Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έχω χάσει τη μπάλα. Βοήθεια φελίνι, αγλαία κλπ.....

Recommended Posts

Είμαστε πλέον 20 ημερών και το συμπλήρωμα τείνει να καθιερωθεί. Το μωρό μου παίρνει νομίζω αρκετό βάρος και θέλω να κάνω μια συντονισμένη προσπάθεια να το κόψω ή να το μειώσω (το να το κόψώ εντελώς το προτιμώ). Νιώθω όμως ότι χάνω το παιχνίδι.

Καταρχάς ο μικρός μειώνει το χρόνο θηλασμού, κάθεται λιγότερη ώρα στο στήθος, το οποίο σπάνια νιώθω γεμάτο. Πολλές φορές δείχνει ήρεμος μετά το θηλασμό αλλά στο εικοσάλεπτο δυσανασχετεί. Η συμβουλή της παιδιάτρου ήταν συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα, πράγμα που όταν εφαρμόζω το παιδί είναι πιο ήρεμο. Δεν το εφαρμόζω πάντα βέβαια.

Αν του δώσω ξένο χωρίς στήθος πίνει περίπου 70-80, συμπλήρωμα γύρω στα 30-40. Το παιδί έχει πολύ έντονους κολικούς πλέον, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να καταλάβω αν χορταίνει ή όχι γιατί κλαίει μόνιμα. Έκανα πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια από την αρχή, θηλάζω σε κάθε γεύμα πολύ ώρα, τον βάζω στο στήθος όποτε γκρινιάζει, πολλές φορές κοιμάται στο στήθος αμέσως σχεδόν, ειδικά το βράδυ και νομιζω ότι δεν τρώει. Και σα βλάκας, έχω καθιερώσει και το συμπλήρωμα. Βρε κορίτσια, υπάρχει περίπτωση να κοπεί; Θέλω τόσο πολύ, κρίμα είναι να έχω φτάσει ως εδώ και να μην μπορώ να θηλάσω αποκλειστικά....Πάνω που έχω αρχίσει να το απολαμβάνω....Παραθέτω εκ νέου τις πληροφορίες και θα ήθελα συμβουλές.

Σας ευχαριστώ για όλα, για το κουράγιο που παίρνω να προσπαθώ,

Α, και σας θαυμάζω

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38η

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ), λόγω προηγηθείσας

Δ. Το είδος της αναισθησίας επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 5-8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Βάρος γέννησης: 17-7:2750

Βάρος εξόδου: 21-7 2650

23-7: 2510 (σε άλλη ζυγαριά)

24-7: 2560

25-7: 2590

26-7: 2610

27-: 2630

28-7: 2660

31-7: 2830

5-06: 3110

Οι ζυγίσεις μέχρι τις 23 είναι χωρίς συμπλήρωμα, στο μαιευτήριο το παιδί ήταν συνεχώς στο δωμάτιο

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα και πάνω από 30 ΄λεπτά

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

20-50Ml(μπορει να δεχόταν και παραπάνω) σε τουλάχιστον 6 γεύματα,

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

300ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Ameda, lactaline χρησιμοποιώ για αποσυμφόρηση

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το παιδί πριν λάβει συμπλήρωμα ήταν ανήσυχο, άπειρες ώρες στο στήθος και δεν ησύχαζε ποτέ μετά το φαγητό σαν να πεινούσε. Το στήθος μου είναι σπάνια "γεμάτο" , συνήθως το βράδυ μετά τις 12 που ο μικρός ξυπνάει στο τρίωρο. Στην αρχή σίγουρα έκανα λάθη τοποθέτησης. Τώρα ο μικρός είναι τοποθετημένος καλύτερα, ρουφάει και μετά τεμπελιάζει και κοιμάται, δείχνοντας όμως ότι καταπίνει ή πιπιλάει. Με το που τον βγάζω διαμαρτύρεται σαν να πεινάει. Αυτό μπορεί να γίνεται για κανένα τετράωρο, όπου μετά τελικά του δίνω συμπλήρωμα. Πάνες έβρεχε από την αρχή αρκετές 6-8 και κακά κάνει από 1-4 (και παραπάνω)φορές την ημέρα αρχικά πράσινα, τώρα μουσταρδί. Έχει έντονους κολικούς

Διαφημίσεις

Είμαστε πλέον 20 ημερών και το συμπλήρωμα τείνει να καθιερωθεί. Το μωρό μου παίρνει νομίζω αρκετό βάρος και θέλω να κάνω μια συντονισμένη προσπάθεια να το κόψω ή να το μειώσω (το να το κόψώ εντελώς το προτιμώ). Νιώθω όμως ότι χάνω το παιχνίδι.

