Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1ο παιδάκι. Πόσα φορμάκια θα πρέπει να αγοράσω για το νεογέννητο?

Recommended Posts

Ποσα φορμάκια/ρουχαλακια θα πρεπει να αγορασω για το νεογεννητο? Στο σπιτι θα ειναι μόνο με τα εσωρουχάκια για αρχη? Γεννάω Αυγουστο.

Επισης πρεπει να αναφερω οτι δεν εχω πολλους συγγενεις ωστε να δεχομαι επισκεψεις και να μου φερνουν δωρα ρουχαλακια οποτε μην υπολογισετε τυχον δωρα στις απαντησεις σας...:(

Την ημερα την περνάνε με μια αλλαξια? Θελω να πω αυτο που θα του βαλεις το πρωι θα το βγαλεις το βραδυ ή λερωνονται και αλλαζεις ρουχακια 2-3 φορες?

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Mατιλντακι νομιζω επειδη θα ναι αυγουστος το μωρο θα τ χεις περισσοτερο με φανελακια....θα χει ζεστη πολυ λογικα...!!:rolleyes::rolleyes::P!

Θα σου πουν και οι εμπειρες....αλλα εγω θα επαιρνα αρκετα φανελακια για αρχη και καποια φορμακια κοντομανικα....βλεπεις και κανεις..θα δεις αν δεις πως δεν σ φτανουν πχ... βγαινεις και ψωνιζεις!!

Αλλα μην φορτωθεις και πολλα πραγματακια γιατι δεν θα τ κανουν μεσα σε [πολυ μικρο χρονικο διαστημα

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Ποσα φορμάκια/ρουχαλακια θα πρεπει να αγορασω για το νεογεννητο? Στο σπιτι θα ειναι μόνο με τα εσωρουχάκια για αρχη? Γεννάω Αυγουστο.

Επισης πρεπει να αναφερω οτι δεν εχω πολλους συγγενεις ωστε να δεχομαι επισκεψεις και να μου φερνουν δωρα ρουχαλακια οποτε μην υπολογισετε τυχον δωρα στις απαντησεις σας...:(

Την ημερα την περνάνε με μια αλλαξια? Θελω να πω αυτο που θα του βαλεις το πρωι θα το βγαλεις το βραδυ ή λερωνονται και αλλαζεις ρουχακια 2-3 φορες?

κατ'εμε καλο ειναι για αρχη να παρεις μια εφταδα κοντομανικα και μια εφταδα μακρυμανικα φορμακια..Επισης εγω αν γεννουσα Αυγουστο δεν θα επαιρνα ολοσωμα φορμακια με ποδαρακι αλλα θα προτιμουσα να παρω βαμβακερα παντελονακια και καλτσακια για να συνδυαζω..και απο πανω βαμβακερες ζακετουλες ωστε να μπορω να ελαφρυνω το νεογεννητο αν κανει πολυ ζεστη αλλα να μην το εχω και τελειως γυμνουλι μιας και τις πρωτες μερες θελουν ζεστασια!..Παρολαυτα σιγουρα θα χρειαστεις αρκετα γιατι δεν περναει η μερα με μια αλλαξια..κατι οι γουλιες,κατι το γαλα,κατι που μπορουν να λερωθουν απο τσισα και κακα...θα εχεις σιγουρα αλλαγες μεσα στο 24ωρο!

Επισης εγω πηρα και newborn μεγεθη οχι 0-3 μονο.Τα θεωρω τεραστια για νεογεννητο,ηθελα τα ρουχακια της κορης μου να μην πλεουνε επανω της,να ειναι πιο κοντα στο σωμα της..ακομη και ο ανηψιος μου που γεννηθηκε 4 κιλα και 54 ποντους τον πρωτο καιρο newborn φοραγε...

τελοσπαντων...με το καλο σου ευχομαι!!και μολις βγεις στα μαγαζια..θα δεις πολυ ωραια ρουχακια!

σκεψου οτι λογω ζεστης το μωρο θα ιδρωνει, αρα θα το αλλαζεις και μεσα στη μερα.

αλλα κι εγω απ οτι ακουω απο αλλες μαμαδες, πολυ γρηγορα δεν τους κανουν τα 0-3,εμενα μιας γνωστης μου που γεννηθηκε γυρω στα 3100, δεν του εκαναν απο τις πρωτες μερες τα newborn.

