Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Μπραβο ΚΡΙΣΤΙΝΑ. Κάνω και εγώ προσπάθεια να αυξήσω το γάλα και διαβάζοντας τέτοια νεα παίρνω κουράγιο και γεμίζω με ελπίδες ότι θα τα καταφέρω. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την επιτυχία σου μαζί μας. Σου εύχομαι και εγώ καλή συνέχεια!!!

Ο γιος μου είναιan1cCAr06f61210OTQ5MTVwfDczMzY1NDdhfA.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπραβο ΚΡΙΣΤΙΝΑ. Κάνω και εγώ προσπάθεια να αυξήσω το γάλα και διαβάζοντας τέτοια νεα παίρνω κουράγιο και γεμίζω με ελπίδες ότι θα τα καταφέρω. Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες την επιτυχία σου μαζί μας. Σου εύχομαι και εγώ καλή συνέχεια!!!

Καταρχήν ευχαριστώ για τις ευχές και τα εύσημα κορίτσια!!!! :D:oops: Επί του θέματος όμως ήθελα να σου πω ότι δεν πρέπει να ασφήσεις κανέναν να σε επιρεάζει ανρνητικά, δυστηχώς είναι πολοί εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν με τίποτα την προσπάθειά σου να κάνεις το απολύτως φυσιλογικό - ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ- ακολούθησε το ένστικτό σου και τις οδηγίες των πιο έμπειρων κοριτσιών και είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :!::!::!:

Κορίτσια καλησπέρα και να σας ζήσουνε τα μωράκια σας! :D

Προσπαθώ και εγώ εδώ και 2 εβδομάδες να δώσω στο μπέμπη μου αποκλειστικά δικό μου γάλα, αλλά ο παιδίατρος μου είπε πως το συμπλήρωμα του είναι απαραίτητο γιατί λέει είναι μεγάλο παιδάκι (3.650γρ. & 55εκ.) και το χρειάζεται. Γεννήθηκε 37 εβδομάδων.

Διαβάζω όσα περισσότερα μπορώ από όλες εσάς τις μανούλες και από ότι κατάλαβα θα πρέπει να τον βάζω όσο πιο συχνά θέλει το παιδάκι μου στο στήθος και να κόψω σταδιακά το συμπλήρωμα.

Ο μικρούλης μου θήλασε αμέσως και κάθε φορά φαίνεται να χορταίνει με το θηλασμό μιας και κοιμάται για 2-3 ωρίτσες μετά. Πώς μπορώ όμως να είμαι σίγουρη? Δεν θέλω να πεινάει και να ταλαιπωρείται.

Θέλω τόσο πολύ να του είναι αρκετός ο θηλασμός που θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου και σίγουρα θα τα καταφέρω!

7uEBp2.png M3GSp2.png

Κορίτσια καλησπέρα και να σας ζήσουνε τα μωράκια σας! :D

Προσπαθώ και εγώ εδώ και 2 εβδομάδες να δώσω στο μπέμπη μου αποκλειστικά δικό μου γάλα, αλλά ο παιδίατρος μου είπε πως το συμπλήρωμα του είναι απαραίτητο γιατί λέει είναι μεγάλο παιδάκι (3.650γρ. & 55εκ.) και το χρειάζεται. Γεννήθηκε 37 εβδομάδων.

Διαβάζω όσα περισσότερα μπορώ από όλες εσάς τις μανούλες και από ότι κατάλαβα θα πρέπει να τον βάζω όσο πιο συχνά θέλει το παιδάκι μου στο στήθος και να κόψω σταδιακά το συμπλήρωμα.

Ο μικρούλης μου θήλασε αμέσως και κάθε φορά φαίνεται να χορταίνει με το θηλασμό μιας και κοιμάται για 2-3 ωρίτσες μετά. Πώς μπορώ όμως να είμαι σίγουρη? Δεν θέλω να πεινάει και να ταλαιπωρείται.

Θέλω τόσο πολύ να του είναι αρκετός ο θηλασμός που θα κάνω ότι

περνάει από το χέρι μου και σίγουρα θα τα καταφέρω!

Για να δούμε αν το συμπλήρωμα είναι σημαντικό, απάντησε στις ερωτήσεις της Αγλαΐας :

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=4828

Για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό χορταίνει, μετράς καλά βρεγμένες πάνες , που πρέπει να είναι 5-6 και λερωμένες πάνες, που πρέπει να είναι τουλάχιστον 3-4 την ημέρα. Αυτά σε συνδυασμό με την πρόσληψη βάρους δείχνουν την πρόσληψη του μωρού.

Ο γιατρός σου μάλλον δεν ξέρει ότι οι μαμάδες μπορούν να παράγουν αρκετό γάλα είτε για μεγάλα, είτε για μικρά μωράκια, αρκεί να το βάζεις συχνά στο στήθος. 8-12 θηλασμοί ημερησίως είναι οι ελαχίστως συνιστώμενοι, με έναν τουλάχιστο τη νύχτα.

