Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

εκείνη μου έχει πει να τον ζυγίσω κάθε σάββατο και να την παίρνω να της το λέω

αυτό μόνο άγχος σου προκαλεί και είναι σε αντίθεση με τις οδηγίες

σε αυτή την ηλικία το βάρος παρακολουθείται μια φορά το μήνα

εκτός αν συντρέχει κάποιος άλλος σοβαρός λόγος

. είναι πολύ καλή, υπέρ του θηλασμού και έχει τρία παιδιά που τα θήλασε αποκλειστικά 7 μήνες. έτσι την διάλλεξα.

δεν ξέρω τι εννοείς με το πολύ καλή, το σίγουρο είναι ότι οι οδηγίες που σου έδωσε δεν είναι σωστές και σε αγχώνουν

μήπως αυτό επιδιώκει για να σε ελέγχει;

και το έχουμε συζητήσει και της έχω εξηγήσει ότι το μόνο που δε θέλω να ακούσω είναι να δώσω ξένο γάλα...

θα σου το προτείνει αργά ή γρήγορα...

έχεις να μου προτείνεις τι να κάνω από δω και πέρα στον τρόπο του θηλασμού;;

να σκέφτεσαι λιγότερο, να ζυγίζεις λιγότερο και να μετράς μερικές φορές τις βρεγμένες πάνες, αν είναι 5-6 να μην ανησυχείς

το μωρό σου πάει πολύ καλά, έβαλε πολύ βάρος στην αρχή και είναι φυσιολογικό να μην βάλει βάρος ακόμη και για έναν ολόκληρο μήνα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αυτό μόνο άγχος σου προκαλεί και είναι σε αντίθεση με τις οδηγίες

σε αυτή την ηλικία το βάρος παρακολουθείται μια φορά το μήνα

εκτός αν συντρέχει κάποιος άλλος σοβαρός λόγος

δεν ξέρω τι εννοείς με το πολύ καλή, το σίγουρο είναι ότι οι οδηγίες που σου έδωσε δεν είναι σωστές και σε αγχώνουν

μήπως αυτό επιδιώκει για να σε ελέγχει;

θα σου το προτείνει αργά ή γρήγορα...

να σκέφτεσαι λιγότερο, να ζυγίζεις λιγότερο και να μετράς μερικές φορές τις βρεγμένες πάνες, αν είναι 5-6 να μην ανησυχείς

το μωρό σου πάει πολύ καλά, έβαλε πολύ βάρος στην αρχή και είναι φυσιολογικό να μην βάλει βάρος ακόμη και για έναν ολόκληρο μήνα

σε ευχαριστώ αγλαϊα.

γιατί λες ότι θα μου το προτείνει αργά ή γρήγορα;; και να μου το προτείνει όμως εγώ θα ψάξω για όλες τις άλλες εναλλακτικές πρώτα και φυσικά θα απευθυνθώ σε σας αμέσως, δε θα κάνω ό,τι μου πει. έχεις υπόψη σου να μου προτείνεις καμιά παιδίατρο που να ξέρεις ότι υποστηρίζει το μητρικό θηλασμό;; μένω αθήνα, νότια προάστια. αν και αυτή που έχω από όσο συζητήσαμε ελπίζω να μη με απογοητεύσει. η οδηγία της για ζύγισμα κάθε βδομάδα ήταν από την αρχή και απλά δεν μου το άλλαξε. θέλω να πιστεύω ότι δε θα με απογοητεύσει.

4opXp3.png 1cSqp3.png

χτες μέτρησα τις πάνες και ήταν 8 και πολύ γεμάτες.

4opXp3.png 1cSqp3.png

γιατί λες ότι θα μου το προτείνει αργά ή γρήγορα;;

το συχνό ζύγισμα που πρότεινε σίγουρα σε αγχώνει

αν λοιπόν δει το υπερβολικό σου άγχος, ακόμη και αν δεν έχει πρόθεση να σου προτείνει ξένο γάλα, μπορεί κάποια στιγμή να σκεφτεί ότι δεν αντέχεις το άγχος και να σου το προτείνει για να μη νιώσεις εσύ δεσμευμένη και υποχρεωμένη να συνεχίσεις

αν λοιπόν εκείνη τη στιγμή εσύ πανικοβληθείς και θεωρήσεις ότι είναι καλύτερα να μην έχεις μόνη σου τέτοια ευθύνη για το παιδί και αρχίσεις να δίνεις, μετά η παιδίατρος μπορεί να υποθέσει ότι δεν άντεχες ψυχικά το βάρος μια τέτοια ευθύνης

Θέλω να πω ότι υπάρχει μια αλληλεπίδραση μεταξύ της εικόνας που δίνεις εσύ στον παιδίατρο και αυτό που προσλαμβάνει ο παιδίατρος από σένα που δεν ξέρεις πού ακριβώς θα οδηγήσει.

Όσο πιο πολλά τηλέφωνα παίρνεις, τόσο το να σου το προτείνει αυξάνεται ως πιθανότητα ακόμη και αν ο ίδιος ο γιατρός δεν πιστεύει ότι χρειάζεται. Θα το κάνει υποτίθεται για να σου δώσει διέξοδο από ένα άγχος στο οποίο εκείνη σε έβαλε.

