Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Κορίτσια, μπορεί κάποια να μου απαντήσει σε αυτό; αν γίνεται δηλαδή να μου μειώθηκε το γάλα για 10 μέρες τότε;; και πώς όταν εγώ το κατάλαβα αυτό (ότι μειώθηκε το γάλα) τότε το μωρό παιδευόταν και έπινε όταν του έδινα το απόγευμα τόοοοσο πολύ ξένο και όταν κατάλαβα ότι μου ξαναήρθε το δικό μου πολύ τότε και το παιδί δεν χρειαζόταν το συμπλήρωμα;; γιατί το έκοψα μαχαίρι το συμπλήρωμα στις δέκα μέρες και όχι σταδιακά. και πώς αφού έδινα συμπλήρωμα δε μειώθηκε η παραγωγή μου όπως λέμε αλλά αυξήθηκε πολύ και απότομα;;;

Δε γνωρίζω πολλα αλλά νομίζω ότι μετά τους 2 μήνες το στήθος φαινόταν άδειο γιατί προσαρμόστηκε στις ανάγκες του παιδιού αλλά είχε γάλα... Το ότι το παιδί ήταν ώρες στο στήθος δε λέει τίποτα... Εγω το είχα περισσότερες στην αρχή. Έπειτα εδωσες συμπλήρωμα και το στήθος ΄γέμισε γάλα αφού δεν το ήπιε το παιδί... Από το μπιμπερό στην αρχή το παιδί πίνει πάρα πολύ αλλά όχι γιατί πεινάει αλλά επειδή δεν ξέρει να το χειρίζεται ή για άλλο λόγο.. Υποθέτω καθώς είμαι και εγώ πολύ αρχάρια. Απλά το στήθος θέλει να του έχεις κάποια εμπιστοσύνη , ξέρει τη δουλειά του...:P

70kwp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια ερώτηση. Είχα κι εγώ πολλά πολλά προβλήματα στην αρχή με τον θηλασμό και πήρα σύμβουλο θηλασμού. Έχουμε αρχίσει να τα καταφέρνουμε αρκετά καλά και εκεί που το γάλα κόντευε να μου κοπεί τώρα (1 μήνα μετά) συντριβανίζει κι όλας! Μόνο 1 φορά τη μέρα δίνω στο μωρό συμπλήρωμα και ελπίζουμε να το κόψουμε και αυτό. Η σύβουλος μου είπε να κόψω το ασβέστιο και το αγελαδινό γάλα όμως και αρχίζω να βλέπω στα δόντια μου τις επιπτώσεις σιγά σιγά...Μου έχει βάλει βέβαια σαρδέλες, ταχίνι, φουντούκια και αμύγδαλα σαν πηγές ασβεστίου. Θα ήθελα την γνώμη σας γι'αυτό.

Με πονάνε γενικά αλλά ακόμα περισσότερο όταν τρώω κάτι παγωμένο...Γενικά έχω πολύ γερά δόντια. 1 σφράγισμα έχω κάνει και αυτό τώρα στην εγκυμοσύνη.

