Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γιατί δεν εμπιστεύεστε τους γιατρούς που επιλέγετε????

Recommended Posts

Είχααπόλυτη εμπιστοσύνη στον γυναικολόγο μου , που τον ήξερα από φοιτήτρια και με ξεγέννησε και στο πρώτο μου παιδί. Στο δεύτερο , ενώ είχαμε συμφωνήσει να γεννήσω σε συγκεκριμενη ιδιωτική κλινική επειδή είχα ασφαλιστήριο που κάλυπτε εξ΄ολοκλήρου τα έξοδα και την αμοιβή του (δεύτερη θέση παρακαλώ) , 9 μηνών και 1 εβδομάδας μου δήλωσε ότι ΑΔΥΝΑΤΟΥΣΕ...διότι θα έπαιρνε τα χρήματα από την ασφαλιστική μετά από δύο μήνες!!!!Αλλά ήταν ευγενής...με ένα τυπικό τηλεφώνημα μέσα στην νύχτα , με ενημέρωσε ότι μπορούσε να μου συστήσει συνάδελφό του στην συγκεκριμένη κλινική...αλλιώς εάν επιθυμούσα να γεννήσω μαζί του θα έπρεπε να πληρώσω μετρητά την κλινική και την αμοιβή του!!Ως επιστήμονας εξαιρετικός ....ως ανθρωπος όμως???Δεν πίστευα ποτέ ότι θα με "εκβίαζε" με αυτό τον τρόπο και σε κατάσταση προχωρημενης εγκυμοσύνης και ενώ είχε συμφωνήσει και ήμουν απολύτως σαφής μαζί του από την αρχή της εγκυμοσύνης.

Η κατάσταση που περιέγραψα ευτυχώς δεν είχε κάποια επίδραση στο μωρό μου ....εκτός από ένα βράδυ αγωνίας , μην γεννήσω χωρίς γιατρό...κλάμμα για μια σχέση εμπιστοσύνης που διακόπηκε άδοξα και πολλές απορίες για το πώς μεταλλάσσονται οι άνθρωποι σε κατάσταση οικονομικής κρίσης. Έκτοτε αντιμετωπίζω με μεγάλη επιφύλαξη τους γιατρούς, παρότι και ο άντρας μου ανήκει στον χώρο.

ΥΓ.Για την ιστορία του πράγματος...βρήκα άλλη γιατρό...η οποία με βοήθησε να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, χωρίς να νιώθω ότι τα πρώτα χέρια που θα το άγγιζαν θα το κοστολογούσαν με βάση την τιμή νοσηλείας του στο μιαευτήριο...και με αντιμετώπισε με φροντίδα και σεβασμό για όσα υπέστην από τον συνέδελφό της.

Διαφημίσεις

εγραφα μι ωρα κ το σβησα κατα λαθος....

δεν εμπιστευομαι κανεναν!πως να εμπιστευτω τους γιατρους οταν οι ιδιοι μεταξυ τους δεν συμφωνουν ποτε????στην τελικη αν δεν ξερουν κατυι γιατι δεν κοιτανε να ξεστραβωθουν να διαβασουν για τις εξελιξειες του κλαδου τους η να πανε σε κανα συνεδριο????

ο μεγαλος μου ειχε σοβαρο πτροβλημα οταν γεννηθηκε.ευτυχως το ειδε η παιδιατρος στο ελενα που ηρθε για το εξιτηριο.μας ειπε να το παρακολουθομε και αν δεν στρωσει η κατασταση να παω σε ειδικο σε 3 μηνες.οι υπολοιποι γιατροι ουτε που ειχαν παρατηρησει το προβλημα.ο παιδιατρος μου απο μονος του δεν ειδε το προβλημα,ουτε οι υπολοιποι 3 παιδιατροι που πηγα.εβρισκαν το παιδι φυσιολογικο.Μαλιστα ο ενας μου κατα τη γενικη εξεταση την ειπε που δεν κατεβαζα το πετσακι και του το κατεβασε και ετρεχε 2 μερες αιμα(μετα πηγα σε ουρολογο και τραβαγε τα μαλλια του για την αμαθεια τον παιδιατρων που λενε στου γονεις να πειραζου το πετσακι).Τελικα οταν πηγαμε στον ενδοκρινολογο 3 μηνων μου ειπε οτι ειχαμε αργησει,τεσπα το παιδι εκανε αγωγη και ειναι μια χαρα τωρα αλλα πρεπει να τον παρακολουθουμε για τα επομενα χρονια.|!μεχρι την ενηλικιωση.Αν πηγαιναμε νωριτερα δεν θα αλλαζε η αγωγη αλλα θα βλεπαμε τι εφταιγε!Πηγαμε σε 3 γγιατρους και ολοι μας ειπαν τα ιδια!!!περιεργο!