η οδηγία της για ζύγισμα κάθε βδομάδα ήταν από την αρχή και απλά δεν μου το άλλαξε.

θα έπρεπε να το αλλάξει και να σε καθησυχάζει

το ότι δεν το έκανε δείχνει ή ότι της λείπουν γνώσεις ή....

δεν έχω να σου προτείνω κάποιον στην Αθήνα, αλλά φανατάζομαι ότι άλλες μητέρες που μένουν στην περιοχή σου θα μπορέσουν να σου προτείνουν κάτι.

το συχνό ζύγισμα που πρότεινε σίγουρα σε αγχώνει

αν λοιπόν δει το υπερβολικό σου άγχος, ακόμη και αν δεν έχει πρόθεση να σου προτείνει ξένο γάλα, μπορεί κάποια στιγμή να σκεφτεί ότι δεν αντέχεις το άγχος και να σου το προτείνει για να μη νιώσεις εσύ δεσμευμένη και υποχρεωμένη να συνεχίσεις

αν λοιπόν εκείνη τη στιγμή εσύ πανικοβληθείς και θεωρήσεις ότι είναι καλύτερα να μην έχεις μόνη σου τέτοια ευθύνη για το παιδί και αρχίσεις να δίνεις, μετά η παιδίατρος μπορεί να υποθέσει ότι δεν άντεχες ψυχικά το βάρος μια τέτοια ευθύνης

Θέλω να πω ότι υπάρχει μια αλληλεπίδραση μεταξύ της εικόνας που δίνεις εσύ στον παιδίατρο και αυτό που προσλαμβάνει ο παιδίατρος από σένα που δεν ξέρεις πού ακριβώς θα οδηγήσει.

Όσο πιο πολλά τηλέφωνα παίρνεις, τόσο το να σου το προτείνει αυξάνεται ως πιθανότητα ακόμη και αν ο ίδιος ο γιατρός δεν πιστεύει ότι χρειάζεται. Θα το κάνει υποτίθεται για να σου δώσει διέξοδο από ένα άγχος στο οποίο εκείνη σε έβαλε.

θα έπρεπε να το αλλάξει και να σε καθησυχάζει

το ότι δεν το έκανε δείχνει ή ότι της λείπουν γνώσεις ή....

δεν έχω να σου προτείνω κάποιον στην Αθήνα, αλλά φανατάζομαι ότι άλλες μητέρες που μένουν στην περιοχή σου θα μπορέσουν να σου προτείνουν κάτι.

αγλαϊα είσαι φοβερή...

σε έχω παρακολουθήσει πολύ και πάντα συμφωνώ με τις απόψεις σου...

λοιπόν να σου απαντήσω σε κάποια...

η παιδίατρός μου σίγουρα είναι υπέρ του θηλασμού και αν μου προτείνει ξένο θα είναι σίγουρα από άγνοια σε κάποια θέματα θηλασμού. μόνη της μου ξεκίνησε όταν ήρθε το μωρό λέγοντας πως εκείνη είναι δίπλα μου σε ο,τι θελήσω και αν πραγματικά θέλω να θηλάσω θα με βοηθήσει να το κάνουμε και αν (στις αρχές) αισθανθώ ότι το χάνω (τον θηλασμό) να την παίρνω να με στηρίζει. την έχω παιδίατρο και στο πρώτο μου παιδί (δυστυχώς μετά τον πρώτο του χρόνο, είχα σταματήσει να θηλάζω) και έχουμε αναπτύξει πολύ "φιλική" σχέση. μου είπε ότι αν θέλω να θηλάσω θα θηλάσω και της είχα πει ότι δε με νοιάζει και λίγο βάρος να παίρνει το παιδί, θα συνεχίσουμε μόνο με θηλασμό και μου είχε πει οκ. μάλιστα όσες φορές έχει έρθει να το δει λέει στον άντρα μου ότι "η γυναίκα σου είναι πολύ δυνατή, με υπομονή και επιμονή και τα έχει καταφέρει τέλεια, πράγμα που δεν είναι εύκολο και δεν το κάνουν πολλές". μου δίνει κουράγιο και βοηθάει. τηλέφωνα κτλ δεν την παίρνω καθόλου συχνά, κάθε σάββατο της έστελνα το βάρος με μήνυμα επειδή μου το είχε ζητήσει και πρώτη φορά την πήρα αυτό για να της πω ότι δεν πήρε καθόλου και μου είπε ότι δεν την ανησυχεί αυτό.