Αν θέλεις, διάβασε και εδώ:

http://www.kellymom.com

ΥΓ και σίγουρα θα τα καταφέρετε :wink:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Ο Αλέξης μου είχε ίκτερο 13,5 όταν βγήκαμε από την κλινική και βάρος 3.340 γρ. πήρε συμπλήρωμα για μια εβδομάδα - 10 ημέρες ίσα ίσα για να προσλαμβάνει πολλά υγρά για τον ίκτερο και μετά του το έκοψα με συνοπτικές διαδικασίες. Από τότε θήλασε αποκλειστικά για 6 μήνες. Θα έλεγα να μην το παρατείνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο αποκλειστικός θηλασμός είναι κάτι εφικτό. Αρκεί να έχεις υπομονή και επιμονή.

Καλημερα σε ολες!.....

Χθες το βράδυ είδα τις πρώτες σταγονίτσες γάλα!

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη!!!!!!!!

Ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην Αγλαια και σε όσους συμμετέχουν

στο φορουμ.......

ο επαναγαλακτισμός του μωρού μου είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ

για τα Χριστουγεννα που θα μπορουσαμε να έχουμε...............

Ο γιατρός σου μάλλον δεν ξέρει ότι οι μαμάδες μπορούν να παράγουν αρκετό γάλα είτε για μεγάλα, είτε για μικρά μωράκια

Για δίδυμα και τρίδυμα ούτε που το φαντάζεται...

Μάλλον είναι από τους γιατρούς που πιστεύουν ότι για να θηλάσει ένα μωρό αποκλειστικά θα πρέπει να ζυγίζει 3000-3100γρ. τα μικρότερα είναι μικρά για να τα καταφέρουν, τα μεγαλύτερα είναι μεγάλα για να καλυφθούν.

Φυσικά η διαδικασία (για τον συγκεκριμένο πάντα γιατρό) απαιτεί συγκεκριμένο μέγεθος στήθους, από 75C μέχρι 80D, το μικρότερο στήθος δεν παράγει αρκετό γάλα και το μεγαλύτερο δεν μπορεί να το χειριστεί το μωρό... :?

Τώρα το πώς επιβίωσαν τόσα μεγάλα και μικρά μωρά και πώς διαιωνίσθηκαν οι μητέρες με τόσο μεγάλη ποικιλία σε μέγεθος στήθους, δεν τον προβλημάτισε...

Πρέπει να ζητήσουμε από το Λαζόπουλο να αφιερώσει μια εκπομπή στο θηλασμό και να τα λέει όλα αυτά με τον δικό του τρόπο! :lol:

Διαφημίσεις

By the way σημερα ο μπέμπης είναι 10 κιλά και 74,5 εκατοστά! Όχι άσχημα για μώρο που θήλαζε!

ΈΤσι όπως τα γράφεις φαίνεται ότι ειδικά τα μωρά που θηλάζουν δεν αναπτύσσονται το ίδιο καλά, ότι είναι οι φτωχοί συγγενείς, ότι με το ζόρι τα καταφέρνουν...

Τα μωρά που δεν θηλάζουν έχουν περίπου τον ίδιο μέσο όρο σε σχέση με τα μωρά που θηλάζουν η μεγάλη διαφορά βρίσκεται στη διακύμανση, δηλαδή στο εύρος των τιμών από τις οποίες βγαίνει ο μέσος όρος.

Στα μωρά που δεν θηλάζουν βρίσκουμε περισσότερα παχύσαρκα αλλά και περισσότερα λιποβαρή μωρά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το μέτρο σύγκρισης είναι τα μωρά που θηλάζουν. :wink: Με αυτά συγκρίνονται όλα τα υπόλοιπα. :wink:

Αγλαϊα έχεις δίκαιο. Δεν ήθελα να δώσω αυτήν την εντύπωση. Το αναφέρω για τις μαμάδες που μπορεί να νομιζουν ΄τοι δεν αρκεί ο θηλασμός ή ότι μπορεί να μην καλύπτει τις διατροφικές αναγκές του μωρού.

Αγλαϊα έχεις δίκαιο. Δεν ήθελα να δώσω αυτήν την εντύπωση. Το αναφέρω για τις μαμάδες που μπορεί να νομιζουν ΄τοι δεν αρκεί ο θηλασμός ή ότι μπορεί να μην καλύπτει τις διατροφικές αναγκές του μωρού.

Μα το μωρό σου έχει βάρος μωρού 10-12 μηνών! :)

Αντι να το λες έτσι σεμνά θα έπρεπε να καμαρώνεις λίγο περισσότερο! :D

Διαφημίσεις

Αglaia καλημερα.Μολις σημερα διαβασα για τονΕπαναγαλακτισμο.

