Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

gaps diet καντιντα και αλλεργίες

miriki

Recommended Posts

Πω πω είσαι πολυ τυχερή που το τρωει με τόση άνεση!!! Μπράβο!!

Ναι η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ καλόφαγη! Ξέρεις για πόσο καιρό έτρωγε βραστά καρότα, μπρόκολα και πατάτες, λόγω της αλλεργίας και τα κατέβαζε με όρεξη? Όλοι με κοιταζαν περίεργα, ακόμα και η παιδίατρος δεν το πίστευε!

Για να δούμε, η αδερφή της θα της μοιάσει σε αυτό? :)

Συνήθως στα εστιατόρια δεν βάζουν ψωμί ( ή τουλαχιστον ετσι λενε:lol:)

Το rapunzel το παίρνω 6? κ κατι...τρώτε τόσο μεγάλη ποσοτητα;;;:lol::lol:

Εγω περνάω αρκετές μερες γιατι η μικρη μόνο παίρνει με το δάκτυλο κ γλυφει..δεν δοκιμάζει ακομα σε ψωμί, φρούτα κλπ..

Προτίμησα το rapunzel γιατι δεν έχει αλλεργιογονα ίχνη..μόνο άλλους ξηρούς καρπούς..

Γενικα ακομα κ να λέει μπορει να περιέχει ίχνη κλπ το αποφευγω....φοβάμαι ακόμη..

Σήμερα πήρα το φουντουκοβούτυρο της Ραπουνζελ! Το είχε σε προσφορά από 8 κάτι, στα 6 κάτι. Τα 250γρ. Ηταν το μονο που είχε αυτης της εταιρίας και το μόνο που είχε πιστοποίση demeter.

Η δικιά μου το τρώει με κουταλάκι σε μπωλάκι μέσα. Αλλά δεν είναι και το καλύτερο της. Προτιμά τα αποξηραμένα βερίκοκα, χουρμάδες κλπ. για σνακ. Ή της το ανακατευω με το ψωμι-κεικ που κάνω και το τρώει σε μπουκίτσες.

Πρέπει να βρούμε τρόπο με τα nut butters. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 6,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μέχρι να έρθει αυτό το ρημαδοβιβλίο θα σας τρελάνω στις ερωτήσεις.

Ξανά: το κλασικό ξύδι από σταφύλια επιτρέπεται;

Στο τουρσί έβαλα μόνο νερό και αλάτι. Χρειάζεται κάτι άλλο; Ελπίζω να γίνει καλό και να μη χαραμίσω το λαχανο και το μπροκολο από τον κήπο μας.

Τι είναι το Vitamix;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Ίχνη από τι;

Moυ φαινεται οτί κάποιο έγραφε για ιχνη σογιας στην οποία έχουμε έντονη αλλεργία (αν κ δεν το έχω διαπιστώσει η ίδια, μόνο από τα πατσ)..

Yugup3.png

Ναι η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ καλόφαγη! Ξέρεις για πόσο καιρό έτρωγε βραστά καρότα' date=' μπρόκολα και πατάτες, λόγω της αλλεργίας και τα κατέβαζε με όρεξη? Όλοι με κοιταζαν περίεργα, ακόμα και η παιδίατρος δεν το πίστευε!

Για να δούμε, η αδερφή της θα της μοιάσει σε αυτό? :)

Σήμερα πήρα το φουντουκοβούτυρο της Ραπουνζελ! Το είχε σε προσφορά από 8 κάτι, στα 6 κάτι. Τα 250γρ. Ηταν το μονο που είχε αυτης της εταιρίας και το μόνο που είχε πιστοποίση demeter.

Η δικιά μου το τρώει με κουταλάκι σε μπωλάκι μέσα. Αλλά δεν είναι και το καλύτερο της. Προτιμά τα αποξηραμένα βερίκοκα, χουρμάδες κλπ. για σνακ. Ή της το ανακατευω με το ψωμι-κεικ που κάνω και το τρώει σε μπουκίτσες.

