Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νεογνά και ρέψιμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Σίγουρα την πιο σωστή απάντηση στα ερωτήματά σου θα σου τη δώσει ο παιδίατρος. Παρόλα αυτά εμένα ψιλοφυσιολογικά μου ακούγονται αυτά για ένα παιδάκι 3 εβδομάδων που το γαστρεντερικό του είναι πολύ ανωριμούλι και οι συχνές κενώσεις και οι γουλιτσες και τα πολλά ρεψίματα. Δεν ξέρω όμως να σου πώ για την ποσότητα του φαγητού αν είναι πολύ ή όχι και κάθε πόσο συχνά πρέπει να τρώει...

Να το χαίρεσαι το ζουζουνάκι σου!!:D

R8K7p2.png

ye4yp2.png

σ'ευχαριστω!

σαν ποσοτητα τα 100μλ ειναι νορμαλ, μιας και ο μεγαλος μου τον 1ο μηνα τοσο ετρωγε.

πριν καμια ωρα ξυπνησε και ηταν ανυσηχος. τον σηκωσα, και αρχισε η κοιλιτσα το γουργουρητο και μετα με κερασε μια μεριδα μους-κακα... τον αλλαξα και μετα απο λιγο εβγαλε γουλιτσα. και αφου ξαλαφρωσε, αρχισε το τραγουδι για φαι! τωρα εφαγε και ειναι για υπνο.

me and my men...

σ'ευχαριστω!

σαν ποσοτητα τα 100μλ ειναι νορμαλ, μιας και ο μεγαλος μου τον 1ο μηνα τοσο ετρωγε.

πριν καμια ωρα ξυπνησε και ηταν ανυσηχος. τον σηκωσα, και αρχισε η κοιλιτσα το γουργουρητο και μετα με κερασε μια μεριδα μους-κακα... τον αλλαξα και μετα απο λιγο εβγαλε γουλιτσα. και αφου ξαλαφρωσε, αρχισε το τραγουδι για φαι! τωρα εφαγε και ειναι για υπνο.

Αυτό είναι ζωή!!

Μαμ-κακά και νάνι!!! :D :D :D

R8K7p2.png

ye4yp2.png

Μπα... βιαστηκα... πριν 5' ξυπνησε -γιατι ειχε ψιλοβρεξει το φορμακι του με τσισακια... πως βγηκαν δεν ξερω...- τον αλλαξα, παω να τον βαλω στην καλαθουνα, εκτοξευση γουλιας... ουφ... που θα παει θα στρωσουμε...

me and my men...

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Καλησπέρα και απο εμένα. Θα ήθελα να μου πειτε τη γνωμη σας. Η μπέμπα μου ειναι 45 ημερών και θήλαζε μεχρι 40 ημερών με συμπλήρωμα almiron. Απο την αρχή έδειχνε να ζορίζεται αρκετά να κάνει κακά, σφιγκόταν, κοκκίνιζε, έκλαιγε αλλά τα έκανε συχνά και σχετικά αραιά. Μετά τη διακοπή του θηλασμού συνέχισα το almiron αλλά φάνηκε να συνεχίζει να σφίγγεται και να κλαιει και η παιδίατρος μου ειπε και πήρα το nan sensitive. Για κανα δυο μέρες είχε ηρεμίσει... Από χθές τα κάκα της είναι αρκετά σφιχτά και δείχνει να πονάει. Σφίγγεται πολύ και πετάγεται στον υπνο της κλαίγοντας ξαφνικά. Εχω πάρει μπουκάλια για μείωση των κολικών, και περιμένω αρκετά να ρευτεί μετά το γεύμα καθώς και ενδιαμεσα. Το ρέψιμο συνήθως αργεί να ερθει, πολλές φορές περιμένω και μισή ωρα γιατί αν δεν ρευτεί και την ξαπλώνω κάνει γουλίτσες. Επίσης την κρατάω αρκετή ώρα σε όρθια θέση στον ώμο μου μετά το φαγητό γιατί αν την ξαπλώνω την πιάνει λόξιγγας. Και εκεί που πάει να αποκοιμηθεί ξυπνάει και κλαίει.

Με λίγα λόγια έχουμε χάσει τον ύπνο μας και αυτή δείχνει να ταλαιπωρείται αρκετά. Τρώει κάθε 3 ώρες (μερικές φορές και κάθε 2,5) και τη νύχτα το ίδιο. Οπότε μέχρι να φάει, και να ρευτεί και μέχρι να φύγει ο λόξυγγας κοντεύει να έρθει πάλι η ώρα να φάει.

