Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H εμπορευματοποίηση της χαράς

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ???  

775

1. 1. ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ???

• ΝΑΙ
      476
    • ΟΧΙ
      47

Recommended Posts

Λοιπον καταρχας ψυχραιμια...θα σας πω για μενα που διανυω τον εβδομο μηνα εγκυμοσυνης στο πρωτο μου παιδακι...Με λενε Μαριανθη ειμαι 26 ετων και με τον αντρα μου εχουμε 2 καλες δουλειες και καποια χρηματα στην ακρη, οχι πολλα μην φανταστειτε ισα για να μην χρειαστουμε δανειο απο την τραπεζα αν μας συμβει κατι. Οταν εμεινα εγκυος δεν ειχα καποιον σταθερο γυναικολογο και η τοτε κουμπαρα μου μου μιλησε για τον δικο της.Ευχαριστως δεχτηκα να παω να τον δω..ο κυριος ξεγεννουσε στο Ιασω και πριν μεινω εγκυος ειχα πει οτι και εγω θα επιλεξω καποιο ιδιωτικο μαιευτηριο για να γεννησω σαν ανθρωπος...δεν ειχα ομως φροντισει να ψαξω τπτ...απλα πηγαινα σαν το προβατο..παω στον γιατρο για εξεταση 6 εβδομαδων...δεν ειδαμε καρδουλα μιας και ηταν νωρις..μπαινουμε στο γραφειο του και μου λεει -Καπνιζεις? -Ναι, εκανα μισο πακετο την ημερα αλλα απο την στιγμη που ειδα το θετικο τεστ το εκοψα μαχαιρι και δεν εχω σκοπο να ξανακαπνισω -Πολυ ωραια μου λεει μπραβο. Και τι κανει??????????Αναβει τσιγαρο μπροστα μου μεχρι να μου γραψει τις πρωτες εξετασεις. Δεν λεω τπτ αλλα απο μεσα μου τον εχω ηδη απορριψει...Η μητερα μου γεννησε την αδερφη μου στο Ελενα πριν 18 χρονια και ειχε μονο καλα λογια να πει αφου κρατησε μεχρι και σημερα τον ιδιο γιατρο...εγω τον ηξερα αλλα δεν μου εκανε ουτε κρυο ουτε ζεστη γιατι δεν ηταν πολυλογας...οπως ηθελα εγω να συζητω και το παραμικρο που μου συνεβαινε λες και με τον γιατρο ειμασταν συναδελφοι...τεσπα παω τον βλεπω, τα λεμε και ανεβαινω και βλεπω και τα δωματια...και παθαινω πλακα.Εκει που στο Ιασω θα γεννουσε σε εξακλινο και θα πληρωνα 6000 γιατρο και νοσοκομειο στο Ελενα μονη μου σε λουξ δωματιο (πραγματικο λουξ οχι μλκιες) θα εδινα 750 ευρω για 4 ημερες με ολον τον υγειονομικο εξοπλισμο και τις εξετασεις του μωρου...ο γιατρος θελει 850 και αν χρειαστω επισκληριδιο αλλα 150 δλδ 1800 χοντρικα και μονη μου!!!!Με τον καιρο καταλαβα οτι το γεγονος οτι ο γιατρος μου δεν ανοιγει αοριστες φιλολογικες συζητησεις ανευ σκοπου και αιτιας με βοηθησε γιατι ξεαγχωθηκα και μονο οταν θεωρουσα οτι κατι ειναι σημαντικο τον επαιρνα τηλ..ο ανθρωπος ηταν παντα διαθεσιμος εκτος απο μια φορα που ηταν στο χειρουργιο...παει αυτο. Ειχα πει επισης οτι θα κρατησω βλαστοκυτταρα...αλλη μουφα απο εκει...ευτυχως που το εψαξα και ειδα την απατη σε ολο της το μεγαλειο...απο Σεπτεμβρη θα παω να συζητησω με την δημοσια τραπεζα για την δωρεα των βλαστοκυτταρων και ισως την ιδιωτικη φυλαξη κομματι απο το λωρο του μικρου.Η μανα της πρωην κουμπαρας μου γυρισε και ειπε οταν τηε ειπαμε οτι θα γεννησω στο Ελενα τελικα οτι το Ιασω δεν ηταν για την δικια μας τσεπη...προσπερνω την μλκια που ακουσα και αναρωτιεμαι...Αφου εχω εμπιστοσυνη στον γιατρο μου γιατι να δωσω μια περιουσια για να ειμαι με αλλες 5 ενω μπορω να ειμαι μονη μου και να νιωθω και ασφαλης γιατι το Ελενα ειναι η μεγαλυτερη μαιευτικη και γυναικολογικη κλινικη στην Ελλαδα??? Κλεινοντας θελω να ζητησω συγνωμη για το μεγαλο ποστ και να ευχηθω σε ολες τις μανουλες ολα να μας πανε καλα ανεξαρτητως ιδιωτικου ή δημοσιου νοσοκομειου γιατι στην τελικη αυτο εχει σημασια.

