Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νεογνά και ρέψιμο

Recommended Posts

καλημερα σας, καταρχην συγχαρητηρια για την απίθανη σελιδα που έχει φτιαχτεί.. την ανακαλυψα μολις πριν κατι μερες και εκτοτε την συμβουλευομαι συνεχεια.. η απορια που εχω ειναι η εξης: έχω αποκτησει εδω και 2 εβδομαδες ενα υπεροχο αγορακι.. το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι σχετικα με το ρέψιμό του.. επειδη κοιμαται οταν το θηλαζω (αποκλειστικα) δεν μπορω με κανενα τροπο να το ξυπνησω για να ρευτεί. εδω και 2 μερες εχουμε και κολικους.. καπου διαβασα οτι οι κολικοι ειναι εγκλωβισμενα αερια στην κοιλιτσα και πιστευω οτι με το ρεψιμο θα αποφυγουμε τους κολικους ή εστω θα τους περασουμε πιο ανωδυνα.. το ερωτημά μου ειναι θα πρεπει να τον ξυπνάω αφου φαει ή αρκει που θα τον έχω στον ώμο μου για να ρευτει?

σας ευχαριστώ εκ των προτερων και ευχαριστώ τις "παλιες" μαμαδες που βοηθάνε εμας τις νεες να γινουμε καλυτερες!!

Διαφημίσεις

καλως ήρθες καταρχην

:D:D

τωρα στο θεμα που λες μην τον ξυπνας, εγω την εβγαζα απο το στηθος έτσι κοιμισμενη οπως ηταν, την εβαζα στον ωμο και την χτυπαγα στην πλατουλα...ακομα και κοιμισμενη ρευοταν.Το χεις δοκιμασει?

Elena μου

Ίσως τότε να μην εγκλωβίζει αέρα στο φαγητό του... και εμένα βρεφάκι που ήταν ελάχιστες φορές ρευόταν... εσύ κάνε την κίνηση, και άμα ρευτεί έχει καλώς αλλοιώς συνεχίζει τον ύπνο του.... :wink:

Να σου ζήσει!

:D

δηλαδή να μην ανησυχω πολύ ε?? ευχαριστω βρε κοριτσια μου.. να στε καλα.. για να πω την αληθεια ουτε περασε απο το μυαλο μου οτι μπορει να μην ρευεται επειδη δεν παιρνει πολλα αερια με το φαγητο του.. ευχαριστω και παλι

Διαφημίσεις

δηλαδή να μην ανησυχω πολύ ε?? ευχαριστω βρε κοριτσια μου.. να στε καλα.. για να πω την αληθεια ουτε περασε απο το μυαλο μου οτι μπορει να μην ρευεται επειδη δεν παιρνει πολλα αερια με το φαγητο του.. ευχαριστω και παλι

Μην ξεχνάς εξάλλου πως περισσότερος αέρας εγκλωβίζεται από το μπιμπερό παρά από το στήθος... :wink:

Καλή συνέχεια!

:D

μεχρι ποιο μηνα πρεπει να ρευεται το μωρο?ο μικρουλης μου ειναι πολυ λαιμαργος και αφου πιει το μισο γαλα τον σηκωνω και ρευετε 2 φορες και μετα το υπολοιπο ξανα αλλες 2 και καμια φορα ζοριζεται γιατι θελει και τριτη!!αλλα δεν ξερω μεχρι ποτε πρεπει να το σηκωνω να ρευτει.την την κορη μου την σηκωνα μεχρι 4 μηνων αλλα ρευοταν πολυ δυσκολα και μερικες φορες καθολου

ωχ μη μου λες τετοια!ειναι πολυ κουραστικο μεσα στη νυχτα με το μισο ματι ανοιχτο να περιμενεις να ρευτει!ασε που βλεπω και ονειρο με ανοιχτα ματια και τον κραταω καθιστη οανω στο κρεβατι γιατι φοβαμαι μη με παρει για τα καλα ο υπνος!!!ελπιζω να το κοψει και αυτος 4 μηνων οπως η κορη μου :roll:

• 3 months later...

Καλησπερα!Εχω 2 γιους 3 μηνων και 18 μηνων!Ο μικρουλης που θηλαζει κιολας,καθε φορα που ρευεται,ή τουλαχιστον τις περισσοτερες φορες κανει εμετο,λιγο ομως!Να ανησυχω?Παιρνει κανονικα βαρος και υψος και ολα καλα!Επισης το βραδυ ξυπναει μονο μια φορα και τρωει ανασκελα στο κρεββατι,πειραζει αυτο?

και 2ος γιος μου ειναι 4 μηνων και 3 ημερων!

Διαφημίσεις

κατερίνα για τον εμετό που λες μπορεί να είναι ότι τρώει λαίμαργα, καλό θα ήταν βέβαια να το πεις στον παιδίατρο, για το ανάσκελα τώρα θα σου έλεγα καλύτερα να μην το κάνεις γιατί υπάρχει κίνδυνος ωτίτιδας.

