Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΑΣΚΕΣ

Recommended Posts

Ο γιος μου από 6 μηνών μέχρι και τριών ετών κάθε μήνα σίγουρα κάναμε μάσκες και όχι μόνο αλλά και εισπνοές με νεφελοποιητή. Τώρα είναι 5 ετών και τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε κάνει καθόλου.

Δυστυχώς το σιρόπι που αναφέρθηκε δεν κάνει γιατί στην ουσία καλύπτει τον βήχα, ενώ οι εισπνοές προκαλούν βρογχοδιαστολή και έτσι καθαρίζουν τα πνευμονάκια τους. Είναι σαφώς πολύ καλύτερο για τον οργανισμό τους και πιο αποτελεσματικό. Μην αγχνώνεστε μεγαλώντας θα ξεπεράσουν αυτήν την ευαισθησία με το αναπνευστικό τους και έτσι δεν θα κάνουν μασκούλες. Περαστικά σας.

O5X4p2.png 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 74
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλη χρονια!

Κι εμεις τα ιδια τραβαμε με τισ μασκες,οι περισσοτεροι παιδιατροι δε συνιστουν τα σιροπια...Εμας ειναι 22 μηνων και τωρα κανουμε μασκες εδω και 1 μηνα γιατι μολισ σταματαμε ξαναρχιζει ο βηχας και χειροτερευει.Πολλοι γιατροι συνιστουν μασκα με flixotide για ολη τη διαρκεια του χειμωνα για προφυλαξη και οντως λειτουργει..δυστυχως..

Κι εμείς τα ίδια, τραβάμε!!!Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι......:cry:

• 8 months later...

Καλημέρα σας,

έχω και εγώ ένα κοριτσάκι 6 μηνών που εδώ και 10 μέρες έχει μύξα και παραγωγικό βήχα. Ο γιατρός μας κατεύθυνε σε αντιβίωση augmentin και σιρόπια τύπου amboral, και aerolin.

Βελτίωση καμία για όσο διάστημα πίνουμε όλα αυτά τα σιρόπια... Και ρωτάω: Πως θα γίνει να πιεί τόσα cc την ημέρα ένα μωράκι 6 μηνών; Στις πόσες μέρες περιμένουμε να δούμε κάποια βελτίωση; Πως θα μπορέσει το παιδάκι 6 μηνών να αποβάλλει τα φλέγματα;

Ακούω πολλές μανάδες ότι χρησιμοποιούν μάσκες. Ο δικός μας γιατρός είναι "παλαιάς σχολής" και συστήνει άπειρα μπουκάλια από σιρόπια. Είναι αυτή λύση όμως;

Ευπρόσδεκτη η όποια συμβουλή σας...

Μην νοιζεις οτι η μασκα ειναι κατι ευκολο για ολα τα παιδακια... Εμας μας εδωσε ο γιατρος οταν ο μεγαλος ηταν 2 χρονο και ειχε λαριγγιτιδα. Αρνιοταν και αρνηται να βαλει μασκα οποτε οταν χρειαζεται απλα κραταμε το σωληνακι κοντα στην μυτη του και οσους ατμους εισπνευσει.. Εγω πειρα συσκευη και την εχω στο σπιτι μια και εδω στο Βελγιο ειναι σχεδον τοσο απαραιτητη οσο οι πανες. Αυτο που κανω ειναι να βαζω μονο φυσιολογικο ορο οταν ειναι μπουκωμενοι. Παντως το μωρακι σου ειναι μικρο για "γιατροσοφια", αν δεν σε καλυπτει ο παιδιατρος σας βρες καποιον αλλον.

Ευχομαι να το ξεπερασετε συντομα

@mmdad

ο παιδίατρος μου με κάλυπτε όσο δεν είχαμε σοβαρές περιπτώσεις τόσο στην μεγάλη μου κόρη (3 1/2 ετών και στην μικρή 6 μηνών). Στην πρώτη σοβαρή περίπτωση που μας έτυχε όμως μας φόρτωσε με μπουκάλια σιρόπια και αντιβιοτικά χωρίς να βλέπουμε την παραμικρή βελτίωση μέρα με τη μέρα.

Δυστυχώς τους γιατρούς τους τεστάρεις στη δυσκολία και όχι στα εμβόλια και στις συμβουλές για τις στερεές τροφές. Δεν περιμένω γιατροσόφια πάντως από ένα forum απλά ανταλλαγή απόψεων κάνουμε.

