Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λογοθεραπεια---προτασεις

Recommended Posts

Γεια σας μανουλες

Ο γιος μου ειναι 3μιση μηνων και πρεπει να ξεκινησουμε λογοθεραπεια γιατι ο λογος του δεν ειναι καθολου καθαρος και δε λεει αρκετα συμφωνα

Ηθελα να ρωτησω αν τυχον καμια μανουλα εχει να μας προτεινει καποιο καλο λογοπεδικο κοντα στην περιοχη της Νεας Ιωνιας

Σας ευχαριστω πολυ

aaK3p3.png FCDMp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας μανουλες

Ο γιος μου ειναι 3μιση μηνων και πρεπει να ξεκινησουμε λογοθεραπεια γιατι ο λογος του δεν ειναι καθολου καθαρος και δε λεει αρκετα συμφωνα

Ηθελα να ρωτησω αν τυχον καμια μανουλα εχει να μας προτεινει καποιο καλο λογοπεδικο κοντα στην περιοχη της Νεας Ιωνιας

Σας ευχαριστω πολυ

ελπιζω οτι εννοεις 3μιση χρονων, αλλιως ετοιμασε βαλιτσες για τη NASA :lol::lol::lol:

Να ρωτησω, ποιος σας προτεινε να δειτε λογοθεραπευτη;

κι εμενα 3,5 μηνων μονο φωνηεντα ελεγε :lol::lol::lol::lol: (πλακιτσα)

αληθεια τωρα το περιθωριο που δινουν για να στρωσει η ομιλια του παιδιου ειναι μεχρι να παει σχολειο ή τουλαχιστον νηπιαγωγειο.

ποιος σας συνεστησε λογοθεραπειες;

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

και εμενα 3,5 χρονων ειναι και απο σεπτεβρη που πηγε παιδικο αρχισε φαντασου να κανει προτασεις με 2 λεξουλες μαζι και ακομα δεν μιλαει καθαρα αλλα εξελιξη υπαρχει και πολυ μεγαλη μαλιστα απο τοτε.φαντασου το καλοκαιρι δεν ελεγε ουτε "ναι" ουτε οχι, αλλα ¨μου(ναι) ή οο(οχι),την πηγα για εξεταση πρωτα σε αναπτυξιολογο για να κανει εκτιμηση και μου ειπε να περιμενω τουλαχιστον ως τα 4 να δουμε ποια θα ειναι η εξελιξη μεχρι τα χριστουγεννα μεχρι τωρα δηλ, να δουμε πως θα επιδρασει το σχολειο στην αναπτυξη του λογου και μετα να ενεργησουμε.ο παιδιατρος δε μου ειπε τα ιδια πραγματα ακριβως και συγκεκριμενα οτι λογοθεραπεια το παιδι αρχιζει απο 4 και μετα.μηπως να το ψαξεις λιγο καλυτερα για μην ταλαιπωρεις και το παιδι και τον εαυτο σου?

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας μανουλες

για το γιο-θαυμα 3μιση μηνων..........χαχαχα

τι να πω...αλλη μια αποδειξη οτι το χω χασει τελειως

Επισης, ευχαριστω για τις συμβουλες για το θεμα μηπως βιαζομαστε, αλλα δυστυχως δεν εχουμε αλλη επιλογη!

Λοιπον... η ιστορια μας...

9 μηνων ειπε μαμα-μπαμπα-γιαγια-νονα-λαλα-νανι

τα ελεγε μεχρι 15 μηνων και μετα μουγκα !!! μονο νονο ελεγε (=οχι)...οι ξενες γλωσσες μας μαραναν...χιχι

Το αποτελεσμα ηταν μεχρι 2χρ+4μην να συνεννοουμαστε με 10 λεξεις και "παντομιμα"

Να σημειωσω οτι ειναι ανεξαρτηρο παιδι, τρωει, ντυνεται μονος του, βγαλαμε παμπερς 22 μηνων (ελεγε γιογιο οταν ηθελε ειτε τσισα ειτε κακα)..κλπ...που σημαινει οτι δεν ειχαμε ποτε αμφιβολια για την κατανοηση του...