επιπλέον εγώ δεν δείχνω καθόλου το άγχος μου σε εκείνη ακριβώς επειδή ξέρω τι θέλω και δε θέλω να με δει ευάλωτη. της έχω δείξει πολύ σταθερή θέση και άποψη και πάντα μου δίνει εναλλακτικές να αποφασίσω εγώ. να σας πω την αλήθεια μόνο εσάς πρήζω γιατί σας νιώθω πολύ κοντά μου καθώς με στηρίζετε από την αρχή, δεν υπάρχει περίπτωση να μου πείτε να δώσω ξένο και μου δίνετε απαντήσεις που με βοηθούν να μαθαίνω πράγματα, να γνωρίζω και να αποφασίζω σωστά. αυτή η ανασφάλεια που έχω με το θηλασμό ξεκίνησε από το πρώτο μου παιδί το οποίο βέβαια θήλασα 6 μήνες αλλά με κορόιδεψαν και με σκότωσαν με το άγχος οι παιδίατροι (2) και φυσικά έκανα και πολλά λάθη αλλιώς θα θήλαζα περισσότερο. μου έλεγαν στην αρχή να δώσω ξένο, σε κάθε γευμα επειδή το παιδί είχε χάσει πολύ βάρος 13% και μου έλεγαν "αν το παιδί δεν πάρει βάρος θα το πάμε νοσοκομείο, θα πέσει σε λήθαργο" κτλ. εγώ μανούλα πρώτη φορά τότε μόνο εγκεφαλικό που δεν έπαθα. δεν είχα ενημερωθεί και από πουθενά για το θηλασμό και τα παιξα...

τώρα είμαι καλύτερα, αποφασισμένη απλά ρωτάω για να μαθαίνω από εσάς που εμπιστευομαι για να μη βρεθώ εξ απροόπτου σε δύσκολη στιγμή (όπως με το πρώτο) και κάνω λάθος. αυτό που λένε : αν καείς στο χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. συγνώμη αν σας ζαλίζω αλλά μου μαθαίνετε πάρα πολλά ακόμα και για τη στάση ζωής (που χρειάζομαι βελτίωση)

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

να σας πω την αλήθεια μόνο εσάς πρήζω γιατί σας νιώθω πολύ κοντά μου καθώς με στηρίζετε από την αρχή, δεν υπάρχει περίπτωση να μου πείτε να δώσω ξένο και μου δίνετε απαντήσεις που με βοηθούν να μαθαίνω πράγματα, να γνωρίζω και να αποφασίζω σωστά.

asteri2, αρκετές φορές σ' αυτό το φόρουμ η Αγλαΐα έχει συμβουλεύσει μητέρες να δώσουν ξένο στο μωρό τους όταν χρειάζεται (όταν αποδεδειγμένα το μωρό υποσιτίζεται) ενώ παράλληλα τους δίνει συμβουλές για αύξηση του γάλακτος ή βελτίωση στον θηλασμό του μωρού (γιατί μπορεί η αιτία της μειωμένης πρόσληψης γάλακτος να είναι το γεγονός ότι το μωρό δεν μπορεί για τον α ή β λόγο να θηλάσει αποτελεσματικά), χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία του μωρού! Το σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί η καλή υγεία του μωρού και ο θηλασμός, αν η μαμά ενημερωθεί σωστά και κινηθεί προς την κατεύθυνση της λύσης των όποιων προβλημάτων, θα επανέλθει, είτε πλήρως ή μερικώς!

Αυτά σου τα γράφω, όχι γιατι σε αφορούν άμεσα, αφού το δικό σου μωρό τρέφεται μια χαρά, αλλά για να ξέρεις ότι εδώ γίνεται σοβαρή δουλειά (βασισμένη πάντα βέβαια στις πληροφορίες που η ίδια η μαμά δίνει εφόσον δεν υπάρχει άμεση παρακολούθηση του μωρού) και οι συμβουλές δεν είναι μόνο προς τη διατήρηση του θηλασμού, αλλά, κυρίως, προς την εξασφάλιση της καλής υγείας του μωρού!

Στη δική σου περίπτωση, από αυτά που γράφεις μέχρι τώρα, τα πάτε πάρα πολύ καλά, συνεχίζεις λοιπόν και ό,τι άλλο θεωρείς ότι πρέπει να αναφέρεις εδώ, μας το λες!:-D

HXuSp2.pngaS46p2.png

μου έλεγαν στην αρχή να δώσω ξένο, σε κάθε γευμα επειδή το παιδί είχε χάσει πολύ βάρος 13% και μου έλεγαν "αν το παιδί δεν πάρει βάρος θα το πάμε νοσοκομείο, θα πέσει σε λήθαργο"

Όταν ένα μωρό χάνει τόσο βάρος ΠΡΕΠΕΙ να πάρει συμπλήρωμα και αν συνεχίσει να χάνει, πράγματι μπορεί να πεσει σε λήθαργο και να νοσηλευτεί.

κτλ. εγώ μανούλα πρώτη φορά τότε μόνο εγκεφαλικό που δεν έπαθα.

δυστυχώς μερικά μωρά δεν θηλάζουν αποτελεσματικά και μπορεί να έχουν σοβαρό πρόβλημα αν δεν σιτιστούν και με άλλο τρόπο: μπουκάλι, κυπελάκι, σύριγγα με μητρικό ή ξένο γάλα

η τακτική παρακολούθηση γίνεται για να προληφθούν τέτοιες καταστάσεις

εγκεφαλικό παθαίνεις όταν το μωρό δεν παρακολουθείται και καταλήγει στο νοσοκομείο, όταν παρακολουθείται, η κατασταση είναι υπό έλεγχο

σας ευχαριστώ κορίτσια, πραγματικά με ηρεμήσατε και μου δώσατε κουράγιο...

