Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Αλεξία, χίλια ευχαριστώ για την απάντηση. Αποφάσισα να αποτανθώ και σε παιδίατρο σύμβουλο θηλασμού , να δεί το βάρος και να με καθοδηγήσει με τις ποσότητες του συμπληρώματος και τον αριθμό των αντλήσεων. Σιγά , σιγά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νίνα γράφω την απάντηση μου από την ενότητα αποκλειστικός θηλασμός και εδώ:

Αρχικό μήνυμα απο Nina-Nana Εμφάνιση μηνυμάτων

Δεν υποσιτίζεται, αλλα για όλη μερα στο στηθος οι πανες ειναι οριακές και το βάρος επίσης.

Εισαι σιγουρη οτι το μωρο θηλαζει αποτελεσματικα;

Ακούς να καταπίνει μετα απο κάποιες ρουφηξιές ή τον παίρνει ο υπνος;

Εχεις καθόλου πόνο τη στιγμη του θηλασμου; Πληγες;

Όσον αφορα την ταλαιπωρία τη δικη σου και της οικογένειας σου ειναι σχεδον συνώνυμη με το "νεογέννητο" (είτε θηλαζει είτε οχι).

Νινα έιχες δίκιο . Έφερα σύμβουλο θηλασμού παιδίατρο που διαπίστωσε ότι σε κάποια φάση το μωρό φεύγει από τη ρόγα και θηλάζει πιο έξω, άρα λιγότερο αποτελεσματικά . Η σύμβουλος μου συνέστησε να τον σηκώνω και να τον ξαναβάζω στο στήθος . Επίσης να μην κοιμάται πάνω μου θηλάζοντας . Να τον βάζω στην καλαθούνα, έτσι κλαίει μετά από λίγο ή άμα δεν έχει χορτάσει , τον ξαναβάζω στο στήθος και θηλάζει πιο έντονα από ότι συνεχόμενα κοιμώμενος χωρίς διακοπή.

Για την συχνότητα των αντλήσεων είπε ότι εφόσον είναι το μωρό στο στήθος , είναι το καλύτερο . Δεν χρειάζονται τόσο συχνές αντλήσεις . Το βράδυ όταν το μωρό κοιμάται μπορώ να κάνω για να μην μένει το στήθος ανενεργό, άμα το μωρό δεν ξυπνήσει .

Όσο για το βάρος θεωρεί , ότι δεν διακυβεύεται η υγεία του παιδιού, άλλωστε οι καμπύλες στο θηλασμό διαφέρουν από αυτές που έχουμε για τα μη θηλάζοντα αποκλειστικώς παιδιά . Θα συνεχίσουμε το συμπλήρωμα 100 μλ που παίρνει ημερησίως και αν είναι το κόβω σταδιακά , αφού πάρει βάρος. Αν δεν πάρει ή χάσει εννοείται ότι θα το αυξήσω.

Η γιατρός λέει ότι οι μαραθώνιοι θηλασμοί οφείλονται στο ότι είμαι σε φάση εδραʼιωσης θηλασμού, αφού πρόσφατα έκοψα το πολύ συμπλήρωμα. Σε δέκα μέρες θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα και όπως προχωράει θα στρώνει η κατάσταση

Για τα κλάματα στο στήθος το απόγευμα δεν σημαίνει ότι φταίει το γάλα που δεν υπάρχει , αλλά το μωρό κάνει πονάκια, έχει αέρια μου συνέστησε να το σηκώνω τα πόδια ψηλά, ώστε να αερίζεται πιο εύκολα και μασάζ στη κοιλιά .

Τις τελευταίες 2 μέρες τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα . Το μωρό πήρε 80 γραμμάρια σε 2 μέρες , κοιμάται το βράδυ αρκετά και προλαβαίνω να κάνω καμιά άντληση, ώστε να έχω περισσότερο δικό μου γάλα να του δίνω. Επίσης είναι πιο ήρεμος την ημέρα. Πιστεύω ότι είναι σε καλό δρόμο, ελπίζω να καταφέρω αποκλειστικό θηλασμό, αν πάλι όχι τουλάχιστον θα χει πάρει ή θα παίρνει περισσότερα αντισώματα από το να πίνει ξένο γάλα σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Νίνα γράφω την απάντηση μου από την ενότητα αποκλειστικός θηλασμός και εδώ:

Αρχικό μήνυμα απο Nina-Nana Εμφάνιση μηνυμάτων

Δεν υποσιτίζεται, αλλα για όλη μερα στο στηθος οι πανες ειναι οριακές και το βάρος επίσης.

Εισαι σιγουρη οτι το μωρο θηλαζει αποτελεσματικα;

Ακούς να καταπίνει μετα απο κάποιες ρουφηξιές ή τον παίρνει ο υπνος;

Εχεις καθόλου πόνο τη στιγμη του θηλασμου; Πληγες;

Όσον αφορα την ταλαιπωρία τη δικη σου και της οικογένειας σου ειναι σχεδον συνώνυμη με το "νεογέννητο" (είτε θηλαζει είτε οχι).

Νινα έιχες δίκιο . Έφερα σύμβουλο θηλασμού παιδίατρο που διαπίστωσε ότι σε κάποια φάση το μωρό φεύγει από τη ρόγα και θηλάζει πιο έξω, άρα λιγότερο αποτελεσματικά . Η σύμβουλος μου συνέστησε να τον σηκώνω και να τον ξαναβάζω στο στήθος . Επίσης να μην κοιμάται πάνω μου θηλάζοντας . Να τον βάζω στην καλαθούνα, έτσι κλαίει μετά από λίγο ή άμα δεν έχει χορτάσει , τον ξαναβάζω στο στήθος και θηλάζει πιο έντονα από ότι συνεχόμενα κοιμώμενος χωρίς διακοπή.

Για την συχνότητα των αντλήσεων είπε ότι εφόσον είναι το μωρό στο στήθος , είναι το καλύτερο . Δεν χρειάζονται τόσο συχνές αντλήσεις . Το βράδυ όταν το μωρό κοιμάται μπορώ να κάνω για να μην μένει το στήθος ανενεργό, άμα το μωρό δεν ξυπνήσει .