Οταν ηταν 32 μηνων επειδη ελεγε το πολυ 40 λεξεις (και οχι καθαρα...εξαιτιας του οτι δε λεει σωστα πολλα συμφωνα) τον πηγα για αξιολογηση κ μου ειπαν οτι ακομα δε χρειαζοταν λογοθεραπεια κ να κανουμε επανεξεταση

Κανει κανονικα προτασεις (σου λεει πως περασε ολοκληρη τη μερα του), τραγουδαει τραγουδακια...αλλα δεν τον καταλαβαινουν ολοι!!!!!!!

Επισης κανει συντακτικα λαθη (πχ "παω σαλονι"...παμε πλατεια που ελεγε και ο Λαζοπουλος)

ή οταν θελει να πει "να μου κανεις γαλα" λεει "μου α κανεις γαλα".....δεν ξερω πως του εχει κολλησει αυτο το πραγμα

Πριν 3 μηνες τον ξαναπηγα για αξιολογηση κ μου ειπαν οτι χρειαζεται λογοθεραπεια

Χτες πηγα στα κεντρικα του ΙΚΑ και μας τις ενεκριναν

Εχουμε δυο βασικα μειονεκτηματα!!!!!!!!! ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ!!!!!!!

Δεν τον πηραν στο δημοσιο και δεν υπαρχει φραγκο για ιδιωτικο (1 χρονο ανεργη)

ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΔΕΡΦΗ!!!!!!!! που σημαινει οτι ζηλευουμε-μιμουμαστε

Με λιγα λογια αν ειχαν φιλοτιμηθει στο παιδικο κ τον ειχαν παρει ισως να μην καναμε ποτε λογοθεραπεια (ή το πολυ πολυ να μας εμεναν 1-2 συμφωνα οπως το ρ και το δ)

Αυτο το συμπερασμα ειναι των ειδικων κ οχι δικο μου, αλλα συμφωνω

Εαν δηλαδη πηγαινε φετος τουλαχιστον σχολειο, δε θα ξεκινουσαμε και θα περιμεναμε ακομα ενα 6μηνο να κλεισει τα 4.

aaK3p3.png FCDMp3.png

Συγνωμη που εγραψα ολοκληρο σεντονι ...

Με λιγα λογια αν και ο λογος μας ειναι καπως καλυτερος κι απο της "ikas"

Το γεγονος οτι δεν παει σχολειο "μας αναγκαζει" να μην περιμενουμε και να ξεκινησουμε απο τωρα

Τον επομενο Σεπτεμβρη θα πρεπει να παει προνηπιο και φοβαμαι οτι αν μιλαει οπως σημερα θα τον κοροιδευουν τα αλλα παιδια ή δε θα μπορει να συμμετεχει σε καποια παιχνιδια

Και η λογοπεδικος μου ειπε οτι μπορει να συμβει αυτο (του ΙΚΑ...οποτε δεν το ειπε για θα τα τσεπωνε)

και οτι ειναι ευτυχημα που ΜΙΛΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ!!! κι ας μην τα λεει πεντακαθαρα

γιατι αν τυχει και κολλησει, μπαινουν αλλοι ψυχολογικοι παραγοντες στη μεση και τοτε δυσκολευουν τα πραγματα

aaK3p3.png FCDMp3.png

Ιrev κι εμένα ο γιος μου ειναι 3 και 2 μηνών κι έχει θέμα με την ομιλία,δεν λέει καθαρά τα σύμφωνα, εχουμε πάει σε αναπτυξιολόγο πριν ενα 6μηνο, σε 3 εβδομάδες θα πάμε για επανεξέταση...

εμείς ωστόσο εδω κι ενα μήνα έχουμε ξεκινήσει λογοθεραπεία, σε χαλαρό ρυθμό 1 φορά την εβδομαδα... η λογοθεραπευτρία μου έκανε λόγο για ατροφία μυών στην στοματική κοιλότητα, θέλει ασκήσεις που μας δείχνει να του κάνουμε κι εμείς στο σπίτι.

