Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Recommended Posts

χθές ξαναζωντάνεψε, μου έσκασε και χαμογελάκι, αλλά έχει φάει φλας με τα ζωάκια της ταπετσαρίας όταν τον ξαπλώνω στην αλλαξιέρα. μόλις στρέψει εκεί το κεφάλι και τα δεί, αρχίζει να γελάει και να βγάζει κραυγές και αγκού όλη την ώρα. μιλάμε πολύ κόλλημα! είναι οκ να τρελλαίνεται τόσο μ'αυτά? μ'εμάς δεν δείχνει τέτοια χαρά. η αλήθεια είναι πως εδώ και λίγες μέρες ανακάλυψε την φωνή του (ως τώρα γελούσε αθόρυβα) και μάλλον του αρέσει να την ακούει, όπως μου είπε και η γιατρός. απλά μου κάνει εντύπωση που προτιμάει να γελάει με τα ζωάκια στον τοίχο κι όχι μ'εμάς.

Α, αυτό το είχε κι ο δικός μου! Τρέλα με τον Γουίνι στην ταπετσαρία και τις ριγέ κουρτίνες!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 76
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βασικά έχει και νινίδα μπροστά και τώρα παρατηρώ ότι εκεί που είναι οι κοκκινίλες έχει σκάσει λίγο το δερματάκι έκανε σαν μικρές φουσκάλες και σαν λέπια. άρα πρέπει να έχει σ΄χεση με νινίδα. και το κεφαλάκι του μυρίζει μια άσχημη μυρωδιά. όποια ξέρει, ας μου απαντήσει.

Για νινίδα μου ακούγεται, αλλά αν δεις να κάνει φουσκαλίτσες με υγρό κίτρινο σας πύον, είναι σταφυλόκοκκος, οπότε θα χρειαστεί άμεσα γιατρό.

Με τι σαμπουάν τον λούζεις? Χρησιμοποιείς κάποιο ειδικό προϊόν για τη νινίδα?

της frezyderm και σήμερα του έβαλα ελαιόλαδο το άφησα και τον έλουσα μετά. έγινε ψιλοχάλια, περιμένω να στεγνώσει και να δούμε αν έχουμε βελτίωση. όταν λες σταφυλόκοκκος? τι ακριβώς είναι?? πως περνάει?

Της Frezyderm είναι τα καλύτερα. Το καλύτερο είναι να αφήνεις το λαδάκι (μπορείς να βάλεις και baby oil) να δράσει κανένα δεκάλεπτο, μετά να τρίβεις τη νινίδα απάλά με μια βρεφική βούρτσα να απομακρυνθεί και μετά να το λούζεις, γιατί δυσκολα θα φύγει αν δεν το τρίψεις λιγάκι.

Ο σταφυλόκοκκος είναι το μικρόβιο που δημιουργεί τα σπυράκια της ακμής, ξέρεις ποια λέω. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο, το ανέφερα απλά για να το έχεις υπόψη και να μη φρίξεις αν το δεις. Περνάει με αντιβιωτική αλοιφούλα ή ειδική αντιβίωση από το στόμα, σε πιο βαριές περιπτώσεις.

δοκίμασα να τον χτενίσω μετά μισή ώρα που τον άφησα με το λάδι στο κεφάλι και ήταν δύσκολο και με την βούρτσα, αλλά και με την χτενούλα, γιατί είχαν κολλήσει τα μαλλιά στο κεφάλι του και δε χτενιζόταν με τίποτα! έτσι τον έβαλα στο μπ΄΄ανιο κατευθείαν και τον έλουζα απαλά, τρίβοντάς τον λιγάκι όσο μπορούσα, αλλά έγινε λίγο χάλια το κεφάλι του. στο στέγνωμα βέβαια είδα πως είναι κάπως καλύτερα η κατάσταση, δλδ. φάνηκαν άσπρα φλουδάκια σαν πιτυρίδα, κάπως ξεκοκκίνησε και σα να έφυγε εκείνη η βαριά μυρωδιά. ακόμα όμως έχουμε πρόβλημα. θα δοκιμάσω μερικές μέρες έτσι, αλλά θέλω να μπορώ να τον χτενίσω πριν τον βάλω στο μπάνιο, μπας και φύγουν αρκετά με το χτένισμα. μήπως να αφήνω το λάδι λιγότερη ώρα για να μην κολλήσουν τα μαλλιά του? όπως είπες 10λεπτο?