Καταρχάς ο μικρός μειώνει το χρόνο θηλασμού, κάθεται λιγότερη ώρα στο στήθος, το οποίο σπάνια νιώθω γεμάτο. Πολλές φορές δείχνει ήρεμος μετά το θηλασμό αλλά στο εικοσάλεπτο δυσανασχετεί. Η συμβουλή της παιδιάτρου ήταν συμπλήρωμα σε κάθε γεύμα, πράγμα που όταν εφαρμόζω το παιδί είναι πιο ήρεμο. Δεν το εφαρμόζω πάντα βέβαια.

Αν του δώσω ξένο χωρίς στήθος πίνει περίπου 70-80, συμπλήρωμα γύρω στα 30-40. Το παιδί έχει πολύ έντονους κολικούς πλέον, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να καταλάβω αν χορταίνει ή όχι γιατί κλαίει μόνιμα. Έκανα πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια από την αρχή, θηλάζω σε κάθε γεύμα πολύ ώρα, τον βάζω στο στήθος όποτε γκρινιάζει, πολλές φορές κοιμάται στο στήθος αμέσως σχεδόν, ειδικά το βράδυ και νομιζω ότι δεν τρώει. Και σα βλάκας, έχω καθιερώσει και το συμπλήρωμα. Βρε κορίτσια, υπάρχει περίπτωση να κοπεί; Θέλω τόσο πολύ, κρίμα είναι να έχω φτάσει ως εδώ και να μην μπορώ να θηλάσω αποκλειστικά....Πάνω που έχω αρχίσει να το απολαμβάνω....Παραθέτω εκ νέου τις πληροφορίες και θα ήθελα συμβουλές.

Σας ευχαριστώ για όλα, για το κουράγιο που παίρνω να προσπαθώ,

Α, και σας θαυμάζω

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 38η

Β. Το φύλο του βρέφους αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Καισαρική (ΚΤ), λόγω προηγηθείσας

Δ. Το είδος της αναισθησίας επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 5-8

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Βάρος γέννησης: 17-7:2750

Βάρος εξόδου: 21-7 2650

23-7: 2510 (σε άλλη ζυγαριά)

24-7: 2560

25-7: 2590

26-7: 2610

27-: 2630

28-7: 2660

31-7: 2830

5-06: 3110

Οι ζυγίσεις μέχρι τις 23 είναι χωρίς συμπλήρωμα, στο μαιευτήριο το παιδί ήταν συνεχώς στο δωμάτιο

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Σε όλα και πάνω από 30 ΄λεπτά

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

20-50Ml(μπορει να δεχόταν και παραπάνω) σε τουλάχιστον 6 γεύματα,

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

300ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

Ameda, lactaline χρησιμοποιώ για αποσυμφόρηση

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το παιδί πριν λάβει συμπλήρωμα ήταν ανήσυχο, άπειρες ώρες στο στήθος και δεν ησύχαζε ποτέ μετά το φαγητό σαν να πεινούσε. Το στήθος μου είναι σπάνια "γεμάτο" , συνήθως το βράδυ μετά τις 12 που ο μικρός ξυπνάει στο τρίωρο. Στην αρχή σίγουρα έκανα λάθη τοποθέτησης. Τώρα ο μικρός είναι τοποθετημένος καλύτερα, ρουφάει και μετά τεμπελιάζει και κοιμάται, δείχνοντας όμως ότι καταπίνει ή πιπιλάει. Με το που τον βγάζω διαμαρτύρεται σαν να πεινάει. Αυτό μπορεί να γίνεται για κανένα τετράωρο, όπου μετά τελικά του δίνω συμπλήρωμα. Πάνες έβρεχε από την αρχή αρκετές 6-8 και κακά κάνει από 1-4 (και παραπάνω)φορές την ημέρα αρχικά πράσινα, τώρα μουσταρδί. Έχει έντονους κολικούς

