Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θέση ύπνου

Ελένη

Recommended Posts

Μένια,

Υπάρχει ένα προϊόν που βάζουν στο στρώμα του παιδιού ώστε και να γυρίσει μπρούμυτα να συνεχίσει να αναπνέει ανενόχλητο και χωρίς να ανησυχούμε. Ειναι σαν σελτες που εχει κυψελες που κρατα αέρα.

Μου το σύστησε η παιδίατρος.

Τώρα γύρω στους 6 μηνες η παιδίατρος μου είπε να παψω να ανησυχώ για το ύπνο του παιδιού γιατί πλεον όταν νοιωθεί ότι κάτι το εμποδιζει στην αναπνοή τότε αλλάζει θέση@

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 211
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Από τη στιγμή που αρχίζουν να γυρνάνε μόνα τους, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε τόσο πολύ.

Κι ο Κωστής, μόλις μπόρεσε να γυρίσει, όλο μπρουμυτα ήταν :wink:

Δεν τον έβαζα εγώ όμως, μόνος του γύρναγε στον ύπνο του.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Εδω τα παιδάκια κοιμούνται απο την 1η μέρα της ζωής τους ανάσκελα . Ετσι αναπνεουν καλυτερα "ανοιγουν τα πνευμόνια τους" . Δεν υπάρχει λογος ανησυχίας για γουλιτσες γιατι το κεφαλακι τους στο πλαι το έχουν .

Να τον βαζεις μπρουμυτα ...δεν ξερω αν ειναι καλο . Αν μπορει να το κανει μονος του οτι και να κανεις ..μπρουμυτα θα τον βρίσκεις :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Καλέ η δικιά μας είναι 26 ημερών και 3 φορές τη βρήκα μπρούμυτα! :roll:

Της πήραμε σφηνάκι αλλά εκτός του οτι δεν το δέχτηκε κ γκρίνιαζε,νομίζω οτι τη ζεσταίνει κι όλας.

Τώρα όπως κ να τη βάλω ανάσκελα τη βρίσκω με το κεφάλι στο πλάι και με πόδια-χέρια απλωμένα! :D

Πάντως κι εγώ τη βάζω πλάγια και μάλιστα εναλλάξ-μία δεξιά μία αριστερά-αλλά αν τη βρω ανάσκελα δεν την γυρνάω.

Γενικά το μπρούμυτα δεν ενδείκνυται αλλά θα έλεγα οτι το μωράκι σου είναι ήδη αρκετά μεγάλο κι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Εκτός αυτού,όπως λένε και τα κορίτσια,αν θέλει να γυρίσει θα γυρίσει! :lol:

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις πληροφορίες. Είχα ρωτήσει και τον παιδίατρο και εκείνος μου είχε πει να τον αφήνω να κοιμάται όπως τον βολεύει. Παρόλα αυτά εγώ την ανησυχία μου την έχω κάθε βράδυ και ξυπνάω για να τον ελέγχω. Βεβαια ο μικρός την έχει καταβρεί μπρούμυτα Αφάστε που τα σφηνάκια δεν τον κρατάνε πια κι έτσι τα έχω βγάλει. Αχ τι να κάνω, να δοκιμάσω να τον βάλω πάλι πλαγίως? ΚΙ αν μου ξυπνάει?

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

Διαφημίσεις

Και τα δικα μου τα παιδακια μεχρι 30-40 ημερων στο πλαι τα εβαζα με σφηνακια αλλα μετα εκεινα γυρνουσαν ανασκελα και εγω φοβαμαι πολυ οταν κοιμουνται ετσι.Καλυτερα νομιζω ειναι το μπρουμυτα και απο τοτε μονο μπρουμυτα.Νομιζω οτι ησυχαζουν καλυτερα στη θεση αυτη.

