Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άρνηση συμμετοχής στο παιδικό σταθμό-ατίθαση συμπεριφορά στο σπίτι

Recommended Posts

Κοριτσια σας ευχαριστω ολες.Πρεπει να παει παιδικο γιατι πρεπει να βρω δουλεια και χωρις τα σεμιναρια γλωσσας δεν θα μπορεσω,ηθελα να κανω και καμια εξτρα μαθηματα ειδικοτητας αλλα χωρις γλωσσα δεν πας πουθενα.Sofiade αυτο το κολπακι που κανει η φιλη σου το εκανα παντα και επιανε,τωρα τιποτααααα...δεν χρησιμοποιουμε καροτσι αρα γινεται χαμος στο δρομο.Τωρα τον αφηνω να ηρεμησει και μετα του μιλαω αν προσπαθησω να μιλησω ενδιαμεσα δεν με ακουει και χειροτερευει.

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια,

κι εγώ έχω το ίδιο θέμα με την κόρη μου που είναι 2,5 χρονών. Δεν είναι πολύ καιρός που ξεκινήσαμε παιδικό.Ενώ είναι πολύ κοινωνική, θέλει να πηγαίνει στο σχολείο, όταν μπαίνουμε στέκεται και παρατηρεί. Και όταν γυρνάει σπίτι ο κακός χαμός!!! Με το παραμικρό κλάμα, γκρίνια ακριβώς όπως το δικό σου Maria 10.Και απόκτησε και κάτι καινούριο όταν θέλει κα΄τι δεν το λέει όπως πριν αλλά θέλει να την πάρω αγκαλιά να δείχνει με το χέρι της και να μη μιλάει. πρέπει να μαντέψω τι θέλει και πως το θέλει.Βασικά τώρα θέλει να την έχω συνέχεια αγκαλιά. Υποψιάζομαι ότι φταίει ο παιδικός δηλαδή η προσαρμογή. Αλλά τι να κάνώ;Όταν αδιαφορώ εκεί κλάμα, να έρχεται εκεί που είμαι και να κλαίει, να μου λεέι φύγε, να σπρώχνει, πετάει πράγματα. Αλλά και αγκαλιά να την πάρω χειρότερα. Δεν ξέρω πως να το βοηθήσω. Τώρα ξυπνάει και τη νύχτα παραμιλάει. Σκέφτηκα μήπως δεν είναι έτοιμη για παιδικό και της εξήγησα πως εγώ πρέπει να πηγαίνω στη δουλειά κάθε μέρα και την έβαλα να επιλέξει αν θέλει να κάθεται με τη γιαγια στο σπίτι ή να είναι με τα άλλα παιδάκια στο σχολείο. και μου απάντησε ότι θέλει να πάει με τη δασκάλα, αλλά το πρωί που μπήκαμε πάλι τα ίδια.καθόταν στήλη άλατος, ούτε τη δασκάλα πλησίασε,ούτε τη τσάντα της ήθελε να κρατήσει.βοήθεια κορίτσια τι να κάνω;:confused:

nfsop3.png

8Q5qp3.png

Γεια σας κορίτσια,

κι εγώ έχω το ίδιο θέμα με την κόρη μου που είναι 2,5 χρονών. Δεν είναι πολύ καιρός που ξεκινήσαμε παιδικό.Ενώ είναι πολύ κοινωνική, θέλει να πηγαίνει στο σχολείο, όταν μπαίνουμε στέκεται και παρατηρεί. Και όταν γυρνάει σπίτι ο κακός χαμός!!! Με το παραμικρό κλάμα, γκρίνια ακριβώς όπως το δικό σου Maria 10.Και απόκτησε και κάτι καινούριο όταν θέλει κα΄τι δεν το λέει όπως πριν αλλά θέλει να την πάρω αγκαλιά να δείχνει με το χέρι της και να μη μιλάει. πρέπει να μαντέψω τι θέλει και πως το θέλει.Βασικά τώρα θέλει να την έχω συνέχεια αγκαλιά. Υποψιάζομαι ότι φταίει ο παιδικός δηλαδή η προσαρμογή. Αλλά τι να κάνώ;Όταν αδιαφορώ εκεί κλάμα, να έρχεται εκεί που είμαι και να κλαίει, να μου λεέι φύγε, να σπρώχνει, πετάει πράγματα. Αλλά και αγκαλιά να την πάρω χειρότερα. Δεν ξέρω πως να το βοηθήσω. Τώρα ξυπνάει και τη νύχτα παραμιλάει. Σκέφτηκα μήπως δεν είναι έτοιμη για παιδικό και της εξήγησα πως εγώ πρέπει να πηγαίνω στη δουλειά κάθε μέρα και την έβαλα να επιλέξει αν θέλει να κάθεται με τη γιαγια στο σπίτι ή να είναι με τα άλλα παιδάκια στο σχολείο. και μου απάντησε ότι θέλει να πάει με τη δασκάλα, αλλά το πρωί που μπήκαμε πάλι τα ίδια.καθόταν στήλη άλατος, ούτε τη δασκάλα πλησίασε,ούτε τη τσάντα της ήθελε να κρατήσει.βοήθεια κορίτσια τι να κάνω;:confused:

Καλή σου μέρα!

