Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τα πρωτα βρεφικα ρουχα και εξοπλισμοι

Recommended Posts

Τα ανάποδα ειναι πιο ασφαλή. Σε περίπτωση πρόσκρουσης αν το μωρο κάθεται σε κανονικό κάθισμα θα φύγει το κεφάλι μπροστα και το σώμα θα μείνει στο κάθισμα. Σορι για την περιγραφή. Οι σύνδεσμοι του αυχένα ειναι ακόμα ανωριμοι για να κρατήσουν το κεφάλι. Μετα τους 9 μήνες ειναι καλο να κάθεται σε κάθισμα που κοιτάει μπροστα και όσο αργότερα τόσο καλύτερα.

ΑΑΑΑ να ειδες αυτο δεν τ ηξερα...ναι εχεις δικιο..αρα βασικο θα πρεπει να κοιταξω να ειναι και αναποδο σε ευχαριστω πολυ ...αααα ρε εμπειρες μανουλες...;);)μας βοηθατε πολυυυυ ευχαριστουμε....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 68
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και εγω 0-13 εχω και μια χαρα χωραει.Απλα θα προτειμουσα το 0-18 για να κρατησει για πιο πολυ....Παντως μην βιαστεις για καθισματακι,να το ψαξεις καλα.Δες και εδω στο φορουμ τετοια θεματα να παρεις ιδεες απο εμπυριες κτλ.

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Και εγω 0-13 εχω και μια χαρα χωραει.Απλα θα προτειμουσα το 0-18 για να κρατησει για πιο πολυ....Παντως μην βιαστεις για καθισματακι,να το ψαξεις καλα.Δες και εδω στο φορουμ τετοια θεματα να παρεις ιδεες απο εμπυριες κτλ.

Εεεε να γι αυτο ψαχνομαι μην παω τελειως ασχετη να εχω μια ιδεα αυτο για τ αναποδο πχ δεν τ ηξερα καν....ναι θα το ψαξω αρκετα γιατι με ενδιαφερει πολυ η ασφαλεια....;)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

ΑΑΑΑ να ειδες αυτο δεν τ ηξερα...ναι εχεις δικιο..αρα βασικο θα πρεπει να κοιταξω να ειναι και αναποδο σε ευχαριστω πολυ ...αααα ρε εμπειρες μανουλες...;);)μας βοηθατε πολυυυυ ευχαριστουμε....

Αυτο οπωςδηποτε!!!!!!:shock:Τουλαχιστον οπως λεει και η κοπελα παραπανω μεχρι 9 μηνες και...Βεβαια μπορεις και μεχρι 4 χρονων να το εχεις αναποδα αλλα πρεπει να παραγγειλεις απο εξωτερικο καθισματακι γιατι δυστυχως εδω δεν εχει:evil:

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Ως μαμα με 2 παιδακια και ουσα εγκυμονουσα στο 3ο και εχοντας δωσει ή πετα3ει ΤΑ ΠΑΝΤΑ απο μπεμπε αυτα εχω σκοπο να αγορασω για το νεο μπεμπε μας . Πρωτα απο ολα θα μετακομισουμε σε μεγαλυτερο αρκετα σπιτι , ασχετο αλλα το λεω επειδη χαρηκα με ενα πολυ ωραιο σπιτι που βρηκαμε ;) , ρουχαλακια και φορμακια και και και οπως παντα δεν κρατηθηκα και τωρα στις εκπτωσεις ψωνισα πολλα για τους πρωτους 9 μηνες , μην 3εχναμε τις εκπτωσεις του καλοκαιριου και του χρονου το χειμωνα . Κρεββατι - κουνια απο το ικεα το πιο φτηνο που υπαρχει (ειναι ενα καταπληκτικο με 39 ευρω το εχουμε και στο χωριο ειναι απλα τελειο ) ετσι και αλλιως και τα αλλα μου παιδια απο 15 μηνων τα μετεφερα σε κανονικα κρεββατια . Καροτσι πηρα απο τη Γαλλια τωρα που ειχαμε παει με 70 ευρω και ειχε και ποδοσακο , δεν ειναι για εντελως νεογγενητα αλλα πιστεψτε με ξαπλωνει σχεδον τελειος και δεν υπαρχει κανενα προβλημα , σα;ν ειναι σε καθησματακι αυτοκινητου . Καθησμα αυτοκινητου θα παρω ενα της chicco 0-18 , και σιγουρα το life saver ριλαξ , 7 μπιμπερο και μια πλαστικη αλα3ερια απο το ικεα επισης . Αποστειρωτη δεν προκειτε να παρω , θα τα βραζω σε μια μεγαλη κατσαρολα μια φορα τη μερα . Το πολυ πολυ να παρω εναν μαρσιπο γιατι τις πρωτες μερες και καιρο που θα ειναι και σχετικα ελαφρυ πιστευω οτι θα με βολεψει με τα μεγαλυτερα παιδια καθως και για τπτ ψωνια κτλ κτλ .Αυτα .