Δυστυχως δεν ξερω να σου απαντησω πανω σε αυτο το θεμα αλλα ειμαστε ακριβως ιδια περιπτωση, με την διαφορα οτι τον θηλαζω για πανω απο 3-4 ωρες συνεχομενες και δεν χορταινει οποτε αναγκαζομαι να του δινω συμπληρωμα, κατι που δεν μ'αρεσει και απογοητευομαι.

Παντως μπορω να σου απαντησω οτι μην το βαζεις κατω, ειναι θεμα χρονου μετα απο συμβουλη παιδιατρου και... θηλαζε οσο μπορεις. Ας παρουμε συμβουλες κι απο αλλες εμπειρες που περιμενω εξισου το ιδιο!

Καλη δυναμη! :)

.png

Τι γινεται με το θεμα της "υποτιθεμενης" αλλεργιας? Τι γαλα δινεις ως συμπληρωμα? Ειναι ΗΑ ή υδρολυμένο? Φανταζομαι θα σου εδωσε ΗΑ αφου ειχε αυξημένα ηωσινόφιλα, ε? Εσυ εχεις περιορισει τα γαλακτοκομικα? Αφου παιρνει καλο βαρος μηπως δεν ειναι απο πεινα αυτη η συμπεριφορα αλλα απο κολικους οι οποιοι εντεινονται λογω γαλακτοκομικων (απο σενα αλλα κυριως απο το συμπληρωμα)?

Η συμπεριφορα που περιγραφεις παντως, μου φαινεται φυσιολογικη (τουλαχιστον ετσι ακριβως εκανε κ μενα η κορη μου με την διαφορα οτι δεν της εδινα συμπληρωμα). Να σε ζηταει στο 20λεπτο,να θελει το στηθος σου για να κοιμηθει και οχι για να φαει πάντα, και ολα τα σχετικα. Κανε οση υπομονη αντεχεις, σε λιγο θα βελτιωθει αυτο. Φανταζομαι οτι ειναι πολυ πιο δυσκολο τωρα που ειναι το δευτερο παιδι.

GwASp3.png

Έχω κόψει εντελώς τα γαλακτοκομικά και το γάλα είναι το pepti της almiron, υποαλλεργικό. Βέβαια, βλένη στα κακά ή άλλα συμπτώματα αλλεργίας δεν είχαμε ποτέ.

Αχ βρε κορίτσια, είστε όλες διακοπές;

Απλά παραθέτω νέες πληροφορίες και περιμένω εναγωνίως

Ο μικρός τρώει κάθε δύο ώρες περίπου και συμπλήρωμα δίνω γεύμα παρά γεύμα, γύρω στα 40 μάξιμουμ. Το βράδυ ξυπνάει στο τρίωρο αλλά παρατηρώ ότι ειδικά το βράδυ, και κατά τη διάρκεια της μέρας έχει μειώσει το χρόνο θηλασμού στο μισάωρο και απο τα δύο στήθη το πολύ...Συμπλήρωμα δείχνει να ζητάει το απόγευμα, οπότε πεινάει και περισσότερο νομίζω. Στα κακά έχουμε μια δυσκολία, κάνει σίγουρα 3 κενώσει, και παρά πάνω ίσως αλλά δυσφορεί...(μαλακές κια κίτρινες). Και τσίσα αρκετά (πάνω από 8-10 πάνες). Συνολικά λοιπόν τα γευματα είναι γύρω στα 8-9 και το συμπλήρωμα γύρω στα 250. Βάρος παίρνει 40 γρ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ καθημερινά.

Καλές βουτιές κυρίες μου.. Λέτε να μπω στο κλαμπ του ΑΘ;

Σας φιλώ

Διαφημίσεις

Αnniw μου,παιρνει λιγο συμπληρωμα ο μικρος σου,οποτε μπορεις να το ελαττωσεις σιγα-σιγα και να πετυχεις αποκλειστικο θηλασμο.

