Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σπιρουλίνα.

Aggeloudia

Recommended Posts

health, εχεις δει καποια παρενεργεια απο το ιπποφαες? ακομη και πολυ ασημαντη, πχ ασχημη μυρωδια στα ουρα .. ποσο κοστιζει περιπου?

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

Κορίτσια να σας πώ και εγώ για τη σπιρουλίνα. Τη παίρνω 2 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δε μπορούσα καθόλου τα φάρμακα που μου έδινε ο γιατρός, ασβέστιο και σίδηρο. Μου δημιουργούσαν φοβερή δυσκοιλιότητα και πόνο. Αρχισα να παίρνω σπιρουλίνα σταματόντας τα φάρμακα (ίσως να ήταν λάθος, δε σας το προτίνω). Παρόλο που γενικά έχω χαμηλό αιματοκρίτη, σίδηρο κτλ. με τη σπιρουλίνα όλα ήταν άψογα, τόσο καλά που ο γιατρός μου κατάλαβε τη διακοπή των φαρμάκων του. Ισως και να είναι θέμα οργανισμού. Τι να πώ.

health, εχεις δει καποια παρενεργεια απο το ιπποφαες? ακομη και πολυ ασημαντη, πχ ασχημη μυρωδια στα ουρα .. ποσο κοστιζει περιπου?

Καλημέρα, δεν έχω παρατηρήσει τίποτα σε παρενέργειες, και από ότι μαθαίνω και από άλλους όλοι ειναι πολύ ικανοποιημένοι απο το Ιπποφαές. Είναι φοβερό αντιοξειδωτικό πάνω απ'όλα. Στα φαρμακεία δεν πρέπει να το πάρεις πάνω από 23 ευρώ. Έχει και προτεινομένη τιμή στο site της εταιρείας. www.superfoods.gr. Σου δίνω κατευθείαν το link γιατί μου έχει τύχει να μου το πουλάει φαρμακοποιός στην Κηφισσιά για 32 ευρώ!. Φυσικά όταν βρήκα την προτεινόμενη τιμή, και του το είπα μου τα μάσαγε ... αλλά αυτό είναι τελείως άλλο θέμα.

Το είχα αγοράσει και εγώ ,αλλά το παράτησα στο ντουλάπι της κουζίνας.Μου άνοιγε ΤΡΟΜΕΡΑ την όρεξη.Δεν το ξαναπαιρνω.Μιλάμε για τρομερη πείνα όλη την ώρα.

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα.

με λενε Γιωργο .

πανε 3 ημερες που παιρνω το χαπι ιπποφαες Eubias.

δεν εχω ξαναπαρει ποτε συμπληρωματα διατροφης.

απλα μου αρεσε το μεγαλο ευρος των αντιοξειδωτικων ιδιοτητων που εχει και θελησα να το δοκιμασω .

αυτο που παρατηρησα οταν σε μια ημερα πηρα 2 ηταν οτι μου αυξησε αποτομα την ορεξη.

ακριβως οπως της βασιλικης 40.

αλλα πιστευω ομως οτι εγινε γιατι πηρα 2 σε μια ημερα για να δω τις διαφορες.

αν και ειναι νωρις για αποτελεσματα παρατηρησα μια μικρη ξυροδερμια η οποια ομως απο αυτα που εχω διαβασει ειναι η αρχη αναζωογονησης του δερματος.

καποιος φιλοςμου μου ειπε οτι η ορεξη μου ανοιξε γιατι αποβαλονται οι τοξινες σε μεγαλυτερο βαθμο.

νεοτερα απο τα τεστ ξανα σε λιγο καιρο.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

http://www.chlorellafactor.com/

ένα site που προωθεί την σπιρουλίνα και την χλωρέλλα.

