Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια συκωτι δινετε στα παιδια; Απο τοτε με την ιστορια με τις τρελες αγελαδες εχει περασει στον κοσμο οτι ειναι βλαβερο..αλλα τωρα σκεφτομαι οτι απο βιολογικες αγελαδες θα ειναι μια χαρα (οσο και το κρεας τους δηλ).

Ειδικά συκώτι, μόνο βιολογικό!!! Να ξέρεις όμως ότι θα το βρεις μόνο σε συγκεκριμένα κρεοπωλεία και συνήθως μετά από παραγγελία, γιατί τους γίνεται ανάρπαστο

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Rosie όποτε μπορέσεις στείλε μου λεπτομέρειες για το πως χρησιμοποιούμε το σκόρδο στην κολπίτιδα γιατί τα χω παίξει λέμεεεεε. Συγχωρέστε μου το εκτός θέματος

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61487

Θα βρεις αναλυτικές οδηγίες καθώς και επιπλέον τρόπους αντιμετώπισης.

Αλλά η Ρόζυ έχει δίκιο για την βαθύτερη αιτία (φαντάζομαι αυτό ήδη το ξέρεις όμως... :-)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κοριτσια συκωτι δινετε στα παιδια; Απο τοτε με την ιστορια με τις τρελες αγελαδες εχει περασει στον κοσμο οτι ειναι βλαβερο..αλλα τωρα σκεφτομαι οτι απο βιολογικες αγελαδες θα ειναι μια χαρα (οσο και το κρεας τους δηλ).

Εγώ άρχισα να δίνω στο γιο μου βιολογικό συκωτάκι από 6 μηνών.

Τώρα που μεγάλωσε βέβαια το αποφεύγει αλλά συνεχίζω να το προσφέρω.

Πήρε την προηγούμενη βδομάδα ο άντρας μου αρνίσιο συκώτι από το βιολογικό κρεοπωλείο στο Γέρακα, το έφτιαξα στο τηγάνι με λίγο κόκκινο κρασί και το σέρβιρα με μπαχαρικά, ήτανε όνειρο!

Αμ μπράβο, coffee grinder. Εννοείς μύλο του καφέ, ε? Έλεγα να αγοράσω αλλά δεν ήξερα αν κάνει δουλειά με τα αμύγδαλα ή αν κολλάνε.

Ποιον έχεις;

Δεν φαίνεται πλέον η μάρκα του! Είναι πανάρχαιος, τον έχω από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου στο προπτυχιακό!

Τον ξέθαψα την περασμένη βδομάδα, τον δοκίμασα με τ' αμύγδαλα και ενθουσιάστηκα με το αποτέλεσμα!

Αλλά δυστυχώς είναι της υπομονής, μόνο μισό ποτήρι κάθε φορά μπορώ ν'΄αλέθω... :rolleyes:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Παιδιά δεν ξέρω αν έχει ξανααναφερθεί καπου αλλά έχουμε γράψει βιολογικά κρεοπωλεία?? Αν είχε κ προς τα Νοτ. Πρ. θα ηταν καλύτερα αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο να είναι εμπιστοσύνης..

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Οι Ευβιότοποι κάνουνε παράδοση σ' όλη την Αθήνα και όλα τους τα κρέατα είναι από το βιολογικό αγρόκτημά τους στην Εύβια.

Ψωνίζουμε χρόνια τώρα απ' αυτούς, και φτιάχνουνε και καταπληκτικά παραδοσιακά λουκάνικα χωρίς νιτρικά και MSG.

Επίσης ψωνίζουμε και από το βιολογικό κρεοπωλείο στο Γέρακα, αλλά δυστυχώς δεν κάνουνε παραδόσεις στο σπίτι.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61487

Θα βρεις αναλυτικές οδηγίες καθώς και επιπλέον τρόπους αντιμετώπισης.

Αλλά η Ρόζυ έχει δίκιο για την βαθύτερη αιτία (φαντάζομαι αυτό ήδη το ξέρεις όμως... :-)

Ευχαριστώ πολύ πολύ. Καλές οι βαθύτερες αιτίες, αλλά καμιά φορά τα επιφανειακά επείγουν :oops:

FLcUp3.png0BQfp3.png

Αν θες να φτιάχνεις γλυκά με vanilla extract πάρε από το iherb για να μην έχει γλυκόζη μέσα.. στα παιδιά αρέσουν πολύ κ τα μούρα blueberries. mulberries κλπ..