Διαφημίσεις

Εμένα όταν ο μικρός σε ηλικία 8 μηνών είχε βροχίολιτιδα και παραγωγικό βήχα μας έδωσε μάσκα. Μας έιπε ότι σιρόπια δεν ενδεικνυνται σε παιδιά κάτω του έτους. Πήραμε λοιπόν αερολίν και φλιχοτάιντ και σε 5 μέρες ήταν μια χαρά. Στην αρχή ο μικρός δεν την ήθελε καθόλου αλλά μετά το βρήκε παιχνίδι και μάλιστα την κρατούσε.

Νομίζω ότι το μωράκι σου έιναι πολύ μικρό για σιρόπι, το εισπνεόμενο μάλλον θα δρούσε πιο άμεσα. Αλλά όπως σε όλα τα θέματα, οι παιδίατροι ποτέ δεν συμφωνούν.

Εμεις εχουμε εμπειρια με μάσκα και απο τα 2 παιδιά, η μεγάλη με βρογχικό ασθμα και ο μικρός έχει ηδη κάνει θεραπεια 3 φορές με aerolin, και ειναι πολύ μικρός ακόμη. Επειδή μας παρακαλουθεί δ/ντρια παιδοπνευμονολόγος του ΠΑΙΔΩΝ χρόνια, μας ειπε οντως οτι το σιρόπι δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα ίσα ίσα που παρατείνει τη διάρκεια θεραπείας. Η μάσκα δρα κατευθείαν στο πρόβλημα, οτι είπαν δηλαδή και τα κορίτσια. Επισης μου ειπε οτι επειδή λίγο να αφήσεις το βήχα ειναι επικίνδυνο να γυρίσει σε ακροαστικά, ειναι προτιμότερη η μάσκα απο το να δώσεις σιρόπι και να μην περάσει το κρύωμα βέβαια και μετά να δίνεις αντιβίωση.

Ο γιος μου από 6 μηνών μέχρι και τριών ετών κάθε μήνα σίγουρα κάναμε μάσκες και όχι μόνο αλλά και εισπνοές με νεφελοποιητή. Τώρα είναι 5 ετών και τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχουμε κάνει καθόλου.

Δυστυχώς το σιρόπι που αναφέρθηκε δεν κάνει γιατί στην ουσία καλύπτει τον βήχα, ενώ οι εισπνοές προκαλούν βρογχοδιαστολή και έτσι καθαρίζουν τα πνευμονάκια τους. Είναι σαφώς πολύ καλύτερο για τον οργανισμό τους και πιο αποτελεσματικό. Μην αγχνώνεστε μεγαλώντας θα ξεπεράσουν αυτήν την ευαισθησία με το αναπνευστικό τους και έτσι δεν θα κάνουν μασκούλες. Περαστικά σας.

Κοριτσια τι ειναι ο νεφελοποιητης?Εννοω πως λειτουργει...?Τι κανετε ακριβως με αυτο κ ποτε?Επισης το φλιξοταιντ δεν ειναι φαρμακο?Εμεις τωρα κανουμε μασκες με αερολιν 4 φορες κ φλιξοταιντ 2 φορες

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

O νεφελοποιητης είναι μηχάνημα για τα εισπνεόμενα φάρμακα. Νομίζω ότι είναι πιο εξειδικευμένο από τις απλές μάσκες.

Το φλιξοτάιντ είναι φάρμακο. Το χρησιμοποιούν πολύ συχνα όσοι έχουν άσθμα.

Κορίτσια όταν έχει βήχα και φλέματα ο γιατρός σας συστήνει μάσκες μόνο με αερολίν ή και με φλεξοτάιντ; Εγώ γιατί νομίχω ότι το φλεξοτάιντ το δίνουμε μόνο όταν έχει βρογχοσπασμό το μικρό μας;

Διαφημίσεις

Κορίτσια όταν έχει βήχα και φλέματα ο γιατρός σας συστήνει μάσκες μόνο με αερολίν ή και με φλεξοτάιντ; Εγώ γιατί νομίχω ότι το φλεξοτάιντ το δίνουμε μόνο όταν έχει βρογχοσπασμό το μικρό μας;

ξεκιναμε με αερολιν και αν χειροτερος ο βηχας τοτε παμε στο flixotide.

καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι; επειδή σπάω το κεφάλι μου & δε μπορώ να θυμηθώ... για ποιο λόγο πρέπει απαραιτήτως να δώσουμε νερό μετά το εισπνεόμενο; & πάλι συγνώμη, αλλά έχω κολλήσει!!!

καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι; επειδή σπάω το κεφάλι μου & δε μπορώ να θυμηθώ... για ποιο λόγο πρέπει απαραιτήτως να δώσουμε νερό μετά το εισπνεόμενο; & πάλι συγνώμη, αλλά έχω κολλήσει!!!

εγω εχω ασθμα και παιρνω απο τα 6 μου εισπνεομενα, αλλα δεν πινω νερο μετα, μονο το στομα ξεπλενω. ε μαλλον επειδη τα μωρα δεν μπορουν να πλυνουν το στομα τους τους δινουν να πιουν νερακι για να φυγουν τα υπολλειματα του φαρμακου απ το στομα, χωρις να ειμαι σιγουρη υποθεση κανω.

Μας είπε φίλος οδοντίατρος ότι προκαλεί τερηδόνα το αερολίν!

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Να πω κι εγώ τον πόνο μου: Χτες πήγαμε στο γιατρό με γαϊδουρόβηχα και διέγνωσε βρογχόσπασμο και μας έδωσε και σιρόπι και εισπνεόμενα με μασκούλα (30 ευρώπουλα η μασκούλα...) και τις 2 πρώτες φορές που τη βάλαμε ο μικρός τσίριζε και έκλαιγε και πολύ αμφιβάλλω αν εισέπνευσε τίποτα...στις οδηγίες της μάσκας λέει να εφαρμόζεται όταν το παιδί είναι χαρούμενο (!) , εγώ πρέπει να του κάνω εφαρμογή κάθε 6 ώρες άρα μοιραία και τη νύχτα , σκέφτηκα 12 βράδυ -6 πρωί κλπ. Ε, πως να είναι το παιδί μου μη εκνευρισμένο στις εφαρμογές όταν τον ξυπνάω για να του βάλω τη μάσκα??? Έχετε κάτι να προτείνετε?

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Καλημέρα! Να σου πω αν έχεισ ΙΚΑ πως τα χρήματα για τη μάσκα τα παίρνεις πίσω! Με το χαρτί του γιατρού (εγώ είχα από δημόσιο νοσοκομείο) και την απόδειξη σε κανά μήνα σου βάζουν 25 ευρώ. Πρέπει να του το κανεις σα παιχνιδι.Εμείς τραγουδάγαμε γελάγαμε μετράγαμε δυνατά καιτο πήρε πιο ανάλφρα! Ε το βράδυ ήταν ένα ζόρι. Τον σηκώναμε με τον άντρα μου ο ένας τον κράταγε και ο άλλος εφάρμοζε τη μασκούλα και πίεζε. Κάποιες φορές ξύπναγε κάποιες άλλες όχι. Να προσέξεις να εφαρμόσει στη μύτη και κάτω από το σαγόνι και ναναι καθιστό το μικρό! ΠΕραστικούλια!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

Να πω κι εγώ τον πόνο μου: Χτες πήγαμε στο γιατρό με γαϊδουρόβηχα και διέγνωσε βρογχόσπασμο και μας έδωσε και σιρόπι και εισπνεόμενα με μασκούλα (30 ευρώπουλα η μασκούλα...) και τις 2 πρώτες φορές που τη βάλαμε ο μικρός τσίριζε και έκλαιγε και πολύ αμφιβάλλω αν εισέπνευσε τίποτα...στις οδηγίες της μάσκας λέει να εφαρμόζεται όταν το παιδί είναι χαρούμενο (!) , εγώ πρέπει να του κάνω εφαρμογή κάθε 6 ώρες άρα μοιραία και τη νύχτα , σκέφτηκα 12 βράδυ -6 πρωί κλπ. Ε, πως να είναι το παιδί μου μη εκνευρισμένο στις εφαρμογές όταν τον ξυπνάω για να του βάλω τη μάσκα??? Έχετε κάτι να προτείνετε?

Και εμένα ο δικός μου χτυπιέται κάθε φορά που πάω να του κάνω μάσκα. Μετά από τις πρώτες 2-3 μέρεςς το συνηθίζει και βλέπει σαν παιχνίδι. Είναι αρχή ακόμα. Δωστου να πάιξει λίγο μαζί τη, να δει ότι δεν είναι κάτι που θα τον πενεσει. Αφησέ τον να την βάλει και καλά μονος του στο στόμα. Ίσως έτσι ηρεμήσει και τη δεχτεί καλύτερα. ¨οσο για το βράδυ, εγώ δεν θα τον ξύπναγα εντελλώς. Θα τον σήκωνα και θα την έβαζα έτσι. Δεν ξέρω΄αν έχει αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα είναι προτιμότερο από το να ξυπνήσεις ένα παιδί, που θα είναι ουτως ή αλλως εκνευρισμένο και να προσπαθήσεις να του βάλλεις μάσκα.