συμφωνώ ότι σε άλλους ταιριάζει και σε άλλους προκαλεί προβλήματα, εξαρτάται από τον οργανισμό, ίσως να έχει να κάνει και με την ομάδα αίματος και πόσο καλά τα πηγαίνει με τα φύκια. Πρέπει να ταιριάζει καλά με ομάδα αίματος Α, σε μένα ομάδα Β θέλει προσοχή η δοσολογία (να είναι σχετικά μικρή), αλλιώς έχω τάσεις προς διάρροια.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Ξεκίνησα να την παίρνω και εγώ , ΄παίρνω και λεκιθίνες γιατί προσπαθώ να ρίξω μερικά κιλάκια.Νομίζω ότι πρέπει να με έχει βοηθήσει στο θέμα της τουαλέτας γιατί υπέφερα εδώ και μισό χρόνο.

Πειράζει μήπως που την παίρνω κάθε πρωί , αλλά δεν τρώω μετα?Δηλ παίρνω 1 το πρωί πριν φύγω για δουλειά , αλλά μέχρι το μεσημέρι δεν τρώω τίποτα , γιατί δεν μπορώ.Το απόγευμα πάλι πίνω μία μετά τη δουλεια και λιγάκι αργότερα τρώω.

• 2 months later...

Άρχισα να παίρνω σπιρουλίνα τον τελευταίο μήνα. Τον τελευταίο χρόνο γενικά άρχισα να παίρνω συμπληρώματα και να ακολουθώ συγκεκριμένη διατροφή (δίαιτα), έχασα μέχρι σήμερα 18 κιλά. Αρχικά έπαιρνα κάποιες βιταμίνες well woman, στη συνέχεια πήρα για λίγο centrum performance (τρομερές στην αρχή αλλά μετά προκαλούν φριχτούς πονοκεφάλους), μετά κάποιες διαλυόμενες στο νερό, και τώρα σπιρουλίνα. Η διαιτολόγος μου συνέστησε 2 καψούλες πριν από το γεύμα και 2 πριν από το δείπνο, δηλαδή συνολικά 4 ημερισίως, με δυό ποτήρια νερό κάθε φορά. Δεν είδα "σημαντική" διαφορά ώστε να μπορώ να πω ότι οι σπιρουλίνες έκαναν κάτι συγκεκριμένο. Υπνηλία και κόπωση υπάρχουν.

Χθες ανακάλυψα ότι τα ούρα μου είναι καταπράσινα. Αρχικά τρόμαξα, μετά είπα ότι λογικά θα είναι από τη σπιρουλίνα. Όμως υποσυνείδητα υπάρχει αυτό με την υποχονδρίαση, οπότε για να μου φύγει η έγνοια, πρέπει να ανησυχώ ή είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό;

.

Χθες ανακάλυψα ότι τα ούρα μου είναι καταπράσινα. Αρχικά τρόμαξα, μετά είπα ότι λογικά θα είναι από τη σπιρουλίνα. Όμως υποσυνείδητα υπάρχει αυτό με την υποχονδρίαση, οπότε για να μου φύγει η έγνοια, πρέπει να ανησυχώ ή είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό;

Ξεκίνησα πριν κάτι μήνες να παίρνω σπιρουλίνα ,αλλα ποτέ δεν είδα τα ούρα μου πράσινα.Μήπως να ρωτούσες την διαιτόλόγο σου?

• 2 εβδομάδες μετά...