Δεν αμφιβάλλω οτι κάποια στιγμή θα κατακτήσει τον λόγο, ωστόσο αγχώνομαι γι΄αυτό ακριβώς που ειπες κι εσυ ,οτι του χρόνου θα πάει προνήπιο και δεν θέλω να τον κοροιδευουν τα άλλα παιδάκια και να μην γίνεται κατανοητός:(

ήδη βλέπω οτι τα ξαδερφάκια του , με ολοκληρωμένο λόγο, καμιά φορά μιμούνται τον τρόπο που μιλάει...

επίσης με αγχώνει το γεγονός οτι επειδή δυσκολευεται να πει κάποια πράγματα προτιμά να απέχει, π.χ αποφευγει να μιλάει με άλλα παιδάκια όταν αυτα του απευθύνουν τον λόγο.

Κατά τα άλλα πάει παιδικό,ειναι πολύ καλός και φιλικός, όλη την ώρα λέει τραγουδάκια κλπ....

WDWSp2.png

TAlMp2.png

Επίσης να πω οτι όντως ο παιδικός βοηθάει, εμένα ο Κ πάει 2η χρονιά, ξεκίνησε πέρυσι στον βρεφονηπιακό, επειδή δούλευα και φετος παρότι τώρα δεν δουλευω κι εχω μόλις γεννήσει δεν ήθελα να τον σταματήσω,να του αλλάξω τους ρυθμούς του,έχω δει οτι τον βοηθάει και πάνω απ'όλα του αρέσει να πηγαίνει!

WDWSp2.png

TAlMp2.png

Κανελα

ειναι σιγουρο οτι βοηθαει ! Απο πιο μικρος που ηταν μας το ειχε πει η παιδιατρος (μετα τα 2 που αρχισα να ανησυχω πιο πολυ)

αλλα τι να κανω?

Ειλικρινα ειμαστε σε τετοια οικονομικη κατασταση που μονο "αν εκλεβα" θα μπορουσα να βρω χρηματα για ιδιωτικο (αφου δεν τον πηραν στο δημοσιο)

Και τωρα βεβαια εχω σοβαρο προβλημα γιατι τα πραγματα αλλαξαν προσφατως με το ΙΚΑ και θα πρεπει να βρισκω καθε μηνα μια 300αρα περιπου...περιμενοντας το ΙΚΑ κανενα 3μηνο μετα να μου δινει γυρω στα 150-200 !!!

Εχω πελαγωσει τοσο πολυ!!!

aaK3p3.png FCDMp3.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κι απο εμένα! Η μεγάλη μου κόρη είναι τώρα σχεδόν 4 ετών. Ξεκίνησε λογοθεραπεία στα 3, καθώς μέχρι τότε έλεγε το πολύ 10 λέξεις και δεν έκανε σχεδόν καμία πρόταση. Αρχικά, μέχρι που είδαν το παιδί, και οι 2 λογοπεδικοί που μίλησα μαζί τους θεωρούσαν ότι είναι μικρή για να ξεκινήσει συνεδρίες. Ομως, άλλαξαν γνώμη (και δεν το έκαναν για τα χρήματα) όταν τους πήγα το παιδί. Ξεκίνησε μαθήματα τον Μάρτιο του 2011 και ήδη, χωρίς να πηγαίνει ακόμα σταθμό, η πρόοδος μέχρι και το καλοκαίρι ήταν εντυπωσιακή. Ακόμα μεγαλύτερη βέβαια είναι από τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησε σταθμό. Μπορώ να πω πως τώρα έχει σχετικά λίγες δυσκολίες σε συντακτικό-χρόνους-προθέσεις κλπ., αλλά παραμένει η μεγάλη δυσκολία στην άρθρωση ορισμένων συμφώνων, είτε σε όλες τις περιπτώσεις είτε ανάλογα με τις λέξεις (κάνει υποκατάσταση του συμφώνου που τη δυσκολεύει με άλλο, π.χ. λέει Αγιος Βαφίλης αντί Βασίλης, ή και ορισμένα είναι τελείως παραποιημένα όπως το τώρα που το λέει κόλα). Δεν νομίζω, από τα όσα έχουμε μάθει μιλώντας αυτόν τον 1,5 χρόνο με λογοθεραπευτές, αναπτυξιολόγους κλπ., ότι πρέπει κανείς να περιμένει να ξεκινήσει μετά τα 4 και αυτό για τον εξής λόγο: εάν δεν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόβλημα άρθρωσης (ανατομικού είδους), το παιδί θα καταφέρει να κατακτήσει το λόγο έστω και με καθυστέρηση (π.χ. στα 7 ή στα :cool:. Ομως, θα έχει περάσει 2-3 χρόνια στο δημοτικό με το πρόβλημα, όπου θα έχει μαθησιακές δυσκολίες, τα άλλα παιδιά μπορεί να το κοροϊδέψουν κλπ. και έτσι να αποκτήσει δευτερογενή ψυχολογικά προβλήματα. Γι' αυτό το στοίχημα που εγώ τουλάχιστον προσπαθώ να κερδίσω είναι να καταφέρει να πάει στην 1η δημοτικού χωρίς να έχει καθυστέρηση στο λόγο. Το δυστύχημα είναι ότι έχουμε πέσει πάνω στην κρίση, και ενώ πληρώνουμε 400 ευρώ το μήνα για συνεδρίες από το ασφαλιστικό ταμείο παίρνουμε μάξιμουμ 170 πια (κι αυτό ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμα...). Τελοσπάντων, ας διορθωθεί το πρόβλημα και χαλάλι!

