Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σιτες..τι να κανω???

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια....δεν βρηκα παρομοιο θεμα γ αυτο και ανοιγω αλλο....αν υπαρχει παρακαλω τους διαχειριστες να το μεταφερουν..!!

Λοιπον στο σπιτι που νοικιαζουμε τωρα δεν εχει σιτες......εχω τρομερο προβλημα(φοβο) με ζουζουνια κτλ...και σκεφτομαι τι θα μπορουσα να κανω τωρα που καλοκαιριαζει τελη μαιου ερχεται και το μωρακι μας...θελω να νοιγω συνεχεια...

Τα κουφωματα δεν εχουν καν την εσοχη για τις σιτες....υπαρχει η εσοχη μονο για το παντζουρι που κατεβαινει....και σκεφτομαι τωρα τι μπορω να κανω???

Ακουσα πως για να εθει τεχνικος να σου περασει σιτες θελει κανα 800:shock::shock: λεφτα δεν εχω τοσα να διαθεσω για σιτες....Τι αλλο μπορω να κανω??εσεις τι κανατε???

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

mias kai noikiazeis to spiti de briskw to logo na kaneis tosa exoda..ektos an ta moirasteis me ton idioktiti!

sto super market yparxoun sites pou tis kollas me autokolito diplis opsis tis TESA nomizw.

episis sympasxw ston fobo me ta ka8e eidous zwifia kai se katalabainw APOLITA!!!!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Ασε μεγαλο ψυχολογικο τα ζωυφια....και λες και το ξερουν μολις ανοιξω τσουπππ ολα μεσα...:evil::evil:

Τεσπα να κατι τετοιο σκεφτηκα και εγω λεω δεν μπορει θα εχει....αυτο που λες κολλαει πανω και κατω??και αν θες να βγεις εξω??η κολλαει μονο πανω και κρεμεται σαν κουρτινα??

Καλα ο ιδιοκτητης δεν παιζει να πληρωσει τ εκανα θεμα και μ λεει δεν χρειαζεσαι καλε σιτες....:evil::evil:

Γι αυτο ψαχνω μια οικονομικη λυση...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

στα praktiker έχει σίτες με αυτοκόλλητα ή με πλαίσιο γύρω γύρω και σε διάφορες διαστάσεις!!! μπορείς να πάς να ρίξεις μια ματιά έχοντας μετρήσει το παράθυρο σου πρώτα....

Αφού δεν υπάρχει εσοχή, μπορείς μήπως να βάλεις μια συρόμενη σίτα εκτός παντζουριού..κατάλαβες τι ενοοώ...δηλαδή πρώτα θα ανοίγεις τζάμι, μετά παντζούρι και μετά θα βλέπεις την σίτα που θα είναι σιρόμενη....

Αν φωνάξεις κάποιον ειδικό να σου βάλει μόνο στη μεγάλη μπακλονόπορτα συρόμενη σίτα δεν νομίζω να κοστίζει πολύ....στα υπόλοιπα μπορείς να βολευτείς απο praktiker!!

ευχαριστω πολυ....θα πρεπει να παω στα πρακτικερ να κοιταξω στο σιτε τους που μπηκα δεν βρηκα κατι....θα παω απο κει να δω...!!!

Σκεφτηκα και κατι σαν τα καταστηματα σε καποια εχει πορτες με σιτα...ανοιγεις εκεινη και μετα την κανονικη πχ για να μπεις μεσα...δεν ξερω κατα ποσο θα βολευει αλλα το σκεφτηκα και αυτο.....Κατι πρεπει να βρω γιατι το ζουζουνι ηδη παει συννεφο και ακομα δεν καλοκαιριασε......;)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Διαφημίσεις

Επειδή αυτές οι αυτοκόλλητες δεν βολεύουν για μέσα έξω συνέχεια, θα τις βάλεις όπου δεν περνάς συνέχεια.

Για την πόρτα που μπαινοβγαίνεις στο μπαλκόνι, καλύτερα να απευθυνθεις σε αυτούς που φτιαχνουν αλουμίνια.

Εχω δει πολύ καλή λύση, σίτα που τυλίγεται σε ρολό και δεν ενοχλει, αλλά δεν ξέρω κόστος να σου πω...