Τον παιδιατρο μου σε γενικες γραμμες τον εμπιστευομαι γιατι ψαχνετε,γιατι διαβαζει γιατι πηγαινει σε οτι συνεδριο παιζει σε ευρωπη και οπου αλλου.δεν εβγαλε ενα πτυχιο και οτι εμεθε εμαθε οπως οι περισσοτεροι.ακαομη και στα 2 μου παιδια μου λεει διαφορετικα πραγματα γιατι οι εξελιξεις στην ιατρικη τρεχουν.Εμενα αυτα ειναι τα κριτηρια μου και αν κατι δεν μου κολλαει θα παρω κ 2η κ 3η γνωμη.

Εγω προσωπικα κανενα παραπονο δεν εχω απο την παιδιατρο μας. Ειναι καταπληκτικος ανθρωπος που διαβαζει/ενημερωνετε/δεν ντρεπεται να ρωτησει και αλλους γιατρους οταν θα χρειαστει/σηκωνει τηλ οτι ωρα να'ναι και ειναι ευγενικη/ενδιαφερεται για εμενα ως Ελλη προσωπικα και για το παιδι/δεν δινει ευκολα φαρμακα/και δεν μου ζηταει να την πληρωνω. Μου λεει ελα να την δω και δεν θελω λεφτα......τι αλλο να ζητησεις? Ειναι συμβατικη και δεν την αλλαζω με τπτ.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Και η Ελλη με κάλυψε απόλυτα!!Κάπως έτσι είναι και ο δικός μου γιατρός!!Οκ, έχει και τα ελαττώμματά του, αλλά τι να κάνουμε...Εφόσον δεν έχει δημιουργηθεί κανενα ιατρικό παρατράγουδο εώς τώρα, και μπορούμε να συνεργαστούμε ομαλά, τον κρατάω...Αν προκύψει θέμα, θα τον αλλάξω με την μια..Και τελικά αυτό πρέπει να κάνουν όλες οι μανούλες

Εκτος οτι πολλες δεν τους εμπιστεονται και καποιους δικαιολογημενα με αυτα που διαβασα....και εχω ζησει και εγω:evil::evil:!!!

Εγω εχω και μια αλλη απορια.....

Γιατι δεν μιλανε-συζητανε μαζι τους???βλεπεις πολλα θεματα ανοιγονται εδω στο φορυμ με θεμα να μου ετυχε αυτο μου ετυχε εκεινο αυτο το φαρμακο κανει να τ παρω??δηλαδη γιατι δεν ρωτανε τον γιατρο τους???απορωωωωω:eek::-o:rolleyes: Εμεις ξερουμε καλυτερα να συμβουλεψουμε??σαφως οχι και συνηθως κανεις δεν παιρνει τετοια ευθυνη ρωτα τον γιατρο σου λενε......δηλαδη και ν πουμε εμεις οκ σε ενα θεμα θα εμπιστευτει εμας και οχι τον γιατρο της???αυτο δεν τ καταλαβαινω πραγματικα...:oops::?

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Γιατι δεν μιλανε-συζητανε μαζι τους???βλεπεις πολλα θεματα ανοιγονται εδω στο φορυμ με θεμα να μου ετυχε αυτο μου ετυχε εκεινο αυτο το φαρμακο κανει να τ παρω??δηλαδη γιατι δεν ρωτανε τον γιατρο τους???απορωωωωω:eek::-o:rolleyes:

Κι εμένα το ερώτημά μου από τέτοια post προέκυψε...Κοπέλες που κατηγορούν κατ εξακολούθηση τους γιατρούς τους ή ακόμα χειρότερα τους γιατρούς γενικώς...Είναι άσχημο αυτό γιατί παίρνει η μπάλα και εξαιρετικούς γιατρούς που με τις σπουδές, τον κόπο, τις γνώσεις και την αυταπάρνησή τους πολλές φορές έχουν σώσει ζωές..

