Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άρνηση συμμετοχής στο παιδικό σταθμό-ατίθαση συμπεριφορά στο σπίτι


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργια στο forum αν και παρακολουθώ με ενδιαφέρον τα θέματα εδώ και καιρό. Θα ήθελα πολύ τις συμβουλές σας αν έχετε αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο μιας και έχω ανησυχήσει με τη συμπεριφορά του μικρού μου. Είναι 3,5 ετών και έχει ξεκινήσει παιδικό σταθμό εδώ και 2,5 μήνες. Αφού περάσαμε 2-3 εβδομάδες με κλάματα, δεν θέλω να πάω κλπ στη συνέχεια πάει ευχάριστα, λέει ότι περνάει καλά εκεί αλλά αρνείται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα! Δεν τρώει, δεν παίζει με τα άλλα παιδιά και βέβαια δεν κάνει εργασίες κλπ. Θέλει να κάθεται σε μία καρέκλα 1-2 μέτρα μακριά από το τραπέζι που είναι τα υπόλοιπα παιδιά και να βλέπει τι κάνουν. Οι δασκάλες του έχουν προσπαθήσει να τον εντάξουν στην ομάδα αλλά αυτός αρνείται. Κάθεται ήσυχα-ήσυχα και το μόνο που κάνει είναι να μαζεύει τα παιχνίδια που σκορπάνε τα άλλα παιδιά. Με προβληματίζει πολύ η μοναχική-απομονωμένη συμπεριφορά του και δεν ξέρω πώς να αντιδράσω. Έχω δοκιμάσει κάθε τακτική που μπορούσα να σκεφτώ, δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, περιμένω με αγωνία κάθε συμβουλή.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


δωσε λιγο χρονο..ακομα δεν θελει να δειξει οτι αποδεχεται αυτη την αλλαγη.θελει να ειναι παρατηρητης για περισσοτερη ασφαλεια απο τη μια κ για να μην κοψει την συνδεση με το σπιτι του απο την αλλη.αφου λεει οτι περναει καλα ειανι αρκετο προς το παρον.οταν νιωσει πολυ ασφαλης συναισθηματικα θα ενταχθει στις παρεες.θα βοηθουσε αν εβλεπε καποιο απο τα παιδιακια κ εκτος σχολειου..

Link to comment
Share on other sites

μην ανυσηχεις...φάση είναι και θα περάσει.

 

κι εμένα ο δικός μου παρ'όλο που είναι πολύ κοινωνικός τους πρώτους δυο μήνες έτσι ακριβώς αντιδρούσε... καθόταν μακριά, δεν συμμετείχε καθόλου κλπ...μετά κανα δυό βδομάδες πέρασε μια φάση επιθετικότητας-πράγμα πολύ έξω απ'τον χαρακτήρα του και μετά επιτέλους προσαρμόστηκε και όλα μια χαρά... δως του λίγο χρόνο ακόμα...κάθε παιδάκι περνάει διαφορετικά τη φάση της προσαρμογής...