QRyOp2.png

Διαφημίσεις

Και μερικες συμβουλες προς τις νεες μαμαδες αμα μου επιτρεπετε . Μην ακουτε στα μαγαζια που πηγαινετε οτι σας λενε και σας πασαρουνε , την πατουσαμε ετσι στον μεγαλο μας και αγορασαμε ενα σωρο σαβουρα . Πετσετες δεν χρειαζονται ειδικες για μωρα , απλως τον πρωτο μηνα πλειντε της ηδη υπαρχουσες με παιδικο απορυπαντικο , αμα εχετε ηδη πετσετες αρκετες μην φορτωνεστε αλλες . Σελτεδακια κτλ ειναι λιγο αχρηστα για μενα ,ακομα και με μια πετσετουλα κουζινας κανεις τη δουλεια σου . Και ψωνιζετε ρουχαλακια στις εκπτωσεις λ.χ το χειμωνα ψωνιστε για τον επομενο χειμωνα και το καλοκαιρι για το επομενο καλοκαιρι . Με αυτο τον τροπο εξοικονομειτε πολλα χργματα και αγοραζετε περισσοτερα . Παρτε τα λιγο μεγαλυτερα απλα , δεν πειραζει να ειναι λιγο μεγαλυτερα , μικρα να μην ειναι .

QRyOp2.png

Οταν δεν χωραει το κατλαβαινω αλλα οταν χωραει γιατι να μην το βαλεις?Για να μην παρεξηγηθω δεν κρινω καμια μανουλα!!!Απλα απορια εχω!!

απ'οσο το εχω ψαξει, η καλαθουνα εχει και εξτρα στρωματακι που ειναι αρκετα καλο και ανατομικο για το νεογεννητο. και γω 10/6 εχω πητ και πηρα καλαθουνα της mothercare. πολυ καλη μου φαινεται.. και για να την μετακινω μεσα στο σπιτι ευκολα και για να μην χανεται στην κουνια του απο τοσο μικρο... αλλα και παλι αποψη μου!!

Θα σου πω τα δικα μου κριτηρια!

Εκτος αυτα που λες να ειναι γερο,να χωραει και οταν μεγαλωσει (οχι να το χρισημοποιησουμε κανα χρονο και μετα αλλο...:evil:) για τα ψωνια νομιζω οτι ολα εχουν το καλαθι απο κατω...

Ηθελα να μην ειναι με χερουλια αλλα μονοκομματο (εννοω αυτο που πιανεις και σμπρωχνεις:rolleyes:) και οπωσδηποτε να γυριζει μπρος πισω,δηλαδη οταν ειναι μικρο το μωρο να σε βλεπει εσενα και εσυ αυτο και οταν μεγαλωσει να βλεπει μπροστα,την μικρη μου συνεχεια την κοιταω μην της επεσε το σκουφο η να μην σκεπαστηκε με την κουβερτα....Να μαζευεται ευκολα και να ειναι ελαφρυ.Με γυριστες ροδες και φρενο.Κοιτουσα αν εχει ποδοσακο,αδιαβροχο,αν η πλατη σηκωνεται και ξαπλωνει τελειως,να κανει και για χειμωνα και για καλοκαιρι...Και οχι κανα τεραστιο,να χωραμε βρε παιδι μου:lol:Α!Και το σχεδιο-χρωμα εννοειται ετσι!!