Όσο για το βάρος θεωρεί , ότι δεν διακυβεύεται η υγεία του παιδιού, άλλωστε οι καμπύλες στο θηλασμό διαφέρουν από αυτές που έχουμε για τα μη θηλάζοντα αποκλειστικώς παιδιά . Θα συνεχίσουμε το συμπλήρωμα 100 μλ που παίρνει ημερησίως και αν είναι το κόβω σταδιακά , αφού πάρει βάρος. Αν δεν πάρει ή χάσει εννοείται ότι θα το αυξήσω.

Η γιατρός λέει ότι οι μαραθώνιοι θηλασμοί οφείλονται στο ότι είμαι σε φάση εδραʼιωσης θηλασμού, αφού πρόσφατα έκοψα το πολύ συμπλήρωμα. Σε δέκα μέρες θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα και όπως προχωράει θα στρώνει η κατάσταση

Για τα κλάματα στο στήθος το απόγευμα δεν σημαίνει ότι φταίει το γάλα που δεν υπάρχει , αλλά το μωρό κάνει πονάκια, έχει αέρια μου συνέστησε να το σηκώνω τα πόδια ψηλά, ώστε να αερίζεται πιο εύκολα και μασάζ στη κοιλιά .

Τις τελευταίες 2 μέρες τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα . Το μωρό πήρε 80 γραμμάρια σε 2 μέρες , κοιμάται το βράδυ αρκετά και προλαβαίνω να κάνω καμιά άντληση, ώστε να έχω περισσότερο δικό μου γάλα να του δίνω. Επίσης είναι πιο ήρεμος την ημέρα. Πιστεύω ότι είναι σε καλό δρόμο, ελπίζω να καταφέρω αποκλειστικό θηλασμό, αν πάλι όχι τουλάχιστον θα χει πάρει ή θα παίρνει περισσότερα αντισώματα από το να πίνει ξένο γάλα σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Μπράβο! Καλη συνέχεια!!!!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 11 months later...

Γεια σας κορίτσια. Είμαι νέα μανούλα και χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Γέννησα με ΦΤ στις 40 εβδ. ένα υγιές αγορακι 3.350 γρ. Δεν το θήλασα την 1η ώρα γιατί είχε ταχύπνοια και τον κράτησαν για παρακολούθηση. Μου τον έφεραν αργά το απογευμα στο δωμάτιο όπου τον θήλασα ξαπλωμένη (εχω πολλά ραμματα μεχρι πίσω και δεν μπορούσα να καθήσω). Δεν ήξερα όμως τον σωστό τρόπο τοποθέτησης στο στήθος με αποτέλεσμσ να με τραυματίσει. Εκείνη τη μέρα και για τις επόμενες 2-όπως με συμβούλεψαν οι μαίες- πήρε μπουκάλι και τον έβαζα ελάχιστα στο στήθος. Γυρνόντας σπίτι περάσαμε ατελείωτες ώρες προσπάθειας για θηλασμό μέχρι στο σημείο που ο μικρός κουραζόταν και άρχιζε να κοπανιέται και αρνιόταν το στήθος. Έτσι καταλήγαμε ΠΑΝΤΑ στο συμπλήρωμα και ξεκίνησε με 70-90 ml ανά γεύμα. Όντας απεγνωσμένη και πεισμωμένη δανείστηκα ένα ηλεκτρικό θήλαστρο της nuk το e-motion για να βγάζω γάλα και να του το δίνω. Έχοντας 2 ώρες να θηλάσω προς απογοήτευσή μου είδα οτι ζήτημα να έβγαλα σύνολο 8 ml. Παρόλα αυτά τον βάζω συνέχεια στο στήθος όπου συνεργάζεται λίγο καλύτερα γιατί κατεβάζω λίγο περισσότερο γάλα και κανα-δυο γεύματα τα καταφέρνουμε καλύτερα, οπου και κοιμάται περίπου μισή ώρα. Απο χτες όμως όταν δεν έχει άλλη υπομονή για στήθος , καταλήγει να τρώει εως και 110ml ξενο... Χτες πήρα ένα χειροκίνητο θήλαστρο και πάλι έβγαλα 10ml. Πείσμωσα παραπάνω και απο τα ξημερώματα τον είχα στο κρεβάτι μου και θήλαζε ξαπλωμένος και απο τα 5 γεύματα τα 2 κατέληξαν σε μπουκάλι... από τη 1 το βράδυ τον έβγαλα απο το στήθος στις 12.30 το μεσημέρι... Τι γίνεται βρε κορίτσια; Δεν έχω γάλα; Να μην το ταλαιπωρώ το πουλάκι μου... Ή τι άλλο μπορώ να κάνω για να αφήσει σιγά σιγά το ξένο;;

Καλησπερα κ να σου ζωσει το μωρακι σου.αρχικα να σου πω οτι το θηλαστρο δ ειναι αντιπροσωπευτικο για το γαλα που εχεις.ειδικα χειροκινητο.χρειαζεται να νοικιασεις νοσοκομειακο.αν θελεις γραψε αναλυτικα τα γευματα του μωρου θηλασμοι κ ξενο με ml για να σε βοηθουσουν αλλες κοπελες με πιο πολλες γνωσεις.επισης θα πρεπει να μειωσεις το συμπληρωμα σταδιακα για το καλο του μωρου