Εκτος οτι πολλες δεν τους εμπιστεονται και καποιους δικαιολογημενα με αυτα που διαβασα....και εχω ζησει και εγω:evil::evil:!!!

Εγω εχω και μια αλλη απορια.....

Γιατι δεν μιλανε-συζητανε μαζι τους???βλεπεις πολλα θεματα ανοιγονται εδω στο φορυμ με θεμα να μου ετυχε αυτο μου ετυχε εκεινο αυτο το φαρμακο κανει να τ παρω??δηλαδη γιατι δεν ρωτανε τον γιατρο τους???απορωωωωω:eek::-o:rolleyes: Εμεις ξερουμε καλυτερα να συμβουλεψουμε??σαφως οχι και συνηθως κανεις δεν παιρνει τετοια ευθυνη ρωτα τον γιατρο σου λενε......δηλαδη και ν πουμε εμεις οκ σε ενα θεμα θα εμπιστευτει εμας και οχι τον γιατρο της???αυτο δεν τ καταλαβαινω πραγματικα...:oops::?

Καλημέρα...Υπάρχουν γιατροί που για να τους βρείς πρέπει να κάνεις δέηση στους 12 Θεούς του Ολύμπου.Είχα κάποιον τέτοιον παλιότερα και τον άλλαξα επειδή ποτέ δεν μπορούσε να μιλήσει στο τηλ.Και όταν μου έλεγε η γραμματέας να πάρω το βράδι πάντα είχε φύγει.

Και θεωρώ πως όλοι έχουν επιφυλάξεις για τον συγκεκριμένο κλάδο καθώς δεν είναι και λίγα τα παραδείγματα που για χάρη του συμφέροντος δίνουν ότι να'ναι φάρμακα και αντιβιώσεις για ψύλλου πήδημα.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Κι εμένα το ερώτημά μου από τέτοια post προέκυψε...Κοπέλες που κατηγορούν κατ εξακολούθηση τους γιατρούς τους ή ακόμα χειρότερα τους γιατρούς γενικώς...Είναι άσχημο αυτό γιατί παίρνει η μπάλα και εξαιρετικούς γιατρούς που με τις σπουδές, τον κόπο, τις γνώσεις και την αυταπάρνησή τους πολλές φορές έχουν σώσει ζωές..

Οι εξαιρετικοί γιατροί κάνουν την δουλειά που έπρεπε όλοι οι γιατροί να κάνουν.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Καλημέρα...Υπάρχουν γιατροί που για να τους βρείς πρέπει να κάνεις δέηση στους 12 Θεούς του Ολύμπου.Είχα κάποιον τέτοιον παλιότερα και τον άλλαξα επειδή ποτέ δεν μπορούσε να μιλήσει στο τηλ.Και όταν μου έλεγε η γραμματέας να πάρω το βράδι πάντα είχε φύγει.

Και θεωρώ πως όλοι έχουν επιφυλάξεις για τον συγκεκριμένο κλάδο καθώς δεν είναι και λίγα τα παραδείγματα που για χάρη του συμφέροντος δίνουν ότι να'ναι φάρμακα και αντιβιώσεις για ψύλλου πήδημα.

Καλα εκανες και τον αλλαξες φυσικα.....εχω τυχει μεχρι τωρα 2 φορες να ειμαι στο ιατρειο τ γιατρου μου και να τον παιρνουν απο την κλινικη που συνεργαζεται πως γενναει μια κοπελα και ψαχνουν τον γιατρο της ωρες και ειναι αφαντος....

και την 2η φορα ηταν στο καζινο και δεν μπορουσε να ερθει:shock::shock::shock::shock:Και πηγε ο γιατρος μου και της ξεγεννησε εγω αν ημουν μια απο αυτες τις κοπελες προσωπικα θα τον ξεχεζα μετα τον δηθεν γιατρο π μ ειχε αναλαβει.....

