Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΙΜΟΛΥΤΙΚΟΣ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟΣ ΟΜΑΔΑΣ Β

Recommended Posts

Εγώ πάντως τον ρώτησα τι θα κάνουμε με τον στρεπτόκοκκο ομάδας Β και μου είπε ότι μιας και θα γίνει προγραμματισμένη καισαρική θα μου έχουν βάλει φάρμακο στον ορό, αλλά ούτως ή άλλως δεν κινδυνεύει το παιδί. Σε περίπτωση που σπάσουν νωρίτερα τα νερά πάλι είπε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εφ' όσον πάω στο μαιευτήριο πριν περάσουν 12 ώρες.

27pzp3.png

qIUIp2.png

Διαφημίσεις

Και τι να σου κανει η αντιβιωση σε γυναίκες που έχουν γρήγορο τοκετο και γεννάνε σε μισή ώρα;

Και εσυ σε παρακαλώ να ειςαι προσεκτική με οτι γράφεις έχουμε καθε δικαίωμα να μεταφέρουμε στον θεματοθετη τις εμπειρίες μας και τις γνώσεις των δικών μας γιατρών . Αν διαφωνείς γράψε τον λόγο ήρεμα και ωραία όπως κάνανε τα αλλα κορίτσια χωρις να μας υπονομευεις

Αγαπητή BabyCute με μια απλή αναζήτηση στο google θα διαπιστώσεις κι εσύ πως ο στρεπτόκοκκος δεν αποτελεί ένδειξη καισαρικής. Με γενικοτητες δεν μπορούμε να μιλάμε, κάθε περίπτωση είναι ειδική και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε για ποιο ακριβώς λόγο η φιλη/ξαδερφη/μπατζανακισα εκανε καισαρικη ενω παραλληλα είχε στρεπτόκοκκο.

Αλλο η καταθεση εμπειριων και αλλο η βεβαιοτητα και η σιγουρια για κατι. Αν δοθεί νωριτερα στην εγκυμοσυνη αντιβιωση υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα κολπιτιδας οποτε την αποφευγουν. Η συνηθης τακτικη ειναι περιπου 4 ωρες προ του τοκετου να χορηγειται ενδοφλεβια αντιβιωση.

Επιπλεον, το γεγονος οτι μια γυναικα υποβληθει σε εξεταση για στρεπτοκοκκο και παρει αγωγη, δεν της εξασφαλιζει πως την ωρα του τοκετου δεν θα υπαρχει το μικροβιο στον κολπο της. Γι αυτο και και διδεται αντιβιωση λιγο πριν τον τοκετο.

..μαμα τωρα ξερω..

Αγαπητή Letitia συμβουλές του google για τόσο σοβαρά θέματα δεν με ενδιαφέρουν

Σε πληροφορώ κανένας δεν μπορει να πει τιποτα με σιγουριά αν δεν ειναι γιατρός πόσο μάλλον το google σου

Προςωπικα ρώτησα τον δικο μου γιατρο κιόλας γιατι ειναι εγκυος και κυκλοφορεί όστρακια στον παιδικό του γιου μου και μου είπε ακριβως το ιδιο πράγμα ...

Λοιπόν εδώ λέμε γνώμες βάση εμπειριών όπως κάνανε και οι προηγούμενες κοπέλες και δεν λέμε τι λέει το google που ο θεματοθετης θα μπορούσε να παει να δει μόνος του

Και πανω απο ολα είχα πρόβλημα με το ύφος παρα με το περιεχομένου αυτών που είπες

Αγαπητή Letitia συμβουλές του google για τόσο σοβαρά θέματα δεν με ενδιαφέρουν

Σε πληροφορώ κανένας δεν μπορει να πει τιποτα με σιγουριά αν δεν ειναι γιατρός πόσο μάλλον το google σου

Προςωπικα ρώτησα τον δικο μου γιατρο κιόλας γιατι ειναι εγκυος και κυκλοφορεί όστρακια στον παιδικό του γιου μου και μου είπε ακριβως το ιδιο πράγμα ...

Λοιπόν εδώ λέμε γνώμες βάση εμπειριών όπως κάνανε και οι προηγούμενες κοπέλες και δεν λέμε τι λέει το google που ο θεματοθετης θα μπορούσε να παει να δει μόνος του

Και πανω απο ολα είχα πρόβλημα με το ύφος παρα με το περιεχομένου αυτών που είπες

Η οστρακια που κολλαει στο θεμα??? :shock:

..μαμα τωρα ξερω..

