Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Σκέφτομαι τι πρέπει να παραγγείλω από το διαδίκτυο που δεν μπορώ να το βρω εδώ και δεν είμαι σίγουρη ότι τα έχω σκεφτεί όλα.

Μπορούμε να κάνουμε μια λίστα με τα απαραίτητα που χρειάζεται κάποιος να έχει αγοράσει ή να έχει κάνει λίγο πριν ξεκινήσει τη διατροφή gaps;

Για παράδειγμα:

1. Να έχεις φτιάξει τουρσιά και ζωμούς.

2. Να έχεις αγοράσει προβιοτικά.

3. Από τροφές: αλάτι θαλάσσης, ξηροί καρποί, αλεύρι καρύδας, βούτυρο (τι βούτυρο ακριβώς?)

ΆΛΛΟ;;;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αποξηραμενα φρουτα βιολογικά (για να είναι χωρις ζάχαρη)

Βουτυρο καρυδας (τα άλλα μπορουμε να τα φτιάξουμε κι εμεις)

Βιολογικο μηλοξυδο (apple cider vinegar)

Epsom salts (για οποιον θα κάνει κ τέτοια αποτοξίνωση)

Αλευρι καρύδας

Cod liver oil (αν κ δεν έχω πάρει ακόμη:oops:)

Nut butters

....

Αυτά μου έρχονται τώρα..

Yugup3.png

Αχ βρε κορίτσια αυτό το iherb πόσες μέρες κάνει να τα φέρει?? Εχω κάνει 5 παραγγελίες κ τιποτα ακόμη!!!:evil:

Όλες από εκεί ψωνίζετε; Αυτό είναι το πιο φτηνό site;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Διαφημίσεις

Τι είναι αυτό;

Είναι ειδικά άλατα για το μπάνιο..βοηθουν στην αποτοξίνωση από τα βαρέα μέταλλα..θα το διαβάσεις στο βιβλίο..εγώ τα πήρα για την μικρή γιατί με όλα τα εμβολια κ το περιβάλλον την χρειάζεται μου φαίνεται..

Yugup3.png

Τελικά κορίτσια μόνο το κακάο επιτρέπεται?? Επειδή σε μερικες συνταγες το αντικαθιστούσαμε με χαρουπάλευρο το οποίο απαγορευεται από την λίστα...

Yugup3.png

Αχ βρε κορίτσια αυτό το iherb πόσες μέρες κάνει να τα φέρει?? Εχω κάνει 5 παραγγελίες κ τιποτα ακόμη!!!:evil:

Κατερινούλα συνήθως κάνουν 10 ημέρες αλλά μου έχει τύχει να περιμένω ως και 2 μήνες.....

Τελικά κορίτσια μόνο το κακάο επιτρέπεται?? Επειδή σε μερικες συνταγες το αντικαθιστούσαμε με χαρουπάλευρο το οποίο απαγορευεται από την λίστα...

Εξαρτάται πόσο αυστηρά θες να κάνεις τη διατροφή.

Κανονικά δεν επιτρέπεται αλλά η Campbell προτείνει να το δοκιμάσει κάποιος αν θέλει και να δει αν τον ενοχλεί.

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=2230079&postcount=10

Εγώ θα κάνω μια εξαίρεση για μένα τώρα τις γιορτές, αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να δώσω σοκολάτα σε παιδάκι κάτω των τριών ετών λόγω της καφεϊνης.

Ούτε κι εμένα με ενθουσιάζει η σοκολάτα οπότε μετά τις γιορτές θα την τρώω σε σπάνιες περιπτώσεις.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Κορίτσια εμεις τις τελευταίες μέρες την βγάζουμε μόνο με ζωμό ψαριού τον οποίο κατεβάζει με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση!!! Τον ζωμό από κατσικι τον συχάθηκε η καημένη αφου χτες της έφτιαξα κατσικά κι με διάφορα λαχανικά στο φούρνο κ ούτε που το άγγιξε..:( ενω παλιά το τσάκιζε....Βαρέθηκε το καημένο...Λέτε αν έκανα το κατσικι ζωμό με μηλοξυδο να ήταν καλύτερο σε γεύση??