παντως, κι εγω λεω να παρω καμια 10ρια απ το καθενα και καμια 7αδα απο τα 3-6 μηνων...:rolleyes:

AtQqp2.png

Υποθετω οτι στο σπιτι θα το εχω μονο με ενα ζιπουνακι και ισως τυλιγμενο σε μια πανουλα αν χρειαστει, με απαλα καλτσακια -μερικη προληψη για τους κολικους. Εχω ηδη παρει 4-5 ζιπουνακια για νεογεννητο και 0-3, αλλα μου φαινονται πολυ μικρα για ενα μωρο 3500κ οπως το περιμενουμε, θα παρω τουλαχιστον καμμια 10αρια ακομα 3-6 για να τα φοραει ολο το καλοκαιρι και να ξενοιαζω. Ας ειναι λιγο φαρδια στην αρχη, δεν μπορω να εχω το αγχος οτι μετα πρεπει να εχω και το μωρο και να τρεχω και για ψωνια...

Τι λετε; τα υπολογιζω λαθος;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

υπαρχουν δηλαδη σετακια για νεογεννητα ? (μπλουζακι σορτσάκι?) να παρω και καλτσάκια? καλα που μου το ειπατε δεν το ειχα σκεφτει λογω καλοκαιριου (χαζεψα).... τι αλλα απαραιτητα ρουχαλακια υπαρχουν?

Εν τω μεταξυ πηγα Ν.Ιωνια και ειδα φορμακια και τετοια κακης (κατ' εμε) ποιοτητος που τα πουλουσαν 30-50 ευρω! Τρελάθηκα. Στα h&m πηρα εσωρουχακια κορμακια τα 3 10 ευρω. αλλα μεχρι εκει δεν ειδα κατι αλλο στα h&m να με ενθουσιαζει. Να παω mall ? ξερετε κανενα καλο καταστημα με λογικες τιμες και καλη ποιοτητα?

Καταιγισμος ερωτησεων ε?

Όλα είναι μια ιδέα...

Εγω στη θέση σου θα έπαιρνα 1 new born, 7τμχ no1 Kai 7 no2 κοντομάνικα βαμβακερα.Επισης θα έπερνα και 2-3 καλύτερα φορμάκια. Εγω είχα γεννήσει χειμώνα, τα είχα έτσι αλλα συν τα φορμάκια.

rQGhp3.png

Εγω προσωπικα πηρα πολλα απο τα jumbo....στην αρχη καπως μου καθοταν αλλα ολες οι φιλες μου απο κει ψωνισαν για τα μικρα τους.....ειναι πολυ οικονομικα....και βρισκεις καλα και ωραια πραγματακια

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Εγω προσωπικα πηρα πολλα απο τα jumbo....στην αρχη καπως μου καθοταν αλλα ολες οι φιλες μου απο κει ψωνισαν για τα μικρα τους.....ειναι πολυ οικονομικα....και βρισκεις καλα και ωραια πραγματακια

Μου ειχε φερει καποια η πεθερα μου απο το jumbo (ενεκα τσιγγουνιας)...3 ευρω το ενα...οταν τα εβαλα στο παιδι αρχισε να βγαζει κατι σπυρακια σε ολο του το κορμακι.Ενννοειται δεν ξαναγορασα τπτ απο εκει.

Διαφημίσεις

Εγω στη θέση σου θα έπαιρνα 1 new born, 7τμχ no1 Kai 7 no2 κοντομάνικα βαμβακερα.Επισης θα έπερνα και 2-3 καλύτερα φορμάκια. Εγω είχα γεννήσει χειμώνα, τα είχα έτσι αλλα συν τα φορμάκια.

Καλη αναλογια μου ακουγεται.

Και για τα 2-3 καλυτερα φορμακια (ολοσωμα μακο για καλοκαιρι) κι αυτα θα χρειαστουν, για εξω.

Ακουω οτι καλη επιλογη ειναι τα ΜΙΝΕΡΒΑ, καλη ποιοτητα, καλη τιμη και ελληνικα, αλλα δεν ξερω αν εχει με σχεδιακια η ειναι ολα μονο λευκα;

Αν υπάρχει η δυνατότητα καλο θα ήταν κατά με σε βρεφικα ρουχαλακια να αποφύγουμε τα jumbo.

rQGhp3.png

Καλη αναλογια μου ακουγεται.