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα λινα ... ειχα και εγω παρομοιο προβλημα με την μικρη μου στο παιδικο .. εμενα ειναι 4,5 ετων και ενω τις 2 πρωτες εβδομαδες ξεκινησε μια χαρα και πηγαινε κανονικα μεχρι και που κοιμοταν ,ξαφνικα μια Δευτερα δεν ηθελε να παει με τιποτα,, σχεδον σηκωτη την πηγαμε και να εχει γαντζωθει πανω μας και δεν εμπαινε με τιποτα στην ταξη. την τραβουσαν απο επανω αλλα οπως μας ειχαν πει δεν επρεπε να κανουμε πισω... και οταν πηγαινε δεν συμμετειχε σε τιποτα το μονο που εκανε ηταν να ρωταει ποτε θα παω να την παρω.. οι δασκαλες ειχαν απελπιστει μου ελεγαν οτι τετοιο πεισμα δεν το εχουν συναντησει ξανα.. πηγα μεχρι σε ψυχολογο και μου ειπε οτι εμεις ως γονεις φταιγαμε γιατι της δινουμε το περιθωρια να το κανει αυτο μας προτεινε να ειμαστε πιο αυστηροι μαζι της να της πουμε οτι πρεπει να παει σχολειο γιατι η μαμα δουλευει και να μην της κανω το χατηρι να την παιρνω νωρις, ξεχασα να αναφερω οτι για να την πεισω να μπαινει στην ταξη της ειχα υποσχεθει οτι θα την παιρνω πριν το φαγητο,. δεν μπορεσα να ακολουθησω την συμβουλη της ψυχολογου ομωσ, την λυπομουν που εκλαιγε και συνεχισα να την παιρνω νωρις και τελικα με τον καιρο συνηθισε και αρχισε σιγα σιγα να συμμετεχει στις δραστηριοτητες του σταθμου. ειχα μιλησει και με τις δασκαλες της και της ελεγαν πολλες φορες οτι την θελουν για βοηθο τους και της αρεσε πολυ αυτο. τελικα εδω και δυο βδομαδες ξεκινησε να καθετε και στο φαγητο , ως βοηθος της μαγειρισας τωρα πια... και παλι βεβαια καθε πρωι της υποσχομαι οτι θα την παρω πριν τον υπνο και ελπιζω οτι με τον καιρο θα το καταφερουμε και αυτο. φυσικα οπως καταλαβες αυτο που χρειαζεται ειναι υπομονη και διαφορα τρικ , κολπα ωστε να αποκτησει ενδιαφερον για το σταθμο.

 

υπομονη και να χαιρεσε το παιδακι σου!!!!!

m0Esp2.png

m0Esp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλημέρα Λίνα.Συμφωνώ με τις κοπέλες ότι πρέπει να του δώσεις χρόνο ακόμα, όσο χρόνο θέλει.Θα σου πω μια περίπτωση που είχαμε πέρσι στον παιδικό που δούλευα.Είχαμε ένα κοριτσάκι 3,5 ετών η οποία δεν συμμετείχε πουθενά, ήταν πάρα πολύ ήσυχη, όμως πάντα σε απόσταση από τα άλλα παιδιά, περίπου όπως ο δικός σου.Προσπαθούσαμε με χίλιους δυο τρόπους να την κάνουμε να ενταχθεί αλλά τίποτα.Δεν έκλαιγε, δεν ζήταγε τη μαμά της απλά παρακολουθούσε χωρίς να συμμετέχει, ούτε καν στο τρενάκι (το κάνουμε για να πάμε όλοι μαζί κάπου πχ αυλή, τουαλέτα κλπ). Οι γονείς της την πίεζαν κάθε μέρα και μετέδιδαν το άγχος τους στο παιδί.Εκείνη άρχισε να αντιδράει κάνοντας τσίσα επιδεικτικά μέσα στη τάξη.Δεν της δώσαμε σημασία και το έκοψε.Αρχίσαμε να της δίνουμε ρόλο βοηθού και κάπως καλύτερα πήγαινε.Στους τελευταίους μήνες της χρονιάς είχε ξεθαρέψει και έκανε λίγο παρέα με ένα κοριτσάκι.Τίποτα περισσότερο.Φέτος εγώ δεν δουλεύω αλλά επισκέπτομαι το σταθμό και τις συναδέλφους(είναι και ο γιος μου εκεί).Δεν την αναγνώρισα.Ένα τελείως άλλο παιδί, πιο κοινωνικό από οποιοδήποτε άλλο, παίζει με όλους και συμμετέχει στα πάντα και μάλιστα "παρηγορεί" τα καινούργια που κλαίνε και τα αγκαλιάζει.Κοινώς το παιδί ήθελε το χρόνο του, όσο και αν του πάρει!Δώσε λίγο χρόνο ακόμα!