Διαφημίσεις

Amber , γράψε μας περισσότερες λεπτομέρειες όπως πόσο είναι το μωρό τώρα , πόσο συμπλήρωμα παίρνει σε κάθε γεύμα. Το συμπλήρωμα θα το κόψεις σταδιακά/ Το πόσο βγάζεις σε άντληση δεν είναι ενδεικτικό του πόσο γάλα έχεις. Υπάρχει μέθοδος και μπορείς να αντικαταστήσεις το ξένο γάλα με δικό σου αντλημένο και να αυξήσεις την παραγωγή. Τα θήλαστρα που έχεις δεν είναι κατάλληλα, χρειάζεσαι να νοικιάσεις νοσοκομειακό διπλής άντλησης. Στείλε μας περισσότερες λεπτομέρειες και το μαιλ σου.Έχω γράψει σημειώσεις για το πως να το κάνεις με λεπτομέρειες ,αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το στείλω από εδώ , είναι μεγάλο το αρχείο.Εμένα με είχαν βοηθήσει τότε τα κορίτσια και το φόρουμ και συμβουλεύτηκα και μια παιδίατρο σύμβουλο θηλασμού , για να δω αν όλα πάνε καλά και ο μικρός δεν υποσιτίζεται. Κατάφερα να θηλάσω αποκλειστικά και ακόμα θηλάζει και είναι 13 μηνών.Απλά χρειάζομαι το μαιλ γιατί το αρχείο είναι όπως είπα μεγάλο, το είχα γράψει για να βοηθήσω και άλλους που ήθελαν να θηλάσουν και να κόψουν το ξένο γάλα. Μην απελπίζεσαι , όλα γίνονται

Κορίτσια ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας!

Λοιπόν, γέννησα με ΦΤ στις 25/11/2015 και στις 40 εβδομάδες κύησης. Ο μικρός βγήκε 3350γρ, την επόμενη ήταν 3290 και στις 30/11/2015 που το είδε ο παιδίατρος στο σπίτι ήταν 3480. Βγήκαμε με ίκτερο 10 και μου είπε ο παιδίατρος του μαιευτηρίου να ταίζω με συμπλήρωμα κάιε 3,5 μαξ ώρες λόγω ικτέρου και λίγης παραγωγής γάλακτος απο μένα. Έτρωγε 6-7 γεύματα. Προσπαθούσα με θηλασμό εως και 1,5 ώρα εως ότου ο μικρός να μην έχει άλλη υπομονή και να κοπανιέται κάθε φορά που τον έβαζα στο στήθος και εκεί καταλήγουμε στο ξένο όπου έπινε 70-90 ml. Από χτές όπου τον πήρα στο κρεβάτι όλο το βράδυ και θήλαζε ξαπλωμένος κατάφερε στο ένα γεύμα να κοιμηθεί 2 ώρες και στο σύνολο της μέρας έκανε 4 γεύματα με ξένο απο 60ml εως και 100ml. Κατά τα άλλα όταν δεν κοιμάται είναι όλη μέρα στήθος αλλά... ΠΕΙΝΑΕΙ!!!! Πάνες αλλάζουμε 5-6 με πολλά τσίσα και 1-2 με κακάκια.

Το email μου είναι [email protected]

Τη Δευτέρα θα ενοικιάσω και το νοσοκομιακό θήλαστρο της medela το symphony, ξεκίνησα και μαγιά μπύρας 7tbs 300mg×3 φορες και ο Θεός βοηθός...

Γεια σου, το μωρο πιανει σωστα? το ακους που καταπινει? ειχα το ιδιο προβλημα και η μπεμπα μου (4 μηνων τωρα) ειχε παθει συγχιση θηλων απο το μπιμπερο με αποτελεσμα να μην εχει την υπομονη να κατσει στο στηθος . Αντλουσα και αντλω ακομα με το symphony και η συμβουλος θηλασμου που πηγα πριν 2 εβδομαδες μου συνεστησε το sns. Απο τοτε παμε καλυτερα και σιγα σιγα μειωνω το συμπληρωμα μητρικου που δινω. Παιρνω κι εγω μαγια και οντως κανει δουλεια! Καλο θα ηταν να δεις μια συμβουλο θηλασμου. Κι εγω στην αρχη 10 μλ εβγαζα με το θηλαστρο αλλα μερα με τη μερα αυξηθηκε η ποσοτητα. Στην αρχη εκανα 8 αντλησεις ( οπωσδηποτε μια αναμεσα στις 12-6 το βραδυ). Η συμβουλος μου ειπε να προσπαθω να θηλαζω οταν το μωρο ειναι ηρεμο (πριν πεινασει πολυ και κλαιει) η οταν κοιμαται γιατι συνεργαζεται και τρωει αποτελεσματικα.

Καλησπέρα! Ναι το μωρό πιάνει καλά τη θηλή και τη θηλαία άλω και καταπίνει κανονικά. Μόλις όμως περάσει λίγο η ώρα που προσπαθεί να φάει και έχει μειωθεί η ροή του γάλακτος, δε συνεργάζεται καθόλου. Σήμερα κάναμε ένα άλμα και 2 γεύματα τα έφαγε μόνο στήθος και κοιμήθηκε τη μία φορά 2 ώρες και την άλλη σχεδόν μία. Θα πάρω αύριο το θήλαστρο και ελπίζω να μπούμε σε μια σειρά. Η τελευταία μου λύση εαν δε λειτουργήσει και η μέθοδος του επαναγαλακτισμού, εΊναι να πάρω μια συμβουλο θηλασμού..