Μην ξεχάσεις οτί κάθε παραγγελία πρέπει να ζυγίζει μέχρι 1800γρ..;)

Δηλαδή, εγώ που θέλω να παραγγείλω πράγματα που συνολικά ζυγίζουν περίπου 6 κιλά, πρέπει να κάνω 3 ή 4 διαφορετικές παραγγελίες και να χρεωθώ κάθε φορά τα μεταφορικά, που νομίζω ότι είναι 6 δολάρια;

Έχω καταλάβει σωστά;

Αν ναι, δεν υπάρχει άλλο site να παραγγείλουμε αυτά που θέλουμε που να συμφέρει περισσότερο;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Δηλαδή, εγώ που θέλω να παραγγείλω πράγματα που συνολικά ζυγίζουν περίπου 6 κιλά, πρέπει να κάνω 3 ή 4 διαφορετικές παραγγελίες και να χρεωθώ κάθε φορά τα μεταφορικά, που νομίζω ότι είναι 6 δολάρια;

Έχω καταλάβει σωστά;

Αν ναι, δεν υπάρχει άλλο site να παραγγείλουμε αυτά που θέλουμε που να συμφέρει περισσότερο;

Πολύ καλά κατάλαβες:lol::cool::lol:

Μάλλον παρά τα μεταφορικά είναι η πιό συμφέρουσα επιλογή..

Yugup3.png

Οι Ευβιότοποι κάνουνε παράδοση σ' όλη την Αθήνα και όλα τους τα κρέατα είναι από το βιολογικό αγρόκτημά τους στην Εύβια.

Ψωνίζουμε χρόνια τώρα απ' αυτούς, και φτιάχνουνε και καταπληκτικά παραδοσιακά λουκάνικα χωρίς νιτρικά και MSG.

Επίσης ψωνίζουμε και από το βιολογικό κρεοπωλείο στο Γέρακα, αλλά δυστυχώς δεν κάνουνε παραδόσεις στο σπίτι.

Εχουν κάποιο site??

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Σε όσες μάρκες βιολογικών έχω κοιτάξει δεν έχω βρει κρανμπερις χωρις γλυκαντικη ουσία..στο κειμλινκ που κοίταξα γραφει apple sirup..κανει για την gaps??

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Σε όσες μάρκες βιολογικών έχω κοιτάξει δεν έχω βρει κρανμπερις χωρις γλυκαντικη ουσία..στο κειμλινκ που κοίταξα γραφει apple sirup..κανει για την gaps??

Πιστεύω ότι επιτρέπονται γιατί το γλυκαντικό είναι συμπηκνωμένος χυμός μήλου.

Εγώ παίρνω αλλά δεν τα δίνω συστηματικά στα παιδιά, απλά βάζω λίγα στις πράσινες σαλάτες.

Πάντως τα mulberries του Keimling είναι πολύ πιο νόστιμα και μαλακά απ' αυτά του iherb!

Θα πέρνατε κοτόπουλα από κλωσσομηχανή και όχι κλώσσα; Κατά τα άλλα γυρνοβολάνε σε κτήμα και τρώνε τα δέοντα.

Τι είναι αυτό?? :confused:Πρώτη φορά το ακούω:lol::lol::lol:

Yugup3.png

Τι είναι αυτό?? :confused:Πρώτη φορά το ακούω:lol::lol::lol:

Πιθανόν εννοεί ότι τα κλωσσόπουλα που εκτρέφονται στο βιολογικό κτήμα προέρχονται από κλωσσομηχανές και όχι από κλώσσες, οπότε το κρέας τους δεν θα είναι καλό.

Όμως, αυτό δεν είναι σίγουρο γιατί είναι πιθανό ο άνθρωπος να ακολουθεί τη φυσική διαδικασία παραγωγής (κόκορας+κότα= αυγά με κλωσσόπουλα κ.τ.λ.) και να μην παίρνει έτοιμα κλωσσόπουλα για να τα εκτρέφει.