Καλημέρα irev,

Δεν ξέρω εάν βρήκες λογοθεραπευτή κοντά στη Νέα Ιωνία και αν ξεκινήσατε. Εμείς κάναμε λογοθεραπεία όταν ο γιος μου ήταν 4 ετών, σε μία λογοθεραπεύτρια στην Καλλιθέα, (ακριβώς στον ηλεκτρικό σταθμό) και έχω να πω μόνο τα καλύτερα γι' αυτήν. Είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα, (και ο γιος μου τα σύμφωνα δεν έλεγε).

Εάν θέλεις στοιχεία της, πολύ ευχαρίστως να σου δώσω τηλ. Είναι μεν Καλλιθέα, (λίγο πιο μακριά από εκεί που ψάχνεις) αλλά ήταν καταπληκτική. Και όσον αφορά την πρόοδο του παιδιού αλλά και στη συμπεριφορά της. Ηξερε πως να το κάνει να συνεργαστεί. Ο γιος μου ήθελε κάθε φορά σαν τρελός να πάει. :D

Να ρωτησω κατι γιατι με μπερδεψατε? δλδ στα 3 πως πρεπει να μιλαει? Οπως ενας ενηλικας? Και εμενα λεει αντι γιαουρτι (αγιουρτι).....ε, και? Χρηζουν αυτα λογοθεραπειας ή καλα κρατει το εκει εμποριο?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Να ρωτησω κατι γιατι με μπερδεψατε? δλδ στα 3 πως πρεπει να μιλαει? Οπως ενας ενηλικας? Και εμενα λεει αντι γιαουρτι (αγιουρτι).....ε, και? Χρηζουν αυτα λογοθεραπειας ή καλα κρατει το εκει εμποριο?

Μπορώ να μιλήσω για την δική μας περίπτωση, για παράδειγμα την λέξη γιαουρτι θα την έλεγε αουκι. Οπότε καταλαβαίνεις οτι αυτό ειναι πρόβλημα, δεν λέμε οτι πρέπει τα 3χρονα να μιλάνε σαν ενηλικες αλλά τουλάχιστον να έχουν κατακτήσει τα περισσότερα σύμφωνα ώστε να γίνονται κατανοητά απο τους τρίτους. όσο για το εμπόριο το έχω σκεφτει άπειρες φορές γι' αυτο ακόμα είμαστε στη φάση που το ψάχνουμε το θέμα, αλλά οταν βλέπω οτι το παιδί αδυνατεί να τοποθετήσει την γλώσσα του σωστά ωστε να πει τις λέξεις αισθάνομαι οτι πρέπει να απευθυνθώ καπου ωστε να το βοηθήσω...