Yugup3.png

δικτατορικό καθεστώς: "Εγώ είμαι η μαμά των παιδιών και ό,τι λέω θα γίνεται!"

αυτο, αναγκαστικά..Αλλα στεναχωριεμαι γιατι πρεπει να την πεισω για εκεινη..

Καλά υπάρχει καμία ελληνίδα γιαγιά που να μην είναι GAPS?

και να μη ξερει πολυυυ καλυτερα απο την κορη της ποιο ειναι το καλυτερο για τα παιδια;!

Ωχ μην μου λες τετοια!!:shock::shock:

αυτες τις μερες αργουν υπερβολικα οι παραγγελιες, ακομα και απο αγγλια επειδη ειναι τα χριστουγεννα..(και εγω περιμενω απο iherb 2βδομαδες τωρα ενω συνηθως κανουν 10 μερες).

Σκέφτομαι τι πρέπει να παραγγείλω από το διαδίκτυο που δεν μπορώ να το βρω εδώ και δεν είμαι σίγουρη ότι τα έχω σκεφτεί όλα.

Μπορούμε να κάνουμε μια λίστα με τα απαραίτητα που χρειάζεται κάποιος να έχει αγοράσει ή να έχει κάνει λίγο πριν ξεκινήσει τη διατροφή gaps;

Για παράδειγμα:

1. Να έχεις φτιάξει τουρσιά και ζωμούς.

2. Να έχεις αγοράσει προβιοτικά.

3. Από τροφές: αλάτι θαλάσσης, ξηροί καρποί, αλεύρι καρύδας, βούτυρο (τι βούτυρο ακριβώς?)

ΆΛΛΟ;;;

Νομίζω ότι εκτός από αυτά που λες και που σου πρότεινε και η Κατερινούλα23 μπορείς να κάνεις κι άλλα, να κόψεις τη ζάχαρη, να δοκιμάσεις συνταγές με υλικά που είναι εύκολο να βρεις και να αρχίσεις το μπίρι μπίρι σε αυτούς που πρέπει να πεισθούν.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Με κούριερ έρχονται DHL, καμιά βδομάδα περίπου.

Πήρες κ αλευρι καρυδας απο εκει;;; Σκεφτομαι να παρω γιατι δεν ξέρω ποτε θα έρθουν απο iherb κ θελω να φτιάξω κανένα ψωμάκι..( τσιγκουνευομαι να βάλω 3 κουπες αμυγδαλοσκονη ενώ με την καρύδα θελει πολυ πιο λιγο )...

Αλήθεια έχει γεύση καρυδας ή ουδέτερη;;

Yugup3.png

Όχι δεν έχει έντονη γεύση καρύδας μια και λάδι και το γάλα έχουνε ήδη αφαιρεθεί για να γίνει το αλεύρι.

Πήρα 3 κιλά, και άλλα 3 από τον Mercola να δοκιμάσω.

Από το iherb τα δοκίμασα όλα και το πιο νόστιμο είναι αυτό:

http://www.iherb.com/Coconut-Secret-Raw-Coconut-Flour-1-lb-454-g/24097?at=0

Αλλά η αλήθεια είναι ότι όλα τα γλυκά γίνονται πιο νόστιμα με το αλεύρι αμυγδάλου...

Αυτές τις μέρες έχω συνεχώς μια ήπια ημικρανία που δεν δικαιολογείται γιατί δεν έχω περίοδο και δεν περιμένω σύντομα.

Πρέπει να είναι die-off γιατί το παράκανα με τα τουρσιά τελευταία, έγιναν τα τουρσάκια μου (αυτά που σας έβαλα φώτο στο άλλο τόπικ) και δεν μπορώ να αντισταθώ!