κατερίνα καλησπέρα θα συμφωνήσω και εγώ με τη Ρούλα μην το ταϊζεις ανάσκελα στο κρεββάτι γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ωτίτιδας. Αν βγάζει μικρές γουλίτσες δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Είναι επειδη τρώει λαίμαργα.Ετσι έκανε και ο δικός μου και απλά τον διέκοπτα για να ρευτεί περισσότερες φορές. :)

line_m123_beg_micky_time_1198213200_text_d4ef20e6eff5e6eff5eddceae920eceff520e5dfede1e9.gif

Καλησπερα!Εχω 2 γιους 3 μηνων και 18 μηνων!Ο μικρουλης που θηλαζει κιολας,καθε φορα που ρευεται,ή τουλαχιστον τις περισσοτερες φορες κανει εμετο,λιγο ομως!Να ανησυχω?Παιρνει κανονικα βαρος και υψος και ολα καλα!Επισης το βραδυ ξυπναει μονο μια φορα και τρωει ανασκελα στο κρεββατι,πειραζει αυτο?

Αν θηλάζει μόνο δεν έχει πρόβλημα με το τάισμα ενώ είναι ξαπλωμένος... φαντάζομαι εννοείς το μωρό στο πλάι και εσύ το ίδιο απέναντί του... αν παίρνει μπιμπερό ανάσκελα υπάρχει το θεματάκι που ανέφεραν τα κορίτσια... :?

Οχι,ο μικρουλης καθεται ανασκελα και στριβει μονο το κεφαλι!Κοριτσια δεν το εχω ξαναδει αυτο σε μωρο!!! :shock: Ετσι του αρεσει και ετσι κοιμαται!Αν τον βαλεις στο πλαι νευριαζει και αρχιζει να κλαιει....δεν θελω να τον ζορισω!Τον θηλαζω ναι!

και 2ος γιος μου ειναι 4 μηνων και 3 ημερων!

Οχι,ο μικρουλης καθεται ανασκελα και στριβει μονο το κεφαλι!Κοριτσια δεν το εχω ξαναδει αυτο σε μωρο!!! :shock:

Τα περισσότερα μωράκια έτσι κοιμούνται... :wink: Απλά αν τον θηλάζεις ξαπλωμένη ίσως σε βόλευε περισσότερο να τον έχεις στο πλάι, απέναντί σου... :?

Τον θηλαζω ναι!

Δεν έχεις πρόβλημα τότε να του προσφέρεις στήθος ενώ είναι ξαπλωμένος...

Διαφημίσεις

• 8 months later...
Άκου να δεις

σηκώνει εσύ το ένα πόδι και το ακουμπάς στην άκρη του κομδίνου. Λυγίζεις το ένα γόνατο γύρω στις 30 μοίρες αλλά όχι παραπάνω γιατί μπορεί να σου ξεφύγει καμμία και να μη ρευτεί το μωρό. Μετά γυρίζεις το κεφάλι προς τα πάνω και δεξιά ενώ με το αριστερό πόδι τραβάς το ρηλάξ. Τέλος, με το αριστερό χέρι και τον δεξιό αστράγαλο πιάνεις το μωρό λες τρεις φορές ρέψου ρέψου ρέψου αλλιώς κλάσε και το ακουμπάς πάνω από το αριστερό στήθος.

Αν δε ρευτεί το μωρό έλα να μου σκίσεις τα πτυχία. :)

Μην αγχώνεστε βρε γυναίκες θα ρευτεί το μωράκι λίγη υπομονή θέλει μόνο

Να εισαι καλε ρε Μιμη!Πεθανα στα γελια....... :lol::lol::lol::lol::lol:

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΙΞΕΙ. Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 41 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ. ΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΥΘΕΙΑΝ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΛΑΙΕΙ. :cry::cry::cry:

ΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!!!!!Το λουκουμάκι μου είναι σκέτη γλύκα!!

Σοφια,κλαιει προφανως γιατι θελει να ρευτει αλλα δυσκολευεται..Κι ο μικρος μου εκλαιγε γι αυτο τον λογο κι οταν ρευοταν σταματουσε το κλαμα..Οταν ρευεται σταματαει να κλαιει?Βοηθησε την βαζοντας τον αντιχειρα σου και το μεσαιο δαχτυλο κατω απ το σβερκακι της τριβοντας το απαλα,η' χαιδευοντας πανω κατω την πλατουλα της,μπορει να βοηθησει να ρευτει πιο ευκολα..Εγω κοριτσια θελω να ρωτησω κατι αλλο,ο μικρος μας ειναι πια 4 μηνων κι ακομα μετα απο καθε γευμα τον κραταω για να ρευτει,αν τον βαλω στο ρηλαξ η' στην κουνια πριν το τεταρτο που τον κραταω κανει εμμετο και γουλιες..Μεχρι ποσο μηνων πρεπει να τον κραταω για να ρευτει?

Μεχρι ποσο μηνων πρεπει να τον κραταω για να ρευτει?

