Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατι δεν πιάνει καλά;

Recommended Posts

Έχω κουρασει και εσας εχω κουραστεί και εγώ πολυ...βοηθηστε με γιατί ειμαι ετοιμη να τα παρατησω. Η μπεμπα ειναι 32 ημερων κσι ακομη δεν καταφερνει να πιασει καλα τη θηλη. Καπως ειχε βελτιωθει και τωρα ξαναχειροτερεψε. Ποναω παρα πολυ οταν θηλαζω και εκεινη δεν ξερω αν θηλαζει αποτελεσματικα ετσι οπως την πιανει. Δεν ανοιγει καθολου καλα το στομα. Η και αν το κανει, ενω στην αρχη πιανει σωστα, αμεσως το ξανακλεινει το στομα πιεζοντας τη θηλα. Εχω μικρα σκασιματα επανω. Δυο φορες την εχει δει συμβουλος κσι δυο συνεδριες εχει κανει με οστεοπαθητικο. Καμια βελτιωση. Ειναι ολη μερα στο στηθος και ετσι οι πληγες δεν επουλωνονται. Ειδικα το βραδυ χειροτερευει το πιασιμο της.

Δεν ξερω τι αλλο να κανω. Ετσι θα παει ο θηλασμος; Δεν θα το χαρω ποτe ?

Διαφημίσεις

καλημέρα,

βλέπω ότι ξενύχτησες χθες.

ιδιαίτερες συμβουλές δεν μπορώ να σου δώσω γιατι δεν είμαι ειδική. Ειμαι μια μαμα μιας μπεμπας 3,5 μηνων περίπου που πέρασα ακριβώσ τα ίδια ή και χειροτερα. Η θηλη στο αριστερό στήθος ήταν έτοιμη να ξεκολλήσει χωρις υπερβολες, είχε μια ραγάδα-πληγή ίσα με το μικρο μου το νυχι (χεριου).

Αυτό που μπορώ να σου πω πως η επιμονή και η υπομονή είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις εαν πραγματικά θέλεις να θηλάσεις το μωράκι σου.

Μια συμβουλος θηλασμου μου είπε πως κανένας συμβουλος θηλασμου και κανένας ειδικος δεν μπορεί να σε βοηθήσει. ΤΟ κάθε ζευγάρι μαμα-μωρό είναι μοναδικό και θα βρείτε το δρόμο σας, και είχε δίκαιο.

Δως του λίγο χρόνο να σε μάθει και να το μάθεις. Εμείς στρώσαν τα πραγματα μετα το 40ήμερο.

Όσο για τις πληγωμένες θηλές ακολουθα τα εξης γνωστα: όχι πολλα πλυσιματα, καλό αερισμο χωρις σουτιεν ή επιθεματα, λανολίνη ή σπαθολαθο (1-2 φορες την ημέρα). Οι ψευδοθηλες επίσης μπορούν να σε βοήθησουν

Σου στέλνω τα λινκ για μερικά βιντεάκια σχετικά με το σωστό πιάσιμο του μωρού. Δες τα και παρατήρησε τις λεπτομέρειες. Μερικές φορές, μια μετακίνηση του μωρού κατά μόλις 1 εκατοστό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που το μωρό πιάνει τη θηλή και να ανακουφίσει πολύ τη μαμά...

http://www.youtube.com/watch?v=0oQHe1eYsnE

ελπίζω να βοήθησω και πίστεψε ότι κάποια στιγμή θα το απολαύσεις πολύ καθώς θα μεγαλώνει το μωρό σου και θα δυναμώνει

MRzpp3.png

FOIQp3.png

Αννιώ μου καταρχήν να σου ζήσει η μπεμπουλα σου!

Δεν θα σου πω τι είναι σωστό και τι όχι, αυτα θα σου τα έχουν μεταφέρει οι σύμβουλοι θηλασμου και ίσως και κάποιες κοπέλες εδώ που έχουν μπόλικη εμπειρία στο θέμα...