καλημερα σε όλους και όλες με λενε Μαριο και ειμαι ένας ανυσηχος νεος...εδω και 2 με τρια χρονια περνω ιπποφαες και σπιρουλινα απο σχεδον όλες τις εταιρειες αλλα αμα ηξερα απο πριν δε θα επερνα θέλω να σας πω ποσο μας κοροιδευουν όλοι με τα συμπληρωματα...μπορει να ειμαι μικρος αλλα στο γραφειο μου εχω αναρυθμιτα εγγραφα σχετικα με τη σπιρουλινα ....θα σας παρακαλουσα να μην περνεται συμπληρωματα ...ειδικα αυτα που δεν εχουν εγκριθη απο τον εοφ...ας μιλησω απο την αρχη...το ιπποφαες σαν συμπληρωμα μονο στην ελλαδα το εχω βρη στο εξωτερικο μοσο σαν φυτο το ξερουν ολα αυτα τα οφελη που λενε ειναι τοσο μικρα γιατι στην ουσια μια καψουλα με 3 σταγονες ιπποφαες τη βιταμινες να μας δωση???οταν λενε περισσοτερο σηδιρο απο το σπανακι και περισοτερη βιτ c απο το πορτοκαλι εννοουν στα 100 γραμαρια συγκριση και οχι σε μια καψουλα φανταστιτε ποσο πρεπει να πιουμε. Στην επεισιμη βιβλιογραφια και οχι στο βικιπεδια δεν υπαρχη ουτε το ιπποφαες αλλα ουτε η σπιρουλινα...δευτερον σε ιστορικα κειμενα που διαβαζω χρονια τωρα λογο του οτι ειμαι παθιασμενος με τα ιστορικα ποτε δεν λεει καπου οτι ο Μ αλεξανδρος ετρωγε ιπποφαες και εδινε και στα αλογα του...τριτον ουτε αυτο αλλα και ουτε η σπιρουλινα ειναι καταχωριμενες σε καπιο επησιμο επιστημονικο και ιατρικο περιοδικο...οποτε δεν τις λαμβανουν στο μενου σαν αξιοπιστα....ολα μα όλα ειναι θεμα του πως να πουλησουν......και κατι αλλο η σπιρουλινα ειναι κυανοβακτιριο και ολα τα κυανοβακτιρια παραγουν τοξινες επεισης εχω ερευνες επιστημονων που λενε οτι δεν ξερουν αμα ειναι πραγματικα ασφαλες η σπιρουλινα το οτι την καταναλωναν οι φυλες στην αφρικη σας λεει οτι δεν ηξεραν τη ετρωγαν?γιατι πεθενουν τις πεινας και γω αμα πειναγα θα ετρωγα και φυλλα καστανιας...απλα το καλιεργουν γιατι δεν εχουν πληθωρα τρωφιμων...να σας πω και κατι αλλο η σπιρουλινα οταν καλλιεργιτε σε στεγαζομενο εδαφος τα θερμοκηπια δηλαδη,,δεν εχει πολλες βιταμινες και αυτο γιατι ρουφαη οτι εχει το περιβαλλον απο θρεπτικα συστατικα οποτε η ανοιχτης καλιεργιας μεσα θα εχουνε κουτσουλιση πουλια θα εχουνε πεση εντομα μεχρι και ποντικια αυτο το λεει ενας καθηγητης που ακουσα να το λεει.το οτι η βιταμινες της ειναι απο πτωματα αλλων ζωων..σαν δινω και τα αρθρα σχετικα με τις τοξινες:

1o αρθρω

Η σπειρουλίνα (Spirulina) είναι ένα μικροσκοπικό νηματοειδές κυανοπράσινο φύκος (τις περισσότερες φορές σπειροειδές) που αναπτύσσεται σε γλυκό ή θαλασσινό νερό, και σήμερα επιστημονικά ονομάζεται Αρθροσπείρα (Arthrospira). Ανήκει στα κυανοβακτήρια, με πλέον εκμεταλλεύσιμα είδη της αρθροσπείρας την Spirulina platensis και την Spirulina maxima.

προσοχη

Έντονη ανησυχία παρουσιάζει η διαπίστωση ότι ένας μεγάλος αριθμός ειδών κυανοβακτηρίων έχει την ικανότητα να παράγει τοξίνες ως προϊόντα του μεταβολισμού του (κυρίως ηπατοτοξίνες και νευροτοξίνες)που ονομάζονται μικροκυστίνες. Η έκθεση στα τοξικά κυανοβακτήρια μέσω της κατανάλωσης προϊόντων υγιεινής διατροφής αποτελεί κύρια ανησυχία για την υγεία του ανθρώπου όσον αφορά τόσο σε οξείες (τοξίνωση, θάνατος) όσο και σε χρόνιες επιπτώσεις (καρκινογένεση). Πρόσφατη έρευνα που έγινε σε κυανοβακτηριακά προϊόντα με το όνομα «Spirulina» που κυκλοφορούσαν στην αγορά έδειξε ότι το 96%

των σκευασμάτων περιείχαν κυανοβακτηριακές ηπατοτοξίνες, ενώ ένα θανατηφόρο επεισόδιο που έχει αναφερθεί και συνδέεται με την κατανάλωση «Spirulina», συνέβη στην Κρήτη. Ιδιαίτερης ανησυχίας είναι η συνεχής συσσώρευση δεδομένων που υποδεικνύουν ότι βιομάζα Arthrospira που παράγεται σε ανοικτά συστήματα ή συλλέγεται από φυσικά συστήματα περιέχει κυανοβακτηριακές τοξίνες.