Γεια σας κορίτσια. Είμαι νέα μανούλα και χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Γέννησα με ΦΤ στις 40 εβδ. ένα υγιές αγορακι 3.350 γρ. Δεν το θήλασα την 1η ώρα γιατί είχε ταχύπνοια και τον κράτησαν για παρακολούθηση. Μου τον έφεραν αργά το απογευμα στο δωμάτιο όπου τον θήλασα ξαπλωμένη (εχω πολλά ραμματα μεχρι πίσω και δεν μπορούσα να καθήσω). Δεν ήξερα όμως τον σωστό τρόπο τοποθέτησης στο στήθος με αποτέλεσμσ να με τραυματίσει. Εκείνη τη μέρα και για τις επόμενες 2-όπως με συμβούλεψαν οι μαίες- πήρε μπουκάλι και τον έβαζα ελάχιστα στο στήθος. Γυρνόντας σπίτι περάσαμε ατελείωτες ώρες προσπάθειας για θηλασμό μέχρι στο σημείο που ο μικρός κουραζόταν και άρχιζε να κοπανιέται και αρνιόταν το στήθος. Έτσι καταλήγαμε ΠΑΝΤΑ στο συμπλήρωμα και ξεκίνησε με 70-90 ml ανά γεύμα. Όντας απεγνωσμένη και πεισμωμένη δανείστηκα ένα ηλεκτρικό θήλαστρο της nuk το e-motion για να βγάζω γάλα και να του το δίνω. Έχοντας 2 ώρες να θηλάσω προς απογοήτευσή μου είδα οτι ζήτημα να έβγαλα σύνολο 8 ml. Παρόλα αυτά τον βάζω συνέχεια στο στήθος όπου συνεργάζεται λίγο καλύτερα γιατί κατεβάζω λίγο περισσότερο γάλα και κανα-δυο γεύματα τα καταφέρνουμε καλύτερα, οπου και κοιμάται περίπου μισή ώρα. Απο χτες όμως όταν δεν έχει άλλη υπομονή για στήθος , καταλήγει να τρώει εως και 110ml ξενο... Χτες πήρα ένα χειροκίνητο θήλαστρο και πάλι έβγαλα 10ml. Πείσμωσα παραπάνω και απο τα ξημερώματα τον είχα στο κρεβάτι μου και θήλαζε ξαπλωμένος και απο τα 5 γεύματα τα 2 κατέληξαν σε μπουκάλι... από τη 1 το βράδυ τον έβγαλα απο το στήθος στις 12.30 το μεσημέρι... Τι γίνεται βρε κορίτσια; Δεν έχω γάλα; Να μην το ταλαιπωρώ το πουλάκι μου... Ή τι άλλο μπορώ να κάνω για να αφήσει σιγά σιγά το ξένο;;

Aχ, τί να πω τώρα εγώ για αυτές τις μαίες, που αντί να σου δείξουν πώς να τον βάζεις σωστά στο στήθος, αντί να σου συστήσουν κάποια κρέμα για τις πληγωμένες θηλές, σου είπαν να μη θηλάσεις για δύο 24ωρά??? Κι αυτό το τάισμα κάθε 3,5 ώρες του παιδιάτρου...

Απ'ό,τι βλέπω κάνεις ό,τι μπορείς υπό αντίξοες συνθήκες, μπράβο και καλή δύναμη! Οι προλαλήσασες στα είπαν μια χαρά, εγώ μόνο να προσθέσω να παρακολουθείς τις πάνες και το βάρος.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Διαφημίσεις

Το καλο ειναι οτι το μωράκι σου μπαίνει στο στηθος... Οποτε μην φοβάσαι τίποτα...θα τα καταφέρεις,

Για να μένει στο στηθος πιο πολυ και να τρώει πιο καλα μπορεις να κανεις τα έξεις:

1. Εναλλαγές στήθους, όταν δεις οτι σταματάει να τρώει απο το ενα τον βγάζεις και τον βάζεις στο άλλο και ξανά και ξανά. Με αυτόν τον τροπο αυξάνει και το γαλα.

2. Όταν ειναι στο στηθος στο άλλο θα έχεις το θυλαστρο, το ενα στηθος βοηθάει το άλλο, θα κατέβει πιο πολυ γαλα, πιο γρήγορα και για το μωρο σου και στο θυλαστρο για να του το δώσεις.

Να επιμένεις με το θυλαστρο και το μωρο στο στηθος, κυρίως το πρωι, που έχεις πιο πολυ γαλα... Να μην το αφήνεις μεσα στο στηθος απο τις 5-6 το πρωι...

Καλη συνεχεια και να σου ζήσει!!!

Καλησπέρα! Ναι το μωρό πιάνει καλά τη θηλή και τη θηλαία άλω και καταπίνει κανονικά. Μόλις όμως περάσει λίγο η ώρα που προσπαθεί να φάει και έχει μειωθεί η ροή του γάλακτος, δε συνεργάζεται καθόλου. Σήμερα κάναμε ένα άλμα και 2 γεύματα τα έφαγε μόνο στήθος και κοιμήθηκε τη μία φορά 2 ώρες και την άλλη σχεδόν μία. Θα πάρω αύριο το θήλαστρο και ελπίζω να μπούμε σε μια σειρά. Η τελευταία μου λύση εαν δε λειτουργήσει και η μέθοδος του επαναγαλακτισμού, εΊναι να πάρω μια συμβουλο θηλασμού..

Να σου ζήσει!

Έχετε κανει κακή αρχή στο θηλασμο! Μην απελπίζεσαι όμως, το μωρό σου ειναι πολυ μικρό και τα παντα αντιστρέφονται εύκολα.

Χρειάζονται αντλησεις με νοσοκομειακό θηλαστρο, ιδανικά διπλής άντλησης για να εξοικονομείς χρονο.

Μπορείς να εφοδιαστεις και το sns ώστε να εχεις το μωρό στο στήθος και να πίνει το συμπλήρωμα απο το σωληνάκι χωρίς φόβο συγχισης θηλων.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο που μου δίνετε!

Έκανα χτες 4 αντλήσεις με το θήλαστρο χωρίς να έχω θηλάσει, για να δω κατά προσέγγιση πόσα γάλα έχω. Έβγαλά λοιπόν σύνολο 50 ml...😕 όταν ο μπεμπάκος τρώει 90 σε κάθε γεύμα! Σήμερα το πρωί τον άφησα και θήλαζε 3 ώρες αφού έδειχνε να έχει τη διαθεση... και παρακολουθούσα αν καταπίνει και πόσο συχνά. Έδειχνε να τρώει. Όταν όμως τον σήκωσα για να ρευτεί, έβγαλε λίγο γαλατάκι και σκέφτηκα ότι παραέφαγε.. Έλα μου ντε όμως που κλαψούριζε και έδειχνε να πεινάει κι άλλο! Του έδωσα μπουκάλι και έφαγε 70 ml ! Πως μπορώ να ξέρω τελικά εαν όντως τρώει απο μένα και σε πόση ποσότητα?