Πάντως αυτή είναι και η δική μου απορία. Τώρα θα σφάξουμε ένα γουρούνι, το οποίο αγοράσαμε πολύ μικρό και το ταίσαμε μόνο φυτικές τροφές. Σίγουρα θα είναι καλύτερο από του εμπορίου αλλά δεν μπορείς να τα αποφύγεις όλα.

Δεν ξέρουμε πώς και από ποιο ζώο γεννήθηκε το γουρούνι. Επιπλέον, οι τροφές που έτρωγε ήταν μεν φυτικές αλλά σίγουρα όχι βιολογικές, άρα τα χημικά τους σίγουρα πέρασαν στο ζώο.

Πιστεύετε ότι αν τραφούμε με τέτοια ζώα θα έχουμε πρόβλημα στην gaps;

Στους καιρούς μας είναι αδύνατον να έχει απόλυτα αγνή βιολογική τροφή, έτσι δεν είναι;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ναι όντως είναι από κότα και κόκορα του κτήματος τα αβγά.

Συμφωνώ με την τελευταία σου πρόταση. Νομίζω ότι παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο, άλλωστε, όπως η τροφή να είναι κατάλληλη για το είδος, πόσες ώρες κοιμάται το ζώο, τι περιθώρια κίνησης έχει κλπ.

Στην τελική κάνεις το καλύτερο που μπορείς όχι το αδύνατο.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Κορίτσια εδώ αμφιβάλουμε κ για τα ίδια τα βιολογικά πιστοποιημένα.. έχω ένα γνωστό που έχει συγγενή κ εκτρέφει ¨βιολογικά¨ πρόβατα... Καλύτερα να μην συνεχίσω οσον αφορά στην εκτροφή...:rolleyes:

Εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό..από εκει κ πέρα τι άλλο να κάνεις???

Μέχρι κ ψάρια από την Αλάσκα παραγγείλαμε:lol::lol::lol:

Yugup3.png

Ναι όντως είναι από κότα και κόκορα του κτήματος τα αβγά.

Καλό:P Ξέρεις σίγουρα τι εννοώ. Όταν ζούσε η γιαγιά μου παρακολουθούσα την κοτούλα να κλωσάει και μετά από καιρό να βγαίνουνε τα μικρά. Στις κλωσσομηχανές νομίζω επιταχύνεται η διαδικασία. Αυτό σίγουρα έχει επιπτώσεις στα ζώα.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Κορίτσια εδώ αμφιβάλουμε κ για τα ίδια τα βιολογικά πιστοποιημένα.. έχω ένα γνωστό που έχει συγγενή κ εκτρέφει ¨βιολογικά¨ πρόβατα... Καλύτερα να μην συνεχίσω οσον αφορά στην εκτροφή...:rolleyes:

Εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό..από εκει κ πέρα τι άλλο να κάνεις???

Μέχρι κ ψάρια από την Αλάσκα παραγγείλαμε:lol::lol::lol:

Δεν εχεις τον ελεγχο σιγουρα. Αν τα ψαχνεις ολα θα τρελαθεις πιστευω. Το καλυτερο θα ηταν να ειχαμε δικα μας χωραφια και ζωακια και να τρωγαμε μονο αυτα που παραγουμε. Και παλι ομως κατι θα επαιρνες απο εξω. Στην κατασταση που ειμαστε (ιδιαιτερα στην Αθηνα) κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε πιστευοντας οτι αυτα που αγοραζουμε ειναι βιολογικα/αγνα. Και υστερα ειναι και το οικονομικο θεμα που σε περιοριζει (προσωπικα). Δεν υπαρχει ανω οριο στο ποσο καλυτερες τροφες μπορεις να αγορασεις. Υπαρχει παντα κατι καλυτερο και αρα πιο ακριβο. Οποτε κανεις οτι καλυτερο μπορεις με βαση τις δυναμεις σου.

Κατερινα ειδες το πμ;

Κοπέλες κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, δεν θα τρελλαθούμε κιόλας!

Εγώ προσωπικά ξοδεύω το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων μας στο φαγητό και νιώθω πολύ καλά μ' αυτή την απόφαση, θεωρώ ότι η υγεία μας είναι το πιο σημαντικό αγαθό που έχουμε.

Έτσι με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιώ τα έξοδα στους γιατρούς, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...