Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών

Recommended Posts

Δλδ κάτι αντίστοιχο είναι να πας στη Louis Vuitton ας πούμε και να τους πεις ότι επειδή η κατάσταση στην Ελλάδα είναι όπως είναι και έχουν μειωθεί τα εισοδήματα όλων, να μειώσουν κι αυτοί τους μισθούς του προσωπικού τους, για να μπορούν να πουλάνε πιο φτηνά τα προϊόντα τους ;)

Το ιδιωτικό σχολείο είναι επιχείρηση και διέπεται από τους νόμους της αγοράς. Αν κρίνει ότι πρέπει να ρίξει τις τιμές του για να κρατήσει τους μαθητές του, θα το κάνει. Δεν μπορεί όμως κανείς να το κατακρίνει αν επιλέξει να μην κάνει κάτι τέτοιο. Δεν μιλάμε για δημόσια σχολεία, όπου πάνε όλοι υποχρεωτικά, άρα πρέπει να υπάρχει και μια πρόβλεψη για όλα τα βαλάντια, μιλάμε για ιδιωτικό, όπου ο γονιός επιλέγει να αναλάβει το εκάστοτε κόστος που το σχολείο ορίζει ως αντάξιο των υπηρεσιών του. Με το ζόρι δεν πήγε κανείς σε ιδιωτικό.

Το να ζητάμε να μειωθούν οι απολαβές κάποιων άλλων (είτε είναι απλοί υπάλληλοι είτε τα ίδια τα αφεντικά) δεν είναι κακό, αλλά εξίσου δεν είναι κακό και να αρνηθεί η επιχείρηση να μας κάνει τη χάρη. Στην τελική πάντα υπάρχουν και πιο φτηνά ιδιωτικά και πάντα υπάρχουν και τα δημόσια.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 235
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια το θέμα του blog είναι: " Πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών". Ίσως να φάνηκε σκληρή η πρώτη ανάρτηση, αλλά ήταν η μεταφορά μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που έγινε εν θερμώ. Προτείνετε εσείς άλλους τρόπους ώστε τα ακριβά σχολεία να μειώσουν τα δίδακτρά τους. Το θέμα το λέω ξανά είναι " Πρέπει να μειωθούν τα δίδακτρα των ιδιωτικών". Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν. Κάποιοι πιστεύουν ότι μόνο οι άνθρωποι που είναι βαθύπλουτοι πάνε στα ιδιωτικά. Επίσης, βλέπω κάποιοι πιστεύουν ότι αφού ένας γονιός σε κάποια καλή οικονομική κατάσταση επέλεξε ιδιωτικό καλά να πάθει τώρα που δυσκολεύεται και να πάει στο δημόσιο και να μη βγάλει τσιμουδιά... Αυτή η αντιμτώπιση όμως είναι πραγματικά πολύ σκληρή και άδικη.

Νομίζω πως θα έπρεπε να ανοίξουμε αυτό το θέμα για τα ιδιωτικά παιδικά σχολεία! που αν κάποιος γονιός όπως η πάρτη μου δεν έχει κοντά κανέναν να κρατήσει το παιδί και πρέπει να πιάσει δουλειά (γιατί είπαμε οικονομικά χάλια τα πράγματα ) θα αναγκαστεί να πάει στο ιδιωτικό (το δημόσιο αν δε δουλεύουν κ οι 2 δε τα δέχεται). Ας έρθει το λοιπόν να μου πεί κάποιος για ποιό λόγο να πληρώνω 210 το φθηνότερο για μία ή 2 βδομάδες που θα πάει το παιδί γιατί τις υπόλοιπες θα είναι άρρωστο. Και όταν τον παιδικό απαρτίζουν 40 παιδιά (απο τους μικρότερους) και το προσωπικό είναι μόλις 3 άτομα ας μου πεί κάποιος που να βρώ το δίκιο μου!!! Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώνεται το ποσό;; χωρίς κόστος καθαρά λεφτά!! ΄Σόρρυ για το άσχετο αλλά θα έσκαγα. Στο θέμα σας πάντως κ εγώ αν έβλεπα οτι δεν αντέχει άλλο η τσέπη μου θα έπαιρνα το παιδάκι μου σε άλλο σχολείο. Το σκεπτικό μου όμως είναι.... οτι τα παιδιά δένονται με το σχολείο...τους καθηγητές τους φίλους και συμμαθητές εννοείται. Μήπως απο την αρχή θα έπρεπε να βλέπουμε το πορτοφόλι μας τι μας σηκώνει, ασχέτως των μειώσεων δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έρχεται στο αύριο, αλλά βρε παιδί μου να ξέρουμε οτι , ότι και να γίνει δε θα χρειαστεί να μπεί το παιδί σε αυτή τη διαδικασία. Να έχουμε την πισινή μας! Δεν πιστεύω ομως οτι θα προβούν σε μειώσεις... δυστυχώς για όλους μας.

