Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεταθεση μεγαλων αγγειων

fidel

Recommended Posts

καλησπερα σε ολες,ειδα τυχαια το μηνυμα σου και ευχομαι ολα να πανε καλα και να ξεπερασετε τις δυσκολιες ολοι σας γρηγορα και οσο το δυνατον πιο ανωδυνα.Δυστυχως για μας τα πραγματα δεν πηγαν καλα.Στην εξεταση β επιπεδου μου βρηκε ο γιατρος οτι το μωρο μου εχει μεταθεση των μεγαλων αγγειων με αποτελεσμα να μου κοπει η χαρα.Καναμε και ολες τις επακολουθες εξετασεις οπως αμνιοπαρακεντηση για να αποκλεισουμε αλλες ανωμαλιες.πηγαμε στην Αθηνα στο Ωνασειο βρηκαμε γιατρους το παρακολουθουσαμε καθε μηνα με υπερηχο καρδιας.Σε καμια περιπτωση δεν σκεφτηκα την διακοπη κυησης,εχω και αλλα 2 παιδακια,ειπαμε θα το παλεψουμε μεχρι το τελος.Οι γιατροι μας εδιναν καλα ποσοστα για την επεμβαση και περναμε κουραγιο.Ειναι μεν δυσκολη επεμβαση αλλα αν τα καταφερει εχει μια φυσιολογικη ζωη απο κει και περα.Το μωρο μου το γεννησα στην Αθηνα,με καισαρικη τομη,και ηταν ηδη ενημερωμενο και το Ωνασειο,εφυγε την ιδια μερα για το Ωνασειο.Δυστυχως ομως κατεληξε μετα απο λιγες ωρες.Ευχομαι καμια μανουλα να μην το ζησει.Οπλισου με δυναμη και βρες γιατρους.Στο Ωνασειο παντως υπαρχουν γιατροι με μεγαλη εμπειρια σε αυτες τις επεμβασεις.Σου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου πραγματικα καλη τυχη και ο Θεος ειναι μεγαλος.

elen30 λυπαμαι πολυ για το μωρακι σας!Ο Θεος να σας δινει δυναμη να μεγαλωσετε τα αλλα δυο σας παιδακια που σας εχουν αναγκη!

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 76
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σας ευχαριστω απο καρδιας που με σκεφτεστε κοριτσια!Το μωρακι μας χειρουργηθηκε με απολυτη επιτυχια κ τωρα τον εχουμε αγκαλιτσα!Ευχομαι να μην περασει κανεις την αγωνια που περασαμε!Τελος καλο ολα καλα ομως...:P

Σας ευχαριστω απο καρδιας που με σκεφτεστε κοριτσια!Το μωρακι μας χειρουργηθηκε με απολυτη επιτυχια κ τωρα τον εχουμε αγκαλιτσα!Ευχομαι να μην περασει κανεις την αγωνια που περασαμε!Τελος καλο ολα καλα ομως...:P

fidel μπραβο σας,μα πιο πολυ στον μπεμπη σας που τα καταφερε.να τον χαιρεστε και να εχετε μια ευτυχισμενη ζωη.

Διαφημίσεις

Μόλις είδα το τόπικ και χαίρομαι που πήγαν όλα καλά. Μια φίλη μου γέννησε το γιο της πριν 2,5 χρόνια με μετάθεση των αγγείων. Είναι νοσηλεύτρια και το έψαξε πάρα πολύ το θέμα. Τελικά, λίγες μέρες μετά τον τοκετό το μετέφερε Αγγλία σε ένα εξαιρετικό νοσοκομείο όπου έχουν μεγάλη εμπειρία σε παιδοκαρδιοχειρουργικά περιστατικά. Το ίδιο το νοσοκομείο είναι παιδιατρικό και ειδικό για διάφορα βαριά περιστατικά, όχι μόνο καρδιολογικά. Λέγεται Great Ormond Street Hospital και βρίσκεται στο Λονδίνο. Μάλιστα, δύο ή τρεις ημέρες μετά το χειρουργείο τους επισκέφτηκα και ο μικρός ήταν πολύ καλά. Σε 10 ημέρες τον πήρε και επέστρεψε Ελλάδα. Η επέμβαση κράτησε λιγότερο από τρεις ώρες μαζί με την προεγχειριτική προετοιμασία και το μωρό βγήκε από το χειρουργείο με κλειστό θώρακα, άρα λιγότεροι μετεγχειρητικοί κίνδυνοι. Αυτά για όσες μαμάδες χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες (που εύχομαι καμία μαμά να μην τις χρειαστεί ξανά).

