Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Για μωράκια που δεν κοιμούνται λόγω δοντιών

tanya77

Recommended Posts

Κάθε πότε της δίνετε ρε κορίτσια ντεπόν? Συνήθως είναι μικρότερη η δόση από το κανονικό, έτσι δεν είναι? Μέχρι στιγμής δεν έχω δώσει τίποτα.. Και είναι πρόβλημα να της το δώσεις όταν κλαίει γοερά, δεν δέχεται τίποτα, ποιό είναι το κόλπο???

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 100
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• dimmi

dimmi 22 δημοσιεύσεις

• ster

ster 15 δημοσιεύσεις

• SYMM

SYMM 10 δημοσιεύσεις

• matina80

matina80 7 δημοσιεύσεις

Κάθε πότε της δίνετε ρε κορίτσια ντεπόν? Συνήθως είναι μικρότερη η δόση από το κανονικό, έτσι δεν είναι? Μέχρι στιγμής δεν έχω δώσει τίποτα.. Και είναι πρόβλημα να της το δώσεις όταν κλαίει γοερά, δεν δέχεται τίποτα, ποιό είναι το κόλπο???

τεράστιο πρόβλημα, του το διαλύω σε νερό, βάζω λίγα mL στο μπιμπερό του και ρίχνω το ντεπόν...

Μου είχε πει η παιδίατρος πόσες φορές επιτρέπεται ντεπόν αλλά μου διαφεύγει.

Πάντως είχεπεί "όχι και κάθε μέρα" οπότε δεν είχα προβληματιστεί γιατί σε καμμιά περίπτωση δενδίνουμε συχνά.

Ετσι τα πετάμε τα μπουκαλάκια (προσοχή 1 μήνα διαρκούν παρεπιπτόντως, αφού και ανοιχτούν, μετά "λήγουν"):| (εκεί να δείτε άγχος γιατί δε θυμόμουν αν το...θυμόμουν!)

Αυτό λέω κι εγώ!!Το λεγόμενο placebo. Tι να κάνουμε...Υπομονή...

χθες ήξερα ότι πεινάει, μας είχε κάνει εμετό και είμασταν με γάλα σχεδόν μόνο.

3μιση που ξύπνησε τσιρίζοντας του έδωσα γαλατάκι, τον χαίδευα, του τραγουδούσα.

Δεν άντεξε πολύ, αν και πονούσε παρέδωσε. Πότε πότε πεταγόταν και τσίριζε από τον πόνο, με έβλεπε και τα ματάκια του γαλήνευαν.

Ούτεκαι ξέρω πόσο κάθησα μαζί του, τον λυπόμουν τόσο πολύ.

Αλλά τί να κάνουμε...θα έρθει ξανά η φάση που θα κοιμούνται γαλήνια μόνα τους...

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Εχεις δίκιο για το ντεπόν, όσο για τις πιπίλες εάν του "αρέσουν" αλλά δεν τις αναζητά και τις θέλει στο...στόμα (στο χέρι που λέμε) μπορείς να μη του δώσεις 2-3 φορές, να μην τον βοηθήσεις.

Πολλές φορές δεν κάνουν κάτι επειδή το κάνουμε εμείς για αυτά.

Λογικά αν τις θέλει πολύ θα τις κυνηγήσει.

Οταν αποφάσισα να μην ανταποκριθώ κατευθείαν στο ξύπνημα του τότε άρχισε και τις αναζητούσε μόνος τις πιπίλες του με το χεράκι του στην κούνια να ψάχνει πάνω κάτω.

Δεν είναι εύκολο να ξυπνά το παιδί και να το "αφήνεις" μόνο του αλλά σε κάποια πράγματα βοηθά. Αρκεί να μη κλαίει βέβαια. Αν και το κλάμα τους είναι διαφορετικό όταν κάτι έχουν κι όταν απλά θέλουν την προσοχή μας.