τι σου είχε πει η παιδίατρος;; εμένα το πήρε πολύ καλά και μου είπε ότι ή με τις εβδομαδιαίες ζυγίσεις κάτι δεν έγινε καλά πχ την προηγούμενη είχε κακά ή πολλά υγρά και τώρα ήταν άδειος ή και το ότι συμβαίνει και αυτό καμιά φορά και θα τον δουμε την άλλη βδομάδα και στον μήνα και ότι δεν ανησυχεί γιατί η γενική του εικόνα είναι πολύ καλή... μετά εσένα επανήλθε;; εγώ να σου πω έχω το άγχος μη μου πει ότι δεν φτάνει το γάλα μου και να δώσω ξένο που δεν το θέλω καθόλου...

σε ποια εβδομάδα ζωής σου συνέβει αυτό;;;

Δεν ρώτησα την παιδίατρο όταν έγινε αυτό γιατί ήταν άσχετη στο θέμα "θηλασμός" ,έκανα υπομονή λίγες μέρες και το μωρό πήρε πολύ καλό βάρος μέσα στις επόμενες μέρες:wink:!Μην τρελαίνεσαι μέτρα πάνες και κάποιες μέρες παρακολούθα τα γεύματα του μωρού πόσο συχνά είναι και για πόση ώρα.Καλή δύναμη.Με τα μωράκια μας ποτέ δεν είμαστε ήσυχες.Πάντα κάτι θα συμβαίνει ,πάντα κάτι θα μας αγχώνει:?.Ο δικός μου θηλάζει εδω και 13 μήνες και καμιά φορά σκέφτομαι μήπως δεν τον φτάνει το γάλα μου:confused:...:lol:Για αυτό σου λέω ,ένα άγχος πάντα το έχουμε:rolleyes:.

asteri2, αρκετές φορές σ' αυτό το φόρουμ η Αγλαΐα έχει συμβουλεύσει μητέρες να δώσουν ξένο στο μωρό τους όταν χρειάζεται (όταν αποδεδειγμένα το μωρό υποσιτίζεται) ενώ παράλληλα τους δίνει συμβουλές για αύξηση του γάλακτος ή βελτίωση στον θηλασμό του μωρού (γιατί μπορεί η αιτία της μειωμένης πρόσληψης γάλακτος να είναι το γεγονός ότι το μωρό δεν μπορεί για τον α ή β λόγο να θηλάσει αποτελεσματικά), χωρίς να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία του μωρού! Το σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί η καλή υγεία του μωρού και ο θηλασμός, αν η μαμά ενημερωθεί σωστά και κινηθεί προς την κατεύθυνση της λύσης των όποιων προβλημάτων, θα επανέλθει, είτε πλήρως ή μερικώς!

Αυτά σου τα γράφω, όχι γιατι σε αφορούν άμεσα, αφού το δικό σου μωρό τρέφεται μια χαρά, αλλά για να ξέρεις ότι εδώ γίνεται σοβαρή δουλειά (βασισμένη πάντα βέβαια στις πληροφορίες που η ίδια η μαμά δίνει εφόσον δεν υπάρχει άμεση παρακολούθηση του μωρού) και οι συμβουλές δεν είναι μόνο προς τη διατήρηση του θηλασμού, αλλά, κυρίως, προς την εξασφάλιση της καλής υγείας του μωρού!

Στη δική σου περίπτωση, από αυτά που γράφεις μέχρι τώρα, τα πάτε πάρα πολύ καλά, συνεχίζεις λοιπόν και ό,τι άλλο θεωρείς ότι πρέπει να αναφέρεις εδώ, μας το λες!:-D

σε ευχαριστώ πολύ sofuka μου.