Μόνοι μας στο σπίτι το παλευουμε μιλώντας κ διορθώνοντάς τον, αλλά αισθάνομαι οτι δεν ειναι αρκετό...

WDWSp2.png

TAlMp2.png

Μπορώ να μιλήσω για την δική μας περίπτωση, για παράδειγμα την λέξη γιαουρτι θα την έλεγε αουκι. Οπότε καταλαβαίνεις οτι αυτό ειναι πρόβλημα, δεν λέμε οτι πρέπει τα 3χρονα να μιλάνε σαν ενηλικες αλλά τουλάχιστον να έχουν κατακτήσει τα περισσότερα σύμφωνα ώστε να γίνονται κατανοητά απο τους τρίτους. όσο για το εμπόριο το έχω σκεφτει άπειρες φορές γι' αυτο ακόμα είμαστε στη φάση που το ψάχνουμε το θέμα, αλλά οταν βλέπω οτι το παιδί αδυνατεί να τοποθετήσει την γλώσσα του σωστά ωστε να πει τις λέξεις αισθάνομαι οτι πρέπει να απευθυνθώ καπου ωστε να το βοηθήσω...

Μόνοι μας στο σπίτι το παλευουμε μιλώντας κ διορθώνοντάς τον, αλλά αισθάνομαι οτι δεν ειναι αρκετό...

Τι να σου πω κορη δεν ξερω. Ειδα το παραπανω ποστ της αμοιρης μανας που λεει το παιδι λεει 'παω σαλονι' και της ειπαν λογοθεραπεια. Δλδ τι ηθελαν να πει το 3χρονο 'Μανα παω στο σαλονι να κατσω στον καναπε, φερε και ενα φραπε οταν εχεις χρονο παρακαλω' ??? Δεν ξερω κατι τετοια διαβαζω και λεω ΟΛΑ εγιναν εμποριο πλεον. Απο που θα βγαλεις χρημα και ποιον θα ξεζουμισεις πιο γρηγορα......:?

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Διαφημίσεις

Γεια σας μανουλες

Σας ευχαριστω πολυ

ΓΕΙΑ ΣΟΥ!ΞΕΡΩ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΟΥ.ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ.ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ...

Κι εγω αναρωτιεμαι εντονα για τον Κωνσταντίνο μου αν πρεπει να ξεκινησει λογοθεραπεια. Εκτος του οτι ξεκινήσαμε αργά να μιλάμε (βεβαια απο Σεπτεμβρη που εχουμε ξεκινησει παιδικο υπαρχει τρομερη βελτιωση) εχουμε καποιο θεμα με καποια σύμφωνα δηλ. το θ το κανει φ (φελω αντι για θελω), δε λεει το ρ και το σ, αλλά κυρίως με εχει αγχωσει το εξης και δεν ξερω αν ξεπερνιεται - η πεθερά μου που τον κρατουσε καποιες μέρες τη βδομάδα για 2 χρονια περιπου έχει περιεργη προφορα καθοτι απο τη Λαρισα (μη βαρατε οσοι εισαστε απο κει) με αποτελεσμα το παιδι να εχει επηρεαστει εντονα και το ε να το λεει ι!!!!Δηλ. παμι αντι για παμε κλπ σε παρα πολλες λεξεις!Χωρια καποιους ιδιωματισμους που η ιδια χρησιμοποιει και της εχει κολλησει και ο μικρος!Τον διορθωνουμε βεβαια οσο μπορουμε αλλά φαινεται πως εχει κολλησει. Τώρα αυτο χρειαζεται λογοθεραπεια?

Επισης ηθελα να μου πειτε αν οντως χρειαστουμε τα θέματα με το κοστος, αν η λογοθεραπεια γινεται μονο ιδιωτικα, καλυπτουν τιποτα τα ταμεια (δημοσιο εχουμε), χωρια οτι φοβαμαι ότι στανταρ αν κανουμε ιδιωτικη αξιολογηση θα μας πουν να ξεκινησουμε....Υπαρχει αντιστοιχο τμημα στα παιδων?