Συγγνώμη, αλλά ποια είναι η σκληρότητα; Όλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε στα οικονομικά μας δεδομένα κατά καιρούς. Σε όλες τις επιλογές μας, υπάρχουν οι πολύ ακριβές, οι μέτριες και οι φτηνές. Ανάλογα με τις δυνατότητές μας επιλέγουμε. Το να θεωρήσει ένα σχολείο ή μια οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση στην εποχή μας ότι θέλει να συμβαδίσει με τους καιρούς και να προβεί σε μειώσεις τιμών είναι ευχής έργο. Το να ζητήσεις να μειωθούν τα δίδακτρα δεν στο απαγορεύει κανείς. Το να ζητάς όμως να μειωθούν οι απολαβές κάποιων, για να συμβαδίσουν με τα δικά σου δεδομένα, όταν υπάρχουν και φτηνότερες λύσεις για το "πρόβλημά" σου, ε δεν είναι και τόσο δίκαιο ή λογικό.

Δλδ κάτι αντίστοιχο είναι να πας στη Louis Vuitton ας πούμε και να τους πεις ότι επειδή η κατάσταση στην Ελλάδα είναι όπως είναι και έχουν μειωθεί τα εισοδήματα όλων, να μειώσουν κι αυτοί τους μισθούς του προσωπικού τους, για να μπορούν να πουλάνε πιο φτηνά τα προϊόντα τους ;)

Σε καμία περίπτωση δεν θα συνέκρινα μια Louis Vuitton με την εκπαίδευση των παιδιών μου... Δεν μπορώ να βρω καμία ομοιότητα.. Εσύ μπορείς?

Το ιδιωτικό σχολείο είναι επιχείρηση και διέπεται από τους νόμους της αγοράς. Αν κρίνει ότι πρέπει να ρίξει τις τιμές του για να κρατήσει τους μαθητές του, θα το κάνει. Δεν μπορεί όμως κανείς να το κατακρίνει αν επιλέξει να μην κάνει κάτι τέτοιο. Δεν μιλάμε για δημόσια σχολεία, όπου πάνε όλοι υποχρεωτικά, άρα πρέπει να υπάρχει και μια πρόβλεψη για όλα τα βαλάντια, μιλάμε για ιδιωτικό, όπου ο γονιός επιλέγει να αναλάβει το εκάστοτε κόστος που το σχολείο ορίζει ως αντάξιο των υπηρεσιών του. Με το ζόρι δεν πήγε κανείς σε ιδιωτικό.

Η πολιτεία δεν το πιστεύει αυτό, ούτε κι έγω. Για το λόγο αυτό η ιδιωτική εκπαίδευση έχει άλλους κανόνες από τις επιχειρήσεις της ελεύθερης αγοράς (κοίταξέ το). Η παροχή παιδείας είναι λειτούργημα και η συμπεριφορά αυτού που του δίνεται το δικαίωμα να το παρέχει πρέπει να διέπεται από αντίστοιχες του λειτουργήματος αρχές...

Το να ζητάμε να μειωθούν οι απολαβές κάποιων άλλων (είτε είναι απλοί υπάλληλοι είτε τα ίδια τα αφεντικά) δεν είναι κακό, αλλά εξίσου δεν είναι κακό και να αρνηθεί η επιχείρηση να μας κάνει τη χάρη. Στην τελική πάντα υπάρχουν και πιο φτηνά ιδιωτικά και πάντα υπάρχουν και τα δημόσια.

Σας έκανα μεταφορά μιας τηλεφωνικής συζήτησης που η κεντρική ιδέα ήταν η μείωση των διδάκτρων. Ίσως να ακούστηκε σκληρό και ατυχές αυτό που πρότεινα εκείνη τη στιγμή αλλά εσείς πραγματικά πιστέυετε ότι τα ακριβά ιδιωτικά δεν έχουν περιθώρια?