Πρέπει να βρούμε τρόπο με τα nut butters. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη![/quote']

Φουντουκοβουτυρο επιχείρησε να φτιάξεις κ μόνη σου..Εχω κάνει κ βγήκε τέλειο κ πολύ γρήγορα μάλιστα..

Yugup3.png

Κορίτσια εγώ έχω ενα θεματακι με την σειρά του ομοιοπαθητικου κ των προβιοτικών...κ τα δύο πρέπει να τα παίρνει το πρωι μόλις ξυπνησει πριν το φαγητο... Ετσι δυσκολεύομαι πάρα πολύ να την κρατησω να μην θηλάζει..

Μπορεί λέτε να τα παίρνει ταυτόχρονα?? Δηλαδή σε μια συριγγα με νερακι διαλυω το ένα κ σε μία άλλη το άλλο.. θα πείραζε να τα έβαζα σε μία??

Yugup3.png

Διαφημίσεις

Σήμερα πήρα το φουντουκοβούτυρο της Ραπουνζελ! Το είχε σε προσφορά από 8 κάτι' date=' στα 6 κάτι. Τα 250γρ. Ηταν το μονο που είχε αυτης της εταιρίας και το μόνο που είχε πιστοποίση demeter.

Πρέπει να βρούμε τρόπο με τα nut butters. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη![/quote']

Παρτε και το ηλιοσποροβουτυρο ,3 ευρω τα 250 μγ ,αν θελετε να κοιταξω και την μαρκα,εξισου νοστιμο και ωφελιμο ,μην σας πω πιο νοστιμο απο τα υπολοιπα βουτυρα;);)

Ξανά: το κλασικό ξύδι από σταφύλια επιτρέπεται;

Τι είναι το Vitamix;

Noμίζω ότι εποτρεπεται. Το λευκό σίγουρα!

http://www.vitamix.com/

Φουντουκοβουτυρο επιχείρησε να φτιάξεις κ μόνη σου..Εχω κάνει κ βγήκε τέλειο κ πολύ γρήγορα μάλιστα..

Δεν έχω δυνατό μηχάνημα. Περιμένω τον green star για να ξεκινησω τετοιες δουλείες.

Παρτε και το ηλιοσποροβουτυρο ,3 ευρω τα 250 μγ ,αν θελετε να κοιταξω και την μαρκα,εξισου νοστιμο και ωφελιμο ,μην σας πω πιο νοστιμο απο τα υπολοιπα βουτυρα;);)

Για δες μάρκα και πες μας!

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Κορίτσια εγώ έχω ενα θεματακι με την σειρά του ομοιοπαθητικου κ των προβιοτικών...κ τα δύο πρέπει να τα παίρνει το πρωι μόλις ξυπνησει πριν το φαγητο... Ετσι δυσκολεύομαι πάρα πολύ να την κρατησω να μην θηλάζει..

Μπορεί λέτε να τα παίρνει ταυτόχρονα?? Δηλαδή σε μια συριγγα με νερακι διαλυω το ένα κ σε μία άλλη το άλλο.. θα πείραζε να τα έβαζα σε μία??

Ρώτα τον Χρ αλλά νομίζω πως όχι. Τουλάχιστον περίμενε 10 λεπτά και ματά βάλε τα προβιοτικά και μετά από λίγο θηλασμός. Πόση ώρα μετά τα προβιοτικά μπορούν να φάνε? εγώ την ταίζω σχεδόν αμέσως:roll:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν έχω δυνατό μηχάνημα. Περιμένω τον green star για να ξεκινησω τετοιες δουλείες.

Εγώ έχω μπλέντερ κανονικό. Πόσο δυνατό πρέπει να είναι για αυτές τις δουλειές;

Πάντως η δική μας ομοιοπαθητικός δεν είναι τόσο αυστηρή. 'Εχω συχνά ξεχάσει να δώσω στη μικρή τα φάρμακα πριν το φαγητό και δεν την πειράζει. Λέει ότι αν της δώσω το περιεχόμενο της κάψουλας κατεευθείαν στο στόμα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα προβιοτικά πρέπει να τα παίρνεις νηστικός; ΧΛΩΜΟ.