Διαφημίσεις

Ναι ένα δεκάλεπτο φτάνει. 'Ισως καλύτερα να δοκίμαζες το μπέιμπι όιλ, το λάδι μάλλον είναι πολύ "βαρύ". Και μετά πολύ καλό λούσιμο και ξέβγαλμα, κάθε μέρα. Μην ανησυχείς, θα φύγει, λίγη υπομονή κι επιμονή θέλει!

Γειά σας κι από μένα, η μικρή μας είναι 2,5 μηνών και χαμογελάει συνέχεια σε όλους. Δοκιμάστε να βάλετε τα μωρά σας μπροστά στον καθρέφτη, όταν τη βάζουμε να κοιτάξει ρίχνει απίστευτα χαμόγελα καθώς κοιτάει το είδωλό της, θα δείτε ότι παρατηρούν τον εαυτό τους και του χαμογελάνε πολύ !!!!

L7PWp2.pngfkgNp3.png

• 1 χρόνο μετά...

καλησπέρα! ήθελα να ρωτήσω πότε ξεκινήσανε τα μωράκια σας τα συνειδητικά χαμόγελα. Η δικιά μας είναι 2 μηνών. Τον πρώτο μήνα γέλαγε τρελλά αλλά μόνο μέσα στον ύπνο της. Τώρα τον 2ο μήνα παρατηρώ κάποια χαμόγελα όχι όμως πάρα πολλά με αποτέλεσμα να στενοχωριέμαι. Είμαστε 3 άνθρωποι που ασχολούμαστε μαζί της, η μαμά μου, εγώ και ο άντρας μου. Η μικρή χαμογελάει πολύ σπάνια και στους 3 μας αν και κάνουμε ότι μπορούμε από το χέρι μας για να είναι χαρούμενη. Κανονικά όταν βλέπει εμένα που είμαι η μαμά της και ασχολούμαι πιο πολύ δεν θα έπρεπε να μου χαμογελάει;

Το μωράκι μας είναι κοντά 6 μηνών και εκεί γύρω στους 2 μήνες άρχισε το "κοινωνικό" χαμόγελο δηλαδή να χαμογελάει συνειδητά.

Τώρα ξεκαρδίζεται κιόλας όταν τον γαργαλάμε,όταν παίζουμε(δοκίμασε το κλασσικό κου-κου τζα!!;))

Μην αγχώνεσαι όμως γιατί είναι μικρούλα!

Και γω σαν κι εσένα βιάζομαι να μου δείξει το μωρό την αγάπη του και την προτίμηση του!

zouzounaki καλημέρα.Και μένα ο μπεμπάκος μου είναι 2μηνών 20ημερών.Μόλις κλείσαμε τον δεύτερο άρχισε να σπάει λίγο το χειλάκι του και όχι κάθε φορά που του μιλούσαμε. Τώρα ξεκαρδίζεται στα γέλια κάθε φορά που του αλλάζουμε πάνα γιατί βλέπει κάτι αυτοκόλλητα στον τοίχο.Με εμάς χαμογελάει λίγο περισσότερο αλλά όχι πάντα. Πιστεύω σύντομα θα αρχίσετε και εσείς να απολαμβάνετε τα πρώτα του γελάκια.

Always look on the bright side of life ....

XjByp2.png

Διαφημίσεις

μην αγχωνεσαι καθόλου.εμας η μπεμπα συνειδητά χαμογέλασε στον 3ο μήνα. ο μπεμπακος της φίλης μου που γεννησαμε μαζι, ειναι πολυ σοβαρός.για να μας σκασει χαμογελάκι πρεπει να ειναι στα φόρτε του. τωρα κοντευουμε να κλεισουμε τον 4 και ξεκαρδιζόμαστε. ο μπεμπακος ομως εξακολουθει και κανει τον βαρυ αντρα!!!!υπομονη χρειαζεται φιλη μου

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

να σου ζησει το μωρακι σου..κ μενα ο δικος μου ξεκινησε να χαμογελαει 2μιση μηνων..τωρα ειναι 3μιση μηνων κ μας χαμογελαει ολη μερα..αχ εισαι κ εσυ ανυπομονη σαν εμενα..λιγη υπομονη κανε κ μετα θα τη βλεπεις ολη μερα με τα χαμογελακια της..ο δικος μου χαμογελαει σ εμενα κ στον αντρα μου με το παραμικρο..τους ξενους τους επεξεργαζεται πρωτα κοιτωντας τους με ορθανοιχτα ματια..

