Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας για να κόψω το συμπλήρωμα. Η μπέμπα είναι 3 μηνών και ακόμα δεν κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό. θηλάζει όλη μέρα και βάζει το ελάχιστο βάρος. Αντλώ καθημερινά με το symphony (3-7 αντλήσεις) εδώ και 2 μήνες, και παίρνω και cilrotron τον τελευταίο μήνα σχεδόν. Εχω γράψει στο θέμα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=111848, αλλά πέρασε μήνας με αντλήσεις και cilrotron κι ακόμα τίποτα...

Παραθέτω τα στοιχεία που είναι απαραίτητα:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 36+3

Β. Το φύλο του βρέφους ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ). ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ 10,2

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Για 7 μέρες, λόγω προωρότητας και ταχύπνοιας.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

29/12/11: 2560 (Βαρος Γεννησης)

6/1/12: 2570 (Βαρος Εξοδου) και 2510 (Σπιτι)

10/1/12: 2430

13/1/12: 2480

20/1/12: 2560

27/1/12: 2620

31/1/12: 2650

02/03/12: 3480

06/03/12: 3540

09/03/12: 3570

12/03/12: 3640

16/03/12: 3720

20/03/12: 3800

23/03/12: 3870

27/03/12: 3960

30/03/12: 4050

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Σε 2-3 γευματα μόνο δίνω περίπου 80-140 ml.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 220-280 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. SYMPHONY MEDELA

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 3-7

7β. ποιες ώρες αντλείτε Πρωί, Μεσημέρι, Βράδυ ή ανά 3-4ωρο

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20 min

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 7-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Περνάμε όλη τη μέρα στο στήθος, αποκοιμιέται έτσι εύκολα και τρώει "σπαστά". Αν την αφήσω κάτω, ξυπνάει και θυμάται ότι πεινάει, αλλοιώς... Παίρνω fenugreek & milk thistle εδώ και 3 μέρες κι άρχισα να νοιώθω πρησμένο στήθος το βράδυ. Από τότε που γέννησα πρήστηκε μόνο την 3η μέρα. Η μικρή όλο το βράδυ θηλάζει 3-4 φορές (κοιμάται μαζί μου) κι έτσι δεν κάνω άντληση τώρα πια (εδώ και 10-15 μέρες), καταπίνει πιο έντονα και δυνατά από ότι μέσα στη μέρα και χορταίνει με το ένα στήθος. Έχουμε μειώσει το συμπλήρωμα περίπου 150ml (από 14/2/12 έως 6/3/12 επαιρνε 370ml συμπλήρωμα, ενώ από 6/3/12 μέχρι σήμερα πίνει περίπου 220ml). Κάνω μονή άντληση γιατι συνήθως θηλάζει, ή ψευτο-πιπιλάει από το άλλο.

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι. Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

:P Τον γιο μου τον θήλασα αποκλειστικά για 23 μήνες.:D Η κόρη μου είναι τώρα 6 μηνών και επίσης την θηλάζω αποκλειστικά.Στην αρχή κουραζόταν πολύ, έτρωγε λίγο και αποκοιμιόταν συνεχώς,αποκαμωμένη στο στήθος.Όταν την έβαζα κάτω ξύπναγε και έκλαιγε.Έτσι περνάγαμε όλη μέρα και νύχτα στο στήθος, γιατί περισσότερο κοιμόταν παρά έτρωγε.Μετά τους 3 μήνες άρχισε σιγά σιγά να δυναμώνει και να θηλάζει πιο πολύ την κάθε φορά.Φυσικά την πήρα και εγώ στο κρεβάτι μετά τον πρώτο μήνα γιατί δεν άντεχα άλλο την κούραση.Τώρα θηλάζει αρκετά,χορταίνει και κοιμάται.Αυτό όμως έγινε σταδιακά και όχι αυτόματα.Υπομονή για να δυναμώσει λοιπόν.Ποτέ δεν άντλησα γάλα.Μόνο στον αποθηλασμό για 3-4 μέρες.Το ίδιο έγινε και στο γιο μου.Ελπίζω να σε βοήθησα. :P

Καλησπέρα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας για να κόψω το συμπλήρωμα. Η μπέμπα είναι 3 μηνών και ακόμα δεν κάνουμε αποκλειστικό θηλασμό. θηλάζει όλη μέρα και βάζει το ελάχιστο βάρος. Αντλώ καθημερινά με το symphony (3-7 αντλήσεις) εδώ και 2 μήνες, και παίρνω και cilrotron τον τελευταίο μήνα σχεδόν. Εχω γράψει στο θέμα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=111848, αλλά πέρασε μήνας με αντλήσεις και cilrotron κι ακόμα τίποτα...