Η δικιά μας παιδίατρος μας είχε πει ‘’δεν πειράζει να κλαίει, ίσα-ίσα παίρνει και πιο βαθιές ανάσες’’ Τώρα τι να πω… πάντως εγώ θα τα λυπόμουνα μέσα στη νύχτα να τους κάνω εισπνοές…. Η δικιά μου (παιδίατρος) ήταν πιο διαλλακτική με τα ωράρια … 4 φορές μέσα στην μέρα…. πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ (πριν κοιμηθούν)!!!!! :confused:

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

Καλημέρα! Να σου πω αν έχεισ ΙΚΑ πως τα χρήματα για τη μάσκα τα παίρνεις πίσω! Με το χαρτί του γιατρού (εγώ είχα από δημόσιο νοσοκομείο) και την απόδειξη σε κανά μήνα σου βάζουν 25 ευρώ. Πρέπει να του το κανεις σα παιχνιδι.Εμείς τραγουδάγαμε γελάγαμε μετράγαμε δυνατά καιτο πήρε πιο ανάλφρα! Ε το βράδυ ήταν ένα ζόρι. Τον σηκώναμε με τον άντρα μου ο ένας τον κράταγε και ο άλλος εφάρμοζε τη μασκούλα και πίεζε. Κάποιες φορές ξύπναγε κάποιες άλλες όχι. Να προσέξεις να εφαρμόσει στη μύτη και κάτω από το σαγόνι και ναναι καθιστό το μικρό! ΠΕραστικούλια!

Είμαι στο ΙΚΑ αλλά τη μάσκα την πρότεινε ιδιώτης γιατρός που συνεργάζεται με το ΙΚΑ και ενώ μας έδωσε συνταγή για να υπόλοιπα για τη μάσκα μου είπε πως "δεν είναι σίγουρος αν γράφεται", τι να πω...

Η δικιά μας παιδίατρος μας είχε πει ʽʼδεν πειράζει να κλαίει, ίσα-ίσα παίρνει και πιο βαθιές ανάσεςʼʼ Τώρα τι να πω… πάντως εγώ θα τα λυπόμουνα μέσα στη νύχτα να τους κάνω εισπνοές…. Η δικιά μου (παιδίατρος) ήταν πιο διαλλακτική με τα ωράρια … 4 φορές μέσα στην μέρα…. πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ (πριν κοιμηθούν)!!!!! :confused:

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα αλλά όταν το είπα στον παιδίατρο μου είπε, "δηλαδή αν σου έλεγα κάθε 4 ώρες τι θα έκανες , δεν θα τον ξυπνούσες?", βασικά με ζορίζει το γεγονός με τις δόσεις που παίρνει το παιδί , δηλαδή να μην είναι πολύ κοντά...

Σίγουρα τα γραφει το ΙΚΑ γιατί εγώ την πήρα πριν τρεις μήνες και δε μου παν τίποτα από το ΙΚΑ. Ζήτα του γιατρου να στα γράψει! Αμαρτία να χ'άσεις τα λεφτά. ΚΑι μας μας είχε πει η παιδίατρος κάθε τέσσερις ώρες τις τρεις πρώτες μέρες και μετά τέσσερις φορές τη μέρα!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

Καλημέρα...

Ξέχασα…. (έχει περάσει και καιρός από τότε…) Μου είχε πει η παιδίατρος μετά την εισπνοή να τους δίνω πάντα να πίνουνε νερό (κάτι τρέχει με την εισπνοή και τα δόντια αλλά δεν θυμάμαι καλά) ή αν είναι πιο μεγάλα να πλένουνε τα δόντια τους…

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

• 4 χρόνια μετά...

καλησπερα!ειμαι νεο μελος αλλα παρακολουθω την σελιδα 1 χρονο τωρα !εχω προβλημα με το μωρακι μου ειναι 6 μηνων κ πριν μια εβδομαδα ειχε βροχιτιδα κ ο παιδιατρος μας εδωσε και καναμε μασκες για 1 εβδομαδα η αληθεια ειναι οτι μας εφυγε αλλα μετα απο 4 μερες παλι μου το ξαναεβγαλε..κ κανουμε παλι μασκες.μηπως ειναι κατι αλλο και ξαναβγηκε? ανυσηχω παρα πολυ που εμφανιστηκε τοσο γρηγορα παλι!:-(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...