Πραγματικα δεν ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο.Εχω ενα κοριτσακι 5,5 μηνων

και τη θηλασα για 3 μηνες,μετα το γαλα κοπηκε η μαλλον το αφησα να κοπει(προς μεγαλη μου λυπη και απογοητευση).Τους 2 πρωτους μηνες η

μικρη θηλασε απευθειας απο το στηθος.Τον 3 μηνα επειδη το μωρο δεν επαιρνε βαρος (ή γιατι δεν τη θηλαζα σωστα ή γιατι το γαλα μου δεν την επιανε) ξεκινησαμε και ξενο.Ξεκινωντας ομως το μπιμπερο ,η μπεμπα

αρχισε να μην πιανει το στηθος ...και εδω ηταν και το λαθος μου.Βλεποντας

οτι βαριεται να θηλασει και επειδη ειχα αγχωθει με το βαρος της, δεν

επεμεινε στο στηθος.Προτιμησα να το βγαζω με το θηλαστρο και να της το δινω(για 1 μηνα).Μετα απο λιγο καιρο φυσικα το γαλα κοπηκε και υστερα

απο 1-1,5 μηνα ηρθε και η περιοδος. Εδω θα ηθελα τη γνωμη σου,εαν ξερεις βεβαια.Απο την 1η 1περιοδο και μετα το στηθος μου αρχισε παλι

να φουσκωνει και να βγαζει κατι σαν πρωτογαλα.Μπορει να κατεβηκε παλι

γαλα ή ειναι ορμονικο?τι να πω δεν ξερω. :cry::?:

matina

Τον 3 μηνα επειδη το μωρο δεν επαιρνε βαρος (ή γιατι δεν τη θηλαζα σωστα ή γιατι το γαλα μου δεν την επιανε) ξεκινησαμε και ξενο.

ματίνα να σου ζήσει!

Θα σε παρακαλούσα να γράψεις όλες τις ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες δίπλα για να σου πω αν πράγματι υπήρχε πρόβλημα. Συνήθως τα μωρά που θηλάζουν βάζουν αρκετό βάρος τους 2 πρώτους μήνες και ελάχιστο ή καθόλου μετά.

Προτιμησα να το βγαζω με το θηλαστρο και να της το δινω(για 1 μηνα).Μετα απο λιγο καιρο φυσικα το γαλα κοπηκε

Λυπάμαι που ταλαιπωρήθηκες τόσο, είμαι σίγουρη ότι χρησιμοποιούσες ακατάλληλο θήλαστρο, αυτό έκανε τον κόπο πολύ μεγαλύτερο και το αποτέλεσμα δυστυχώς φτωχό...

Μπορει να κατεβηκε παλι γαλα ή ειναι ορμονικο?τι να πω δεν ξερω.

Μπορεί να έχεις λίγο γάλα και να αυξήθηκε είναι φυσιολογικό.. Γράψε μου τι θέλεις να κάνεις. Αν σε ενοχλεί αυτή η κατάσταση μπορώ να σε βοηθήσω με κάποιο τσάι να μειώσεις το γάλα αυτό. Αν πάλι θέλεις να κάνει επαναγαλακτισμό μπορώ επίσης να σε βοηθήσω.

ΚΡΙΣΤΙΝΑ

συγχαρητηρια!!!

τωρα διαβασα την ιστορια σου!!!

απιστευτο που παρολο που πηρες το χαπι ξαναπροσπαθησες!!!

ειλικρινα απιστευτο!!

ενα μεγαλο μπραβο!! :)

9a7bp2.pngIm47p2.png

Αν σε ενοχλεί αυτή η κατάσταση μπορώ να σε βοηθήσω με κάποιο τσάι να μειώσεις το γάλα αυτό.

Αγλαία τι εννοείς με αυτό, υπάρχει κάποιο τσάι που μειώνει στην παραγωγή γάλακτος; Ρωτάω διότι θηλάζω πλέον αποκλειστικά και μην είναι κάποιο τσάι που μπορεί να πιω και να έχει επιπτώσεις στην παραγωγή μου.

0b8bfa6eaf.png

Αν σε ενοχλεί αυτή η κατάσταση μπορώ να σε βοηθήσω με κάποιο τσάι να μειώσεις το γάλα αυτό.

Αγλαία τι εννοείς με αυτό, υπάρχει κάποιο τσάι που μειώνει στην παραγωγή γάλακτος; Ρωτάω διότι θηλάζω πλέον αποκλειστικά και μην είναι κάποιο τσάι που μπορεί να πιω και να έχει επιπτώσεις στην παραγωγή μου.

Το φασκόμηλο είναι αλλά για να έχει κάποια επίδραση θα πρέπει να πίνεις τουλάχιστον 3 φλιτζάνια την ημέρα για αρκετές ημέρες.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...