Διαφημίσεις

Το πού επιλέγει το κάθε σχολείο να δώσει τα κέρδη του ούτε μπορούμε να το γνωρίζουμε, ούτε μας αφορά. Προσωπικά αν έστελνα το παιδί σε ιδιωτικό, θα ήθελα να είναι οι υπάλληλοι όσο το δυνατόν πιο καλά πληρωμένοι και όχι υπερφορτωμένοι με ευθύνες, γιατί ως γνωστόν ο καλά αμειβόμενος υπάλληλος είναι εκείνος που θα αποδώσει καλύτερα. Ακόμα και για τον ίδιο το σχολάρχη θα ήθελα να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη, μια εύρρωστη επιχείρηση είναι καλή εγγύηση για ένα καλό περιβάλλον για το παιδί μου. Δεν θα ζητούσα ποτέ να στριμωχτούν οικονομικά κι άλλοι άνθρωποι, για να προσαρμοστούν αυτοί στα δικά μου καινούρια δεδομένα.

Εμάς δεν μας ενοχλεί το να ζητάς να μειωθούν τα δίδακτρα, δικαίωμά σου είναι. Το όλο νόημα όμως ενός θέματος στο φόρουμ είναι να γραφτούν όλες οι απόψεις, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν με τις δικές μας, έτσι δεν είναι;

Η εικονα ειναι οτι τα μεγαλα σχολεια που εχουν 7-8 τμηματα ανα ταξη δεν θα κανουν μειωσεις διδακτρων. Θα αφησουν τους γονεις που πιεζονται να φυγουν και θα κανουν ενα τμημα λιγοτερο συμπυκνωνοντας τα ηδη υπαρχοντα παιδια στα τμηματα και απολυοντας τους αντιστοιχους εκπαιδευτικους. Αρα χασουρα μηδεν και δυστυχως για τους γονεις που ή θα πιεστουν για να αφησουν τα παιδια τους στο σχολειο ή αναγκαστικα θα τα παρουν.

Τα μικρα ιδιωτικα των 1-2 τμηματων ανα ταξη θα κανουν καποιες εκπτωσεις (ήδη γινονται ανα περιπτωση) θα διωξουν προσωπικο με τον τροπο που εχω αναφερει (φυλαξη και συνοδεια απο τις δασκαλες, επιμηκυνση του ωραριου τους χωρις πληρωμή με εξτρα μελετη και δραστηριοτητες, καθηγητες του πρωινου θα κανουν και τα φροντιστηριακα κ.λ.π.)

Με λιγα λογια οι σχολαρχες δεν θα χασουν ειτε με τον ενα ειτε με τον αλλο τροπο.

Δυστυχως οπως μας καταντησανε με τους νεους νομους ολα ειναι υπερ του εργοδοτη. Εχει τη νομοθεσια στα χερια του για να εκμεταλλευεται το προσωπικο του και κανεις να μη μιλαει με το φοβο της απολυσης.

Η εικονα ειναι οτι τα μεγαλα σχολεια που εχουν 7-8 τμηματα ανα ταξη δεν θα κανουν μειωσεις διδακτρων. Θα αφησουν τους γονεις που πιεζονται να φυγουν και θα κανουν ενα τμημα λιγοτερο συμπυκνωνοντας τα ηδη υπαρχοντα παιδια στα τμηματα και απολυοντας τους αντιστοιχους εκπαιδευτικους. Αρα χασουρα μηδεν και δυστυχως για τους γονεις που ή θα πιεστουν για να αφησουν τα παιδια τους στο σχολειο ή αναγκαστικα θα τα παρουν.

Τα μικρα ιδιωτικα των 1-2 τμηματων ανα ταξη θα κανουν καποιες εκπτωσεις (ήδη γινονται ανα περιπτωση) θα διωξουν προσωπικο με τον τροπο που εχω αναφερει (φυλαξη και συνοδεια απο τις δασκαλες, επιμηκυνση του ωραριου τους χωρις πληρωμή με εξτρα μελετη και δραστηριοτητες, καθηγητες του πρωινου θα κανουν και τα φροντιστηριακα κ.λ.π.)

Με λιγα λογια οι σχολαρχες δεν θα χασουν ειτε με τον ενα ειτε με τον αλλο τροπο.

Δυστυχως οπως μας καταντησανε με τους νεους νομους ολα ειναι υπερ του εργοδοτη. Εχει τη νομοθεσια στα χερια του για να εκμεταλλευεται το προσωπικο του και κανεις να μη μιλαει με το φοβο της απολυσης.