Πάντως μη πειραμαρίζεσαι με το κλάμα, αν έχει κάτι άλλο και θέλει παρηγοριά σεθέλει εκεί. Αυτό δεν κατάφερα να το κάνω ούτε και θέλω να κλαίει, μου λένε θα κακομάθει αλλά δε με νοιάζει...

ΥΓ Αφηνε του κι ένα φωτάκι, να κάνει αντίθεση η πιπίλα πάνω στα σεντόνια του, να τη βλέπει να την πιάνει.

Οταν αποκοιμηθεί δοκίμασε και βάλε του ακριβώς μπροστά από το στόμα του πιπίλες, δε μπορεί...θα γλυκαθεί!

αν δεν του τη δωσω τη πιπιλα μπορει να κλαιει ασταματητα για ωρες και τωρα δεν μπορω να κανω πειραματα γιατι αρχισα τη δουλεια και ξυπναω στις 6,30 αν εχω καταφερει καποια βραδια τα κοιμηθω. Ασε που δεν μπορω να τον ακουω να κλαιει και να ειναι ορθιο στη κουνια, τον λυπαμαι και γενικα ανησυχο υπνο κανει μονο οταν κατι τον απασχολει

To depon σιρόπι λήγει μέσα σε ένα μήνα αφού ανοιχτεί??? Δεν το ήξερα. Το γράφουν οι οδηγίες? Το προηγούμενο σιρόπι το είχα δεν ξέρω και εγώ πόσο καιρό!

Εγώ προσπαθώ πάντως με την σύριγγα, ότι μπεί μπήκε. Με το μπιμπερό δεν το δέχεται καθόλου.

To depon σιρόπι λήγει μέσα σε ένα μήνα αφού ανοιχτεί??? Δεν το ήξερα. Το γράφουν οι οδηγίες? Το προηγούμενο σιρόπι το είχα δεν ξέρω και εγώ πόσο καιρό!

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό... πρώτη φόρα το ακούω το depon λήγει μέσα σ' ένα μήνα. Έγώ πάντως 1 χρόνο το έχω σχεδόν μέσα στο ψυγείο.... ανοιχτό. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποια κοπέλα αυτό???

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό... πρώτη φόρα το ακούω το depon λήγει μέσα σ' ένα μήνα. Έγώ πάντως 1 χρόνο το έχω σχεδόν μέσα στο ψυγείο.... ανοιχτό. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποια κοπέλα αυτό???

Ρώτησα σήμερα το πρωί τον φαρμακοποιό μου και μου είπε οτι καλό είναι να τα έχουμε γύρω στους 6 μήνες ανοιχτά μέσα στο ψυγείο.

tnDpp3.png

77l3p3.png

και εγω κοριτσια πρωτη φορα το ακουω γιατο ΝΤΕΠΟΝ χωρις να θελω να αμφισβητισω την φιλη μας!!!

να ρωτησω κατι χαζο????οι κυνωδοντες ποιοι ειναι???εχουμε και πανω κ κατω???αχ κοριτσια μην μας ματιασω εχουμε 4 μερες που κοιμομαστε απο τις 21.30 μεχρι της 5 σερι....μαλλον μπαινουν στην τελικη ευθεια τα δοντακια μας...εχουμε τα 2 κατω...αλλα σαλια ακομα εχουμε ..θελουμε σαν μανιακοι την πιπιλα ..την πιπιλαει και την τραβαει με μανια και χωνει. και χερια....

Εγώ το depon το έχω εκτός ψυγείου, ούτε ότι χρειάζεται ψυγείο ήξερα. Τι ισχύει τελικά?

Ρώτησα τον φαρμακοποιό για το ψυγείο και μου είπε οτι το καλοκαίρι που έχει ζέστη καλό είναι να μπαίνουν τα μπουκαλάκια στο ψυγείο.Αντίθετα το χειμώνα δεν υπάρχει πρόβλήμα.

tnDpp3.png

77l3p3.png

και εγω κοριτσια πρωτη φορα το ακουω γιατο ΝΤΕΠΟΝ χωρις να θελω να αμφισβητισω την φιλη μας!!!