προσπαθησε να τον εχεις πιο πολυ στο στηθος σου.

του ειναι πολυ πιο ευκολο το μπουκαλι αφου τρεχει,ακομη και να μην πειναει θα το πιει. :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Σίγουρα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Στη δική μου πάντως το συμπλήρωμα το μείωσε μπέμπης μόνος του σταδιακά. Εγώ με το που εκδήλωνε γκρίνια το έβαζα στο στήθος, ακολούθησα τις οδηγίες άντλησης της Αγλαίας για να αυξηθεί το γάλα (τελικά 'ομως κι εμένα μάλλον λάθος τοποθέτησης ήταν. Το θέμα είναι πως μόνο όταν χαλάρωσα εντελώς και είπα μέσα μου "ας γίνει ό, τι είναι να γίνει, κόβω και τη μαγιά μπύρας" τα πράγματα πήγαν πολύ καλά. Οπότε συνιστώ από προσωπική εμπειρία, πέραν των πρακτικών συμβουλών που θα σου δώσουν , να μην αγχώνεσαι. Καλή συνέχεια!

Αννιώ, αντλείς κάθε φορά που δίνεις συμπλήρωμα? Αυτό για να αυξήσεις την παραγωγή σου.

Αντί να το θηλάζεις κάθε δυο ώρες, και μετά συμπλήρωμα, καλύτερα να το θηλάζεις καθε μια, χωρις συμπλήρωμα.

Το οτι θηλάζει λιγότερη ώρα δεν είναι κακό. Σημαίνει οτι θηλάζει πιο αποτελεσματικά. Όσο μεγαλώνει θα θηλάζει για λιγότερη ώρα.

Τι σε κάνει να νομίζεις οτι το στήθος σου δεν είναι γεμάτο? Αυτό δεν υπάρχει τρόπος να το ξέρεις. Αλλά και γεμάτο να μην είναι δεν πειράζει. Το στήθος δεν είναι μπιμπερό για να πρέπει να είνα γεμάτο ωστε να ταίσεις το μωρό. Το στήθος, είναι ολόκληρο εργοστάσιο παραγωγής. Όσο θηλάζει το μωρό, το γάλα κατεβαίνει.

Μπορεί όντως το παιδί να έχει αλλεργία, και κολικούς, και γι' αυτό να κλαίει.

Προτείνω να αρχίσεις να μειώνεις σιγά σιγά το συμπλήρωμα. Δίνε λιγότερα μλ, και λιγότερες φορές την ημέρα. Να μετράς όμως πάνες, και να έισαι σίγουρη οτι βγάζει τουλάχιστον 6 βρεγμένες. Για να καταλάβεις πόσο βρεγμένη πρέπει να είναι, ρίξε σε μία 50-60 μλ νερό.

Θήλαζε πιο συχνά και για περισσότερη ώρα αντί να δώσεις συμπλήρωμα.

Μια σύμβουλος θηλασμού, που θα σε δεί από κοντά , κι εσένα και το παιδί. Ίσως σε βοηθήσει καλύτερα. Να δει αν έχει σωστή τοποθέτηση, αν καταίνει, να σε ενθαρύνει, κλπ.

Εγώ πάντως, έχω να σου πω τα εξης, ( και απο προσωπική εμπειρία)

Όλα αυτά που περιγράφεις μου ακούγονται φυσιολογικά. Και μένα το μωρό μου έτσι έκανε μέχρι δυο μηνων και. Δεν ξέρω αν είχε κολικούς, ή τι της έφταιγε. Τον πρώτο μήνα έδωσα και γώ σημπλήρωμα. Μέχρι που άρχισα να την θηλάζω όσο ή΄θελε, ό,τι ώρα ήθελε, για όση ώρα ήθελε, και σταμάτησα να μετράω τα λεπτά και τις ώρες, και μετρούσα μόνο τις πάνες.

Έδίνα συμπλήρωμα μόνο όταν δεν υπήρχε άλλος τρόπος, και εδειχνε να πεινάει πραγματικά. Αντλούσα όμως μετά από κάθε γεύμα, και μετά τις 2-3 βδομάδες, τις έδινα μόνο μια φορά την ημέρα συμπλήρωμα, το οποίο όμως ήταν δικό μου γάλα. Σιγά σιγά το κόψαμε κι αυτό.