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Rkt κατι τετοιο θα κανω μαλλον γιατι αλλη λυση δεν βλεπω....!!!!!:rolleyes:

Panagoula ευχαριστω τις ειδα και εγω αυτες στο σιτε.....δεν καταλαβα ομως...τις παιρνεις ετσι και τις τοποθετεις??η πρεπει να εχεις τις ειδικες εσοχες για να μπουν μεσα??μηπως γνωριζεις??Γιατι αν ειναι ετσι...και την παιρνεις και κουμπωνει καπως πανω θα ναι βολικη...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Υπάρχουν λύσεις αλλά το πρόβλημα είναι ότι το σπίτι δεν είναι δικό σου και αυτές που είναι βολικές δεν αξίζει να χρεωθείς τόσο για να της βάλεις.Μια πιο οικονομική λύση είναι η σίτα που είναι σαν στόρι.Τοποθετείται από την μέσα πλευρά κατεβαίνει με σχοινάκι όπως οι περσίδες και πιανει με 2 αγγιστράκια στο κάτω μέρος του παραθύρου.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Κοίτα να δεις τις πήρε φέτος ο αδελφός μου και τις τοποθέτησε μόνος του. Μπαίνουν στο πλαίσιο γύρο από την μπαλκονόπορτα από την έξω πλευρά, τις συναρμολογεις στο σπιτι. Λογικά θα είναι εύκολη η τοποθέτηση γιατί δεν τον ρώτησα αλλά δεν ασχολείται γενικά με τέτοιες κατασκευές και τα κατάφερε μια χαρά.

Σίγουρα θα έχουν και οδηγίες τοποθέτησης.

Διαφημίσεις

Πολυ ωραιες οι σιτες του Πρακτικερ. Ετσι περιπου ειναι και οι δικες μου που τις αγορασα πριν χρονια απο μαγαζι με κουφωματα. εβαια, εκεινοι ηρθαν πηραν μετρα και τις τοποθετησαν. Το μαλλι για ολο το σπιτι ηγε γυρω στα 1200 ευρω. Φανταζομαι οτι το μονο προβλημα με αυτες του Πρακτικερ θα ειναι να σου ταιριαξουν απολυτα οι διαστασεις.

Να στε καλα βρε κοριτσια βρηκα...σαν αυτες του πρακτικερ...με 55 ευρω την μια εδω στην κατερινη στην ενωση ξυλουργων....

Θα βαλω 2 τετοιες στα παραθυρα που βγαινουν στα μπαλκονια για να μπορω να μπαινοβγαινω...Και στα αλλα 2 παραθυρα που μονο ανοιγω θα βαλω αυτοκολλητο σιτα για ποιο οικονομικα...Ευχαριστω πολυ για τις ιδεες....;);)

Νομιζω θα την βγαλω οικονομικα ετσι γιατι απο τον σπιτονοικοκυρη δεν περιμενω τιποτα....;)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

• 4 months later...
Έχετε βάλει σίτες;

Είστε ευχαριστημένοι/ες; Μένουμε σε δικό μας σπίτι και θέλουμε μια αξιόπιστη λύση.

Περιμένω συμβουλές-προτάσεις!

Μama-lia εμεις δεν ειναι δικο μας το σπιτι αλλα επειδη δεν εχουμε σκοπο να φυγουμε βαλαμε.....μας εχουν σωσει εγω εχω τρομερη εντομοφοβια και συνεχως εδω στο χωριο μπαιναν διαφορα.....της αγορασαμε μονοι μας 70 ευρω μας βγηκε η καθε πορτα σε 2 μπαλκονοπορτες βαλαμε στην αλλη που δεν βγαινω ποτε βααμε σιτα αυτοκολλητο στο παραθυρακι του μπανιου που δεν μπαινοβγαινουμε αγορασαμε και για εκει αυτοκολλητο....

Παντως μας ειχαν ζητησει 300 για 2 μπαλκονοπορτες εμεις τις πηραμε με 140 ευρω και τις περασαμε μονοι μας.....περνιουνται πολυ ευκολα και δεν φενετε καν πως τις περασαμε εμεις...μαστορικη δουλεια;);)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Διαφημίσεις

Jo89 είχαμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Μένουμε και εμείς σε σπίτι με ενοίκιο το οποίο έχει παλιά ξύλινα κουφώματα και πλαστικά ρολλά.

Επειδή μένουμε σε περιοχή που έχει κουνούπια σχεδόν όλο το χρόνο με δικά μας έξοδα εγκατέστησα (ευτυχώς πριν μείνω έγκυος) μόνη μου (ευχαριστώ μπαμπά που μου έμαθες να μαστορεύω και να χειρίζομαι τροχό) σίτες αλουμινίου που πήρα από το Prakticer.

Πραγματικά βρήκαμε την ησυχία μας...εγώ δηλαδή γιατί εμένα τρώγανε:lol:

Αλλά ειδικά τώρα με το μωρό έχω βρει την υγειά μου.