Γιώργος 21/10/2008 - Αλέξης 09/09/2010

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ πολύ για τις ενθαρρυντικές απαντήσεις σας. Από αυτά που έχω διαβάσει για τη προσαρμογή των παιδιών στο παιδικό σταθμό αλλα και για το πως αντιδρούν στις αλλαγές στη ζωή τους, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο μικρός αντιδρά με αυτό το τρόπο στη ξαφνική αλλαγή που επιβλήθηκε στη καθημερινότητά του, σε συνδυασμό με το ότι είναι ντροπαλός και δεν κάνει εύκολα παρέα με άλλα παιδιά. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να χειριστώ τη κατάσταση. Έχω δοκιμάσει να αδιαφορήσω και να υποβαθμίσω το γεγονός, αλλά η τακτική αυτή δεν βοήθησε. Έχω την εντύπωση ότι θέλει να αλλάξει τακτική αλλά δεν θέλει με τίποτα να το παραδεχτεί και να κάνει πίσω. Είναι φοβερά ισχυρογνώμων και με δυσκολία του αλλάζεις γνώμη (συνήθως με λογικά επιχειρήματα και όχι με κόντρα). Τελευταία προσπαθώ να τον ενθαρρύνω και να καταλάβω τι του φταίει, αλλά μου λέει "περνάω καλά αλλά δεν θέλω να συμμετέχω", αν τον ρωτήσω γιατί μου λέει "έτσι χωρίς λόγο". Θέλω να τον βοηθήσω να κοινωνικοποιηθεί και να περνάει καλύτερα αλλά δεν βρίσκω τον τρόπο...

Link to comment
Share on other sites

Οι δασκάλες ανησυχούν? Γιατί και το δικό μου παιδί έτσι ήταν και το έβρισκαν ..... φυσικό.

Στην αρχή η δασκάλα του έλεγε ότι δεν έχει προσαρμοστεί αλλά τώρα τελευταία προβληματίζεται. Σήμερα μου είπε ότι θεωρεί ότι ο μικρός θέλει να βάζει τους δικούς του κανόνες και τα δικά του όρια αντί να υπακούει σε κανόνες. Λέει ότι πρέπει να γίνουμε πιο πιεστικοί μαζί του (πχ αν πει όταν πάμε σχολείο ότι δεν θέλει να βγάλει το μπουφάν του αμέσως αλλά αργότερα εμείς να μην το επιτρέψουμε ακόμα και αν ουρλιάζει). Νομίζω ότι έχει δίκιο επί της βασικής ιδέας (δηλαδή ότι βάζει τους όρους του αμυνόμενος για την αλλαγή στη ζωή του) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο η κόντρα για το παραμικρό θα βγάλει θετικό αποτέλεσμα ή το αντίθετο. Να σημειώσω ότι από την αρχή που ξεκίνησε παιδικό δεν του αφήσαμε ποτέ περιθώριο να μην πάει (ακόμα και όταν σπάραζε η καρδιά μου που έκλαιγε) αλλά όταν πήγαμε να τον πιέσουμε σε άλλα θέματα (όπως το να τρώει εκεί κλπ) η απάντηση ήταν "τότε δεν πάω σχολείο" οπότε τον άφησα ελπίζοντας ότι με τον καιρό θα προσαρμοστεί και θα του περάσουν οι παραξενιές. Κρίνοντας από το αποτέλεσμα φαντάζομαι ότι μάλλον έχει δίκιο η δασκάλα του, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο και κυρίως πως μπορώ να αλλάξω κάποια πράγματα ... ο ρόλος της δασκάλας είναι σίγουρα να διαπαιδαγωγεί και να νουθετεί τα παιδιά μας, όπως και ο δικός μας άλλωστε συν ότι ως γονείς πρέπει να βρούμε το μαγικό συνδυασμό (διαπαιδαγώγιση, αίσθημα αγάπης και ασφάλειας για τα μικράκια μας)