Κι εγω το καροτσι που πηρα σημερα το πηρα περιπου με βαση αυτα που λες κι εσυ.Δεν με ενοιαζε αν ειναι με χερουλια η μπαρα απλα ηθελα να γυρναει οπως λες κι εσυ.Μεχρι 3 ετων μας ειπε η κοπελα οτι κανει.Το μονο που δεν με ικανοποιησε απολυτα ηταν το χρωμα γιατι χτες το ειχα δει σε κοκκινο-μπεζ και σημερα που πηγα να το παρω 5 λεπτα νωριτερα το εκλεισε μια αλλη κοπελα,αφου να φανταστεις οταν πηγα η κοπελα που το πηρε εδινε στο ταμειο την προκαταβολη,τελικα το πηρα σε λαχανι ενταξει ωραιο δεν λεω αλλα το αλλο ηταν πιο ωραιο.Και εμεις εχουμε ενα θεμα με το αυτοκινητο γιατι ειναι 2πορτο,χαμηλωμενο και στο πορτ μπαγκαζ εχουμε ηχεια και δεν χωραει τιποτα.Θα δουμε τι θα κανουμε!!!

Κι εγω το καροτσι που πηρα σημερα το πηρα περιπου με βαση αυτα που λες κι εσυ.Δεν με ενοιαζε αν ειναι με χερουλια η μπαρα απλα ηθελα να γυρναει οπως λες κι εσυ.Μεχρι 3 ετων μας ειπε η κοπελα οτι κανει.Το μονο που δεν με ικανοποιησε απολυτα ηταν το χρωμα γιατι χτες το ειχα δει σε κοκκινο-μπεζ και σημερα που πηγα να το παρω 5 λεπτα νωριτερα το εκλεισε μια αλλη κοπελα,αφου να φανταστεις οταν πηγα η κοπελα που το πηρε εδινε στο ταμειο την προκαταβολη,τελικα το πηρα σε λαχανι ενταξει ωραιο δεν λεω αλλα το αλλο ηταν πιο ωραιο.Και εμεις εχουμε ενα θεμα με το αυτοκινητο γιατι ειναι 2πορτο,χαμηλωμενο και στο πορτ μπαγκαζ εχουμε ηχεια και δεν χωραει τιποτα.Θα δουμε τι θα κανουμε!!!

Και εμεις καπως ετσι με το καροτσι.....Ειχαμε διαλεξει σε κοκκινο-μαυρο και τελικα ειχε τελειωσει στην αποθηκη και το πηραμε απο την βιτρινα οπως ηταν!:lol:Το οτι ειναι διπορτο δεν ειναι τοσο προβλημα οσο που δεν εχετε χωρο στο πορτ μπαγκαζ....Πες στον αντρα σου οτι πλεον θα γινει μπαμπας και πρεπει να τα βγαλει αυτα τα πραγματα:wink:Και εγω εχω κολλημα με αυτα αλλα δεν μπορουσα να βαλω γι'αυτο το λογο:rolleyes:

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Διαφημίσεις

Kαλημέρα κορίτσια, κάποιες ερωτήσεις ακόμα...Με έχετε βοηθήσει ήδη αφάνταστα με τις συμβουλές σας και είμαι αποφασισμένη να μη μπω σε άσκοπα έξοδα. 'Ηθελα να ρωτήσω για τον ύπνο των πρώτων μηνών. Εχω ΠΗΤ 16/6 και πήραμε ήδη πολυκαρότσι, για να επωφεληθούμε από τις εκπτώσεις. Πήραμε το zippy free της Inglesina. Για όποια μανούλα ξέρει, το μωράκι θα μπορεί να κοιμάται στο πορτ μπεμπέ τους πρώτους 2 μήνες? Μου φαίνεται λίγο μικρό για να κοιμηθεί παιδί εκεί..Από το κατάστημα μου είπαν πως η καλαθούνα είναι περιττή αγορά. Αλλά για καλοκαίρι, κάπως ζεστό μου φαίνεται το πορτ μπεμπε, και ας είναι όλο τρύπες από κάτω για να αερίζεται. Μας βολεύει το πορτ μπεμπέ για τις πρώτες βόλτες του καλοκαιριού, ίσως και για μία εβδομάδα στο εξοχικό αν όλα είναι οκ, αλλά για καθημερινό ύπνο μέσα στο κατακαλόκαιρο δεν ξέρω. Η γνώμη σας?