να ρωτησω κατι χαζο????οι κυνωδοντες ποιοι ειναι???εχουμε και πανω κ κατω???αχ κοριτσια μην μας ματιασω εχουμε 4 μερες που κοιμομαστε απο τις 21.30 μεχρι της 5 σερι....μαλλον μπαινουν στην τελικη ευθεια τα δοντακια μας...εχουμε τα 2 κατω...αλλα σαλια ακομα εχουμε ..θελουμε σαν μανιακοι την πιπιλα ..την πιπιλαει και την τραβαει με μανια και χωνει. και χερια....

Οι κυνώδοντες είναι δίπλα στα 4 μπροστά δόντια.Είναι μυτερά δόντια και πονάνε πολύ.

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις

αν δεν του τη δωσω τη πιπιλα μπορει να κλαιει ασταματητα για ωρες και τωρα δεν μπορω να κανω πειραματα γιατι αρχισα τη δουλεια και ξυπναω στις 6,30 αν εχω καταφερει καποια βραδια τα κοιμηθω. Ασε που δεν μπορω να τον ακουω να κλαιει και να ειναι ορθιο στη κουνια, τον λυπαμαι και γενικα ανησυχο υπνο κανει μονο οταν κατι τον απασχολει
γιατί να κλαίει? Ποτέ μην αφήνεις να κλαίει, καποιο λόγο έχει το παιδί.

Προσωπικά δεν τον έχω αφήσει ποτέ να κλάψει και σεκακό δε μου βγήκε!

Εγώ προσπαθώ πάντως με την σύριγγα, ότι μπεί μπήκε. Με το μπιμπερό δεν το δέχεται καθόλου.

καλέ νερό δεν πίνει? Εμάς όπως πίνει νερό ρουφάει και το ντεπονόνερο.

Κι γω δεν είχα ιδέα, και πέρασε ένα καλοκαίρι όπου το ντεπόν το είχα εκτός ψυγείου μέσα σε δροσερό ντουλάπι...

Ευτυχώς τότε δεν του δίναμε, το είχαμε ανοίξει μόνο όταν αρρώστησε ασαράντιστο και του δώσαμε.

δεν ξέρω, σου λέω τί μου είπε κι εμένα η φαρμακοποιός, αλλά τότε το παιδί ήταν 4-5 μηνών νομίζω, ίσως παίζει ρόλο η ηλικία και η αποστείρωση.

Συγκεκριμένα μου είχε πεί πως σε μικρά παιδιά φροντίζουμε να δίνουμε ντεπόν που δεν ξέμεινε πάνω από μήνα γιατί αλλιώς αυξάνεται το μικροβιακό του φορτίο.

Και όταν φρίκαρα μου είπε "όχι ότι θα πάθει το παιδί κάτι αλλά για σιγουριά..."

Ρώτησα σήμερα το πρωί τον φαρμακοποιό μου και μου είπε οτι καλό είναι να τα έχουμε γύρω στους 6 μήνες ανοιχτά μέσα στο ψυγείο.

Εγώ το depon το έχω εκτός ψυγείου, ούτε ότι χρειάζεται ψυγείο ήξερα. Τι ισχύει τελικά?

ψυγείο το καλοκαίρι (άσχετα που δεν το είχα κάνει ούτε αυτο) και σε ντουλάπι τον χειμώνα.

Ρώτησα τον φαρμακοποιό για το ψυγείο και μου είπε οτι το καλοκαίρι που έχει ζέστη καλό είναι να μπαίνουν τα μπουκαλάκια στο ψυγείο.Αντίθετα το χειμώνα δεν υπάρχει πρόβλήμα.

αυτό. Το ίδιο και με τα μπιμπερό κάναμε εμείς (αφού και κόψαμε αποστείρωση).

Κορίτσια μην αγχωνόμαστε, ειλικρινά γκάφες κάνουμε πολλές, δεν γίνεται να σκάμε για όλες. Αφήστε που δεν είναι και πάντα ξεκάθαρο το σωστό, οπότε...