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Γεια σας κοριτσια θα ηθελα πολυ τη βοηθεια σας γιατι πραγματικα εχω απελπιστει και δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω μιας και εχω δοκιμασει τα παντα.Εχουμε ξεκινησει εδω και 1,5 μηνα παιδικο,στην αρχη πολυ κλαμα οταν φευγαμε αλλα σιγα σιγα ολα καλα μπορω να πω αν και ακομα μου λεει πως δεν θελω να πηγαινω ομως με πολυ συζητηση το πρωι την ωρα που τρωμε η που ντυνομαστε τελικα πηγαινει και με χαρα.Τωρα το θεμα μας ειναι πως εδω και 2 βδομαδες εχει γινει παρα μα παρα πολυ ατιθασος στο σπιτ,γενικα ηταν δυσκολο παιδακι αλλα με συζητηση και με πολλα τεχνασματα βρησκαμε εναν κωδικα επικοινωνιας,τωρα εχει πια χαθει αυτος ο κωδικας και δεν ξερω τι νακανω.Να σας εξηγησω τι εννοω,εχει γινει παρα πολυ νευρικος και πολυ κλαψιαρης,αν δεν του κανουμε το χατιρι θα αρχισει τα κλαματα τα οπια συνοδευονται απαραιτητως με εντονο θυμο,πεφτει κατω στο πατωμα χτυπιεται ,χτυπαει οποιον βρει μπροστα του,πεταει πραγματα ,δαγκωνει τον εαυτο του και γενικα προσπαθησει να πονεσει καποιον η ακομα και τον εαυτο του.Να σας πω πως ολα αυτα που περιγραφω δεν τα ειχαμε πριν εκτος απο καποια ξεσπασματα παλαιοτερα του τυπου χτυπιεμαι στο πατωμα αλλα τα ξεπερνπουσαμε σχετικα γρηγορα.Τωρα δεν σταματαει με τιποτα,του λεω πως οταν ηρεμησει μπορει να ερθει να μιλησουμε και πως με τις τσιριδες δεν καταλαβαινω τι λεει και δεν μπορω να βοηθησω,δεν φευγω απο το δωματια απλα καθομαι πιο περα μεχρι να ηρεμησει,ερχεται και με σπρωχνει με αποτελεσμα να φευγω και να με ακολουθει παντου κλεγοντας και ουρλιαζοντας,εχω προσπαθησει να του τραβηξω αλλου την προσοχη αλλα δεν πιανει με τιποτα,του εχω εξηγησει πως δεν ειναι καλο να κανουμε τους αλλους να πονανε ουτε τον εαυτο μας ,πρεπει να αγαπαμε τον εαυτο μας και να τον προσεχουμε.Δεν καταλαβαινει κοριτσια τιποτα,το δε κλαμα τι νασας λεω ακουνε και οι γειτονεςκαι σιγουρα θα νομιζουν πως το γρονθοκοπουμε το παιδι γιατι πεταει πραγματα παντου με δυναμη και ο ηχος ειναι πολυ δυνατος.Εχει ξεφυγει εντελως,δεν τον εχω ξαναδει ετσι και ειμαι παρα πολυ στεναχωρημενη που βλεπω το παιδι σε αυτην την κατασταση και το χειροτερο δεν εχω βρει ακομα τροπο για να επικοινωνησουμε.Νιωθω πολυ χαλια,τι εχει συμβει.Τη δευτερα θα μιλησουμε με τη δασκαλα για να δουμε ποια ειναι η συμπεριφορα του εκει,οι αντιδρασεις ιδιες η υπαρχει κατι που κανουμε εμεις και δεν το καταλαβαινουμ.Κοριτσια σημερα μου εβγαλε και ενα τικ να το πω τι ειναι αυτο;;;βγαζει τη γλωσσα προς τα εξω οχι ολη ξερετε σαν να εχει φαει παγωτο και γλυφει αριστερα δεξια,τι ειναι και τουτο,προσπαθω να μην του δινω σημασια αλλα το κανει ολη την ωρα.Πειτε καμια ιδεα γιατι εχω φρικαρει και δνε μπορω να κοιμηθω,τι γινετε;;;πως μπορω να τον βοηθησω;ΣΑς ευχαριστω εκ των πρωτερων και χιλια συγνωμη για το τεραστιο ποστ.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι εχει στρεσαριστει πολυ και για αυτο τα κανει ολα αυτα. Αυτο με τη γλωσσα δεν μου φαινεται για τικ...θα του φυγει οποως ηρθε.