Ποιός ήταν ο γιατρός σου στο Έλενα γιατι ακούγεται πολύ καλός και με ενδιαφέρει

o6oy.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 324
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• thantoni

thantoni 63 δημοσιεύσεις

• joela

joela 32 δημοσιεύσεις

• marag

marag 22 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 17 δημοσιεύσεις

Λεγεται κ.Καπελακης...αν θελεις το κινητο του στειλε μου πμ να στο δωσω να κλεισεις ραντεβου.[/Q

μαριάνθη στειλ'το μου κι εμένα....προβλέπω στο επόμενο να αλλάζω γιατρό!!!!!

Λεγεται κ.Καπελακης...αν θελεις το κινητο του στειλε μου πμ να στο δωσω να κλεισεις ραντεβου.

Σου έστειλα πμ. Σε ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι με το καλό να γεννήσεις και να μην ταλαιπωρηθείς καθόλου!

o6oy.png

Διαφημίσεις

Νατασσα σε ευχαριστω πολυ να σαι καλα και εσυ ο,τι επιθυμεις..σου απαντησα με πμ. Joela μου διαλεγεις σε αυτα που ειναι διαθεσιμα την μερα που γεννας..ενδεικτικα σου αναφερω οτι το μονοκλινο λουξ εχει 700 το απλο μονοκλινο 550 και το δικλινο 450 για 4 ημερες με ολον τον υγιειονομικο εξοπλισμο και τις εξετασεις του μωρου...τα δωματια ειμαι πεντακαθαρα, μεγαλα και με ολες τις ανεσεις.

bf2Bp2.png

rTodp3.png

ενώ στο αρεταιειο σου λεει οτι υπάρχει εκεινη τη στιγμη...ουτε σε ρωτανε....κι εγω ηθελα στο ελενα αλλα δεν εβρισκα γιατρο....βλεπεις μετα ανακαλυψα το παρεντς....

παντως τωρα ειμαι τελικη ευθεια κ δεν θα αλλαξω....θα δω πως θα ειναι και τα πραγματα γενικως...και βλεπουμε....θα μου στείλεις κι εμενα το τηλ???? just in case!!!!!!!!

Καλησπέρα,

1ον θέλω και εγώ το τηλ. του γιατρού σου MARIANTHI611 ψάχνω γιατρό και ήθελα πάρα πολύ να βρω στο Έλενα.

2ον θα συμφωνήσω πως οι περισσότεροι γυναικολόγοι είναι λαμόγια και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γεμίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, θέλω να πιστεύω όμως πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.... Αλλά όλοι εμείς φταίμε που πάμε και τα σκάμε για να μην γεννήσουμε σε δημόσιο και μας πούνε παρακατιανούς, και αυτό το έχω ακούσει, μου είπε κάποια '' τι με πέρασες καμία υποανάπτυκτη η καμιά άπορη για να γεννήσω σε δημόσιο''. ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ εγώ προσωπικά αρνούμαι να μπω στο τριπάκι τους και όταν με το καλό μείνω έγκυος θα κάνω τα πάντα για να έχω έναν απόλυτα φυσικό τοκετό, χωρίς φάρμακα, χωρίς νυστέρια, χωρίς ραντεβού.Θα το χαλάσω το πρόγραμμα του γιατρού δεν θα κάνω κανενός π@@@τη το χατίρι για να τα οικονομάει.

Έχω δει τόσα πολλά γύρω μου που έχω φρικάρει :evil::evil:

Anyway, αυτή η κουβέντα είναι τόόόόόσο μεγάλη.....

****please MARIANTHI611 μη με ξεχάσεις....

Καλησπέρα,

1ον θέλω και εγώ το τηλ. του γιατρού σου MARIANTHI611 ψάχνω γιατρό και ήθελα πάρα πολύ να βρω στο Έλενα.

2ον θα συμφωνήσω πως οι περισσότεροι γυναικολόγοι είναι λαμόγια και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γεμίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, θέλω να πιστεύω όμως πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.... Αλλά όλοι εμείς φταίμε που πάμε και τα σκάμε για να μην γεννήσουμε σε δημόσιο και μας πούνε παρακατιανούς, και αυτό το έχω ακούσει, μου είπε κάποια '' τι με πέρασες καμία υποανάπτυκτη η καμιά άπορη για να γεννήσω σε δημόσιο''. ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ εγώ προσωπικά αρνούμαι να μπω στο τριπάκι τους και όταν με το καλό μείνω έγκυος θα κάνω τα πάντα για να έχω έναν απόλυτα φυσικό τοκετό, χωρίς φάρμακα, χωρίς νυστέρια, χωρίς ραντεβού.Θα το χαλάσω το πρόγραμμα του γιατρού δεν θα κάνω κανενός π@@@τη το χατίρι για να τα οικονομάει.

Έχω δει τόσα πολλά γύρω μου που έχω φρικάρει :evil::evil:

Anyway, αυτή η κουβέντα είναι τόόόόόσο μεγάλη.....

****please MARIANTHI611 μη με ξεχάσεις....

φαντασου καλη μου rita αυτη την κουβεντα μου την ειπε η ιδια μου η μανα.εφριξε οταν τησ ειπα οτι θα παω να γεννησω σε δημοσιο.επισης κατηγορησε τον αντρα μου οτι τσιγκουνευεται να με παει σε ιδιωτικο,ο οποιος ο ερημος με κοιταγε με ανοιχτο στομα οταν του ειπα οτι θελω οποσδηποτε δημοσιο μαιευτηριο γιατι δε θελω με τιποτα την κοροιδια των ιδιωτικων.....ηταν προετοιμασμενος για εξοδα της ταξης των 6000 και πανω!!!!