πράγματι με βοηθάτε πολύ γιατί είμαι και εγώ αγχώδης τύπος (το παλεύω να το μειώσω) και όσο να ναι ο θηλασμός είναι ζόρικος. μέχρι τώρα όντως τα πάμε καλά, δεν πτοήθηκα όσες φορές και εγώ ένιωσα ότι δεν του φτάνει το γάλα κτλ. απλά προσπαθώ να προλάβω να γνωρίζω πράγματα για να μη φοβηθώ ξανά εύκολα. να σας πω την αμαρτία μου έχει τώρα 2-3 μέρες που είναι ανήσυχος πολύ και όλο κάνει σα να μη του φτάνει το γάλα. ξέρω ότι μπορεί να είναι αλμα ανάπτυξης αλλά βλέπω και το στήθος μου πχ να μη φουσκώνει τα βράδια όπως φούσκωνε και έτρεχε το γάλα, δηλαδή κάθε πρωί που ξύπναγα είχα πολύ γάλα και το μωρό δεν το άδειαζε όλο το στήθος, τώρα πίνει όλο το στήθος (γιατί δεν είναι τόσο γεμάτο) και σε μια ώρα θέλει και το άλλο. αυτό λίγο με προβληματίζει γιατί αν τελικά δείξει ότι συνεχίζει να μην παίρνει βάρος είναι τελικά αυτό που είπε η αγλαϊα ότι μπορεί να μην πάρει βάρος και για ένα μήνα ή για κάποιο λόγο μειώθηκε η παραγωγή;;;;θυμάμαι στο πρώτο μωρό μου στους 2 μήνες περίπου για 10 μέρες μου είχε μειωθεί πολύ το γάλα, το παίδεψα το μωρό πολύ, και 6 ώρες στο στήθος και θυμάμαι του είχα δώσει ξένο και είχε πιει 160γρ!!!!! του έδωσα λοιπόν για λίγες μέρες ξένο μία φορά το απόγευμα και μετά επανήλθε το γάλα μου και έκοψα το ξένο. και μου είχαν πει ότι το έχουν παρατηρήσει και άλλες γυναίκες αυτό...ισχύει κάτι τέτοιο;; και λες να περνάω αυτή τη φάση;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Τώρα δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βοηθήσει αυτο που θα πω σίγουρα οι παραπάνω κοπέλες ειναι πιο ειδικές επί του θέματος αλλα κι εγώ σε κάποια φάση είχα παρατηρήσει ότι το γάλα δεν της έφτανε κ ζητούσε κι άλλο. Εκατσα κ διάβασα λεπτομερώς για τον θηλασμο τότε κ κατάλαβα ότι δεν ξεκουραζομουν όσο έπρεπε κ δεν επινα όσα υγρά έπρεπε!! Επίσης έπρεπε να δίνω κάθε φορά κ απο τα δύο στήθη όχι μόνο απο το ένα.

Μόλις αυξησα τα υγρά, την ξεκούραση ( όσο αυτο γίνεται φυσικα) κ έδινα κ απο τα δύο συχνότερα μέσα σε 2-3 μέρες αυξήθηκε πολυ το γάλα μου!!!:D

Φαντασου υπήρχε περίοδος που σε κάθε γεύμα έπινε απο "3" στήθη!!! :-P

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Όταν ένα μωρό χάνει τόσο βάρος ΠΡΕΠΕΙ να πάρει συμπλήρωμα και αν συνεχίσει να χάνει, πράγματι μπορεί να πεσει σε λήθαργο και να νοσηλευτεί.

δυστυχώς μερικά μωρά δεν θηλάζουν αποτελεσματικά και μπορεί να έχουν σοβαρό πρόβλημα αν δεν σιτιστούν και με άλλο τρόπο: μπουκάλι, κυπελάκι, σύριγγα με μητρικό ή ξένο γάλα

η τακτική παρακολούθηση γίνεται για να προληφθούν τέτοιες καταστάσεις

εγκεφαλικό παθαίνεις όταν το μωρό δεν παρακολουθείται και καταλήγει στο νοσοκομείο, όταν παρακολουθείται, η κατασταση είναι υπό έλεγχο

Ίσως έχεις δίκιο, η αντιμετώπιση όμως των γιατρών τότε ήταν απαράδεκτη. μου μιλούσαν σα να με απειλούσαν, σα να έκανα κάτι κακό εγώ. όντως το μωρό ήταν πολύ δύσκολο και δεν ήθελε να πιάσει το στήθος, όμως ο παιδίατρος που ήρθε σπίτι (μου τον είχαν συστήσει) μου είπε να δίνω 10 λεπτά κάθε στήθος και μετά ξένο, εμένα όμως μου ήρθε το πολύ γάλα την αμέσως επόμενη μέρα και του πρότεινα να δοκιμάζω πρώτα το δικό μου όσο θέλει και ίσως αρχίσω να κόβω σε κάποια γεύματα το ξένο σιγά σιγά αφού ένιωθα να έχω πολύ γάλα και μου είπε απειλητικά: "δεν ξέρω, κάνε ό,τι θέλεις, αν όμως το παιδί δεν πάρει βάρος θα το πάμε νοσοκομείο". εγώ φυσικά τον σταμάτησα ως παιδίατρο, πήρα μία άλλη γυναίκα και φυσικά συμφώνησε να κάνω αυτό που είχα προτείνει, όντως λειτούργησε και όντως έκοψα μέσα σε μια βδομάδα αν θυμάμαι το συμπλήρωμα. και μετά έμαθα ότι αυτός ο παιδίατρος πάντα προτείνει τα 10 λεπτά στήθος και μετά συμπλήρωμα. ξέρεις...είναι και ο τρόπος που αντιμετωπίζεις μία μανούλα και ειδικά αν είναι το πρώτο της και τις πρώτες μέρες.