Ναι kel συμφωνώ κι εγώ, αυτό νομίζω ότι θα γίνει τελικά

Το πού επιλέγει το κάθε σχολείο να δώσει τα κέρδη του ούτε μπορούμε να το γνωρίζουμε, ούτε μας αφορά. Προσωπικά αν έστελνα το παιδί σε ιδιωτικό, θα ήθελα να είναι οι υπάλληλοι όσο το δυνατόν πιο καλά πληρωμένοι και όχι υπερφορτωμένοι με ευθύνες, γιατί ως γνωστόν ο καλά αμειβόμενος υπάλληλος είναι εκείνος που θα αποδώσει καλύτερα. Ακόμα και για τον ίδιο το σχολάρχη θα ήθελα να έχει όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη, μια εύρρωστη επιχείρηση είναι καλή εγγύηση για ένα καλό περιβάλλον για το παιδί μου. Δεν θα ζητούσα ποτέ να στριμωχτούν οικονομικά κι άλλοι άνθρωποι, για να προσαρμοστούν αυτοί στα δικά μου καινούρια δεδομένα.

Εμάς δεν μας ενοχλεί το να ζητάς να μειωθούν τα δίδακτρα, δικαίωμά σου είναι. Το όλο νόημα όμως ενός θέματος στο φόρουμ είναι να γραφτούν όλες οι απόψεις, ακόμη κι αν δεν συμφωνούν με τις δικές μας, έτσι δεν είναι;

Ναι γι αυτό ξεκίνησα αυτή τη συζήτηση, ήθελα να ακούσω τις απόψεις των άλλων. Είναι υγειές να μπορέις να βγεις από το καβούκι σου και να δεις πως τα βλέπουν τα πράγματα και οι άλλοι. Επίσης συμφωνώ σε αυτά που λες σχετικά με τους ικανοποιημένους εκπαιδευτικούς. Απλά δεν νομίζω ότι τα καινούργια οικονομικά δεδομένα είναι δικιά μου υπόθεση μόνο. Η οικονομική κρίση αφορά την πλειοψηφία των Ελλήνων. Επίσης πιστεύω ότι αν όλοι δεν κάνουμε εσωτερική υποτίμηση δεν θα την περάσουμε την κρίση όλοι μαζί. Κάποιοι δεν θα τα καταφέρουν. Το βλέπω πιο συνολικά από ότι φαίνεται. Αν όλες οι τιμές σε όλα τα προιόντα και υπηρεσίες πέσουν τότε θα μπορούμε να ζούμε το ίδιο άνετα με λιγότερα χρήματα. Αν όμως δεν γίνουν σε όλα μειώσεις τότε θα γίνουν κοινωνικές ανακατατάξεις. Και δεν θα είναι μεταξύ εργαζομένων οι ανακατατάξεις, θα είναι άνοιγμα της ψαλίδας μεταξυ κεφαλαιούχων και εργαζομένων. Μεγέθυνση των ανισοτήτων.

Επίσης με ενδιαφέρει και με αφορά τι κάνει το σχολείο που πηγαίνω τα παιδιά μου με τα χρήματά μου. Δεν το δέχομαι ότι το σχολείο είναι μια επιχείρηση με μόνο σκοπό το κέρδος. Αν το πίστευα δεν θα πήγαινα ποτέ σε ιδιωτικό. Όπως το ίδιο πιστεύω και για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Πρέπει να παράγουν κύρια κοινωνικό έργο και όχι χρήματα για τους ιδιοκτήτες.

Δυστυχώς η ανάλυση τoυ Kel είναι σωστή. Και επίσης προβλέπω ότι θα χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες της νέας νομοθεσίας και θα μειώσουν και τους μισθούς χωρίς να μειώσουν τα δίδακτρα...

Τα βρήκα πριν από λίγο στο internet:

Πρακτικά Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δ’ Τοσιτσείου Αρσακείου Δημοτικού - Τετάρτη 2/11/11 - 18:00

....................