Διαφημίσεις

thantoni αυτό τον γιατρό στον οποίο εμπιστεύεσαι τη γυναίκα σου, αυτό τον βρωμιάρη, τον ξεφτιλισμένο, τον ξεπουλημένο, που ανοιχτά υποτιμά όλους τους άλλους ανθρώπους, όποιας ράτσας κι άν είναι, που κάνουν χρήση των δημόσιων νοσοκομείων, αυτόν τον επιστήμονα του κώλου που παίρνει μισθό απ'το δημόσιο νοσοκομείο και ταυτόχρονα το υπονομεύει, αυτόν που τρομοκρατεί για τις συνθήκες του δημόσιου νοσοκομείου και ξεγεννάει τις "καλές" πελάτισσές του στο ιδιωτικό, ΑΥΤΟΝ να βγάλεις στα κανάλια και στις εφημερίδες.

Κατά τ'άλλα, οι κραυγές για εμπορευματοποίηση είναι άνευ αντικειμένου όταν, έχοντας πλήρη συνείδηση εσύ τουλάχιστον, συναινείς ελεύθερα σ'αυτήν.

Αν ήσουν ένας άνθρωπος με χαμηλό επίπεδο και χωρίς ενημέρωση, που δεν ήξερε τί του γίνεται, θα στεκόμουν στο θέμα σου με περισσότερη κατανόηση.

Εσύ που λες πως γνωρίζεις και τις συνθήκες στο εξωτερικό πέφτεις στη λούμπα των κερδοσκόπων; τσκ τσκ τσκ ....

Εχω βαρεθεί ν'ακούω πόσο χρεωθήκανε μέχρι το λαιμό για να γεννήσουν στα ιδιωτικά για να μην πει η γειτονιά πως "γεννήσανε με τις γύφτισσες" στο δημόσιο.

Ελεος ρε παιδιά, είμαστε όλοι συνένοχοι σ'αυτήν την κατάσταση.

Οποιος θέλει να πληρώνει κερατιάτικα ας μην κλαίγεται τουλάχιστον.

ΠΟΣΟ......ΜΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!

τελικα με οσα ποστ διαβαζω διαπιστωνω οτι οι γιατροι στην αθηνα παιρνουν πολλα.εμας εδω μονο οι μεγαλογιατροι σαν τον κο ΠΑΝΤΟ βγαζουν τετοια χρηματα στις γεννες οι αλλοι γιατροι κυμαινονται απο 1000ευρω (φ/τ) εως 1400 ευρω (κ/τ).γιατι δεν ανεβαινετε προς τα εδω που εχουμε μονο μεχρι 4κλινα στις ιδιωτικες (μεταξυ σοβαρου και αστειου) που θα σας στοιχισει και πιο φθηνα???εμενα η γιατρος μου κατεβαινει και αθηνα αλλα εκει δεν ξερω ποσο παιρνει για τους τοκετους!!!!!:-P:?:

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

....αλλά μήπως και ο δικός μας δεν μας έκανε πρόκληση για να μη χαλάσει το Τριήμερο ΠΣΚ στη Χαλκιδική;;;Κανονικά η γυναίκα μου γεννούσε Σάββατο μια χαρά και την έβαλε στο Γένεσις Τετάρτη μαζί φυσικά με όλες όσες είχε να ξεγεννήσει εκείνη την εβδομάδα...

σε διαβαζω πολυ πικραμενο με τους γιατρους και τις κλινικες.ερωτηση δικη μου εσεις γιατι δεχτηκατε να πατε στο γενεσις ας του ελεγες οτι θα γεννησει οποτε σπασουν τα νερα της και θελει ,τι καλα θα ερχοταν απο την χαλκιδικη για να παρει τον μπακαρα???!!!!:wink:

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

ΠΟΣΟ......ΜΑ ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ!

Προφανώς ξέρεις ότι οι γύναικες αποφασίζουν για τα γεννητούρια και όχι οι αντρες....Εσενα αν ο γιατρος που σε παρακολούθησε 9 μήνες, την τελευταία εβδομάδα αποδεικνυόταν ότι, αν και είναι άριστος επιστήμονας, είναι καθήκι ως ανθρωπος, θα τον άλλαζες;;;Μην κατηγορείς χωρίς να ξέρεις και επιπλέον, αν διάβασες, στο τέλος τον εβαλα με το ζόρι να μοπυ κόψει απόδειξη και τον ξευτελισα...Αλλά χάρη σ' αυτόν τον γιατρό ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ και είδες τι αλήθειες ακούστηκαν, που ακόμα και στο parents σπανιζαν!