Σορυ για τις τοσες αποριες.....

s-age.pngs-age.png

Mαμά του συνονόματου Κωνσταντινούλη δε νομίζω οτι χρήζει λογοθεραπείας το παιδί...για το θέμα της προφοράς που ανέφερες. Χα, χα που λες για την πεθερά σου απο την Λάρισα, να σου πω κι εγω απο εκεί κατάγομαι και έμεινα μέχρι τα 4 εκεί, όπως καταλαβαίνεις ειχα προλάβει και ειχα υιοθετήσει σε ένα βαθμό την προφορά,όταν όμως ήρθαμε εδω και με τις συναναστροφές στο σχολείο κλπ εξαλείφθηκε τελείως!!! Μην ανησυχείς γι΄αυτό!!

Τώρα για τις λογοθεραπείες θα σου πω οτι εδω στην περιοχή μας επειδή έχω ρωτήσει κυμαίνονται απο 25-30 ευρώ την συνεδρία. Τώρα για τα ταμεία εμείς έχουμε ικα όποτε κλείνεις ραντεβού στο ικα στην ηπείρου στην Αθήνα, εκεί αξιολογούν το παιδί και καθορίζουν ενα ποσό που σου επιστρέφουν. Αυτά ξέρω... εμείς κλεισαμε απο τώρα ραντεβού για τον Ιούνιο!! Ξέρω οτι μπορείς να πάρεις τα χρηματα απο τις λογοθεραπείες- δηλ το ποσό που καλύπτει το ικα- αναδρομικά και για 6 μήνες πριν

Αν λέω κάτι λαθος διορθώστε με!!

WDWSp2.png

TAlMp2.png

αχ κανελα μου το ελπιζω γιατι εχει συνηθισει ενώ ολοι οι αλλοι γυρω του μιλαμε χωρις προφορα. Ακομα και ο αντρας μου - που μεγαλωσε στην Αθηνα βεβαια- δεν εχει την παραμικρή προφορα παρολο που ειναι μαμα του.

s-age.pngs-age.png

Κι εγω αναρωτιεμαι εντονα για τον Κωνσταντίνο μου αν πρεπει να ξεκινησει λογοθεραπεια. Εκτος του οτι ξεκινήσαμε αργά να μιλάμε (βεβαια απο Σεπτεμβρη που εχουμε ξεκινησει παιδικο υπαρχει τρομερη βελτιωση) εχουμε καποιο θεμα με καποια σύμφωνα δηλ. το θ το κανει φ (φελω αντι για θελω), δε λεει το ρ και το σ, αλλά κυρίως με εχει αγχωσει το εξης και δεν ξερω αν ξεπερνιεται - η πεθερά μου που τον κρατουσε καποιες μέρες τη βδομάδα για 2 χρονια περιπου έχει περιεργη προφορα καθοτι απο τη Λαρισα (μη βαρατε οσοι εισαστε απο κει) με αποτελεσμα το παιδι να εχει επηρεαστει εντονα και το ε να το λεει ι!!!!Δηλ. παμι αντι για παμε κλπ σε παρα πολλες λεξεις!Χωρια καποιους ιδιωματισμους που η ιδια χρησιμοποιει και της εχει κολλησει και ο μικρος!Τον διορθωνουμε βεβαια οσο μπορουμε αλλά φαινεται πως εχει κολλησει. Τώρα αυτο χρειαζεται λογοθεραπεια?

Επισης ηθελα να μου πειτε αν οντως χρειαστουμε τα θέματα με το κοστος, αν η λογοθεραπεια γινεται μονο ιδιωτικα, καλυπτουν τιποτα τα ταμεια (δημοσιο εχουμε), χωρια οτι φοβαμαι ότι στανταρ αν κανουμε ιδιωτικη αξιολογηση θα μας πουν να ξεκινησουμε....Υπαρχει αντιστοιχο τμημα στα παιδων?

Σορυ για τις τοσες αποριες.....