fidel μπραβο σας,μα πιο πολυ στον μπεμπη σας που τα καταφερε.να τον χαιρεστε και να εχετε μια ευτυχισμενη ζωη.

elen30 σ ευχαριστω παρα πολύ!Να χαίρεσαι κι εσύ τα παιδάκια σου και να'ναι παντοτε γερά και ευτυχισμένα!:-)

• 4 months later...

Καλημερα σας!!!!

Πριν ένα μήνα έκανα διακοπή κυήσεως λόγω ότι το αγοράκι μας είχε μεταθεση μεγαλων αγγειων... Κάποιες ίσως πείτε ότι διάλεξα την εύκολη λύση! Μόμνη εύκολη δεν ήταν!!!!

Όταν μας ανακοίνωσε η πρώτη εμβρυοκαρδιολόγος για το πρόβλημα στην καρδιά πάγωσα... Μας έδινε καλά ποσοστά σχετικά με την επέμβαση κι ετσι είπαμε ότι θα προχωρήσουμε την κύηση.."Θα το παλέψουμε", είπε ο άντρας μου"Είναι το αγοράκι μας". Πήραμε και δεύτερη γνώμη από αλλο εμβρυοκαρδιολογο. Μας είπε τα ίδια και αυτός... Μας είπε για τους κινδύνους στο αιμοδυναμικό, στο χειρουργείο και μετεγχειρητικά.. Αυτά μας ήταν γνωστά λόγω ότι προερχόμαστε από το χώρο της υγείας. Παρ'όλα αυτά είπαμε συνεχίζουμε! Είναι το μωρό μας....!

Κάποιοι γιατροί μας μάς ανέφεραν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που πάμε να κάνουμε για το παιδί αλλά και για εμάς. Είπαν πολλά που εκείνη την ημέρα δεν άκουγα. Ηταν το αγοράκι μας και το θέλαμε! Ο καρδιοχειρουργος μας με εστειλε σε μια εμβρυοκαρδιολογο. Η γυναίκα αυτή μίλησε ανοικτά και ξεκαθαρα. Με τα λόγια της θυμήθηκα όσα μου έλεγαν οι γιατροί μας... Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι ίσως το αγοράκι μας να μην επιβίωνε... Ξέραμε ότι δεν θα αντέχαμε να το δούμε ζωντανό και μετά να μας ανακοινώσουν ότι κατέληξε... Με τον αντρα μου είμαστε πολύ κοντά, και λόγω ότι πέρυσι περάσαμε πολλά προβλήματα υγείας (ακόμα και ψυχικής υγείας) στην οικογένεια και των δύο, που λιγο έλειψε να χάσουμε κι οι δυο πολύ αγαπημένα πρόσωπα της ζωής μας, 1 μήνα πριν το γάμο μας, μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες μαζί! Αυτό όμως θα μας διέλυνε...Αυτό δεν θα το αντέχαμε.... Εγωιστικο μπορεί να πείτε κάποιες....Για εμάς όχι.. Δε θέλαμε να πονέσουμε το αγοράκι μας....Το αγαπούσαμε πολυ!!! Μου ήταν πολύ δύσκολο να πω ότι τελικά θα κάνουμε διακοπή. Ο πόνος ήταν απίστευτος!!!Ηταν ότι πιο δύσκολο αποφασίσα και ξεστόμισα!!!!! Πώς θα το έκανα αυτό στον μικρό μου....Τί πόλεμος μεταξύ λογικής και καρδιάς.....Αποφάσιζα λογικά για την καρδιά της καρδιάς μας....