Επίσης, τα καθισματάκια αυτοκινήτων για ηλικίες 0+ έχουν όλα την δυνατότητα να τοποθετούνται ανάποδα? Εμείς το πήραμε θεωρώντας πως θα τηρεί της προδιαγραφές, και ούτε ρωτήσαμε....

Ευχαριστώ, και να χαίρεστε όλες τα μωράκια σας:P

d8gLp3.png

iXW1p2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Απο οτι ξερω οχι δεν κανουν ολα τα καθισματα για να τα βαλουμε αναποδα ειναι συγκεκριμενα τωρα για τον υπνο του να σου πω την αληθεια εμενα δεν μου αρεσει να κοιμουνται τα μωρα σε πορτ μπεμπε και καλαθουνες.Ειμαι υπερ της κουνιας απο την αρχη.Εγω εχω πητ 6/06 και θα τον βαλω στη κουνια για υπνο.

Επίσης, τα καθισματάκια αυτοκινήτων για ηλικίες 0+ έχουν όλα την δυνατότητα να τοποθετούνται ανάποδα? Εμείς το πήραμε θεωρώντας πως θα τηρεί της προδιαγραφές, και ούτε ρωτήσαμε....

Ευχαριστώ, και να χαίρεστε όλες τα μωράκια σας:P

Ναι,ολα τα καθισματακια της πρωτης βρεφικης δηλαδη 0-13 κιλα εχουν την δυνατοτητα να τοποθετουνται αναποδα αλλα και προς τα μπρος κατεξοχην με τις ζωνες..καποια αλλα που χρησιμοποιουν βαση isofix εχουν δυνατοτητα μονο προς τα πισω και οχι μπροστα!!

Ρε κοριτσια πως θα καταλαβω αν το αυτοκινητο μας χρειαζεται βαση isofix?

δεν υπαρχει κανενα αυτοκινητο που να εχει βαση isofix....αυτο που εχουν ειναι υποδοχες για την βαση isofix και αρκει να βαλεις το χερι σου στα πισω καθισματα αναμεσα στην ενωση πλατης με καθισμα για να τους βρεις..

Την βαση δεν την χρειαζεσαι απαραιτητως....μπορει να επιλεξεις να δεσεις το καθισματακι με τις ζωνες.Απλως η βαση ειναι ενα εξτρα αξεσουαρ που κανει το καρεκλακι πιο σταθερο και επισης σου δινει την δυνατοτητα να το βαζεις-βγαζεις ευκολοτερα χωρις να σηκωνεις το παιδι αν τυχον κοιμηθει.

Οποτε ειναι θεμα καθαρα ποσο εσυ την θεωρεις πρακτικη η απαραιτητη για την τελεια ασφαλεια.

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

καλησπερα κοριτσια!!!ειμαι στην 24 εβδομαδα και περιμενω κοριτσακι..εχω ειδη ενα αγορακι 20 μηνων...νιωθω οτι φτιαχνω λιστα για πρωτη φορα,,χαχα και φανταστειτε οτι ειναι 2 χρονια μονο η διαφορα...τεσπα!!!δυστηχως δεν θα μπορω να βαλω πολλα ρουχαλακια του γιου μου στην μπεμπα γιατι τα ειχα παρει πολυ αγοριστικα(γιακαδακια-πουκαμισα κ.λ.π)εχω εσωρουχακια ασπρα που θα βολευτω και καποιες πιτζαμουλες ουδετερες!!!