6. Δίδακτρα

Οι γονείς δήλωσαν δυσαρεστημένοι με την εμμονή του σχολείου να μην προχωρήσει σε καμία μείωση διδάκτρων δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην χώρα μας. Ζητήθηκε από τον σύλλογο να επιμείνει στο αίτημα του για μείωση των διδάκτρων, και τις παλαιότερες εκπτώσεις σε τρίτεκνους και πολύτεκνους. Συζητήθηκαν τα εξής σημεία:

i. Η μείωση των διδάκτρων να μην έχει αρνητικό αντίκτυπο στο επίπεδο του σχολείου μας

ii. Τα δεδομένα στην χώρα μας από πέρυσι που πάρθηκε η απόφαση να μην μειωθούν τα δίδακτρα, και να αποκοπούν οι εκπτώσεις και οι υποτροφίες σε αριστούχους μαθητές, μέχρι σήμερα, έχουν αλλάξει δραματικά. Η Φ.Ε. έχει καθήκον να ξανασκεφτεί το θέμα και να διαμορφώσει τα δίδακτρα σύμφωνα με τα καινούρια δεδομένα

Δράση: Να γραφτεί εκ νέου επιστολή η οποία να υπογραφεί on-line. Για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να μαζέψουμε όλα τα e-mail των γονέων.

.............................

Διαφημίσεις

Το "αστείο" της υπόθεσης ξέρετε ποιο είναι; Ότι αντί να φωνάζουμε για τη βελτίωση της δημόσιας παιδείας, που την πληρώνουμε όλοι μας μέσα από τους μισθούς μας και στην ουσία ειναι πεταμένα λεφτά, κοιτάμε να φωνάξουμε να μειωθούν τα δίδακτρα από τα ιδιωτικά. Δλδ το νταβατζή πάνω από το κεφάλι μας τον θέλουμε σίγουρα, απλά του ζητάμε να μας δείξει λίγη κατανόηση στις δύσκολες μέρες που περνάμε...

Το "αστείο" της υπόθεσης ξέρετε ποιο είναι; Ότι αντί να φωνάζουμε για τη βελτίωση της δημόσιας παιδείας, που την πληρώνουμε όλοι μας μέσα από τους μισθούς μας και στην ουσία ειναι πεταμένα λεφτά, κοιτάμε να φωνάξουμε να μειωθούν τα δίδακτρα από τα ιδιωτικά. Δλδ το νταβατζή πάνω από το κεφάλι μας τον θέλουμε σίγουρα, απλά του ζητάμε να μας δείξει λίγη κατανόηση στις δύσκολες μέρες που περνάμε...

To ότι υπάρχουν τα ιδιωτικά βοηθάει πολύ τη δημόσια εκπαίδευση. Καταρχή όλοι όσοι πηγαίνουν στα ιδιωτικά πληρώνουν για τη δημόσια εκπαίδευση των άλλων. Επίσης, δεν παίρνουν ούτε δωρεάν βιβλία αν και τα έχουν πληρώσει. Έτσι το κράτος εξοικονομεί χρήματα και μειώνεται ο αριθμός των μαθητών στα δημόσια σχολεία , άρα η ποιότητά της βελτιώνεται.

Όποιος δεν θέλει να διαμαρτυρηθεί για τα υψηλά δίδακτρα είναι ΟΚ. Τα περί νταβατζήδων είναι περιττά:(

Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, που οι μισθοί έχουν χάσει την αξία τους (είτε λόγω της μείωσης του - μια πραγματικότητα ήδη και στον ιδ. τομέα, είτε λόγω χαρατσιών), όπου τα πάντα προσαρμόζονται στην νέα κατάσταση (παράδειγμα τα ενοίκια όπου και δικαστικά κάποιος μπορεί να διεκδικήσει μείωση), μου φαίνεται εξωπραγματικό ο χώρος της ιδ. εκπαίδευσης να μένει αμέτοχος. Και σε αυτόν, όπως και στα περισσότερα άλλωστε, οι τιμές έχουν φτάσει τόσο ψηλά, όχι μόνο λόγω υψηλής ποιότητας παροχών. Και πράγματι, ήδη έχουν προχωρήσει σε μειώσεις μισθών (ή μειώσεις προσωπικού ή/και αύξησης ωρών απασχόλησης με τον ίδιο μισθό). Απλά, όπως ανέφερα και προηγούμενος, δεν θέλουν να χάσουν κερδοφορία (δηλ. αυτά που μπαίνουν στη τσέπη...)

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Και δεν νομίζω ότι έχει νόημα να λέμε για ποια απο τα 2 είναι καλύτερα (ιδιωτικό ή δημόσιο).

Και ειδικά στις μέρες μας που ο μισθός του δημ. υπαλλήλου (και του δασκάλου) έχει υποστεί μείωση και κινδυνεύει να μη το πάρει. Τις τελευταίες χρονιές ζήσαμε πολλές απεργίες (ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάθε εργαζόμενου). Αυτό λογικά σημαίνει χάσιμο διδακτικών ωρών. Στην αρχή της σχολικής χρονιάς καθυστέρησαν τα βιβλία. Και άλλα.