Ακόμα αισθάνομαι τις ενέσεις...... Πιστεύω ότι αυτή ήταν κι η "τιμωρία" μου!

Πονάω πολύ!!!! Η καρδιά μου σφίγγεται! Μπορεί να είναι ένας μήνας και να μιλάω ανοικτά για την αποφαση μου αυτή, αλλά .... δεν μπορώ να ξεχάσω το αγοράκι μου!!! Όσο σκληρή κι αν ήταν η αποφασή μας, τον αγαπήσαμε τον μικρούλη μας. Τύψεις θα υπάρχουν πάντα στην ψυχή μας, αλλά.....

Πηγαίνω και του μιλάω. Πάντα του λέω πόσο πολύ τον αγαπήσαμε και ότι πάντα όταν κλείνω τα μάτια μου έρχονται οι εικόνες από τους υπερηχους του, ο χτύπος της καρδιά του, και την τελευταια μερα που με κλώτσαγε και κουνιοταν η κοιλια μου! Πάντα του μίλαγα του μικρού μου!!! Κάθε πρωί του έλεγα τι θα κάνουμε!!!! Ακόμα κι εκείνη τη μέρα... Του ζήτησα συγγνώμη..Μακάρι να με συγχωρέσει κάποια στιγμή!!!!! Μακάρι να ξέρει ο χοντρουλης μου ότι τον αγαπήσαμε όσο τίποτα αλλο!!!! Ότι κλαίω πολύ για εκείνον.. Οτι έστω κι αν βγήκα πολύ γρηγορα στη..ζωή, πονάω πολύ!!! Ποτέ δεν είχα ξανανιώσει πώς είναι να λες ότι είσαι καλά και μέσα σου να διαλύεσαι....

Συγγνώμη μικρέ μου!!!!!

Σας κούρασα, το ξέρω...Συγγνώμη!

Εύχομαι στην elen30 να είναι πάντα καλά εκείνη και η οικογένεια της και να μην ξεχάσει ποτέ το μωρακι της.

Fidel και Mari 020408 σας εύχομαι τα παιδακια να είναι πάντα καλα!!!!!!

Να σας πω ένα μυστικό : Είναι κάποιες στιγμές που φοβάμαι ότι πήρα λάθος απόφαση...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ... :-(( Ισως να μην είμαι τόσο δυνατή....

ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ (ΕΙΧΑ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΕΞΩΜΗΤΡΙΟ).ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ''ΚΑΛΗΤΕΡΗ'' ΛΥΣΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΤΛ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΟΥ ΚΑΚΟ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΥΓΕΙΕΣ ΜΩΡΑΚΙ!

vasze οταν μαθαμε εμεις για τον μικρουλη μας χασαμε τη γη κατω απ τα ποδια μας!Οπως ειδες υπαρχουν περιπτωσεις που τα μωρακια βγαινουν νικητες αλλα δυστυχως υπαρχουν και περιπτωσεις που δεν τα καταφερνουν.Πραγματικα επειδη το ζησαμε ολα αυτο ηταν ο,τι πιο δυσκολο εχουμε περασει στη ζωη μας!!Γι αυτο οποια αποφαση και αν πηρατε αυτη αφορα εσας και μονο και μονο εσεις ξερετε ποσο δυσκολο ηταν να την παρετε και να προχωρησετε σε διακοπη κυησης!Καλο θα ηταν να μη νιωθεις οτι πηρες την λαθος αποφαση για να μπορεσεις να συνεχισεις.Και ειμαι σιγουρη οτι θα ερθει συντομα ενα μωρακι να σας γεμισει χαρα και ευτυχια!Να εισαι καλα και να κοιτας μπροστα!:wink:

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη.

Fidel εύχομαι το μωράκι σου να είναι πάντα καλά και υγιή!!!!! Να μην χρειαστεί να ξαναδοκιμαστεί σε τίποτα!!!

Alexioa εύχομαι να μην το ζεις ποτέ, σε όποια μορφ'η κι αν είναι αυτό. Πονάει πολύ και σαν αίσθηση, αλλά και σαν απόφαση...

Φιλιά σε όλες σας!!!