θα ηθελα να ρωτησω τις μαμαδες που εχουν κοριτσακια(μην με παρεξηγουν οι αγορομαμαδες χαχα) τι ρουχα πηρατε στα κοριτσακια σας??δηλαδη πηρατε καλτσονακια απο την αρχη κ φουστιτσες???η' περιμενατε να ξεπεταχτει κ μετα???την βγαζατε με φορμουλες??? γενναω τελη φλεβαρη οποτε με περιμενει χειμωνας!!!!!

καλησπερα κοριτσια!!!ειμαι στην 24 εβδομαδα και περιμενω κοριτσακι..εχω ειδη ενα αγορακι 20 μηνων...νιωθω οτι φτιαχνω λιστα για πρωτη φορα,,χαχα και φανταστειτε οτι ειναι 2 χρονια μονο η διαφορα...τεσπα!!!δυστηχως δεν θα μπορω να βαλω πολλα ρουχαλακια του γιου μου στην μπεμπα γιατι τα ειχα παρει πολυ αγοριστικα(γιακαδακια-πουκαμισα κ.λ.π)εχω εσωρουχακια ασπρα που θα βολευτω και καποιες πιτζαμουλες ουδετερες!!!

θα ηθελα να ρωτησω τις μαμαδες που εχουν κοριτσακια(μην με παρεξηγουν οι αγορομαμαδες χαχα) τι ρουχα πηρατε στα κοριτσακια σας??δηλαδη πηρατε καλτσονακια απο την αρχη κ φουστιτσες???η' περιμενατε να ξεπεταχτει κ μετα???την βγαζατε με φορμουλες??? γενναω τελη φλεβαρη οποτε με περιμενει χειμωνας!!!!!

τι καλσονάκια και φουστούλες;αργότερα αυτά!σκέψου ναναι μικιό και να θες να το αλλάξεις έξω!όσο πιο άνετα καμάρι μου!φορμακια στην αρχή και φορμούλες!και κολάν!άνετα!;) αργότερα βάλτε και τακούνια!:P:p:p:p:p

Μπεμπης μου και εγώ αγοράκι έχω οπότε δεν έχω άμεση εμπειρία αλλά νομίζω ότι τουλάχιστον για το πρώτο τρίμηνο-τετράμηνο το καλύτερο και για εσένα και για τη μπέμπα είναι να πάρεις ολόσωμα φορμάκια. Γεννάς και χειμώνα και θέλεις το μωρό να είναι ζεστό και καλυμένο. Άσε που με τα πολύ συχνά αλλάγματα που έχουν τα νεογέννητα θα ταλαιπωρηθείτε και οι δύο με καλσόν και φούστες. Έχετε καιρό για αυτά όταν ξεπεταχτεί! Με το καλό η μπέμπα!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Οσες έχουμε πρωτο αγορι και μετα κανουμε κορίτσι μαλλον μας πιανει μια τρελα με τα φορεματακια και τα καλτσονακια. Πρακτικα ομως, οπως ειπαν οι κοπελες δεν θα σε βολεψουν. Εγω στην αρχη την εβγαλα μονο με φορμάκια και πολλες φορες εβαλα και μπλε, αφου δεν προλαβαιναν να στεγνώσουν μεσα στο χειμώνα. Δεν νομιζω να το καταλαβε.

Εγω θα σου ελεγα να χρησιμοποιήσεις όσα περισσότερα ρουχα από το πρωτο παιδί εχεις. Θα σου φερουν και δώρα. Οταν θα πιασει η ανοιξη, τα κολαν βολεβουν παρα πολυ, ειναι και φθηνα. Για το πρωτο διαστημα οι φορμες εμενα δεν με βολεψαν, γιατι μενει η πλατούλα εξω, και το χειμωνα αυτο ειναι ενα ζήτημα.

Α, εγω παντως από το νοσοκομειο την εβγαλα με φουστα και καλτσόν, ετσι για να κανω το κεφι μου. Αλλα για συνεχεια δεν είναι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...