Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ανομοιομορφια στο κεφαλι

Recommended Posts

Χωρίς να έχει ασχοληθεί η παιδίατρος με το θέμα... παρατηρούμε ότι η μικρή μας (19 ημερών) από τις πρώτες ημέρες (αν όχι από την πρώτη)δεν έχει πολύ ομαλό σχήμα κεφαλιού (π.χ. τέλειο καμπύλο)... όπως την κοιτάμε πάνω αριστερά (προς τα πίσω) είναι πιο εξογκωμένο το κεφάλι και ίσως λίγο μαλακό. Γεννήθηκε με καισαρική οπότε δε ζορίστηκε.

Είναι normal ή να το δούμε παραπάνω (όπως και να 'χει η επίσκεψη στην παιδίατρο είναι σε μια βδομάδα);:confused:

Διαφημίσεις

Κανένα μωράκι δεν έχει λείο, σκληρό κεφάλι. Μην ανησυχείς, το κεφαλάκι των μωρών είναι μαλακό και συνέχεια μεγαλώνει. Πότε έτσι πότε αλλιώς θα είναι το σχήμα του :)

Το εξόγκωμα ειναι μικρό σαν καρούμπαλο? Εμάς είχε 2 τέτοια, ένα δεξια και ένα αριστερά. Η παιδίατρος μου είπε πως είναι αιματώματα και μάλλον δημιουργήθηκαν όπως τον τράβηξαν για να τον βγάλουν. (Γεννησα και εγώ με κτ αλλά το μωρό ήταν ψηλά και έπρεπε να τον τραβηξουν)

Δεν ειναι κάτι ανησυχητικό, συμβαινει πολύ συχνά και απορροφάται.

Ο μικρός εδώ και πολλές μέρες έχει ενα ωραιότατο κεφαλάκι (και ακομα πιο όμορφο μουτρακι :mrgreen:)

Αλλά καλύτερα να το συζητήσεις με την παιδιατρό σου γιατί μόνο αυτή μπορεί ναι σου πει με σιγουριά, εμεις ούτε γιατροι είμαστε, ούτε διαγνώσεις κάνουμε :P

Διαφημίσεις

Σαν ελληνικός δρόμος είναι το καημένο :)

:P:p:p:p:p:p

αν μεγαλωνει η περιμετρος κανονικα, ολα καλα θα ειναι.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Το εξόγκωμα ειναι μικρό σαν καρούμπαλο? Εμάς είχε 2 τέτοια, ένα δεξια και ένα αριστερά. Η παιδίατρος μου είπε πως είναι αιματώματα και μάλλον δημιουργήθηκαν όπως τον τράβηξαν για να τον βγάλουν. (Γεννησα και εγώ με κτ αλλά το μωρό ήταν ψηλά και έπρεπε να τον τραβηξουν)

Δεν ειναι κάτι ανησυχητικό, συμβαινει πολύ συχνά και απορροφάται.

Ο μικρός εδώ και πολλές μέρες έχει ενα ωραιότατο κεφαλάκι (και ακομα πιο όμορφο μουτρακι :mrgreen:)

Αλλά καλύτερα να το συζητήσεις με την παιδιατρό σου γιατί μόνο αυτή μπορεί ναι σου πει με σιγουριά, εμεις ούτε γιατροι είμαστε, ούτε διαγνώσεις κάνουμε :P

Δεν το λες καρούμπαλο, αλλά πιο πολύ σαν γενικότερο σχήμα (πιο ήπιο, μακρύ καρούμπαλο). Δεν το συζητήσαμε με την παιδίατρο (προφανώς θα το πρόσεχε αν ήταν κάτι περίεργο) :) Σε πόσες μέρες επανήλθε το δικό σου; Αν και εμάς δεν το τραβήξανε από ότι ξέρω τουλάχιστον

Δεν το λες καρούμπαλο, αλλά πιο πολύ σαν γενικότερο σχήμα (πιο ήπιο, μακρύ καρούμπαλο). Δεν το συζητήσαμε με την παιδίατρο (προφανώς θα το πρόσεχε αν ήταν κάτι περίεργο) :) Σε πόσες μέρες επανήλθε το δικό σου; Αν και εμάς δεν το τραβήξανε από ότι ξέρω τουλάχιστον

Στον ένα μηνα ειχε εξαφανιστεί το πιο μικρό και το πιο μεγάλο έφυγε λίγο πιο μετά, νομίζω στις 40 ημέρες δεν φαινόταν τίποτα. Αλλά έτσι όπως το περιγράφεις μάλλον δεν είναι ιδια περίπτωση και κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τίποτα, άλλωστε όπως λες η παιδιατρός σου θα το είχε προσέξει :P. (Η δικια μου τα είδε αμέσως)

Καλημερα σας,εχω ενα αγορακι 1,5 χρονων και εχω παρατηρησει οτι το κεφαλακι του δεν ειναι ομοιομορφο.Για να γινω πιο συγκεκριμενη εχει κανονικο σχημα και μεγεθος αλλα στη δεξια πλευρα και λιγο προς τα πισω μου φαινεται πιο φουσκωμενο. Σαν ενα καρουμπαλο,αν βαλω την παλαμη μου καλυπτει της επιφανεια της. Εννοειται οτι θα ρωτησω την παιδιατρο απο βδομαδα που εχουμε το καθιερωμενο μας ραντεβου αλλα μηπως μπορει καποια να μου πει τι μπορει να ειναι?Ευχαριστω εκ των προτερων

Διαφημίσεις

καλησπερα.χωρις να ειμαι ειδικος ξερω οτι το κεφαλακι των μωρων αναπτυσσεται τα πρωτα χρονια της ζωης τους συνεχως.φυσικα καλο ειναι να ρωτησεις τον παιδιατρο που το παρακολουθει. ελπιζω να μην ειναι τιποτα ;)

VCkup3.png W6T5p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...