Και για τα 2-3 καλυτερα φορμακια (ολοσωμα μακο για καλοκαιρι) κι αυτα θα χρειαστουν, για εξω.

Ακουω οτι καλη επιλογη ειναι τα ΜΙΝΕΡΒΑ, καλη ποιοτητα, καλη τιμη και ελληνικα, αλλα δεν ξερω αν εχει με σχεδιακια η ειναι ολα μονο λευκα;

Τα μινερβάκιa ( έτσι λέγονται τα μικρά) είναι σούπερ και έχει πολυ ωραία σχέδια. Τέτοια είχα και pretty baby πολυ καλά και οικονομικά επισης. Την αναλογία μου την είχε προτείνει μια μαία και μου ήρθαν όλα κουτί. Μακάρι να βρω τη λίστα της να σας πω και για τα υπόλοιπα, ποσότητες.

rQGhp3.png

Τα μινερβάκιa ( έτσι λέγονται τα μικρά) είναι σούπερ και έχει πολυ ωραία σχέδια. Τέτοια είχα και pretty baby πολυ καλά και οικονομικά επισης. Την αναλογία μου την είχε προτείνει μια μαία και μου ήρθαν όλα κουτί. Μακάρι να βρω τη λίστα της να σας πω και για τα υπόλοιπα, ποσότητες.

σε ποια μαγαζια τα βρισκουμε αυτα τα μινερβακια?

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

σε ποια μαγαζια τα βρισκουμε αυτα τα μινερβακια?

Δυστυχως εχω την ιδια απορια!

Σε μαγαζι με εσωρουχα μηπως; θα ρωτησω αυριο να μου πουν.

Παντως δεν κρατηθηκα, εχω παρει κι απο τα ΤΖΑΜΠΟ!

υπαρχουν δηλαδη σετακια για νεογεννητα ? (μπλουζακι σορτσάκι?) να παρω και καλτσάκια? καλα που μου το ειπατε δεν το ειχα σκεφτει λογω καλοκαιριου (χαζεψα).... τι αλλα απαραιτητα ρουχαλακια υπαρχουν?

Εν τω μεταξυ πηγα Ν.Ιωνια και ειδα φορμακια και τετοια κακης (κατ' εμε) ποιοτητος που τα πουλουσαν 30-50 ευρω! Τρελάθηκα. Στα h&m πηρα εσωρουχακια κορμακια τα 3 10 ευρω. αλλα μεχρι εκει δεν ειδα κατι αλλο στα h&m να με ενθουσιαζει. Να παω mall ? ξερετε κανενα καλο καταστημα με λογικες τιμες και καλη ποιοτητα?

Καταιγισμος ερωτησεων ε?

μην τρελενεσαι κ σε πιανει αγχος δεν χρειαζοντε τρελες ποσοτητες εγω του δικου μου μωρου του αλλαζα ρουχαλακια καθε 2 ημερα κ αυτο οχι γιατι λερονωταν αλλα επειδη εγω ηθελα ..του εβαζα την σαλιαρα κ δεν λερονωταν ποτε κοιταξε στα mother baby .gr εγω τα πειρα ολα απο εκει κ εμεινα ευχαριστημενη..

κοιταξε στα mother baby .gr εγω τα πειρα ολα απο εκει κ εμεινα ευχαριστημενη..

εχω παει πριν 1 μηνα. απο εκει πηραμε και την κουνια μας. η αληθεια ειναι πως και εκει η ποιοτητα μου φανηκε κακη και δυσαναλογη με τις τιμες ενω ειχα ακουσει τα αντιθετα. Μπορει να ειμαι εγω η "γεροπαραξενη" τι να πω,,,:lol:

Όλα είναι μια ιδέα...

Δυστυχως εχω την ιδια απορια!

Σε μαγαζι με εσωρουχα μηπως; θα ρωτησω αυριο να μου πουν.

Παντως δεν κρατηθηκα, εχω παρει κι απο τα ΤΖΑΜΠΟ!

Σε μαγαζιά με εσώρουχα αλλα έχει και μαγαζιά μόνο με μινέρβα. Πολλές σαλιάρες όπως ειπε και η antaspil. Εμείς φορούσαμε συνέχεια και αλλάζαμε το βράδυ ρουχαλακια.

rQGhp3.png

Σε μαγαζιά με εσώρουχα αλλα έχει και μαγαζιά μόνο με μινέρβα. Πολλές σαλιάρες όπως ειπε και η antaspil. Εμείς φορούσαμε συνέχεια και αλλάζαμε το βράδυ ρουχαλακια.