Δεν νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα σχετίζεται με έλλειψη ασβεστίου αλλά καλύτερα να συμβουλευτείς έναν οδοντίατρο, αν πιστεύεις ότι έχεις θέμα. Η αύξηση της ευαισθησίας σε δόντια και ούλα είναι συνηθισμένη στην εγκυμοσύνη και μετά αλλά είναι και αντιμετωπίσιμη. Ίσως απλά να χρειάζεσαι μια πιο αλκαλική διατροφή, καθώς τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, τα γλυκά, τα λίπη, τα περισσότερα ζωικά προκαλούν οξέα που επιστρέφουν στο στόμα τόσο μέσα από το σάλιο, όσο και από την κυκλοφορία του αίματος, οπότε επηρεάζουν τα δόντια και τα ούλα (γι'αυτό πχ στα γλυκά δεν φτάνει μόνο το βούρτσισμα, πρέπει να υπάρχει εγκράτεια και στην ποσότητα). Περιττή χρήση συμπληρωμάτων περισσότερο προκαλεί προβλήματα παρά δίνει λύσεις. Για παράδειγμα, υπερβολική ποσότητα ασβεστίου μπορεί να παρεμποδίζει την απορρόφηση σιδήρου και να προκαλέσει αναιμία. Τα τρόφιμα που σου πρότεινε η σύμβουλος περιέχουν καλές ποσότητες ασβεστίου (βασικά, υπάρχει σχεδόν παντού, είναι πολύ δύσκολο να έχεις έλλειψη) και γενικά με τις φυσικές τροφές τα συστατικά απορροφώνται καλύτερα από ό,τι με τα χημικά συμπληρώματα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, τα γλυκά, τα λίπη, τα περισσότερα ζωικά προκαλούν οξέα που επιστρέφουν στο στόμα τόσο μέσα από το σάλιο, όσο και από την κυκλοφορία του αίματος, οπότε επηρεάζουν τα δόντια και τα ούλα .

επίσης οι εμετοί που έχουμε συνήθως στο πρώτο τρίμηνο και τα οξέα που φέρνουν στο στόμα είναι υπεύθυνοι για τις περισσότερες τερηδόνες στην εγκυμοσύνη, γι' αυτό προσοχή στο βούρτσισμα.

Κατά τα άλλα συμβουλέψου τον οδοντίατρό σου, γιατί απ'όσο ξέρω η τερηδόνα και ο πονόδοντος δεν σχετίζεται με έλλειψη ασβεστίου

jv42p3.png

DfUyp2.png

Όταν ένα μωρό χάνει τόσο βάρος ΠΡΕΠΕΙ να πάρει συμπλήρωμα και αν συνεχίσει να χάνει, πράγματι μπορεί να πεσει σε λήθαργο και να νοσηλευτεί.

Πόσο είναι το "τόσο" στην απώλεια βάρους του μωρού ώστε να πρέπει να πάρει συμπλήρωμα?

Μέχρι ποιο ποσοστό απώλειας βάρους είμαστε ασφαλείς ?

Ας πούμε τις πρώτες μέρες του μαιευτηρίου δούμε ότι υπάρχει απώλεια βάρους "τόση" ώστε να χρειαστεί και συμπλήρωμα,το συμπλήρωμα αυτο είναι προτιμότερο να είναι από αντλήσεις?

Και σε περίπτωση όμως που οι αντλήσεις δεν επαρκούν(αντλούμενη ποσότητα χαμηλή) τι γίνεται?

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χορήγησής τους από αυτούς που αναφέρεις?(μπουκάλι-κυπελακι-συριγγα)

Πότε είναι το νωρίτερο (από όταν διαπιστώσουμε πρόβλημα) που μπορούμε να ξεκινήσουμε αντλήσεις?

Υπάρχει περίπτωσει το μωρό να δυσανασχετεί λόγω θηλάστρου?(μειωμένη ποσότητα γάλακτος στο στήθος ας πούμε)

Πόσο είναι το "τόσο" στην απώλεια βάρους του μωρού ώστε να πρέπει να πάρει συμπλήρωμα?

Μέχρι ποιο ποσοστό απώλειας βάρους είμαστε ασφαλείς ?

Μέχρι το 7% είναι ασφαλές

από 7-10% το περιστατικό είναι υπό παρακολούθηση και μόνο σε λίγες περιπτώσεις χρειάζεται συμπλήρωμα

πάνω από 10% χρειάζεται συμπλήρωμα ενώ παράλληλα πρέπει να γίνει αξιολόγηση του θηλασμού

Ας πούμε τις πρώτες μέρες του μαιευτηρίου δούμε ότι υπάρχει απώλεια βάρους "τόση" ώστε να χρειαστεί και συμπλήρωμα,το συμπλήρωμα αυτο είναι προτιμότερο να είναι από αντλήσεις?