Καλέ η δικιά μας είναι 26 ημερών και 3 φορές τη βρήκα μπρούμυτα! :roll:

Απο το πλαι ειναι πανευκολο να γυρισει μπρούμυτα :) Βάλτην ανάσκελα δεν προκειτε να πάθει τιποτα ! Μονο στην Ελλάδα τα παιδια κοιμουντε στο πλαι !! Ανάσκελα ευχαριστιέται το κορμάκι της και κανει και τις απλες της :D

(πηρα και γω το σφηνακι μιας και το διαβασα εδω στο φορουμ και το χω να μου πιανει τοπο τωρα )

VgL7.jpgIgLdp2.png

Τελικά τα ανθρωπάκια μας δειχνουν τις προτιμήσεις τους απο πολύ νωρίς. 6 μηνων το Σισίνι και αν δεν καβαλήσει ολοκληρο μεγάλο μαξιλάρι δεν κοιμάτε.Μπρόυμητα τον έχω βρει πολλές φορές αλλά αφού έτσι βολευεται ο άνθρωπος τι να κάνω.Και εγω και ο άντρας μου έτσι κοιμόμαστε.Γονίδιο και στον ύπνο!!!!!!!!!

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Αυτο που μας λενε εδω ειναι οτι απαγορευεται το μπρουμυτα, παντα ανασκελα η πλαι με δυο πετσετες τυλιγμενες κατα μηκος, μια στην πλατη του και μια απο το στηθος του και κατω για να μην πεφτει μπρουμυτα.

Ενα μωρο 4 μηνων ενδεχομενος να γυριζει μπρουμυτα. Ομως μπορει να ξαναγυρισει ανασκελα? Αν οχι δεν ενδυκνυται το μπρουμυτα.

Τον Ζαχαρια απο 10-11 μηνων τον εβαζα ανασκελα και γυριζε μπρουμυτα.

Ομως 10 μηνων περπατουσε και γυριζε απο μπρουμυτα ανασκελα.

Θελω να πω οτι οταν το παιδι εχει ανεπτυγμενη την κινητικοτητα του μπορει να κοιμαται οπως θελει.

Οσον αφορα το συνδρομο του αιφνιδιου θανατου οσο παιρνουν οι πρωτοι μηνες της ζωης του μωρου λιγοστευουν και οι πιθανοτητες να παθει κατι το παιδι με την εξαλειψη του στους 12 μηνες.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Διαφημίσεις

Τώρα όπως κ να τη βάλω ανάσκελα τη βρίσκω με το κεφάλι στο πλάι και με πόδια-χέρια απλωμένα! :D

Είναι αυτό που με τον καλό μου έχουμε ονομάσει "στάση πανυγυρισμού"!!! Δεν έχει πάρα πολύ πλάκα?

Πάντως και η δικιά μας, από την ημέρα που βρήκε το κόλπο να γυρίζει μπρούμυτα, μόνο έτσι κοιμάται και χτυπάει και 12ωρα συνεχόμενα πολλές φορές. Το απολαμβάνει τρελλά!

Κατά τα λοιπά, ο κίνδυνος του συνδρόμου αιφνιδίου θανάτου υπάρχει τους πρώτους 12 μήνες, για αυτό και συνιστάται η αποφυγή της στάσης αυτής, παρά το γεγονός ότι βολεύει τα μωρούλια. Το πόσο εύκολο είναι να τσακίζεις τα νεύρα του μωρού κάθε τόσο γυρίζοντάς το είναι άλλο θέμα... Όσες φορές και να τα βάλεις ανάσκελα ή στο πλάι, από τη στιγμή που μαθαίνουν να γυρίζουν, θα γυρίζουν. Οπότε, ας εφαρμόζουμε τα υπόλοιπα που συστήνουν οι παιδίατροι: όχι κάπνισμα στο σπίτι (ιδανικά ούτε τα ρούχα των ατόμων που έρχονται σε επαφή με τα βρεφάκια πρέπει να μυρίζουν), όχι μαξιλάρια, όχι πλεόνασμα σκεπασμάτων, όχι κεφάλι στο πάνω μέρος του κρεββατιού αλλά ποδαράκια που ακουμπάνε στο κάτω μέρος, ναι στις πιπίλες (αν και οι αρχές του θηλασμού συνιστούν το αντίθετο, τα αποτελέσματα ερευνών δείχνουν το θετικό αποτέλεσμα της χρήσης της καθώς επιτρέπει την από του στόματος αναπνοή των βρεφών*),...

* νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει, αλλά υπενθυμίζω ότι μέχρι τους 6 μήνες ζωής τα βρέφη αναπνεύουν μόνο από τη μύτη. Εξασφαλίζοντας καθαρή μυτούλα, εκτός από το προφανές "αναπνέουν καλύτερα", τρώνε καλύτερα, κοιμούνται καλύτερα.

Εγω πάντως και τις δυο από ημερών μπρούμυτα τις έβαζα για ύπνο, έτσι ηρεμούσαν και κοιμόντουσαν μια χαρά.

Συμφωνώ...από 15 ημερών και μετά μόνο μπρούμυτα ήθελε και ησύχαζε!!!Ο γιατρός δε, που είναι της παλιάς σχολής μου έλεγε, "καλυτερα μπρούμυτα γιατί γυμνάζονται οι μυες στην πλάτη, το κεφαλάκι δεν κάνει πλακουτσοτό και καραφλάκι, στο πλαι δεν γυμναζει τίποτα, ανασκελα γυμναζει τα πόδια αλλα ετσι απλα τα σκεπασματα θα βγάζει και ειναι και επικινδυνο για τις γουλιές. Επίσης ακόμα και τελείως μπρουμυτα να κοιμηθεί δηλαδη η μυτη να ακουμπαει στο στρώμα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην μπορεί να αναπνεει διότι τα ρουθουνακια των μωρων είναι ανασηκωμένα (όπως μπορουν και θηλάζουν σε ένα πλουσιο στήθος) και αν καταλαβουν οτι δεν αναπνεουν γυριζουν το κεφαλακι στο πλαι)

Εγω ημουν εντελως αντιθετη λόγω που είχα διαβάσει για το συνδρομο αιφνιδιου θανάτου αλλά τελικά η μικρή έτσι βολευόταν... :roll::roll:

eNeap2.pngNziDp2.png

Ο γιατρός δε, που είναι της παλιάς σχολής μου έλεγε, "καλυτερα μπρούμυτα γιατί γυμνάζονται οι μυες στην πλάτη, το κεφαλάκι δεν κάνει πλακουτσοτό και καραφλάκι, στο πλαι δεν γυμναζει τίποτα, ανασκελα γυμναζει τα πόδια αλλα ετσι απλα τα σκεπασματα θα βγάζει και ειναι και επικινδυνο για τις γουλιές.

Ιατρικη δεν εχω σπουδάσει με την απλη λογικη ....

Γυμνάζονται οι μυες την ώρα που κοιμόμαστε?

Το κεφαλάκι αν δεν ειναι γκλάβα Ηπειρώτικη δεν παθαίνει τιποτα , εγω πιστευω κληρονομικό ειναι το σχήμα . Οσο για το καραφλάκι εμεις το παθαμε απο το καρότσι και οχι το κρεβάτι :)

Τα σκεπασματα σιγουρα πετανε οπως το μαγικό χαλί γιαυτο και γω της έχω υπνόσακο:)

Απορώ πάντως σήμερα οι γιατροι να δίνουν τέτοιες οδηγιες .. :roll:

Χωρίς παρεξήγηση galatατακι απλα μου καναν εντυπωση οι οδηγιες του παιδιάτρου :)

Με την ευκαιρία , υπέροχη στις νεες φωτο η μικρουλίνα σου :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Γεία σου Μενια. Κι ο μικρός μου ήταν ζωηρός από από 2 μηνών και γυρνούσε μπρουμυτα αν και το έβαζα στα πλάγια. Το είπα στον παιδίατρο, και μου είπε αφού γυρνάει μόνος του, να μην ανησυχώ. Αλλοστε δεν μπορούσα να κάνω και τίποτα για να τον εμποδίσω (ούτε σφηνακια έπιαναν ούτε μαξιλάρια). Παντα γύριζε. Απλά φρόντισε πριν κοιμηθει να μην πιει υπερβολικα πολυ γάλα και φυσικά να ρευτεί.

