Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

περιεργη συμπεριφορα ερκοντισιον

Recommended Posts

Βρε παιδια συγνωμη για το ασχετο ποστ αλλα συμβαινει το εξης περιεργο. Πηρα πριν λιγο καιρο ενα 24αρι ερκοντισιον για το σαλονι-κουζινα πολυ καλης μαρκας, εκανα την τοποθετηση και το δουλεψα ελαχιστα γιατι δεν παρεστη αναγκη. Τωρα με τη ζεστη, επισης το δουλεψα μονο 2-3 μερες τις μεσημεριανες ωρες, γιατι ελειπα διακοπες. Πριν λιγο το εβαλα ξανα και στο μισαωρο απανω αρχισε να βγαζει νερο...η εσωτερική μοναδα. Στην αρχη πεταγε σταγονιτσες απο εκει που βγαζει κανονικα τον αερα. Μετα το εκλεισα και σε 10 λεπτα αρχισε να τρεχει το νερο απο τη μοναδα στο πατωμα. Τι μπορει να συμβαινει; Ασχολειται κανεις-καμια με αυτη τη δουλεια; Πηρα το συνεργειο που εκανε την εγκατασταση να τσακιστουν να ερθουν να το δουν γιατι ερχονται καυσωνες και δεν εσκασα ενα σκασμο λεφτα για να μεινω χωρις ψυξη κατακαλοκαιρο!! Ελπιζω να μην μου πουν οτι εχει προβλημα το ερκοντισιον και να ειναι καποια παραλειψη στην εγκατασταση :roll:

Διαφημίσεις

προφανώς το λεκανάκι που μαζεύει τα νερά και τα στέλνει έξω έχει γύρει και γι'αυτό στα στέλνει μέσα. το λένε νεροχύτη. το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ στη δουλειά. δεν είναι τπτ μάλλον έχει κουνηθεί το air-condition από τη θέση του. μη σου πουν καμιά βλακεία για φρέον ή κάτι άλλο για να στα αρπάξουν. εγώ έχω ένα φίλο μου που μου το έφτιαξε και γι αυτό τα ξέρω. μη νομίζεις ότι θα μπουν στον κόπο να σου αναλύσουν.

Jean, εμάς αυτό το κάνει όταν έχει γεμίσει το μπουκαλάκι που τρέχει το σωληνάκι....

Εννοώ: για το νερό που τρέχει έξω έχουμε βάλει, για να μην τρέχει στο μπαλκόνι, ένα μπουκαλάκι. Όταν όμως γεμίσει το μπουκάλι και δεν το πάρω είδηση να το αλλάξω, τότε αναγκαστικά το νερό επιστρέφει στην εσωτερική μονάδα και τρέχει μέσα στο σπίτι. Μάλλον αυτό μπορεί να φταίει και στο δικό σου. Τσέκαρέ του.

Αλλιώς, μάλλον ας το δει κάποιος τεχνικός....

sL7ap2.png

καταρχην σ' ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Πως να εχει γυρει, ομως, το ερκοντισιον απ' τη θεση του; Αφου ειναι στον τοιχο. Αναφερεσαι μηπως στην εξωτερικη μοναδα; Αυτον τον νεροχυτη που λες ποια μοναδα τον εχει; Εξω η μεσα; Παντως εξακολουθει να τρεχει, εχω βαλει μια πετσετα στο πατωμα να τραβαει το νερο.

Jean, εμάς αυτό το κάνει όταν έχει γεμίσει το μπουκαλάκι που τρέχει το σωληνάκι....

Εννοώ: για το νερό που τρέχει έξω έχουμε βάλει, για να μην τρέχει στο μπαλκόνι, ένα μπουκαλάκι. Όταν όμως γεμίσει το μπουκάλι και δεν το πάρω είδηση να το αλλάξω, τότε αναγκαστικά το νερό επιστρέφει στην εσωτερική μονάδα και τρέχει μέσα στο σπίτι. Μάλλον αυτό μπορεί να φταίει και στο δικό σου. Τσέκαρέ του.

Αλλιώς, μάλλον ας το δει κάποιος τεχνικός....

Ειναι μισογεματο το μπουκαλακι εξω. Θα το αδειασω και θα το ξαναβαλω σε λειτουργια να δουμε. Thanx!