Ακριβώς τι τύπου κουφώματα έχεις? Γιατί υπάρχουν και άλλες λύσεις.. (ας πούμε αν τα σκούρα είναι ξύλινα γαλλικού τύπου)

Επείσης για φθηνή σχετικά λύση υπάρχουν και οι σίτες της εταιρείας TESA.

Τις είχα βάλει τον πρώτο χρόνο αλλά μου σπάσανε τα νεύρα στο μπες-βγες στο μπαλκόνι.

Jo89 είχαμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.

Μένουμε και εμείς σε σπίτι με ενοίκιο το οποίο έχει παλιά ξύλινα κουφώματα και πλαστικά ρολλά.

Επειδή μένουμε σε περιοχή που έχει κουνούπια σχεδόν όλο το χρόνο με δικά μας έξοδα εγκατέστησα (ευτυχώς πριν μείνω έγκυος) μόνη μου (ευχαριστώ μπαμπά που μου έμαθες να μαστορεύω και να χειρίζομαι τροχό) σίτες αλουμινίου που πήρα από το Prakticer.

Πραγματικά βρήκαμε την ησυχία μας...εγώ δηλαδή γιατί εμένα τρώγανε:lol:

Αλλά ειδικά τώρα με το μωρό έχω βρει την υγειά μου.

Ακριβώς τι τύπου κουφώματα έχεις? Γιατί υπάρχουν και άλλες λύσεις.. (ας πούμε αν τα σκούρα είναι ξύλινα γαλλικού τύπου)

Επείσης για φθηνή σχετικά λύση υπάρχουν και οι σίτες της εταιρείας TESA.

Τις είχα βάλει τον πρώτο χρόνο αλλά μου σπάσανε τα νεύρα στο μπες-βγες στο μπαλκόνι.

Εμεις family guy(μαρεσει πολυ αυτο :lol::lol::lol:) εχουμε τα κλασσικα κουφωματα αλουμινιου που λενε (πλαστικουρα ειναι αλλα τεσπα):rolleyes::rolleyes:;)Ειχε τον χωρο αναμεσα στο παντζουρι και στο παραθυρο μετρησαμε εκατοστα ακριβως τις παραγγειλαμε και τις περασαμε....ειναι αυτοsita.jpg&w=200&h=276&ei=KxERUMvGB4jC0QW4xoCYBA&zoom=1&iact=hc&vpx=1141&vpy=88&dur=350&hovh=220&hovw=160&tx=85&ty=138&sig=107045539387327625937&page=1&tbnh=135&tbnw=98&start=0&ndsp=35&ved=1t:429,r:33,s:0,i:171 ετσι δηλαδη μονο που εγω της εβαλα να μην κατεβαινουν αλλα να τραβιουνται οριζοντια για να μην σκυβω σαν συρομενη δηλαδη

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Εμεις family guy(μαρεσει πολυ αυτο :lol::lol::lol:) εχουμε τα κλασσικα κουφωματα αλουμινιου που λενε (πλαστικουρα ειναι αλλα τεσπα):rolleyes::rolleyes:;)Ειχε τον χωρο αναμεσα στο παντζουρι και στο παραθυρο μετρησαμε εκατοστα ακριβως τις παραγγειλαμε και τις περασαμε....ειναι αυτοsita.jpg&w=200&h=276&ei=KxERUMvGB4jC0QW4xoCYBA&zoom=1&iact=hc&vpx=1141&vpy=88&dur=350&hovh=220&hovw=160&tx=85&ty=138&sig=107045539387327625937&page=1&tbnh=135&tbnw=98&start=0&ndsp=35&ved=1t:429,r:33,s:0,i:171 ετσι δηλαδη μονο που εγω της εβαλα να μην κατεβαινουν αλλα να τραβιουνται οριζοντια για να μην σκυβω σαν συρομενη δηλαδη

Χεχε ναι το ονομα είναι λιγο κόντρα διανομή...είναι γιατί το account το έφτιαξε ο άντρας μου όταν έμεινα έγκυος και μετά το καβάτζωσα εγώ...:lol:

Τέλεια που τις εγκατέστησες! Η φωτογραφία δυστυχώς δεν φαίνεται.

Και εγώ στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού και της κουζίνας που μπαινοβγαίνουμε συνέχεια οριζόντιας κίνησης έβαλα στο Υ/Δ έβαλα κάθετης γιατί την έχω μόνιμα κλειστή (και ήταν και πιο φθηνή εδώ που τα λέμε)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...