Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βιβλία για ενήλικες (γενικής θεματολογίας)

Recommended Posts

Καλημέρα! Τελείωσα την "Εταίρα" της Σάρα Ντάναντ. Ωραίο ήταν. Τώρα ξεκίνησα το Μυστικό της Στοάς. Έχει να κάνει με μασόνους... Καλό φαίνεται, θα σας πω.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 740
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια, από τη λίστα αυτή διαβάστε το "Γυμνό Γεύμα" του Μπάροουζ και μετά εάν αντέξετε δείτε και την ομότιτλη ταινία του Κάρπεντερ. Πρόκειται για αριστούργημα. Ξεχάστε, όμως, ρομαντισμούς, ευαισθησίες κι ό,τι άλλο. Μιλάει για την ωμή πραγματικότητα, τη σκληρή αλήθεια. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι ο Μπάροουζ ανήκει στους μπίτνικ συγγραφείς, οπότε η καθημερινότητα καταγράφεται χωρίς πέπλα.

Το βιβλίο θα σας το δάνειζα, ευχαριστώς, αλλά το είχα δανειστεί και, κακώς,:rolleyes:;) το επέστρεψα. Τι κακό κι αυτό, να μην επιστρέφουν τα δανεικά βιβλία ή όταν τα επεστρέφουν να μυρίζουν χυμένο αντηλιακό;:(:twisted:

Anta1, πού βρήκες την "Κυρία με τα Άσπρα"; Δεν είναι τέλειο; Το είχε δωρίσει ο μπαμπάς μου στη μαμά μου κι είναι ένα τεράστιο δερματόδετο βιβλίο σαν τόμος εγκυκλοπαίδειας. Δεν είναι τέλειο; Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Η περιγραφή με το ζαχαρόνερο, από τις καλύτερες. Νόμιζα ότι δεν κυκλοφορεί πια. Εάν σου αρέσουν τα μεσαιωνικά βιβλία κι εφόσον μπορέσεις να το βρεις γιατί είναι από τις εκδόσεις Γνώση, που τώρα δεν υπάρχουν (ό,τι βιβλία έχουν απομείνει, διατίθενται απο το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στην Αθήνα), διάβασε του D'Aurivelly "Οι Διαβολικές". Τέλειο. Μην σε παρασύρει ο τίτλος. Και του Μωπασάν το "Le Horla". Αυτός είναι ο πρωτότυπος τίτλος, δεν ξέρω πώς κυκλοφορεί εδώ. Νομίζω με τον ίδιο. Πάντως, εάν ξέρεις γαλλικά, προτίμησε το πρωτότυπο. Θα με θυμηθείς.

Διαφημίσεις

Κορίτσια, από τη λίστα αυτή διαβάστε το "Γυμνό Γεύμα" του Μπάροουζ και μετά εάν αντέξετε δείτε και την ομότιτλη ταινία του Κρόνεμπεργκ. Πρόκειται για αριστούργημα. Ξεχάστε, όμως, ρομαντισμούς, ευαισθησίες κι ό,τι άλλο. Μιλάει για την ωμή πραγματικότητα, τη σκληρή αλήθεια. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι ο Μπάροουζ ανήκει στους μπίτνικ συγγραφείς, οπότε η καθημερινότητα καταγράφεται χωρίς πέπλα.

Το βιβλίο θα σας το δάνειζα, ευχαριστώς, αλλά το είχα δανειστεί και, κακώς,:rolleyes:;) το επέστρεψα. Τι κακό κι αυτό, να μην επιστρέφουν τα δανεικά βιβλία ή όταν τα επεστρέφουν να μυρίζουν χυμένο αντηλιακό;:(:twisted:

Anta1, πού βρήκες την "Κυρία με τα Άσπρα"; Δεν είναι τέλειο; Το είχε δωρίσει ο μπαμπάς μου στη μαμά μου κι είναι ένα τεράστιο δερματόδετο βιβλίο σαν τόμος εγκυκλοπαίδειας. Δεν είναι τέλειο; Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Η περιγραφή με το ζαχαρόνερο, από τις καλύτερες. Νόμιζα ότι δεν κυκλοφορεί πια. Εάν σου αρέσουν τα μεσαιωνικά βιβλία κι εφόσον μπορέσεις να το βρεις γιατί είναι από τις εκδόσεις Γνώση, που τώρα δεν υπάρχουν (ό,τι βιβλία έχουν απομείνει, διατίθενται απο το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στην Αθήνα), διάβασε του D'Aurivelly "Οι Διαβολικές". Τέλειο. Μην σε παρασύρει ο τίτλος. Και του Μωπασάν το "Le Horla". Αυτός είναι ο πρωτότυπος τίτλος, δεν ξέρω πώς κυκλοφορεί εδώ. Νομίζω με τον ίδιο. Πάντως, εάν ξέρεις γαλλικά, προτίμησε το πρωτότυπο. Θα με θυμηθείς.