Καθένας άλλα λέει.

φτου φτου μη σας ματιάσουμε κιόλα...

Κι εμείς μια χαρά χάλια πάμε, το βράδυ ξυπνάει και του δίνουμε γάλα και 2 πρωινά τώρα κοιμάται ως τις 12 το μεσημέρι...

Τί να κάνω τον αφήνω, τον λυπάμαι όταν κοιμάται τόσο αργά και κάνει τόσο χάλια ύπνο.

Κοριτσια εμενα ο παιδιατρος μου, μου ειχε πει και μενα 6 μηνες μεσα στο ψυγειο το ντεπον. Κι οταν του ειπα και μετα το πεταμε γιατι χαλαει μου απαντησε οτι δε θα παθει κατι αλλα θα χασει τη δραστικοτητα του οποτε τζαμπα θα το δινω. Μην επηρεασω καποια κοπελα ομως. Για μενα αρμοδιος παντα είναι μονο ο παιδιατρος που παρακολουθει και ξερει το καθε παιδακι.

φτου φτου μη σας ματιάσουμε κιόλα...

Κι εμείς μια χαρά χάλια πάμε, το βράδυ ξυπνάει και του δίνουμε γάλα και 2 πρωινά τώρα κοιμάται ως τις 12 το μεσημέρι...

Τί να κάνω τον αφήνω, τον λυπάμαι όταν κοιμάται τόσο αργά και κάνει τόσο χάλια ύπνο.

Και μεις εδώ και τρία τέσσερα βράδια κοιμόμαστε αλλά από δόντια ούτε 1!!! Και γω την αφήνω και κοιμάται μέχρι τις 11-12 αφού το προηγούμενο βράδυ έχει κοιμηθεί στις 3-4-5-6 και δεν συμμαζεύεται. Όσες φορές προσπάθησα να την ξυπνήσω για να μην βγαίνει τελείως εκτός κοιμόταν όρθια στην αγκαλιά μου. Οπότε μετά από τόση ταλαιπωρία την λυπάμαι και την αφήνω και ας γίνει ότι θέλει...

Καλησπερα σε ολους,

το ζουζουνι μας κοιμοταν απο 3 μηνων 6 ωρες σερι, γρηγορα πηγαμε στις 8 και μετα στις 10 ωρες +2 ωρες το μεσημερι. φυσικα επαιξε ρολο το οτι επαιρνε καλο βαρος(παρολο που ηταν προωρος, μονυρης και τις 3 πρωτες εβδομαδες της ζωης του ήταν στην εντατικη και τρεφοταν μονο με ορο, ειναι αρκετα μεγαλοσωμος) και μου ειχε πει η γιατρος να μην τον ξυπναω για να τον ταισω. οταν εφτασε στους 9 μηνες αρχισε να εχει πολυ ανησυχο υπνο. συνεχεια ξυπναγε και στεκομουν για ωρες ορθια πανω απο την κουνια του για να ξανακοιμηθει. 2 φορες λυγισα, τον πηρα στο κρεβατι μας, δεν αντεχα απο την κουρασει και το κλαμα του και το κλαμα μου.