μεχρι να ξεκινησετε τις στερεες τροφες!!!και παλι εγω φοβομουν και στο γαλα του τον εβαζα να ρευτει μεχρι τον 7ο μηνα....

9a7bp2.pngIm47p2.png

Σοφια,κλαιει προφανως γιατι θελει να ρευτει αλλα δυσκολευεται..Κι ο μικρος μου εκλαιγε γι αυτο τον λογο κι οταν ρευοταν σταματουσε το κλαμα..Οταν ρευεται σταματαει να κλαιει?Βοηθησε την βαζοντας τον αντιχειρα σου και το μεσαιο δαχτυλο κατω απ το σβερκακι της τριβοντας το απαλα,η' χαιδευοντας πανω κατω την πλατουλα της,μπορει να βοηθησει να ρευτει πιο ευκολα..Εγω κοριτσια θελω να ρωτησω κατι αλλο,ο μικρος μας ειναι πια 4 μηνων κι ακομα μετα απο καθε γευμα τον κραταω για να ρευτει,αν τον βαλω στο ρηλαξ η' στην κουνια πριν το τεταρτο που τον κραταω κανει εμμετο και γουλιες..Μεχρι ποσο μηνων πρεπει να τον κραταω για να ρευτει?

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΡΕΥΕΤΑΙ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΕ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ.ΚΛΑΜΜΑ, ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ.... Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ FRISOLAC ΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΔΥΣΠΕΨΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ NOVALAC 1. ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ????

ΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!!!!!Το λουκουμάκι μου είναι σκέτη γλύκα!!

μπορει...

ειχε κι εμας με το frisolac τετοια ξεσπασματα και όταν εκλαιγε μαζευε τα ποδια στην κοιλια της. Εμεις σωθηκαμε με το Almiron pepti mct...

• 2 months later...
μπορει...

ειχε κι εμας με το frisolac τετοια ξεσπασματα και όταν εκλαιγε μαζευε τα ποδια στην κοιλια της. Εμεις σωθηκαμε με το Almiron pepti mct...

to almiron ειναι πολυ καλο μια φυλη μου το δηνει στο μωρο τησ

ha geino mama

• 4 εβδομάδες μετά...

λυστε μου μια απορια...

ο μεγαλος μου απο τοτε που γεννηθηκε ειναι πολυ λαιμαργος. και κλασσικα μεχρι τον 7ο ειχαμε γουλιες μετα το φαι...

ο μικρουλης τωρα, που παει στην 3η εβδομαδα, μοιαζει να τον ξεπερναει στη λαιμαργια. τρωει ξενο γαλα τωρα -8 μερες τον θηλασα-, το Almiron. Πινει περιπου 100μλ -πανω κατω 10μλ- ανα 3-4 ωρες. ξεκιναει λοιπον τρωει πολυ αρπακτικα και τον σταματαω στα μισα να ρευτει. συνεχιζει μετα και ή που θα αδειασει το μπιμπερο -αντε να αφησει 10μλ απο τα 135 που βγαινει η δοση- ή που θα αφησει πχ 30μλ. και τοτε αρχιζει το νταβαντουρι... -οχι παντα, αλλα εχτες το βραδυ μας αλλαξε τα φωτα!- συχνα αργει να ρευτει και αναγκαστικα επειδη φοβαμαι τις γουλιες τον εχω αγκαλια. αν κοιμηθει πανω μου και τον βαλω στο καλαθακι αρχιζει την γκρινια. κλωτσαει, γκρινιαζει, κλαιει... τον σηκωνεις και δεν ησυχαζει μερικες φορες ουτε στην αγκαλια. μπορει να ξαναρευτει μετα απο 1 ωρα, να βγαζει γουλιες επεισης μετα απο 1, 2, 3 ωρες εχει τυχει να βγαλει και οταν τον σηκωσω να ξαναφαει. και το πιο "κουφο" που κανει ειναι οτι ενω βγαλει γουλιες και περασει πχ 1 ωρα αρχιζει παλι το κλαμα για φαι... υστερικο κλαμα. θα φαει και θα ξαναβγαλει γουλιες.... τι να του κανω? σκεφτηκα να του δινω πιπιλα εκεινη την ωρα γιατι δεν ειναι λογικο και σιγουρα βαραινει το στομαχακι του να τρωει τοσο μεσα σε τοσο λιγο χρονικο διαστημα... την δευτερα σκεφτομαι να παμε παιδιατρο -μιας και πρεπει να μας ζυγισει κιολας, μετα την επισκεψη του παιδιατρου οταν γυρισαμε απο το μαιευτηριο- οποτε λεω να το συζητησω και με τον γιατρο...

me and my men...

ή μηπως εχει κολικους? πως το καταλαβαινω? υποτοθεται οτι οι θηλες που εχω στο μπιμπερο ειναι αντι-κολικες...

επεισης απο χτες σε καθε αλλαγη πανας, πχ καθε 3 ωρες, εχει κανει και κακακια. ειναι νορμαλ ολη μερα να κανει? δεν ειναι τεραστια η ποσοτητα, αλλα κανει συνεχεια...

me and my men...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...