Παραθέτω τα στοιχεία που είναι απαραίτητα:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 36+3

Β. Το φύλο του βρέφους ΚΟΡΙΤΣΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ). ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ΕΜΦΑΝΙΣΕ ΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ 10,2

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Για 7 μέρες, λόγω προωρότητας και ταχύπνοιας.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

29/12/11: 2560 (Βαρος Γεννησης)

6/1/12: 2570 (Βαρος Εξοδου) και 2510 (Σπιτι)

10/1/12: 2430

13/1/12: 2480

20/1/12: 2560

27/1/12: 2620

31/1/12: 2650

02/03/12: 3480

06/03/12: 3540

09/03/12: 3570

12/03/12: 3640

16/03/12: 3720

20/03/12: 3800

23/03/12: 3870

27/03/12: 3960

30/03/12: 4050

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-12

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ΣΕ ΟΛΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Σε 2-3 γευματα μόνο δίνω περίπου 80-140 ml.

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 220-280 ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. SYMPHONY MEDELA

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 3-7

7β. ποιες ώρες αντλείτε Πρωί, Μεσημέρι, Βράδυ ή ανά 3-4ωρο

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 20 min

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 7-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2-3

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Περνάμε όλη τη μέρα στο στήθος, αποκοιμιέται έτσι εύκολα και τρώει "σπαστά". Αν την αφήσω κάτω, ξυπνάει και θυμάται ότι πεινάει, αλλοιώς... Παίρνω fenugreek & milk thistle εδώ και 3 μέρες κι άρχισα να νοιώθω πρησμένο στήθος το βράδυ. Από τότε που γέννησα πρήστηκε μόνο την 3η μέρα. Η μικρή όλο το βράδυ θηλάζει 3-4 φορές (κοιμάται μαζί μου) κι έτσι δεν κάνω άντληση τώρα πια (εδώ και 10-15 μέρες), καταπίνει πιο έντονα και δυνατά από ότι μέσα στη μέρα και χορταίνει με το ένα στήθος. Έχουμε μειώσει το συμπλήρωμα περίπου 150ml (από 14/2/12 έως 6/3/12 επαιρνε 370ml συμπλήρωμα, ενώ από 6/3/12 μέχρι σήμερα πίνει περίπου 220ml). Κάνω μονή άντληση γιατι συνήθως θηλάζει, ή ψευτο-πιπιλάει από το άλλο.

Είναι στη χαμηλότερη καμπύλη ανάπτυξης αλλα αυτή είναι της γέννησης. Αν η συνολική εικόνα είναι καλή, πρέπει να αποδεχόμαστε ότι κάποια παιδιά δεν παίρνουν πολυ βάρος.

Το συμπλήρωμα το μειώνεις σταδιακά. Είτε 10μλ ανα γεύμα κάθε μέρα (δλδ σημερα 50 αυριο 40 κτλ) είτε 30μλ ανα γεύμα κάθε 3-4 μέρες.

Τα συμπληρώματα χρειάζονται σίγουρα; Σου τα έδωσε σύμβουλος θηλασμου;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Καλημέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τα συμπληρώματα και τη δομπεριδόνη μου τα έδωσε η σύμβουλος θηλασμού, που μας παρακολουθεί από την αρχή. Το άγχος μου είναι μήπως η αργή πρόσληψη βάρους επηρεάζει την συνολική ανάπτυξή της. Από την άλλη πάλι, δε θέλω να τη "μπουκώσω" με ξένο για να παχύνει.

Τον πρώτο μήνα ζωής της θήλαζα με ελάχιστο συμπλήρωμα (ούτε καν κάθε μέρα), αλλά έπαιρνε γύρω στα 15 γρ. κι έτσι αυξήσαμε την ποσότητα του συμπληρώματος με παράλληλες αντλήσεις. Αλλά το ξένο ήταν συγκεκριμένη ποσότητα: 50 γρ μετά από κάθε γεύμα περίπου 6-7 φορές τη μέρα. Δεν έδωσα ποτέ ξένο γάλα μέχρι να χορτάσει για να δω πόσο θα έτρωγε. Μετά το συμπλήρωμα ακολουθούσε πάλι θηλασμός.