Έχετε να μου δώσετε κάποια συμβουλή;

Sk6Gp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Τα ιδια και η δικη μας κοριτσι μου μεχρι 4-5 μηνων που μπορουσε να κρατησει το σωμα της ορθιο πιο καλα μονη της. Αστα σταση δεν βρισκαμε, χιλιομετρα περα δωθε στο σπιτι μεχρι να ρευτει και που, ακουγεται το ρεψιμο της? Γουλιες συνεχεια και ολα τα σχετικα. Την κοιμηζα μπρουμυτα πανω μου για να ησυχαζει απο ρεψιματα και γουλιες. Το μονο που εχω να σου πω ειναι υπομονη. Θα φτιαξει το συστημα της καθως μεγαλωνει. Αν βοηθαει στην ψυχολογια σου τωρα η μικρη σηκωνεται στο κρεβαττι ριχνει ενα ρεψιμο που ακουγεται 3 δωματια πιο κατω και ξαναπεφτει να κοιμηθει μονη της.....ολα θα φτιαξουν..........

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Καλησπέρα. Anga κι εμείς τα ίδια "τραβάμε". Ο μικρός είναι ας πούμε 3 μηνών (βγάλε 1 1/2 μήνα γιατί είναι πρόωρος) και ακόμα τρώμε στο 3ωρο ή στις 2 1/2 ώρες, το NAN SENSITIVE. Το Almiron 1 του έκανε φοβερά φουσκώματα και πόνους, ειδικά αμέσως μετά το γεύμα, ή ακόμα και στον ύπνο του... Με το NAN τα πράγματα είναι καλύτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει κολικούς... Απλώς τρώνε πολύ συχνά γιατί το NAN είναι πολύ ελαφρύ και δεν τα "πιάνει" . Υπομονή. Εμάς τώρα ο παιδίατρος μας έδωσε και το ΝΑΝ 1, να του το φτιάχνουμε μισό-μισό. Θα του το ξεκινήσω από αύριο για να δω πώς θα πάει και θα σου πω. Κουράγιο, ακόμα είναι μικρούλα η μπέμπα σου και το στομαχάκι της δεν έχει ωριμάσει ακόμα. Εμείς ξυπνάμε ανά τρίωρο και τη νύχτα... Σπανίως κρατιέται 4 + ώρες...

• 3 months later...

Η δικιά μου είναι 24 ημερών.έχουμε και μεις θέμα με το ρέψιμο..δεν ρευόμαστε πάντα..η παιδίατρος μου είπε οτι αυτό είναι καλό γιατί η μπέμπα καταπίνει λεει καλά και δεν παίρνει αέρα...να την κρατάω 10 λεπτούλια και αν δεν ρευτεί να την ξαπλώνω στο πλάι.βέβαια εγώ κάθομαι και μισή ώρα..μουχει πιαστεί το χέρι..και είμαι μόλις στην αρχή!!

το θέμα μου είναι άλλο...τρώει πάρα πολύ λαίμαργα..κατά συνέπεια να κοντεύει να πνιγεί. ..και φοβάμαι...μη μου πάθει τίποτα..πείτε μου σας παρακαλώ...όταν ένα βρέφος πνίγεται...τι κάνουμε??το σηκώνουμε ψηλά..το χτυπάμε στην πλάτη..?ο θέος να φυλάει..τρέμω..

Διαφημίσεις

• 8 months later...

Καλημερα κοριτσια εχω την εξης απορια (γιατι ειμαι και αρχαρια).Μετα απο καθε γευμα ποση ωρα κρατατε ορθιο το μωρο για να ρευτει;γιατι εμενα η μπεμπα κανει το τελευταιο ρεψιμο και μια ωρα μετα το γευμα της με αποτελεσμα να μου βγαινουν τα χερια απο την αγκαλια.Αν την αφησω κατω νωριτερα θα την πιασει λοξυγγας τις περισσοτερες φορες.

Οπως θα δεις απο το τικερακι μου...κι εγω αρχαρια ειμαι.Λοιπον τις πρωτες τρεις εβδομαδες ο γιος μου δε ρευοταν με τπτ.Πολυ σπανια και αυτο μπορει να γινοταν και 2 ωρες μετα το φαγητο του.Στο μαιευτηριο μου ειπαν να τον κραταω 10 λεπτα...αν ειναι θα ρευτει...αλλιως δε θελει να ρευτει.

Θηλαζεις?Τα παιδακια που θηλαζουν απ'οσο μου ειπαν δεν καταπινουν αερα και γι'αυτο δε ρευονται ευκολα.

Παντως μετα την τριτη εβδομαδα αρχισε απο μονος του και ρευεται κανονικα...με το που θα τον σηκωσω σε μισο λεπτακι εχει ρευτει....και ριχνει και κατι ρεψιματα λες κι χει πιει κανα λιτρο κοκα κολα!!!

Τον έβαζα 10 με 15 λέπτα.Μετά εάν δεν ρεύοταν είχα δύο επιλόγες α0εαν ήταν να τον βάλω για ύπνο τότε τον είχα στα πλάγια και β)εάν ήταν ξύπνιος τότε τον κάθιζα στο ριλάξ για κανενα 20 λεπτο (εβγαζέ και γουλιές)

tnDpp3.png

77l3p3.png

Τον έβαζα 10 με 15 λέπτα.Μετά εάν δεν ρεύοταν είχα δύο επιλόγες α0εαν ήταν να τον βάλω για ύπνο τότε τον είχα στα πλάγια και β)εάν ήταν ξύπνιος τότε τον κάθιζα στο ριλάξ για κανενα 20 λεπτο (εβγαζέ και γουλιές)

εγω αν την βαλω στο ριλαξ και καποια στιγμη θελησει να ξαναρευτει και δεν την προλαβω να την σηκωσω βγαζει γουλια και μετα την πιανει λοξυγγας

Διαφημίσεις

grammatiki θηλαζεις?Εγω οσο θηλαζα δεν τον εβαζα να ρευτει!Αν κοιμοταν τον εβαζα για υπνο κατευθειαν...