ο αντρακος μας ειναι τωρα 11 μηνων,ρωτησα τη γιατρο του και μου ειπε οτι τα παιδακια σε αυτη την φαση εκτος απο τα δοντια εχουν και υπερενταση λογω του οτι προσπαθουν να περπατησουν, πες οτι ειδε και κανενα ονειρο αλλα και το οτι αρχιζουν να αντιλαμβανονται περισσοτερα πραγματα οπως το οτι ειναι μονος του. αν μπορεσω να κρατηθω τωρα και να τον μαθω να ειναι μονος του στο δωματιο, μου ειπε, θα μαθει να κοιμαται μονος του. ετσι κι αλλιως σε λιγο που θα τρεχει και θα κουραζεται θα πεφτει ξερος το βραδυ. αρκει να μαθει. την προηγουμενη εβδομαδα καποιο βραδυ ξυπνησε και δεν ηθελε να κοιμηθει αλλα να παιξει. τον ξαπλωσα στο κρεβατι του και τον σκεπασα 55 φορες, τις μετρησα. εμαθε να μη σηκωνεται οταν ειμαι στο δωματιο. προχτες, εκανε το ιδιο. επι 40 λεπτα τον εβαζα στο κρεβατι και αυτη τη φορα εφευγα απο το δωματιο, εκεινος αρχιζε το κλαμα. μετα απο 3' τον ξαναέβαζα στο κρεβατι και ξαναεφευγα, μετα το εκανα καθε 5'. στο τελος κουραστηκε και κοιμηθηκε. Την επομενη νυχτα, ξυπναει παλι και παω τον φιλαω οπως και τις προηγουμενες νυχτες και τον βαζω παλι στο κρεβατι του, το εκανα αλλη μια φορα μετα απο 3 λεπτα και τελος, Χτες, πηγα μονο μια φορα και τελος. Ελπιζω να αρχιζει να μαθαινει γιατι οταν δεν κοιμαται καλα ειναι πολυ νευρικος ολη την ημερα.

pPImp2.png

Διαφημίσεις

Γειά σαςςςςςςςςςςςςςς βγάλαμε δοντάκι!!!!!!!!!!!!!!!:-D:grin::-D

Χθες κοιμήθηκε 3 το πρωί και ξύπνησε 8!

Agelyan καλωσήρθες!!!

Καλό πρωί θα κοιμηθούμε, δεν λέει να πιεί γάλα με το μπιμπερό με τίποτε, μου ε΄ρχεται να του δώσω με του κουταλάκι που δεν τον πονάει τόσο!

Τον τάισα 250 mL γ'αλα με κουτάλι της σούπας!!!!!

Δεν δεχόταν μπιμπερό με τίποτε!

Πεινούσε τραγικά πολύ, όλη μέρα έφαγε κανονικά με το κουταλάκι, έτσι επιχείρησα με το κουταλάκι σιλικόνης του φαγητού και ήπιε λίγες κουταλιές γάλα!

Ομως ήταν ρηχό κι έβαλα ένα δικό μας σιδερένιο, παιδιά το έφαγε μια χαρά. Φυσικά είχαμε και απώλειες αλλά όσο και να έφυγε σίγουρα ήπιε πάνω από 150!

Πόσο πια να χύθηκε 100?:shock:

Μετά τον σαπούνισα τοπικ, του άλλαξε ο σύζηγος ρουχάκια και ξεράθηκε!

Αύριο πρωί πρωί θα μου πάρει σύριγγα, γιατί δοκίμασα με καλαμάκι (ξέρετε όχι ρουφώντας αλλά με κενό αέρα) και το ήπιε, όμωε το καλαμάκι βάζει σταγόνες...

Οπότε αναμένω την σύριγγα με αγωνία, αλλιώς απορώ πως θα πιεί το πρώτο πρωινό γάλα, πάλι καλά που το πίνει αργά!

Το πρόβλημα θα είναι αν ξυπνήσει το βράδυ και πεινάει!.

Ειμαι κατουρημένη από την χαρά μου, είπε μπαμπά συνειδητά πρώτη φορά σήμερα, και απόψε είπε ξανά μαμά αλλά ξανά ασυνείδητα...ή τουλάχιστο έτσι το βλέπω εγώ!

Σας έπριξα, τελειώνω με 2 συμβουλές για τις φίλες που περιμένουν δοντάκια:

1. θα το νιώσετε στο δάχτυλο σας, δεν φαίνεται, είναι σαν...διαφανές!

2. να έχετε μια σύριγγα πρόχειρη, μη διστάσετε, άλλωστε εμένα πήρε πρωτόγαλα με σύριγγα αφού δεν κατάφερε να θηλάσει!