Είναι 3 μηνών πια, έλεγα θα έχει δυναμώσει για να αντέχει πιο πολύ.

«Αν υπάρχει κάτι που επιθυμείς, θα υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο μετανιώνεις, θα υπάρχει κάτι που θυμάσαι. Αν υπάρχει κάτι που θυμάσαι, δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις. Αν δεν υπήρξε τίποτα για το οποίο να μετανιώνεις, δεν υπήρξε τίποτα που να επιθυμείς».

Παίρνει ύψος και μεγαλώνει η περιμετρος κεφαλής;

Ο παιδιατρος τι λεει;

Εννοείς οτι την παίρνει ο υπνος στο στηθος γρήγορα; Οι πάνες όμως ειναι καλές! Τις υπόλοιπες ωρες πως ειναι;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Ύψος έχει πάρει 6 cm σε 1,5 μήνα και περίμετρο κεφαλής αυξήθηκε κατά 5 cm. Σ ελίγες μέρες θα πάμε στην παιδίατρο να τη δει. Γενικά παρακολουθεί με το βλέμμα τα πάντα, χαμογελάει, "μουρμουράει" φωνούλες, στηρίζει πολύ καλά το κεφάλι της, άρχισε και να γυρνάει στο πλάι (δεξιά μόνο) και μπρούμυτα. Απλά νανουρίζεται γρήγορα στο στήθος νομίζω. Άλλαξα την παλιά παιδίατρο και αυτή που την παρακολουθεί από τη γέννα είναι και σύμβουλος θηλασμού.

Χαζή ερώτηση: πώς μετράμε τους θηλασμούς; πρέπει να περάσει τουλαχιστον 1 ώρα από το τέλος του προηγούμενου γεύματος, για να μετρήσει ως νέος θηλασμός;εμένα τρώει περίπου ανά 45min-1,5 ώρα για 15 min και αποκοιμιέται πάνω μου κι όταν την αφήσω ξαναζητάει. Αν την κρατήσω αγκαλιά μπορεί να μείνει 2 ώρες χωρίς κιχ, εγώ τη σκουντάω...

Ύψος έχει πάρει 6 cm σε 1,5 μήνα και περίμετρο κεφαλής αυξήθηκε κατά 5 cm. Σ ελίγες μέρες θα πάμε στην παιδίατρο να τη δει. Γενικά παρακολουθεί με το βλέμμα τα πάντα, χαμογελάει, "μουρμουράει" φωνούλες, στηρίζει πολύ καλά το κεφάλι της, άρχισε και να γυρνάει στο πλάι (δεξιά μόνο) και μπρούμυτα. Απλά νανουρίζεται γρήγορα στο στήθος νομίζω. Άλλαξα την παλιά παιδίατρο και αυτή που την παρακολουθεί από τη γέννα είναι και σύμβουλος θηλασμού.

Χαζή ερώτηση: πώς μετράμε τους θηλασμούς; πρέπει να περάσει τουλαχιστον 1 ώρα από το τέλος του προηγούμενου γεύματος, για να μετρήσει ως νέος θηλασμός;εμένα τρώει περίπου ανά 45min-1,5 ώρα για 15 min και αποκοιμιέται πάνω μου κι όταν την αφήσω ξαναζητάει. Αν την κρατήσω αγκαλιά μπορεί να μείνει 2 ώρες χωρίς κιχ, εγώ τη σκουντάω...

Εμένα πάντως δεν μου φαίνεται κατι περίεργο απο αυτα που διαβάζω. Και βασικά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς σε προβληματίζει!

1Xckp3.png

Franz Kafka

Αν έχετε αποκλείσει ουρολοιμωξη και αλλεργία υπάρχει το ενδεχόμενο να ειναι αυτός ο ρυθμός πρόσληψης βαρους: αργός και σταθερός. Δεν γίνεται όλα τα παιδια να ειναι στις μεγάλες καμπυλες. Υπάρχει ένα 3% που ειναι στη χαμηλότερη καμπύλη, τη δικη της. Δεν ειναι κακο αυτο! Δεν μου φαίνεται να υποσιτιζεται πάντως, θα το καταλαβαινες αυτο..

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλημέρα! Πήγαμε στην παιδίατρο κι έχει πάρει 640 γρ βάρος σε 4 εβδομάδες και 4 cm ύψος και 1.2 περιμετρος κεφαλιού.