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο που μου δίνετε!

Έκανα χτες 4 αντλήσεις με το θήλαστρο χωρίς να έχω θηλάσει, για να δω κατά προσέγγιση πόσα γάλα έχω. Έβγαλά λοιπόν σύνολο 50 ml...😕 όταν ο μπεμπάκος τρώει 90 σε κάθε γεύμα! Σήμερα το πρωί τον άφησα και θήλαζε 3 ώρες αφού έδειχνε να έχει τη διαθεση... και παρακολουθούσα αν καταπίνει και πόσο συχνά. Έδειχνε να τρώει. Όταν όμως τον σήκωσα για να ρευτεί, έβγαλε λίγο γαλατάκι και σκέφτηκα ότι παραέφαγε.. Έλα μου ντε όμως που κλαψούριζε και έδειχνε να πεινάει κι άλλο! Του έδωσα μπουκάλι και έφαγε 70 ml ! Πως μπορώ να ξέρω τελικά εαν όντως τρώει απο μένα και σε πόση ποσότητα?

Το θηλαστρο δ ειναι ενδεικτικο της παραγωγης σου.οπως κ ολο αυτο που περιγραφεις.μπορει να ηθελε να πιπιλισει κ αλλο.πολλα μωρακια βγαζουν λιγο γαλα στο ρεψιμο.ακομη ειναι ανωριμο το στομαχακι.μπορει απο το μπουκαλι να εφαγε απο λαιμαργια.αν τρωει απο σενα θα το δεις απο τις πανες που λερωνει.τα ml ακριβως δ μπορεις να τα ξερεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια έχω νέα και μπορώ να πω οτι έκανα την πιο σωστή κίνηση, να πάρω σύμβουλο θηλασμού!

Ο μικρός μου έχει πρόβλημα με το χαλινό της γλώσσας, με αποτέλεσμα να μην θηλάζει αποτελεσματικα και έτσι έχω χαμηλή παραγωγή γάλακτος! Επίσης ο μπεμπάκος έχει πολλά θεματάκια (κολικούς, πολλά αέρια, ανήσυχο ύπνο, αναγωγές -καθότι μπουκώνεται με το μπιμπερο μετά από τόση κούραση για το θηλασμό, όπου 25 ημερών πίνει 130ml φόρμουλα, και τα βγάζει-) που οφείλονται σε κοντό χαλινό γλώσσας.

Η σύμβουλος μου έδειξε πως να τον ταΐζω με το καθετηράκι ή με σύρριγγα για να αποκοπεί απο την πιπίλα και μου συνέστησε να δουμε παιδοχειρούργο!

Μετά απο αυτό θεωρεί πως όλα θα πάνε μια χαρά με το θηλασμό και θα κοπεί σιγά σιγά το ξένο!

Όταν θα έχω νεότερα θα σας ενημερώσω!

Διαφημίσεις

Κορίτσια έχω νέα και μπορώ να πω οτι έκανα την πιο σωστή κίνηση, να πάρω σύμβουλο θηλασμού!

Ο μικρός μου έχει πρόβλημα με το χαλινό της γλώσσας, με αποτέλεσμα να μην θηλάζει αποτελεσματικα και έτσι έχω χαμηλή παραγωγή γάλακτος! Επίσης ο μπεμπάκος έχει πολλά θεματάκια (κολικούς, πολλά αέρια, ανήσυχο ύπνο, αναγωγές -καθότι μπουκώνεται με το μπιμπερο μετά από τόση κούραση για το θηλασμό, όπου 25 ημερών πίνει 130ml φόρμουλα, και τα βγάζει-) που οφείλονται σε κοντό χαλινό γλώσσας.

Η σύμβουλος μου έδειξε πως να τον ταΐζω με το καθετηράκι ή με σύρριγγα για να αποκοπεί απο την πιπίλα και μου συνέστησε να δουμε παιδοχειρούργο!

Μετά απο αυτό θεωρεί πως όλα θα πάνε μια χαρά με το θηλασμό και θα κοπεί σιγά σιγά το ξένο!

Όταν θα έχω νεότερα θα σας ενημερώσω!

Πως τα πάτε;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Πως τα πάτε;

Την Κυριακή τον βούτηξα και τον πήγα νοσοκομείο γιατί μου έκανε όλα τα γεύματα εμετό. Το θέμα αυτό το είχαμε τις τελευταίες 5 μέρες, όμως όχι σε όλα τα γεύματα. Φοβήθηκα για ΓΟΠ ή πυλωρική στένωση αλλά τελικά δόξα το Θεό δεν έχει τίποτα ο μικρός! Τη ν επόμενη είχα κλείσει ραντεβού με μία παιδοχειρούργο για το χαλινό. Το παιδί είχε θεματάκι και κάτω απο τη γλώσσα και στο πετσάκι στο πάνω ούλο και απόρησε και η ίδια πως και κανείς δεν το είχε δει! Τελικά του το έφτιαξε και τον βάλαμε να θηλάσει κατευθείαν. Τη διαφορά.στο πως πιάνει τη θηλή και πως θηλάζει την κατάλαβα αμέσως! Από εκείνη τη μέρα τον θηλάζω μέχρι να καταλάβω οτι δεν καταπίνει άλλο, και έπειτα του δίνω με σύριγγα το γάλα το a/r που μου είπαν στο νοσοκομειο. Σταμάτησαν κατευθείαν οι εμετοι! Και ήδη παρατήρησα διαφορά στα αέρια του (αφού τρώει σωστά και δεν καταπίνει τόσο αερα) και οτι κοιμάται πιο ήσυχος!

Τώρα θα βάλω σε ακριβές πρόγραμμα και συστηματικές.αντλήσεις,, καθότι αυτές τις μέρες κοντεψα να τρελαθώ από το άγχος.και τη στεναχώρια μου.. μόνο το.θήλαστρο δεν σκεφτόμουν!