ΑΑΑΑΑΑΑ και ντεπόν πρόχειρο να έχετε!!! Και απόθεμα από μουκοσολβαν! Αν και τίποτε δε μας έκανε σήμερα!

ΥΓ αν δεν έχετε σάλια πολλά καιρό τώρα μη προβληματιστείτε, εμένα δεν είχε, ενώ 4-6 μηνών είχα άπειρα!!!!!

Αχ αυτά τα νέα μου, σας φιλώ, με το καλό και τα δικά σας!

Πεινούσε τραγικά πολύ, όλη μέρα έφαγε κανονικά με το κουταλάκι, έτσι επιχείρησα με το κουταλάκι σιλικόνης του φαγητού και ήπιε λίγες κουταλιές γάλα!

Ομως ήταν ρηχό κι έβαλα ένα δικό μας σιδερένιο, παιδιά το έφαγε μια χαρά. Φυσικά είχαμε και απώλειες αλλά όσο και να έφυγε σίγουρα ήπιε πάνω από 150!

Αύριο πρωί πρωί θα μου πάρει σύριγγα, γιατί δοκίμασα με καλαμάκι (ξέρετε όχι ρουφώντας αλλά με κενό αέρα) και το ήπιε, όμωε το καλαμάκι βάζει σταγόνες...

Οπότε αναμένω την σύριγγα με αγωνία, αλλιώς απορώ πως θα πιεί το πρώτο πρωινό γάλα, πάλι καλά που το πίνει αργά!

Ειμαι κατουρημένη από την χαρά μου, είπε μπαμπά συνειδητά πρώτη φορά σήμερα, και απόψε είπε ξανά μαμά αλλά ξανά ασυνείδητα...ή τουλάχιστο έτσι το βλέπω εγώ!

2. να έχετε μια σύριγγα πρόχειρη, μη διστάσετε, άλλωστε εμένα πήρε πρωτόγαλα με σύριγγα αφού δεν κατάφερε να θηλάσει!

ΑΑΑΑΑΑΑ και ντεπόν πρόχειρο να έχετε!!! Και απόθεμα από μουκοσολβαν! Αν και τίποτε δε μας έκανε σήμερα!

ΥΓ αν δεν έχετε σάλια πολλά καιρό τώρα μη προβληματιστείτε, εμένα δεν είχε, ενώ 4-6 μηνών είχα άπειρα!!!!!

Άντε βρε, καλώς τα δεχτήκατε τα δοντάκια!!! Και για τα σάλια συμφωνώ και εγώ.... εμείς δεν είχαμε ποτέ. Καλή συνέχεια

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Ευχαριστω για τα καλωσορισματα dimmi.

Εμεις απο σαλια αλλο τιποτα. απο 3 μηνων που αρχισε η διαδικασια με φαγουρα και λιγο πονο μεχρι και σημερα που ειναι 11 μηνων και εχουμε ηδη 6 ή μαλλον 6,5... το σαλιο ειναι καλωδιο, καθε λιγο και λιγακι αλλαζουμε μπλουζα γιατι γινεται μουσκεμα.

Μου κανει ομως εντυπωση αυτο που μας εγραψες dimmi, εμενα δεν αφήνει με τιποτα το μπιμπερο, πολλες φορες δεν πινει αλλα θελει να το μασαει, γιατι τον ανακουφιζει στη φαγουρα. Anyway, καθε μωρακι εχει τα δικα του.

αυτα!φιλια πολλα

pPImp2.png

Kαλορίζικο το δοντάκι σας! Εμενα έχει βγάλει τα δύο κάτω, ποιό έχει σειρά μετά?

Χτες βράδυ δεν μας άφησε καθόλου να κοιμηθούμε. Την είχα στο κρεβάτι μου, ξέρω ότι είναι κακό αλλά δεν αντέχω άλλο, και συνέχεια στριφογύριζε στον ύπνο της, δηλαδή μεταξύ ύπνου και ξύπνιου για την ακρίβεια. Με αποκορύφωμα να ξυπνήσει εντελώς στις 4 τα ξημερώματα και με μεγάλη διάθεση να σκαρφαλώνει στο κρεβάτι για παιχνίδι. Δεν αντέχω αλλο.. Πότε θα περάσει αυτή η φάση πια???