4opXp3.png 1cSqp3.png

εννοώ sofuka μου ότι έχετε ως προτεραιότητα το θηλασμό σε σχέση με το συμπλήρωμα και δεν το προτείνετε για εύκολη λύση ή για να με "βολέψετε" και να με ξεκουράσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο που μπορεί να κάνουν οι παιδίατροι ή επειδή πολλές φορές δεν γνωρίζουν όσα γνωρίζει η αγλαία και όλες όσες το έχουν ψάξει. σε πληροφορώ ότι η παιδίατρός μου δεν γνώριζε για την τριγωνέλλα και διάφορα άλλα που έμαθα και εγώ εδώ μέσα. εννοείται πως δε θέλω να πάθει κάτι το μωρό μου και γιαυτό αγχώνομαι αλλά όπως μου είπε και ένας ενδοκρινολόγος που πήγα πρόσφατα (έχω βγάλει το θυροειδή, λες να παίζει κάπου ρόλο;;): συνέχισε το θηλασμό και μη φοβάσαι: και πριν το 1975 τα μωρά δε μεγάλωναν;;;(δεν ξέρω γιατί έβαλε σταθμό το 1975 προφανώς τότε ξεκίνησαν οι καμπύλες και το βάρος;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Δεν ρώτησα την παιδίατρο όταν έγινε αυτό γιατί ήταν άσχετη στο θέμα "θηλασμός" ,έκανα υπομονή λίγες μέρες και το μωρό πήρε πολύ καλό βάρος μέσα στις επόμενες μέρες:wink:!Μην τρελαίνεσαι μέτρα πάνες και κάποιες μέρες παρακολούθα τα γεύματα του μωρού πόσο συχνά είναι και για πόση ώρα.Καλή δύναμη.Με τα μωράκια μας ποτέ δεν είμαστε ήσυχες.Πάντα κάτι θα συμβαίνει ,πάντα κάτι θα μας αγχώνει:?.Ο δικός μου θηλάζει εδω και 13 μήνες και καμιά φορά σκέφτομαι μήπως δεν τον φτάνει το γάλα μου:confused:...:lol:Για αυτό σου λέω ,ένα άγχος πάντα το έχουμε:rolleyes:.

πόσο δίκιο έχεις, πόσο δίκιο έχεις!!!εγώ όλο λέω δεν θα αγχωθώ γιατί τώρα έμαθα, γιατί τώρα κατάλαβα και όλο κάτι διαφορετικό γίνεται που δεν το γνωρίζω και πάλι όλο ανασφάλειες έχω. νομίζω όμως ότι ο θηλασμός έτσι είναι και ειδικά αν είσαι και αγχώδης τύπος την πάτησες.:lol::oops:..... εγώ κάνω τεράστιες προσπάθειες να ελέγχω το άγχος μου, το έχω μειώσει αρκετά και συνεχίζω να το παλεύω....

απλά τόσο μωρό που είναι.....

και αυτά τα σκασμένα......να μη γεννιούνται με την ικανότητα της ομιλίας να λένε: μαμά πεινάω, μαμά διψάω, μαμά πονάω.....τι πράγμα κι αυτό.....:lol:.....

4opXp3.png 1cSqp3.png

Τώρα δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βοηθήσει αυτο που θα πω σίγουρα οι παραπάνω κοπέλες ειναι πιο ειδικές επί του θέματος αλλα κι εγώ σε κάποια φάση είχα παρατηρήσει ότι το γάλα δεν της έφτανε κ ζητούσε κι άλλο. Εκατσα κ διάβασα λεπτομερώς για τον θηλασμο τότε κ κατάλαβα ότι δεν ξεκουραζομουν όσο έπρεπε κ δεν επινα όσα υγρά έπρεπε!! Επίσης έπρεπε να δίνω κάθε φορά κ απο τα δύο στήθη όχι μόνο απο το ένα.

Μόλις αυξησα τα υγρά, την ξεκούραση ( όσο αυτο γίνεται φυσικα) κ έδινα κ απο τα δύο συχνότερα μέσα σε 2-3 μέρες αυξήθηκε πολυ το γάλα μου!!!:D

Φαντασου υπήρχε περίοδος που σε κάθε γεύμα έπινε απο "3" στήθη!!! :-P

τότε όντως ίσως και μένα να ήταν από κούραση, καταπονήθηκε τόσο πολύ ο οργανισμός μου που έπαθα έρπη ζωστήρα!!!!!!!

τώρα όμως προσέχω, νερό πίνω πάνω από 5-6 λίτρα την ημέρα και δεν κουράζομαι τόοοοοσο πολύ...

δε με ενοχλεί καθόλου να κάθεται πολύ ώρα στο στήθος ή να τον αλλάζω συχνά, απλά κλαίει και δεν κάθεται (που στις αρχές το έκανε) πολύ στο στήθος να πιπιλίζει με υπομονή και όσο βγάζει....μάλλον θέλει πολύ και γρήγορα;;;;;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Όταν αρχίζει να κλαίει, εσυ παρατηρεις ότι έχει αδειάσει το στήθος; Δηλαδή ότι θέλει κι άλλο;; Εκείνη την ώρα τον έχεις βάλει στο αλλο; (Λέω μήπως κλαίει για άλλο λόγο)

Yugup3.png

Διαφημίσεις

και αυτά τα σκασμένα......να μη γεννιούνται με την ικανότητα της ομιλίας να λένε: μαμά πεινάω, μαμά διψάω, μαμά πονάω.....τι πράγμα κι αυτό.....:lol:.....

