Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προκληση τοκετου

Recommended Posts

Koριτσια καλημερα,το Σαββατο πηγα στο γιατρο gia to NST (ηταν μια χαρα) κ μου ειπε οτι αν δεν γεννησω μεχρι την Πεμπτη να με βαλει για προκληση ττοκετου.Μου ειπε συγκεκριμενα να μου βαλει στον τραχηλο ενα σφουγγαρακι για να μαλακωσει.Εξετασε τον τραχηλο και μου ειπε οτι "θελει" ακομα..Ειναι σκληρος. :( Η αδελφη μου κ στις 2 γεννες εκανε προκληση γιατι ειχε χοντρο κ σληρο τραχηλο..Τι λετε ; Μηπως ειναι υπερβολικος ; Εγω κολλησα εκεινη την στιγμη που μου το ειπε ...ημουν στο μηχανημα ειχε και κοσμο τριγυρω.Σημερα θα παρει ο αντρας μου να τον ρωτησει τα υπερ και τα κατα ολου αυτου.Δεν το περιμενα ετσι ...Πειτε μου την γνωμη σας κ ειδικα εσεις που εχετε κανει προκληση για πιους λογους κανατε ; :roll::roll:

Διαφημίσεις

ΤΖΕΝΗ ΜΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.... ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΣΩ ( ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΤΟΣΟ), ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑ ΔΑΚΤΥΛΩΝ.... ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΛΕΕΙ.... ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΕΛΙΩΝΕΙΣ ΓΕΝΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΕΙ 1 ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ... ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ... ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΘΑ ΓΟΥΝ Τ ΖΟΥΖΟΥ ΝΙΑ...

Το 'μετά δαχτύλων' το έχω ακούσει μόνο για ένα περιστατικό, που ουσιαστικά ο γιατρός προκάλεσε τον τοκετό στο ιατρείο του με τον τρόπο αυτό και η κοπέλα γέννησε το ίδιο βράδυ φυσιολογικά στο μαιευτήριο. Κατά τα άλλα η πρόκληση γίνεται με πιο προηγμένες μεθόδους (ορό) και τα νερά σπάνε μόνα τους και ο τοκετός παίρνει το δρόμο του. Μήπως να συζητούσατε τις εναλλακτικές?

Εγώ πάλι είμαι η αντίθετη περίπτωση, πήγα για πρόκληση διότι είχα συσπάσεις αλλά δεν καταλάβαινα τίποτα, κατέληξα σε καισαρική μετά από 12 ώρες τοκετού μιας και δεν υπήρχε διαστολή πάνω από 3 εκ και ο μικρός έχασε παλμούς. Μην στεναχωριέσαι για τίποτα γερό να είναι το μωρό κι ας είναι όποιο είδους τοκετού, το αποτέλεσμα μετράει και πίστεψε με αξίζει.... :D:D:D

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Διαφημίσεις

Κι εγω ειμαι απο τις περιπτωσεις προκλησης που κατεληξαν σε καισαρικη.

Μετα απο 12 ωρες πονους, συσπασεις 3 λεπτες ανα λεπτο, με διαστολη 0

καταληξαμε στην καισαρικη καθ'οτι θα σπαγανε τα νερα κ η μικρη δεν ερχοταν κατω.

Ξερω ομως περιπτωση που μεσα σε 6 ωρες γεννησε.

Και τα τρια με προκληση τα εκανα

Στο πρωτο 40w και ειχα ακομα 4-5 μερες αλλα δεν ηθελα Πρωτοχρονιατικα να τρεχουμε(27/12 γεννησα)

Στο δευτερο ημουν 37w αλλα ειχε κανει κολιε τον ομφαλιο λωρο και ζοριζοταν,ευτυχως ηταν πολυ χαμηλα απο τον 7ο μηνα

Τωρα στο τριτο γεννησα 37w και 4d,ο μικορς ειχε δυο φορες τον ομφαλιο λωρο τυλιξει στο λαιμο του και φοβηθηκαμε

Ειχε κανονισει ο γιατρος να παμε 36w και 4d αλλα μου ειχε πει οτι ηταν πολυ ψηλα και φοβηιηκα,δυο μερες πριν τον πηρα τηλεφωνο και του ειπα οτι δεν παω,φοβηθηκα οτι θα κανω καισαρικη γιατι δεν θα κατεβαινε

Τελικα οταν πηγα ηταν και παλι ψηλα αλλα στους πονους συνεργαζοταν και κατεβηκε(και α τυλιξε αλλη μια φορα τον λωρο-3 στο συνολο)