an1cCyQ0g411210MDAwMDYxMmR8MDAwMDExMWRhfE15IGRhdWdodGVyIGlz.gif

σε διαβαζω πολυ πικραμενο με τους γιατρους και τις κλινικες.ερωτηση δικη μου εσεις γιατι δεχτηκατε να πατε στο γενεσις ας του ελεγες οτι θα γεννησει οποτε σπασουν τα νερα της και θελει ,τι καλα θα ερχοταν απο την χαλκιδικη για να παρει τον μπακαρα???!!!!:wink:

Απαντησα και πριν...Δεν γεννούσα εγω, αλλά η γυναίκα μου και η οποία ήταν σε άθλια κατάσταση...Και έρωτω..θα ήθελες παραμονες της γέννας σου να βλέπεις τον άντρα σου να τα βάζει και να μαλώνει με τον μαιευτήρα σου?Αν είχα έστω και ένα μήνα στη διάθεσή μας θα αλλάζαμε γιατρό...αλλά 2 μέρες είχαμε πριν τη γεννα!Καταλαβαίνεις λοιπόν;

Διαφημίσεις

Δεν είστε πρόβατα για να σας κάνουν επισκληρηδίους, πρόκληση τοκετού κλπ για ψύλλου πήδημα....

Κάνουν σε αυτά τα συμπαθέστατα τετράποδα επισκληριδίους, πρόκληση τοκετού κ.α.??? Στα μεγαλύτερα θηλαστικά ήξερα για τις "εξωσωματικές" αλλά για τα πρόβατα δεν είχα ιδέα!

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γενικεύουμε και να είμαστε τόσο απόλυτοι!

Να μιλήσω για την προσωπική μου εμπειρία πριν 1 χρόνο περίπου όταν έγκυος 37 εβδομάδων καταλαβαίνω ότι ο γιατρός με πηγαίνει σούμπιντη για καισαρική (το μωρό είναι ψηλά, δεν έχω προυποθέσεις, διαστολή, συσπάσεις κ.α.), για την ιστορία θα γεννούσα στο ΙΑΣΩ γιατί απλά με αυτό συνεργαζόταν ο συγκεκριμένος γιατρός! Απλά άλλαξα γιατρό! Σίγουρα αγχώθηκα και πανικοβλήθηκα που θα γινόταν αυτό τελευταία στιγμή αλλά αποφάσισα ότι αφού ήμουν διατεθιμένη να δώσω τα ωραία μου λεφτάκια θα απαιτούσα και κάποια πράγματα! Ο νέος γιατρός τον οποίο επισκέφτηκα μετά από σύσταση της μαίας μου με την οποία έκανα μαθήματα ανώδυνου τοκετού ιδιωτικά και γιόγκα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου χωρίς να ξέρω με ποιό νοσοκομείο συνεργάζεται, μου είπε ότι θα μπορούσα να επιλέξω ένα από τα τρία μεγάλα ίδιωτικά των Αθηνών. Πήγα στο ΛΗΤΩ,

πλήρωσα 2000 περίπου το γιατρό και τη μαία και άλλα 2000 στο τρίκλινο του Λητώ. (2000 κάλυπτε η ασφάλειά μου).

Δεν το μετάνιωσα και πάλι το ίδιο θα κάνω για τους εξής λόγους:

1) Ήθελα να έχω τη δική μου μαία παρούσα σε όλη τη διάρκεια του τοκετού (αυτό δε γίνεται στα δημόσια μαιευτήρια, εάν η μαία δεν ανήκει στο προσωπικού του νοσοκομείου)

2)Θέλαμε με το σύζυγό μου να είμαστε συνεχώς μαζί σε αυτή τη μοναδική εμπειρία (γιατί όσα παιδιά και να κάνεις το κάθε ένα είναι μοναδικό) και σίγουρα δεν ανταλλάζαμε αυτή την εμπειρία ούτε με 10 μέρες στις Μαλβίδες σε 5*. Σίγουρα το παιδί μου δε θα θυμάται πού γεννήθηκε, αλλά εμείς δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε εκείνες τις στιγμές και θα φροντίσω μεγαλώνοντας να του τις περιγράψω ώστε να νιώσει όσο γίνεται αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που μοιραστήκαμε με τον πατέρα του

3) Ήθελα να έχω τη δυνατότητα της επισκληριδίου, η οποία φυσικά και δεν απαγορεύεται σε καμία χώρα του εξωτερικού. Προτιμώ μία γέννα με αναλγησία έως κάποιο βαθμό αν χρειαστεί ή αν νιώσω ότι τη χρειάζομαι, παρά μία επώδυνη διαδικασία που μπορεί να με αποτρέψει ακόμα και από μελλοντική εγκυμοσύνη (συμβαίνουν κι αυτά δεν έχουν όλες οι γυναίκες την ίδια δύναμη ή την ίδια εύκολη γέννα)

4) Ήθελα αυστηρό επισκεπτήριο για την υγεία του παιδιού μου αλλά και τη δική μου ψυχική ισορροπία αφού όταν ακόμα εγώ η ίδια δεν ήξερα πώς να θηλάσω το παιδί μου δεν είχα ανάγκη από ένα σωρό αδιάκριτα βλέμματα.