είδη Arthrospira έχουν ενοχοποιηθεί για το θάνατο πτηνών σε φυσικές λίμνες της Αφρικής.

Είναι γνωστό ότι σε ένα πληθυσμό κυανοβακτηρίων (είτε αυτός αναπτύσσεται σε ένα φυσικό σύστημα είτε καλλιεργείται σε συνθήκες καλλιέργειας) μπορεί να συνυπάρχουν τοξικά και μη τοξικά στελέχη και κάτω από ορισμένες συνθήκες να μεταβάλλεται η σύνθεση των τοξικών και μη τοξικών στελεχών μέσα στον πληθυσμό ή και να μεταβάλλεται η συκέντρωση των τοξινών εντός του κυττάρου. Επίσης ένα κυανοβακτήριο μπορεί να παράγει τοξίνες και μόνο του. Η διάκριση ενός τοξικού από ένα μη τοξικό κυανοβακτήριο δεν μπορεί να γίνει με μικροσκοπική παρατήρηση αλλά μονάχα μετά από απομόνωσή του σε μονοκαλλιέργεια και την επακόλουθη χημική ή με βιοδοκιμές ανίχνευση της τοξίνης ή των τοξινών του. Ωστόσο, η επιβεβαίωση της «αθωότητας» ενός κυανοβακτηρίου αναφορικά με την παραγωγή τοξινών επέρχεται μόνον μετά από μοριακή ανάλυση και επιβεβαίωση της απουσίας των γονιδίων υπεύθυνων για την παραγωγή τοξινών. Οι παραπάνω διαπιστώσεις εγείρουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα και ασφάλεια των

κυανοβακτηριακών προϊόντων και για το λόγο αυτό πολλές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει στον τακτικό έλεγχο των κυανοτοξινών σε κυανοβακτηριακά προϊόντα υγιεινής διατροφής και έχουν υιοθετήσει ανώτατα όρια συγκέντρωσης για την ασφαλή κατανάλωσή τους.

οι μικροκυστινες ειναι πολη επικυνδινες υπαρχουν και στη χλωρελλα μαζευοντε στο συκωτι και δεν φευγουν σχεδον με τιποτα μετα απο χρονια προκαλουν ηπαττιτιδα β και μεχρι και καρκινο...και εκτος απο αυτο δε σας φαινετε πολυ περιεργο που μια κοπελα πεθανε στη κρητη απο χρηση σπιρουλινας????γιατι το κουκουλωσαν και δε μας το ειπανε???μαλλον λογο του οτι δε θελουν να πεσουν οι πωλησης τους...προφυλαχτε τα παιδακια σας και των εαυτο σας μη περνετε οτι σας δινουν...το καλητερο συμπληρωμα διατροφης ειναι η υγιηνη διατροφη αμα θελεται βιταμινες πιεστε ενα ποτηρι χυμο καροτου στον αποχυμοτη και ενα ποτιρι χυμο πορτοκαλαδα θα σας δωση πολλες περισσοτερες βιταμινες απο τη σπιρουλινα τρωτε φρουτα και λαχανικα ειδικα μπροκολο ντοματα και σπανακι σας παρακαλω προσεχετε μη τους πιστευετε κοιταχτε τον εαυτο σας αδελφια!

Διαφημίσεις

αμα θελεται βιταμινες πιεστε ενα ποτηρι χυμο καροτου στον αποχυμοτη και ενα ποτιρι χυμο πορτοκαλαδα θα σας δωση πολλες περισσοτερες βιταμινες απο τη σπιρουλινα τρωτε φρουτα και λαχανικα ειδικα μπροκολο ντοματα και σπανακι!