Επίσης με τόση ζήτηση που έχει πλέον η ιδ. εκπαίδευση (σε πολλά σχολεία πρέπει να έχεις μπάρμπα στη Κορώνη για να σε δεχτούν), δεν χαρίζονται βαθμοί. Αυτό γινόταν κάποτε, όχι στις μέρες μας.

DZLjp2.png

LVTCp2.png

Νομίζω πως θα έπρεπε να ανοίξουμε αυτό το θέμα για τα ιδιωτικά παιδικά σχολεία! που αν κάποιος γονιός όπως η πάρτη μου δεν έχει κοντά κανέναν να κρατήσει το παιδί και πρέπει να πιάσει δουλειά (γιατί είπαμε οικονομικά χάλια τα πράγματα ) θα αναγκαστεί να πάει στο ιδιωτικό (το δημόσιο αν δε δουλεύουν κ οι 2 δε τα δέχεται). Ας έρθει το λοιπόν να μου πεί κάποιος για ποιό λόγο να πληρώνω 210 το φθηνότερο για μία ή 2 βδομάδες που θα πάει το παιδί γιατί τις υπόλοιπες θα είναι άρρωστο. Και όταν τον παιδικό απαρτίζουν 40 παιδιά (απο τους μικρότερους) και το προσωπικό είναι μόλις 3 άτομα ας μου πεί κάποιος που να βρώ το δίκιο μου!!! Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος τρόπος να μειώνεται το ποσό;; χωρίς κόστος καθαρά λεφτά!! ΄Σόρρυ για το άσχετο αλλά θα έσκαγα. Στο θέμα σας πάντως κ εγώ αν έβλεπα οτι δεν αντέχει άλλο η τσέπη μου θα έπαιρνα το παιδάκι μου σε άλλο σχολείο. Το σκεπτικό μου όμως είναι.... οτι τα παιδιά δένονται με το σχολείο...τους καθηγητές τους φίλους και συμμαθητές εννοείται. Μήπως απο την αρχή θα έπρεπε να βλέπουμε το πορτοφόλι μας τι μας σηκώνει, ασχέτως των μειώσεων δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έρχεται στο αύριο, αλλά βρε παιδί μου να ξέρουμε οτι , ότι και να γίνει δε θα χρειαστεί να μπεί το παιδί σε αυτή τη διαδικασία. Να έχουμε την πισινή μας! Δεν πιστεύω ομως οτι θα προβούν σε μειώσεις... δυστυχώς για όλους μας.

Δεν μιλαμε για παιδικους σταθμους αλλα για δημοτικα γυμνασια και λυκεια!!!

Οσο για το σκεπτικο οτι τα παιδια δενονται με το σχολειο, ναι συμφωνω και επαυξανω ομως μην ξεχνας οτι υπαρχουν περιπτωσεις που τα παιδια ετσι και αλλιως αλλαζουν σχολεια λογω εργασιας των γονιων, πχ στρατιωτικοι, ή επειδη μετακομισαν οι γονεις σε αλλο σπιτι.

Καλα κανουν οσοι εχουν επιλεξει ιδιωτικα, καλα κανουν και οσοι εχουν επιλεξει δημοσια σχολεια.

Απλα εμενα προσωπικα μου φαινεται τελειως παραλογο οταν δεν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα ντε και καλα να στελνονται τα παιδια σε ιδιωτικο σχολειο με την δικαιολογια οτι ειναι καλυτερα απο τα δημοσια.

Παντου υπαρχουν και καλα και κακα!!!

Διαφημίσεις

To ότι υπάρχουν τα ιδιωτικά βοηθάει πολύ τη δημόσια εκπαίδευση. Καταρχή όλοι όσοι πηγαίνουν στα ιδιωτικά πληρώνουν για τη δημόσια εκπαίδευση των άλλων. Επίσης, δεν παίρνουν ούτε δωρεάν βιβλία αν και τα έχουν πληρώσει. Έτσι το κράτος εξοικονομεί χρήματα και μειώνεται ο αριθμός των μαθητών στα δημόσια σχολεία , άρα η ποιότητά της βελτιώνεται.

Όποιος δεν θέλει να διαμαρτυρηθεί για τα υψηλά δίδακτρα είναι ΟΚ. Τα περί νταβατζήδων είναι περιττά:(

Απλα εχω μεινει με το στομα ανοιχτο. Ειναι δυνατον να πιστευεις κατι τετοιο? Το ακουσα και αυτο. Πως ακριβως πληρωνετε για την δημοσια εκπαιδευση μας? Δηλαδη ειστε ευεργετες του δημοσιου σχολειου....