πάντα η πρώτη επιλογή είναι το μητρικό γάλα

Και σε περίπτωση όμως που οι αντλήσεις δεν επαρκούν(αντλούμενη ποσότητα χαμηλή) τι γίνεται?

Το αυτονόητο: το μωρό πρέπει να πάρει ξένο γάλα

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χορήγησής τους από αυτούς που αναφέρεις?(μπουκάλι-κυπελακι-συριγγα)

το κυπελάκι και η σύριγγα για την αποφυγή της σύγχισης θηλής, αν όμως η μητέρα δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, τότε αναγκαστικά μπουκάλι

Πότε είναι το νωρίτερο (από όταν διαπιστώσουμε πρόβλημα) που μπορούμε να ξεκινήσουμε αντλήσεις?

Μόλις διαπιστώσουμε ότι είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο

Υπάρχει περίπτωσει το μωρό να δυσανασχετεί λόγω θηλάστρου?(μειωμένη ποσότητα γάλακτος στο στήθος ας πούμε)

Υπάρχει

κορίτσια καλησπέρα.

χρειάζομαι πάλι τη βοήθειά σας. μέχρι τώρα τα πάμε καλά με τα πάνω μας και τα κάτω μας. δεν τον ξαναζύγισα τον μικρό, όπως μου είπατε, την πέμπτη θα έρθει η παιδίατρος και θα δούμε...

έχω όμως ένα θέμα: εδώ και 3-4 μέρες σα να μου μειώθηκε πολύ και απότομα το γάλα. δε μου φουσκώνει πια το στήθος το βράδυ, είναι πολύ μαλακό και το μωρό γκρινιάζει σα να μη χορταίνει και σα να θέλει να τραβάει πιο πολύ και νευριάζει. δεν είναι άλμα ανάπτυξης γιατί θα μου φούσκωνε το βράδυ το στήθος. πριν μου συμβεί αυτό είχα πολύ καλή ποσότητα νομίζω, δηλαδή ακόμα και στο τρίωρο ένιωθα το στήθος μου να ψιλογεμίζει και να έχει γάλα αλλά τώρα τίποτα.....

τι λέτε;;;;;λέτε να μου συμβαίνει αυτό μου έγινε και στο πρώτο μου παιδί και σας ρωτάω παραπάνω;;δηλαδή να διαρκέσει αυτό 10 μέρες και να επανέλθω;;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

κορίτσια καλησπέρα.

χρειάζομαι πάλι τη βοήθειά σας. μέχρι τώρα τα πάμε καλά με τα πάνω μας και τα κάτω μας. δεν τον ξαναζύγισα τον μικρό, όπως μου είπατε, την πέμπτη θα έρθει η παιδίατρος και θα δούμε...

έχω όμως ένα θέμα: εδώ και 3-4 μέρες σα να μου μειώθηκε πολύ και απότομα το γάλα. δε μου φουσκώνει πια το στήθος το βράδυ, είναι πολύ μαλακό και το μωρό γκρινιάζει σα να μη χορταίνει και σα να θέλει να τραβάει πιο πολύ και νευριάζει. δεν είναι άλμα ανάπτυξης γιατί θα μου φούσκωνε το βράδυ το στήθος. πριν μου συμβεί αυτό είχα πολύ καλή ποσότητα νομίζω, δηλαδή ακόμα και στο τρίωρο ένιωθα το στήθος μου να ψιλογεμίζει και να έχει γάλα αλλά τώρα τίποτα.....

τι λέτε;;;;;λέτε να μου συμβαίνει αυτό μου έγινε και στο πρώτο μου παιδί και σας ρωτάω παραπάνω;;δηλαδή να διαρκέσει αυτό 10 μέρες και να επανέλθω;;;;

Σου συμβαίνει ότι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε θηλάζουσα μαμά......