5) Ήθελα οποιαδήποτε ώρα της μέρας ή της νύχτας να έχω την αμέριστη βοήθεια του προσωπικού του νοσοκομείου όσον αφορά το θηλασμό του παιδιού μου αλλά και τη δική μου υγιεινή και καθαριότητα

6) Ήθελα καλή περιποίηση της ημέρες που ακολουθούν τον τοκετό γιατί σίγουρα η γυναίκα δεν είναι άρρωστη αλλά είναι σωματικά και ψυχικά καταβεβλημένη και δεν ξέρω πόσες από εμάς έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν σπίτι τους απο την 1η ημέρα μετά τη γέννα και να αναλάβουν μόνες τους τη φροντίδα του νεογέννητου, τη δική τους, του σπιτιού τους και τη διατροφή της οικογένειας.

Συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη!

4000 Eυρώ είναι πολλά για κάτι τόσο φυσικό, τόσο ανθρώπινο, τόσο όμορφο!Δυνατότητα επισκληρηδίου υπάρχει ασφαλώς παντού, όμως στην Ελλάδα είμαστε σύμφωνα με επίσημα στατιστικά πρώτοι σε προκλήσεις και επισκληρηδίους στη ΕΕ. Δεν διαφωνώ σε τίποτα επί της ουσίας, πόσο μάλλον όταν είχες τα κότσια και άλλαξες γιατρο λίγο πριν γεννήσεις. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να έχεις δικη σου μαια. Τα μονα λεφτα που δεν λυπηθηκα ηταν της μαιας. Αντί ομως να δίνεις 2000 χιλιάρικα για 4 μέρες στο "ξενοδοχείο" σκέψου για πόσες μέρες με ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΗ ΒΟΗΘΟ ΝΑ ΣΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ, ΝΑ ΣΟΥ ΒΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΛΠ!!!ΟΧΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΛΑ 24!ΑΥΤΠ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΤΙΣ ΠΡΗΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ!

Aγαπητε φιλε επειδη νομιζω πως παρεξηγησες την ουσια της απαντησης μου(κι εχεις καποιο δικιο εφοσον εγω διαβασα πολλες φορες και λεπτομερως τα δικα σου post ενω εσυ επρεπε να βγαλεις τα συμπερασματα σου απο μια και μονο φραση)θα επισημανω μερικα μονο σημεια που νομιζω οτι γραφεις συναισθηματικα φορτισμενος.Θα ηθελα βεβαια να πω για να κατανοησεις την σκεψη μου οτι ειμαι Ιταλοελληνιδα ,ιατρος χειρουργος στο επαγγελμα,μητερα μιας 7 μηνων κορης που γεννησα σε ελληνικο δημοσιο νοσοκομειο των Αθηνων 45 μερες νωριτερα απο την ΠΗΤ.

α)Είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ σε καισαρικές!(Θα διαφωνησω.Πρωτη και με διαφορα ειναι η πατριδα μου Ιταλια η Ελλαδα βρισκεται επισημα στην 5 θεση για το ετος 2008)

β)Είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ σε ενέσεις επισκληρίδιου αναισθησίας (και σε "προκλήσεις" τοκετού). Στις περισσότερες χώρες (π.χ. Αγγλία) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ η επισκληρίδιος αναισθησία (εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις καισαρικής τομής όπου λογικά προηγείται η αναισθησία καθώς πρόκειται για εγχείριση). Ο λόγος που απαγορεύεται μπορείτε να τον υποθέσετε....(υποθετω οτι εννοεις οτι η επισκληριδιος δεν καλυπτεται απο τα ασφαλιστικα ταμεια,στην Ιταλια κοστιζει περιπου 900 ευρω στο δημοσιο νοσοκομειο και τα πληρωνει ολα η επιτοκος)

γ)Είμαστε η πρώτη χώρα σε "κράτηση βλαστοκυττάρων" (θα με ενδιεφερε επιστημονικα η πηγη αυτης της πληροφοριας καθως η Ελληνικη Αιματολογικη εταιρεια δεν εχει επισημα διαθεσιμα στοιχεια)

Γιατί οι γιατροί με τον πρώτο πόνο της εγκύου, άντε με τον δεύτερο, προτείνουν να της κάνουν αναισθησία?(μηπως γιατι το ζηταει η ιδια?Αν δεν το επιθυμει απλως αρνηται)Με την επισκληρίδιο σε 2 ώρες η κυοφορούσα έχει γεννήσει και πάνε όλοι σπιτάκι τους?Επιπλέον παίρνει 200 Ευρω η κλινική για ένα εμβόλιο που κοστίζει πολύ λιγότερο και άλλα 200 ο καλός συνάδελφος τους αναισθησιολόγος!(Η επισκληριδιος αναισθησια ειναι ιατρικη πραξη κι οχι εμβολιο με τραγικες συνεπειες αν γινει απο μη ειδικο γιατρο,οσο για το κοστος της εγραψα παραπανω)

Πάμε στις κλινικές!Γιατί μας χρεώνουν αναισθησιολόγους και παιδιάτρους με εξτρα κόστος?Δεν πρέπει να τους παρέχουν δωρεάν...(Αναρωτιεμαι αν καθε επιστημονας που εργαζεται στον ιδιωτικο τομεα θα πρεπει να προσφερει τις υπηρεσιες του δωρεαν ωσαν να προκειται για αξεσουαρ του μαιευτηρα/γυναικολογου)

...ο γιατρός μας είπε για τα χιλιάδες μικρόβια, για ανίδεους παιδιάτρους, για άσχετες μαίες κλπ των δημόσιων νοσοκομείων.(ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει)Ρώτησα τους φίλους μου που γέννησαν εκεί...και όχι στα 5 αστέρων ιδιωτικά μαιευτήρια...Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει (αν συνέβαινε τα κανάλια θα το είχαν πρώτο θέμα), απλώς δεν είναι ξενοδοχεία...και δεν προσφέρουν πάρκινγκ στους πελάτες τους.

