινε λάθος μέτρηση...

Το προηγούμενο μήνυμα το έχασα... :oops:

Συγνώμη.

Αν βλέπετε ότι δεν απαντώ, στέλνετε και πμ για να μην τα χάνω!

• 1 month later...

θελω τοσο πολυ να το κανω αγλαια μου...χτες εκανα μπανιο με το μωρο και εψαχνε το στηθος μου!συγκινιθηκα ...λεω τυχαιο θα ηταν μετα απο 6μηνες πως μπορει να θυμαται?δυστυχως τον θηλασα μονο ενα μηνα λογω επιλοχειας καταθλιψης (ασχημα)και ελλειψης βοηθειας κ συμπαραστασης αλλα βασικα ΓΝΩΣΗΣ..εχω τυψεις..το στερησα στο παιδι μου και το στερηθηκα..εχω ομως πολυ χαμηλο αιματοκριτη και δυστυχως δεν εχω υπομονη..φοβαμαι να το βαλω στην διαδικασια ..να το κουρασω ..κι αν δεν πετυχει θα νιωθω χαλια..θα ηθελα να ακουσω την γνωμη σου σε αυτο..εισαι πολυτιμη αγλαια ,εχεις βοηθησει πολυ κοσμο εδω κι αν δεν το αποφασισω τωρα να το προσπαθησω θα ηθελα στο επομενο να με καθοδηγησεις ...μπραβο για το εργο που επιτελεις..κι ευχαριστω..

my baby was my reborn...

Διαφημίσεις

Ιοκάστη αν καταφέρεις να έχεις πλήρη γαλουχία, πιθανότατα θα σου σταματήσει η περίοδος και θα ανέβει ο αιματοκρίτης. Οι μητέρες με χρόνια αναιμία με ρωτούν πώς θα παρατείνουν το διάστημα της αμμηνόρροιας του θηλασμού!

Ακόμη και αν αποτύχεις θα ξέρεις ότι έκανες τα πάντα. Αν ξέρεις ότι δεν έκανες τα πάντα ίσως να είναι πιο στενάχωρο. Εσύ μόνο ξέρεις τι θα σε στεναχωρήσει περισσότερο, η αποτυχία ή η αμφιβολία ότι ίσως μπορούσες να προσπαθήσεις...

Δεν έχω συναντήσει καμία μητέρα που δεν κατάφερε να κάνει επαναγαλακτισμό. Οι περισσότερες που έχω υποστηρίξει κατάφεραν να θηλάσουν αποκλειστικά και οι υπόλοιπες με συμπλήρωμα. Όλες κατάφεραν να προσφέρουν μητρικό γάλα στο μωρό τους για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από όσο υπολόγιζαν.

Το δύσκολο είναι να βρεις το χρόνο να κάνεις συχνές αντλήσεις. Τα υπόλοιπα γίνονται!

Γνώρισα μία μητέρα στις συναντήσεις της La Leche που είχε νοσηλευτεί με κατάθλιψη και έκανε διακοπή της γαλουχίας με χάπια. Όταν τη γνώρισα θήλαζε αποκλειστικά το τριών μηνών μωρό της... :)

Σκέψου το και αν τελικά το αποφασίσεις εδώ θα είμαι! :)

Καλημέρα!

Διαβάζοντας όσα έγραψε η Αγλαϊα συνειδητοποίησα πως μόνο κάνοντας μπάνιο με το μωρό δεν έχω θηλάσει, ά, ούτε στην κουνιστή πολυθρόνα... γιατί δεν έχω!!!

Αλήθεια... όσο χαζό και να ακουστεί...

βρε ΙΟΚΑΣΤΗ εσύ που το έκανες... πώς;;; όρθια, καθιστή... και δε σου γλιστράει το μωρό; θα ήθελα να μου πεις για να το δοκιμάσω...

Μου αρέσει πολύ η ιδέα... μιάς και δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ τόσο "γυμνή επαφή" και ο μικρός λατρεύει τόσο το νερό όσο και το να θηλάζει!

Α, και κάτι ακόμη!

Εύχομαι να καταφέρετε εσύ και το μωρό σου τη νέα σας προσπάθεια...

πίστεψέ με, αφού το θέλεις πραγματικά και το μικρό δείχνει ενδιαφέρον... είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρετε! και σας το εύχομαι!!

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Καλημέρα!

Διαβάζοντας όσα έγραψε η Αγλαϊα συνειδητοποίησα πως μόνο κάνοντας μπάνιο με το μωρό δεν έχω θηλάσει, ά, ούτε στην κουνιστή πολυθρόνα... γιατί δεν έχω!!!

Αλήθεια... όσο χαζό και να ακουστεί...

βρε ΙΟΚΑΣΤΗ εσύ που το έκανες... πώς;;; όρθια, καθιστή... και δε σου γλιστράει το μωρό; θα ήθελα να μου πεις για να το δοκιμάσω...

Μου αρέσει πολύ η ιδέα... μιάς και δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ τόσο "γυμνή επαφή" και ο μικρός λατρεύει τόσο το νερό όσο και το να θηλάζει!

Α, και κάτι ακόμη!

Εύχομαι να καταφέρετε εσύ και το μωρό σου τη νέα σας προσπάθεια...

πίστεψέ με, αφού το θέλεις πραγματικά και το μικρό δείχνει ενδιαφέρον... είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρετε! και σας το εύχομαι!!

