Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

χέρι στο στόμα, γιατί?

Recommended Posts

Το θέμα μου είνια ότι αφού θηλάζουμε πχ. 3 λεπτά βγαίνει από οτ στήθος και με μανία και λύσσα κάποιες φορές βάζει όλο το χέρι της σα γροθιά στο στόμα και προσπαθεί να το μασήσει κάπως αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Τι σημαίνει αυτό? Δε θέλει άλλο να θηλάσει? Είμαστε 2,5 μηνών.

• 1 month later...

Διαφημίσεις

ακριβως το ιδιο κανει και ο δικος μου.

αρχικα πιστευα οτι δεν εχει χορτασει, αλλα δεν ισχυε αυτο. Απο οτι διαβασα και ενημερωθηκα, και σε συζητηση και με την παιδιατρο μου καταλαβα οτι ειναι φαση που περνανε (φαση της μεσης γραμμης). Φερνουν να χερακια τους στο στομα και ετσι τα περιεργαζονται και τα μαθαινουν, το επομενο βημα ειναι να τα "ανακαλυψουν" εντελως, δηλαδη να τα κοιταζουν με τις ωρες, να τα κουνανε και να χαιρονται με αυτα (καποια στιγμη ακολουθουν τα ποδια!).

Παντως κι εμενα τωρα ειναι 2,5 μηνων και το αρχισε πριν περιπου 3 βδομαδες. Αυτες τις μερες ομως το κανει παρα πολυ.

ελπιζω να βοηθησα και να σου εφυγε λιγο το αγχος.

cmavrani

κι η δικιά μου είναι λίγος καιρός τώρα που το κάνει μιλάμε για τρελλή μανία όλη την παλάμη σε μπουνιά στο στόμα μου είπε όμως κι εμένα το ίδιο η παιδίατρος οτι έτσι ανακαλύπτει και μαθαίνει τα χεράκια της κάποιες φορές μάλιστα τα κοιτάζει με τις ώρες, πολύ γελάμε με τον άντρα μου φέρνει τα χέρια μπροστά στο πρόσωπό της σε μπουνιά και τα χαζεύει για πολλή ώρα καμιά φορά τους μιλάει κιόλας! μην ανησυχείς απλά βγάλε φωτογραφίες να το θυμάσαι!

Μήπως αυτό ενέχει τον κίνδυνο να αρχίσει να πιπιλάει και δάχτυλο;

να σου πω την αλήθεια το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό και το φοβάμαι δεν θέλω να το κάνει αλλά τόσο καιρό δεν θα το είχε κάνει; νομίζω οτι αν είναι να το ξεκινήσουν το ξεκινάνε νωρίς -νομίζω δεν ξέρω - πιπίλα δεν δέχεται πάντως από την αρχή την έφτυνε κι έτσι την πετάξαμε. προς το παρόν βάζει μπουνιά στο στόμα δεν την έχω τσακώσει να πιπιλάει δάχτυλο

Διαφημίσεις

Γιατί φοβάστε τόσο πολύ πια μην πιπιλίσει το δάχτυλο; η φύση δεν ξέρει τι κάνει όταν το πιπιλάνε από τη μήτρα ακόμα; η μεγάλη μου κόρη μόνη της το έβαλε (αντικαθιστώντας την πιπίλα) και μόνη της το έβγαλε - και τα δόντια της (αν αυτό είνα το θέμα) είναι σούπερ! Αν είναι να το βάλει, θα το βάλει ο, τι κι αν κάνετε!

Ναι, αλλά οι συνήθεις περιπτώσεις είναι πολύ πιο τραγικές και τα έχω δεί και με τα ίδια μου τα μάτια. Παιδάκια που πιπιλούσαν μικρά, έχουν φτάσει 5 χρονών και ακόμη τα ίδια, με δραματικές συνέπειες για την οδοντοστοιχία τους.

κ εμενα η μπουμπου μου σε καθε υπερυχο με το δαχτυλο στο στομα ηταν..μεχρι πριν 2βδομαδες δεν επαιρνε πιπιλα αλλα ουτε κ δαχτυλο εβαζε.αυτες τις 2βδομαδες ομως οποτε ειναι να κοιμηθει βαζει δαχτυλο στο στομα..αλλα κ κατα την διαρκεια της ημερας μ'ενα χερι στο στομα ειναι!!:P:pσιγα τ'αυγα!! τι να κανουμε τωρα,οταν ειναι να κοπει θα κοπει!! εμενα η μαμα μου κ η αδερφη μου πιπιλουσαν δαχτυλο κ τα δοντια τους δεν υπαρχουν,εγω δεν πιπιλαγα.δεν ειναι ασχημα τα δοντακια μου αλλα σαν τα δικα τους οχι!!:?:oops::-P:razz:

Xc60p3.png ghL0p3.png

Ναι, αλλά οι συνήθεις περιπτώσεις είναι πολύ πιο τραγικές και τα έχω δεί και με τα ίδια μου τα μάτια. Παιδάκια που πιπιλούσαν μικρά, έχουν φτάσει 5 χρονών και ακόμη τα ίδια, με δραματικές συνέπειες για την οδοντοστοιχία τους.

Η εξαίρεση δεν ειναι ο κανονας!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Aυτό που περιγράφω είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Δεν ειναι κανονας το οτι ένα παιδι αν βάλει δάχτυλο 3 μηνών θα το έχει μέχρι τα 5, όπως δεν είναι κανονας οτι αν έχει πιπιλα 6 μηνών θα την έχει στα 4 ή αν θηλάζει 1 ετους θα θηλάζει στα 10. Ειναι εξαίρεση!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Εννοείται ότι αυτά δεν είναι ο κανόνας. Ο κανόνας είναι οι βλαβερές συνέπειες της μακροχρόνιας χρήσης του πιπιλίσματος δαχτύλου.

Βλαβερές συνεπειες έχει κι η πιπιλα αν χρησιμοποιείται μετα τα 3 (έτσι κι αλλιώς έχουν παραδεχτεί κι οι εταιρίες παραγωγής οτι ο όρος "ορθοδοντικη" ειναι αδοκιμος).

Νομίζω οτι πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα στα θέλω μας και τα θέλω του παιδιου και δεν έχω πειστεί οτι ένα παιδι που πιπιλαει δάχτυλο στα 5 δεν έχει κάποιο "πρόβλημα" συναισθηματικής φύσεως για να το κάνει αυτο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Μήπως αυτό ενέχει τον κίνδυνο να αρχίσει να πιπιλάει και δάχτυλο;

Η γνωριμία με τα χέρια δεν σημαίνει ότι θα αρχίσει να πιπιλάει το δάχτυλο. Σε άλλα μωρά ισχύει κ σε άλλα όχι.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...