Η δικιά μου είχε ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό δειλά-δειλά.Απο χθες φοράω μάσκα γιατί μάλλον κόλλησα συνάχι.Κάθε φορά που βλέπει την φάτσα μου με την μάσκα ξεκαρδίζεται στα γέλια(τρόπος του λεγειν.Ήχος δεν ακούγεται).Μόλις την βγάλω βούδας.Χαμογελάει με το ζόρι.Τι να υποθέσω για την μούρη μου;Επίσης,η ψωνάρα χαζογελάει σε μια φωτογραφία της που έχω βάλει στο ψυγείο.Αυτά του ύπνου είναι ακούσια.Δεν υπολογίζονται για γέλια.Κι εμάς τα έκανε από 4 ημερών και πήγαινα και έλεγα το βούρλο στους ανθρώπους "καλέ αλήθεια χαμογελάει".

NVVvp2.png

• 2 months later...

Καλησπέρα μαμάδες, δεν είδα αν εχε ανοιχτει καπου αλλού το θεμα αυτό. Πότε σας εσκασε το 1ο χαμογελακι (συνειδητο φυσικα) το μπουμπουκακι σας;:-PΕμεις ειμαστε 1.5 μηνων και ακομα χαλογελαει μόνο στον ύπνο του. Διαβασα κάπου ότι όπου να ναι θα σκασει το χαμόγελο και το κοιταω σαν χαζη συνεχεια και του κάνω όλο αστεια!! Ωρες ωρες αγχωνομαι μηπως δεν χαλογελασει το δικο μου το παιδακι, υπάρχει τετοια περίπτωση; Τι χαζα αγχη έχουμε ώρες ώρες οι νεες μαμάδες!!:-D:grin:

Μωρε τι βλακειες σκεφτεσαι?Εκτος κι αν ειναι σοβαρος τυπος και δε γελαει απο αποψη...χαχαχα.

Ο δικος μου παλι μια που αρχισε να γελαει και μια που δε σταματησε..ολη μερα μεσα στα γελια ειμαστε.Παντως αν θυμαμαι καλα νομιζω γυρω στους 2 μηνες...ή 2,5...καπου εικει γελανε.

Διαφημίσεις

καλησπερα και απο εμενα.η μικρη μου ειναι 4,5 μηνων και συνειδητα μου χαμογελασε γυρω στους 2 μηνες.μην αγχωνεσαι βρε και θα σου χαμογελασει και σενα,ειναι να μην παρουν φορα.στους 4 μηνες περιπου αρχισε και να γελαει κι εκει ηταν που τρελαθηκαμε και ο αντρας μου κι εγω.τωρα καθε βδομαδα κανει κι απο κατι καινουριο και μας στελνει.γι'αυτο κοιτα να τα απολαυσεις ολα αυτα και να μην ανησυχεις για τιποτα.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Η δικια μας στους 1,5 μηνες γελασε και μετα απο λιγο στους 2 αρχισε και τα αγου.Ετυχε πριν καιρο δυο φορες να γελασει και με φωνη οχι μονο να ανοιγει το στομα!!Ολα τα παδακια με διαφορετικα πραγματα γελανε η μικρη μου οποτε βλεπει τον μπαμπα της σκιζεται στα γελια!!

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Η δικια μας στους 1,5 μηνες γελασε και μετα απο λιγο στους 2 αρχισε και τα αγου.Ετυχε πριν καιρο δυο φορες να γελασει και με φωνη οχι μονο να ανοιγει το στομα!!Ολα τα παδακια με διαφορετικα πραγματα γελανε η μικρη μου οποτε βλεπει τον μπαμπα της σκιζεται στα γελια!!