Επιτρέπονται όλα τα ομοιοπαθητικά στην gaps διατροφή;

0A53p3.png

oC8dp2.png

Σήμερα πήρα το φουντουκοβούτυρο της Ραπουνζελ! Το είχε σε προσφορά από 8 κάτι' date=' στα 6 κάτι. Τα 250γρ. Ηταν το μονο που είχε αυτης της εταιρίας και το μόνο που είχε πιστοποίση demeter.

[/quote']

Επειδή σχεδόν ξεμείναμε από nut butters είπα στον άντρα μου να περάσει από το Πράσινο να μου πάρει 2-3.

Αυτό το φουντουκοβούτυρο που λέτε το βρήκε 8.50 Ευρώ! :shock:

Όλα είναι πολύ πιο ακριβά εδώ στα ΒΠ... :evil:

Κατερινούλα από πού παίρνεις βιολογικά φουντούκια;

Εγώ δεν βρήκα κάπου να τα παίρνω σε ποσότητα και σε καλή τιμή και μας αρέσουνε πολύ. :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Επειδή σχεδόν ξεμείναμε από nut butters είπα στον άντρα μου να περάσει από το Πράσινο να μου πάρει 2-3.

Αυτό το φουντουκοβούτυρο που λέτε το βρήκε 8.50 Ευρώ! :shock:

Όλα είναι πολύ πιο ακριβά εδώ στα ΒΠ... :evil:

Κατερινούλα από πού παίρνεις βιολογικά φουντούκια;

Εγώ δεν βρήκα κάπου να τα παίρνω σε ποσότητα και σε καλή τιμή και μας αρέσουνε πολύ. :(

Θα σε απαγοητευσω:roll: Το φουντουκοβούτυρο προοριζόταν για μια τουρτα για τα γενεθλια του αντρα μου κ δεν είχα πάρει βιολογικά μιας κ όλη η τουρτα μόνο gaps legal δεν θα μπορούσες να την πεις:mrgreen:

Κι εμάς μας αρέσουν κ δεν έχω βρει βιολογικά κάπου...

Λες να έχουν διαφορες από περιοχή σε περιοχή κ τα βιολογικά???:confused:

Καλά το κουφό!!! Χτες το βράδυ ο αντρας μου μου ζήτησε να ξεκινήσει κι αυτός gaps:shock::shock: Καλά αυτό κι αν ήταν ανηκουστο!! Αρχισε λοιπόν να με ρωτάει διάφορα κ ήθελε να ξεκινήσει κ από σήμερα κιόλας!! Αλλά του είπα πως θα πρέπει να αντισταθει στα γλυκά των χριστουγέννων κι έτσι αποφασίσαμε να ξεκινήσει από Ιανουάριο:D

Υοτασαμ γι'αυτό σου λεω..μην του εξηγεις πολλά!! Απλά δώσε να δοκιμάσει απευθειας κ μετά πες όλα τα μυστικα;) Πολλοί ανθρωποι (κ ιδιαίτερα αντρες) κ μόνο στα άκουσμα ορισμένων τροφων δυσανασχετουν μέχρι να δοκιμάσουν..

Yugup3.png

Ρώτα τον Χρ αλλά νομίζω πως όχι. Τουλάχιστον περίμενε 10 λεπτά και ματά βάλε τα προβιοτικά και μετά από λίγο θηλασμός. Πόση ώρα μετά τα προβιοτικά μπορούν να φάνε? εγώ την ταίζω σχεδόν αμέσως:roll:

Απλά είναι πολύ δυσκολο να της δώσω τα ομοιο μετα περιμένει να θηλάσει κ κλαίει μέχρι να περάσει το τέταρτο:( Αντε να της δώσεις τα προβιοτικά μετα...

Ετσι τα έδινα απόγευμα μόλις ξυπνουσε αλλά δεν πρέπει να είναι κ το ορθότερο..