γεμισα την μπανιερα με νερο και παιχνιδια μεχρι την μεση για να εχω τον ελεγχο και μπηκαμε αγκαλιτσα με πολυ προσοχη..ηταν ηπρωτη φορα κι ο μπεμπης ξετρελαθηκε!!!!!!δεν τον αφησα λεπτο απο την αγκαλια μου γιατι φοβομουν μην μου γλιστρισει και στον πατο της μπανιερας εβαλα αντιολισθητικα πατακια που τα ειχα πλυνει σε καυτο νερο ..με πολυ προσοχη και για λιγη ωρα περασαμε τελεια!!!!!το ηθελα πολυ καιρο αυτο και το μωρο ξετρελαθηκε...επαιζε πλατσουριζε με αγκαλιαζε...απιστευτα ομορφο..να το δοκιμασεις!σε ευχαριστω για την ενθαρυνση..

my baby was my reborn...

Ιοκάστη αν καταφέρεις να έχεις πλήρη γαλουχία, πιθανότατα θα σου σταματήσει η περίοδος και θα ανέβει ο αιματοκρίτης. Οι μητέρες με χρόνια αναιμία με ρωτούν πώς θα παρατείνουν το διάστημα της αμμηνόρροιας του θηλασμού!

Ακόμη και αν αποτύχεις θα ξέρεις ότι έκανες τα πάντα. Αν ξέρεις ότι δεν έκανες τα πάντα ίσως να είναι πιο στενάχωρο. Εσύ μόνο ξέρεις τι θα σε στεναχωρήσει περισσότερο, η αποτυχία ή η αμφιβολία ότι ίσως μπορούσες να προσπαθήσεις...

Δεν έχω συναντήσει καμία μητέρα που δεν κατάφερε να κάνει επαναγαλακτισμό. Οι περισσότερες που έχω υποστηρίξει κατάφεραν να θηλάσουν αποκλειστικά και οι υπόλοιπες με συμπλήρωμα. Όλες κατάφεραν να προσφέρουν μητρικό γάλα στο μωρό τους για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από όσο υπολόγιζαν.

Το δύσκολο είναι να βρεις το χρόνο να κάνεις συχνές αντλήσεις. Τα υπόλοιπα γίνονται!

Γνώρισα μία μητέρα στις συναντήσεις της La Leche που είχε νοσηλευτεί με κατάθλιψη και έκανε διακοπή της γαλουχίας με χάπια. Όταν τη γνώρισα θήλαζε αποκλειστικά το τριών μηνών μωρό της... :)

Σκέψου το και αν τελικά το αποφασίσεις εδώ θα είμαι! :)

αγλαια εχω θηλαστρο της medea ενα μικρο ..θελεις να μου πεις πως μπορω να το δοκιμασω ..

my baby was my reborn...

ΙΟΚΑΣΤΗ σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ-πολύ!!! :P

θα το δοκιμάσω! Αχ, έχω ενθουσιαστεί και μόνο με τη σκέψη!!! Τέλειο.........

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

ΙΟΚΑΣΤΗ σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ-πολύ!!! :P

θα το δοκιμάσω! Αχ, έχω ενθουσιαστεί και μόνο με τη σκέψη!!! Τέλειο.........[/quot

καλα να περασετε!!!!! :D:D:D

my baby was my reborn...

Ιοκάστη ακούγεται πάρα πολύ ωραίο :lol:

Θα περιμένω να μεγαλώσουμε λίγο και θα το δοκιμάσουμε και εμείς.

καλημέρα :!::D

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Καλημέρα!

Να προτείνω κάτι; Θα μπορούσε αυτή εδώ η δημοσίευση να μετατραπεί σε υπόμνημα, ώστε να βρίσκεται πάντα πάνω-πάνω στο τόπικ του θηλασμού; Έτσι κάθε μανούλα που χρειάζεται αυτές τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες που μας έδωσε η Αγλαΐα, θα τις βρίσκει εύκολα, χωρίς να ψάχνει! :wink:

Υ.Γ. Έλενα και μόνο που το σκέφτεσαι να το κάνεις, είσαι αξιέπαινη! Μακάρι να τα καταφέρεις, κοπέλα μου, σου το εύχομαι ολόψυχα! Αν το αποφασίσεις, θα είμαστε εδώ για κάθε βοήθεια και για συμπαράσταση!

fUvDp2.png

Καλημέρα!

Εγώ κάνω μπάνιο με το μωρό κάθε μέρα πλέον και το διασκεδάζουμε και οι 2 πάρα πολύ!!! Η μικρή όμως μόνο το μυαλό της να θηλάσει δεν έχει, βλέπει τα παιχνίδια και τρελαίνεται :D:D:D Πλατσουρίζει, χτυπάει τα χέρια της και τα πόδια της :D

Να σου πω και κάτι. Εχω μία πολυθρόνα στο υπνοδωμάτιο εκεί την θηλάζω πολλές φορές, όταν με βλέπει ότι πάω να κάτσω εκεί κάνει σαν τρελή. Οπότε την αφήνω με αυτούς τους συνειρμούς, μπάνιο = παιχνίδι, πολυθρόνα = φαί :D:D

Έμείς έχουμε και έναν δακτύλιο, καμιά φορά την βάζουμε εκεί, την πλένω και μετά την βγάζω από εκεί και κολυμπάει (τρόπος του λέγειν δηλαδή). Αλλες φορές χωρίς τον δακτύλιο....

Πάντως το χαίρεται τώρα το μπάνιο της περισσότερο από ότι πριν στην μπανιερίτσα !!!!!

WLn5p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...