Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με τον ύπνο στην κούνια

halla

Recommended Posts

Καταρχήν να δώσω συγχαρητήρια για το φόρουμ, πολύ χρήσιμο για τους νέους γονείς που ψάχνουν λύσεις για τα μικρά τους αγγελούδια και τα προβλήματα που ενδεχομένως έρχονται μαζί με αυτά.

Εγώ δεν είμαι μητέρα, όμως γράφω εκ μέρους της αδερφής μου η οποία δεν έχει πρόσβαση σε ιντερνετ και έτσι αναλαμβάνω να δημοσιεύσω εδώ το πρόβλημα της ανηψιάς μου.

Η Σοφούλα είναι 18 μηνών, και εδώ και περίπου 1 μήνα, όταν η μαμά της την βάζει για ύπνο στην κούνια της, τσιρίζει και κλαίει. Αν την αφήσει στο κρεβάτι των γονιών της, κοιμάται αμέσως. Να σημειώσω πως πριν από αυτό το διάστημα, η Σοφία όταν την έβαζες στην κούνια της, ακόμα κι αν δεν κοιμόταν, καθόταν μέσα στην κουνια της, έπαιζε με τα παιχνίδια της, μέχρι που νανουριζόταν και κοιμόταν μόνη της. Τελευταία και εντελώς ξαφνικά υπάρχει μία αποστροφή ως προς την κούνια. Μάλιστα μερικές φορές, ενώ ήδη έχει αποκοιμηθεί στο κρεβάτι των γονιών της, μόλις την μεταφέρουν στην κουνια της, και νιώσει πως την βάζουν εκεί μέσα, το καταλαβαίνει, ξυπνάει και κλαίει ασταμάτητα.

Να προσθέσω εδώ και το γεγονός πως πριν από 2 μήνες ήρθε και ένα καινούριο μωράκι στην οικογένεια το οποίο κοιμάται σε ένα λίκνο δίπλα απο το κρεβάτι των γονιών.

Υπάρχει περίπτωση να είναι ζήλια; Να φοβάται κάτι; Ανασφάλεια;

Βοηθείστε μας σας παρακαλώ...

Ευχαριστούμε

Διαφημίσεις

halla μου γεια σου, να σας ζησουν τα μικρουλια.Εγω προσωπικα πιστευω οτι σιγουρα τιθεται θεμα ζηλιας,αλλα αυτο θα μπορουσε να συμβει ασχετα με το εαν υπηρχε αλλο μωρακι ή οχι.Εμενα ο θεοφιλος παρολλο που δεν εχει αδερφακι τον επιασε αυτο λιγο πριν τα 2 και ολο τον χειμωνα τον περασαμε στην κρεββατοκαμαρα οι 3 μας.Ολα τα παιδακια περνανε διαφορες φασεις. Τωρα τον περνει ο υπνος στο σαλονι και μετα τον πηγαινουμε στο κρεββατακι του.

Πες της αδερφης σου " μπορα ειναι θα περασει " :wink:

rQGhp3.png

Γεια κι απο μένα... Να σου ζησουν τα μικρα σου...

Ειμαι σιγουρη οτι τιθεται και θεμα ζηλειας γιατι οπως και να το κανουμε ειναι μονο 18 μηνων η μικρουλα, εδω ζηλευουν τα μεγαλυτερα παιδακια... Παντως και η δικη μου κορη εδώ και κανα εξαμηνο (δλδ μικρότερη ακομα) δεν ηθελε να κοιμαται πλεον στην κουνια της... Ευτυχως εχουμε και ενα μονο κρεβατι στο δωματιο της και πλεον κοιμαται εκει απο τοτε προσεχοντας στην αρχη να μην πεσει...

Αν εχουν μονο κρεβατι ασ το δοκιμασουν δεν χανουν τιποτε... Παντως εγω το απεφευγα να την παιρνω στο κρεβατι μας γιατι ηθελα να ξερει οτι πρεπει να κοιμαται στο δωματιο της και στο κρεβατακι της :)

Βεβαια μου εχει μεινει η κουνια αχρηστη και εχουμε στολισει μεσα τα κουκλακια της :lol: ... Περιμενω να δω αν θα προκυψει καποιο αδελφακι συντομα, αλλιως θα την μαζεψω..

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Δεν ειναι αδικο το μωρο να κοιμαται στο δωματιο των γονιων και αυτη στο δικο της?

και γω στη θεση της το ιδιο θα εκανα :lol:

η θα παει και το μωρο στο δικο του δωματιο ή θα παει και αυτη στο δωματιο των γονιων.. πρεπει να υπαρχει δικαιοσυνη :lol::lol:

Δεν νομιζω πως το μονο κρεβατι θα βοηθησει σε κατι στην παρουσα κατασταση..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Μονό κρεβάτι δεν υπάρχει, όμως η αδερφή μου σκέφτεται να αγοράσει ένα, και να βάζει τη μικρή να κοιμάται στην κούνια και την μεγάλη στο μονό κρεβάτι. Ετσι ίσως αν τα δύο αδερφάκια κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο να μην υπάρχει πρόβλημα

Διαφημίσεις

Μονό κρεβάτι δεν υπάρχει, όμως η αδερφή μου σκέφτεται να αγοράσει ένα, και να βάζει τη μικρή να κοιμάται στην κούνια και την μεγάλη στο μονό κρεβάτι. Ετσι ίσως αν τα δύο αδερφάκια κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο να μην υπάρχει πρόβλημα

νομιζω ειναι το καλυτερο!! :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...