Είναι μέσα στα όρια, αλλά 3 μηνών και μόνο 4 κιλά μου ακούγεται κάπως, κι όλοι μου λένε ότι πεινάει...

Αναρωτιέμαι απλά αν θα έπρεπε να έδινα περισσότερο συμπλήρωμα μέχρι να αυξήσω την παραγωγή μου, γιατί ειδικά το δεξί στήθος δεν το προτιμά κι είναι με μικρότερη ροή, αλλά και παραγωγή, όπως το βλέπω στις αντλήσεις.

Εντιτ: Η Αγλαΐα δε δέχεται pm όπως είδα, αλλά το e-mail της ισχύει;;;

Αγαπητή Turweithel το μωράκι σου έχει άριστη ψυχοκινητική ανάπτυξη. Όσο για την αύξηση της παραγωγής μητρικού γάλακτος να ξέρεις πως όσο περισσότερο θηλάζει το παιδί τόσο περισσότερο γάλα παράγεται. Γιατί δεν το βάζεις σε αποκλειστικό θηλασμό? Αν θυμάμαι καλά το μωράκι σου ήταν λίγο πρόωρο οπότε λογικά θα πρέπει να περιμένεις λίγο παραπάνω για να δυναμώσει.

Διαφημίσεις

Καλημέρα! Πήγαμε στην παιδίατρο κι έχει πάρει 640 γρ βάρος σε 4 εβδομάδες και 4 cm ύψος και 1.2 περιμετρος κεφαλιού.

Είναι μέσα στα όρια, αλλά 3 μηνών και μόνο 4 κιλά μου ακούγεται κάπως, κι όλοι μου λένε ότι πεινάει...

Αναρωτιέμαι απλά αν θα έπρεπε να έδινα περισσότερο συμπλήρωμα μέχρι να αυξήσω την παραγωγή μου, γιατί ειδικά το δεξί στήθος δεν το προτιμά κι είναι με μικρότερη ροή, αλλά και παραγωγή, όπως το βλέπω στις αντλήσεις.

Εντιτ: Η Αγλαΐα δε δέχεται pm όπως είδα, αλλά το e-mail της ισχύει;;;

Το να δώσεις περισσότερο συμπλήρωμα δεν μου ακούγεται καλη ιδέα. Καλύτερα να το συζητήσεις με τη σύμβουλο θηλασμου.

Η παιδιατρος τι σου είπε;

Το e-mail ισχύει νομίζω.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Η παιδίατρος τη βρίσκει μια χαρά, ακολουθεί την αρχική καμπύλη κι ανέβηκε και λίγο στο βάρος. Η αλήθεια είναι ότι εδω και 15 μέρες μου λέει να αρχίσω να μειώνω το συμπλήρωμα, εγώ από δικό μου άγχος το δίνω συνήθως όταν βλέπω ότι ζορίζεται, ειδικά απόγευμα. Ή, όταν θέλω να μπω να κάνω ένα μπάνιο σαν άνθρωπος, ή να πεταχτούμε στο γιατρό, κλπ. για να μην την έχω κρεμασμένη στο βυζί αλλά στο καρεκλάκι αυτοκινήτου.

Επίσης ήθελα μια δεύτερη γνώμη από την Αγλαΐα κυρίως, γιατί έχει μάλλον περισσότερη εμπειρία ως σύμβουλος από τη γιατρό μου.

Είμαι αγχωμένη πολύ γιατί κι η μεγάλη μου κόρη, δεν έτρωγε και δεν τρώει, ίσα τσιμπάει 2 μπουκιές και στοπ.

Εντιτ: Αρχικά που ήταν Α.Θ. δεν έβαζε ούτε 100 γρ την βδομάδα, κι υπήρξαν και 2 συνεχόμενες βδομάδες με το ίδιο βάρος, μέχρι που μετά έχασε και 60 γρ. Κι έτσι αρχίσαμε συμπλήρωμα.

Η παιδίατρος τη βρίσκει μια χαρά, ακολουθεί την αρχική καμπύλη κι ανέβηκε και λίγο στο βάρος. Η αλήθεια είναι ότι εδω και 15 μέρες μου λέει να αρχίσω να μειώνω το συμπλήρωμα, εγώ από δικό μου άγχος το δίνω συνήθως όταν βλέπω ότι ζορίζεται, ειδικά απόγευμα. Ή, όταν θέλω να μπω να κάνω ένα μπάνιο σαν άνθρωπος, ή να πεταχτούμε στο γιατρό, κλπ. για να μην την έχω κρεμασμένη στο βυζί αλλά στο καρεκλάκι αυτοκινήτου.