Το στήθος δεν θα υπερπαράγει άρα και δεν θα φουσκώνει αλλά θα παράγει ακριβώς όσο θέλει το μωρό την ώρα που θηλάζει

Αν το στήθος πρήζεται το σώμα σου πέρνει την εντολή να μειώσει την παραγωγή.

Μην συνδέεις τα δυο γεγονότα

Το στήθος δεν φουσκώνει και το μωρό γκρινιάζει...

Αντιμετώπισε το μωρό σου σαν κάθε μωρό που τρωει π.χ με μπουκάλι και γκρινιάζει το απόγευμα.

Αν θέλει πιο συχνά το απόγευμα απλά το ακολουθείς ........

Πάτε και βόλτες ο καιρός είναι ωραίος και η Γλυφάδα έχει πολλές εναλλακτικές για βόλτα και άλλα.......

Διάβασε και αυτό εδώ http://www.kellymom.com/bf/supply/breast-fullness.html

Διαφημίσεις

κορίτσια καλησπέρα.

καλησπέρα.εγώ στο πρώτο μου παιδί δεν είχα κανένα πρόβλημα.θήλαζα και έβγαζα και γάλα με το θήλαστρο για αποθήκη.στο δεύτερο επειδή δεν το πήρα πολύ ζεστά απ την αρχή κοντά στις 20 μέρες έδειξε ότι αρχίζει να κόβετε.αλλά όταν άρχισα με το θήλαστρο και το γάλα επανήλθε και αποθήκη έκανα κ 5 μήνες αποκλειστικό θηλασμό.και στα δύο παιδιά,μου κόπηκε μαχαίρι στους 5 μήνες.

ggHRp3.png fkuPp3.png

καλησπέρα.εγώ στο πρώτο μου παιδί δεν είχα κανένα πρόβλημα.θήλαζα και έβγαζα και γάλα με το θήλαστρο για αποθήκη.στο δεύτερο επειδή δεν το πήρα πολύ ζεστά απ την αρχή κοντά στις 20 μέρες έδειξε ότι αρχίζει να κόβετε.αλλά όταν άρχισα με το θήλαστρο και το γάλα επανήλθε και αποθήκη έκανα κ 5 μήνες αποκλειστικό θηλασμό.και στα δύο παιδιά,μου κόπηκε μαχαίρι στους 5 μήνες.

πολύ ενδιαφέρον αυτό!! και ένας ξάδερφός μου μου είπε ότι της γυναίκας του της κόπηκε στους 6 μήνες!!!ενώ θήλαζε αποκλειστικά!γκρίνιαζε λέει το παιδί πολύ και έλεγξαν το στήθος και δεν έβγαζε τίποτα.

κορίτσια εσείς που ξέρετε περισσότερα, γίνεται αυτό;; γιατί σύμφωνα με όσα έχετε πει το γάλα δεν κόβεται ξαφνικά!!!και τότε όλες αυτές οι εμπειρίες τι είναι;;;

χαρούλα, αποθήκη πώς έκανες;; θήλαζες το μωρό και κατευθείαν έβαζες θήλαστρο;;

κριστίνα,amaretto, το σκέφτομαι να κάνω αποθήκη, μου λέτε πώς θα μπορούσα να το κάνω;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Ναι βρε κορίτσια!!!Βοηθήστε μας....Πως να κάνουμε αποθήκη? Εγώ για να γεμίσω 1 μπιμπερό 120μλ θέλω 3-4 φορές τη μέρα να αντλήσω και δεν έχω χρόνο γιατί θηλάζω τη μπέμπα και μετά δεν βρίσκει κι αυτή αρκετή ροή να είναι ευχαριστημένη. Πως άλλες κοπέλες έχουν τόσο γάλα και για αποθήκη και για ευχαριστημένο μωράκι?? Θέλω κι εγώ!!!!!!

πολύ ενδιαφέρον αυτό!! και ένας ξάδερφός μου μου είπε ότι της γυναίκας του της κόπηκε στους 6 μήνες!!!ενώ θήλαζε αποκλειστικά!γκρίνιαζε λέει το παιδί πολύ και έλεγξαν το στήθος και δεν έβγαζε τίποτα.