Θα σου πω την δική μου εμπειρία. Εμείς έχουμε μπει στον 8ο μήνα και θηλαζουμε αποκλειστικά απο την αρχή. Ναι στην αρχη πόνουσα πολύ και όσο και να προσπαθούσα να τον τοποθετώ σωστά αυτός έκλεινε το στόμα πιο πολύ, όλο κάτι γινόταν και με πληγωνε. Τόλμησα να χρησιμοποιήσω θηλές σιλικονης σε κάποια γεύματα και έτσι κατάφερνε να ηρεμήσει λίγο το στήθος.και κρεμουλα έβαζαν συνέχεια και γάλα για να επουλωθει. Α να μην ξεχάσω και τα πετρώματα... Ο μικρός δεν έδειξε να συγχιζετε απο τις θηλές και μετα τους 2 μήνες ολα έστρωσαν, σταματησαμε τις θηλές και συνεχίζουμε κανονικά και ήρεμα τουσθηλασμους μας. Θέλει υπομονη πάντως αννιώ μου και εγω στην αρχη πολλές φορές ένιωσα ότι δεν μπορώ άλλο, θα τα παρατησω.

Αλήθεια απο βάρος πως παει; Αν πάρει αρκετό είναι μια ικανοιηση και θα πάρεις κουράγιο να συνεχίσεις.

Έχω κουρασει και εσας εχω κουραστεί και εγώ πολυ...βοηθηστε με γιατί ειμαι ετοιμη να τα παρατησω. Η μπεμπα ειναι 32 ημερων κσι ακομη δεν καταφερνει να πιασει καλα τη θηλη. Καπως ειχε βελτιωθει και τωρα ξαναχειροτερεψε. Ποναω παρα πολυ οταν θηλαζω και εκεινη δεν ξερω αν θηλαζει αποτελεσματικα ετσι οπως την πιανει. Δεν ανοιγει καθολου καλα το στομα. Η και αν το κανει, ενω στην αρχη πιανει σωστα, αμεσως το ξανακλεινει το στομα πιεζοντας τη θηλα. Εχω μικρα σκασιματα επανω. Δυο φορες την εχει δει συμβουλος κσι δυο συνεδριες εχει κανει με οστεοπαθητικο. Καμια βελτιωση. Ειναι ολη μερα στο στηθος και ετσι οι πληγες δεν επουλωνονται. Ειδικα το βραδυ χειροτερευει το πιασιμο της.

Δεν ξερω τι αλλο να κανω. Ετσι θα παει ο θηλασμος; Δεν θα το χαρω ποτe ?

έμας δεν μας κουράζεις καθόλου....

ίσα ίσα καταλαβαίνω απόλυτα τους προβληματισμούς σου

Με το θέμα της candida τί γίνεται?

ο οστεοπαθητικός τι σου ειπε ακριβώς?

την εχει δει να θηλάζει που εντοπιζει το πρόβλημα?

μήπως χρειάζεσται και αλλη συνεδρία με τον οστεοπαθητικό?

Kριστίνα, δεν ξερω καν αν ειναι candida η απλα λαθος πιάσιμο. Γιατι βελτιωση με τα μελανια και τα υπολοιπα δεν ειδα. Τι να πω. Σεν μπορω να λειτουργω και με υποθεσεις. Τρια παιδια, ξενυχτι, δουλεια, δουλειες και οχι ενα γλυκο;;;;και τα γαλακτοκομικα εχω κοψει λογω κολικων. Δεν αντεχω δε σου κρυβω. Το θεμα ειναι να γινεται κσι ο θηλασμος στο πλαισιο της Ζωης μας ρε παιδι μου

Ο οστεοπαθητικος δουλευει την ωρα που θηλαζει. Επι τοπου βλεπεις τρομερη διαφορα. Μετα παλι τα ιδια. Η μικρη πιανει τη θηλη με τρομερη δυναμη, το διαπιστωσε η μητερα μου που την ταισε το γαλα μου με μπιμπερο χτες που επρεπε να παω καπου για 1 ωρα. Ξεκολλησε την πλαστικη θηλη απο το δακτυλιο!!!!

Τελοσπαντων, ευχομαι να στρωσουμε. Απο βαρος παμε καλα, πραγμα που μου δινει κουραγιο.

Διαφημίσεις

Kριστίνα, δεν ξερω καν αν ειναι candida η απλα λαθος πιάσιμο. Γιατι βελτιωση με τα μελανια και τα υπολοιπα δεν ειδα. Τι να πω. Σεν μπορω να λειτουργω και με υποθεσεις. Τρια παιδια, ξενυχτι, δουλεια, δουλειες και οχι ενα γλυκο;;;;και τα γαλακτοκομικα εχω κοψει λογω κολικων. Δεν αντεχω δε σου κρυβω. Το θεμα ειναι να γινεται κσι ο θηλασμος στο πλαισιο της Ζωης μας ρε παιδι μου

Ο οστεοπαθητικος δουλευει την ωρα που θηλαζει. Επι τοπου βλεπεις τρομερη διαφορα. Μετα παλι τα ιδια. Η μικρη πιανει τη θηλη με τρομερη δυναμη, το διαπιστωσε η μητερα μου που την ταισε το γαλα μου με μπιμπερο χτες που επρεπε να παω καπου για 1 ωρα. Ξεκολλησε την πλαστικη θηλη απο το δακτυλιο!!!!