Επίσης ήθελα μια δεύτερη γνώμη από την Αγλαΐα κυρίως, γιατί έχει μάλλον περισσότερη εμπειρία ως σύμβουλος από τη γιατρό μου.

Είμαι αγχωμένη πολύ γιατί κι η μεγάλη μου κόρη, δεν έτρωγε και δεν τρώει, ίσα τσιμπάει 2 μπουκιές και στοπ.

Εντιτ: Αρχικά που ήταν Α.Θ. δεν έβαζε ούτε 100 γρ την βδομάδα, κι υπήρξαν και 2 συνεχόμενες βδομάδες με το ίδιο βάρος, μέχρι που μετά έχασε και 60 γρ. Κι έτσι αρχίσαμε συμπλήρωμα.

Παλιότερα μπορει να μη θήλαζε αποτελεσματικά. Δε σημαίνει οτι τώρα με αποκλειστικό θηλασμο δεν θα παίρνει βάρος.

Την αλλεργία της έχει αποκλείσει η γιατρός σου;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Δεν την έχουμε αναφέρει ως περίπτωση, αλλά είναι κι αλλεργιολόγος δε θα το σκεφτόταν; Εννοείς στο αγελαδινό γάλα;

Δεν την έχουμε αναφέρει ως περίπτωση, αλλά είναι κι αλλεργιολόγος δε θα το σκεφτόταν; Εννοείς στο αγελαδινό γάλα;

Κυρίως αυτο σκεφτόμουν αλλα μπορει και σε κατι άλλο. Έχεις παρατηρήσει κατι; Συγκαμα, εκζεμα, σπιθουρακια, ανησυχία, ρουθουνισμα, κύκλους κάτω απο τα ματια; Τα κακα πως ειναι; Έχουν βλεννες μήπως;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Άργησα λιγο να μπω. Τα κακά είναι μουσταρδί με σποράκια, υδαρή, εκτός από 2-3 μέρες που αυξήσαμε λίγο το ξένο (περίπου 350ml συνολικά) κι είναι κίτρινα και πιο σφιχτά.

Από τα άλλα, καμιά φορά ρουθουνίζει, αλλά δεν το αξιολόγησα ποτέ ιδιαίτερα.

Ν ρωτήσω κάτι: πώς υπολογίζουμε / μετράμε τους θηλασμούς στο 24ωρο?

Άργησα λιγο να μπω. Τα κακά είναι μουσταρδί με σποράκια, υδαρή, εκτός από 2-3 μέρες που αυξήσαμε λίγο το ξένο (περίπου 350ml συνολικά) κι είναι κίτρινα και πιο σφιχτά.

Από τα άλλα, καμιά φορά ρουθουνίζει, αλλά δεν το αξιολόγησα ποτέ ιδιαίτερα.

Ν ρωτήσω κάτι: πώς υπολογίζουμε / μετράμε τους θηλασμούς στο 24ωρο?

Όταν απέχει η αρχή του ενός γεύματος με την αρχη του αλλού σε αυτην την ηλικια πάνω απο μια ώρα μπορείς να το θεωρήσεις δεύτερο γεύμα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Γεια σας. Η φιλη μου γεννησε την παρασκευη ενα αγορακι βαρους 3150. Βγηκαν απο το μαιευτηριο τη Δευτερα και σημερα πηγαν για επανελεγχο για τον ικτερο. Επειδη ηταν υψηλος τους ειπαν πως το μωρο θα μεινει 3 μερες στο νοσοκομειο. Η φιλη μου θα πηγαινει 2-3 φορες την ημερα να το θηλαζει και θα κανει και αντλησεις ανα τριωρο με το μινι ελεκτρικ. Πιστευετε οτι υπαρχει κινδυνος να της μειωθει το γαλα; Υπαρχει λογος να νοικιασει νοσοκομειακο για μολις 3 μερες που θα μεινει το μωρο μεσα;