Με το μπουκαλι δεν ξερω...

οχι δεν θηλαζω.απλα μου κανει εντυπωση οτι οσο μεγαλωνει το κανει αυτο ενω οταν ηταν νεογγενητο δεν την επιανε λοξυγγας αν την αφηνω κατω μετα απο καποιο χρονικο διαστημα.

exω την εντυπωση οτι ολα ταμωρακια εχουν λοξυγγα!ο δικος μου ειχε πο την κοιλια!δεν ειχα παρατηρησει αν ειχε πιο συχνα μετα τα γευματα!

ακομη και τα μεγαλυτερα μωρακια;γιατι εμενα ειναι 4.5 μηνων

• 2 months later...
ακομη και τα μεγαλυτερα μωρακια;γιατι εμενα ειναι 4.5 μηνων

Η δικια μου που γινεται τωρα 3 μηνων, εχει σχεδον παντα μετα το φαγητο λοξυγκα.Ασχετα αν θα ρευτει η οχι.

19Zup2.png

149138qob4e3htng.gif

Πρόσφατα σε ένα άρθρο διάβασα πως τα μωράκια που θηλάζουν δεν έχουν τόσο ανάγκη απο ρέψιμο. Αν μέσα στα 10 λεπτάκια δε ρευτουν μπορουμε να τα βάλουμε για ύπνο. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τα μωράκια που πίνουν απο το μπουκάλι καθώς καταπίνουν μεγάλες ποσότητες αέρα και θέλουν πιο συχνά να τα σηκώνεις να ρευτουν.Οποτε όσες θηλάζετε μην κάθεστε με τις ώρες να τα χτυπάτε στην πλάτη να ρευτουν, μπορεί και να μη θέλει το μωράκι!!:)

Η παιδιατρος μου ειπε οτι απο την στιγμη που κλεισαμε τον 3 μηνα δεν πειραζει αν καποια φορα δεν τον βαλω να ρευτει. Βεβαια ειναι διαφορετικο ακομα και το παιδι οταν θα ρευτει γιατι νιωθει ανακουφιση και δεν του ερχονται τα γαλατα προς τα επανω!

30/12/2010 Ηρθες και μου αλλαξες....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

• 2 months later...

ΕΜΕΝΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 2 1/2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕ ΡΕΥΕΤΑΙ. ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΚΑΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΡΕΥΤΕΙ. Η ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΝΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΕΥΕΤΑΙ.Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΝΑ 20ΛΕΠΤΟ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΙΤΕ ΡΕΥΤΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕ ΡΕΥΤΕΙ.

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

• 2 εβδομάδες μετά...

geia sas..exo k ego mia aporia san kenourgia mitera sto club..to moraki m ine 20 imeron k pernoume tin fasi tis gnorimias ;) to provlima mas ine oti diskolevete na reftei meta apo to gevma se opia stasi k an to valo..ton lipame kiolas giati apokimiete pano mou k ego prospa8o na ton kano na refti..san apotelesma i koilitsa tou gemizi aeria..k ponaei..ti na kano ?:confused:

geia sas..exo k ego mia aporia san kenourgia mitera sto club..to moraki m ine 20 imeron k pernoume tin fasi tis gnorimias ;) to provlima mas ine oti diskolevete na reftei meta apo to gevma se opia stasi k an to valo..ton lipame kiolas giati apokimiete pano mou k ego prospa8o na ton kano na refti..san apotelesma i koilitsa tou gemizi aeria..k ponaei..ti na kano ?:confused:

Να σου ζήσει το μωρό σου!! Κι εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με τη μικρή μου, δε ρεύεται πάντα, μπορώ να πω τις περισσότερες φορές τη βάζω στο κρεβάτι χωρίς να έχει ρευτεί (θηλάζουμε). Τις τελευταίες μέρες, από προχθές, έχει συχνότερα αναγωγές απ' ότι πριν και χθες έκανε και εμετό. Επίσης όταν θέλει να κάνει κακά της δείχνει να δυσφορεί και να πονάει αλλά δεν κλαίειΤ, ενώ έχει συχνά αέρια.Την κρατάω μπρούμυτα στο γόνατό μου πιέζοντας την κοιλιτσα της, την κρατάω στον ώμο ψηλά και την κάνω βόλτες στο σπίτι και τη χτυπάω ελαφρά στην πλάτη...Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω..ακουω και γουργουρητά από την κοιλίτσα της....Καμιά βοήθεια από ποιο έμπειρες μανούλες;;;

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...