Διαφημίσεις

στην εξωτερικη μοναδα υπάρχει ενας σωλίνας που βγαζει αυτα τα νερα...μερικα νοικοκυρια τον σενδεουν με ενα μπουκαλι για να μην τρεχουν δεξια κι αριστερα ...τα υδατα...αν εχεις κανει κατι τετοιο (μπουκαλι συστημα) εχει μπουκωσει το μπουκαλι ...πανε ρηξε τα νερα εξω ...αν οχι κοιτα μηπως ο εξωτερικος σωλίνας ειναι καπου που εχει μπουκωσει .... η εχει τσακισει και δεν μπορουν να βγουν τα νερα....

Δεν ξέρω πως έχεις βάλει το λαστιχάκι (είναι μέσα στο μπουκάλι; ). Καλύτερα να ακουμπάει ελαφρά στο πάνω χειλος του μπουκαλιού έτσι ώστε ναι μεν να τρέχει το νερό στο μπουκάλι αλλά και όταν γεμίσει να μην εμποδίζει το νερό να φύγει. ΄Βλέπεις το νερό που βγάζει το αιρ κοντίσιον δεν έχει πιεση για να το σπρώξει και με το παραμικρό εμπόδιο απλά μπλοκάρει..... (το μαθα κι αυτό, με το δικό μας :lol::lol: ).

sL7ap2.png

Jean μήπως φταίει ότι είναι γνωστής εταιρείας αν ήταν no name του έριχνες και μία φάπα μήπως πάρει μπροστά :lol::lol:

μην παρεξηγηθείς λίγη πλακίτσα για να περάσει η ώρα μέχρι να έρθει ο τεχνικός μην το πειράξεις μόνη σου και σου ζητάνε τα ρέστα μετά για κακή χρήση.....

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Κορες μου.... :roll:

Ο εξυπνος ο αντρουλης μου εβαλε εξω ενα μπουκαλι νερο για να μαζευει...τα υδατα...Μονο που στην προσπαθεια να χωσει το σωληνακι μεσα στο μπουκαλι...το τσακισε. Με αποτελεσμα τωρα που πηγα να αδειασω το μπουκαλακι, μολις ελευθερωθηκε το καημενο απ' την τσακιση αρχισε να αναβλυζει νερο σαν πιδακας σε ταινιες μικυ μαους....

Το θεμα ειναι τωρα τι κανω; Συνεχιζω κανονικα τη χρηση προσεχοντας απλα να μην τσακιζουμε το σωληνακι ή εχει υποστει καποια ζημια να φωναξω το συνεργειο;

καταρχην σ' ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Πως να εχει γυρει, ομως, το ερκοντισιον απ' τη θεση του; Αφου ειναι στον τοιχο. Αναφερεσαι μηπως στην εξωτερικη μοναδα; Αυτον τον νεροχυτη που λες ποια μοναδα τον εχει; Εξω η μεσα; Παντως εξακολουθει να τρεχει, εχω βαλει μια πετσετα στο πατωμα να τραβαει το νερο.

ο νεροχύτης βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα. μπορεί να κουνήθηκε με έναν σεισμό ή ακόμα και με την εναλλαγή της θερμοκρασίας. ξέχασα να σου πω ότι το ίδιο έπαθα κι εγώ στην κρεβατοκάμαρα. ο τεχνικός (μάστορας!) που το είχε τοποθετήσει δεν είχε μπει στον κόπο να καθαρίσει το σωληνάκι με αποτέλεσμα τα φελιζόλ από την επένδυση του τοίχου που είχε τρυπήσει να βουλώσουν το σωληνάκι κι έγω να κάνω μπάνιο στον ύπνο μου καθότι το έχω από πάνω μου.

Διαφημίσεις

....