Γεια σας. Η φιλη μου γεννησε την παρασκευη ενα αγορακι βαρους 3150. Βγηκαν απο το μαιευτηριο τη Δευτερα και σημερα πηγαν για επανελεγχο για τον ικτερο. Επειδη ηταν υψηλος τους ειπαν πως το μωρο θα μεινει 3 μερες στο νοσοκομειο. Η φιλη μου θα πηγαινει 2-3 φορες την ημερα να το θηλαζει και θα κανει και αντλησεις ανα τριωρο με το μινι ελεκτρικ. Πιστευετε οτι υπαρχει κινδυνος να της μειωθει το γαλα; Υπαρχει λογος να νοικιασει νοσοκομειακο για μολις 3 μερες που θα μεινει το μωρο μεσα;

Μια γνωμη;;;;

Αν και αργά, γνώμη μου να πάρει νοσοκομειακό, κι ας είναι για 3 μέρες. Είναι το μόνο που μπορεί να υποστηρίξει τη γαλουχία και μάλιστα αν το μωρό δε θηλάζει αποτελεσματικά θα το χρειαστεί για να κάνει extra αντλήσεις για να κρατήσει/ανεβάσει την παραγωγή της.

• 8 months later...

ρε παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση; μαλακωδώς ενώ θήλαζα έπεσα απο την αρχή έπεσα και γω στην λούμπα να δίνω συμπλήρωμα (έχω ενα βρέφος 51ημερών σήμερα) άρχισα με 60μλ όποτε ζήταγε επιπλέον, μετά ''για καλό και για κακό'' μετά απο κάθε ταισμα και επειδή ''μεγαλώσαμε'' ο σύζυγος άρχισε να δίνει 120μλ σε κάθε τάισμα και πλέον κόψαμε και το στήθος (αφού έτσι γράφει το φριζολάκ για την ηλικία μας... :mad:) με αποτέλεσμα ο μικρός να μην θέλει το βυζί...

τώρα παλεύω να το επαναφέρω στο πρόγραμμα ΜΠΑΣ και καταφέρω να το γυρίσω και σε αποκλειστικό θηλασμό και όντως τον βάζω πάνω μου για όσο θέλει, πριν πεινασει πολύ και έχω ρίξει το συμπλήρωμα στα 60μλ... (βέβαια εαν κοιμηθεί για πολύ ώρα και ξυπνήσει πεινασμένος δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει στο στήθος ούτε για πλάκα...)

το θέμα ειναι οτι νοικιασα το Ameda elite και δεν βγάζω παρά 20μλ και εαν...χρησιμοποιούσα και ενα δανεικό medela mini electric και πάλι τιποτα... δεν τα καταφέρνω με το θήλαστρο καθόλου...

κάνω κάτι λάθος στην χρήση; δεν το κάνω πολύ συστηματικά ομολογώ αλλά ποσο συστηματικά μπορώ αφού πρέπει πρώτα να επαναφέρω την σχεση του μωρού με το στήθος :?

ευχαριστώ εκ των προτέρων...και όπως λέει η μανα μου για να μου δώει μια να πέσω στον γκρεμό ''δεν του φτάνει το γάλα σου τάιζε το παιδί έτοιμο γάλα''...

H συστηματικότητα έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον επαναγαλακτισμό, να παίρνει το στήθος συχνά το ερέθισμα, οπότε σε αυτή τη φάση δεν έχει σημασία πόσο αντλείς. Άλλωστε, χρειάζονται αρκετές μέρες για να μπορείς να εκτιμήσεις το αποτέλεσμα (νομίζω κάπου είχε γραφτεί για 2 εβδομάδες). Καλά κάνεις και βάζεις το μωρό στο στήθος, όταν είναι χαλαρό (και κάνετε και μπάνια μαζί και ύπνους με γυμνό στήθος), αλλά σκέψου ότι χρειάζεται να αυξηθεί η παραγωγή σου, για να έχει το μωρό ένα παραπάνω κίνητρο. Οπότε μην εγκαταλείπεις την προσπάθεια, ακολούθησε το πρωτόκολλο όσο μπορείς και ταυτόχρονα δούλευε και τη σχέση του μωρού με το στήθος. Δες και τις συμβουλές για καλύτερη άντληση αλλά μην απογοητεύεσαι, σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά το ερέθισμα.