Αρκεί να έχει αρκετές πάνες. Μην ακούς όταν σου λένε κάθε πόσο πρέπει να τρώει, και πόσο να κοιμάται, κλπ, κλπ... Το κάθε μωρό είναι διαφορετικό. Η δική μου έτρωγε κάθε 45 λεπτά, και όλη μέρα ήταν ξύπνια. Μείωνε λίγο λίγο το συμπλήρωμα, αύξησε τους θηλασμούς , μέτρα πανίτσες, και ζυγιζε το μωρό κάθε μήνα, και χαλάρωσε. Χαλάρωσε γλυκειά μου, και απόλαυσε το μωράκι σου. Είσαι πολύ καλή μανούλα που προσπαθείς τόσο. Κι αφού το θέλεις τόσο πολύ να κόψεις το συμπλήρωμα θα τα καταφέρεις. Σου εύχομαι να τα καταφέρεις, και έιμαι σίγουρη γι αυτο. Κουράγιο. :D

Υ.Γ Να μπαίνεις όποτε θέλεις να σε ενθαρύνουμε, και να σε βοηθάμε. Και μη διστάζεις να ζητήσεις βοήθεια από φίλους και συγγενείς. Γι' αύτό είναι οι φίλοι. Ένα σίδερο, ένα πιάτο φαί, ένα πλύσιμο πιάτων, είναι μεγάλη βοήθεια για μια μανούλα που θηλάζει, κι έχει κι άλλο ένα παιδάκι.

Χλόη μου σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα καλά σου λόγια. Όταν λες ότι αντλούσες μετά από κάθε γεύμα, εννοείς μετά από κάθε κάθε κάθε γεύμα; ή μόνο μετά από αυτά που έδινες συμπλήρωμα; Αν ξεκινάω να αντλώ μετά από κάθε γεύμα, πρέπει να έχω συγεκριμένο θήλαστρο; Έχω το mini electric έχω νοικιάσει και ένα lactaline της ameda...

Διαφημίσεις

Κορίτσια γεια σας!!!

Εμένα το μωρό μου είναι φαγανούτσικο,κάθε 3 ώρες θηλάζει.......κατάφερα και έκοψα το συμπλήρωμα και το βράδυ που έδινα γύρω στα 100ml.

Βέβαια αν του τα δώσω θα τα κατεβάσει και θα κοιμηθεί 7 ώρες αλλά τα έκοψα και τον σηκώνω τη νύχτα στο 4ωρο για να θηλάσει.

Πάνες βρέχει (σε σημείο να στάζει η πάνα μερικές φορές) πάνω απο 7 μόνο θηλάζοντας.

Αλλά γιατί μετά απο κάθε θηλασμό,ειδικά το βράδυ αν του δώσω συμπλήρωμα το πίνει και αυτό και να μην του το δώσω δεν γκρινιάζει.

Απο βάρος παίρνει 1,5kg το μήνα.

Χθές το βράδυ επειδή άργησα να γυρίσω σπίτι η πεθερά μου του έφτιαξε και ήπιε 100ml(με τόσο χόρτασε) όταν γύρισα και τον έβαλα στο στήθος 15 λεπτά μετά το συμπλήρωμα όρμηξε στο στήθος και θήλαζε με μια τρελή χαρά.....

Είναι φυσιολογικό να τρώει τόσο πολύ;;;;;;;;;;; :?:?:?

Ξέχασα να πω ότι αυτή την εβδομάδα άρχησα να παίρνω μαγια μπύρας.Αυξήθηκε η παραγωγή και το μωρό τρώει κανονικά όπως έτρωγε...τα αδειάζει και τα δύο στήθη.