Ποσο χρονων ειναι το παιδακι?

Ο δικος μου δεν ειχε αντιδρασεις 'νευρικες' αλλα πραγματικα ηταν πολυ στεναχωρημενος και ενιωθα χαλια!! Τον πηρε πολυ καιρο μεχρι να νιωσει καλα.

Μιλα με το σχολειο του αλλα δεν πιστευω να φταιτε εσεις σε κατι...εκεινος δεν ξερει πως να διαχειριστει τον φοβο/θυμο του....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κι εγώ πιστεύω ότι είναι στρες Μαρία. Έχει συμβεί κάτι άλλο τελευταία που μπορεί να τον έχει στρεσάρει; Κάποια ανεπιθύμητη αλλαγή ίσως;

 

επίσης δεν κατάλαβα, στο σχολείο έχει την ίδια συμπεριφορά ή όχι;

 

Α και να πω και κάτι άλλο, εγώ θα έφευγα από το δωμάτιο όταν έχει νεύρα.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι εχει στρεσαριστει πολυ και για αυτο τα κανει ολα αυτα. Αυτο με τη γλωσσα δεν μου φαινεται για τικ...θα του φυγει οποως ηρθε.

Ποσο χρονων ειναι το παιδακι?

Ο δικος μου δεν ειχε αντιδρασεις 'νευρικες' αλλα πραγματικα ηταν πολυ στεναχωρημενος και ενιωθα χαλια!! Τον πηρε πολυ καιρο μεχρι να νιωσει καλα.

Μιλα με το σχολειο του αλλα δεν πιστευω να φταιτε εσεις σε κατι...εκεινος δεν ξερει πως να διαχειριστει τον φοβο/θυμο του....

Ναι και εγω βλεπω πως εχει στρεσαριστει πολυ.Θα μιλησω με την δασκαλα τη Δευτερα αλλα ξες ποιο ειναι το θεμα εχω την εντυπωση πως ειναι απο εκεινους που χαιδευουν αυτια για να μην χασουν πελατεια,καθε φορα που ρωταω πως παει μου λενε σουπερ και ολα τελεια.Πραγματικα ειναι πολυ ασχημο να τον βλεπω ετσι.Ευχομαι να ειναι φαση και να περασει αλλιως να βρω μια λυση γιατι δεν παλευονται τοσα νευρα.Ευχαριστω παντως.

Link to comment
Share on other sites

στα ιδιωτικα συμβαινει αυτο.....κανε μια προσπαθεια ομως! Αν το παιδακι ειναι μικρο...3-4 δηλαδη, το βρισκω μια χαρα φυσιολογικο να αισθανεται και να φερεται ετσι....αφου δεν το πηρε με καλο ματι! Αν παει νηπιαγωγειο η ειναι μεγαλυτερο,θα εδινα μεγαλυτερη προσοχη.

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ πιστεύω ότι είναι στρες Μαρία. Έχει συμβεί κάτι άλλο τελευταία που μπορεί να τον έχει στρεσάρει; Κάποια ανεπιθύμητη αλλαγή ίσως;

 

επίσης δεν κατάλαβα, στο σχολείο έχει την ίδια συμπεριφορά ή όχι;

 

Α και να πω και κάτι άλλο, εγώ θα έφευγα από το δωμάτιο όταν έχει νεύρα.