Παίρνω και το θάρρος να σου πω να μην το συζητάς με άσχετους με το θέμα, χρειάζεσαι στήριξη. Αν έχεις δυνατότητα, πήγαινε και σε συναντήσεις της LLL και διάβασε κι εδώ για αμέτρητες επιτυχημένες προσπάθειες επαναγαλακτισμού.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

amaretto ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...σήμερα αποφάσισα να τα παρατήσω με πιάνει τέτοια στεναχώρια που δεν τα καταφέρνω που νομίζω τα κάνω χειρότερα...εαν τουλάχιστον είχα κάποια τύχη με το θήλαστρο θα έπαιρνα κουράγιο αλλά κάθε φορά που το χρησιμοποιώ και δεν βγάζω τίποτα με πιάνει χειρότερη απογοήτευση... μου φαίνεται τιτάνιο έργο να καταφέρω να καλύψω την ανάγκη του μικρού για 120μλ και φοβάμαι οτι τον ταλαιπωρώ άδικα γαμώτο

amaretto ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...σήμερα αποφάσισα να τα παρατήσω με πιάνει τέτοια στεναχώρια που δεν τα καταφέρνω που νομίζω τα κάνω χειρότερα...εαν τουλάχιστον είχα κάποια τύχη με το θήλαστρο θα έπαιρνα κουράγιο αλλά κάθε φορά που το χρησιμοποιώ και δεν βγάζω τίποτα με πιάνει χειρότερη απογοήτευση... μου φαίνεται τιτάνιο έργο να καταφέρω να καλύψω την ανάγκη του μικρού για 120μλ και φοβάμαι οτι τον ταλαιπωρώ άδικα γαμώτο

Το να θέλεις να βγάλεις αμέσως ποσότητα με το θηλαστρο ειναι ουτοπία. Η απόδοση στο θηλαστρο έρχεται μετά απο συστηματική χρήση. Υπάρχουν γυναίκες που θηλάζουν αποκλειστικά και δεν έχουν απόδοση στο θηλαστρο παρά μετά απο αρκετά εντατική χρήση.

Αν θέλεις να κανεις επαναγαλακτισμο διάβασε εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

1Xckp3.png

Franz Kafka

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλες!Είμαι και εγώ στην προσπάθεια του επαναγαλακτισμού εδώ και 1,5 μήνα.Η μπέμπα ήταν πολύ συνεργάσιμη στο θηλασμό,δυστυχώς όμως δεν έπαιρνε πολύ βάρος και έτσι έδωσα και εγώ συμπλήρωμα. Αυτό τον 1,5 μήνα που κάνω διπλές αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο δοκίμασα ύστερα από οδηγίες συμβούλου να κάνω μόνο θηλασμό μια βδομάδα να δούμε πως θα πάει. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πήρε μόνο 50γρ. και όταν άρχισα πάλι τις αντλήσεις είδα ότι η παραγωγή μου είχε μειωθεί κατά 30%(έβγαζα αρχικά περίπου 600ml και τώρα βγάζω 420ml),συμπεράναμε ότι δε θηλάζει αποτελεσματικά και έτσι ξαναμπήκα στη διαδικασία των αντλήσεων.Προσπαθώντας να βγάζω τις 8 αντλήσεις και λόγω του ότι η μικρή έχει ΓΟΠ και έχανα πολύ χρόνο στο τάισμα,παραμέλησα τους θηλασμούς και τώρα εδώ και 3-4 μέρες αρνούνταν το στήθος σε κάποιους θηλασμούς με αποκορύφωμα σήμερα που δεν έπιανε καθόλου και με το που την έβαζα στη στάση του θηλασμού έκλαιγε, το μπιμπερό όμως το έπιανε απευθείας. Όπως καταλαβαίνετε αισθάνομαι μεγάλη στεναχώρια και απόρριψη. Η προσπάθεια μου πάει στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που στόχευα, τον θηλασμό. Προσπάθησα να αυξήσω τη δερματική επαφή,να θηλάσω περπατώντας κτλ χωρίς αποτέλεσμα. Διάβασα ότι δεν πρέπει να την πιέζω και έτσι βρίσκομαι σε απόγνωση ,θα μπορέσω να επαναφέρω τη συνεργασία και αν ναι με ποιόν τρόπο;

Επίσης ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο αν γνωρίζει κάποια. Σκέφτομαι να επιστρέψω το νοσοκομειακό θήλαστρο στο τέλος του 2ου μήνα και να κάνω διπλές αντλήσεις με δύο ηλεκτρικά μονής άντλησης (θα δανειστώ από μία φίλη το ένα),είναι το ίδιο ή θα υπάρξει πρόβλημα;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...