το μουκοσολβαν για τι ειναι?

Ευχαριστω για τα καλωσορισματα dimmi.

Εμεις απο σαλια αλλο τιποτα. απο 3 μηνων που αρχισε η διαδικασια με φαγουρα και λιγο πονο μεχρι και σημερα που ειναι 11 μηνων και εχουμε ηδη 6 ή μαλλον 6,5... το σαλιο ειναι καλωδιο, καθε λιγο και λιγακι αλλαζουμε μπλουζα γιατι γινεται μουσκεμα.

Μου κανει ομως εντυπωση αυτο που μας εγραψες dimmi, εμενα δεν αφήνει με τιποτα το μπιμπερο, πολλες φορες δεν πινει αλλα θελει να το μασαει, γιατι τον ανακουφιζει στη φαγουρα. Anyway, καθε μωρακι εχει τα δικα του.

αυτα!φιλια πολλα

κι μας δεν το αφήνει, αλλά δεν ρουφάει κιόλα, απλά το μασάει. εχουμε το καλμα της μεντελα που πρεπει να κανει θηλαστικη κινηση για να πιει και δεν τρεχει στο στομα του...

Πάω να διαβάσω και το προηγούμενο μήνυμ σου γιατί χθες από την χαρά και την κούραση το αμέλησα!

Kαλορίζικο το δοντάκι σας! Εμενα έχει βγάλει τα δύο κάτω, ποιό έχει σειρά μετά?

Χτες βράδυ δεν μας άφησε καθόλου να κοιμηθούμε. Την είχα στο κρεβάτι μου, ξέρω ότι είναι κακό αλλά δεν αντέχω άλλο, και συνέχεια στριφογύριζε στον ύπνο της, δηλαδή μεταξύ ύπνου και ξύπνιου για την ακρίβεια. Με αποκορύφωμα να ξυπνήσει εντελώς στις 4 τα ξημερώματα και με μεγάλη διάθεση να σκαρφαλώνει στο κρεβάτι για παιχνίδι. Δεν αντέχω αλλο.. Πότε θα περάσει αυτή η φάση πια???

http://www.goneisonline.gr/articles/moro-moy-bgazei-dontia

Αυτή την απορία έχω και εγώ..

κι γω, μπερδεψα το μουκοσολβαν του συζηγου με την αλοιφη δοντιων του βρεφους :shock: (την οποια και παλι δε θυμαμαι να γραψω γιατι κολλησε το μυαλο μου τελειως αυτη τη στιγμη!)

Προσέχετε στο κρεβάτι σας, μιας φίλης έπεσε...εμείς φοβηθήκαμε που το ακούσαμε και μόλις άρχισε να στριφογυρίζει έντονα, κάπου Σεπτέμβρη δηλ. 4-5 μηνών, δεν τον ξαβάλαμε στο κρεβάτι μας.

Ευχαριστούμε με το καλό και σε εσάς τα υπόλοιπα δοντάκια!:D

Καλησπερα σε ολους,

το ζουζουνι μας κοιμοταν απο 3 μηνων 6 ωρες σερι, γρηγορα πηγαμε στις 8 και μετα στις 10 ωρες +2 ωρες το μεσημερι. φυσικα επαιξε ρολο το οτι επαιρνε καλο βαρος(παρολο που ηταν προωρος, μονυρης και τις 3 πρωτες εβδομαδες της ζωης του ήταν στην εντατικη και τρεφοταν μονο με ορο, ειναι αρκετα μεγαλοσωμος) και μου ειχε πει η γιατρος να μην τον ξυπναω για να τον ταισω. οταν εφτασε στους 9 μηνες αρχισε να εχει πολυ ανησυχο υπνο. συνεχεια ξυπναγε και στεκομουν για ωρες ορθια πανω απο την κουνια του για να ξανακοιμηθει. 2 φορες λυγισα, τον πηρα στο κρεβατι μας, δεν αντεχα απο την κουρασει και το κλαμα του και το κλαμα μου.

