Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Και μονο που ακουω ενα καλο λογο παιρνω δυναμη να συνεχισω την προσπαθεια μου. Εχω βαρεθει και κουραστει να ακουω απ'ολους ''αφου δουλευεις κοψε το γαλα, τσαμπα ταλαιπωρεισαι'' ή ''τι επαθες και εσυ που μεγαλωσες με ξενο γαλα'' ή ''αφου θηλασες 4 μηνες μια χαρα ειναι, φτανει πια''....... Μπορει καπου να εχουν δικιο, αλλα δεν το λες ετσι, το λες λιγο πιο ωραια. Νομιζα οτι ο θηλασμος ειναι παιχνιδακι, βουνο ειναι ομως.. Σας ευχαριστω για το κουραγιο!

Μην δίνεις σημασία, θα ακούσεις παααααααάρα πολλά (ήδη το έχεις καταλάβει). Οι μητέρες μας δεν μπορούν επίσης να μας καταλάβουν γιατί δεν θήλασαν επειδή είχαν πιστέψει οτι το ξένο γάλα είναι καλύτερο από το μητρικό- έτσι έλεγαν οι γιατροί τότε, μέχρι να ανακαλύψουν ότι τα συστατικά του ξένου γάλακτος δεν απορροφούνται από τον οργανισμό το ίδιο καλά με αυτά του μητρικού γάλακτος! Αλλά και να κάτσεις να τους εξηγήσεις πάλι δεν έχει νόημα γιατί είναι σαν να προσπαθείς να τις κάνεις να παραδεχτούν ότι αυτές δεν έκαναν το καλύτερο για τα παιδιά τους (εμάς δηλαδη).

Για τον θηλασμό τώρα, μια χαρά τα πας μου φαίνεται, με τις διπλές αντλήσεις και το μπιμπερό medela. Και έχει εδραιωθεί ο θηλασμός, έστω κι αν δεν είναι αποκλειστικός. Δεν κατάλαβα τώρα ποιο είναι το πρόβλημα ακριβώς.. θες να αυξήσεις την παραγωγή σου? Να αντλείς τα 400 μλ στην δουλειά και να θηλάζεις και πρωι-βράδυ τον μικρό? Γιατί δεν το επιχειρείς? Κλαίει και πεινάει αν τον θηλάσεις για βράδυ χωρίς να του δώσεις ξένο? Τις νύχτες ξυπνάει ή κοιμάται σερί?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπερα σας. Ειμαι μανουλα ενος αντρακλα 4 μηνων!!! Μου εχει παρει τα μυαλα! Εχω θεμα με το θηλασμο. Η μητερα μου δεν μας θηλασε εμενα και τα αδερφια μου γιατι λεει οτι δεν ειχε γαλα και υποστηριζε πως επειδη εχω μικρο στηθος ουτε εγω θα εχω γαλα. Στο μαιευτηριο δεν με βοηθησαν με τον θηλασμο και ετσι το μωρο μου ματωσε τις θηλες, μου προτειναν να δωσω ξενο γαλα στο μωρο. Ο παιδιατρος που ηρθε σπιτι μου ειπε να δωσω ξενο γαλα στο μωρο με την δικαιολογια οτι το μωρο πρεπει μετα απο καθε γευμα να κανει κακα του, ενω ο μπεμπακος εκανε 2 φορες την ημερα. Δεν ηξερα...και ετσι τον ακουσα. Που να'ξερα οτι το μωρο θα καλο μαθει στο μπιμπερο και θα καθεται ολο και λιγοτερο στο στηθος! Πηρα θηλαστρο ωστε να βγαζω το γαλα. Στις 40 μερες ξεκινησα δουλεια, δουλευω στην μαμα μου και δυστηχως δεν εχω την βοηθεια της. Δηλαδη...οταν στη δουλεια κλεινομαι για να κανω αντληση με κοιταει με ενα υφος και μου λεει αμαν πια, παλι με το θηλαστρο; Τι επαθες και εσυ που δεν θηλασες; Φυσικα και δεν την ακουω!! Το γαλα ομως μειωθηκε. Πηρα χαπια μαγιας, τωρα παιρνω τριγωνελλα, εχω δει μικρη βελτιωση στην αυξηση της ποσοτητας αλλα και παλι δεν φτανει το γαλα που βγαζω. Αντλω περιπου 400ml την ημερα ενω το μωρο πινει 900ml περιπου την ημερα. Οποτε αναγκαστηκα του δινω ενα γευμα δικο μου, ενα ξενο. Εχω διπλο θηλαστρο που κανει θηλαστικες κινησεις (διαβασα οτι ειναι πολυ καλο) και κανω 4 με 5 αντλησεις την ημερα. Ο μικρος θα κατσει για λιγο στο στηθος να πιει μονο οταν ξυπναει, μολις ξυπνησει για τα καλα και καταλαβει οτι ειναι στηθος τραβιεται και δεν το θελει. Επισης ο μικρος βαριοταν να ρουφαει και ετσι του δινω γαλα με το μπιμπερο της medela οπου για να πιει πρεπει να ρουφηξει. Στην αρχη κουραζοταν αλλα τωρα εμαθε, μια χαρα! Οσο λειπω στην δουλεια ειναι λογικο να πινει απο το μπιμπερο και εγω να βγαζω με το θηλαστρο, αλλα οταν ειμαι σπιτι θελω να τον θηλαζω και οχι να καθομαι συνεχεια με το θηλαστρο. Θελω να αυξηθει το γαλα μου. Εχω ελπιδες; Εχει καποια κοπελα αναλογη εμπειρια ή να με βοηθησει στην προσπαθεια μου; Εχω κουραστει να το παλευω.
http://parents.org.gr/forum/newreply.php?do=newreply&p=2617049#