Ο γιατρος πρεπει να ναι εκει οποτε τον χρειαζεσαι ειδικα στην γεννα.....εχουμε καταντησει να ζηταμε τα αυτονοητα.....:rolleyes::rolleyes:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Πάντως είμαστε κι εμεις καμια φορά περισσότερο καχύποπτες...Για πχ, μου εξήγησε ο γιατρός μου ύστερα από απόρία μου οτι, αλλο χειρισμό (φάρμακα, αντιγρυπικά, εμβόλια)θα έχει ένα παιδάκι που μένει σπίτι με την γιαγιά, άλλη ένα που πάει σταθμό και δεν υπάρχει δυνατότητα για τους γονείς να μείνουν σπίτι, ή να το αφήσουν κάπου όταν αρρωσταίνει κι άλλη όταν πχ υπάρχει και νεογέννητο αδερφάκι στο σπίτι...Πολλά φάρμακα καμια φορά τα δίνουν προληπτικά οι γιατροί για να προλάβουν αξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις...Ξέρουν τα δεδομένα της οικογένειας που παρακολουθούν και έχουν σφαιρικότερη εικόνα των αναγκών της..

Διαφημίσεις

Κατά την γνώμη μου σαφέστατα δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι απόλυτα έναν γιατρό στον οποίο απευθύνεσαι για πρώτη φορά (ειδικά ανευ συστάσεων). Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί γιατροί που δεν αντιμετωπίζουν αυτό που κάνουν ως λειτούργημα αλλά ως επάγγελμα, με ότι αυτό σημαίνει σε σχέση με την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών. Να τονίσω δε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετοί γιατροί οι οποίο "σπούδασαν" σε βαλκανικές χώρες (χωρίς να σημαίνει ότι όσοι αποφοίτησαν από αυτές ακολούθησαν την παρακάτω μέθοδο και ότι δεν είναι καλοί επιστήμονες) περνούσαν τα μαθήματα με 100 δολάρια το ένα! Kαι μην μου πείτε ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ είναι αδιάβλητο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι φυσικά και υπάρχουν καλοί και κακοί γιατροί και κατά την γνώμη μου δεν είναι παράλογο να ζητάμε μια δεύτερη γνώμη όταν υπάρχουν οποιεσδήποτε αμφιβολίες. Επίσης η σχέση γιατρού ασθενή δεν είναι σχέση επαγγελματία-πελάτη. Πολύ συχνά επισέρχεται θέμα "χημείας" μεταξύ των δύο. Αν κάποιος γιατρός για παράδειγμα σου ρίχνει την ψυχολογία (και δεν εννοώ με το να σου πει κακά μαντάτα) για μένα υπάρχει θέμα. Δεν γνωρίζω την ελληνική φράση αλλά ο γιατρός κρίνεται και για το "bedside manners" του (τον τρόπου δηλαδή που αντιμετωπίζει τον ασθενή).

Κατά την γνώμη μου σαφέστατα δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι απόλυτα έναν γιατρό στον οποίο απευθύνεσαι για πρώτη φορά (ειδικά ανευ συστάσεων). Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί γιατροί που δεν αντιμετωπίζουν αυτό που κάνουν ως λειτούργημα αλλά ως επάγγελμα, με ότι αυτό σημαίνει σε σχέση με την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών. Να τονίσω δε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αρκετοί γιατροί οι οποίο "σπούδασαν" σε βαλκανικές χώρες (χωρίς να σημαίνει ότι όσοι αποφοίτησαν από αυτές ακολούθησαν την παρακάτω μέθοδο και ότι δεν είναι καλοί επιστήμονες) περνούσαν τα μαθήματα με 100 δολάρια το ένα! Kαι μην μου πείτε ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ είναι αδιάβλητο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι φυσικά και υπάρχουν καλοί και κακοί γιατροί και κατά την γνώμη μου δεν είναι παράλογο να ζητάμε μια δεύτερη γνώμη όταν υπάρχουν οποιεσδήποτε αμφιβολίες. Επίσης η σχέση γιατρού ασθενή δεν είναι σχέση επαγγελματία-πελάτη. Πολύ συχνά επισέρχεται θέμα "χημείας" μεταξύ των δύο. Αν κάποιος γιατρός για παράδειγμα σου ρίχνει την ψυχολογία (και δεν εννοώ με το να σου πει κακά μαντάτα) για μένα υπάρχει θέμα. Δεν γνωρίζω την ελληνική φράση αλλά ο γιατρός κρίνεται και για το "bedside manners" του (τον τρόπου δηλαδή που αντιμετωπίζει τον ασθενή).

Πολλή στοχευμένη προσέγγιση, συμφωνώ απόλυτα:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...