Το θεμα ειναι τωρα τι κανω; Συνεχιζω κανονικα τη χρηση προσεχοντας απλα να μην τσακιζουμε το σωληνακι ή εχει υποστει καποια ζημια να φωναξω το συνεργειο;

Εμάς πάντως όσες φορές έτρεξε νερά μέσα στο σπίτι απλά καθαρίσαμε, σκουπίσαμε το αιρ κοντίσιον και το αφήσαμε λίγο να στεγνώσει και το ξαναβάλαμε απλά σε λειτουργία.... Μέχρι στιγμής καλά πάει.... :)

sL7ap2.png

Κορες μου.... :roll:

Ο εξυπνος ο αντρουλης μου εβαλε εξω ενα μπουκαλι νερο για να μαζευει...τα υδατα...Μονο που στην προσπαθεια να χωσει το σωληνακι μεσα στο μπουκαλι...το τσακισε. Με αποτελεσμα τωρα που πηγα να αδειασω το μπουκαλακι, μολις ελευθερωθηκε το καημενο απ' την τσακιση αρχισε να αναβλυζει νερο σαν πιδακας σε ταινιες μικυ μαους....

δεν θα ερεθι το συνεργειο γι α αυτο ...θα σε κατατοπησω με πμ για την αντικατασταση του σωλινα...(ευκολο)αφου το απεγκλοβησες θα λειτουργει(λογικα μια χαρα)

αν εχω ...στειλε πμ να σε πω!

Ευχαριστω πολυ κοριτσια!! Μα τι φορουμ ειναι αυτο που εχουμε;; Ολα τα ξερουμε, ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΤΙΣΣΕΣ!!! Ο αντρας μου σας ευχαριστει θερμα και υποσχεται λεει να ειναι πιο προσεχτικος την επομενη φορα (εδω γελαμε...Καποια μερα θα σας μιλησω για τον αντρα μου... :lol::lol::lol: )

Jean μήπως φταίει ότι είναι γνωστής εταιρείας αν ήταν no name του έριχνες και μία φάπα μήπως πάρει μπροστά :lol::lol:

μ.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αυτο το κανουμε με την τηλεοραση που εχουμε στο εξοχικο μαρκας bluesky...

Μια χαρα συνερχεται με τη φαπουλα της!! Α Ρε αθανατες μουφιες!!!

Μια χαρα συνερχεται με τη φαπουλα της!! Α Ρε αθανατες μουφιες!!!
:lol::lol: οντως :lol:

προχτες πηγα να κοιμηθω σπιτι της ξαδερφης μου. Την αλλη μερα το πρωι ακουω κατι να πεφτει(εχουν ξυλινο πατωμα), παω να δω και ειχε.... παγακια!! :o αρχισε να πεταει παγακια το αιρ κοντισιον...! :lol:

δε ξερω τι εφταιγε.. το κλεισαμε και μετα που το ξανανοιξαμε δε το κανε παλι... :roll:

Διαφημίσεις

χαχαχα, τώρα θα έχουμε το aircondicion και για να μας κάνει παγάκια,

σε λίγο θα μας φτιάχνει και καφέ!!

Να ΄σαι καλά marga γέλασα!

Όλα τα έχουν προβλέψει όμως ε?

:lol::lol::lol::lol:

1184754aku2c8ly14.gif

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Eχουν βαλει το μεσα σωμα χαμηλοτερα απο οτι πρεπει με αποτελεσμα ο σωληνας που βγαζει τα νερα εξω να κατηφοριζει μεσα.

Λυση. Λιγο ψηλοτερη τοποθετηση .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

χαχαχα, τώρα θα έχουμε το aircondicion και για να μας κάνει παγάκια,

σε λίγο θα μας φτιάχνει και καφέ!!

Να ΄σαι καλά marga γέλασα!

Όλα τα έχουν προβλέψει όμως ε?

:lol::lol::lol::lol:

Ναι, Ελενη(?)ολα τα χουν προβλεψει...! :lol: μαααα... παω κ εγω κ βλεπω τα παγακια να πεταγονται.! :lol::lol:

Μαργαριτα

• 4 χρόνια μετά...

Καλησπέρα,

έχω μια μονάδα 9BTU στο υπνοδωμάτιο και παρατήρησα πως δεν βγάζει καθόλου νερό από το σωλήνα η εξωτερική μονάδα, παρότι ψυχει κανονικά.....

Είναι 3 χρόνια που το εγκατέστησα, δουλεύει μόνο καλοκαίρι και δεν το έχω συντηρήσει ποτέ.....

Καμία ιδέα τι φταίει? Θέλει τεχνίτη?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...