Εγώ θήλασα τον γιό μου μέχρι 17 μηνων όπου έμεινα έγκυος και σταματήσαμε..Είχα και εγω κάποιους ανθρώπους που με ηρωνευόντουσαν και κάποιους που με στήριζαν...εγώ όμως συνέχισα να κάνω αυτό που πίστευα καλύτερο για τον μικρό μου. Στην αρχή δυσκολεύτηκα πάρα πολύ και όταν ήταν 2 μηνών ο μικρός πήγα στην δουλειά όπου δούλεψε πόλυ θήλαστρο και μπιμπερό αλλά πρωϊ βραδύ τον θήλαζα...Τώρα έσυ πρέπει να πίνεις ΠΟΛΛΑ υγρά, χυμούς και να τρως σωστά και υγιεινά και να να αντλείς με το θήλαστρο ανά 3 ώρες έστω και αν βγάζεις λίγο. Και κάνε υπομονή μην αγχώνεσαι γιατί και αυτό παίζει ρόλο...

a>

a>

Και μονο που ακουω ενα καλο λογο παιρνω δυναμη να συνεχισω την προσπαθεια μου. Εχω βαρεθει και κουραστει να ακουω απ'ολους ''αφου δουλευεις κοψε το γαλα, τσαμπα ταλαιπωρεισαι'' ή ''τι επαθες και εσυ που μεγαλωσες με ξενο γαλα'' ή ''αφου θηλασες 4 μηνες μια χαρα ειναι, φτανει πια''....... Μπορει καπου να εχουν δικιο, αλλα δεν το λες ετσι, το λες λιγο πιο ωραια. Νομιζα οτι ο θηλασμος ειναι παιχνιδακι, βουνο ειναι ομως.. Σας ευχαριστω για το κουραγιο!

Κλεισε τα αυτια σου σε ολους και μην ακους κανεναν! Εμενα μου εχουν πει και το θεικο: " μηπως το γαλα σου δεν ειναι θρεπτικο; " γιατι ειδαν πως χωρισε το λίπος απο μπουκαλακι που ειχα στο ψυγειο και τους φανηκε οτι ειχε πολυ νερο! Ντοινγκ!

Οπως τα λενε οι κοπελες ειναι! Νιωθουν οτι τις αμφισβητουμε επειδη δε θηλασαν. Οποτε μην περιμενεις να βρεις συμπαρασταση! Εδω πιο πολυ θα βρεις!

lvpPp3.png

καλησπέρα σε όλες τις μανούλες!

είμαι κανούρια στο forum και μαμά μόλις..45 ημερών!!

μια ερώτηση, και όποια κοπέλα μπορεί και εχει χρόνο απανταει.

η μικρούλα μου γεννηθηκε πρόωρα και μπήκε θερμοκοιτίδα για 12 μέρες..

κατα τη διαρκεια αυτων των ημερων, εβγαζα γάλα με το θηλαστρο και της το πηγαινα στο μαιευτήριο, να της το δώσουν

οταν τελικα την πηραμε σπιτι, προσπάθεια θηλασμου δεν καναμε, γιατι ηταν πολυ μικροσκοπικουλα (2300) και η γιατρος μας συνεστησε να δυναμωσει πρωτα και μετα τα 2.5 κιλα να προσπαθησουμε.

γαλα με το θηλαστρο εξακολουθουσα να βγαζω και να της δίνω, μονο που η μικρη αρχισε να αναπτύσσεται ραγδαια, η ποσότητα γαλακτος που ετρωγε εκτοξευτηκε, εγω με τα 3ωρα ταισματος, δεν ειχα πλεον χρονο και κυριως κουραγιο να είμαι τυπικη στο ραντεβου μου με το θηλαστρο, με αποτελεσμα το γαλα ολο και να μειώνεται..

τωρα εδω και 1 βδομαδα εχω σταματησει καθε προσπαθεια και αισθανομαι τοσο απογοητευμενη.. ηθελα τόσο πολύ να τη θηλασω, μα όλα πήγαν στραβα από την αρχη..

υπάρχει καποιος τρόπος,, εστω και τωρα, για επιτυχημενο επαναγαλακτισμο η το στοιχημα χαθηκε?

κατα τη διαρκεια αυτων των ημερων, εβγαζα γάλα με το θηλαστρο και της το πηγαινα στο μαιευτήριο, να της το δώσουν

οταν τελικα την πηραμε σπιτι, προσπάθεια θηλασμου δεν καναμε, γιατι ηταν πολυ μικροσκοπικουλα (2300) και η γιατρος μας συνεστησε να δυναμωσει πρωτα και μετα τα 2.5 κιλα να προσπαθησουμε.