.png .png

Οντως ειναι διαφορετικη καθε περιπτωση τοσο στο μωρο οσο και στην μανουλα. Αλλη τον θηλαζει καθε ωρα, αλλη καθε 3 ωρες για τοσα Χ λεπτα και χορταινει και αντιστροφως... Εγω τωρα τελευταια τον θηλαζω ολη μερα καθε μιση ωρα το πολυ 1 ωρα και αν του δωσω συμπληρωμα (του δινω μονο μεχρι 100ml) δειχνει να πειναει κι αλλο οποτε τον θηλαζω ξανα για 20'. Μπυρα χωρις αλκοολ πινω 2 φορες ττην μερα. :roll:

.png

Αχ βρε κορίτσια, είστε όλες διακοπές;

Απλά παραθέτω νέες πληροφορίες και περιμένω εναγωνίως

Ο μικρός τρώει κάθε δύο ώρες περίπου και συμπλήρωμα δίνω γεύμα παρά γεύμα, γύρω στα 40 μάξιμουμ. Το βράδυ ξυπνάει στο τρίωρο αλλά παρατηρώ ότι ειδικά το βράδυ, και κατά τη διάρκεια της μέρας έχει μειώσει το χρόνο θηλασμού στο μισάωρο και απο τα δύο στήθη το πολύ...Συμπλήρωμα δείχνει να ζητάει το απόγευμα, οπότε πεινάει και περισσότερο νομίζω. Στα κακά έχουμε μια δυσκολία, κάνει σίγουρα 3 κενώσει, και παρά πάνω ίσως αλλά δυσφορεί...(μαλακές κια κίτρινες). Και τσίσα αρκετά (πάνω από 8-10 πάνες). Συνολικά λοιπόν τα γευματα είναι γύρω στα 8-9 και το συμπλήρωμα γύρω στα 250. Βάρος παίρνει 40 γρ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ καθημερινά.

Καλές βουτιές κυρίες μου.. Λέτε να μπω στο κλαμπ του ΑΘ;

Σας φιλώ

anniw συγγνώμη που καθυστέρησα αλλά αυτές οι μέρες είναι μια τρέλα. βασικά η χλόη με κάλυψε...

Να δίνεις λιγότερο συμπλήρωμα κάθε φορά αντί για 40 να δίνεις 30. το μωρό θα πεινάσει πιο νωρίς και θα το θηλάσεις νωρίτερα. και στο 20λεπτο να πεινάσει εσύ να το θηλάσεις. Αφού τ μωρό θηλάζει καλά δεν χρειάζεται να μπλέξεις με θήλαστρα για την ώρα. Αν είναι να μπλέξεις νοίκιασε το symphony ή το lαctina για κανένα μήνα....

Με το να μειώνεις το συμπλήρωμα κατά λίγο κάθε φορά θα μειωθεί το συνολικό ποσό συμπληρώματος από 300 θα γίνει 250 πχ... Κράτα το ποσό αυτό για τρεις μέρες και μετά το μειώνεις κι αλλο ξανά από 10 ml σε κάθε γεύμα... Έτσι θα απαλλαγείς κάποια στιγμή!

Μαγιά μπύρας παίρνεις; Να πάρεις! η δοσολογία είναι 7 χαπάκια των 300 mg 3 φορές την ημέρα ή 4 χαπάκια των 500 mg πάλι 3 φορές την ημέρα...

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μετράς τις πάνες...

Καλή επιτυχία! :)

WLn5p2.png

Χλόη μου σε ευχαριστώ για τις συμβουλές και τα καλά σου λόγια. Όταν λες ότι αντλούσες μετά από κάθε γεύμα, εννοείς μετά από κάθε κάθε κάθε γεύμα; ή μόνο μετά από αυτά που έδινες συμπλήρωμα; Αν ξεκινάω να αντλώ μετά από κάθε γεύμα, πρέπει να έχω συγεκριμένο θήλαστρο; Έχω το mini electric έχω νοικιάσει και ένα lactaline της ameda...

Ναι αντλούσα μετά από κάθε γεύμα για 10 λεπτά, με το pump in style της medela. Εγώ βέβαια δεν είχα αλλο παιδάκι να προσέχω. Μπορείς να αντλείς 2-3, ή και 4 φορές αν θέλεις. Όσο μπορείς και προλαβαίνεις. Απλά έτσι θα αυξηθεί η παραγωγή σου γρηγορότερα. Αλλά δε χρειάζεται να αγχωνεσαι αν δεν έχεις το χρόνο. Πάντως εμένα με βοήθησε πάρα πολύ.