Κοιτα,το μονο πραγμα που μπορω να πω πως τον επηρεασε ειναι η αλλαγη ωρας που συνεπεσε με το ταξιδι της αγαπημενης μας γιαγιας.Τον αφηναμε μεχρι τις 11 αλλα μολις εφυγε η γιαγια το πηγαμε μεχρι τις 12.Μαλλον τα εχει συνδεσει και αντιδραει,αλλο λογο δεν μπορω να σκεφτω...ειμαστε συνεχεια μαζι.Στο σχολειο μου λενε ολα καλα αλλα τη δευτερα θα μιλησω ιδιαιτερως με τη δασκαλα του και θα δουμε τι θα πει.Σημερα επεστρεψε και η γιαγια απο το ταξιδι και θα κοψω αντιδρασεις.Ειναι ψυχοφθορο για ολους μας και θελω να τον βοηθησω να βριε και παλι τον ρυθμο του,να τον βοηθησω να διαχειριστει τον θυμο του αλλα δεν βλεπω φως στο τουνελ γιαυτο και ειπα να μου δωσετε καμια ιδεα.Οσο για το δωματιο δεν ξερω πλεον τι ειναι καλυτερο να μεινω η να φυγω οταν εχει νευρα;;;οταν ειμαι εκει με σπρωχνει και με διωχνει:shock:οταν φευγω τρεχει πισω μου και ουρλιαζει:shock:..ειναι πρωτογνωρες συμπεριφορες και δεν ξερω τι να κανω..μεχρι τωρα ειχαμε δυσκολιες αλλα με συζητηση και γενικα με πολυ πολυ μπλα μπλα τις προσπερνουσαμε αλλα αυτη τη φορα δεν μπορω,το πιστευεις;;;Θα δουμε τι θα μας πει η δασκαλα.Να σαι καλα παντως.
Link to comment
Share on other sites

κορες επειδη ειμαι γκολ δεν μπορω να γραψω πολλα θα αρκεστω στα εξης

ο κανακαρης μου πηγε παιδικο, εδω και δυο εβδομαδες, με τα σχετικα κλαματα στην αρχη κλπ βεβαια οσο περνανε οι μερες τοσο καλυτερα ειναι, μερα με την μερα κι ενα βημα μπροστα,,οι δασκαλες μου λενε μεσες ακρες οτι ολα βαινουν καλως, εξλισσεται το πραγμα-ψηνεται προς την σωστη κατευθυνση, αρχιζει να αφηνεται παιζει ακουει και κλαει ολο και πιο λιγο και πιο λιγο κλπ εχει δεθει με την δασκαλα του η οποια μου λεει οτι ειναι δραστηριος θετικος

 

στο σπιτι ομως, αχ παναγια μου, εχει γινει ψυχαναγκαστικος γκρινιαρης απαιτητικος, ευθικτος, οξυθυμος, δυστροπος, ολα στον υπερθετικο βαθμο,,δεν τολμαω να αλλαξω δωματιο ουρλιαζει,,,που πας μαμααααααα, μαμααα αγκαλιααααα και κλαματα,,,τοσο κλαμα δεν εχει ριξει ποτε,,,,σημερα επι μια ωρα ηταν απαρηγορητος,,,το βραδυ αρχισε παλι να ξυπναει

 

σαφως και τα συνδεω με τον παιδικο αλλα δεν ξερω τι να κανω πως να το αποφορτισω ολο αυτο

 

σημερα εκει που πλανταζε του λεω,,ξερεις δεν εισαι στο σχολειο για να κλαις κι εγω δεν εχω φυγει απλα ειμαι στο διπλανο δωματιο και σιδερωνω οπως παντα, ελα να με βρεις.. και μου λεει,, οχι κωλειο τωρα οχι, μετα,,,τωρα πιτι οχι κωλειο,,,και να τα δακρυα κορομηλο

 

τωρα οταν θα παμε εκει την δευτερα θα μιξοκλαψει λιγο αλλα μολις δει την δασκαλα του θα παει αγκαλια της, θελω να πω εχει αναπτυξει μια σχεση εμπιστοσυνης μαζι της,,,μολις γυριζει σπιτι ομως βγαζει πολυ ενταση, θυμο,αγχος

