Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ελληνική Μυθολογία από 5 ετών

Recommended Posts

Ψάχνω καλά βιβλία μυθολογίας για ηλικίες άνω των 5 ετών. Είδα ότι υπάρχουν πάρα πολλές εκδόσεις και θα εκτιμούσα αν μπορείτε να μου προτείνετε συγκεκριμένα, για ηλικία από 5 ετών. Να έχει καλή εικονογράφηση, καλή γλώσσα φυσικά και όχι πολύ βίαιες ιστορίες. Δεν έχει ξαναδιαβάσει ελληνική μυθολογία, οπότε υποθέτω οτι θα ξεκινήσουμε από τις βασικές ιστορίες (;;;;)

Διαφημίσεις

Ψάχνω καλά βιβλία μυθολογίας για ηλικίες άνω των 5 ετών. Είδα ότι υπάρχουν πάρα πολλές εκδόσεις και θα εκτιμούσα αν μπορείτε να μου προτείνετε συγκεκριμένα, για ηλικία από 5 ετών. Να έχει καλή εικονογράφηση, καλή γλώσσα φυσικά και όχι πολύ βίαιες ιστορίες. Δεν έχει ξαναδιαβάσει ελληνική μυθολογία, οπότε υποθέτω οτι θα ξεκινήσουμε από τις βασικές ιστορίες (;;;;)

εγώ τα Χριστούγεννα πήρα δώρο στο γιο μου (3.5 ετών) ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος με 4 ιστορίες από τη μυθολογία (Θησέα, Ηρακλή, Ιάσωνα, Δαίδαλο). ωραίες εικόνες και ωραία αφήγηση. στο ΜΑΧ το βρήκα. είχε κι άλλα ωραία βιβλία με Ηλιάδα και Οδύσσεια αλλά για μεγαλύτερα παιδάκια (σαν το δικό σου).

Δες στις Εκδόσεις Πατάκη τα βιβλία του Φιλ. Μανδηλαρά. Είναι σε στιχάκια, εύκολα για τα παιδιά, καθόλου βίαιο και με πολύ καλή εικονογράφηση. Είναι μία όμορφη σειρά, μία χαρά για ξεκίνημα.

ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια, και οι δυο λετε για την ίδια σειρα και αυτή ήταν και η πρώτη μου επιλογή.Έχει βγάλει τώρα στο ίδιο στυλ και με τοι Κολωκοτρώνη και και τον Κανάρη.Ελπίζω μόνο να μην είναι πολυ "μπεμπέ", δεν έχω χρόνο να πάω από κοντά να τα ξεφυλίσω και θα τα παραγγείλω μέσω νετ.Κύρα εσύ στον μεγάλο τα διαβάζεις ή στον μικρό σου;;;

Η αλήθεια είναι ότι ο μεγάλος μου έχει μία ψύχωση με την μυθολογία και τα διαβάζαμε πολύ νωρίς. Τώρα έχουμε περάσει σε πιο προχωρημένα, αλλά δεν θα τον άρχιζα με τα πιο προχωρημένα, σίγουρα, γιατί μπαίνουν σε λεπτομέρειες που καλό είναι να τις μάθει σε δεύτερο στάδιο. Γενικά η μυθολογία εμπεριέχει έντονη βία. Πχ. στα βιβλία του Μανδηλαρά, στο Θησέα συγκεκριμένα, το κομμάτι με τον Προκρούστη κλπ. το έχει διακριτικά ως εικόνα, δεν το αναφέρει όμως στο κείμενο.

Πάρε ένα να δοκιμάσεις.... Κάθε παιδί αντιδρά διαφορετικά...

Ο μικρός, τί να κάνει, ακούει κι αυτός:lol::lol::lol:

Το θετικό επίσης είναι ότι τα συγκρατούν εύκολα γιατί είναι σε στίχους...

Διαφημίσεις

του Μανδηλαρά τα βιβλία είναι εκδόσεις Παπαδόπουλος. Η ελληνική Μυθολογία ούτως ή άλλως είναι τρομακτική. Εγώ έχω τα περισσότερα βιβλία από τη σειρά καθώς και του Μέγα Αλέξανδρου και του Λεωνίδα. αυτό για τον Κολοκοτρώνη και τον Κανάρη δεν το ήξερα. Πάντως δεν είναι εύκολο να μεταφέρεις πολέμους, εκδίκηση, τέρατα κ.λ.π. σε παιδικό βιβλίο. Αλλά αυτή είναι η Μυθολογία μας

• 5 χρόνια μετά...

Γεια σας.

Επαναφέρω το θέμα, μιας και ψάχνω μια καλή συλλογή με ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας για παιδάκι νηπιαγωγείου.

Εκτός από τη σειρά του Μανδηλαρά, έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;

Σημειώστε ότι δεν έχει ξαναδιαβάσει μυθολογία.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...