Α, πολυ ωραια! θα παω να τα δω! να 'σαι καλα!

Eμενα κοριτσια 2 φιλες μου που μ τ ειπαν.....τα φορεσαν στα μικρα τους απο νεογεννητα και δεν παθαν τιποτα....βεβαια μ ειπε θα κοιταξεις να ειναι 100%κοττον και ολα ετσι τα πηρα...!!!

Πηρα και απο αλλου βεβαια...αλλα αρκετα τα εχω απο κει...τωρα τι να πω θα δειξει..!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Eμενα κοριτσια 2 φιλες μου που μ τ ειπαν.....τα φορεσαν στα μικρα τους απο νεογεννητα και δεν παθαν τιποτα....βεβαια μ ειπε θα κοιταξεις να ειναι 100%κοττον και ολα ετσι τα πηρα...!!!

Πηρα και απο αλλου βεβαια...αλλα αρκετα τα εχω απο κει...τωρα τι να πω θα δειξει..!!

Κοιτα ο δικος μου εχει γενικα μια ευαισθησια με το δερμα του...εχουμε θεμα ακομα...προφανως επαιξε κι αυτο το ρολο του.Αλλα γενιακ τα ρουχα του τζαμπο εγω δεν τα εμπιστευομαι.

Απο την αλλη επειδη αυτα τα μωρουδιακα τα πλενεις και τα ξαναπλενεις πλυ συχνα και σε ψηλη θερμοκρασια...προτιμηστε καλη ποοτητα αλλιως μετα απο λιγο θα γινοντι χαλια και θα πρεπει να αγορασετε καινουρια.

Κοιτα ο δικος μου εχει γενικα μια ευαισθησια με το δερμα του...εχουμε θεμα ακομα...προφανως επαιξε κι αυτο το ρολο του.Αλλα γενιακ τα ρουχα του τζαμπο εγω δεν τα εμπιστευομαι.

Απο την αλλη επειδη αυτα τα μωρουδιακα τα πλενεις και τα ξαναπλενεις πλυ συχνα και σε ψηλη θερμοκρασια...προτιμηστε καλη ποοτητα αλλιως μετα απο λιγο θα γινοντι χαλια και θα πρεπει να αγορασετε καινουρια.

Νικι εσυ που εχεις ηδη εναν μικρο και ξερεις....:P:p

Εγω ετσι πως τα βλεπω πηρα και 0-3 μηνων και μερικα(λιγα)3-6 μηνων....

Ποσο θα κρατησουν???τα βλεπω πολυ μικρουλια ρε παιδι μου....

Εσυ ποσο του τα φορεσες ας πουμε θυμασαι???

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Και εγω πηρα 5-6 απο τα τζαμπο 0-3 μηνων αρκετα μικρουλια και 2-3 ακριβα 1-3 μηνων απο ενα μαγαζι.Δεν ξερω αν φτανουν αλλα οταν ξαναπαω τζαμπο θα παρω 2-3 ακομα :P

lo5lp3.pngtumhp3.png

Εγώ θα έπαιρνα μια 7αδα συν μια 3άδα κοντομάνικα/αμάνικα κορμάκια για αρχή και ίσως μια 3άδα ολοσωμα.

Εμάς όλα τα κορμάκια κτλ ήταν mothercare και marcs and spencers. Πολύ ωραία σχεδιάκια και πολύ καλή ποιότητα, αν και πιο ακριβά ίσως (αν θυμάμαι καλά 3 ολόσωμα φορμάκια κόστιζαν γύρω στα 5 ευρώ). Τα φόρεσαν και οι 2 κόρες μου και άντεξαν μια χαρά. Αφου γεννάς Αυγουστο θα μπορούσες να τα πάρεις στις εκπτώσεις.

Εγώ είχα πάρει 0-3 και μας έβγαλαν το πρώτο τρίμηνο (τα μωρά γεννήθηκαν 3.200 αλλά δεν είχαν πάρει τρελό βάρος τους πρώτους μήνες). Τα marcs and spencers έχουν και μεγαλούτσικη φόρμα.

Μινερβάκια έχω δει και στο Χόντο νομίζω, αλλά και στο Σκλαβενίτη.

Με το καλό!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...