ISGLp2.pngilpPp3.png

κι εμεις εδω και 1 μηνα περιπου κοιμαται μπρουμυτα,οσες φορες προσπαθησα να το γυρισω ματαια!!!

κατα την διαρκεια της ημερας κοιμαται ανασκελα και στο πλαι.

τι να πεις αβυσσος η ψυχη τους... :D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

Ο γιατρός δε, που είναι της παλιάς σχολής μου έλεγε, "καλυτερα μπρούμυτα γιατί γυμνάζονται οι μυες στην πλάτη, το κεφαλάκι δεν κάνει πλακουτσοτό και καραφλάκι, στο πλαι δεν γυμναζει τίποτα, ανασκελα γυμναζει τα πόδια αλλα ετσι απλα τα σκεπασματα θα βγάζει και ειναι και επικινδυνο για τις γουλιές.

Ιατρικη δεν εχω σπουδάσει με την απλη λογικη ....

Γυμνάζονται οι μυες την ώρα που κοιμόμαστε?

Το κεφαλάκι αν δεν ειναι γκλάβα Ηπειρώτικη δεν παθαίνει τιποτα , εγω πιστευω κληρονομικό ειναι το σχήμα . Οσο για το καραφλάκι εμεις το παθαμε απο το καρότσι και οχι το κρεβάτι :)

Τα σκεπασματα σιγουρα πετανε οπως το μαγικό χαλί γιαυτο και γω της έχω υπνόσακο:)

Απορώ πάντως σήμερα οι γιατροι να δίνουν τέτοιες οδηγιες .. :roll:

Χωρίς παρεξήγηση galatατακι απλα μου καναν εντυπωση οι οδηγιες του παιδιάτρου :)

Με την ευκαιρία , υπέροχη στις νεες φωτο η μικρουλίνα σου :D

Ευχαριστώ!!!!κι εσένα είναι τέλεια φατσούλα!

Καμία παρεξήγηση Λαμπρίνή μου! :D κι εμένα μου έκαναν εντύπωση και φυσικά δεν τις ακολούθησα, απλά μόνη της επέλεξε να κοιμάται μπρόυμυτα και είπα να αναφερω και τι μου είχε πει όταν τον είχα ενημερώσει...

Όσο για τους μύες εννοεί μέχρι να κοιμηθεί και αφού ξυπνήσει-το μόνο που γυμνάζεται όταν κοιμούνται είναι το στοματάκι που πιπιλάει στο αέρα καιμα φορά!!!! :lol::lol:

eNeap2.pngNziDp2.png

http://www.aboutkidshealth.ca/HealthAZ/Sleep-Position-for-Young-Infants.aspx?articleID=8670&categoryID=

Οχι πως πολλοι απο εσας δεν τα ξερετε, απλα τα υπενθυμιζω.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

κορίτσια σωστά αυτά που λέτε και οι οδηγίες που δίνετε καθώς και οι σελίδες που είναι ενημερωμένες με τον σωστό τρόπο

Αυτά ισχύουν όμως για την πλειοψηφία των μωρών

Υπάρχουν όμως μωρά που δεν ανήκουν στην πλειοψηφία και που ότι και να κάνεις δεν κοιμούνται αλλιώς!