γαλα με το θηλαστρο εξακολουθουσα να βγαζω και να της δίνω, μονο που η μικρη αρχισε να αναπτύσσεται ραγδαια, η ποσότητα γαλακτος που ετρωγε εκτοξευτηκε, εγω με τα 3ωρα ταισματος, δεν ειχα πλεον χρονο και κυριως κουραγιο να είμαι τυπικη στο ραντεβου μου με το θηλαστρο, με αποτελεσμα το γαλα ολο και να μειώνεται..

τωρα εδω και 1 βδομαδα εχω σταματησει καθε προσπαθεια και αισθανομαι τοσο απογοητευμενη.. ηθελα τόσο πολύ να τη θηλασω, μα όλα πήγαν στραβα από την αρχη..

υπάρχει καποιος τρόπος,, εστω και τωρα, για επιτυχημενο επαναγαλακτισμο η το στοιχημα χαθηκε?

Σου απανταω μεχρι να μπει καποια πιο εμπειρη μανουλα! Καταρχας να σου ζησει το μωρακι σου! Κατα δευτερον ειναι πολυ καλο που θελεις να θηλασεις! Τιποτα δε χαθηκε! Εχω διαβασει για γυναικες που υιοθετησαν και καταφεραν να θηλασουν!

Θα σου προτεινα αυριο κιολας να μιλησεις με πιστοποιημενο συμβουλο γαλουχιας και να νοικιασεις νοσοκομειακο θηλαστρο διπλης αντλησης!

Απο αυτα που εχω διαβασει χρειαζεσαι κουραγιο, υπομονη, το μωρο συνεχεια στο στηθος και δεκα δεκαλεπτες αντλησεις Αρχικα μπορει να μη βγαζεις τιποτα αλλα θα πρεπει να αντλεις για να διεγειρεται και να αρχισει η παραγωγη!

Καλη επιτυχια!

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

τιποτα δεν χάθηκε!μη στενοχωριεσαι για τιποτα.παρε σύμβουλο που σου είπαν τα κορίτσια!μη το αναβάλεις ουτε λεπτό.θα τα καταφέρεις!!!!μη τα παρατάς τώρα!πλιιιιιιιιιιιιιιιιιιιζ

TBlYp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα σε όλες!!! Αποφάσισα να γράψω κι εγώ το πρόβλημα μου μετά από πολύ καιρό που σας διαβάζω και βλέπω πόσο κόπο, προσπάθεια και αγάπη καταθέτετε εδώ μέσα! Έχω μια μπεμπούλα τριών μηνών με την οποία ακολουθούμε μεικτή διατροφή δυστυχώς από την πρώτη στιγμή. γιατί έχασε πολύ βάρος στο μαιευτήριο και αναγκαστήκαμε να δώσουμε ξένο. Δεν ήμουν αρκετά ενημερωμένη για το θηλασμό, έγινε και καισαρική ενώ πηγαίναμε για ΦΤ, ήταν και η μπεμπούλα πολύ φαγανή από την πρώτη στιγμή και τώρα έχουμε κολλήσει! Έχω κάνει τρεις προσπάθειες να κόψω/μειώσω το ξένο, αλλά δεν τα κατάφερα. Κλάμα ατελείωτο, εκνευρισμός, χτύπημα πάνω στο στήθος, αϋπνία και απογοήτευση δική μου και παλι από την αρχή. Για ένα διάστημα και μέχρι να πάρει βάρος μας είχε επιβάλλει η παιδίατρος να πίνει 4-5 μπουκάλια τη μέρα, αλλά μόλις φάνηκε ότι πάιρνει πια κανονικά το μείωσα στα 3. Της το χω κρατήσει με νύχια και με δόντια στα 120μλ τρεις φορές τη μέρα γιατί το παιδί ζητάει πολύ παραπάνω. Σε όλα τα υπόλοιπα γεύματα (ουσιαστικά όλη τη μέρα) είναι η μικρή κολλημένη πάνω στο στήθος μου. Αλλά και πάλι σπανίως μπορώ να την αφήσω και να μείνει ήρεμη και χορτασμένη πάνω από μισή ώρα. Οπότε άρχισα να πιστεύω ότι το γάλα μου δεν επαρκεί. Τις τελευταίες δύο βδομάδες έπαιρνα μαγιά μπύρας στη δοσολογία που έχω δει να προτείνεται στο forum και έκανα μια ακόμη προσπάθεια να κόψω το ένα μπουκάλι αλλά ενώ στην αρχή μου φάνηκε ότι είδα διαφορά, τελικά η μικρή είναι συνεχώς εκνευρισμένη και πάλι. Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι πια ή είναι πολύ αργά? Φοβάμαι ότι είναι θέμα χρόνου να αυξηθεί το ξένο και να κοπεί το δικό μου γάλα.Όταν πιέζω το στήθος μου γάλα υπάρχει αλλά δεν πρήζεται όπως παλιά. Παραθέτω και τα στοιχεία

Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το θηλασμό μπορείτε να θέσετε την ερώτησή σας. Μαζί με την ερώτηση είναι απαραίτητο να δίνετε και μερικές ακόμη πληροφορίες για να σας παρέχεται η υποστήριξη που ταιριάζει στην περίπτωσή σας:

Αν δεν θέλετε να δημοσιεύσετε τα παρακάτω στοιχεία, αρκεί να μου τα στείλετε με πμ.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40

Β. Το φύλο του βρέφους Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος και ολική

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

17/10/13 3500 γέννηση

23/10/13 3200

30/10/13 3220

4/11/13 3560

12/11/13 3860

26/11/13 4290

18/12/13 5060

10/1/14 5620

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. δεν είναι εύκολο να πω γιατί θηλάζει απανωτά όλη μέρα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 3/μέρα 120 μλ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 360μλ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. δεν κάνω λόγω έλλειψης χρόνου και γιατί φοβάμαι μη μου κόψει το γάλα, έχω το mini electric της Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

δεν είναι εύκολο να υπολογίσω, θα έλεγα πάρα πολλές φορές, τουλάχιστον 10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 κάθε 2 ή 3 μέρες

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Στην προσπάθεια που έκανα να κόψω ένα από τα μπουκάλια, πίστευα ότι θα λυσσάξει από την πείνα και θα θηλάσει με όρεξη. Αντ' αυτού αυτή έχει εκνευρισμό και εδώ και λίγο καιρό κάνει μια κίνηση μπρος πίσω συνεχώς με αποτέλεσμα όσο κι αν παλεύω να την τοποθετήσω σωστά να το χαλάει. Για άλλες μέρες πάλι συνεχόμενα την παίρνει ο ύπνος πάνω στο 10λεπτο, νανουρίζεται πολύ στο στήθος και το έχει συνδέσει με παρηγοριά και πιπίλα. Προσπάθησα να δώσω τα άλλα δύο γεύματα ξένου με εναλλακτικές μεθόδους (κύπελο/σύριγγα/κουτάλι) και ήταν η απόλυτη καταστροφή. Έκλαιγε και εκνευριζόταν τόσο που στο τέλος δεν έτρωγε και φοβήθηκα ότι θα χάσει βάρος...

Αυτά και χίλια συγγνώμη αν σας κούρασα, απλά έχω πια κουραστεί και δεν ξέρω τι να κάνω... Κάθε βοήθεια και γνώμη ευπρόσδεκτη!!!

Καλησπέρα εγώ γέννησα τον μπέμπη μου πριν 35 μέρες γεννήθηκε 2600 όλοι δύο μαιευτήριο με παρότρυναν να δώσω και συμπλήρωμα γιατί το μωρό ήταν μικρό παρόλα αυτά δεν του έδωσα πότε ξένο γάλα και έτσι θηλαζουμε αποκλειστικά...όσο το μωρό θηλάζει τόσο θα παράγεις γάλα...η ενημέρωση είναι το παν εγώ συμβουλεύομαι σύμβουλο θηλασμού μπορείς να τα καταφέρεις και να θηλασεις αποκλειστικά αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή επιμονή και ενημέρωση θα σου πρότεινα να μιλήσεις με μια σύμβολο θηλασμού..μπορείς να τα καταφέρεις!!!

Σ'ευχαριστώ πολύ για την ενίσχυση Άννα μου. Εγώ αναγκάστηκα να της δώσω στο μαιευτήριο συμπλήρωμα γιατί έχασε πολύ βάρος και απείλησαν να μη μας αφήσουν να φύγουμε αν δεν ξεκινήσει να παίρνει την τελευταία μέρα, έτσι είπαν τουλάχιστον. Κι εγώ ξεκίνησα αποφασισμένη να μη δώσω ξενο, ούτε πιπίλα αν και είχα τη μάνα μου από την πρώτη στιγμή να με τρελλαίνει ότι το γάλα μου δε φτάνει και να δώσω πιπίλα να μην κλαίει το παιδί. Αλλά μετά μπλέξαμε... Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, θα συνεχίσω να το προσπαθώ όσο μπορώ, αν και δεν πιστεύω πια ότι θα τα καταφέρω, αλλά ούτε ξένο θέλω να της δίνω γιατί της κάνει και παλινδρόμηση.

Διαφημίσεις

φυσικα και μπορεις να τα καταφερεις.

εγω εκοψα το συμπλήρωμα όταν ηταν 4,5 μηνων και ειχα φτασει σχεδόν 800 μλ συμπλήρωμα. κι εγω νομιζα πως δεν θα γινει ποτε...

εμενα με βοηθησε πολύ το θηλαστρο.

Λενα μην τα παρατησεις και μην απογοητεύεσαι. Κι εγω ειχα ριξει πολύ κλαμα πολύ κουραση και απογοητευση. Αλλα τελικα τα καταφερα γιατι ειχα πολύ επιμονη.

Το θηλαστρο που εχεις δεν είναι πολύ καλο. Αυτό ειχα κι εγω αλλα δεν με βοηθουσε. Εχεις σκεφτει να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακο να δωσεις μια ώθηση στην παραγωγη σου? Ειδα μεγαλη διαφορα όταν αλλαξα θηλαστρο. Όταν κοιμαται το μωρο ή εχει μολις φαει μπουκαλι, να δινεις επιπλέον ερεθισμα στο στηθος. Εγω βοηθηκα πολύ με το θηλαστρο.