Όσες έχετε τα παιδάκια σας να τα χαίρεστε και να αγαπάτε πολυυυυυυυυ!!!!

Εμείς που ακόμα δεν έχουμε, μας εύχομαι να χαρούμε γρήγορα αυτή την αίσθηση του να έχουμε το νεογέννητο παιδάκι μας στην αγκαλιά μας!!!!!!

Εγώ προς το παρόν χαίρομαι το νεογέννητο αγοράκι της φίλης μου (θα είχαν 3 μήνες διαφορά!) και τη νεογέννητη ανηψιά μας, αλλά και τα ήδη υπάρχων ανηψάκια και βαφτιστήρια!!!!!!

• 4 months later...

Καλησπέρα σε όλους - όλες !

Δυστυχώς πριν ενα μήνα και στο δικό μας μωράκι, στον β'επιπέδου, διαγνώστηκε μετάθεση μεγάλων αγγείων με μεσοκοιλιακή επικοινωνία 3mm. :(

Λόγο του οτι μένουμε Κρήτη αναγκαστήκαμε να πάμε Αθήνα και να συζητήσουμε με τους παιδοχειρούργους (Ωνάσειο - Μητέρα) οι οποίοι μας δίνουν ένα ποσοστό επιτυχίας 80% με 90% εάν φυσικά όλα πάνε καλά μέχρι να γεννήσουμε και δεν προκύψουν νέα ευρήματα στους υπερήχους που θα ακολουθήσουν. Ευτυχώς τουλάχιστον η Αμνιοπαρακέντηση βγήκε καλή και ηρεμήσαμε λίγο αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα,η επέμβαση είναι πολύ δύσκολη και πρέπει να γίνει το πρώτο δεκαήμερο μετά την γέννα.

Στις 100.000 γεννήσεις το χρόνο 20 παιδιά γεννιούνται με μετάθεση των μεγάλων αγγείων δηλαδή το 0,02% .Δυστυχώς για μας είναι το 100%.:mad:

Προχωράμε με όση αισιοδοξία μας έχει απομείνει.:cry:

B21up2.png

Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση και την υποστήριξη.Προσπαθούμε όσο μπορούμε να είμαστε ψύχραιμοι αλλά είναι πολύ δύσκολο.

Εκεί που αγχωνόμουν για την γέννα (το πρώτο μας είναι) τώρα ούτε που την σκέφτομαι καν, άλλα πράγματα γυρίζουν στο μυαλό μου χειρουργεία,νυστέρια,καλωδιάκια,σωληνάκια, θερμοκοιτίδες ... άστα να πάνε.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση και την υποστήριξη.Προσπαθούμε όσο μπορούμε να είμαστε ψύχραιμοι αλλά είναι πολύ δύσκολο.

Εκεί που αγχωνόμουν για την γέννα (το πρώτο μας είναι) τώρα ούτε που την σκέφτομαι καν, άλλα πράγματα γυρίζουν στο μυαλό μου χειρουργεία,νυστέρια,καλωδιάκια,σωληνάκια, θερμοκοιτίδες ... άστα να πάνε.

Οχι να μην σκεφτεσαι ετσι!!!Θετικα μονο να σκεφτεσαι και να του μιλας για το ποσο ωραια ειναι η ζωη και ποσο πολυ το αγαπας να του τραγουδας και να σκεφτεσαι ολα τα ομορφα που θα ερθουν για εσας!!!Εχε Πιστη Μανουλα και ολα καλα θα πανε....χχχχ

steven_creta2 καλησπερα και απο μενα!Καταλαβαινω απολυτα το πως νιωθεις γιατι τα περασαμε κι εμεις!Όποιες πληροφοριες χρειαστεις ειμαι στη διαθεση σου !Μη διστασεις!Σκεψου θετικα και ολα θα πανε καλα!Ειναι πολυ καλα τα ποσοστα επιτυχιας της επεμβασης!Ειμαι σιγουρη πως ολα θα πανε καλα και θα εχετε κι εσεις το μωρακι σας στην αγκαλια σας!Σου ευχομαι τα καλυτερα και ειμαι στη διαθεση σου αν μπορω να βοηθησω!:)

markela35 δεν είμαι μανούλα, είμαι πατερούλης ;) .Η μανούλα δυστυχώς δεν είναι αρκετά "ψύχραιμη" για να εμφανιστεί σε forum αλλά το παλεύει, ίσως αργότερα! Ευχαριστώ για την συμπαράσταση πάντως.