Επιαης οταν ξερεις να χρησιμοποιεις το google μπορεις να λαβεις εγκυρη πληροφορηση απο εγκεκριμενα σαιτ και σιγουρα πιο αξιοπιστες πληροφοριες απο οτι θα λαμβανες απο ενα ιατρο που εχει μεινει στις σπουδες της σχολης του και μονο (γενικο σχολιο αυτο).

Η ανταλλαγη αποψεων δεν σημαινει τεκμηριωση καλη μου.

..μαμα τωρα ξερω..

Διαφημίσεις

Κάτσε, βρε Leticia, εννοείς ότι όποιος ξέρει και χειρίζεται καλά το Google, μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό; Η ιατρική δεν είναι μόνο πληροφορία, είναι και κλινική εμπειρία. Άσε που οι περισσότεροι δεν είμαστε σε θέση να φιλτράρουμε πλήρως ό,τι διαβάζουμε!

ΥΓ: όχι ότι η BabyCute έχει ανάγκη από δικηγόρο, αλλά η οστρακιά κολλάει στο ότι, με αφορμή αυτή, μίλησε με το γυναικολόγο της και, παρεμπιπτόντως, τον ρώτησε για τον GBS. Είδες που...δεν φίλτραρες (αστειάκι, μη με φας!);

Η οστρακια που κολλαει στο θεμα??? :shock:

Η όστρακια στα μωρα μπορει να φέρει με στρεπτοκοκκο στις εγγυες

Το ειδα εδώ πρώτη φορά και μου το επιβεβαίωσε και ο γιατρός μου

Γιατι σοκάρεσαι δεν το είδες και στο google ????!!!

Όπα, BabyCute, άλλος στρεπτόκοκκος ο ένας, άλλος ο άλλος. Καμία σχέση! Β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος της ομάδας Α ο ένας (που κάνει οστρακιά), Β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος της ομάδας Β ο άλλος (ο "γυναικολογικός")

Κάτσε, βρε Leticia, εννοείς ότι όποιος ξέρει και χειρίζεται καλά το Google, μπορεί να υποκαταστήσει το γιατρό; Η ιατρική δεν είναι μόνο πληροφορία, είναι και κλινική εμπειρία. Άσε που οι περισσότεροι δεν είμαστε σε θέση να φιλτράρουμε πλήρως ό,τι διαβάζουμε!

ΥΓ: όχι ότι η BabyCute έχει ανάγκη από δικηγόρο, αλλά η οστρακιά κολλάει στο ότι, με αφορμή αυτή, μίλησε με το γυναικολόγο της και, παρεμπιπτόντως, τον ρώτησε για τον GBS. Είδες που...δεν φίλτραρες (αστειάκι, μη με φας!);

Ναι μην συζητάς αν έχουμε το google τι τον θελουμε τον γιατρο; Βάζω τον άντρα μου να με ξεγεννησει... Η ασε γιατι ο άντρας μου δεν googlaρει πολυ.. Κάτσε θα βάλω τον γείτονα καλύτερα

Όπα, BabyCute, άλλος στρεπτόκοκκος ο ένας, άλλος ο άλλος. Καμία σχέση! Β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος της ομάδας Α ο ένας (που κάνει οστρακιά), Β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος της ομάδας Β ο άλλος (ο "γυναικολογικός")

Ναι φιλενάδα καταλαβα τι λες αλλα μου είπε οτι αν πιάσει οστρακια ο μικρός πρεπει να εξετάςτω για στρεπτοκοκκο Β :-(

Ειναι όντως διαφορετικός τύπος στρεπτοκοκκου αλλα δυστυχώς μπορει να εξελχθει σαν Β στην εγγυο :-(

Διαφημίσεις

Αυτό ποιος σου το είπε; Για να μην πω "κόβω το κεφάλι μου", θα πω "σχεδόν κόβω το κεφάλι μου" ότι δεν ισχύει. To βρήκα τι θα διαβάζω μέσα στην άγρια νύχτα, όσο νανουρίζω το μωρό!!! :D

Αυτό ποιος σου το είπε; Για να μην πω "κόβω το κεφάλι μου", θα πω "σχεδόν κόβω το κεφάλι μου" ότι δεν ισχύει. To βρήκα τι θα διαβάζω μέσα στην άγρια νύχτα, όσο νανουρίζω το μωρό!!! :D