Με βαση την δικη μου εμπειρια το συμπλήρωμα που δινεις δεν είναι παρα πολύ για να μειωθεί η και να κοπει. Κι εγω ημουν σιγουρη πως δεν θα τα καταφερνα και τα παρατησα καποιες φορες αλλα μετα επεστρεφα δυναμικα.

Μιλα και με καποιον ειδικο στον θηλασμο μηπως εχει να σου πει και κατι άλλο. Εγω με θηλαστρο και μαγια μπυρας αυξησα το γαλα μου.

Καλησπέρα σε όλες!!! Αποφάσισα να γράψω κι εγώ το πρόβλημα μου μετά από πολύ καιρό που σας διαβάζω και βλέπω πόσο κόπο, προσπάθεια και αγάπη καταθέτετε εδώ μέσα! Έχω μια μπεμπούλα τριών μηνών με την οποία ακολουθούμε μεικτή διατροφή δυστυχώς από την πρώτη στιγμή. γιατί έχασε πολύ βάρος στο μαιευτήριο και αναγκαστήκαμε να δώσουμε ξένο. Δεν ήμουν αρκετά ενημερωμένη για το θηλασμό, έγινε και καισαρική ενώ πηγαίναμε για ΦΤ, ήταν και η μπεμπούλα πολύ φαγανή από την πρώτη στιγμή και τώρα έχουμε κολλήσει! Έχω κάνει τρεις προσπάθειες να κόψω/μειώσω το ξένο, αλλά δεν τα κατάφερα. Κλάμα ατελείωτο, εκνευρισμός, χτύπημα πάνω στο στήθος, αϋπνία και απογοήτευση δική μου και παλι από την αρχή. Για ένα διάστημα και μέχρι να πάρει βάρος μας είχε επιβάλλει η παιδίατρος να πίνει 4-5 μπουκάλια τη μέρα, αλλά μόλις φάνηκε ότι πάιρνει πια κανονικά το μείωσα στα 3. Της το χω κρατήσει με νύχια και με δόντια στα 120μλ τρεις φορές τη μέρα γιατί το παιδί ζητάει πολύ παραπάνω. Σε όλα τα υπόλοιπα γεύματα (ουσιαστικά όλη τη μέρα) είναι η μικρή κολλημένη πάνω στο στήθος μου. Αλλά και πάλι σπανίως μπορώ να την αφήσω και να μείνει ήρεμη και χορτασμένη πάνω από μισή ώρα. Οπότε άρχισα να πιστεύω ότι το γάλα μου δεν επαρκεί. Τις τελευταίες δύο βδομάδες έπαιρνα μαγιά μπύρας στη δοσολογία που έχω δει να προτείνεται στο forum και έκανα μια ακόμη προσπάθεια να κόψω το ένα μπουκάλι αλλά ενώ στην αρχή μου φάνηκε ότι είδα διαφορά, τελικά η μικρή είναι συνεχώς εκνευρισμένη και πάλι. Υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι πια ή είναι πολύ αργά? Φοβάμαι ότι είναι θέμα χρόνου να αυξηθεί το ξένο και να κοπεί το δικό μου γάλα.Όταν πιέζω το στήθος μου γάλα υπάρχει αλλά δεν πρήζεται όπως παλιά. Παραθέτω και τα στοιχεία

Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα με το θηλασμό μπορείτε να θέσετε την ερώτησή σας. Μαζί με την ερώτηση είναι απαραίτητο να δίνετε και μερικές ακόμη πληροφορίες για να σας παρέχεται η υποστήριξη που ταιριάζει στην περίπτωσή σας:

Αν δεν θέλετε να δημοσιεύσετε τα παρακάτω στοιχεία, αρκεί να μου τα στείλετε με πμ.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40

Β. Το φύλο του βρέφους Κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος και ολική

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

17/10/13 3500 γέννηση

23/10/13 3200

30/10/13 3220

4/11/13 3560

12/11/13 3860

26/11/13 4290

18/12/13 5060

10/1/14 5620

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. δεν είναι εύκολο να πω γιατί θηλάζει απανωτά όλη μέρα

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 3/μέρα 120 μλ

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 360μλ

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. δεν κάνω λόγω έλλειψης χρόνου και γιατί φοβάμαι μη μου κόψει το γάλα, έχω το mini electric της Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

δεν είναι εύκολο να υπολογίσω, θα έλεγα πάρα πολλές φορές, τουλάχιστον 10

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1 κάθε 2 ή 3 μέρες

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Στην προσπάθεια που έκανα να κόψω ένα από τα μπουκάλια, πίστευα ότι θα λυσσάξει από την πείνα και θα θηλάσει με όρεξη. Αντ' αυτού αυτή έχει εκνευρισμό και εδώ και λίγο καιρό κάνει μια κίνηση μπρος πίσω συνεχώς με αποτέλεσμα όσο κι αν παλεύω να την τοποθετήσω σωστά να το χαλάει. Για άλλες μέρες πάλι συνεχόμενα την παίρνει ο ύπνος πάνω στο 10λεπτο, νανουρίζεται πολύ στο στήθος και το έχει συνδέσει με παρηγοριά και πιπίλα. Προσπάθησα να δώσω τα άλλα δύο γεύματα ξένου με εναλλακτικές μεθόδους (κύπελο/σύριγγα/κουτάλι) και ήταν η απόλυτη καταστροφή. Έκλαιγε και εκνευριζόταν τόσο που στο τέλος δεν έτρωγε και φοβήθηκα ότι θα χάσει βάρος...