Ξένο πίνει άπο 40ml ως και 90ml οπότε φαντάζομαι κάτι θα έχω και γω!

Μόλις τα βάλω όλα.σε πρόγραμμα και οργανώσω τις αντλήσεις σωστά, θα σας πω τα νεότερα!

• 2 εβδομάδες μετά...

Από χτες θηλάζουμε αποκλειστικά!!!! Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να πάνε όλα καλά!! Πολλή η κούραση με τις αντλήσεις.. ήμουν ένα ράκος σωματικά και ψυχολογικά. Αξίζει όμως 1000 φορές. Η ικανοποιήση είναι τεράστια.. και εαν χρειαστεί θα το ξανακάνω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια και κυρίως την Αναστασία! Καλή χρονιά να έχουμε!!

Από χτες θηλάζουμε αποκλειστικά!!!! Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να πάνε όλα καλά!! Πολλή η κούραση με τις αντλήσεις.. ήμουν ένα ράκος σωματικά και ψυχολογικά. Αξίζει όμως 1000 φορές. Η ικανοποιήση είναι τεράστια.. και εαν χρειαστεί θα το ξανακάνω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια και κυρίως την Αναστασία! Καλή χρονιά να έχουμε!!

Καλή χρονιά, καλή συνεχεια!!!!! :)

1Xckp3.png

Franz Kafka

• 5 months later...

Καλησπερα σας! Εχω διαβασει 100αδες σελίδες σε διαφορα θεματα κ πραγματικα εχω βοηθηθει παρα πολυ.

Θα ημουν υπλοχρεη αν οι πιο εμπειρες μου ελεγαν τη γνωμη τους πώς θα εδραιωσω αποκλειστικο θηλασμο.

Το ιστορικο ειναι τ εξης:

-γεννησα την 17/4 αγορακι (πρωτο παιδι), με φτ κ επισκληρηδιο, 3.690 κιλα υγιες, οχι ικτερος.

Τον θηλασα απο το πρώτο λεπτό της γέννησης κ μετα τον θηλαζα αποκλειστικα ολο το 24ωρο (rooming in)

-20/4 βγηκαμε απο το μαιευτηριο με βαρος 3.400 κ συνεχισαμε αποκλ θηλασμο

-27/4 επισκεψη στον παιδιατρο. Βαρος 3.270 κ αφυδατωμενος. Μας βαζει συμπληρωμα 30ml σε 5 γευματα Απο 27/4* ως 4/5 παιρνει περιπου 150ml/24ωρο

-4/5* βαρος 3.350 κ μας αγχωνουν οτι ειμαστε πολυ πισω σε βαρος. Αυξηση φορμουλας. Απο 4/5 ως 10/5 παιρνει 450ml/24ωρο

-10/5 βαρος 3.690 κ μας λενε να συνεχισουμε με φορμουλα. Απο 10/5 ως 17/5 παιρνει 500ml/24ωρο

-17/5 βαρος 4.080 κιλα . Απο 17/5 ως 27/5 παιρνει περιπου 550 με 600 ml/24ωρο φορμουλα

-27/5* βαρος 4.660 κ παιρνω οδηγιες για μειωση φορμουλας. Απο 27/5 ως 5/6 παιρνει 350 με 400ml/24ωρο

-5/6 βαρος 5 κιλα κ οδηγια για κοψιμο φορμουλας.

Απο 5/6 ως 8/6 παιρνει συμπληρωμα 180ml/24ωρο και απο 9/6 ως 16/6 αποκλειστικος θηλασμος!

-16/6 βαρος...παλι 5 κιλα κ οδηγιες για συμπληρωμα (2 90αρια γευματα που προτειναν)* κ θηλαστρο (νοικια σα ηδη το αmeda elite 2πλης αντλησης).

Θελω να τονισω οτι επι δυο μηνες το παιδι ειναι συνεχεια ολο το 24ωρο στο στηθος κ θηλαζε ακομα κ οταν επαιρνε τα πολλα ml φορμουλα. Πιανει τη θηλη κανονικα δεν εχει καμια συγχυση, απλα λογω δυσκολιων (ειμαι παντελως μονη με ενα παιδι χωρις βοηθεια) δε μπορεσα να εδραιωσω θηλασμο ή εχω λιγο γαλα?

Επισης οι πανες του καθημερινα ειναι 6-7 βαριες κ κακα 1ή 2 φορες ημερησιως κιτρινα με σπορακια.

Σαββατο και Κυριακη (17&18/6) εκανα 5 κ 4 αντλησεις αντιστοιχα κ μαζεψα 105 κ 85 ml.

Του εδωσα και απο 180ml/24ωρο

Τελος 27/4 σαραντισα κ αδιαθετησα. Κρατησε 9 μερες. Χτες ειχα παλι αιμα κ πονους περιοδου (στις 20 μερες δηλαδη) και η πρωτη αντληση δεν εβγαλε τιποτα! Απο τις αντλησεις καταλαβα οτι στα 100ml τα 80 ειναι απο τν αριστερο μαστο κ τα 20 απο τον δεξι.

Πειτε μου σας παρακαλαω τη γνωμη σας και πως θα μπορουσα να επιστρεψω σε αποκλ θηλασμο χωρις να κινδυνευει το βαρος του μωρου

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

ΥΓ συμφωνα με 2 παιδιατρους ειναι ενα απαιτητικο μωρο, δεν κοιμαται τη μερα, εχουμεκολικους κ ηπια γοπ

Καλησπερα σας! Εχω διαβασει 100αδες σελίδες σε διαφορα θεματα κ πραγματικα εχω βοηθηθει παρα πολυ.

Θα ημουν υπλοχρεη αν οι πιο εμπειρες μου ελεγαν τη γνωμη τους πώς θα εδραιωσω αποκλειστικο θηλασμο.

Το ιστορικο ειναι τ εξης:

-γεννησα την 17/4 αγορακι (πρωτο παιδι), με φτ κ επισκληρηδιο, 3.690 κιλα υγιες, οχι ικτερος.