 

δεν ξερω ποτε και πως θα περασει, πιστευω η επαναληψη και η σταθεροτητα να δωσει τους καρπους της μεχρ τοτε καλα κρασια:?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

στα ιδιωτικα συμβαινει αυτο.....κανε μια προσπαθεια ομως! Αν το παιδακι ειναι μικρο...3-4 δηλαδη, το βρισκω μια χαρα φυσιολογικο να αισθανεται και να φερεται ετσι....αφου δεν το πηρε με καλο ματι! Αν παει νηπιαγωγειο η ειναι μεγαλυτερο,θα εδινα μεγαλυτερη προσοχη.
Συγνωμη ξεχασα να πω πως ειναι 2.5 ο μικρος ....θα κανω σιγουρα για να δω τι παιζει.
Link to comment
Share on other sites

ε, ειναι πολυ μικρουλης!!!! Σε αυτες τις ηλικιες δεν ειναι ολα τα ποαιδακια ετοιμα για παιδικο. Μην ανησυχεις, μια φαση ειναι....Αν ειναι απαραιτητο να παει σταθμο, κανε υπομονη και θα περασει. Αλλιως ξανασκεψου το μηπως το στειλεις του χρονου που θα ειναι πιο μεγαλος και θα καταλαβαινει καλυτερα.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη ξεχασα να πω πως ειναι 2.5 ο μικρος ....θα κανω σιγουρα για να δω τι παιζει.

 

και μενα τοσο ειναι, το ξερω λογικα οτι ειναι θεμα φασης-προσαρμογης αλλα μου ειναι πολυυυυυ δυσκολο να το διαχειριστω ουφ

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι τέτοιου είδους ξεσπάσματα είναι συνηθισμένα σε αυτή την ηλικία.

 

Μια φίλη μου που είναι νταντά εφαρμόζει την εξής τακτική με το γιο της: γονατίζει ώστε να είναι στο ύψος του και του λέει με σταθερή φωνή: αν δεν ηρεμήσεις, θα σε βάλω στο καροτσάκι σου. Αν συνεχίζει να φωνάζει, τον παίρνει σηκωτό και τον πάει στο καροτσάκι του, τον βάζει μέσα και τον περιορίζει μέχρι να ηρεμήσει. Συνήθως σε 1-2 λεπτά χαλαρώνει και σταματάει να φωνάζει, οπότε τον βγάζει. Δεν ξέρω αν θα πιάσει σε σας, είναι μια ιδέα.

 

Πάντως δες και αν θα αλλάξει κάτι τώρα που επέστρεψε η γιαγιά.

 

Από το σχολείο έχεις περάσει καθόλου (χωρίς να σε δει) να κόψεις κίνηση τουλάχιστον την ώρα του διαλείμματος;

Link to comment
Share on other sites

ε, ειναι πολυ μικρουλης!!!! Σε αυτες τις ηλικιες δεν ειναι ολα τα ποαιδακια ετοιμα για παιδικο. Μην ανησυχεις, μια φαση ειναι....Αν ειναι απαραιτητο να παει σταθμο, κανε υπομονη και θα περασει. Αλλιως ξανασκεψου το μηπως το στειλεις του χρονου που θα ειναι πιο μεγαλος και θα καταλαβαινει καλυτερα.

Σωστό κι αυτό. Μήπως το παιδί δεν είναι έτοιμο; Είναι απαραίτητο να πάει σχολείο τώρα ή μπορείς να τον κρατήσεις λίγο καιρό ακόμα στο σπίτι;

Link to comment
Share on other sites

 

στο σπιτι ομως, αχ παναγια μου, εχει γινει ψυχαναγκαστικος γκρινιαρης απαιτητικος, ευθικτος, οξυθυμος, δυστροπος, ολα στον υπερθετικο βαθμο,,δεν τολμαω να αλλαξω δωματιο ουρλιαζει,,,που πας μαμααααααα, μαμααα αγκαλιααααα και κλαματα,,,τοσο κλαμα δεν εχει ριξει ποτε,,,,σημερα επι μια ωρα ηταν απαρηγορητος,,,το βραδυ αρχισε παλι να ξυπναει

 

:?