Πίνω και ζωμό μοσχάρι κάθε μέρα, μια μεγάλη κούπα όλο λίπος.

Δεν αντέχω την ημικρανία και παίρνω μια ασπιρίνη μερικές φορές και εξαφανίζεται!

Η συμβουλή των γιατρών να μην βάζουμε αλάτι στο φαγητό των μωρών είναι λανθασμένη.

Θα έπρεπε να διευκρινίζουνε το είδος του αλατιού, γιατί το αγνό ανεπεξέργαστο αλάτι είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας.

Εγώ το γνώριζα αυτό και άρχισα από 6 μηνών να βάζω ελάχιστο αλατάκι στο φαγητό τους.

Το κεφάλαιο αυτό της Campbell δεν το διάβασα ακόμη γιατί στο παρελθόν είχα διαβάσει τα άπειρα άρθρα για το αλάτι για να ξέρω τι τελικά ισχύει για τα παιδιά, αλλά φαντάστηκα ότι θα το επαινεί.

Rosie, ποιο αλάτι χρησιμοποιείς για τα παιδιά?

[U][URL="http://lilypie.com"][IMG]http://lbff.lilypie.com/BI1sp2.png[/IMG][/URL][/U][COLOR=Black][I]

.. [SIZE=1][B]βλέφαρό μου, σκαλιστό, αχ τυχερό μου
μη χαράζεις, άστρο της αυγής , μη μου τρομάζεις..[/B][/SIZE][/I][/COLOR]

Δεν αντέχω την ημικρανία και παίρνω μια ασπιρίνη μερικές φορές και εξαφανίζεται!

α, κι εμενα με πιανει πονοκεφαλος σε σχεση με την περιοδο και σε σχεση με τροφες..πχ αν δε πιω καφε το πρωι :twisted: αλλα δεν ηξερα για την ασπιρινη, για την ακριβεια δεν εχω παρει ποτε μου! μονο παναντολ..

βρηκα αυτο το λινκ, δε θυμαμαι αν το εχετε αναφερει

http://www.lifeisapalindrome.com/articles/gaps-resource-list

Το ξερετε βέβαια ότι υπάρχουν περιοχές στη βόρειο ελλάδα όπου παράγονται αμύγδαλα.

Σκεφτόμουνα να κάνω κανένα τηλέφωνο για το αν μπορούν να στείλουν κατευθείαν οι παραγωγοί σε εμάς. Εσείς πόσο αγοράζετε τα βιολογικά αμύγδαλα το κιλο (με το φλοιό);

0A53p3.png

oC8dp2.png

Από αυτό το site http://www.pharmacy4u.gr/shopping_cart.php

βρήκα αμύγδαλα βιολογικά 9.20 το κιλό (+2 μεταφορικά), αν η παραγγελία ξεπερνάει τα 29 ευρώ χωρίς έξοδα. Πήρα τηλέφωνο για διευκρινίσεις και μου είπαν ότι είναι ιμαλαίων αλλά ο υπάλληλος δεν θυμόταν αν ήταν με φλούδα ή χωρίς. Με παρέπεμψε κατευθείαν στην εταιρεία από όπου τα εισάγουν για λεπτομερείες.

Έχω ξαναπαραγγείλει από αυτό το site χωρίς πρόβλημα.

Τι λέτε;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Το ξερετε βέβαια ότι υπάρχουν περιοχές στη βόρειο ελλάδα όπου παράγονται αμύγδαλα.

Σκεφτόμουνα να κάνω κανένα τηλέφωνο για το αν μπορούν να στείλουν κατευθείαν οι παραγωγοί σε εμάς. Εσείς πόσο αγοράζετε τα βιολογικά αμύγδαλα το κιλο (με το φλοιό);

νομιζω στη βιολογικη λαικη κανουν 6ε/κιλο ασπαστα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Σύνδεση/Εγγραφή

Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

• Δημοφιλή μέλη

• Δημιουργία νέου...