Γεια σου Fidel, ήλπιζα να εμφανιστής!

Πως είναι το μωράκι σου ?

Αν μπορείς περιέγραψε λίγο την εμπειρία σου με τα νοσοκομεία-μαιευτήρια-χειρουργεία για να ξέρουμε περίπου τι να περιμένουμε.

Εμείς σκεπτόμαστε να γεννήσουμε στο Έλενα Βενιζέλου και στη συνέχεια να γίνει το χειρουργείο στο Ωνάσειο. Πολύ συμπαθήσαμε την Κ.Κομνου την Κ.Λάσκαρη και τον Κ.Μητρόπουλο. Εξυπηρετικότατοι, φιλικότατοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν σε οτι χρειαστούμε.

markela35 δεν είμαι μανούλα, είμαι πατερούλης ;) .Η μανούλα δυστυχώς δεν είναι αρκετά "ψύχραιμη" για να εμφανιστεί σε forum αλλά το παλεύει, ίσως αργότερα! Ευχαριστώ για την συμπαράσταση πάντως.

Αν μπορείς περιέγραψε λίγο την εμπειρία σου με τα νοσοκομεία-μαιευτήρια-χειρουργεία για να ξέρουμε περίπου τι να περιμένουμε.

Εμείς σκεπτόμαστε να γεννήσουμε στο Έλενα Βενιζέλου και στη συνέχεια να γίνει το χειρουργείο στο Ωνάσειο. Πολύ συμπαθήσαμε την Κ.Κομνου την Κ.Λάσκαρη και τον Κ.Μητρόπουλο. Εξυπηρετικότατοι, φιλικότατοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν σε οτι χρειαστούμε.

Καλημέρα steven_creta2.

Σας έχουμε στείλει προσωπικό μήνυμα με περισσότερες λεπτομέρειες.Το μωράκι μας είναι μια χαρά,ζωηρό και στρουμπουλό.Είμαι σίγουρη πως πραγματικά όλα θα πάνε καλά και για εσάς .

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ. ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΕΙΟΥ, για οποιαδηποτε πληροφορια μπορω ευχαριστως να την ρωτησω.

Δεν πειραζει και εσυ πατερουλη να του μιλας και να δινεις κουραγιο στη μανουλα!!ολα να πανε καλα!!!Εχε πιστη...!!!!

Μαριάννα85 σου έχω στείλει προσωπικό μήνυμα.

fidel έχεις προσωπικό μήνυμα.

markela35 σε ευχαριστώ,Έχω πίστη μακάρι να πάνε όλα καλά.

steven_creta2 πίστη και πολλή πολλή αισιοδοξία χρειάζεται. Όλα θα πάνε καλά.Είμαστε σίγουροι γι αυτό!

• 2 months later...

Καλησπέρα σας και πάλι.Μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός,steven_creta2 τι έγινε με το μωράκι σας;Ελπίζω όλα να πήγαν κατ'ευχήν και να έχουμε σύντομα τα ευχάριστα νέα σας.

Καλησπέρα Fidel. Ετοιμαζόμαστε!

Τελικά μας άλλαξαν ημερομηνία και αντί 7/5 γεννάμε 30/4 (Μ.Τρίτη)(38η εβδομάδα). Σύμφωνα με τους υπερήχους το μωράκι αναπτύσσετε κανονικά,έχει φτάσει τα 3,5 κιλά και η μαμά στα +20 LOL .

Έχουμε πολύ άγχος τόσο με το μωρό όσο και οτι λόγο εορτών θα λείπουν πολλοί με άδειες και ουσιαστικά τα νοσοκομεία υπολειτουργούν!

Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Μεγάλη εβδομάδα έρχεται κάντε μια προσευχή και για μας, κάθε θετική σκέψη μετράει!

Ευχαριστώ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...