Εγω θελω να στειλω ενα μηνυμα : ας αγαπησουμε ολοι τα δημοσιο σχολειο γιατοι οι καιροι ειναι δυσκολοι και απροβλεπτοι, να κανουμε το σταυρο μας τουλαχιστον τα παιδια μας να μην μεινουν αμορφωτα και να ευχαριστουμε που υπαρχει ακομα το δημοσιο σχολειο....

τελικά, μας έχουν κάνει να θέλει ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου....Δηλαδή, να ζητήσω εγώ από το ΖARA να μειώσει το μισθό των πωλητριών προκειμένου να πάρω φτηνότερα το συνολάκι; ε, όχι, ρε παιδιά.....

Συμφωνώ και επαυξάνω!!

Και δε καταλαβαίνω γιατί σας κάνει εντύπωση που δε καταβάζουν τα δίδακτρα. Αυτό θέλουν να πετύχουν έτσι και αλλιώς, οι πλούσιοι σε ιδιωτικά σχολεία και νοσοκομεία και όλοι οι υπόλοιποι ακόμα και εσείς η μεσαία τάξη που τα στέλνετε στα ιδιωτικά, στα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία τα οποία φυσικά θα έχουν φροντίσει να τα υποβαθμίσουν!

Για αυτό ας αγωνιστούμε να αναβαθμιστεί η δημόσια παιδεία και υγεία και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα για τους ''έχοντες'' την άνεση!

Συμφωνώ να κάνουμε προσπάθειες για την βελτίωση της δημόσιας παιδείας, των νοσοκομείων, του δημόσιου κλάδου γενικότερα, αλλά μέχρι να βελτιωθεί εστω και λίγο αυτός ο τομέας δεν θα ρισκάρω δοκιμάζοντας την ΄πρόοδο΄του πάνω στα παιδιά μου.

Ο αλτροϋσμός μου δεν φτάνει σε αυτό το σημείο.

Δεν πιστέυω ότι ο ιδιωτικός τομέας, όσον αφορα τα κοινωνικά αγαθά , βοηθάει τον δημόσιο τομέα. Αν δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά σχολεία και νοσοκομεία ίσως να ειχε ξεσηκωθεί ο κόσμος για την βλετίωση της ποιότητας του δημοσίου.

Παρ' ολα αυτά, αυτή είναι η κατάσταση σήμερα και με αυτήν πορευομαι. Τα στέλνω ιδιωτικό, είμαι ευχαριστημένη με την πρόοδο τους, μείωση δεν ζητώ να γίνει.

Τα υπόλοιπα σχόλια περί γονέων που θεωρούν την ιδιωτική παιδεία άχρηστη και που δεν ΘΑ τα έστελναν ακόμη και αν είχαν τα χρήματα, δεν με αγγίζουν γιατί είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου, μου δείχνει ότι όσοι μπόρούσαν, όταν ήρθε η ώρα, τα εστειλαν.

''δεν ξέρω τι αξίζει πιο πολύ, η ειρήνη ή η αγωνία της ψυχής μας...'

Συμφωνώ να κάνουμε προσπάθειες για την βελτίωση της δημόσιας παιδείας, των νοσοκομείων, του δημόσιου κλάδου γενικότερα, αλλά μέχρι να βελτιωθεί εστω και λίγο αυτός ο τομέας δεν θα ρισκάρω δοκιμάζοντας την ΄πρόοδο΄του πάνω στα παιδιά μου.

Δεν πιστέυω ότι ο ιδιωτικός τομέας, όσον αφορα τα κοινωνικά αγαθά , βοηθάει τον δημόσιο τομέα. Αν δεν υπήρχαν τα ιδιωτικά σχολεία και νοσοκομεία ίσως να ειχε ξεσηκωθεί ο κόσμος για την βλετίωση της ποιότητας του δημοσίου.

Παρ' ολα αυτά, αυτή είναι η κατάσταση σήμερα και με αυτήν πορευομαι. Τα στέλνω ιδιωτικό, είμαι ευχαριστημένη με την πρόοδο τους, μείωση δεν ζητώ να γίνει.

Τα υπόλοιπα σχόλια περί γονέων που θεωρούν την ιδιωτική παιδεία άχρηστη και που δεν ΘΑ τα έστελναν ακόμη και αν είχαν τα χρήματα, δεν με αγγίζουν γιατί είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου, μου δείχνει ότι όσοι μπόρούσαν, όταν ήρθε η ώρα, τα εστειλαν.