Ετσι θα πάμε στο μαιευτήριο.(Επιλεξατε εχοντας ενημερωθει λοιπον)

Εσενα αν ο γιατρος που σε παρακολούθησε 9 μήνες, την τελευταία εβδομάδα αποδεικνυόταν ότι, αν και είναι άριστος επιστήμονας, είναι καθήκι ως ανθρωπος, θα τον άλλαζες;;;(θα ηθελα ειλικρινα να μαθω πως καποιος μη γιατρος κρινει την επιστημονικη καταρτιση ενος γιατρου......και δευτερον δεν αλλαξα γιατρο στον ενατο διοτι δεν εφτασα ως εκει αλλα επειδη η γιατρος μου εργαζεται σε ιδιωτικο μαιευτηριο την ενημερωσα οτι θελω να γεννησω σε δημοσιο κι εκεινη πολυ ευγενικα μου συστησε εναν γιατρο δημοσιου που ειδα πρωτη φορα στην ζωη μου μια μερα πριν γεννησω!)Μην κατηγορείς χωρίς να ξέρεις και επιπλέον, αν διάβασες, στο τέλος τον εβαλα με το ζόρι να μοπυ κόψει απόδειξη και τον ξευτελισα...(Κατ αρχας εκεινος υποχρεουται να δινει αποδειξεις......εσυ θεωρω οτι εκανες εναν ασκοπο λεονταρισμο εκ του ασφαλους πλεον ενω θα μπορουσες να τον ειχες εξευτελισει οπως λες αν τον ειχατε παρατησει στα κρυα του λουτρου να αναρωτιεται τι στραβο σας ειπε και σας εκανε ο τοσο καλος επιστημονας!

ΑΥΤΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΑ ΛΕΩ!ΝΑ ΣΑΣ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ!

Aγαπητε φιλε επειδη νομιζω πως παρεξηγησες την ουσια της απαντησης μου(κι εχεις καποιο δικιο εφοσον εγω διαβασα πολλες φορες και λεπτομερως τα δικα σου post ενω εσυ επρεπε να βγαλεις τα συμπερασματα σου απο μια και μονο φραση)θα επισημανω μερικα μονο σημεια που νομιζω οτι γραφεις συναισθηματικα φορτισμενος.Θα ηθελα βεβαια να πω για να κατανοησεις την σκεψη μου οτι ειμαι Ιταλοελληνιδα ,ιατρος χειρουργος στο επαγγελμα,μητερα μιας 7 μηνων κορης που γεννησα σε ελληνικο δημοσιο νοσοκομειο των Αθηνων 45 μερες νωριτερα απο την ΠΗΤ.

α)Είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ σε καισαρικές!(Θα διαφωνησω.Πρωτη και με διαφορα ειναι η πατριδα μου Ιταλια η Ελλαδα βρισκεται επισημα στην 5 θεση για το ετος 2008)

β)Είμαστε η πρώτη χώρα της ΕΕ σε ενέσεις επισκληρίδιου αναισθησίας (και σε "προκλήσεις" τοκετού). Στις περισσότερες χώρες (π.χ. Αγγλία) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ η επισκληρίδιος αναισθησία (εκτός φυσικά από τις περιπτώσεις καισαρικής τομής όπου λογικά προηγείται η αναισθησία καθώς πρόκειται για εγχείριση). Ο λόγος που απαγορεύεται μπορείτε να τον υποθέσετε....(υποθετω οτι εννοεις οτι η επισκληριδιος δεν καλυπτεται απο τα ασφαλιστικα ταμεια,στην Ιταλια κοστιζει περιπου 900 ευρω στο δημοσιο νοσοκομειο και τα πληρωνει ολα η επιτοκος)

γ)Είμαστε η πρώτη χώρα σε "κράτηση βλαστοκυττάρων" (θα με ενδιεφερε επιστημονικα η πηγη αυτης της πληροφοριας καθως η Ελληνικη Αιματολογικη εταιρεια δεν εχει επισημα διαθεσιμα στοιχεια)

Γιατί οι γιατροί με τον πρώτο πόνο της εγκύου, άντε με τον δεύτερο, προτείνουν να της κάνουν αναισθησία?(μηπως γιατι το ζηταει η ιδια?Αν δεν το επιθυμει απλως αρνηται)Με την επισκληρίδιο σε 2 ώρες η κυοφορούσα έχει γεννήσει και πάνε όλοι σπιτάκι τους?Επιπλέον παίρνει 200 Ευρω η κλινική για ένα εμβόλιο που κοστίζει πολύ λιγότερο και άλλα 200 ο καλός συνάδελφος τους αναισθησιολόγος!(Η επισκληριδιος αναισθησια ειναι ιατρικη πραξη κι οχι εμβολιο με τραγικες συνεπειες αν γινει απο μη ειδικο γιατρο,οσο για το κοστος της εγραψα παραπανω)