Ετσι ακριβως ειναι και ο δικος μου χαμος μιλαμε,,,νευρα χαλια,,θυμος...Εμεις παλι καλα δεν κλεμε πια τα πρωινα ,εχει κολλημα με τη δασκαλα του...παιζει με τα παιδακια και ολο μου λεει ιστοριουλες ,εχει μαθει και τραγουδακια στα γερμανικα που δεν τα καταλαβαινω αλλα δεν περιμενω και κατι παραπανω αφου ειναι μονο 1,5 μηνα σε γερμανικο παιδικο.Αλλα στο σπιτι δεν μπορω να τον καταλαβω,εξω στο δρομο ακομα χειροτερα.Εχουμε και την ξαδερφη που ζηλευουμε ακομα αν θυμασαι καλα μου ειχες πει καποια πραγματακια ,ακομα να συνελθουμε αν και η μικρη θα χρονισει σε λιγο εδω αλλα αυτος εκει.Τι να πω ,καλακρασια οπως σωστα ειπες.
Link to comment
Share on other sites

ε, ειναι πολυ μικρουλης!!!! Σε αυτες τις ηλικιες δεν ειναι ολα τα ποαιδακια ετοιμα για παιδικο. Μην ανησυχεις, μια φαση ειναι....Αν ειναι απαραιτητο να παει σταθμο, κανε υπομονη και θα περασει. Αλλιως ξανασκεψου το μηπως το στειλεις του χρονου που θα ειναι πιο μεγαλος και θα καταλαβαινει καλυτερα.
Ηταν απαραιτητος γιατι δουλευα στο μαγαζι μεχρι που ξεκινησαν τα σεμιναρια τα οποια πρεπει να παρακολουθησω αλλιως δεν θα μπορεσω να βρω δουλεια.Δεν ειναι ομως πολλες οι ωρες,4 ωρες .Μακαρι να ειναι οντως φαση,να σαι καλα σε ευχαριστω που ασχοληθηκες.
Link to comment
Share on other sites

Ετσι ακριβως ειναι και ο δικος μου χαμος μιλαμε,,,νευρα χαλια,,θυμος...Εμεις παλι καλα δεν κλεμε πια τα πρωινα ,εχει κολλημα με τη δασκαλα του...παιζει με τα παιδακια και ολο μου λεει ιστοριουλες ,εχει μαθει και τραγουδακια στα γερμανικα που δεν τα καταλαβαινω αλλα δεν περιμενω και κατι παραπανω αφου ειναι μονο 1,5 μηνα σε γερμανικο παιδικο.Αλλα στο σπιτι δεν μπορω να τον καταλαβω,εξω στο δρομο ακομα χειροτερα.Εχουμε και την ξαδερφη που ζηλευουμε ακομα αν θυμασαι καλα μου ειχες πει καποια πραγματακια ,ακομα να συνελθουμε αν και η μικρη θα χρονισει σε λιγο εδω αλλα αυτος εκει.Τι να πω ,καλακρασια οπως σωστα ειπες.

 

εμενα ειναι κι ο μπαμπας του που ταξιδευει πολυ συχνα, και αυτη την φορα που ελλειψε επειδη συνεπεσε με την προσαρμογη του μικρου στον παιδικο, ασε, το βιωσε πολυ τραγικα, ενω το ειχε συνηθισει μεχρι τωρα και χωνεψει για τα καλα οτι ο μπαμπας παει κι ερχεται, τωρα ειναι απαρηγορητος

 

παρολα τα δυσκολα αλλα λογικα της προσαρμογης του το βλεπω πολυ θετικο ως βημα για αυτον τον παιδικο,,,,εχω δει και πολυ θετικα πραγματα πανω του

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...