Τον θηλασα απο το πρώτο λεπτό της γέννησης κ μετα τον θηλαζα αποκλειστικα ολο το 24ωρο (rooming in)

-20/4 βγηκαμε απο το μαιευτηριο με βαρος 3.400 κ συνεχισαμε αποκλ θηλασμο

-27/4 επισκεψη στον παιδιατρο. Βαρος 3.270 κ αφυδατωμενος. Μας βαζει συμπληρωμα 30ml σε 5 γευματα Απο 27/4* ως 4/5 παιρνει περιπου 150ml/24ωρο

-4/5* βαρος 3.350 κ μας αγχωνουν οτι ειμαστε πολυ πισω σε βαρος. Αυξηση φορμουλας. Απο 4/5 ως 10/5 παιρνει 450ml/24ωρο

-10/5 βαρος 3.690 κ μας λενε να συνεχισουμε με φορμουλα. Απο 10/5 ως 17/5 παιρνει 500ml/24ωρο

-17/5 βαρος 4.080 κιλα . Απο 17/5 ως 27/5 παιρνει περιπου 550 με 600 ml/24ωρο φορμουλα

-27/5* βαρος 4.660 κ παιρνω οδηγιες για μειωση φορμουλας. Απο 27/5 ως 5/6 παιρνει 350 με 400ml/24ωρο

-5/6 βαρος 5 κιλα κ οδηγια για κοψιμο φορμουλας.

Απο 5/6 ως 8/6 παιρνει συμπληρωμα 180ml/24ωρο και απο 9/6 ως 16/6 αποκλειστικος θηλασμος!

-16/6 βαρος...παλι 5 κιλα κ οδηγιες για συμπληρωμα (2 90αρια γευματα που προτειναν)* κ θηλαστρο (νοικια σα ηδη το αmeda elite 2πλης αντλησης).

Θελω να τονισω οτι επι δυο μηνες το παιδι ειναι συνεχεια ολο το 24ωρο στο στηθος κ θηλαζε ακομα κ οταν επαιρνε τα πολλα ml φορμουλα. Πιανει τη θηλη κανονικα δεν εχει καμια συγχυση, απλα λογω δυσκολιων (ειμαι παντελως μονη με ενα παιδι χωρις βοηθεια) δε μπορεσα να εδραιωσω θηλασμο ή εχω λιγο γαλα?

Επισης οι πανες του καθημερινα ειναι 6-7 βαριες κ κακα 1ή 2 φορες ημερησιως κιτρινα με σπορακια.

Σαββατο και Κυριακη (17&18/6) εκανα 5 κ 4 αντλησεις αντιστοιχα κ μαζεψα 105 κ 85 ml.

Του εδωσα και απο 180ml/24ωρο

Τελος 27/4 σαραντισα κ αδιαθετησα. Κρατησε 9 μερες. Χτες ειχα παλι αιμα κ πονους περιοδου (στις 20 μερες δηλαδη) και η πρωτη αντληση δεν εβγαλε τιποτα! Απο τις αντλησεις καταλαβα οτι στα 100ml τα 80 ειναι απο τν αριστερο μαστο κ τα 20 απο τον δεξι.

Πειτε μου σας παρακαλαω τη γνωμη σας και πως θα μπορουσα να επιστρεψω σε αποκλ θηλασμο χωρις να κινδυνευει το βαρος του μωρου

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

ΥΓ συμφωνα με 2 παιδιατρους ειναι ενα απαιτητικο μωρο, δεν κοιμαται τη μερα, εχουμεκολικους κ ηπια γοπ

Καταρχήν μπραβο σου που δεν τα έχεις παρατήσει με το θηλασμό και συνεχίζεις και το ψάχνεις.

Θα σου πω την γνώμη μου βάση της δίκης μου εμπειρίας σαν νέα μαμά με αποκλειστικό θηλασμό και συνεχίζουμε μεχρι κει σημερα 21 μηνών.

Δεν είμαι σύμβουλος θηλασμού αν και θα σου πρότεινα στην περίπτωση σου να συμβουλευτείς έναν.

Η απώλεια βάρους μπορεί να ωφελείται σε κάτι αλλο και όχι στο οτι το γάλα σου δεν επαρκεί αφου λες πως βρέχει αρκετές πάνες. (Μήπως να το ψάξεις περαιτέρω με κατάλληλες εξετάσεις μήπως και το πρόβλημα ειναι άλλου; Συμβουλεψου και κάποιον αλλο παιδίατρο)

Φόρμουλα είπιε μόνο κατα τις πρώτες μέρες ,όπως με συμβούλεψαν οι μαίες στο νοσοκομείο, που παρουσίασε ίκτερο (αν και στην πορεία ψάχνωντας το δεν είμαι σίγουρη κατα ποσό ήταν το σωστό, το μωρό μου παρουσίασε αργότερα πρωκτόκολιτιδα και μεχρι σημερα ευαισθησία στο αγελαδινό γάλα ομως ποτέ δεν τεθικε θέμα βάρους τα πήγαμε πολυ καλα απο την αρχη με τον θηλασμό και εδραιώθηκε αρκετά γρήγορα)

Απο όσα λοιπόν είχα διαβάσει τότε τα συμπέρασμα μου ήταν τα εξής :

Να αφήνεις το μωρό να θηλάζει ελεύθερα όποτε και όσο θέλει.

Κάποια μωρά συγχέονται όταν χρησιμοποιουν μπουκάλια η πιπίλα και μπορεί να επηρεάσει το θηλασμό

Το θηλάστρο σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει σε κάποιες όχι

Οςο πιο πολυ πίνει φόρμουλα τόσο μειώνεται η παραγωγή

Εύχομαι καλη επιτυχία! Μην απογοητεύεσαι συνέχισε να το ψάχνεις

Καταρχήν μπραβο σου που δεν τα έχεις παρατήσει με το θηλασμό και συνεχίζεις και το ψάχνεις.

Θα σου πω την γνώμη μου βάση της δίκης μου εμπειρίας σαν νέα μαμά με αποκλειστικό θηλασμό και συνεχίζουμε μεχρι κει σημερα 21 μηνών.