Αυτά και χίλια συγγνώμη αν σας κούρασα, απλά έχω πια κουραστεί και δεν ξέρω τι να κάνω... Κάθε βοήθεια και γνώμη ευπρόσδεκτη!!!

Νομίζω χρειαζεται να νοικιάσεις ενα νοσοκομειακο θηλαστρο. Αφου εχεις έλλειψη χρόνου καλύτερα να ειναι διπλής αντλησης. Υπαρχει δυνατότητα;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Κορίτσια ελπίζω να γράφω στην σωστή ενότητα! Χρειάζομαι την βοήθεια σας επειγόντως! Γέννησα πριν ένα μήνα ένα πανέμορφο κοριτσάκι 3535 κιλά με καισαρική! Λόγω πολλών επιπλοκών ξεκίνησε το μωρό με ξένο γαλα! Στο μαιευτήριο εγώ ήμουν σε χάλια κατάσταση με αιματοκρίτη 19 να μου βάζουν αίμα κτλ οπότε δεν με άφηναν να θηλάσω την μικρή! Τελικά την τέταρτη μέρα μου την έδωσε η μαμα μου για να ξεκινησουμε μην μου κοπεί το γάλα! Όντως με πολύ παίδεμα μιας κ δεν είχα γάλα έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε ένα περίεργο πρόγραμμα κ εδώ θέλω την βοήθειά σας! Ξυπνάει στις 5 το πρώι θηλάζει 1ώρα και κοιμάται ως τις 9 θηλάζει μεχρι τις 10 κοιμάται μισή ώρα και από τις 10κ μισή ως τις 12 είναι στο στήθος ο κόσμος να χαλάσει, στις 12 τις δίνω ξένο γαλα πίνει 70-90μλ μέχρι την 1 παίζουμε (βόλτες στο σπίτι κτλ) κοιμάται από τη 1 μέχρι τις 4 και εκει ξεκινάει το μαρτύριο! Προσπαθώ να μην της δώσω συμπλήρωμα και έτσι από τις 4 μέχρι τις 9 είναι στο στήθος και μια τρώει μια πιπιλάει μια κοιμάται αλλα δεν μπορώ να την ακουμπήσω κάτω γιατί σπαράζει. Στις 9 κάνει μπάνιο της δίνω ξένο πίνει 120μλ κοιμάται μέχρι τις 12μιση ξυπνάει θηλάζει πολύ λίγο κ μετά κοιμάται μέχρι τις 5 το πρωί!Το πρωινό 2ωρο στο στήθος δεν με πειράζει αλλά το απόγευμα δεν παλεθεται βρε κορίτσια είναι 5ώρες σερι στα χέρια μου ούτε τουαλέτα δεν μπορώ να πάω! Τι γίνεται δεν έχω γάλα έχει μάθει στα χέρια τι να φταιεί?

Κορίτσια ελπίζω να γράφω στην σωστή ενότητα! Χρειάζομαι την βοήθεια σας επειγόντως! Γέννησα πριν ένα μήνα ένα πανέμορφο κοριτσάκι 3535 κιλά με καισαρική! Λόγω πολλών επιπλοκών ξεκίνησε το μωρό με ξένο γαλα! Στο μαιευτήριο εγώ ήμουν σε χάλια κατάσταση με αιματοκρίτη 19 να μου βάζουν αίμα κτλ οπότε δεν με άφηναν να θηλάσω την μικρή! Τελικά την τέταρτη μέρα μου την έδωσε η μαμα μου για να ξεκινησουμε μην μου κοπεί το γάλα! Όντως με πολύ παίδεμα μιας κ δεν είχα γάλα έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε ένα περίεργο πρόγραμμα κ εδώ θέλω την βοήθειά σας! Ξυπνάει στις 5 το πρώι θηλάζει 1ώρα και κοιμάται ως τις 9 θηλάζει μεχρι τις 10 κοιμάται μισή ώρα και από τις 10κ μισή ως τις 12 είναι στο στήθος ο κόσμος να χαλάσει, στις 12 τις δίνω ξένο γαλα πίνει 70-90μλ μέχρι την 1 παίζουμε (βόλτες στο σπίτι κτλ) κοιμάται από τη 1 μέχρι τις 4 και εκει ξεκινάει το μαρτύριο! Προσπαθώ να μην της δώσω συμπλήρωμα και έτσι από τις 4 μέχρι τις 9 είναι στο στήθος και μια τρώει μια πιπιλάει μια κοιμάται αλλα δεν μπορώ να την ακουμπήσω κάτω γιατί σπαράζει. Στις 9 κάνει μπάνιο της δίνω ξένο πίνει 120μλ κοιμάται μέχρι τις 12μιση ξυπνάει θηλάζει πολύ λίγο κ μετά κοιμάται μέχρι τις 5 το πρωί!Το πρωινό 2ωρο στο στήθος δεν με πειράζει αλλά το απόγευμα δεν παλεθεται βρε κορίτσια είναι 5ώρες σερι στα χέρια μου ούτε τουαλέτα δεν μπορώ να πάω! Τι γίνεται δεν έχω γάλα έχει μάθει στα χέρια τι να φταιεί?