Ο γιατρός μου.. Δεν ειναι σίγουρο 100% αλλα είπε δεν υπαρχει περίπτωση να μην εξετάςτω αν γίνει λόγο ρίσκου :-(

Μακάρι να μην ... :-(

Και να συμπληρώσω οτι δεν μπορούν να εγγυηθούν οτι ο στρεπ Α που πρόκειται οστρακια δεν βλάπτει το μωρο , λένε δεν έχουν ενδείξεις αλλα δεν το εγγυώνται

Για αυτο και σε τέτοιες περιπτώσεις οι περισσότεροι γιατροι παρακολουθούν πιο στενά την εγγυο

Αν η μητέρα έχει κατά τον τοκετό οστρακιά, μπορεί να κολλήσει το μωρό. Αλλά η λοίμωξη αυτή δεν είναι η ίδια με τη λοίμωξη από το GBS. Καλά, εννοείται πως εσύ θα κάνεις ό,τι σου πει ο γυναικολόγος σου.

Αν η μητέρα έχει κατά τον τοκετό οστρακιά, μπορεί να κολλήσει το μωρό. Αλλά η λοίμωξη αυτή δεν είναι η ίδια με τη λοίμωξη από το GBS. Καλά, εννοείται πως εσύ θα κάνεις ό,τι σου πει ο γυναικολόγος σου.

Ναι και καλύτερα που εξετάζει ο άνθρωπος καλου κακου μην έχουμε ιστορίες - εγω φοβάμαι αυτούς που δεν εξετάζουν!

και ακομα επιβεβαίωσε οτι αν υπήρχε περίπτωση στρεπ b για οποιοδήποτε λογο και αντιβιωση δεν πιάνει υπαρχει πιθανότητα προγραμματισμένης καισαρικης (ο προηγούμενος τοκετος μου ηταν πολυ γρήγορος)

Τελωσπαντων μακάρι να μην!

Να σαι καλα για τις πληροφορίες!

Διαφημίσεις

Επειδή εγώ διαγνώστηκα με στρεπτόκοκκο κατά τη διάρκεια της δεύτερης κύησης μου, ο γιατρός μ'έβαλε να γεννήσω με πρόκληση τοκετού ώστε να προλάβει να δράσει η αντιβίωση 4 ώρες πρίν τον τοκετό. Δε συντρέχει λόγος καισαρικής γι'αυτό το λόγο. Και μένα ο πρώτος μου τοκετός ήταν πολύ γρήγορος και το ίδιο και ο δεύτερος γι'αυτό και πήγα με πρόκληση στις 38 εβδομάδες και προλάβαμε!

Επειδή εγώ διαγνώστηκα με στρεπτόκοκκο κατά τη διάρκεια της δεύτερης κύησης μου, ο γιατρός μ'έβαλε να γεννήσω με πρόκληση τοκετού ώστε να προλάβει να δράσει η αντιβίωση 4 ώρες πρίν τον τοκετό. Δε συντρέχει λόγος καισαρικής γι'αυτό το λόγο. Και μένα ο πρώτος μου τοκετός ήταν πολύ γρήγορος και το ίδιο και ο δεύτερος γι'αυτό και πήγα με πρόκληση στις 38 εβδομάδες και προλάβαμε!

Minni ξερεις πως το κόλησες αν επιτρέπεται;

Δεν ξερω αν μπορούμε να λέμε δεν συντρέχει λόγος καισαρικές γιατι πολυ γιατροι δεν παίρνουν ρίσκο και κάνουν καισαρικη . Οπότε το μονο που μπορούμε να λέμε ειναι οτι εξαρτάται απο τη σοβαρότητα του θέματος και το γιατρο

Τελώσπαντων ειναι αστείο να συνεχίζουμε να λέμε αν ειναι λόγος για καισαρικη αφου ο καθε σοβαρός γιατρός κοιτάει το καλο του ασθενή του

Minni ξερεις πως το κόλησες αν επιτρέπεται;

Δεν ξερω αν μπορούμε να λέμε δεν συντρέχει λόγος καισαρικές γιατι πολυ γιατροι δεν παίρνουν ρίσκο και κάνουν καισαρικη . Οπότε το μονο που μπορούμε να λέμε ειναι οτι εξαρτάται απο τη σοβαρότητα του θέματος και το γιατρο

Τελώσπαντων ειναι αστείο να συνεχίζουμε να λέμε αν ειναι λόγος για καισαρικη αφου ο καθε σοβαρός γιατρός κοιτάει το καλο του ασθενή του

Πραγματικά δε γνωρίζω πώς και πότε το κόλλησα... Το έμαθα στο πρώτο τρίμηνο της κύησης όταν έκανα καλλιέργεια κολπικού υγρού!