ναι το δικό σου θα έλεγε "μαμά φθάνει δεν πεινάω άλλο":lol::lol::lol:

(φτου σκόρδα)

Όταν αρχίζει να κλαίει, εσυ παρατηρεις ότι έχει αδειάσει το στήθος; Δηλαδή ότι θέλει κι άλλο;; Εκείνη την ώρα τον έχεις βάλει στο αλλο; (Λέω μήπως κλαίει για άλλο λόγο)

όταν καταλαβαίνω ότι έχει αδειάσει το στήθος, τότε κλαίει, μπορεί να βγάζει λίγο, τον σηκώνω, τον ξαναβάζω, ξεκινάει και ξαναρχίζει το κλάμα. το κάνω αυτό κανά δυο φορές και μετά τον βάζω στο άλλο στήθος και πίνει....

όταν κλαίει για άλλο λόγο όταν τον βάζω στο άλλο στήθος συνεχίζει και εκεί το κλάμα. μου έχει συμβεί και αυτό, ήθελε να κοιμηθεί, και έτσι ξέρω την διαφορά....

4opXp3.png 1cSqp3.png

ναι το δικό σου θα έλεγε "μαμά φθάνει δεν πεινάω άλλο":lol::lol::lol:

(φτου σκόρδα)

:rolleyes::oops:όχι βρε Κριστινα μου......

η αλήθεια είναι ότι τον βάζω και τον ξαναβάζω στο στήθος όποτε γκρινιάζει και τότε καταλαβαίνω αν αυτό ήθελε ή κάτι άλλο αλλά δεν τον τσακίζω κιόλας...

απλά τώρα τελευταία (3 μέρες) μου φαίνεται ότι δεν έχει πια την υπομονή που είχε στην αρχή να κάθεται με τις ώρες όταν πεινούσε και ας είχα λίγο, πίνει στην αρχή λαίμαργα όσο έχω και μετά γκρινιάζει. λες να κακόμαθε στη μεγάλη ροή και μου έγινε περίεργος;; ωχ..αυτό το πρόβλημα είχα με το πρώτο: δεν το ήθελε το στήθος αν δεν έτρεχε το γάλα άφθονο με τίποτα..

4opXp3.png 1cSqp3.png

asteri2, το θέμα είναι ότι αν δεν επιμείνεις εσύ, δεν θα επιμείνει και το μωρό. Ας πούμε ότι εσύ κάνεις λάθος και τα παρατάς. Το μωρό δεν μπορεί να έρθει και να σε πιάσει από το χέρι και να σου πει "έλα να προσπαθήσουμε, έλα να δοκιμάσουμε να το κάνουμε αλλιώς, έλα να μάθουμε, έλα να συντονιστούμε". Εσύ είσαι αυτή που μπορεί να διδάξει στο μωρό υπομονή και επιμονή με το παράδειγμα σου! Χαμογέλασε του και διαβεβαίωσε το ότι θα βρείτε την άκρη, ότι εσύ, η μαμά του, θα το εξασφαλίσεις αυτό. Θα σε καταλάβει, να είσαι σίγουρη.

Αν υποθέσουμε ότι το μωρό δυσανασχετεί με τη ροή και όχι πχ επειδή θέλει να ρεύεται πολλές φορές (επειδή έφαγε λαίμαργα στην αρχή), τότε θα το ταΐσεις, θα σηκωθείτε, θα παίξετε λίγο, θα ξαναπροσπαθήσετε, θα ξαναδοκιμάσετε. Μπορεί να δυσανασχετεί από νύστα, ας κοιμηθεί με κάποιον άλλο τρόπο, πχ κούνημα και ας θηλάσει όταν ξυπνήσει. Η επαφή πάντα βοηθάει. Ο θηλασμός είναι σαν μια άσκηση γυμναστικής: στην αρχή σκέφτεσαι πού θα βάλεις τα χέρια σου, τα πόδια σου, αν αναπνέεις σωστά, αν φοράς κατάλληλα ρούχα, αν, αν .. κάποια στιγμή σταματάς να σκέφτεσαι και απλώς κάνεις την άσκηση. Ήσυχα και απλά, σαν να την ήξερες από πάντα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

asteri2, το θέμα είναι ότι αν δεν επιμείνεις εσύ, δεν θα επιμείνει και το μωρό. Ας πούμε ότι εσύ κάνεις λάθος και τα παρατάς. Το μωρό δεν μπορεί να έρθει και να σε πιάσει από το χέρι και να σου πει "έλα να προσπαθήσουμε, έλα να δοκιμάσουμε να το κάνουμε αλλιώς, έλα να μάθουμε, έλα να συντονιστούμε". Εσύ είσαι αυτή που μπορεί να διδάξει στο μωρό υπομονή και επιμονή με το παράδειγμα σου! Χαμογέλασε του και διαβεβαίωσε το ότι θα βρείτε την άκρη, ότι εσύ, η μαμά του, θα το εξασφαλίσεις αυτό. Θα σε καταλάβει, να είσαι σίγουρη.