Τελοσπαντων, ευχομαι να στρωσουμε. Απο βαρος παμε καλα, πραγμα που μου δινει κουραγιο.

Κοιτα όσο μεγαλώνει θα αλλάζει ..

Πάρε τηλ τον οστεοπαθητικό και πες του ότι θέλεις να σου δείξει τις κινήσεις που θα μπορουσες να κάνεις εσύ μονή σου για να βοηθάς το μωρό......Να σε μάθει δηλ...Πατάω στο ότι την ώρα της συνεδρίας βλέπεις τρομερή διαφορά. Και επειδή δεν είναι δυνατόν να κανεις συνεδρίες συνέχεια καλό θα ήταν να σου δείξει κάποια πράγματα για το σπίτι.

• 9 years later...

Καλησπέρα! Είμαι νέα μανούλα και έχω μια μπέμπα 3 εβδομάδων. Από την αρχή είχαμε θέμα με το θηλασμό, δεν έπιασε σωστά με αποτέλεσμα να μου πληγώσει τις θηλές. Μου πρότειναν για την επούλωση τους να βάζω σπαθόλαδο. Γνωρίζετε αν είναι ασφαλές να θηλάζει το μωρό χωρίς να το ξεπλένω;

Να σου ζήσει το μωράκι σου.

Για το σπαθόλαδο δεν ξέρω. Εγώ χρησιμοποιούσα την purelan, που είναι σίγουρα ασφαλής για το μωρό. Επίσης τη μεγαλύτερη βελτίωση την είδα με το ίδιο μου το γάλα, πραγματικά δεν το πίστευα.

• Like 2

Just now, Ilaeira said:

Να σου ζήσει το μωράκι σου.

Για το σπαθόλαδο δεν ξέρω. Εγώ χρησιμοποιούσα την purelan, που είναι σίγουρα ασφαλής για το μωρό. Επίσης τη μεγαλύτερη βελτίωση την είδα με το ίδιο μου το γάλα, πραγματικά δεν το πίστευα.

Κι εγώ τα ίδια ακριβώς 

10 ώρες πρίν, Fay Kazan είπε:

Καλησπέρα! Είμαι νέα μανούλα και έχω μια μπέμπα 3 εβδομάδων. Από την αρχή είχαμε θέμα με το θηλασμό, δεν έπιασε σωστά με αποτέλεσμα να μου πληγώσει τις θηλές. Μου πρότειναν για την επούλωση τους να βάζω σπαθόλαδο. Γνωρίζετε αν είναι ασφαλές να θηλάζει το μωρό χωρίς να το ξεπλένω;

Βάζε και μητρικό γάλα απευθείας πάνω στην πληγωμένη θηλή. Κάνει θαύματα! Πριν το μάθω αυτό το τιπ, έβαζα φαρμακευτική κρέμα ( madecasol) την οποία όμως την ξεπλενα πριν το θηλασμό πολύ καλά. Ρώτα τον γιατρό σου. Περαστικά σου εύχομαι και γρήγορα :-)

• Like 1

Διαφημίσεις

10 ώρες πρίν, Fay Kazan είπε:

Καθαρή λανολίνη από το φαρμακείο, επιτρέπεται μετά ο θηλασμός. Το βασικό είναι να διορθώσεις το πώς τρώει η μπέμπα, να μην συνεχίσει να πληγώνει. Δοκίμασε να κάνεις το εξής: πιάσε το μωρό σαν να το έβαζες στο αριστερό στήθος, αλλά βάλε το στο δεξί (και το ανάποδο από το άλλο στήθος) για λίγες μέρες. Έτσι θα βάζει πίεση σε άλλα σημεία, και θα ηρεμήσει το στήθος.

• Like 2

On 15/11/2020 at 10:29 ΜΜ, Fay Kazan είπε:

Κι εγώ χρησιμοποιουσα σπαθολαδο. Ασφαλές είναι, όπως και η κηραλοιφη αλλά και η λανολινη. Επίσης, δοκίμασε τη στάση football, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πιάσει καλά. 

• Thanks 1