κορίτσια εσείς που ξέρετε περισσότερα, γίνεται αυτό;; γιατί σύμφωνα με όσα έχετε πει το γάλα δεν κόβεται ξαφνικά!!!και τότε όλες αυτές οι εμπειρίες τι είναι;;;

χαρούλα, αποθήκη πώς έκανες;; θήλαζες το μωρό και κατευθείαν έβαζες θήλαστρο;;

κριστίνα,amaretto, το σκέφτομαι να κάνω αποθήκη, μου λέτε πώς θα μπορούσα να το κάνω;;;[/quoteκαλησπέρα!στο πρώτο που το είχα πάρει ζεστά και είχα και παααρα πολύ γάλα,όσο ο μικρός έπινε 50 60 γραμμάρια το υπόλοιπο το έβγαζα σε ειδικά δοχεία.μέχρι να αρχίσει το μωρό να πίνει 120+ γραμμάρια εχεις ήδη καμοιά 10αρια γεύματα στην άκρη.στο δεύτερο δεν είχα ξεκινήσει απ την αρχή αλλά 2 φορές την ημέρα έτρωγε στις 4 ώρες αντί για 3

και το βράδυ δεν ξύπναγε οπότε εγώ ξύπναγα στη μέση της νύχτας οπότε είχα 2 γεύματα την ημέρα.στην κατάψυξη το διατηρούσα 20 μέρες κ όταν του έδινα απ την αποθήκη έβγαζα νέο και το αποθήκευα.αυτά σόρυ για το μεγάλο μνμ.

ggHRp3.png fkuPp3.png

θα ηθελα την βοηθεια σας θλλαζω και παιρνψ 3,5 χαπια των 0,2μg thyrormone πηγα το γαλα για εξεταση και βρηκα πολυ ανεβασμενε τιμε απο Τ3ηπαιδιατρος μου ειπε να σταματησω διοτι κατα πασα πιθανοτητα θα εχει προβλημα το μωρο τι να κα???εν το μεταξυ το μωρο ειναι λιποβαρες και εδω και 3 εβδοομαδες δεν εχει καμια αλλαγη στο βαρος του???

Διαφημίσεις

και στα δύο παιδιά,μου κόπηκε μαχαίρι στους 5 μήνες.

Με συγχωρείς, αλλά μήπως μπορείς να γράψεις τί εννοείς με αυτό, γιατί ακούγεται λίγο τρομακτικό. Επίσης, αντιβαίνει σε ό,τι έχω διαβάσει για το θηλασμό. Ότι δηλαδή το γάλα δεν κόβεται ποτέ μόνο του μαχαίρι.

Συγνώμη και πάλι, δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση, απλώς να το εξηγήσεις αν γίνεται

θα ηθελα την βοηθεια σας θλλαζω και παιρνψ 3,5 χαπια των 0,2μg thyrormone πηγα το γαλα για εξεταση και βρηκα πολυ ανεβασμενε τιμε απο Τ3ηπαιδιατρος μου ειπε να σταματησω διοτι κατα πασα πιθανοτητα θα εχει προβλημα το μωρο τι να κα???εν το μεταξυ το μωρο ειναι λιποβαρες και εδω και 3 εβδοομαδες δεν εχει καμια αλλαγη στο βαρος του???

Η θεραπεία για τον υπερυθοειδισμό ή τον υποθυροειδισμό δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλασμό.

Έχεις υποθυροειδισμό;

Ανεβασμένη Τ3 έχεις εσύ ή το μωρό;

Η παιδίατρος φαίνεται εντελώς άσχετη με το θηλασμό. Υπάρχουν όμως παιδίατροι που ξέρουν.