Αν υποθέσουμε ότι το μωρό δυσανασχετεί με τη ροή και όχι πχ επειδή θέλει να ρεύεται πολλές φορές (επειδή έφαγε λαίμαργα στην αρχή), τότε θα το ταΐσεις, θα σηκωθείτε, θα παίξετε λίγο, θα ξαναπροσπαθήσετε, θα ξαναδοκιμάσετε. Μπορεί να δυσανασχετεί από νύστα, ας κοιμηθεί με κάποιον άλλο τρόπο, πχ κούνημα και ας θηλάσει όταν ξυπνήσει. Η επαφή πάντα βοηθάει. Ο θηλασμός είναι σαν μια άσκηση γυμναστικής: στην αρχή σκέφτεσαι πού θα βάλεις τα χέρια σου, τα πόδια σου, αν αναπνέεις σωστά, αν φοράς κατάλληλα ρούχα, αν, αν .. κάποια στιγμή σταματάς να σκέφτεσαι και απλώς κάνεις την άσκηση. Ήσυχα και απλά, σαν να την ήξερες από πάντα.

να σαι καλά amaretto μου.

έχεις απόλυτο δίκιο.φυσικά κια δεν τα παρατάω, εδώ δεν τα παράτησα στο πρώτο που δεν ήξερα την τύφλα μου, που αρρώστησα, τώρα που έχω και εσάς;;;

απλά ρωτάω εσάς που ξέρετε για να μην κάνω κανένα λάθος, μήπως καταλαβαίνετε καλυτερα τα συμπτωματα και με βοηθησετε πριν κανω λαθος

4opXp3.png 1cSqp3.png

:rolleyes::oops:όχι βρε Κριστινα μου......

η αλήθεια είναι ότι τον βάζω και τον ξαναβάζω στο στήθος όποτε γκρινιάζει και τότε καταλαβαίνω αν αυτό ήθελε ή κάτι άλλο αλλά δεν τον τσακίζω κιόλας...

..

Σε πειράζω:D:lol:

απλά τώρα τελευταία (3 μέρες) μου φαίνεται ότι δεν έχει πια την υπομονή που είχε στην αρχή να κάθεται με τις ώρες όταν πεινούσε και ας είχα λίγο, πίνει στην αρχή λαίμαργα όσο έχω και μετά γκρινιάζει. λες να κακόμαθε στη μεγάλη ροή και μου έγινε περίεργος.

Όταν πίνει λαίμαργα καταπίνει και πολύ αέρα. Αυτό του δημιουργεί ενόχληση. Θέλει πιο συχνό ρέψιμο και βοήθεια στο να ελέγχει τη ροή. Να χορταίνει πιο σταδιακά.

Αν το θέμα του είναι η μειωμένη ροή πιέζοντας το στήθος βοηθάς τη ροή σου. Αν δεις ότι το μωρό συνεχίζει και γκρινιάζει αλλά δεν πιάνει το στήθος σίγουρα πρέπει να διακόψεις για λίγο το γεύμα όπως σου το γραφει η Αμαρεττο και να συνεχίσεις μετά.

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι; Τελείως άσχετο. Απλά δεν ξέρω σε ποιο topic θα μπορούσα να το ρωτήσω. Πώς μπορεί να γίνει κάποιος σύμβουλος IBCLC; Γίνεται και στην Ελλάδα ή πρέπει να πας εξωτερικό; Το επάγγελμα που έχει κανεις παίζει ρόλο;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι; Τελείως άσχετο. Απλά δεν ξέρω σε ποιο topic θα μπορούσα να το ρωτήσω. Πώς μπορεί να γίνει κάποιος σύμβουλος IBCLC; Γίνεται και στην Ελλάδα ή πρέπει να πας εξωτερικό; Το επάγγελμα που έχει κανεις παίζει ρόλο;

δε θα το πιστέψεις: ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουν χτες.

4opXp3.png 1cSqp3.png

σε ευχαριστώ πολύ sofuka μου.

θυμάμαι στο πρώτο μωρό μου στους 2 μήνες περίπου για 10 μέρες μου είχε μειωθεί πολύ το γάλα, το παίδεψα το μωρό πολύ, και 6 ώρες στο στήθος και θυμάμαι του είχα δώσει ξένο και είχε πιει 160γρ!!!!! του έδωσα λοιπόν για λίγες μέρες ξένο μία φορά το απόγευμα και μετά επανήλθε το γάλα μου και έκοψα το ξένο. και μου είχαν πει ότι το έχουν παρατηρήσει και άλλες γυναίκες αυτό...ισχύει κάτι τέτοιο;;

Κορίτσια, μπορεί κάποια να μου απαντήσει σε αυτό; αν γίνεται δηλαδή να μου μειώθηκε το γάλα για 10 μέρες τότε;; και πώς όταν εγώ το κατάλαβα αυτό (ότι μειώθηκε το γάλα) τότε το μωρό παιδευόταν και έπινε όταν του έδινα το απόγευμα τόοοοσο πολύ ξένο και όταν κατάλαβα ότι μου ξαναήρθε το δικό μου πολύ τότε και το παιδί δεν χρειαζόταν το συμπλήρωμα;; γιατί το έκοψα μαχαίρι το συμπλήρωμα στις δέκα μέρες και όχι σταδιακά. και πώς αφού έδινα συμπλήρωμα δε μειώθηκε η παραγωγή μου όπως λέμε αλλά αυξήθηκε πολύ και απότομα;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...