Από τη στιγμή που την ξεκίνησες παιδικό σταθμό θα είναι ότι χειρότερο να τη σταματήσεις. Θα πάρει λάθος μήνυμα, δηλαδή ότι ανά πάσα στιγμή μπορούμε να αρχίσουμε και να σταματήσουμε οτιδήποτε. Εγώ νομίζω ότι έχει να κάνει λίγο με το μωρό σας, επειδή εκείνο είναι σπίτι κι ή μικρή όχι. Γι'αυτό "μπεμπεδίζει" και δεν σου μιλάει και προτιμάει να σου δείχνει αυτό που θέλει. Το γεγονός ότι θέλει να πάει σχολείο δεν σημαίνει ότι δεν ζηλεύει και το μικρούλι, πιστεύει ότι εκείνο σε έχει περισσότερο, άσχετα με το γεγονός ότι της λες ότι είσαι στη δουλειά.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να της δώσεις το περιθώριο να κάθεται στο σπίτι ούτε και να της επιτρέπεις σε καμμία περίπτωση να πετάει πράγματα και να σου μιλάει άσχημα. Θα την κοιτάξεις στα μάτια και θα της πεις ότι "Αυτό δεν σου το επιτρέπω" με έντονο ύφος και χωρίς να υψώνεις τη φωνή σου. Παράλληλα, όμως, προσπάθησε να βρεις το χρόνο να κάνετε κάτι οι δυο σας το Σαββατοκύριακο έστω και για λίγη ώρα. Έξω από το σπίτι μόνες σας. Να είσαι και σε συναργασία και με την δασκάλα της, εκείνη ξέρει το παιδάκι σου και θα μπορέσει να σου δώσει λύσεις και ιδέες.

Καλή προσαρμογή στη νέα σας ζωή!

Δεν διαβασα ολες τις αποαντησεις αλλα το μυαλο μου κολλησε στην μαμα που δενει το παιδακι στο καροτσακι του μεχρι να ηρεμησει....................

παιδια μην τιμωρειτε και μην εκφοβιζετε τα παιδακια σας....Δεν θελουμε να μας φοβουνται ,θελουμε να μας καταλαβαινουν.Ριξτε ολο το βαρος στην επικοινωνια!!!!Μιληστε ,εξηγηστε και ξαναεξηγηστε..............Ρωτηστε τα παιδια,βοηθηστε να εκφραστουν!!!σε πολυ τραβηγμενες καταστασεις ,οπως με το παιδακι που χτυπιεται στα πατωματα,παρτε τα αγκαλια και δειξτε τους πως καταλαβαινετε το δικαιωμα τους να ειναι θυμωμενα..............μην φτασουμε στο τελος να τα κλειδωνουμε και στη τουαλεττα για να καταλαβουν!!!!!!!!!!!!!!!!ε ειπαμε,οχι κι ετσι.....................!

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

Έχω κι εγώ ένα κοριτσάκι 2,5 χρονών. Ξεκινήσαμε φέτος παιδικό σταθμό. Η προσαρμογή μας ήταν αρκετά δύσκολη αλλά μετά τις πρώτες 2 εβδομάδες τα πράγματα είχαν βελτιωθεί αρκετά. Μέχρι χθες που με ενημέρωσαν οι δασκάλες ότι ξαφνικά η μικρή κλείστηκε στον εαυτό της, δε θέλει να παίζει, κάθεται μόνη της σε μια καρέκλα και κοιτάει τα άλλα παιδάκια και λέει συνεχώς ότι βαριέται. Στο σπίτι δε μιλάει καθόλου για τον παιδικό σταθμό αλλά το πρωί φεύγει χωρίς κανένα πρόβλημα. Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να συμβαίνει. Γενικά είναι πολύ κοινωνικό παιδί, που του αρέσει να παίζει, να χορεύει κλπ οπότε με έχει παραξενέψει πολύ αυτή η συμπεριφορά της. Ελπίζω να είναι κάτι παροδικό γιατί στεναχωριέμαι όταν σκέφτομαι ότι κάθεται όλη τη μέρα μόνη της....

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια και εμένα ο γιος μου είναι 4 χρόνων και πρώτη φορά τον πήγα φέτος προνηπιο...έχει περάσει 1,5 μήνας και ακόμα κάθεται μονος του κ δεν συμμετεχει πουθενά.βέβαια έχει σταματήσει να κλαίει γιατί στην αρχή εκλαιγε και οι δασκάλες μου είπαν ότι παρακολουθεί τα πάντα.σήμερα κλαίει όλη μέρα γιατί την Δευτέρα θα τα πάνε θεατρο και δεν θέλει..τι θα κάνω?μου φαίνεται δεν θα προσαρμοστεί ποτέ...γενικά σαν χαρακτήρας είναι πεισμΑταρης και ντροπαλος!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...