ετσι κ η δικια μου...αγκουριαζουμε ολη μερα κ χαμογελαμε. κ σε ενα απο τα βραδια που ξενυχτουσαμε ως συνηθως γελασαμε με φωνη!!:P:p

Xc60p3.png ghL0p3.png

ετσι κ η δικια μου...αγκουριαζουμε ολη μερα κ χαμογελαμε. κ σε ενα απο τα βραδια που ξενυχτουσαμε ως συνηθως γελασαμε με φωνη!!:P:p

Οταν το βλεπεις να σου γελαει γεμιζεις τοοοοση ευτυχια!!:D

Ξες εκει που καθεται ηρεμη μια χαρα ξαχνικα πεταει ενα χαμογελο!Μου εχει τυχει να κλαιει και σε ενα λεπτο να γελαει η το αντιθετο:rolleyes:Εσας σας τυχενει στα καλα καθουμενα να γελαει??Εμενα μπορει και το ταβανι να βλεπει και να γελαει!

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Οταν το βλεπεις να σου γελαει γεμιζεις τοοοοση ευτυχια!!:D

Ξες εκει που καθεται ηρεμη μια χαρα ξαχνικα πεταει ενα χαμογελο!Μου εχει τυχει να κλαιει και σε ενα λεπτο να γελαει η το αντιθετο:rolleyes:Εσας σας τυχενει στα καλα καθουμενα να γελαει??Εμενα μπορει και το ταβανι να βλεπει και να γελαει!

Μπορει να γελαει με το ταβανι, εννοειται!!!!Επισης γελαει πολυ με τα κουκλακια του, τα βλεπει και τους γελαει και τους μιλαει....αγκου δηλαδη!

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Κι εμείς χαμογελάμε απ'όταν σαραντήσαμε περίπου, τι πλάκα που έχει ειδικά μόλις ξυπνάει το πρωί κι είναι ξεκούραστη γελάει συνέχεια κι αρκετές φορές και με φωνή. Και στο άσχετο κυρίως με κάποια κουκλάκια. Μιλάμε και πολύ αλλά βρε κορίτσια εμείς δε λέμε αγού μόνο στα φωνήνετα έχουμε περιοριστεί για την ώρα.

• 8 months later...

Καλησπέρα!!

Έχω μια κορούλα 2 μηνων (1ο παιδακι) και αναρωτιεμαι αν σε αυτη τη φάση θα έπρεπε ήδη να γελαει ή να χαμογελαει με προσωπα. Με 'μενα συγκεκριμενα αλλα και με άλλα οικεία προσωπα (μπαμπας, παππους, γιαγια) και αν αυτο ειναι κατι που το κανει καθε μερα ή και περισσοτερο μερα με τη μερα. Η δικια μου ξεκινησε να το κανει εδω και καιρο αλλα τωρα έχω την αισθηση οτι σταματησε ή ελλατωθηκε πολυ αυτη η συνηθεια. Επίσης χαμογελαει συχνα οταν κοιμαται αλλα και παιρνει εκφρασεις φόβου ενω πολλες φορες κλαιει μεσα στον υπνο της ξαφνικα σαν κατι να την έχει τρομαξει. Και κατι τελευταίο. Δεν καθεται ποτε στο relax ήσυχη. Δηλαδη παντα θα κλαίει μετα από 5 λεπτα στο relax. Ακομα και αγκαλια να την έχω, μετα από λίγο θα αρχισει να κλαιει. Νιώθω οτι δεν μπορει να έρθει ένας ανθρωπος στο σπίτι γιατι μονίμως θα κλαιει το μωρο. Η μόνη φαση που δεν κλαει (αλλα κοιμαται) ειναι οταν βγαινουμε λιγο εξω, με το αυτοκίνητο ή το μαρσιπο. Δηλαδη πολυ σπανια την εχω πετυχει να ειναι ξυπνια και να καθεται ήσυχη και να μας κοιταει.

Δεν μου φαίνονται περίεργα αυτά που περιγράφεις. Πολλά μωράκια είναι έτσι. Τα μωράκια που κάθονται ξύπνια και κοιτάνε τη μαμά επί ώρες χαμογελώντας και κουνώντας τα χεράκια τους είναι στις διαφημίσεις ;)

Ρώτα και τον παιδίατρο για να είσαι σίγουρη, πάντως εγώ τις συμπεριφορές αυτές τις βρίσκω φυσιολογικές.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...