Απλά επειδή αναφέρθηκε η αναγκαιότητα της καισαρικής σ'αυτή τη περίπτωση, θεώρησα να τονίσω τη δική μου εμπειρία. Και φυσικά εξαρτάται και από τη σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης, αλλά και από την εμπειρία του εκάστοτε γιατρού!

Ηθελα να ηξερα για ποσο ακομα οι Ελληνιδες θα πεφτουμε θυματα του καθε καισαρικακια γιατρου με τις απειρες αφορμες για καισαρικη..

Και επειδη μας διαβαζουν πολλες μητερες πιθανον, η διαγνωση επιτοκου με στρεπτοκοκκο ΔΕΝ αποτελει ενδειξη για καισαρικη.

..μαμα τωρα ξερω..

Ηθελα να ηξερα για ποσο ακομα οι Ελληνιδες θα πεφτουμε θυματα του καθε καισαρικακια γιατρου με τις απειρες αφορμες για καισαρικη..

Και επειδη μας διαβαζουν πολλες μητερες πιθανον, η διαγνωση επιτοκου με στρεπτοκοκκο ΔΕΝ αποτελει ενδειξη για καισαρικη.

Τι εννοείς κοπέλα μου; Το ήθελες πολυ καιρό να το γράψεις αυτο;

Ειναι φανερό οτι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα σε ποια χώρα ζω και ποια η στάση της στην καισαρικη , εννοείται δεν ξερεις τιποτα για τον γιατρός μου ο οποίος δεν ψάχνει για θύματα κοπέλα μου όπως μάλλον κανει ο δικός σου, ειναι απο τους καλύτερους στην χώρα και στην τελική δεν έχεις ιδέα απο το γεγονός οτι ο γιατρός μου όπως και άλλοι γιατροι εδώ δεν χρεώνουν παραπάνω για καισαρικη... Τι θύματα μιλας λοιπόν ; Γουστάρουν να μας κοβουνε για το γμτ;

Ειναι απαράδεκτος ο τρόπος που μιλας και τέτοια λόγια κάνουν γυναίκες να νοιώθουν άσχημα για ΚΤ και μάλιστα να παίρνουν και λάθος αποφάσεις και να χάνουν τα παιδια τους

Δεν εχει σημασία πως έρχεται ενα παιδι στον κοςμο αρκεί να ειναι υγείες και δεν σου πέφτει λόγος!

Λοιπόν δεν ανακατευόμαι με αηδίες

Τι εννοείς κοπέλα μου; Το ήθελες πολυ καιρό να το γράψεις αυτο;

Ειναι φανερό οτι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα σε ποια χώρα ζω και ποια η στάση της στην καισαρικη , εννοείται δεν ξερεις τιποτα για τον γιατρός μου ο οποίος δεν ψάχνει για θύματα κοπέλα μου όπως μάλλον κανει ο δικός σου, ειναι απο τους καλύτερους στην χώρα και στην τελική δεν έχεις ιδέα απο το γεγονός οτι ο γιατρός μου όπως και άλλοι γιατροι εδώ δεν χρεώνουν παραπάνω για καισαρικη... Τι θύματα μιλας λοιπόν ; Γουστάρουν να μας κοβουνε για το γμτ;

Ειναι απαράδεκτος ο τρόπος που μιλας και τέτοια λόγια κάνουν γυναίκες να νοιώθουν άσχημα για ΚΤ και μάλιστα να παίρνουν και λάθος αποφάσεις και να χάνουν τα παιδια τους

Δεν εχει σημασία πως έρχεται ενα παιδι στον κοςμο αρκεί να ειναι υγείες και δεν σου πέφτει λόγος!

Λοιπόν δεν ανακατευόμαι με αηδίες

Εσυ γιατι ωρύεσαι? Τι σε κανει να πιστευεις οτι το σχολιο μου αφορα σε σενα, στο γιατρο σου, στη χωρα που ζεις? Και ποιος μιλησε για διαχωρισμο σε γυναικες που γεννησαν με καισαρικη και σε γυναικες που γεννησαν φυσιολογικα? Μαλλον εχεις θεμα αντιληψης...:rolleyes:

..μαμα τωρα ξερω..