Yugup3.png

Δεν θυμαμαι τωρα που το ειχα διαβασει, νομίζω στην Καμπελ, και έλεγε ότι καλύτερα θα ήταν να μοιράζαμε την ημερήσια δόση σε δύο, μία το πρωί και μία το βράδυ πριν τον ύπνο. Άρα δεν είναι καθόλου τραγικό να της το δίνεις το απόγευμα όταν ξυπνάει.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Πρόσεξε λίγο την ποιότητα της κανέλας.

Η κοινή κανέλα που βρίσκουμε στην Ελλάδα δεν είναι η αυθεντική, αλλά ψευδοκανέλα, η κινέζικη cassia.

Σε ποσότητα είναι τοξική, και έχει απαγορευθεί σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες!

Η πραγματική κανέλα είναι η κανέλα κεϋλάνης (Cinnamomomum Verum) και έχει υπέροχη γεύση και άρωμα!

Στην Ελλάδα μόνο στο fair trade shop στο κέντρο της Αθήνας βρίσκω. Ούτε καν στα βιολογικάδικα δεν ξέρουνε τη διαφορά και έχουνε μόνο την κινέζικη...

Τελευταία πήρα και από το iherb, σε σκόνη και σε ξυλάκια:

http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Ceylon-Cinnamon-Ground-1-76-oz-50-g/35483?at=0

http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Organic-Whole-3-Ceylon-Cinnamon-Sticks-16-oz-453-g/31190?at=0

Difference Between Cassia and Cinnamon

To θυμήθηκα που το είχες αναφέρει παλιότερα και το έψαξα από προχθές στο θέμα με τα βιολογικά. Θα παραγγεόλω κεϋλάνης και θα ξαναδοκιμάσω

Διαφημίσεις

Τα σκληρα τυρια παρμεζανα, τσενταρ κλπ δεν εχουν πολυ αλατι; Δεν ειναι βλαβερο για τα μωρα; Εχω διαβασει οτι ειναι συγκεκριμενη η ποσοτητα αλατιου (και πολυ μικρη) που πρεπει να προσλαμβανουν με βαση την ηλικια τους. Τι κανουμε γιαυτο;

Τα σκληρα τυρια παρμεζανα, τσενταρ κλπ δεν εχουν πολυ αλατι; Δεν ειναι βλαβερο για τα μωρα; Εχω διαβασει οτι ειναι συγκεκριμενη η ποσοτητα αλατιου (και πολυ μικρη) που πρεπει να προσλαμβανουν με βαση την ηλικια τους. Τι κανουμε γιαυτο;

Κοιτά το σκεφτόμουν κι εγω αυτο... Συγκεκριμένα η Campbell έχει ενα κεφάλαιο που το αφιερώνει στο αλάτι. Χαρακτηρίζει ως κακό κ βλαβερο το επιτραπεζιο αλάτι που ειναι επεξεργασμένο κ απομωνομενο απο τα υπόλοιπα στοιχεία κλπ κατα τα αλλα το επαινεί παρα πολυ λέγοντας πως έιναι απαραίτητο για τον οργανισμό..πρέπει να το διαβάσεις :D

Πόση ποσοτητα θα δίνεις στα μικρά;; Πιστευω δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε λογική κατανάλωση..

Yugup3.png

Κοιτά το σκεφτόμουν κι εγω αυτο... Συγκεκριμένα η Campbell έχει ενα κεφάλαιο που το αφιερώνει στο αλάτι. Χαρακτηρίζει ως κακό κ βλαβερο το επιτραπεζιο αλάτι που ειναι επεξεργασμένο κ απομωνομενο απο τα υπόλοιπα στοιχεία κλπ κατα τα αλλα το επαινεί παρα πολυ λέγοντας πως έιναι απαραίτητο για τον οργανισμό..πρέπει να το διαβάσεις :D

Πόση ποσοτητα θα δίνεις στα μικρά;; Πιστευω δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε λογική κατανάλωση..