Το lactina, ή το symphony, είναι οι καλύτερες επιλογές για να σου αυξηθεί το γάλα. Το mini electric όχι τόσο.

Felia, το μωράκι σου δε χρειάζεται συμπλήρωμα αφού παίρνει 1.5 κιλό το μήνα. Σε όποιο μωρό δώσεις μπιμπερό, θα το πιεί, κι ας μην πεινάει. Αφού στάζει το γάλα στο στόμα του πρέπει να το καταπιεί. :wink:

Δεν έχω χρόνο να πω περισσότερα, θα προσπαθήσω να συμπληρώσω αργότερα. :)

Διαφημίσεις

Οντως ειναι διαφορετικη καθε περιπτωση τοσο στο μωρο οσο και στην μανουλα. Αλλη τον θηλαζει καθε ωρα, αλλη καθε 3 ωρες για τοσα Χ λεπτα και χορταινει και αντιστροφως... Εγω τωρα τελευταια τον θηλαζω ολη μερα καθε μιση ωρα το πολυ 1 ωρα και αν του δωσω συμπληρωμα (του δινω μονο μεχρι 100ml) δειχνει να πειναει κι αλλο οποτε τον θηλαζω ξανα για 20'. Μπυρα χωρις αλκοολ πινω 2 φορες ττην μερα. :roll:

Να σου ζήσει!

Το μωρό πρέπει να θηλάζει όσο και όποτε θέλει, αυτή είναι η βασική αρχή του αποκλειστικού θηλασμού...

Εφόσον το μωρό παίρνει βάρος (μέσα σε 15 μέρες πρέπει να ανακτήσει το βάρος γέννησης) και βρέχει 6-7 πανες το 24ωρο δεν χρειάζεται συμπλήρωμα....

Η μπύρα δεν αυξάνει την παραγωγή, για να φτάσεις σε δόση που αυξάνει την παραγωγή (ισάξια με την δόση μαγιάς μπύρας που συστήνουμε) πρέπει να πίνεις ένα βαρέλι την ημέρα...

WLn5p2.png

Να σου ζήσει!

Ευχαριστω! :D

Η μπύρα δεν αυξάνει την παραγωγή, για να φτάσεις σε δόση που αυξάνει την παραγωγή (ισάξια με την δόση μαγιάς μπύρας που συστήνουμε) πρέπει να πίνεις ένα βαρέλι την ημέρα...

Ευχαριστως να πινω ενα βαρελι την μερα τωρα κατακαλοκαιριατικα αυτο χρειαζομαι! Δεν το ειχα σκεφτει να παρω μαγια μπυρας απ το φαρμακειο μεχρι που ειδα εσας να γραφετε οτι παιρνετε. Σπευδω να παρω κι εγω λοιπον απο αυριο και βλεπουμε.. :lol:

Υ.Γ. Σημερα που ειχα ιατρικη επισκεψη απ την παιδιατρο, πηρε 1 κιλο σε 27 μερες με περισσοτερο θηλασμο και λιγοτερο συμπληρωμα. Εχω ελαττωσει τα συμπληρωματα απο 4-5 σε 2. Αυριο θα δοκιμασω να του δωσω μονο ενα συμπληρωμα και συνεχη θηλασμο μεχρι να πετυχω τελειως τον αποκλειστικο θηλασμο.

Καλη δυναμη και κουραγιο στις υπολοιπες που θηλαζουν! :wink:

.png

[

quote="Felia]Κορίτσια γεια σας!!!

Εμένα το μωρό μου είναι φαγανούτσικο,κάθε 3 ώρες θηλάζει.......κατάφερα και έκοψα το συμπλήρωμα και το βράδυ που έδινα γύρω στα 100ml.

Να σου ζησει και να ξερεις οτι εισαι πολυυυυυυ τυχερη που εχεις ενα φαγανουτσικο μωρο!!!

Βέβαια αν του τα δώσω θα τα κατεβάσει και θα κοιμηθεί 7 ώρες αλλά τα έκοψα και τον σηκώνω τη νύχτα στο 4ωρο για να θηλάσει.