ο αντρακος μας ειναι τωρα 11 μηνων,ρωτησα τη γιατρο του και μου ειπε οτι τα παιδακια σε αυτη την φαση εκτος απο τα δοντια εχουν και υπερενταση λογω του οτι προσπαθουν να περπατησουν, πες οτι ειδε και κανενα ονειρο αλλα και το οτι αρχιζουν να αντιλαμβανονται περισσοτερα πραγματα οπως το οτι ειναι μονος του. αν μπορεσω να κρατηθω τωρα και να τον μαθω να ειναι μονος του στο δωματιο, μου ειπε, θα μαθει να κοιμαται μονος του. ετσι κι αλλιως σε λιγο που θα τρεχει και θα κουραζεται θα πεφτει ξερος το βραδυ. αρκει να μαθει. την προηγουμενη εβδομαδα καποιο βραδυ ξυπνησε και δεν ηθελε να κοιμηθει αλλα να παιξει. τον ξαπλωσα στο κρεβατι του και τον σκεπασα 55 φορες, τις μετρησα. εμαθε να μη σηκωνεται οταν ειμαι στο δωματιο. προχτες, εκανε το ιδιο. επι 40 λεπτα τον εβαζα στο κρεβατι και αυτη τη φορα εφευγα απο το δωματιο, εκεινος αρχιζε το κλαμα. μετα απο 3' τον ξαναέβαζα στο κρεβατι και ξαναεφευγα, μετα το εκανα καθε 5'. στο τελος κουραστηκε και κοιμηθηκε. Την επομενη νυχτα, ξυπναει παλι και παω τον φιλαω οπως και τις προηγουμενες νυχτες και τον βαζω παλι στο κρεβατι του, το εκανα αλλη μια φορα μετα απο 3 λεπτα και τελος, Χτες, πηγα μονο μια φορα και τελος. Ελπιζω να αρχιζει να μαθαινει γιατι οταν δεν κοιμαται καλα ειναι πολυ νευρικος ολη την ημερα.

φυσικά και θα μάθει έτσι, μόνο που ίσως χρειαστεί μεγάλη υπομονή από τη μεριά σας, εμείς τακάναμε αυτά από πολύ πολύ νωρίς και είχε μάθει να κοιμάται. Βοηθά πολύ η μέθοδος που περιγράφεις αλλά όσο μεγαλύτερο το παιδί τόσο πιο δύσκολο.

Εδώ εμάς έμαθε το μπιμπερό το ειδικό για τον θηλασμό και δεν θέλει κανένα άλλο! Με τίποτε! Και μας το είχε πεί η παιδίατρος, μετά από κάποιους μήνες δύσκολα λλάζουν συνήθειες, νομίζω μετά τους 5-6 είχε πεί...

Ηθελα μόνο να σου πω να προσέχετε μη πάει και κλαίει για άλλο λόγο (από ότι κατάλαβα εσάς κλαίει επειδή δεν θέλει να κοιμάται μόνος αλλά είσαι σίγουρη πως πάντα είναι αυτό?), τότε μην του κάνεις ρουτίνα ύπνου. Τότε θέλει κοίμισμα...παντιοτρόπως!

• 3 months later...

Τι κάνουν τα μωράκια σας κορίτσια? Καιρό έχουμε να τα πούμε. Η δικιά μου χαλάρωσε αρκετά, κοιμόταν όλο το βράδυ ήσυχα, μέχρι που πριν λίγες μέρες άρχισε το ίδιο πανηγύρι. Εβγαλε δύο κυνόδοντες (μάλλον) αλλά αυτή την φορά αρνείται να φάει κιόλας και αρχίζω και ανησυχώ. Τι θα γίνει αν κόψει τελείως το φαί??? Είναι 12 μηνών.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...