Σωστός!!!!!!

• 1 month later...

εχμμμ για το σπανάκι... είναι μύθος... ψάξτε το λίγο παραπάνω. Ο ποπάυ φταίει γι' αυτό :lol:

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

• 1 χρόνο μετά...

φίλε mariostoo εγώ δεν πείθομαι από αυτά που λες. όχι ότι αποκλείω να ισχύουν όλα αυτά ή κάποια από αυτά. Απλά θεωρώ πολύ πιθανόν όλα αυτά να είναι πόλεμος που κάνουν οι φαρμακοβιομηχανίες - ένας κλάδος βιομηχανίας πολύ αμαρτωλός να σου υπενθυμίσω- . Διότι αν κατακλειστεί η αγορά από σπιρουλίνα και όντως έχει αυτές τις ευεργετικές επιδράσεις ίσως μειωθούν τα φαρμακευτικά σκευάσματα;;;;

Είμαι 31, η γυναίκα μου 29 και η μητέρα μου 62 με καρδιακή ανεπάρκεια ξεκινήσαμε σπιρουλίνα και είδαμε και οι τρεις διαφορά ειδικά ως προς την κούραση. Όσο για τα πράσινα ούρα μην αγχώνεστε. Είναι φυσιολογικό. Φάτε παντζάρια και πάτε τουαλέτα. Φάτε πολύ καρπούζι και πάτε τουαλέτα. Τα νεφρά φιλτράρουν τις τοξίνες του οργανισμού δεν αποχρωματίζουν.

• 5 months later...

Δεν ξέρω τί να πιστέψω με την σπιρουλίνα, σχετικά με το αν επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με άρθρα που λένε οτι επιτρέπεται, εδώ μάλιστα νομίζω διάβασα μια κοπέλα να λέει οτι της την συνέστησε ο γυναικολόγος της, αλλά πάνω στο βαζάκι μου λέει καθαρά "Δεν συνίσταται η κατανάλωση στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό".

Καλού-κακού, ας μην την αγγίξω πριν έρθει η "αλέκα"...

JX77p2.png

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Εγώ έπαιρνα από μόνη μου σπιρουλίνα, αφού μου τη σύστησε η φαρμακοποιός που εμπιστεύομαι. Έχω και αναιμία, δουλεύω και πολύ, οπότε την έπαιρνα συστηματικά για δύο χρόνια. Στην αναιμία δεν έκανε τίποτα. Την έπαιρνα χωρίς να σταματήσω τον σίδηρο και δεν μπορώ να πω ότι είδα τον σίδηρό μου ή την φεριτίνη μου να ανεβαίνουν. Από θέμα τόνωσης, ίσως και να με βοήθησε.

Το θέμα είναι το εξής. Βρέθηκα ξαφνικά στα 46 μου να έχω (υπερ)θυρεοειδή. Κληρονομικό δεν υπάρχει, οπότε ψάχνοντας από μόνη μου τις αιτίες, αναρωτήθηκα μήπως φταίει η σπιρουλίνα ή τέλος πάντων μήπως ευθύνεται έως κάποιο βαθμό. Έψαξα στο ίντερνετ και οι γνώμες διαφέρουν. Γνωρίζει κανείς κάτι περισσότερο για το θέμα;

κορίτσι επειδή και εγώ τραβιέμαι με σοβαρή αναιμία (σίδηρος 7, φεριτίνη :cool: απίστευτη κούραση, ατονία από το μεσημέρι και μετά, - για αυτό και σκέφτομαι να την ξεκινήσω, για ενέργεια -θέλω να σε ρωτήσω : πιστεύεις ότι ο υπερθυροειδισμός έγινε μετά από την λήψη της σπιρουλίνας? και μετά από ποσον καιρό λήψης της? Είχες και τα συμπτώματα του υπερθυρ...ταχυπαλμίες, χάσιμο βάρους, υπερένταση κλπ? Ευχαριστώ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...