Επειδή καραούλι δεν μπορείς να στήσεις πάνω απ το κεφάλι τους, επειδή πρέπει κι εσύ να κοιμηθείς, ψάχνεις και βρίσκεις τρόπους να ελαχιστοποιήσεις τους κινδύνους

Ενας τρόπος είναι να το σφηνώσεις στο πλάι (αν δεν κάθεται με τίποτα ανάσκελα)

Αλλος τρόπος είναι να βάλεις το αντιπνυκτικό μαξιλάρι

Το ιδανικό μεν είναι να είναι ανάσκελα το μωρό, αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλα τα μωρά τις ιδανικές συνήθειες ή βολές

Μην αγχώνεστε πάντως... δεν βοηθάει πουθενά

Καλησπέρα σε όλους!

Μια απλή ερώτηση για αρχή: Πως βάζετε το μωράκι σας να κοιμηθεί; Μπρούμητα, ανάσκελα ή στο πλάι;

Χρησιμοποιείται σφηνάκι ύπνου;

Ρωτάω γιατί η παιδίατρος μας είπε ανάσκελα αλλά ο μικρός μας δεν βολεύεται.Μπρούμητα τη βρίσκει μια χαρά αλλά διάφοροι φίλοι και η γιατρός μας είπαν ότι είναι πιο επικίνδυνο μπρούμητα...

Απόψεις?

.png

Εμείς στην αρχή τα βάζαμε στο πλάι με σφηνάκι (αλλάζαμε πλευρά κάθε φορά) και κοιμόντουσαν μια χαρά. Έτσι μας είχε συμβουλεύσει ο παιδίατρος.

Μετά τον πρώτο μήνα όμως είχαμε θέμα με τα κορίτσια γιατί ησύχαζαν μόνο μπρούμητα και ανησυχούσαμε πολύ γιατί ξέραμε ότι δεν κάνει να τα βάζουμε έτσι για ύπνο τουλάχιστον τους πρώτους μήνες. Μίλησα τότε με τον παιδίατρο και μου είπε ότι εφόσον ελέγχουν απόλυτα το κεφάλι τους και δεν βάζουμε απολύτως τίποτα μέσα στο κρεββατάκι τους, να τις αφήνω να κοιμούνται όπως βολεύονται.

Τις είχα βέβαια δίπλα μου μέχρι και τον 3ο μήνα και τις παρακολουθούσα.

Όλα αυτά μέχρι που άρχισαν να γυρνάνε μόνα τους, αυτό συνέβη πολύ γρήγορα και με τα τρία μου παιδιά. Τότε πια δεν μπορούσαμε να διαλέγουμε εμείς τη στάση ύπνου, έκαναν ό,τι ήθελαν.

Ο γιος μου προτιμούσε το ανάσκελα και οι κόρες μου φυσικά το μπρούμητα.

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Καλημέρα.

Εμένα η παιδίατρος μου είπε να την βάζω να κοιμάται στο πλάι, έτσι ώστε αν βγάλει λίγο γαλατάκι, που συνήθως τα μωρά βγάζουνε, να φύγει κ να πάει στο σεντόνι.

Έτσι δεν θα υπάρχει περίπτωσει να πνιγεί το μωρό.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

1207943fdbhy18bqn.gif

ΕΓΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΒΑΖΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ...ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΣΚΕΛΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΜΗΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΝΟ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ 1 ΤΟΜΟ ΑΠΟ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΛΗΣΗ Η ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΜΗΝ ΤΥΧΩΝ ΚΑΙ ΒΓΑΖΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΓΟΥΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΝΙΓΟΝΤΟΥΣΑΝ!!!! ΟΠΩΣ ΔΛΔ ΤΙΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ!!!

ο δικός μου από την αρχή κοιμάται μπρούμητα εφόσουν το μανάρι μου δεν βολεύεται διαφορετικά.

Ανάσκελα δεν κοιμόταν ούτε 5 λεπτά. Το κεφάλι του το ελέγχει απόλυτα από 3εβδομαδών και γυρίζει μόνος του σε όποια πλευρά θέλει οπότε όλα ΟΚ :wink:

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...