Πάμε στις κλινικές!Γιατί μας χρεώνουν αναισθησιολόγους και παιδιάτρους με εξτρα κόστος?Δεν πρέπει να τους παρέχουν δωρεάν...(Αναρωτιεμαι αν καθε επιστημονας που εργαζεται στον ιδιωτικο τομεα θα πρεπει να προσφερει τις υπηρεσιες του δωρεαν ωσαν να προκειται για αξεσουαρ του μαιευτηρα/γυναικολογου)

...ο γιατρός μας είπε για τα χιλιάδες μικρόβια, για ανίδεους παιδιάτρους, για άσχετες μαίες κλπ των δημόσιων νοσοκομείων.(ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει)Ρώτησα τους φίλους μου που γέννησαν εκεί...και όχι στα 5 αστέρων ιδιωτικά μαιευτήρια...Τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει (αν συνέβαινε τα κανάλια θα το είχαν πρώτο θέμα), απλώς δεν είναι ξενοδοχεία...και δεν προσφέρουν πάρκινγκ στους πελάτες τους.

Ετσι θα πάμε στο μαιευτήριο.(Επιλεξατε εχοντας ενημερωθει λοιπον)

Σε περίπτωση που υπερασπίζεσαι τον ιατρικό κλάδο εν γένει, δες τα αποτελέσματα της στατιστικής στο έρωτημα που έθεσα. Αν τώρα συγκρίνεις την Ελλαδίτσα με την Ιταλία για να με πείσεις ότι εκεί είναι χειρότερα, δεν έχω αντίρρηση εφόσον μιλάμε για χώρα με πρωθυπουργό ο οποίος έχει πάει με τον μισό γυναικείο πληθυσμό. Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που έγινα πατέρας και συνεπώς δεν γράφω εν θερμώ πλέον...(όταν ξεκίνησα το θέμα, έγραφα)....Αν θεωρείς σφάλμα μου το ότι έπρεπε εξαρχης να καταλάβω τι παίζει με τον γιατρό μας και λεονταρισμό το ότι έστω και στο τέλος του ζήτησα απόδειξη,σε πληροφορώ ότι αν επιδεικνύαμε όλοι τον ίδιο λεονταρισμό κάθε φορά που οι γιατροί ζητούσαν φακελάκια τότε η αλαζονεία τους θα ηταν λιγοτερη..."

Σε συγχαίρω για την ψύχραιμη αντιμετώπιση της δικής σου περίπτωσης και που επέλεξες να μη γεννήσεις σε ξενοδοχείο. Δυστυχώς, όμως δεν είναι όλοι γιατροί αυτοί που γεννούν για να κρίνουν, να συγκρίνουν και να μένουν στην ουσία ενός τόσου όμορφου και φυσικού πράγματος οπως ο τοκετός....

τελικα με οσα ποστ διαβαζω διαπιστωνω οτι οι γιατροι στην αθηνα παιρνουν πολλα.εμας εδω μονο οι μεγαλογιατροι σαν τον κο ΠΑΝΤΟ βγαζουν τετοια χρηματα στις γεννες οι αλλοι γιατροι κυμαινονται απο 1000ευρω (φ/τ) εως 1400 ευρω (κ/τ).γιατι δεν ανεβαινετε προς τα εδω που εχουμε μονο μεχρι 4κλινα στις ιδιωτικες (μεταξυ σοβαρου και αστειου) που θα σας στοιχισει και πιο φθηνα???εμενα η γιατρος μου κατεβαινει και αθηνα αλλα εκει δεν ξερω ποσο παιρνει για τους τοκετους!!!!!:-P:?:

Δεν κατάλαβα γιατί ακόμα και τα 1000-1400 ευρώ τα θεωρούμε λίγα; Αν δεν είναι μαύρα ας πάρει όσα θέλει ο γιατρός, εφόσον το έχουμε συμφωνήσει. Αλλά πόσους γιατρούς ξέρετε που για την αμοιβή τους για τον τοκετό σου κόβουν απόδειξη; Εγώ κανέναν!