4

Και εγω με πρόκληση πήγα γιατι ο γιατρός έπρεπε να λειψει και φοβηθήκαμε μήπως με επιαναν οι πόνοι όταν θα έλειπε... Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική..Η δική μου είχε και λίγη ταλαπωρία καθώς έκανα εισαγωγή 9.00 π.μ και γέννησα 23.10 μ.μ! Με φυσιολογικό τοκετό, όμως ξεκίνησα απο το μηδέν (χωρίς διαστολή, το μωρό ψηλά κλπ), όμως τα καταφέραμε... Μου βάλανε ορό και κολπικό υπόθετο..Τα νερά μου τα σπάσανε εκεί, λίγες είναι οι φορές που σπάνε μόνα τους.. Πρίν πάω να γεννήσω όλα τα είχα πού τραγικά στο μυαλό μου (σπάσιμο νερών με τεχνητη μέθοδο, δαχτυλική εξέταση, καθετήρας ούρων κλπ) στο τέλος τα ξεχνάς όλα αφού το πιο μεγάλο θαύμα το κρατάς στα χέρια σου-όπως εγώ τώρα!!!

Όλα καλά θα πάνε!Με το καλό και με έναν πόνο...

BagRp2.png Spetp2.png ...έρχεται και ο τρίτος της παρέας!!!

Διαφημίσεις

Εμενα αυτο που με μπερδευει ειναι οτι ουτε ψηλα ειανι το παιδι,ουτε με το λωρο ειναι μπλεγμενη,το NST βγηκε μια χαρα...τι να πω. Η πλακα ειναι οτι παρακολουθησα μαθηματα φυσιολογικου τοκετου στην Ευτοκια κ εκει λεγαμε για ολα αυτα ..Το μονο που με κανει να αισθανομαι λιγοτερο ενοχη ειναι μηπως ειναι κληρονομικος ο σκληρος τραχηλος,οπως της αδελφης μου και φαω αλλη μια βδομαδα(;) κ στο τελος παω παλι για προκληση..Την αλλη Παρασκευη μπαινω στην 40η..Αν δεν εχεις γεννησει μεχρι τοτε μπορουν να σε αφησουν να κλεισεις και την 41η ;;Δηλαδη συν 15 μερες θα ειχα περιθωριο να γεννησω.Ξεχασα να πω οτι λογω εξωσωματικης ξερω την ακριβη ημερομηνια συλληψης,δηλ την μερα που μου μετεφεραν το εμβρυα και ηταν 1.12.07

Καθετηρας ουρων????

Εμενα σε κανενα μου παιδι δεν μου εβαλαν :roll:

Ναι παναθεμα τες (μαίες) κι όσο τις έλεγα οτι δεν το ήθελα άλλο τόσο αυτές επέμεναν.. Στο τέλος - επειδή μου την έδωσαν- ζήτησα πάπια και αρνήθηκαν λέγοντας μου οτι επειδή είχα επισκληρίδιο ήταν ιδέα μου οτι μπορούσα να βγάλω ούρα απο μόνη μου.. Επέμεινα και εγώ και όταν μου έφεραν πάπια και έβγαλα ούρα με κοιτούσαν με ανοικτό το στόμα...

BagRp2.png Spetp2.png ...έρχεται και ο τρίτος της παρέας!!!

Jenny γιατι να βιαστείτε από τώρα?Υπάρχουν μανούλες που κλείνουν κ τιην 41η βδομ.Από την 42η κ μετά νομίζω είναι επιβεβλημένη η πρόκληση...

Αν ειναι ολα μια χαρα και εγω δεν βλεπω το λογο να γινει προκληση.

Καθετηρας ουρων????

Εμενα σε κανενα μου παιδι δεν μου εβαλαν :roll:

Και εμενα μου εβαλαν και ουτε που το καταλαβα. Μαλιστα ειδα και το σακουλακι μετα με τα ουρα και λεω καλα ποτε τα εκανα εγω αυτα!

Με προκληση γεννησα και εγω, το εχω ξαναπει οτι επειδη το παιδι δεν επαιρνε βαρος επρεπε να γεννησω. Τελικα γεννησα 37+2 εβδομαδες, μου εσπασε τα νερα η γιατρος και ολα αυτα τα ωραια.

Τελικα ολα ηταν ενταξει με το μωρο.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

Εχω γινει χαλια εδω κ 4 μερες αλλα δεν μπορω αλλο κοριτσια.Θα μπω να τελειωνω..Μεχρι τωρα ειχα στο γιατρο μου απολυτη εμπιστοσυνη,τωρα γιατι εγινε αυτη η γυριστη δεν ξερω..Το ειπα κ στους συγγενεις κ θα ρθουν ολοι ,αρα δεν μπορω να κανω πισω..Το μονο που θελω ειναι να ειναι καλα το μωρο μου.

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!!!ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΕΝΝΗΣΑ 38+3 ΟΛΑ ΠΗΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΕΝΝΗΣΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ!!!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ! ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΓΕΝΝΑ Κ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΜΩΡΟ Κ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Κ ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΣΟΥ!!!!!!!!

xzDLp2.png

fa5gp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...