Ποσες πανες βρέχει το μωρο το 24ωρο;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Ιβανάκι, οι πάνες σας είναι πολύ καλές. Δεν αναφέρεις πουθενά τις μετρήσεις του μωρού (πόσο βάρος βάζει) που είναι και ο πιο σημαντικός παράγοντας για να σου δείξει αν το παιδί σιτίζεται επαρκώς.

Όλες οι άλλες συμπεριφορές (ότι αποκοιμιέται στο στήθος και θέλει συνέχεια χεράκια) όσο κουραστικές και να είναι μπορούν κάλλιστα να είναι φυσιολογικές για τόσο μικρό μωράκι.

Το συμπλήρωμα που παίρνει είναι πάρα πολύ λίγο, συγχαρητήρια τα έχετε καταφέρει περίφημα!

Μόνο για το δικό σου καλό, προσπάθησε να περιορίσεις λίγο την ώρα που την έχεις στην αγκαλιά. Και ο δικός μου κάτι τέτοια έκανε (και ακόμη τα κάνει μερικές φορές!). προσπάθησε να την κρατάς αγκαλιά με κάποια κουβερτούλα, έτσι ώστε όταν την ακουμπάς κάτω να μην αλλάζει το ύφασμα στο οποίο ακουμπάει (εμένα τον δικό μου τον ξυπνούσε αυτό). Επίσης, όταν αρχίσει το κλάμα, μείνε από πάνω με τα χεράκια σου γύρω της σαν να την αγκαλιάζεις, πες γλυκόλογα ένα νανούρισμα, ό,τι βρεις να δουλεύει για την περίπτωσή σας. Κι αν δεν πιάσει τίποτα, ε, τότε πάρε την και πέσετε για ύπνο μαζί, να ξεκουραστείς τουλάχιστον..

Κουράγιο, περνάει γρήγορα αυτή η ηλικία, σε λίγο θα στρώσουν τα πράγματα και θα θυμάσαι την ταλαιπωρία σου σαν μία τρυφερή ανάμνηση!

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Αχ σ' ευχαριστώ πάρα πολύ και να φανταστείς δεν περίμενα να τα καταφέρω μιας και άργησα τόσο να την βάλω στο στήθος! Οι μετρήσεις της είναι

02/01/2014 3535 βάρος γέννησης

07/01/2014 3450 βάρος εξόδου από το μαιευτήριο

10/01/2014 3550

17/01/2014 3700

Τώρα θα την πάω στην παιδίατρο μόλις σαραντίσουμε να την δει! Θέλω σιγά σιγά να της κόψω το συμπλήρωμα αλλά το απόγευμα το βλέπω και εγώ κάθεται στο στήθος 5 ώρες κ όταν την ακουμπάω κάτω πιπιλάει το χεράκι της σαν να πεινάει κ μετά δεν έχω σταγόνα γάλα για το βράδυ!

Κάτι άσχετο θυμάμαι που με συμβούλεψες τότε με την πρακτική μου άσκηση και ήμουν μόλις λίγων βδομάδων έγκυος και πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και τώρα έχω την μπουμπούκα αγκαλίτσα :D

Πωπω, πως περνάει ο καιρός! Κι εγώ τότε έγκυος ήμουν και είχα χρόνο να μπαίνω στο forum!

Οι μετρήσεις είναι μέσα στο φυσιολογικό πάντως. Το μωράκι τρώει.

Γενικά το απόγευμα-βράδυ το γάλα μας είναι πιο λίγο. Είναι όμως πιο παχύ (περισσότερες πρωτεΐνες και λίπη) και το μωρό χορταίνει με λιγότερο. Έχει επίσης και μελατονίνη (την ουσία που μας λέει ότι βραδιάζει και αρχίζουμε να νυστάζουμε) που το μωράκι δεν την φτιάχνει ακόμη, οπότε καλό είναι να την παίρνει από εσένα για να κοιμάται περισσότερο και να ξεκουράζεσαι κι εσύ).

Αν θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου πάντως, ο καλύτερος τρόπος είναι αυτό που κάνεις (μωρό στο στήθος), ίσως υποβοηθούμενη και από κάποιο φυσικό γαλακταγωγό;

Εγώ πίνω ένα τσάι με διάφορα βότανα μέσα (μαραθόσπορο, μοσχοσίταρο κπλ) και με βοήθησε. Πρόσφατα είχα και θέμα με την παραγωγή μου και πήρα τριγωνέλλα σε κάψουλες με πολύ καλό αποτέλεσμα. Όταν ήμουν κοντά στον τοκετό σαν κι εσένα έκανα και αντλήσεις με το θήλαστρο (ξυπνούσα κατά τις 5!). το θήλαστρο πάντως δεν θα το πολύσύστηνα γιατί είναι μπελάς.