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Σε περίπτωση που υπερασπίζεσαι τον ιατρικό κλάδο εν γένει, δες τα αποτελέσματα της στατιστικής στο έρωτημα που έθεσα.(An ennoeis oti uperaspisthka ton anaisthisiologo pou kanei thn duskoloterh eidikothta k poy toso eukola apaksiwneis giati kanei mia aplh enesh kai ton paidiatro pou thevreis oti paei setaki me to krevati ths klinikhs nai tous uperaspizomai.An katalaves omws oti uperaspisthka ton gunaikologo sas........che dire!) Αν τώρα συγκρίνεις την Ελλαδίτσα με την Ιταλία για να με πείσεις ότι εκεί είναι χειρότερα,(sou parethesa tis episimes statistikes ,kai prwsopika den eimai katholoy kata twn kaisarikwn..ki epeidh spoudasa italia kaneis den einai.Aplws protimas tis dikes sou statistikes,oso gia thn episklhridio giati afou thn vrhskeis axrhsth ston fusiologiko toketo den sumfwneis pou den kaluptetai????) δεν έχω αντίρρηση εφόσον μιλάμε για χώρα με πρωθυπουργό ο οποίος έχει πάει με τον μισό γυναικείο πληθυσμό.(Na upothesw oti ki auth h egkurh enhmerwsh proerxetai apo ta egkura MME mas poy anaparagoyn to saturiko striscia la notizia?xmmmmmm........san na leme enhmeronomai apo tis epithewrhseis ,alla asxeto me to thema!) Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που έγινα πατέρας και συνεπώς δεν γράφω εν θερμώ πλέον...(όταν ξεκίνησα το θέμα, έγραφα)....Αν θεωρείς σφάλμα μου το ότι έπρεπε εξαρχης να καταλάβω τι παίζει με τον γιατρό μας και λεονταρισμό το ότι έστω και στο τέλος του ζήτησα απόδειξη,σε πληροφορώ ότι αν επιδεικνύαμε όλοι τον ίδιο λεονταρισμό κάθε φορά που οι γιατροί ζητούσαν φακελάκια τότε η αλαζονεία τους θα ηταν λιγοτερη..."(ennoeis thn alazonia tou dikou sas giatrou........)

Σε συγχαίρω για την ψύχραιμη αντιμετώπιση της δικής σου περίπτωσης και που επέλεξες να μη γεννήσεις σε ξενοδοχείο. Δυστυχώς, όμως δεν είναι όλοι γιατροί αυτοί που γεννούν για να κρίνουν, να συγκρίνουν και να μένουν στην ουσία ενός τόσου όμορφου και φυσικού πράγματος οπως ο τοκετός....

Kai telos h suzugos ti leei gia ola auta?den eixe mhtera adelfh giles h gnwstes na enhmervthei kai na prostreksei sto dhmosio nosokomeiou tou opoiou oloi telika eimaste upermaxoi???????

Filika

Eva

Επειδή σε αυτό το θέμα είδα ότι κάποιοι ελάχιστοι είστε πολύ ευχαριστημένοι από τους γιατρούς σας και ως προς την επιστήμη τους και ως προς τη συμπεριφορά τους στα οικονομικά ζητήματα, έχει κανείς να μου προτείνει γυναικολόγο-εξωσωματιστή σε δημόσιο νοσοκομείο που δε θα με κατευθύνει τεχνηέντως στο ιδιωτικό του ιατρείο;

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Επειδή σε αυτό το θέμα είδα ότι κάποιοι ελάχιστοι είστε πολύ ευχαριστημένοι από τους γιατρούς σας και ως προς την επιστήμη τους και ως προς τη συμπεριφορά τους στα οικονομικά ζητήματα, έχει κανείς να μου προτείνει γυναικολόγο-εξωσωματιστή σε δημόσιο νοσοκομείο που δε θα με κατευθύνει τεχνηέντως στο ιδιωτικό του ιατρείο;

Κατερινα υπαρχει ο Γιαλελής στο Έλενα που γνωριζει καλα την εξωσωματικη.

Παντως λεφτα θα σου ζητησει.

Απαντησα και πριν...Δεν γεννούσα εγω, αλλά η γυναίκα μου και η οποία ήταν σε άθλια κατάσταση...Και έρωτω..θα ήθελες παραμονες της γέννας σου να βλέπεις τον άντρα σου να τα βάζει και να μαλώνει με τον μαιευτήρα σου?Αν είχα έστω και ένα μήνα στη διάθεσή μας θα αλλάζαμε γιατρό...αλλά 2 μέρες είχαμε πριν τη γεννα!Καταλαβαίνεις λοιπόν;

εγω θα αλλαζα γιατρο αν καταλαβαινα κατι τετοιο και μη σου πω οτι τελικα μπορει και να εκανα την καρδια μου πετρα και να κατεληγα σε δημοσιο νοσοκομειο και οτι ηθελε προκυψει οποιος γιατρος τυχαινε.σε αυτες που ερχονται απο επαρχια αυτο δε τους συμβαινει.η επιλογη του ξενοδοχειου οπως λες ηταν δικη μου και μονο δικη μου επιλογη(γνωριζοντας οτι το αντεχει η τσεπη μου.)τωρα αν καποιοι δεν ζητανε αποδειξη για τον τοκετο αυτο ειναι προβλημα του καθενος σε καποια θεματα πρεπει απο μονοι μας να ειμαστε απαιτητικοι και αδιαλλακτοι.σκεψου οτι δεν μπορουμε να ανοιξουμε το κεφαλι του καθενος και να βαλουμε τις δικες μας αποψεις μεσα για το πως θα χειριστουν καποιες καταστασεις.

συμφωνω σε περισσοτερα με την italiana και ευελπιστω να μην εχεις παρει την κουβεντα μας σαν προσωπικη αντιπαραθεση μεταξυ μας,αλλα ολοι οι γιατροι δεν ειναι ιδιοι οπως και εμεις οι απλοι ανθρωποι δεν ειμαστε ιδιοι μεταξυ μας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...