τωρα δε τους βαζω καθολου αλατι στο φαγητο..και δε τους δινω αλμυρα τυρια...ισως σε μικρη ποσοτητα τα καλα αλατια -ιμαλαιων κλπ -να εκαναν καποιο καλο λογω των στοιχειων που εχουν, αλλα στα τυρια;

Καλα τωρα εχουν συνηθισει το ανθοτυρο και τους φαινεται πολυ εντονη η γευση των αλλων τυριων, και δε τα θελουν καθολου..θα το ψαξω βεβαια στην πορεια..

Η συμβουλή των γιατρών να μην βάζουμε αλάτι στο φαγητό των μωρών είναι λανθασμένη.

Θα έπρεπε να διευκρινίζουνε το είδος του αλατιού, γιατί το αγνό ανεπεξέργαστο αλάτι είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας.

Εγώ το γνώριζα αυτό και άρχισα από 6 μηνών να βάζω ελάχιστο αλατάκι στο φαγητό τους.

Το κεφάλαιο αυτό της Campbell δεν το διάβασα ακόμη γιατί στο παρελθόν είχα διαβάσει τα άπειρα άρθρα για το αλάτι για να ξέρω τι τελικά ισχύει για τα παιδιά, αλλά φαντάστηκα ότι θα το επαινεί.

Το συμπληρωμα της Health aid για ω3 να ειναι αχρηστο εντελως τι λετε; (ψαχνω κατι με καλη γευση)

thumbnail_P1030649_9.jpg

Health Aid Kidz Omega 200ml

Υγρό με γεύση βατόμουρο

Πλούσια πηγή Ωμέγα 3 (ΕPA/DHA) με βιταμίνες Α, D, C, E & φολικό οξύ.

Το αλλο μεγαλο θεμα ειναι πως πειθεις τους παπουδες που κραταν τα παιδια για τα ωφελη της γκαπς, που εχουν μεινει στις παλιες καλες εποχες με το γαλα και τα μακαρονια και ειναι φουλ σε γκαπς οι ιδιοι. Οσο διαβαζω συνειδητοποιω οτι η μαμα μου εχει μεγαλο προβλημα γκαπς περισσοτερο απο καθε αλλον στην οικογενεια. Ε αυτο επηρεαζει σημαντικα την υγεια της, αυπνιες, ημικρανιες κλπ κλπ και εχει και να κραταει και τα παιδια ολη μερα...Ε, εχτες ειχαμε διαφωνια για το τι ειναι πιο ωφελιμο, το αυγο ή το γαλα :shock: Εντωμεταξυ σκεφτομαι ακομα και αυτες οι εμμονες των παπουδων ειναι και αυτο συμπτωμα! Η καμπελ το γραφει (για εμμονες και καταθλιψη) και ειναι και λογικο με τοσες τοξινες.

Καμια προταση για το τι λεμε στους δικους μας για να τους πεισουμε; Ή αρχιζω μεταφραση το βιβλιο της καμπελ;

Καλησπέρα.

Διαβάζω το βιβλίο σιγά σιγά για να ξεκινήσουμε την Full GAPS.

Βλέπω τη λίστα των τροφών που επιτρέπονται και δυστυχώς δε βλέπω να γράφει κρέας βουβαλιού που καταναλώνουμε σε ποσότητες. Είναι τελικά illegal ή θεωρείτε 'κυνήγι' και επιτρέπεται;;;

Ελπίζω σύντομα να ολοκλωρώσω το βιβλίο και να μπορώ να συμμετέχω. Μέχρι στιγμής έχω κατενθουσιάστει μαυτά που διαβάζω.

YBsep2.png

0VTqp2.png

Ναι, το βουβάλι είναι legal, δες εδώ:

http://www.healthhomehappy.com/2011/12/buffalo-chicken-wings-real-food-and-gapsscd-friendly.html

Camouflage θα επανέλθω το βράδυ γιατί βιάζομαι τώρα αλλά αν τίποτα άλλο δεν πιάνει τότε απλά εφαρμόζουμε δικτατορικό καθεστώς: "Εγώ είμαι η μαμά των παιδιών και ό,τι λέω θα γίνεται!" :wink:

Καλά υπάρχει καμία ελληνίδα γιαγιά που να μην είναι GAPS? :rolleyes:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...