Η τοποθέτησή σου είναι πολύ σωστή. Πορευόμαστε με την υπάρχουσα κατάσταση. Μπορούμε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικό? Αν ναι, καλώς, δεν γκρινιάζουμε όμως κιόλας και δεν απαιτούμε μειώσεις. Όντως, πολλοί γονείς αν είχαν την δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο θα το έκαναν. Εγώ μένω Κρήτη, είμαι υπέρ των δημόσιων σχολείων -κάνουν και πολύ καλή δουλειά, τουλάχιστο στην πόλη που μένω εγώ- οπότε και την οικονομική δυνατότητα να είχα πάλι σε δημόσιο θα τα έστελνα, χωρίς να έχω κάτι με τα ιδιωτικά. Απλά αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ορισμένοι γονείς θέλουν "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο" Αποτελείς εξαίρεση, όποιος θέλει και μπορεί στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό με αξιοπρέπεια, χωρίς ΄μουρμούρες ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Η καλυτερη τοποθετηση που ειδα σε αυτο το θέμα! Μπράβο σου!

Όλα είναι μια ιδέα...

Σωστά το θέτεις. Ο καθένας σίγουρα κάνει το καλύτερο που μπορεί για το παιδί του...ή που θέλει....προσωπικά εγώ επειδή ρωτάς δε σκέφτομαι καν να στείλω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο όχι γιατί είναι άχρηστα, να πω την αλήθεια δε ξέρω τι δουλειά γίνεται για να έχω άποψη, αλλά επειδή δε μου αρέσει ο χαρακτήρας που διαμορφώνεται στο ιδιωτικά σχολεία.Προτιμώ να έχει συμμαθητές του δικού μας βιωτικού επιπέδου, με τις ίδιες δυσκολίες ζωής κτλ κτλ.

Επίσης δε θα μου άρεσε να να νιώθει το παιδί μου ότι πληρώνει ο μπαμπάς και η μαμά για να μάθει γράμματα....προσωπική μου άποψη.

Τώρα αν μεγαλώνοντας η κόρη μου μου ζητήσει μόνη της να πάει σε ιδιωτικό, εκεί δε ξέρω τι θα κάνω. Θα το συζητήσω μαζί της να δω τους λόγους της και θα το ψάξω...

Τέλος να πω ότι δε το βρίσκω κακό να συζητήσει ένας γονιός με τη διοίκηση του σχολείου για κάποια μείωση ή διευκόλυνση πληρωμής των διδάκτρων σε περίπτωση που δυσκολεύεται να πληρώσει χωρίς βέβαια να γίνει καμία αναφορά σε μείωση των μισθών των καθηγητών. Αν η διοίκηση δε μπορεί να διευκολύνει από κει και περα αποφασίζει τι θα κάνει ο γονιός.

Έτσι και αλλιώς σε λίγο καιρό ξαναλέω δε θα μπορεί κανείς από εμάς τη μεσαία τάξη να πηγαίνει το παιδί του στο ιδιωτικό παρά μόνο οι πλούσιοι, οπότε μην αγχώνεστε!

Απλα εχω μεινει με το στομα ανοιχτο. Ειναι δυνατον να πιστευεις κατι τετοιο? Το ακουσα και αυτο. Πως ακριβως πληρωνετε για την δημοσια εκπαιδευση μας? Δηλαδη ειστε ευεργετες του δημοσιου σχολειου....

Το δημόσιο σχολείο λειτουργεί από τους φόρους που πληρώνουν όλοι, όχι μόνο απο αυτούς που πηγαίνουν στο δημόσιο. Αυτοί που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο ή που πηγαίνουν στο Υγεία ή στο Ιατρικό (για θέματα υγείας) πληρώνουν φόρους για τις δημόσιες παροχές όπως όλοι αλλά δεν τις χρησιμοποιούν. Αυτό είναι καλό για τους υπόλοιπους. Αποφορτίζεται το σύστημα και δεν ξοδεύεται τίποτε γι αυτούς που δυνητικά μπορούν κι αυτοί να ζητήσουν τις παροχές αυτές. Δεν είναι τι πιστεύω εγώ αγαπητή μου, ετσι λειτουργεί το σύστημα. Μην είσαι σαρκαστική σε κάτι που δυσκολεύεσαι να καταλάβεις...:wink:

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...