Εσυ γιατι ωρύεσαι? Τι σε κανει να πιστευεις οτι το σχολιο μου αφορα σε σενα, στο γιατρο σου, στη χωρα που ζεις? Και ποιος μιλησε για διαχωρισμο σε γυναικες που γεννησαν με καισαρικη και σε γυναικες που γεννησαν φυσιολογικα? Μαλλον εχεις θεμα αντιληψης...:rolleyes:

Μάλιστα ειμαι η μοναδική εδώ που είπε οτι ο γιατρός της πρότεινε καισαρικη για αυτο το λογο και μετα λες οτι δεν αναφέρεσαι σε μένα; Τι λες κοπέλα μου;

Με τέτοια σχόλια προσβάλεις μητέρες που πάσχισαν με ιδρώτα και κόπο μα φέρουν στον κοςμο ενα παιδι

Και να μην αναφερόσουν σε μένα προσβάλεις κοςμο που εκανε καισαρικη (όπως εμενα για παράδειγμα ) για να σώσουμε τα παιδια μας ... Όπως δεν ασχολούμαστε με περιπτώσεις όπως εσένα που θηλαζεις τόσα χρόνια και δεν θελουμε να σε προσβαλουμε σε παρακαλώ μην ασχολείσαι και εσυ με θέματα που δεν σε αφορουν

Μάλιστα ειμαι η μοναδική εδώ που είπε οτι ο γιατρός της πρότεινε καισαρικη για αυτο το λογο και μετα λες οτι δεν αναφέρεσαι σε μένα; Τι λες κοπέλα μου;

Με τέτοια σχόλια προσβάλεις μητέρες που πάσχισαν με ιδρώτα και κόπο μα φέρουν στον κοςμο ενα παιδι

Και να μην αναφερόσουν σε μένα προσβάλεις κοςμο που εκανε καισαρικη (όπως εμενα για παράδειγμα ) για να σώσουμε τα παιδια μας ... Όπως δεν ασχολούμαστε με περιπτώσεις όπως εσένα που θηλαζεις τόσα χρόνια και δεν θελουμε να σε προσβαλουμε σε παρακαλώ μην ασχολείσαι και εσυ με θέματα που δεν σε αφορουν

Χαχαχαχαχα εχεις πολλη πλακα τελικα! Διαβασε καλυτερα τι γραφει το τικερακι μου. Και ακομα να θηλαζα, πως θα με προσεβαλες δηλαδη? Επειδη εκανα/κανω/θα κανω οτι πιο φυσικο υπαρχει να προσφερουμε στα παιδια μας? Διαπιστωνω πως οχι μονο θεμα αντιληψης υπαρχει τελικα, αλλα και μεγαλη παραπληροφορηση σε σχεση με το τι ειναι φυσιολογικο και τι οχι. Δεν νομιζω να εχουμε να πουμε κατι περισσοτερο εμεις οι δυο. Εισαι εντελως αλλου ;)

..μαμα τωρα ξερω..

Χαχαχαχαχα εχεις πολλη πλακα τελικα! Διαβασε καλυτερα τι γραφει το τικερακι μου. Και ακομα να θηλαζα, πως θα με προσεβαλες δηλαδη? Επειδη εκανα/κανω/θα κανω οτι πιο φυσικο υπαρχει να προσφερουμε στα παιδια μας? Διαπιστωνω πως οχι μονο θεμα αντιληψης υπαρχει τελικα, αλλα και μεγαλη παραπληροφορηση σε σχεση με το τι ειναι φυσιολογικο και τι οχι. Δεν νομιζω να εχουμε να πουμε κατι περισσοτερο εμεις οι δυο. Εισαι εντελως αλλου ;)

Το τικερακι σου γράφει οτι ακομα θηλαζεις - δεν πειράζει δεν χρειάζεται να ξερεις αγγλικά για να τα χρησιμοποιήσεις !

Μην προσβάλεις για να μην σε προσβάλουν!

Au revoir!

Το τικερακι σου γράφει οτι ακομα θηλαζεις - δεν πειράζει δεν χρειάζεται να ξερεις αγγλικά για να τα χρησιμοποιήσεις !

Μην προσβάλεις για να μην σε προσβάλουν!

Au revoir!

Οταν λεω πως εχεις θεμα αντιληψης.. Αν προσεξεις καλυτερα το τικερακι μου θα δεις πως δεν αλλαζει εδω και λιγο καιρο. Ασε καμια αλλη να το παιξει εξυπνη, εσενα παντως δεν σου παει ;)

..μαμα τωρα ξερω..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...