Για το μωρό, θα πρέπει να γράψεις το πλήρες ιστορικό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Με συγχωρείς, αλλά μήπως μπορείς να γράψεις τί εννοείς με αυτό, γιατί ακούγεται λίγο τρομακτικό. Επίσης, αντιβαίνει σε ό,τι έχω διαβάσει για το θηλασμό. Ότι δηλαδή το γάλα δεν κόβεται ποτέ μόνο του μαχαίρι.

Συγνώμη και πάλι, δεν θέλω να σε φέρω σε δύσκολη θέση, απλώς να το εξηγήσεις αν γίνεται

συγνώμη για την αργοπορια αλλα μολις το ειδα.οταν ενοω μαχαιρι εννοώ ότι μεχρι 5 μηνων ακριβως ο μεγαλος μου ο γιος ειχα γαλα να χορτασει αλλα οχι να τρεχει μονο του οπως τους 5 προηγουμενους μηνες και εγω νομιζα οτι θα κραταγε ενα μήνα να του δώσω μόνο δικό μου αλλα ενα πρωι ξυπνησα να τον θηλάσω και εκλαιγε συνεχεια (δεν ειχε φαει οπωσ καταλαβαινεις το κακομοιρο...)εγω πρωταρα η καημενη εψαχνα να βρω τι εχει και κλαιει το παιδι.εβαλα θηλαστρο και τιποτα πηγα στο γιατρο ουτε χαπι χρειαστηκε να παρω ουτε να το δεσω.στο δευτερο κοπηκε απο τη στεναχωρια γιατι τρακαρα με το αυτοκινητο τιποτα σοβαρο βεβαια αλλα κοντεψα να σκασω.μια βδομαδα λιγοστευε μερα με τη μερα και κοπηκε τελειως:-(:-(:-(
ggHRp3.png fkuPp3.png

Μην αγχώνεσαι. Της κοπέλας της κόπηκε το γάλα πολύ εύκολα και γρήγορα, εμένα όμως δεν μου κοβόταν με ΤΙΠΟΤΑ! Ταλαιπωρια ατελείωτη για να κοπεί μετά απο 10 μήνες θηλασμού. Καλώς ή κακώς η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική.

6/ 11/2007: Ο μικρός Πρίγκιπας!!!

24/3/2011: Η Μπουκίτσα μας!!!

Υπάρχει

Σ'ευχαριστω για τα παραπανω και θελω να ρωτησω αφου υπαρχει περιπτωση να δυσανασχετει το μωρο, μπορω να κανω κατι για αυτο η απλα παλι υπομονη μεχρι να αυξηθει η παραγωγη μου???:rolleyes:

Σ'ευχαριστω για τα παραπανω και θελω να ρωτησω αφου υπαρχει περιπτωση να δυσανασχετει το μωρο, μπορω να κανω κατι για αυτο η απλα παλι υπομονη μεχρι να αυξηθει η παραγωγη μου???:rolleyes:

Κάνεις τις αντλήσεις μόνο μετά το θηλασμό. Η άντληση γίνεται για να δοθεί ερέθισμα στο μαστό και να αυξηθεί η παραγωγή μετά από 3-4 μέρες και όχι για να αντλήσεις κάποια σημαντική ποσότητα και να τη δώσεις ως συμπλήρωμα στο μωρό.

Αν η ποσότητα που πίνει το μωρό είνα κάτω από το 80% των αναγκών του (από θηλασμό και άντληση), τότε χρειάζεται συμπλήρωμα ξένου γάλακτος και παράλληλη στήριξη από κάποιον ειδικό για να εντοπίσει τα αίτια της ανεπαρκούς γαλουχίας.

Αν εντοπισθούν, όσο πιο γρήγορα γίνει η παρέμβαση, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι.

Με το ιστορικο που έχεις, αν τα αίτια δεν εντοπίστηκαν την πρώτη φορά (αυτό κατάλαβα, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος), τότε ίσως έχεις ξανά πρόβλημα και καλό θα ήταν να σε παρακολουθεί κάποιος ειδικός από κοντά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...