Η Χλοη σου απαντησε σε αυτο...ο,τι και να δωσεις,ειδικα απο την στιγμη που ειναι φαγανο μωρο θα το παρει.Μην δινεις...τα πατε πιο τελεια και απο το τελεια!Το συμπληρωμα ειναι τελειως περιττο.Επισης δεν υπαρχει κανενας λογος να τον ξυπνας το βραδυ...Για να μην ξυπναει σημαινει οτι ειναι οκ!Ασε το μωρο να σου πει αυτο ποτε πειναει!

Πάνες βρέχει (σε σημείο να στάζει η πάνα μερικές φορές) πάνω απο 7 μόνο θηλάζοντας.

Οταν λεμε 6-8 βρεγμενες πανες,εννουμε απλα βρεγμενες,δηλαδη να εχει κατουρησει το μωρο μια φορα,οχι ασηκωτες :lol::lol:

Σου λεω και παλι οτι τα πατε πολυ καλα!

Αλλά γιατί μετά απο κάθε θηλασμό,ειδικά το βράδυ αν του δώσω συμπλήρωμα το πίνει και αυτό και να μην του το δώσω δεν γκρινιάζει.

Δινε μονο στηθος!

Απο βάρος παίρνει 1,5kg το μήνα.

Δηλαδη ποσο γεννηθηκε και ποσο ειναι τωρα;

Χθές το βράδυ επειδή άργησα να γυρίσω σπίτι η πεθερά μου του έφτιαξε και ήπιε 100ml(με τόσο χόρτασε) όταν γύρισα και τον έβαλα στο στήθος 15 λεπτά μετά το συμπλήρωμα όρμηξε στο στήθος και θήλαζε με μια τρελή χαρά.....

Είναι φυσιολογικό να τρώει τόσο πολύ;;;;;;;;;;; :?:?:?

Ειναι φυσιολογικοτατο!!!!Να χαιρεσαι που τρωει το μωρακι σου !

Ξέχασα να πω ότι αυτή την εβδομάδα άρχησα να παίρνω μαγια μπύρας.Αυξήθηκε η παραγωγή και το μωρό τρώει κανονικά όπως έτρωγε...τα αδειάζει και τα δύο στήθη.

ΠΡΟΣΕΞΕ!!η μαγια,αν δεν την εχεις αναγκη μπορει να δημιουργησει προβληματα,να πινει δηλ το μωρο μονο το πρωτο ελαφρυ γαλα...εχε το νου σου!! :wink: Το αν αδειαζει εντελως το στηθος δεν μπορεις να το ξερεις με βεβαιοτητα!

Φαντασου οτι εγω τωρα το νιωθω αδειο και καθομαι και αντλω 250 γρ!!Οποτε...

Καλημέρα κορίτσια!!!

frene ευχαριστώ πολύ!!!

Το μωρό μου γεννήθηκε 4000γρ στις 26/6,βγήκαμε απο το νοσοκομείο 3850γρ στις 30/6 και στις 28/7 ήταν 5450γρ καθώς και 5cm/μήνα ύψος.

Για τη μαγιά έχεις δίκιο...το μωρό δεν τραβάει όλο το γάλα και σήμερα (αφού πήρα την εβδομάδα που πέρασε) σκέφτομαι να σταματήσω και βλέπουμε...

Αν μετράω το πόσες φορές κατουράει το μωρό τότε περνάμε τις 10 πάνες σίγουρα...

Δεν έχω πάρει θήλαστρο..

Πρέπει να πάρω και να αντλώ ώστε να αυξήσω την παραγωγή με αυτό τον τρόπο λέτε;

.png .png

Πρέπει να πάρω και να αντλώ ώστε να αυξήσω την παραγωγή με αυτό τον τρόπο λέτε;

Όχι εκτός αν θέλεις να παράγεις γάλα και για όλη την οικογένεια :lol:

Ναι καλή ιδέα!!!Με τις τιμές που έχει πάρει το γάλα τελευταία θα εξοικονομούσαμε πολλά....

Κανένα τρόπο για να βγάλει το στήθος βενζίνη ή έστω πετρέλαιο ξέρετε...;;;;Πρατήριο ΒΖ (Βι Ζι) :lol::lol::lol::lol::lol:

.png .png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...