Με αυτούς τους τρόπους έκοψα το συμπλήρωμα μαχαίρι και χωρίς πρόβλημα. Κι εγώ με παλιο-καισαρική γέννησα και ξεκίνησα με συμπλήρωμα.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Αχ μακάρι να φτάσω κ εγώ στο σημείο να μην δίνω καθόλου συμπλήρωμα, όχι τίποτα άλλο δεν της αρέσει κιόλας κάνει μια γκριμάτσα και μετά το πίνει! Σήμερα ( μην το ματιάσω) κοιμήθηκε μισή ώρα μετά τον θηλασμό στις 4 και έχει 10 λεπτά που κοιμάται και τώρα! Θα δοκιμάσω κ εγώ κάποιο ρόφημα με βότανα γιατί δεν με βλέπω να σώζομαι αλλιώς! Να σου ζήσει το μωράκι σου :D

Αχ σ' ευχαριστώ πάρα πολύ και να φανταστείς δεν περίμενα να τα καταφέρω μιας και άργησα τόσο να την βάλω στο στήθος! Οι μετρήσεις της είναι

02/01/2014 3535 βάρος γέννησης

07/01/2014 3450 βάρος εξόδου από το μαιευτήριο

10/01/2014 3550

17/01/2014 3700

Τώρα θα την πάω στην παιδίατρο μόλις σαραντίσουμε να την δει! Θέλω σιγά σιγά να της κόψω το συμπλήρωμα αλλά το απόγευμα το βλέπω και εγώ κάθεται στο στήθος 5 ώρες κ όταν την ακουμπάω κάτω πιπιλάει το χεράκι της σαν να πεινάει κ μετά δεν έχω σταγόνα γάλα για το βράδυ!

Κάτι άσχετο θυμάμαι που με συμβούλεψες τότε με την πρακτική μου άσκηση και ήμουν μόλις λίγων βδομάδων έγκυος και πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός και τώρα έχω την μπουμπούκα αγκαλίτσα :D

Προσωπικά κρίνοντας απο τις πανες και το βάρος θεωρω οτι το συμπλήρωμα δεν σου χρειαζεται καθόλου. Μπορείς να το περιορισεις σταδιακα αρχίζοντας απο σημερα:μείωνε κατα 10μλ την ημερα σε κάθε γευμα που δίνεις μπουκάλι ή κατα 30μλ κάθε 3-4 μερες.

Η συμπεριφορά του μωρου ειναι φυσιολογικη για νεογέννητο και δεν σημαίνει οτι δεν εχεις γαλα. Τον πρώτο καιρο οι θηλασμοι ειναι μαραθώνιοι στην πλειοψηφία των μωρών λογω του οτι στην κοιλια είχαν συνηθίσει να τρέφονται 24 ωρες το 24ωρο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα!Σας γραφω εκ μερους της αδερφης μου γιατι δεν εχει υπολογιστη και χρειαζεται τη συμβουλη σας!Γεννησε την ανηψια μου 15/01/14 φυσιολογικα στην 35η εβδομαδα.Προωρα αλλα ολα ηταν τελεια ευτυχως.Γεννηθηκε 2960.Το προβλημα ειναι οτι δεν επαιρνε βαρος και η γιατρος συνεστησε ξενο γαλα.Οι μετρησεις ηταν οι εξης:

22/01/14/2560

30/01/14/2600

09/02/14/2640

14/02/14/2690

15/02/14/2750

17/02/14/2750

27/02/14/3320

Mεχρι τις 09/02 θηλαζε αποκλειστικα.Στη συνεχεια η γιατρος αφου ελεγξε το στηθος και τον τροπο που τρωει το μωρο(ολα φυσιολογικα),προτεινε να νοικιασει νοσοκομειακο θηλαστρο,να κανει αντλησεις και να δινει 30 ml πριν απο καθε θηλασμο.Στην επόμενη μέτρηση η παιδιατρος ειπε οτι πρεπει να παρει ξενο γαλα για 20 μερες αρχικα.40 ml/3ωρες πριν απο θηλασμο.Μετα την τελευταια μετρηση μειωθηκαν τα γευματα με ξενο σε 2 καθε μερα απο 60 ml.Το θεμα ειναι οτι η αδερφη μου θελει να θηλασει αποκλειστικα αλλα πως θα γινει αυτο?Eχει αγχωθει και τα εχει χαμενα..θηλαζει,αντλει γαλα,δινει ξενο..ολα μαζι και χωρις καποιο προγραμμα.Λογικα θα εχει μειωθει το γαλα της.Τις 2 τελευταιες μερες τα γευματα ηταν τα εξης:

4 γεύματα ξένο(240ml),3 αντλησεις (135ml),8 θηλασμους οι 2 το βραδυ

3 γεύματα ξένο(180),2 αντλησεις (140ml),11 θηλασμούς 1 το βράδυ.

Να προσθεσω οτι

1) οι θηλασμοι ειναι 10 λεπτοι (μετα κοιμαται)και καποιοι που κρατανε 1-2 ωρες με ενδιαμεσα διαλλειματα για υπνο.

2)οι βρεγμενες πανες ηταν απο την αρχη περιπου 8 ,και οι λερωμενες 10-12

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...