καλησπέρα.δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μπλέξετε με λογοθεραπείες.το παιδί σου δεν έχει πρόβλημα,απλά υιοθέτησε ότι άκουγε από την πεθερά σου.αυτό με τον καιρό αλλάζει.ο δικός μου έκλεισε τα 4 και δεν έχει ξεκαθαρίσει με τα σύμφωνα και μου σύστησαν 6μηνη λογοθεραπεία, την οποία και δεν θα κάνω.μίλησα με φίλους παιδαγωγούς και μου είπαν ότι σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά δεν έχουν αντίληψη του λάθους και οι ασκήσεις λογοθεραπείας τα κάνουν να βαριούνται αφόρητα.η ηλικία που μπορείς να συνεργαστεί το παιδί είναι τα 8 χρόνια.αν όμως θες να πας,υπάρχουν δημόσια κέντρα, τα οποία κάνουν εκτίμηση στην κατάσταση του παιδιού.βλέπεις ψυχολόγο,γιατί αν είναι ψυχολογικό το θέμα,η λογοθεραπεία δεν θα βοηθήσει,μετά αναπτυξιολόγο και μετά κρίνεται αν θα δεις λογοθεραπευτή.το κέντρο της περιοχής μου είναι στο πικέρμι και το τηλ.είναι 2106667382.πάρε να ρωτήσεις πού ανήκεις εσύ και κλείσε ένα ραντεβού.μπορεί να πάρει μήνες,αλλά δεν υπάρχει λόγος να βιάζεσαι.αν πας σε ιδιώτη,ποιος ξέρει τι προβλήματα θα σου βγάλει.είναι δυστυχώς επίφοβο.αυτή είναι η γνώμη μου.

Γεια σας κοριτσια

σε γενικες γραμμες να πω ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ

Μην παρασυρεστε επειδη ακουσατε απο μια μαμα κατι οπυ κανει και το δικο σας παιδι και σκεφτειτε...ααα θεουμε κι εμεις λογοθεραπεια

Εδω παραθετουμε νομιζω καποια σημεια της ομιλιας-συμπεριφορας που οδηγησαν στο συμπερασμα οτι χρηζει θεραπειας το παιδι. Μονο η ειδικος μπορει να εχει ολοκληρωμενη εικονα και φυσικα η καθε μαμα για το παιδι της

Τι να σου πω κορη δεν ξερω. Ειδα το παραπανω ποστ της αμοιρης μανας που λεει το παιδι λεει 'παω σαλονι' και της ειπαν λογοθεραπεια. Δλδ τι ηθελαν να πει το 3χρονο 'Μανα παω στο σαλονι να κατσω στον καναπε, φερε και ενα φραπε οταν εχεις χρονο παρακαλω' ??? Δεν ξερω κατι τετοια διαβαζω και λεω ΟΛΑ εγιναν εμποριο πλεον. Απο που θα βγαλεις χρημα και ποιον θα ξεζουμισεις πιο γρηγορα......:?

νομιζω καταλαβες κι απο τα παραπανω που εγραψα, το προβλημα δεν ειναι μονο το "παω σαλονι"

Αλλο ενα 3χρονο παιδι που δε λεει απλα καποια συμφωνα ή διφθογγους

αλλο καποιο παιδι που δεν λεει καν φρασεις των 2 λεξεων

και αλλο καποιο παιδακι που λεει παραδειγμα ολοκληρη ιστορια απλα μπερδευοντας τη σειρα των λεξεων στις προτασεις του... Υπαρχουν χιλια-δυο πραγματα στην ομιλια μας

Κατερινα εχεις πμ...

aaK3p3.png FCDMp3.png

Βασικα σημερα ειμαι πουλ αναστατωμενη μονο και μονο για οικονομικους λογους

στο ΙΚΑ εχουν ερθει καινουριες οδηγιες και κανεις δεν ξερει να τις ερμηνευσει

Δεν ξερουν ουτε ποσα χρηματα θα παιρνω πισω

ουτε καν ποια ακριβως διακιολογητικα χρειαζονται!!!!!

Μου ρχεται να φουνταρω!!!! Ή μαλλον καλυτερα, μου ερχεται πρωτα να "φουνταρω" αυτους!!!

Αν ξερεει καμια για τα καινουρια μετρα...ας με διαφωτισει

aaK3p3.png FCDMp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...