Δεν είμαι σύμβουλος θηλασμού αν και θα σου πρότεινα στην περίπτωση σου να συμβουλευτείς έναν.

Η απώλεια βάρους μπορεί να ωφελείται σε κάτι αλλο και όχι στο οτι το γάλα σου δεν επαρκεί αφου λες πως βρέχει αρκετές πάνες. (Μήπως να το ψάξεις περαιτέρω με κατάλληλες εξετάσεις μήπως και το πρόβλημα ειναι άλλου; Συμβουλεψου και κάποιον αλλο παιδίατρο)

Φόρμουλα είπιε μόνο κατα τις πρώτες μέρες ,όπως με συμβούλεψαν οι μαίες στο νοσοκομείο, που παρουσίασε ίκτερο (αν και στην πορεία ψάχνωντας το δεν είμαι σίγουρη κατα ποσό ήταν το σωστό, το μωρό μου παρουσίασε αργότερα πρωκτόκολιτιδα και μεχρι σημερα ευαισθησία στο αγελαδινό γάλα ομως ποτέ δεν τεθικε θέμα βάρους τα πήγαμε πολυ καλα απο την αρχη με τον θηλασμό και εδραιώθηκε αρκετά γρήγορα)

Απο όσα λοιπόν είχα διαβάσει τότε τα συμπέρασμα μου ήταν τα εξής :

Να αφήνεις το μωρό να θηλάζει ελεύθερα όποτε και όσο θέλει.

Κάποια μωρά συγχέονται όταν χρησιμοποιουν μπουκάλια η πιπίλα και μπορεί να επηρεάσει το θηλασμό

Το θηλάστρο σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει σε κάποιες όχι

Οςο πιο πολυ πίνει φόρμουλα τόσο μειώνεται η παραγωγή

Εύχομαι καλη επιτυχία! Μην απογοητεύεσαι συνέχισε να το ψάχνεις

Σε ευχαριστω για την απάντηση...δε θελησαν να το ψαξουν για κατι αλλο καθως οταν παιρνει ξενο παιρνει κ βαρος ενω με τν θηλασμο εχουμε θεμα.

Δε θα τα παρατησω γτ οπως ειπα το παιδι επι 2 μηνες ειναι μονιμως στο στηθος...να βγει γαλα θελω...😔

Και λιγη καθοδηγηση για το θηλαστρο...

Η παιδιατρος μας ειναι κ συμβουλος θηλασμου κ Την εμπιστευομαι απλά εχω μπερδευτει.

Για το θηλαστρο μου ειπε 4 αντλησεις απο 30 λεπτα

Τι να πω? Ισως καποια μπορει να με βοηθησει λιγο παραπάνω....

Σε ευχαριστω για την απάντηση...δε θελησαν να το ψαξουν για κατι αλλο καθως οταν παιρνει ξενο παιρνει κ βαρος ενω με τν θηλασμο εχουμε θεμα.

Δε θα τα παρατησω γτ οπως ειπα το παιδι επι 2 μηνες ειναι μονιμως στο στηθος...να βγει γαλα θελω...😔

Και λιγη καθοδηγηση για το θηλαστρο...

Η παιδιατρος μας ειναι κ συμβουλος θηλασμου κ Την εμπιστευομαι απλά εχω μπερδευτει.

Για το θηλαστρο μου ειπε 4 αντλησεις απο 30 λεπτα

Τι να πω? Ισως καποια μπορει να με βοηθησει λιγο παραπάνω....

σου εύχομαι να πανε ολα καλα.

Και εμένα η περίοδος μου ήρθε αμέσως μετά την γεννά όποτε δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο και αν επηρεάζει τον θηλασμό.

Καταλαβαίνω οτι έχεις μπερδευτεί αλλα συνέχισε έτσι με θετική σκέψη.

Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.

σου εύχομαι να πανε ολα καλα.

Και εμένα η περίοδος μου ήρθε αμέσως μετά την γεννά όποτε δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο και αν επηρεάζει τον θηλασμό.

Καταλαβαίνω οτι έχεις μπερδευτεί αλλα συνέχισε έτσι με θετική σκέψη.

Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω.

Καθε καλη κουβεντα βοηθαει μια ταλαιπωρημενη μαμα 😁😁 σε ευχαριστω και παλι!

Τουλαχιστον δε φαινεται να παιζει ρολο η περιοδος

Καλη συνεχεια κ να χαιρεσαι το παιδακι σου!

Καλησπερα κ να σου ζησει!εγω αδιαθετησα στους 5,5μηνες αποκλειστικου θηλααμου.μειωση δεν μπορω να πω οτι ειδα γιατι η μικρη θηλαζε φουλ.ισως μια μειωση στη ροη 1-2μερες αλλα ηταν μεγαλη κ μπορουσε να το διαχειριστει.

Οσο για το θεμα με το βαρος επειδη ειναι σοβαρο ειναι λιγο επιφοβο να πουμε εμεις τι μπορει να φταει.εφοσον η παιδιατρος ειναι συμβουλος θα μπορουσες να παρεις μια δευτερη γνωμη απο καποιον αλλο.ισως ειναι καλο να κανετε εξετασεις.το θηλαστρο που νοικιασες ειναι νοσοκομειακο;(δεν εχω καθολου γνωση απο θηλαστρα).εχω διαβασει ομως οτι θελει πιο πολλες αντλησεις.8.εφοσον το συμπληρωμα ειναι ar εσυ εχεις αφαιρεσει τροφες απο το διαιτολογιο σου;(το ar δεν ειναι για μωρα με αλλεργια;).

Εχετε ελεγξει για χαλινο;

Αν το θεμα ειναι η χαμηλη παραγωγη θα μπορουσες να παρεις κατι για αυξηση.τσαι θηλασμου,μαγια μπυρας,δομπεριδονη.ολα ολα αυτα πρεπει να τα αξιολογησει ειδικος

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...