Κορίτσια, διόρθωσα το λάθος!!! Η ταινία είναι του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ κι όχι του Κάρπεντερ. Πάντα τους μπέρδευα.:oops:

Σχετικά με το θέμα που άνοιξε μια κοπέλα πιο πάνω για τα δανεικά και αγύριστα βιβλία, έχω πολλά τέτοια... Αυτό που με πλήγωσε όμως περισσότερο ήταν το ότι είχα δανείσει το αγαπημένο μου βιβλίο (και αγαπημένη ταινία) το "Όσα παίρνει ο άνεμος" στη δασκάλα μου των Γερμανικών και ποτέ δεν μου το γύρισε. Θα έχουν περάσει καμια 15αριά χρόνια... Από αυτήν περίμενα περισσότερη συνέπεια.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Σχετικά με το θέμα που άνοιξε μια κοπέλα πιο πάνω για τα δανεικά και αγύριστα βιβλία, έχω πολλά τέτοια... Αυτό που με πλήγωσε όμως περισσότερο ήταν το ότι είχα δανείσει το αγαπημένο μου βιβλίο (και αγαπημένη ταινία) το "Όσα παίρνει ο άνεμος" στη δασκάλα μου των Γερμανικών και ποτέ δεν μου το γύρισε. Θα έχουν περάσει καμια 15αριά χρόνια... Από αυτήν περίμενα περισσότερη συνέπεια.

Εδώ ταιριάζει η φράση:

Δανεικό και αγύριστο.

α καλα!!!!!!!!

απο δανεικα κι αγυριστα βιβλια αλλο τιποτα..... αλλα τοσα θα 'χα στη βιβλιοθηκη μου αν δε δανειζα σε οποιον μου ζητουσε.....

τωρα τις εκοψα τις φιλανθρωπιες..... μονο σε λιγους δανειζω..... οι αλλοι να πανε να αγορασουν αν δδε μπορουν να ειναι "ενταξει"............

Διαφημίσεις

Σας προτείνω

Από Πασχαλία Τραυλού "Το κλειδωμένο συρτάρι" & " ήθελα μόνο ένα αντίο"

Μαντά "Θεανώ η Λύκαινα της Σμύρνης", "Έρωτας σαν βροχή" & "Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι"

Δύο καινούργια: "Λευκή ορχιδέα" & "Η νύφη φορούσε μάυρα" (δεν θυμάμαι συγγραφείς!!!)

Από την δημουλίδου τα είπατε: "Η γυναίκα της σοφίτας " (για μένα το καλύτερό της ) και τα "Δάκρυα του Θεού"

Επίσης άλλο κορυφαίο "Αθηνά, ευτυχώς που δεν γεννήθηκα όμορφη"

Υπάρχει και μία τριλογία της Πολίνα Σίμονς (αν θυμάμαι καλά) Ο μπρούτζινος στρατιώτης,Τατιάνα και Αλεξάντερ και Οι κήποι της Τατιάνας (αυτό το τελευταίο είναι μέτριο...αλλά είναι το τέλος της ιστορίας)

Αυτά αν θυμηθώ άλλα θα σας πω

Εγώ ενδιαφέρομαι aria και μάλιστα πριν απο λίγο ήμουν στο βιβλιοπωλείο ψάχνοντας κάτι σχετικό με γάμο, προβλήματα, οικογένεια κλπ στο τμήμα της Ψυχολογίας. Μπορείς σε παρακαλώ να μου πείς περί τίνος πρόκειται αυτό το βιβλίο που προτείνεις;

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

μιλάει για συστημική ψυχολογία

το βιβλίο διαπραγματεύεται βαση παραδειγμάτων πως οι σχεσεις τις οποίες αναπτύσσουμε βασίζονται σε προηγούμενες σχέσεις κατα κύριο λόγο αυτές που είχαμε με την οικογένεια μας ..με όλα τα καλα και κακά

αν σε ενδιαφέρει η ψυχολογία θα σου πρότεινα και αυτα (σε σχέση με αυτα που είπες οτι σε ενδιαφέρουν ..σχεσεις οικογένεια κλ) :

• Οι Τρεις Ταυτότητες της Ελληνικής Οικογένειας Χάρις Κατάκη, 1984 7η Έκδοση
  • Το Μωβ Υγρό Χάρις Κατάκη,1995 8η Έκδοση
  • Το Ζευγάρι – Ο Εύθραυστος Δεσμός, Augustus Napier, 1995

και για παιδικά (που μαθαίνουν ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΕΝΗΛΗΚΕΣ ) όλα όσα είναι σε αυτή τη λίστα ...

μα όλα....!

http://www.ergastirio.eu/publications/paidika/

Διαφημίσεις

μιλάει για συστημική ψυχολογία

το βιβλίο διαπραγματεύεται βαση παραδειγμάτων πως οι σχεσεις τις οποίες αναπτύσσουμε βασίζονται σε προηγούμενες σχέσεις κατα κύριο λόγο αυτές που είχαμε με την οικογένεια μας ..με όλα τα καλα και κακά

Πέραν όσων αναφέρει η Άρια, ψυχολόγος συγγραφέας που γράφει βάση εμπειριών πως τα βιώματα παιδικής ηλικίας (οι προηγούμενες σχέσεις που λέει η Άρια) μας οδηγούν σε κάποιες επιλογές. Σημαντικό να το διαβάσουν γονείς.

Πέραν όσων αναφέρει η Άρια, ψυχολόγος συγγραφέας που γράφει βάση εμπειριών πως τα βιώματα παιδικής ηλικίας (οι προηγούμενες σχέσεις που λέει η Άρια) μας οδηγούν σε κάποιες επιλογές. Σημαντικό να το διαβάσουν γονείς.

και σαφώς κάνει εισαγωγή στην έννοια της συστιμικής ψυχοθεραπείας ....

(σε τσακωσα γατόνι SKEK αμ είπα κι εγω κατι ξέρει κάτι ξέρει ....:-) ..... :-) )

και σαφώς κάνει εισαγωγή στην έννοια της συστιμικής ψυχοθεραπείας ....

(σε τσακωσα γατόνι SKEK αμ είπα κι εγω κατι ξέρει κάτι ξέρει ....:-) ..... :-) )

Έχω ξοδέψει χρόνια (τα καλύτερα) και χρήμα (δικό μου και του μπαμπά) και έχω κάψει κύτταρα (εγκεφαλικά και γλουτιαία) στην καρέκλα του ψυχαναλυτή ψάχνοντας.....;)

κοριτσια πολυ ωραιο βιβλιο πραγματικα αξιζει να το διαβασετε το βαζω εδω να δειτεhttp://www.greekbooks.gr/BookDetails.aspx?id=143914 , το πηρα απο την κουμπαρα μου και το διαβασα μεσα σε λιγες μερες εχει 596 σελιδες αλλα πραγματικα αξιζει σας το συνιστω!!!!! να λιγα λογια γιαυτο τι ο βιβλιο ( με την ιστορία της Αμίρα ξετυλίγεται η ιστορία της ζωής και άλλων γυναικών: μια νεαρή μητέρα λιθοβολείται κατηγορούμενη για μοιχεία, μια άλλη αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την ύπαρξη μιας δεύτερης συζύγου.)

• 3 εβδομάδες μετά...

Τελείωσα χθές το "Νησί των καταραμένων" του Ντένις Λεχέιν. Φοβερό με μεγάλη ανατροπή στο τέλος. Υπάρχει και σε ταινία του Σκορτσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Αυτός ο συγγραφέας έχει γράψει και το "Σκοτεινό ποτάμι" που γυρίστηκε από τον Κλίντ Ίστγουντ με Σον Πεν και Τιμ Ρομπινς και πήρε πολλά Όσκαρ σε βασικές κατηγορίες. Σας τα προτείνω και τα 2 ανεπιφύλακτα, ειδικά το πρώτο. Τώρα ξεκίνησα ένα νουαρ μυθιστορημα "Ο διάβολος με το γαλάζιο φόρεμα". Θα δείξει...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Δέκα ώρες δυτικά

του Γιώργου Γλυκοφρύδη ...!!!!.... το τελείωσα πριν λίγο ...

κινηματογραφική γραφή ... πολύ καλό ...

δεν λέω περισσότερα ακόμα γιατί είναι φρέσκια η αίσθηση της "Αριάδνης" ... στο μυαλό μου !

Καλημέρα κι απο μένα! Είμαι κι εγώ μια βιβλιοφάγος. Την περίοδο της εγκυμοσύνης διάβασα πάρα πολλά βιβλία, και τώρα όποτε έχω χρόνο του δίνω και καταλαβαίνει.

Απο αγαπημένα βιβλία είναι ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ, ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ, Ο ΤΡΥΠΟΚΑΡΙΔΟΣ, ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ και άλλα που σιγά σιγά θα τα θυμηθώ.

Απο τα χειρότερα βιβλία για μένα είναι ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, Ο ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI, θεωρώ οτι έγινε χαμός για το τίποτα.

Τώρα διαβάζω ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙ, μια τριλογία, προς το παρόν με κρατάει, έχει ωραία πλοκή κι ενδιαφέρον για το τί θα ακολουθήσει. Εδώ θα μαστε και θα τα λέμε.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...